אם אתם לא יכולים לדמיין את היום שלכם בלי מוזיקה טובה ואתם רוצים ליהנות ממנה בכל מקום, רמקול נייד יסגור לכם את הפינה: תוכלו לקחות אותו איתכם לכל מקום ולהקשיב לשירים האהובים עליכם בסטייל ובנוחות.
ממהרים? הנה 3 המוצרים המובילים:
מדובר בהמצאה גאונית ומבריקה שתעשה לכם נעים באוזניים וטוב על הלב, וזה ממש לא בשמיים למצוא מוצר איכותי, קומפקטי ונוח לשימוש במחיר נגיש ושווה לכל כיס.
אז אם החלטתם לשפר את חווית ההאזנה שלכם, אבל הלכתם לאיבוד במבחר העצום והמבלבל ואין לכם מושג איך לבחור את הדגם הנכון והמתאים ביותר עבורכם, הגעתם למקום הנכון: עשינו את כל העבודה הקשה במקומכם ובדקנו לעומק יותר מ-45 דגמים שונים עד שנהיו לנו צלצולים באוזניים.
מתוכם, בחרנו את 5 הרמקולים הניידים הכי טובים שיתנו לכם בראש. על הדרך, גם דאגנו לכם למדריך קנייה מקיף ומפורט שיעשה לכם סדר בראש וילמד אתכם את כל מה שצריך לדעת כדי לעשות בחירה מנצחת במוצר שהכי מתאים לצרכים שלכם.
אז אחרי שהתחממנו כמו שצריך, הגיע הזמן להתחיל בקונצרט. בואו נקבל במחיאות כפיים סוערות את:
5 הרמקולים הניידים הכי טובים לשנת 2024
JBL Flip 6
אחרי ההצלחה ההיסטרית של דגם Flip 5, כדאי להכיר את היורש המשודרג שלו שמציע חיי סוללה ארוכים יותר, עמידות במים ואיכות צליל משופרת.
כפתור מענה לשיחות ונרתיק נשיאה מבד מיקרופייבר איכותי הפכו את מוצר הפרימיום הזה לחביב הקהל. איכות הבנייה המצוינת שלו לא באה על חשבון העיצוב הטרנדי והאופנתי: בעוד שמכשירים רבים מגיעים עם עיצוב מסורבל ומיושן ונראים כאילו הם נתקעו בשנות ה-80, הדור החמישי בסדרת הרמקולים הפופולרית של JBL נראה סוף הדרך ולא תתביישו להראות אותו לחבר’ה. תוכלו לתפעל אותו בקלות בעזרת 4 לחצנים נוחים וכפתור ייעודי לפונקציית JBL Connect + שמאפשרת סנכרון פשוט ומהיר עם מגוון עצום של מכשירים תומכים.
עם כל הכבוד לכל הרעש והצלצולים מסביב, מה שבאמת חשוב זאת איכות הסאונד. החדשות הטובות הן שהפליפ 6 מספק את הסחורה בגדול מהבחינה הזאת והוא נשמע הרבה יותר טוב מהפליפ 5: JBL שיחקו אותה בגדול עם דרייברים חדשים לגמרי שמספקים צלילים מפוצצים.
גם בגזרת הסוללה נרשם שיפור רציני וה-JBL Flip 6 מספק 12 שעות נגינה רצופות. חושבים שזה הכל? לא אם תשאלו את JBL! מעטפת קשיחה ומחוספסת העמידה בפני מים מאפשרת לקחת את הפליפ 6 גם לחוף הים או לבריכה והסאונד ההיקפי המשופר יעטוף אתכם מכל כיוון. מבחינת התמורה לכסף שלכם, אין ספק שמדובר באחד מהמכשירים הכי טובים שאפשר למצוא כיום בשוק.
עם כל השכלולים והחידושים האלה, אין ספק שלא תמצאו רמקול נייד טוב יותר בטווח המחיר הזה – יש סיבה טובה לכך שדגם הדגל של JBL כבש בסערה את השוק. ככה שאם אתם רוצים לקנות דגם מצוין במחיר שפוי, תלכו בלי לחשוב פעמיים על הפליפ 6.
JBL Xtreme 3
אם אתם אנשים פעילים וספורטיביים שלא אוהבים לשבת בבית ומבלים הרבה זמן בחוץ, ה-JBL Xtreme 3 זה ההימור הכי טוב ובטוח שלכם.
מותג JBL הפך למילה נרדפת לרמקולים ניידים אמינים ועמידים שמצטיינים באיכות צליל יוצאת דופן. כפי שרומז השם שלו, הוא מתאים לאנשים שאוהבים לחיות על הקצה וללכת על כל הקופה.
האקסטרים 3 הוא יחסית גדול, מפציץ בבס עמוק וקופצני שיהדהד לכם בראש ו-100% חסין במים. כמובן שלא מדובר בתענוג זול ותצטרכו לפתוח את הכיס כדי ליהנות מביצועי האקסטרים שלו, אבל תאמינו לי שהוא לגמרי שווה את המחיר ואיכות הסאונד המדהימה שלו מתקרבת לשלמות.
ה-Xtreme 3 זמין בשלושה צבעים ומגיע בעיצוב מלבני מוזר עם כמה בליטות וגבשושיות. רגליות מיוחדות מגומי יבטיחו שהוא יעמוד ביציבות בתנאי השטח הקשים ביותר וימנעו ממנו להתהפך וליפול. 2 דרייברים בקוטר 20 מ"מ מספקים איכות סאונד יוצאת דופן, בנוסף 2 רדיאטורים פסיביים בגודל 2.75 אינץ’ שנמצאים במיקום אסטרטגי משני צדי המכשיר יתנו לכם בראש עם צלילי בס בלתי נשכחים.
רצועת נשיאה נוחה שעוצבה במיוחד לנשיאה ממושכת תאפשר לכם לקחת את ה-JBL Xtreme 3 לכל מקום. עם זאת, דגם Xtreme 2 אינו קליל במיוחד והוא מגיע עם משