בחירת העורכים

ארנק דיגיטלי: 10 ארנקי קריפטו מומלצים לשנת 2024 [מדריך מקיף]

אין לך זמן לקרוא הכל? הנה הארנק הדיגיטלי הכי טוב לשנת 2024.

Zengo – הארנק הכי טוב בעולם. האבטחה הכי מתקדמת, חוויית שימוש מדהימה, ומעניק גישה להמון מטבעות דיגיטליים שונים. לחצו כאן להורדה בחינם!

מחפשים המלצה על ארנק דיגיטלי? הגעתם למקום הנכון. מטבעות קריפטו וטכנולוגיית הבלוקצ'יין העומדת מאחוריהם משנים סדרי עולם ומחוללים מהפכה אמיתית בתחום העברות הכספים והתשלומים הדיגיטליים.

השאלה הראשונה שעולה בראשו של כל משקיע קריפטו היא איפה לאחסן בבטחה ובנוחות את המטבעות והטוקנים הדיגיטליים שהוא מחזיק בהם.

בדיוק בנקודה הזאת ארנק קריפטו נכנס לתמונה, וכאן תוכלו לקרוא על הארנקים הטובים ביותר בשוק.

קצרים בזמן? הנה 3 המובחרים:

השורה התחתונה
יתרונות
חסרונות
הבחירה שלנו
1
לוגו של חברת Zengo ליצור ארנקי קריפטו מאובטחים במיוחד
Zengo
הכי טוב בפער עצום
למידע נוסף
השורה התחתונה
הפלטפורמה הוותיקה הזו מעניקה גם אפשרות מושלמת של ארנק דיגיטלי. זוהי הבחירה הכי טובה עבורה עבור אנשים שרק מתחילים לעשות את הצעדים הראשונים שלהם בתחום וגם למתקדמים. היא מאפשרת קנייה ואחסון מאובטח של מטבעות בכמה קליקים פשוטים.
יתרונות
טכנולוגיית אבטחה מתקדמת במובייל WEB3.
חוויית שימוש מהטובות בעולם הקריפטו.
פיתוח ישראלי מקורי וחדשני
חסרונות
אין ממשק לווב – רק למובייל.
במקום השני
2
ארנק לדג'ר
Ledger
הכי מאובטח
למידע נוסף
השורה התחתונה
Ledger הוא הארנק המושלם עבור כל מי שרוצים לישון בשקט ולדעת שמטבעות הקריפטו שלהם מאובטחים 100% מפני פריצות והאקרים.
יתרונות
מנותק מהאינטרנט, מה שהופך אותו לחסין בפני פריצות.
תומך במספר גדול מאוד של מטבעות קריפטו שונים.
מאפשר קנייה ומכירה של מטבעות דרך התוכנה שלו.
קומפקטי ונייד.
חסרונות
מצריך הבנה בקנייה של מטבעות.
השורה התחתונה
אבטחה ברמה הכי גבוהה שיש יחד עם חווית משתמש מושלמת – שילוב שכמעט ולא קיים בעולם הקריפטו. חברת Binance הצליחה לפתח טכנולוגיה המשלבת את שני העולמות באופן מושלם.
יתרונות
טכנולוגיית אבטחה מתקדמת.
חוויית שימוש מהטובות בעולם הקריפטו.
עמלות קנייה של מטבעות קריפטו מהנמוכות בשוק.
חסרונות
אפשר קצת ללכת לאיבוד מכמות האפשרויות שהמערכת מציעה.

יש סיבה טובה לכך שמטבעות הקריפטו כובשים את העולם, והבהלה ל-"זהב הדיגיטלי" שוברת שיאים בשנים האחרונות: מטבעות דיגיטליים מבוזרים הם שוויוניים, אוניברסליים, נגישים ובטוחים לשימוש הרבה יותר ממטבעות פיזיים מסורתיים.

רשת הבלוקצ'יין המבוזרת מאפשרת לבצע עסקאות ישירות בין שני אנשים שונים ללא עמלות תיווך, בירוקרטיה מסורבלת ופגיעה בפרטיות.

מטבעות קריפטו הפכו לאפיק השקעה ואמצעי תשלום אמין, לגיטימי ומבוקש המעורר המון עניין, רעש תקשורתי והתלהבות.

אם החלטתם לצלול לתוך בריכת הקריפטו ולהתחיל להשקיע ולסחור במטבעות דיגיטליים, הדבר הראשון שתצטרכו לעשות הוא להצטייד בארנק ביטקוין משלכם.

תוכן העניינים הצג תוכן עניינים

מהו ארנק דיגיטלי?

בהקשר של עולם הקריפטו, ארנק דיגיטלי הוא החשבון שבו תאחסנו את המטבעות השונים שלכם. זוהי המקבילה לחשבון בנק – בארנק קריפטו יש לכם כתובת שאיתה אתם מבצעים עסקאות ומפתח פרטי שהוא הסיסמה שלכם והוכחת הבעלות על הארנק.

ארנק קריפטו מקבל מטבעות קריפטו בלבד, אבל אתם יכולים לחבר אותו לארנקים דיגיטליים המחזיקים במטבעות מסורתיים ולעשות המרה לשני הצדדים או לשלם באמצעות מטבע קריפטו בעסקים המאפשרים זאת.

ארנק דיגיטלי מומלץ: 10 הארנקים הדיגיטליים הכי טובים לשנת 2024

1

Zengo

ארנק דיגיטלי עם טכנולוגיה ישראלית מהפכנית
הבחירה שלנו
זנגו היא חברה ישראלית שמייצרת ארנק דיגיטלי מהפכני שמציע אבטחה ברמה הכי גבוהה שיש, יחד עם חוויית משתמש קלה לשימוש – שילוב נדיר בעולם הקריפטו. במקום להשתמש בשיטה המיושנת של אבטחה באמצעות מפתחות פרטיים, זנגו שומרת את האבטחה בשרתי החברה באמצעות קריפטוגרפיה מתקדמת.
יתרונות
  • טכנולוגיית אבטחה מהפכנית שאין שני לה בעולם
  • חוויית שימוש פשוטה וכייפית
  • פיתוח ישראלי על ידי מיטב המוחות הטכנולוגיים בתחום
  • אי אפשר לאבד את הכסף כי שכחתם את הסיסמה
  • תמיכה מדהימה בNFT
חסרונות
  • עדיין לא תומך בכל המטבעות למרות שזה אמור להשתנות ממש בקרוב

חברת Zengo היא חברה מהפכנית עם חידוש פורץ דרך בעולם הארנקים הדיגיטליים, הפותר בעיה נפוצה מאוד של מפתחות אבטחה פרטיים וסיסמאות.

כשמדובר בתעשיית הקריפטו, להיות פורץ דרך זאת חתיכת מחמאה – הרי מדובר בתחום שכולו פורץ דרך, וחברת Zengo הישראלית מצליחה לבלוט מעל חברות בין לאומיות אחרות הקיימות כבר שנים ולהשאיר להן אבק בזכות חדשנות, מקוריות ומוצר ברמה הכי גבוהה שיש.

הארנק של Zengo הוא פשוט כיף אחד גדול: הוא ידידותי למשתמש, וגם אם זאת הפעם הראשונה שלכם, חוויית המשתמש שלו כל כך פשוטה שתוך שנייה תבינו מה צריך לעשות – יתרון אדיר בתחום שנראה מסובך מאוד לכל מי שמגיע "מבחוץ".

הארנק תומך בכל המטבעות הגדולים, וברוב המטבעות באופן כללי, וגם אם יש מטבע שלא נתמך ברגע זה הוא יקבלו תמיכה בשבועות או בחודשים הקרובים, לכן מדובר בחברה שכל הזמן גדלה, מתפתחת, ומשפרת את המוצר שלה על בסיס קבוע. 

הארנק חינמי לגמרי לשימוש חוץ מהעמלות, אבל גם הן נמוכות מאוד בהשוואה לארנקים אחרים.

יצא לי להשתמש ברוב ארנקי הקריפטו הקיימים, ואני יכול להגיד בלב שלם שהארנק של Zengo הוא חד משמעית אחד הטובים שיש בעולם מבחינת אבטחה, פשטות שימוש וחוויית משתמש, וכיף לדעת שמדובר בעוד מוצר טכנולוגי גאוני שהומצא ופותח בישראל, ככה שיש לו גם אבא ואימא.

אני ממליץ לכל מי שמתעניין בקריפטו לבדוק את הארנק הזה, בין שאתם מתחילים או מומחים – הארנק הזה פשוט ישדרג את החוויה שלכם ולא תרצו לחזור אחורה.

2

Ledger

ארנק קריפטו הכי בטוח
אבטחה מעולה
אם אתם רוצים להיות בטוחים ב-100% שהמטבעות שלכם נמצאים בידיים טובות ומוגנים היטב, ארנקי החומרה המובילים Ledger Nano X ו-Ledger Nano S הם ההימור הטוב והבטוח ביותר שלכם.
יתרונות
  • ארנק "קר" המנותק מהאינטרנט לבטיחות מירבית
  • תומך בהיצע רחב של מטבעות קריפטו שונים
  • גרסת מובייל חדשנית עם קישוריות Bluetooth
חסרונות
  • תפעול הארנק יכול להיות די מסובך ומאתגר עבור אנשים ללא רקע טכני וידע מוקדם בתחום
  • רכישת מטבע קריפטו והוספה שלו לארנק החומרה היא תהליך שדורש קצת הבנה

Ledger הוא התקן חיצוני המזכיר זיכרון נייד (דיסק און קי) שתוכלו לחבר לשקע ה-USB במחשב או לסמארטפון שלכם כדי לשמור בבטחה את המטבעות הדיגיטליים שלכם. גוף המכשיר עשוי מפלדת אל חלד לקשיחות ועמידות מרבית, כך שתוכלו לבנות עליו לזמן רב. 

תוכנת ה-Ledger Live המגיעה עם הארנק תאפשר לכם לבדוק בזמן אמת את יתרת החשבון שלכם ולשלוח או לקבל מטבעות. ארנק Ledger תומך במספר שובר שיאים וחסר תקדים של יותר מ-1,800 טוקנים ומטבעות דיגיטליים מבוזרים, כך שלא תהיו מוגבלים לביטקוין בלבד ותוכלו לאחסן כל מטבע קריפטו שמדבר אליכם.

החלק הטוב ביותר הוא שתוכלו אפילו להרוויח ריבית על המטבעות הדיגיטליים המופקדים בארנק שלכם: זוהי דרך מעולה לייצר הכנסה פסיבית בלי לצאת מהבית ולזוז מהמחשב.

מותג Ledger הוא בלי ספק שם נרדף לארנקי חומרה מקצועיים ברמה הגבוהה ביותר ובאיכות ללא פשרות: תוכלו לבחור בין דגם Ledger Nano S הבסיסי יותר ודגם Ledger Nano X המתקדם, המצויד בטונות של שכלולים ופיצ'רים מתוחכמים כמו קישוריות בלוטות'.

ה-Nano S מאפשר לנהל עד ל-3 אפליקציות של מטבעות בו זמנית, ודגם Nano X מאפשר לתפעל עד ל-100 יישומים שונים בכל רגע נתון, מה שמבטיח לכם גמישות שימוש והתאמה מלאה לצרכים שלכם.

Nano S לעומת Nano Xאיזה ארנק עדיף?
Nano S
VS
Nano X
ארנק קר
VS
כמות מטבעות נתמכת
מעל 1,800
VS
מעל 1,800
מחיר
$59
VS
$119
אפליקציה
אנדרואיד
VS
אנדרואיד + iOS

שני הדגמים מתבססים על שבב בטיחות מתקדם הדומה לזה שתמצאו בכרטיס אשראי ודרכון ביומטרי ומצוידים בטכנולוגיות אבטחת מידע חדשניות שהפכו למילה האחרונה וחוד החנית בתחום, ורוב המנטורים שמעבירים קורסים למסחר בקריפטו ממליצים על הארנק הזה.

3

Binance

הכי גדולים בעולם
שירות הכל כלול
בינאנס היא בורסת הקריפטו הכי גדולה בעולם, שמעבר לאפשרויות מסחר מגוונות, מציעה גם ארנק לאחסון מטבעות ונכסי הקריפטו שלכם. מדובר באחד הגופים הכי גדולים והכי מאובטחים בעולם הקריפטו.
יתרונות
  • חוויית שימוש פשוטה ומודרנית
  • אחד מגופי הקריפטו הכי גדולים בעולם
  • עמלות רכישת מטבעות מהנמוכים בשוק
  • אבטחה מתקדמת ששומרת על הנכסים שלכם
חסרונות
  • כדי לאחסן סכומים גדולים מאוד, תהיו חייבים לעבור אימות

חברת Binance היא פלטפורמת המסחר בקריפטו הכי גדולה בעולם. בזכות הגודל העצום שלה, היא מאפשרת למשתמשים שלה לסחור במגוון גדול מאוד של נכסי קריפטו מכל הסוגים.

על אף שמדובר בראש ובראשונה בפלטפורמה למסחר, Binance מציעה גם אפשרות לשמור את נכסי הקריפטו שלכם בארנק אישי שלכם שנמצא על הפלטפורמה.

אחת הבעיות הידועות בעולם הקריפטו היא הבעייתיות של חוויית המשתמש: אנשים נאלצים לאחסן מטבעות מסוגים שונים בארנקים שונים, ואם הם רוצים לבצע פעולות מסחר במטבעות האלו הם חייבים להעביר אותם לפלטפורמה כמו Binance.

וזה בדיוק אחד הדברים ש-Binance פותרת: במקום שתאחסנו את המטבעות שלכם במקומות שונים שרק יגרמו לכם לכאב ראש מיותר, תוכלו לאחסן אותם בחשבון שלכם ב-Binance. הארנק הזה הוא נוח, ידידותי למשתמש ומתאים במיוחד למי שמחפש להשקיע או לסחור בקריפטו.

4

Crypto.com

מעולה ל-Staking
מוביל ארנקי ה-Defi
ארנק ה-DeFi הזה הוא בחירה מצוינת לכל מי שהחליט להרים את הכפפה ולהצטרף למהפכת הכלכלה המבוזרת.
יתרונות
  • ניתן לבחור את מהירות אישור העסקה ומסלולי העמלות המועדפים עליכם
  • תומך ביותר ממאה מטבעות קריפטו שונים, כולל שמות מוכרים כמו ביטקוין, את’ריום, CRO (המטבע הדיגיטלי של הפלטפורמה), מטבע ATOM, פולקהדוט (DOT) ולייטקוין (LTC)
  • מאפשר להרוויח ריבית על אחזקת למעלה מ-35 טוקנים שונים
  • שירות לקוחות הפועל 24/7 ועומד לרשותכם בכל רגע נתון
חסרונות
  • תוכלו לשכוח לתמיד מהמטבעות שלכם אם תאבדו או תשכחו את המפתח הפרטי ומילות הגיבוי שלכם
  • מנגנון המרת המטבעות המובנה אינו עובד בכל המדינות

כספת הקריפטו האישית הזאת מספקת לכם שליטה בלעדית ומלאה במטבעות הדיגיטליים המבוזרים והמפתח הפרטי שלכם, וזה אומר שתוכלו לישון בשקט ולדעת שמטבעות הקריפטו שלכם שמורים היטב במקום בטוח.

כמו כן, תוכלו להרוויח תשואה חודשית מהמטבעות שאתם מחזיקים בחשבון בלי שתצטרכו להזיז אצבע ולעבוד קשה. הארנק הזה מגיע עם רשימה בלתי נגמרת של פיצ'רים מתקדמים שלא תמצאו בארנק מובנה (Custodian) רגיל בבורסת קריפטו ממוצעת.

אתר Crypto.com מאפשר להוריד ולהתקין את ארנק ה-DeFi שלהם ולעשות פעילויות מסחר שונות עם המטבעות שלכם בלי להירשם ולפתוח חשבון משתמש בבורסת Crypto.com עצמה.

הארנק האלקטרוני הזה מציע רשימה ארוכה של מוצרים ומכשירים פיננסיים מבוזרים שיכולים להפוך להשקעה משתלמת ורווחית במיוחד כל עוד תתנהלו בזהירות ותשקלו היטב את כל הסיכונים.

5

Trezor

החלוץ של ארנקי החומרה
ארנק חומרה מומלץ
Trezor הוא החלוץ ונושא הדגל של ארנקי החומרה למטבעות דיגיטליים. שמו של המותג הוותיק והמוערך יצא לפניו בזכות ארנקי הקריפטו האמינים והאיכותיים שלו.
יתרונות
  • תוכלו לבחור בדגם Trezor One הנגיש והחסכוני יותר או בדגם Trezor Model T היוקרתי והמתוחכם
  • ממשק אינטואיטיבי ונוח לניווט והתמצאות
חסרונות
  • יקר יותר בהשוואה לארנקי חומרה דומים אחרים
  • אינו תומך במכשירי iOS

שני הדגמים הנוכחיים של הארנק הזה עומדים בציפיות הגבוהות ממותג Trezor ומצדיקים את המוניטין המרשים והבין לאומי שלו.

שניהם מצטיינים בבטיחות גבוהה ותומכים במגוון רחב של מטבעות קריפטו שונים, כך שלא תצטרכו לחשוש מבעיות תאימות. לטעמנו זה היה ארנק החומרה מספר 1 בשוק עד ש-Ledger הדיח אותו מהפסגה.

אם אתם משתמשים באקסודוס בתור ארנק הקריפטו העיקרי שלכם להעברות ולפעולות מסחר, מומלץ בחום לשלב אותו עם ארנק Trezor לגיבוי ואחסון לטווח הארוך בזכות הסנכרון המושלם ביניהם.

בווב הוא תומך בדפדפני כרום ופיירפוקס, הוא פועל במערכות ההפעלה לינוקס, מאק (10.15 והלאה) ווינדוס (10 והלאה) אבל מתאים רק למובייל של אנדרואיד.

6

ארנק דיגיטלי של Coinbase

הכי מפורסם
מעולה למתחילים
ארנק Coinbase הוא בחירה מושלמת למשקיעי קריפטו מתחילים שאין להם מושג ירוק בתחום: כל אחד יסתדר בקלות עם תפעול הארנק בזכות הממשק האטרקטיבי והנוח להתמצאות שלו – לא תצטרכו לשבור את הראש עם מיליון תפריטים מסובכים ומבולבלים, ותוכלו להתמצא בקלות בין כל הפונקציות והאפשרויות של הארנק.
יתרונות
  • ממשק ידידותי למשתמש ונוח להתמצאות
  • תמיכה בלמעלה מ-500 נכסי קריפטו שונים
  • אימות דו-שלבי ומנגנון Multi-signature (ריבוי מפתחות פרטיים) לבטיחות מירבית
  • מגובה על ידי בורסת קריפטו מקצועית ואמינה המתחייבת לבטח את המטבעות שלכם ולספק פיצוי בכל מקרה של פריצה וגניבה
חסרונות
  • סובל מכל בעיות ופרצות האבטחה האופייניות לארנק חם המחובר לאינטרנט
  • זמין עבור טאבלטים וסמארטפונים בלבד (למעט הרחבה לדפדפן כרום)

מעבר לתמיכה מלאה ב-500 מטבעות קריפטו שונים, תוכלו לאחסן בארנק גם NFT (טוקן חסר תחליף) שהפך לטרנד החם והמדובר ביותר בעולם הקריפטו ובתחום המטאוורס.

חשוב לעשות את ההפרדה בין בורסת הקריפטו Coinbase לארנק האלקטרוני שהיא פיתחה ושנושא את אותו השם, ואתם ממש לא חייבים לפתוח חשבון משתמש בזירת המסחר הפופולרית כדי להתקין את הארנק הזה וליהנות ממנו.

לא מדובר בארנק קריפטו מובנה (קסטודיאן), מה שאומר שהמפתח הפרטי שלכם אינו מאוחסן בשרתים של חברת Coinbase ואינו חשוף בפני מתקפות סייבר ודליפות מידע.

ארנק הקריפטו הזה מספק שילוב מנצח של בטיחות גבוהה, תפעול נוח ופשוט וחותמת האיכות של אחת מבורסות הקריפטו המובילות בעולם. מה עוד אפשר לבקש?

7

Electrum

אחד הוותיקים בשוק
לביטקוין בלבד
ארנק הקריפטו הזה שפותח בשנת 2011 נחשב לאחד מהוותיקים, הידועים והמוערכים ביותר בשוק. עם זאת, קחו בחשבון שהוא מאפשר לסחור ולהשקיע במטבעות ביטקוין בלבד.
יתרונות
  • התקנה והגדרה ראשונית מהירה ופשוטה
  • רמת אבטחה גבוהה יחסית לארנק "חם"
  • עמלות גמישות הניתנות להתאמה לדרישות ולהרגלי השימוש שלכם
  • הארנק אינו מושבת לתחזוקה עקב הגדרות שרתים ייחודיות
חסרונות
  • תומך בביטקוין בלבד
  • פחות ידידותי ומותאם למשתמשים מתחילים וחסרי ניסיון
  • אין שירות תמיכה שניתן לפנות אליו באמצעות דוא"ל, צ’אט או טלפון

הארנק הזה בולט בנוף ומתעלה על שאר המתחרים באמצעות מגוון אמצעי אבטחה מתקדמים. תוכלו לבחור את תעריפי העמלות המתאימים עבורכם בהתאם לקצב ביצוע ואימות העסקאות הרצוי.

המשוואה פשוטה: ככל שתשלמו עמלות גבוהות יותר, כך ההעברות ועסקאות המטבע ירוצו בצורה מהירה יותר. הארנק החם הזה מתקתק במהירות הבזק כל עסקה בלי לזחול ולקרטע או לזלול המון משאבים ולהעמיס על המחשב שלכם.

הוא מתבסס על מנגנון "אימות עסקאות פשוט" שכשמו כן הוא – עושה את העבודה על הצד הטוב ביותר בלי להתחכם יותר מדי ובלי להעמיד בסכנה את בטיחות הביטקוין שלכם.

8

Mycelium

ארנק דיגיטלי משנת 2008
אחד הטובים לסמארטפונים
Mycelium הוא ארנק קריפטו ידוע ומוערך הפונה בעיקר למשקיעי ביטקוין. כשהוא יצא לשוק בשנת 2008, ארנק מייסליום הכה גלים בשוק הקריפטו והיה במשך שנים ארוכות ארנק התוכנה היחיד לסמארטפונים.
יתרונות
  • תאימות מלאה לארנקים קרים פופולריים כמו Ledger, Trezor ו- KeepKey
  • אפשרות לבחור בין חשבונות ייעודיים למסחר או פקדון לטווח ארוך
  • אפליקציית מסחר מובנית ושפע חומרי לימוד וסרטוני הדרכה על השקעה בקריפטו
  • מאפשר לעשות עסקאות אופליין ללא חיבור לאינטרנט
חסרונות
  • מאובטח פחות מארנק חומרה פיזי (אבל מספק אבטחה טובה ביחס לארנקים חמים)
  • יכול להיות מורכב ומבלבל קצת עבור אנשים המשתמשים בארנק בפעם הראשונה
  • תומך בביטקוין, את'ריום ואסימוני ERC-20 בלבד
  • משווק בתור אפליקציה למובייל בלבד

Mycelium הוא ארנק קריפטו איכותי ואמין שהוכיח את עצמו במבחן הזמן וגם כיום הוא אחד מהארנקים הדיגיטליים הטובים ביותר למכשירי אנדרואיד ו-iOS.

גולת הכותרת של הארנק הזה היא אבטחת המידע ויכולת ההתאמה האישית הגבוהה שלו – הארנק הזה בעל קוד פתוח ושקוף המאפשר לאתר כל פרצה וחור באבטחה.

כמו כן, תוכלו לבחור בין כמה מסלולי עמלות וסוגי חשבונות שונים בהתאם לצרכים ולמטרות השימוש שלכם, ככה שבסך הכול מדובר באחד מארנקי הקריפטו הטובים ביותר לסמארטפון.

9

Exodus

ממשק ידידותי למשתמש
תפעול פשוט במיוחד
ארנק ה-Exodus מתאים גם למשתמשים מתחילים וגם למתקדמים. העיצוב המעולה שלו הופך את השימוש לפשוט ונוח, ושירות הלקוחות זמין 24/7 דרך הצ'אט.
יתרונות
  • תמיכה מלאה ביותר מ-145 נכסי קריפטו שונים
  • תאימות מלאה עם ארנקי החומרה המובילים Trezor One ו-Trezor T
  • מאפשר לרכוש מטבעות ביטקוין עם שירות Apple Pay
  • שירות לקוחות מקצועי הפועל 24/7 ועומד לרשותכם בכל עת
חסרונות
  • עמלות גבוהות עבור פעולות בארנק המובנה בזירת המסחר
  • היעדר של מנגנון אימות דו-שלבי עשוי להפריע לחלק מהמשתמשים
  • אין תמיכה בחתימה דיגיטלית עם מספר מפתחות פרטיים (Multi Signature)

הממשק הידידותי למשתמש והיפה לעין של הארנק הזה הופך את התפעול שלו למשימה פשוטה ונטולת מאמץ. אפילו שבמקור ארנק אקסודוס היה תוכנה המיועדת להתקנה על שולחן העבודה במחשב, כיום הוא זמין גם בגרסאות מובייל למכשירי אנדרואיד ו-iOS ותומך בארנק החומרה הפופולרי Trezor.

עם זאת, הארנק השולחני נשאר מוצר הדגל של החברה והוא מתעדכן מדי שנתיים כדי לספק חוויית שימוש חלקה, יעילה ונטולת תקלות. 

אחד מהיתרונות האטרקטיביים של ארנק Exodus הוא תמיכה במגוון עצום של מטבעות קריפטו שונים: הוא מאפשר לאחסן יותר מ-145 מטבעות וטוקנים שונים במקום אחד, הרבה יותר מארנק חם סטנדרטי בשוק.

אקסודוס תומך בכמה אלטקוינים מבוססים ומצליחים כמו את'ר, לייטקוין, Tether ו-Dash, לצד מטבעות מסקרנים שנולדו בתור בדיחת רשת כמו דוג'קוין ושיבה אינו.

10

SoFi

בסיסי ופשוט
של חברת SOFI
ארנק פשוט ובסיסי שמאפשר רכישה ושמירה של 28 מטבעות דיגיטליים שונים.
יתרונות
  • נוח ופשוט לתפעול גם עבור משקיעים מתחילים ולא מנוסים
  • ניהול השקעות, תשלומים ומסחר בקריפטו בחשבון אחד
  • מגוון רחב של מכשירים פיננסיים ופיצ’רים מתקדמים ללא כל עלות נוספת
חסרונות
  • תומך במגוון מצומצם של מטבעות דיגיטליים

ענקית הפינטק SoFi מפעילה פלטפורמת שירותים פיננסיים מקוונת המציעה מימון הלוואות מסוגים שונים, אשראי ועוד.

חשבון ההשקעות של החברה מאפשר לכם לרכוש, למכור ולאחסן ביטקוין ומטבעות קריפטו אחרים – קיים סכום רכישה מינימלי בגובה 10 דולר והאתר גובה עמלת טיפול של 1.25% מכל עסקה. 

מה שמאכזב בארנק הזה הוא היצע מוגבל יחסית של מטבעות קריפטו שונים: הוא מאפשר לסחור ב-28 מטבעות דיגיטליים שונים בלבד, מספר קטן בהרבה מבורסות קריפטו אחרות התומכות במאות רבות של מטבעות קריפטו שונים.

ארנק SoFi מאפשר לכם לקנות ביטקוין, את'ריום, דוג'קוין, קרדאנו ו-24 מטבעות דיגיטליים מבוזרים נוספים.

הממשק הנוח והידידותי של הארנק מספק נחיתה רכה למשקיעי קריפטו מתחילים וטירונים שרק לומדים את התחום, אבל סוחרים ותיקים ומנוסים יותר לא יתרשמו יותר מדי מהארנק הפשוט והבסיסי הזה.

ארנק דיגיטלי: המדריך למשתמש

עכשיו אחרי שלמדנו מהם הארנקים הכי טובים בעולם, בואו נבין איך בוחרים אחד, מה ההבדלים העיקריים ביניהם, ואל מה חשוב לשים לב.

איך לבחור ארנק דיגיטלי? 

השיקולים העיקריים שאתם צריכים להתחשב בהם בבחירת ארנק הקריפטו שתשתמשו בו הם התמיכה במטבעות הקריפטו הספציפיים שאתם מעוניינים בהם (לא כולם זמינים בכל ארנק) ונוחות השימוש בממשק הספציפי של הארנק – יש כמה סוגים של ארנקי קריפטו שאתם יכולים לבחור מביניהם, שעליהם נפרט מייד, ולכל אחד מהם יש צורת אבטחה שונה וצורת תפעול שונה.

איך משתמשים בארנק דיגיטלי? 

כדי להשתמש בארנק קריפטו אתם צריכים קודם כול ליצור אותו בפלטפורמה המועדפת עליכם – בבורסת קריפטו המאפשרת יצירת ארנק כזה, בפתיחת ארנק פרטי ועוד.

לאחר מכן אתם תקבלו את הכתובת שלו, שהיא המקבילה בעולם הקריפטו למספר חשבון בנק, ואת הסיד (Seed) שלו – מפתח פרטי שהוא רצף של מילים באנגלית (12 או 24), המוכיח את בעלותכם על הארנק ומספק לכם גישה ישירה לתוכנו.

כלומר הסיד הוא הסיסמה שלכם לארנק ולשימוש בו. כדי למכור או לקנות מטבעות תצטרכו לספק את כתובת הארנק שלכם (בדיוק כמו שאתם מספקים כתובת מייל כשאתם רוצים שישלחו לכם קובץ חשוב), ולהשקעה בהם תצטרכו לפנות לבורסת הקריפטו המתאימה.

מהו ההבדל בין ארנק דיגיטלי לבין ארנק קריפטו?

בעיקרון ארנק קריפטו הוא ארנק דיגיטלי בעצמו, כיוון שהוא מאוחסן בצורה דיגיטלית ואי אפשר לראות מטבע קריפטו כמטבע ממש (אין לו מטבעות פיזיים או שטרות).עם זאת, כשמבחינים בין ארנק דיגיטלי לארנק קריפטו יש צורך לציין את השימושים שלהם ואת אמצעי התשלום שהם מסוגלים להחזיק.

ארנק דיגיטלי הוא מה שאנחנו מכירים כיום כדיגיטליזציה מוחלטת של השקלים שלנו – אם יצא לכם לשלם ב-Apple Pay או בכל אמצעי התשלום המקבילים כשהייתם בסופר, בחנות או בכל מקום אחר בארץ ובעולם (וגם בחנויות מקוונות), הרי שהשתמשתם בארנק הדיגיטלי שלכם.

העולם מתקדם לעבר מיעוט בשימוש בכסף פיזי, ואומנם בישראל השימוש במטבעות ובשטרות עדיין קיים (וכנראה גם לא ייעלם בקרוב) אבל יש היום גם אפשרות לשלם על כל מיני מוצרים ושירותים מבלי שתצטרכו לפתוח פיזית את הארנק או להסתובב עם כרטיס האשראי שלכם.

הכול מאוחסן בטלפון החכם או בשעון החכם שלכם, ובאמצעות טכנולוגיית NFC המידע מועבר והתשלומים מתבצעים בקלות ובמהירות. ארנק דיגיטלי כזה לא מכיל מטבעות קריפטו אלא רק מטבעות מסורתיים, העומדים בכל הרגולציות של בנקים, ממשלות ומוסדות רשמיים אחרים.

ארנק קריפטו מחזיק אך ורק מטבעות מהסוג הזה, והוא לא מתעסק בכלל במטבעות מסורתיים. אין עליהם רגולציה של בנקים או ממשלות, ולרוב העסקאות נעשות בצורה אנונימית.

מנגנון התפעול שלהם מסובך יותר כיוון שמדובר בפלטפורמה אחרת של סחר במטבעות, והם מציעים עולם חדש של אפשרויות למי שמעוניין להיכנס לתחום.

סוגים של ארנקים דיגיטליים

עומדים לרשותכם כמה סוגים שונים של ארנקי קריפטו, ולכל אחד מהם יש מאפיינים ייחודיים, חסרונות ויתרונות משלו.

כדי לעזור לכם להבין איזה ארנק יעבוד בצורה הטובה ביותר בשבילכם, לפניכם סקירה תמציתית של סוגי הארנקים העיקריים בשוק:

ארנק חם המחובר לאינטרנט

ארנקי קריפטו מהסוג הזה מחוברים כל הזמן לאינטרנט והגישה אליהם מתבצעת דרך הדפדפן במחשב.

הקלף המנצח של ארנקים אלקטרוניים מהסוג הזה היא נוחות מקסימלית: לא תצטרכו לחבר התקנים פיזיים חיצוניים או להזין מיליון סיסמאות, וכל עוד אתם מחוברים לענן או לאתר המטבעות הדיגיטליים בחשבון שלכם זמינים לרשותכם באופן מיידי.

המפתח הפרטי של הארנק נשמר באופן אוטומטי בשרתי החברה המפעילה את הארנק, מה שאומר שתוכלו להעביר תשלומים או לבצע עסקאות במטבעות קריפטו בכלום זמן וללא מאמץ. 

לצד היתרונות של ארנק חם, חייבים להיות מודעים גם לצד השני של המטבע ולהביא בחשבון את החסרונות שלו. הבעיה החמורה והמדאיגה ביותר היא הפגיעות של ארנקים חמים בפני פריצות ודליפות מידע.

המפתחות המוצפנים של הארנק שלכם מאוחסנים בשרת של חברה חיצונית החשופה למתקפות האקרים. אם זה לא מספיק, לאורך השנים כבר התרחשו עשרות ואפילו מאות פריצות וחדירות חמורות לבורסות קריפטו מובילות, והאקרים מתוחכמים הצליחו להתגבר על מערך האבטחה של החברות האלה וגנבו את כספי הלקוחות.

גניבה של המטבעות הדיגיטליים שלכם מארנק חם היא תרחיש מציאותי וקיים ואי אפשר להקל ראש בסיכון הזה, ולכן מומלץ ללכת על בטוח ולהשתמש בארנק חם המחובר לאינטרנט רק אם אתם מאחסנים בו מטבעות דיגיטליים בסכומים יחסית קטנים.

ארנק מובייל לסמארטפון (ארנק חם)

ארנק כזה הוא אפליקציה שאתם מתקינים בסמארטפון שלכם, העובדת בצורה דומה לכל ארנק דיגיטלי כמו Apple Pay, ואיתה תוכלו לרכוש אונליין את המוצרים והשירותים של חברות ומותגים המקבלים מטבעות קריפטו בלחיצת כפתור מהירה ופשוטה.

ארנק מובייל הוא פתרון נוח במיוחד עבור אנשים המשתמשים במטבעות קריפטו בתור אמצעי תשלום ולא משקיעים בהם לטווח ארוך כדי ליהנות מהעלייה בשווי שלהם.

חלק מארנקי הקריפטו החמים הפועלים אונליין מגיעים עם גרסה מיוחדת לסמארטפון, אבל עומדים לרשותכם גם ארנקי מובייל ייעודיים המגיעים עם קוד QR אישי לנוחות ובטיחות שימוש מרבית. 

לצד הנוחות והנגישות הרבה של ארנקי מובייל, הם מגיעים עם כמה חסרונות שחייבים להביא בחשבון: קודם כול, הארנק מותקן ישירות בטלפון החכם שלכם שאתם עלולים לאבד.

כמו כן, כיוון שארנק מובייל דורש חיבור לרשת האינטרנט, הוא חשוף בפני רוגלות ונוזקות היכולות לגרום צרות צרורות.

ארנק תוכנה (ארנק קר או חם)

ארנק מהסוג הזה מותקן על גבי שולחן העבודה במחשב הנייד או הנייח שלכם, והוא יכול להיות קר או חם אם המחשב שלכם מחובר לאינטרנט בזמן השימוש בתוכנה.

היתרון של ארנק קריפטו מהסוג הזה הוא גישה נוחה ופשוטה ישירות מהמחשב שלכם, ככה שלא תצטרכו אפילו להתחבר לאינטרנט או להיכנס לדפדפן כדי לפתוח את הארנק.

משום שהוא מנותק מהאינטרנט, ארנק תוכנה קר מוגן היטב מאיום של וירוסים ורוגלות, והמפתח הפרטי המקושר לארנק אינו מאוחסן בשרתים של חברה חיצונית החשופה לפריצות ודליפות מידע – רק לכם יש גישה למפתח ההצפנה שלכם, וכל עוד לא תאבדו אותו אף גורם זדוני לא יוכל לחדור לתוך הארנק שלכם.

ארנק נייר (ארנק קר)

השם של סוג ארנק הקריפטו הזה מדבר בעד עצמו: במקום לנסות להמציא את הגלגל מחדש ולהסתמך על אתרים ואפליקציות, כל מה שצריך לעשות זה להדפיס או לכתוב את המפתח הפרטי והציבורי (כתובת הארנק) שלכם על נייר שתשמרו בהישג יד.

עומדות לפניכם כמה אפשרויות לשליחת מטבעות לארנק האלקטרוני שלכם: תוכלו פשוט לשלוח את המטבעות הדיגיטליים לכתובת הציבורית של הארנק שלכם או לסרוק את קוד ה-QR של ארנק הנייר שלכם, להזין את המפתח הפרטי ואתם מסודרים. 

על אף שמדובר בארנק קר המנותק מהאינטרנט, מה שהופך אותו לפתרון בטוח יחסית, יש כמה סיכונים ומוקשים שחשוב להביא בחשבון.

קודם כול, כדי לשמור על אבטחת מידע מרבית בעת הנפקת המפתחות שלכם, חשוב לנתק את החיבור לאינטרנט ולמחוק את היסטוריית הגלישה בדפדפן כדי להבטיח שאף גורם חיצוני לא ישיג את המידע הסודי והרגיש הזה.

מומלץ להשתמש באנטי-וירוס איכותי ואמין שיבטיח שהמחשב שלכם נקי מנוזקות ומרוגלות העלולות להשיג את מפתחות הגישה שלכם ולרוקן את הארנק שלכם.

ארנק נייר הוא פתרון אחסון מאובטח יחסית כל עוד תשמרו על פרטי המפתחות שלכם במקום סודי ובטוח שלאף אדם אחר לא תהיה גישה אליו, ולכן יש להיזהר בעת הדפסת או רישום המפתח הפרטי והציבורי שלכם ולוודא שאף אחד לא עוקב אחריכם ונחשף לסיסמאות הגישה שלכם.

ארנק חומרה (ארנק קר)

מדובר בסוג ארנק הקריפטו המאובטח והמוגן ביותר, כיוון שהמפתחות הפרטיים שלכם נשמרים על התקן חיצוני המתחבר לשקע ה-USB במחשב בדומה לדיסק און קי.

על אף שהוא אינו מחובר לאינטרנט או מותקן ישירות על המחשב שלכם, תוכלו לבצע עסקאות אונליין עם המטבעות שלכם וליהנות מהשקט הנפשי של רמת הבטיחות הגבוהה שמציע ארנק קר המוגן בפני הונאות, וירוסים ופריצות. 

החיסרון העיקרי של ארנק חומרה הוא המחיר הגבוה שלו: ארנק קריפטו לסמארטפון או מינוי לארנק תוכנה יעלה לכם כמה גרושים, אבל תצטרכו להיפרד מכמה מאות שקלים כדי ליהנות מארנק חומרה איכותי.

עם זאת, כדאי לזכור שאין מחיר לשקט הנפשי שלכם ושמדובר בעלות זניחה ביחס לנזק הכספי הפוטנציאלי העלול להיגרם אם כל המטבעות שלכם ייעלמו מהארנק שלכם.

אם אתם סוחרים במטבעות קריפטו על בסיס יום יומי ובתדירות גבוהה, ארנק חומרה הוא אפשרות נוחה ויעילה פחות כי לא תוכלו לגלגל עסקאות על המקום ובאופן מיידי.

אם אתם משקיעים במטבעות דיגיטליים לטווח הארוך ולא נוגעים בהם במשך זמן רב, ארנק חומרה מאובטח יכול להיות בחירה מצוינת שלא תתחרטו עליה לרגע.

למה כדאי להשקיע בארנק חומרה קר?

חשוב להדגיש שאתם לא חייבים להשקיע בארנק חומרה מתקדם כדי לקנות, למכור או לאחסן ביטקוין או כל מטבע קריפטו אחר.

חלק מהאנשים מעדיפים לאחסן את המטבעות הדיגיטליים שלהם ישירות בחשבונות המסחר שלהם בבורסות קריפטו שונות.

הבעיה היא שלא מדובר בפתרון האחסון המאובטח והמוגן ביותר, והוא חשוף בפני האקרים ונוכלים שירוקנו את הארנק שלכם וישאירו אתכם עם כיסים ריקים. עם זאת, החדשות הטובות הן שארנק חומרה יכול להציל את המצב.

זהו התקן פיזי שאינו מחובר לאינטרנט וחוצץ בין המפתח הפרטי שלכם לרשת האינטרנט, כך שתוכלו להיות בטוחים ב-100% שהמטבעות הדיגיטליים שלכם מוגנים היטב מכל החבר'ה הרעים שרק מחכים להזדמנות לעקוץ אתכם ולגנוב את כל כספכם.

היתרונות והחסרונות של ארנק חומרה קר

ארנק חומרה מספק אבטחה מרבית מהאקרים, מווירוסים ומדליפות מידע. הוא מעניק לכם גישה בלעדית ושליטה מלאה בארנק שלכם ללא אפליקציות, שירותי ענן או חברות חיצוניות שיחזיקו בפרטי המפתח הפרטי שלכם.

יתרונות
  • אבטחת מידע מקסימלית: המכשיר אינו מחובר לאינטרנט, כך שאף אחד לא יוכל "לדוג" ולגנוב את המפתח הפרטי שלכם.
  • שליטה טובה יותר: המפתח הפרטי נשמר בקביעות בתוך המכשיר בצורה נפרדת ומנותקת לגמרי מהמחשב והסמארטפון שלכם, כך שלאף גורם חיצוני לא תהיה גישה אליו.
  • נייד ונוח לנשיאה: מדובר בהתקן קטן וקומפקטי שתוכלו לקחת איתכם בקלות לכל מקום בלי שהוא יכביד עליכם. כמובן שתוכלו גם לאחסן אותו בבטחה בתוך כספת או מגירה עם מנעול אם אינכם משתמשים בו לעתים קרובות.
  • לא תצטרכו להסתמך על אפליקציות, אתרים ושירותים חיצוניים שיאחסנו עבורכם את המטבעות שלכם ולהיות תלויים בגחמות ובאינטרסים שלהם. זירות מסחר באות והולכות בעוד שארנק החומרה יישאר איתכם לתמיד.
חסרונות
  • מחיר גבוה: ארנק חומרה דורש השקעה מוקדמת. תצטרכו לפתוח את הכיס ולשלם סכום לא מבוטל כדי ליהנות ממלוא היתרונות שלו. לעומת זאת, ארנקים "חמים" רבים זמינים בחינם ולא יעלו לכם אפילו שקל.
  • תפעול מורכב ומסובך: תצטרכו ללמוד כיצד להשתמש בארנק הקר, להשתפשף בתפעול השוטף שלו ולהכיר את כל הפונקציות והפיצ’רים שהוא מציע. זה עלול לדרוש לא מעט זמן ומאמץ עד שתלמדו לעשות הכול נכון בלי להיעזר בחוברת ההפעלה המצורפת.
  • מכשיר פיזי יכול להיגנב, ללכת לאיבוד או להישבר: תצטרכו לשמור היטב על ההתקן ולעטוף אותו בכפפות של משי כדי שהוא יישאר כמו חדש לאורך זמן.
  • התקן פיזי שתצטרכו לשמור בהישג יד: בניגוד לארנק חם המספק גישה נוחה ופשוטה בכל זמן ומכל מקום, תצטרכו להתעסק עם החיבור של ההתקן בכל פעם שתרצו לסחור במטבעות הקריפטו שלכם.

ארנק חומרה (קר) לעומת ארנק תוכנה (חם): מה עדיף?

שני סוגי הארנקים עושים את אותה העבודה ומיועדים לאחסון המטבעות הדיגיטליים שלכם, אבל קיים הבדל מהותי באופן התפעול שלהם.

ארנק חומרה (הנקרא גם "ארנק קר") הוא התקן פיזי המתחבר למחשב (בדומה לדיסק און-קי) ועובד ללא חיבור רצוף לאינטרנט.

שני הארנקים הקרים המוערכים והפופולריים ביותר בשוק הם Ledger Nano X ו-Trezor Model T. לעומת זאת, ארנק תוכנה (הנקרא גם "ארנק חם") הוא יישום שצריך להתקין על המחשב או על הסמארטפון שלכם.

הם מחוברים לאינטרנט, מה שמגביר את הסיכון לדליפת המפתח הפרטי וגניבת המטבעות הדיגיטליים שלכם. 

ארנקי חומרה נחשבים לדרך הבטוחה ביותר לאחסון מטבעות דיגיטליים, חד וחלק. מדובר בפתרון מושלם אם אתם מחזיקים במטבעות דיגיטליים בסכומים גדולים ואינכם מתכוונים לסחור בהם בתדירות גבוהה.

לעומת זאת, אנשים הסוחרים במטבעות קריפטו לעיתים קרובות יעדיפו ארנק תוכנה המצטיין בנגישות מיידית ותפעול שוטף נוח ופשוט יותר.

אמצעי אבטחה

בכל סוגי הארנקים מוטמעים אמצעי אבטחה שונים. בואו נעבור עליהם כדי להבין איך כל אחד מהם עובד:

אימות דו-שלבי

מנגנון האבטחה הכפול הזה מונע מכל גורם לא מורשה להיכנס לארנק הדיגיטלי שלכם, והוא כולל כמה שכבות הגנה לאימות הזהות שלכם בעת ההתחברות לארנק שלכם.

גם אם מישהו הצליח לפצח את סיסמת הגישה שלכם, הוא יצטרך להתמודד עם מעטפת אבטחה נוספת כמו קוד מיוחד הנשלח לטלפון הנייד שלכם ושצריך להזין כדי לקבל גישה ליתרת המטבעות בארנק.

מנגנון אימות דו-שלבי יהפוך לסיוט הגדול ביותר של כל מי שמנסה לפרוץ לארנק הקריפטו שלכם ויהפוך את משימת גניבת המטבעות שלכם לקשה ומורכבת במיוחד.

תמיכה בכתובת Multi-signature

בחלק מהמקרים, כמה אנשים שונים משתמשים באותו ארנק קריפטו (למשל שותפים עסקיים).

תוכלו להגדיר כמה מפתחות פרטיים שונים לקבלת גישה לארנק, מה שמשפר באופן משמעותי את האבטחה שלו.

הצורך להזין כמה חתימות דיגיטליות שונות בעת התחברות לארנק ימזער את הסיכון שגורם חיצוני יערים על מערך האבטחה של הארנק ויניח את ידיו על המטבעות המאוחסנים בתוכו.

המאפיינים והפונקציות של ארנק דיגיטלי

לכל ארנק יש פיצ'רים ייחודיים משלו מבחינת מטבעות נתמכים, ממשק, שירות הלקוחות ועוד:

מגוון המטבעות הנתמכים

מהבחינה הזאת כדאי להסתמך על כלל אצבע פשוט: "כמה שיותר-יותר טוב". סוגי מטבעות הקריפטו שהארנק תומך בהם חייבים להיות תואמים לצרכים ולמטרות השימוש שלכם.

אז אלא אם אתם מחזיקים בביטקוין בלבד ולא מוכנים לשמוע על שום מטבע דיגיטלי אחר, מומלץ בחום ללכת על ארנק התומך בכמה אלטקוינים (מטבעות קריפטו חלופיים) נוספים, כי ייתכן שתרצו לגוון את פורטפוליו ההשקעות שלכם עם כמה מטבעות דיגיטליים חדשים שיהפכו לדבר הגדול הבא.

ממשק פשוט ונגיש

ממשק משתמש ידידותי, ברור ומזמין הוא תמיד יתרון עצום, בין שאתם משקיעים מתחילים וטירונים או כרישי קריפטו ותיקים.

ארנק קריפטו מבולגן ומסורבל שייקח לכם המון זמן ללמוד איך לתפעל אותו ולבצע כל העברה קטנה יהיה המקל הראשון בגלגלים שלכם בדרך להשקעה בעולם המטבעות הקריפטוגרפיים.

שירות לקוחות ותמיכה 24/7

זה יכול להיות בונוס מועיל ושימושי במיוחד עבור משקיעים מתחילים שעושים את הצעדים הראשונים שלהם בעולם הקריפטו ומשתפשפים בשימוש בארנק דיגיטלי – תמיד תהיה לכם כתובת שתוכלו לפנות אליה בכל שאלה ובעיה.

שירות לקוחות יעיל, אדיב ומקצועי הזמין מסביב לשעון יהפוך את החיים שלכם לנוחים ופשוטים הרבה יותר, וזה יכול להיות חבל הצלה אמיתי כשאתם חווים בעיה טכנית או לא סגורים על איך להשתמש בפיצ'ר מסוים.

תאימות לארנק חומרה

כל משקיע וסוחר קריפטו רציני המכבד את עצמו חייב להשקיע בארנק חומרה קר ומאובטח שאינו מחובר לאינטרנט – זהו ארנק קריפטו מאובטח ומוגן ביותר שיאפשר לאחסן בראש שקט את הנכסים היקרים שלכם.

גם אם אתם לא סוחרים במטבעות דיגיטליים לעיתים קרובות או בסכומים גבוהים, עדיף ללכת על בטוח ולהצטייד בארנק חומרה קר.

אם אתם מחזיקים בארנק חם המחובר לאינטרנט, מומלץ לוודא שהוא תומך בארנק חומרה קר שישמש בתור גיבוי וימזער את הסיכון לגניבת המטבעות הדיגיטליים שלכם.

סוגים של ארנקי קריפטו

כל אחד מהארנקים הקיימים בשוק עובד בצורה שונה קצת, המתאימה את עצמה לפלטפורמה ולסוג הארנק. בואו נעבור על סוגי הפונקציונליות השונים:

ארנק קריפטו לסמארטפון

ארנק לסמארטפון קורץ לאנשים רבים בגלל שהוא מספק גישה מיידית למטבעות הדיגיטליים שלהם גם כשהם נמצאים בדרכים ומחוץ לבית, אבל הנוחות, הזמינות והניידות הגבוהה מגיעות עם מחיר יקר שאי אפשר להתעלם ממנו: המון פרצות וחורי אבטחה פוטנציאליים.

קודם כול, תמיד יש סיכוי שהטלפון שלכם ייגנב או ילך לאיבוד ואיתו גם ארנק הקריפטו והמפתח הפרטי המקושר אליו. זה אומר שאם לא טרחתם לעשות גיבוי, לא תראו יותר את הכסף שלכם.

עם זאת, כמה ארנקי מובייל מתקדמים כמו Coinbase ו-Argent מגיעים עם מנגנון גיבוי מתוחכם לשחזור הארנק שלכם במקרי חירום.

מחרוזת מילות הגיבוי ("Seed") של המפתח הפרטי שלכם היא הדרך היחידה לקבל גישה למטבעות הדיגיטליים שלכם אם הארנק שלכם נשבר, נאבד או נגנב. 

אסור שהסיסמה הסודית תגיע לידיים ועיניים זרות ולכן חשוב לשמור עליה היטב במקום בטוח בהישג יד או אפילו לאחסן עותק שלה בכספת.

אם תשכחו את המפתח הפרטי שלכם, תוכלו לשכוח גם מהמטבעות הדיגיטליים שהחזקתם בהם. לכן כדי לחסוך לעצמכם מפח נפש, תסכול והפסד כספי כבד, חשוב לא רק לשנן את הסיסמה הזאת אלא גם להעלות אותה על הכתב ולשמור במקום סודי ומוגן.

ארנק מובנה בבורסת קריפטו

סוחרי קריפטו רבים מעדיפים לעשות לעצמם חיים קלים ולהשתמש בשירותים של Coinbase או של בורסות קריפטו אחרות, המציעות חשבון מסחר משולב עם ארנק קריפטו.

היתרון כאן הוא זמינות מיידית של המטבעות הדיגיטליים שלהם ונוחות מרבית – המטבעות שלהם תמיד נמצאים בהישג יד, והם יכולים לסחור בהם באופן מיידי בלי לחבר התקנים שונים למחשב או להעביר אותם מארנק חיצוני. 

פלטפורמת Coinbase Pro הפכה לאפשרות מועדפת ובחירה מובנת מאליה עבור משקיעי קריפטו רבים בזכות תמיכה במגוון עצום של מטבעות דיגיטליים שונים ואפשרות להעביר תשלומים, לרכוש, למכור ולאחסן מטבעות בנוחות וביעילות מרבית במקום אחד.

אבל זה רק קצה הקרחון: בורסת Coinbase גם שומרת על מטבעות הקריפטו של הלקוחות בארנק קר מאובטח לבטיחות מרבית.

עם זאת, הנוחות הרבה מגיעה על חשבון הבטיחות של הארנק, ומדובר באפשרות מומלצת פחות לשמירת מטבעות בסכומים גבוהים, שכן תמיד יש אפשרות שמישהו יפרוץ לזירת המסחר ויגנוב את המטבעות שלכם.

ארנקי DeFi

ארנקי DeFi מאפשרים לכם ליהנות ממלוא היתרונות של רשת הבלוקצ'יין המבוזרת ולא רק לאחסן בבטחה את המטבעות הדיגיטליים שלכם, אלא גם לסחור בהם ישירות מהארנק ולהשקיע במגוון מכשירים פיננסיים נוספים כמו הלוואות קריפטו וחסכונות המשתמשים במטבעות האלו.

קסטודיאן לעומת ארנק קר בבעלות מלאה: מה ההבדל?

תוכלו לבחור אם לרכוש ארנק קריפטו משלכם הנמצא בבעלותכם המלאה או להשתמש בארנק אלקטרוני מובנה של בורסות הקריפטו שאתם משתמשים בהן (קסטודיאן).

ההבדל העיקרי בין שתי האפשרויות האלה הוא אופן אחסון המפתחות הפרטיים שדרכם מתבצעת הגישה למטבעות שלכם.

אם תבחרו לשמור את המטבעות הדיגיטליים שלכם בארנק המובנה בזירת המסחר שלכם (בדרך כלל ניתן בחינם למי שפותח חשבון מסחר באתר) אתם תהיו תלויים בחסדיה של חברה חיצונית שתהיה אחראית על אחסון מאובטח של המפתחות הפרטיים שלכם.

מפתח פרטי משמש בתור סיסמה דיגיטלית לאימות הבעלות על המטבעות הדיגיטליים שלכם ברשת הבלוקצ'יין, והגישה ליתרת המטבעות בארנק האלקטרוני שלכם מתבצעת אך ורק באמצעות הסיסמה הסודית הזאת.

כל ארנק אלקטרוני מגיע עם כתובת ציבורית שאליה נשלחים המטבעות הדיגיטליים. לכן, כדי להעביר את מטבעות הקריפטו שברשותכם, עליכם להתחבר לארנק באמצעות המפתח הפרטי שברשותכם ולהזין את הכתובת הציבורית לזיהוי יעד ההעברה.

בשנים האחרונות, בורסות קריפטו מובילות משקיעות משאבים רבים בשיפור מערך האבטחה שלהן כדי להגן על כספי הלקוחות ולמנוע פריצות וגניבות.

חלק מהן אפילו מבטחות את חשבונות הלקוחות שלהם ומתחייבות לספק פיצוי בכל מקרה של חדירה וגניבה, אבל למרות זאת הן עדיין חשופות למתקפות האקרים, מה שאומר שקסטודיאן הוא דרך בטוחה פחות לאחסון המטבעות הדיגיטליים שלכם.

אל תשכחו שכל הקטע במטבעות קריפטו היא ליצור תשתית מבוזרת, בטוחה ושקופה המאפשרת להעביר כספים ללא גורם מתווך שמנהל את כל העסק ומכתיב את כללי המשחק, לכן, כשאתם מאחסנים את המטבעות שלכם בחברה חיצונית המפקחת עליהם, אתם יורים לעצמכם ברגל ומפספסים חלק גדול מהיתרונות הטמונים בטכנולוגיית הבלוקצ'יין.

עדיף ללכת על בטוח ולרכוש ארנק קריפטו אישי שרק לכם יש גישה אליו ושנמצא בבעלותכם הבלעדית, ככה תוכלו לישון בשקט ולהיות בטוחים שהמפתח הפרטי שלכם שמור במקום סודי ובטוח ולא מאוחסן בשרתים של חברת צד ג', שיכולה להיות מטרה נוחה ואטרקטיבית עבור כל האקר מנוסה שימשוך את כל המטבעות מהארנק שלכם.

אל תשכחו לגבות את הארנק הקר שלכם ולשמור היטב על המפתח הפרטי שבלעדיו הגישה למטבעות שלכם תהפוך לבלתי אפשרית וכל הכסף שלכם ירד לטמיון.

גם אם הארנק נהרס, תוכלו להשתמש במפתח הפרטי (סיד) כדי להעביר את יתרת המטבעות שלכם לארנק חדש ובטוח במינימום זמן ומאמץ.

אל מה צריך לשים לב כשבוחרים ארנק קריפטו?

כדי לא ללכת לאיבוד במבחר העצום והמבלבל ולצאת גדולים בבחירת ארנק הקריפטו הבא שלכם, חשוב שתהיו סגורים על מה אתם בדיוק צריכים ומחפשים. כדי לבחור בחוכמה בארנק הקריפטו המושלם עבורכם במינימום זמן ומאמץ, תצטרכו לענות לעצמכם על כמה שאלות מפתח:

  • באיזו תדירות אתם סוחרים במטבעות קריפטו: על בסיס יום יומי או לעיתים רחוקות יחסית? – ארנקים חמים הם בחירה טובה יותר עבור סוחרי יום פעילים בזכות הזמינות ונוחות השימוש הגבוהה שלהם. לעומת זאת, מי שמשקיע במטבעות קריפטו לטווח הארוך ומחזיק סכומים גבוהים יחסית יעדיף ארנק חומרה קר ומאובטח שאינו מחובר לאינטרנט
  • באילו מטבעות קריפטו אתם מעוניינים לסחור? האם תתמקדו בביטקוין או שתשקיעו גם בסוגי מטבעות קריפטו אחרים כמו אלטקוין או מטבעות יציבים (הצמודים למטבע מסורתי)? – כדי לא לשרוף את הכסף שלכם על ארנק אלקטרוני חסר תועלת שלא תוכלו להשתמש בו, חשוב לוודא מראש שהארנק שאתם מתכוונים לקנות תומך בכל נכסי הקריפטו שאתם משקיעים בהם או מתכננים להשקיע בהם בעתיד
  • כמה כסף אתם מוכנים להשקיע? האם אתם מתכננים לרכוש קריפטו בסכומים גדולים ולהחזיק במטבעות לאורך זמן רב? – במקרה כזה, ארנקי חומרה יתאימו לכם כמו כפפה ליד בזכות רמת האבטחה הגבוהה שלהם. עם זאת, מדובר בתענוג לא זול בהשוואה לארנקים חמים בסיסיים (הזמינים בחינם), לכן חשוב שתשימו לב לעמלות שגובה האנק עבור העברת מטבעות ופקודות מסחר שונות
  • אילו פעולות אתם צריכים לבצע בארנק ועל אילו פיצ’רים אינכם יכולים לוותר? האם אתם מתכננים לנצל לטובתכם דרכים נוספות ליצירת הכנסה פסיבית ממטבעות הקריפטו שברשותכם מעבר למסחר רגיל? – לדוגמה, תוכלו לפתוח ארנק DeFi המאפשר לנהל פיקדונות והלוואות קריפטו

שאלות ותשובות

בחור צעיר מחזיק ביטקוין ביד ועושה מבט חושב
מה ההבדל בין ארנק דיגיטלי לתשלום מקוון?

תשלום מקוון משתמש בכסף הקונבנציונלי שלכם (שקלים, דולרים ועוד) ומועבר מחשבון הבנק שלכם אל חשבון הבנק של האדם או העסק שאתם מתכננים לשלם לו.

ארנק דיגיטלי (בהקשר שאנחנו מדברים עליו כאן) מחזיק בתוכו מטבעות קריפטו שונים, שהם אמצעי תשלום שאין לו רגולציה תחת בנקים או מדינות.

איך מוסיפים כסף לארנק דיגיטלי?

קודם כול, אתם צריכים לבחור את כמות המטבעות הדיגיטליים שברצונכם לרכוש. לאחר מכן, אתם צריכים להעביר את הסכום הזה לכתובת הציבורית של הארנק שלכם.

תוכלו לרכוש את מספר מטבעות הקריפטו הרצוי בעזרת כרטיס אשראי, העברה בנקאית או תשלום אלקטרוני.

האם ארנק קריפטו וארנק ביטקוין זה אותו הדבר?

אכן כן. פשוט משום שביטקוין הוא מטבע הקריפטו הראשון, המפורסם והפופולרי ביותר, ארנקי קריפטו רבים נקראים ארנקי ביטקוין. רוב הארנקים האלקטרוניים תומכים במגוון רחב של מטבעות, וחשוב לוודא שהוא מתאים לסוג המטבעות הדיגיטליים שאתם משקיעים וסוחרים בהם.

מה עושים אם חברת ארנק הקריפטו שלכם פושטת רגל ומפסיקה להתקיים?

גם אם חברת מיקרוסופט סוגרת את הדלתות מחר ומפסיקה להתקיים, עדיין תוכלו להמשיך לשחק בקונסולת האקסבוקס שלכם בלי שום בעיה, גם אם לא תוכלו ליהנות ממלוא הפיצ'רים שהיא מציעה.

הסיפור זהה גם לגבי ארנק החומרה שלכם: תוכלו להמשיך להשתמש בו גם לאחר שהיצרן שלו הפסיק לפעול, למעט כוכבית אחת: תצטרכו ליצור חיבור משלכם ל"צומת" ברשת הבלוקצ'יין כדי לשלוח ולהעביר מטבעות דיגיטליים.

נניח שאתם משתמשים בארנק Trezor והחברה מפסיקה את פעילותה ואינה תומכת יותר בהתקן. עליכם לעקוב אחרי כמה הצעדים הפשוטים כדי להמשיך להשתמש בו בצורה חלקה ונטולת תקלות:

שלב 1: קודם כול, תצטרכו להוריד את הארנק האלקטרוני Electrum למחשב שלכם.

שלב 2: לאחר מכן, תצטרכו לחבר את ארנק ה-Trezor שלכם. זה יאפשר לכם לייצא את כל היסטוריית העסקאות ויתרת המטבעות שלכם לפלטפורמה החדשה בלי לאבד שום מידע חשוב.

הגישה לארנק Electrum נעשית בעזרת אותו הסיד (סיסמה אישית), אותן 24 מילים שהונפקו לכם בעת ההגדרה הראשונית של התקן ה-Trezor שלכם.

מה בטוח יותר: ארנק חומרה (קר) או ארנק תוכנה (חם)?

ארנק חומרה הוא האמצעי הבטוח והמוגן ביותר לאחסון המטבעות הדיגיטליים שלכם, נקודה. כיוון שארנקי תוכנה הם בעצם תוכנות המותקנות בשולחן העבודה של המחשב שלכם, עדיין יש סיכון שהאקר מתוחכם יצליח לפרוץ למחשב שלכם ולשים את ידיו על המטבעות שאחסנתם בארנק.

אם בטיחות נמצאת בראש סדר העדיפויות שלכם, ארנק חומרה (התקן פיזי המתחבר למחשב) הוא ללא ספק ההימור הטוב והבטוח ביותר שלכם.

האם חייבים לפתוח ארנק דיגיטלי או שאפשר להסתדר גם בלעדיו?

אם אתם מחזיקים מטבעות דיגיטליים מבוזרים, ובפרט בסכומים גדולים, ורוצים להגן היטב על ההשקעה שלכם – פתיחת ארנק דיגיטלי היא קריטית.

עם זאת, לא תמיד חייב לרכוש ארנק אלקטרוני חיצוני, ואפשר להסתפק בארנק המובנה של בורסות קריפטו מובילות.

יש פלטפורמות הדורשות ארנק קריפטו משלכם, ולא כל הבורסות מציעות ארנק מובנה – אבל שימו לב ששימוש באחד כזה הוא חשוב ביותר.

ארנקי קריפטו – סיכום ומסקנות

קבוצה של אנשים צעירים מסתכלים על מסך של מחשב בהנאה

לא תוכלו לשמור בבטחה ובראש שקט את המטבעות הדיגיטליים המבוזרים שלכם בלי ארנק קריפטו אמין, מאובטח ונוח לשימוש, המוגן היטב מפני פריצות, מתקפות האקרים וגניבות.

המצב האחרון שאתם רוצים שיקרה הוא לקום יום אחד ולגלות שכל מטבעות הקריפטו היקרים שלכם נגנבו וירדו לטמיון ונשארתם עם כיסים ריקים.

בשוק הקריפטו תמצאו מגוון עצום של ארנקים דיגיטליים מסוגים שונים וחשוב להשקיע זמן, מחשבה ותשומת לב לבחירת ארנק אלקטרוני איכותי המתאים בדיוק לצרכים, להעדפות ולמטרות השימוש שלכם.

אין לי ספק שהמידע המועיל והשימושי במדריך המפורט הזה יעזור לכם לבחור בחירה מנצחת בארנק הקריפטו המושלם עבורכם, ויחסוך לכם המון ספקות, התלבטויות ואכזבות.

דילים סודיים ועדכונים על ירידות מחיר לזמן מוגבל: השאירו פרטים!

נשלח לכם רק תוכן איכותי!

יאיר ורדי
יאיר ורדי

יאיר הוא מומחה טכנולוגיה, שמתעסק בחומרה ותוכנה של מחשבים וגאדג'טים מכל הסוגים. בעל תואר שני במדעי המחשב מהטכניון (כרגע עובד על הדוקטורט), מתגורר בראשון לציון.

נשמח לשמוע את דעתכם!

השארת תגובה

מייליסט
Logo
דילוג לתוכן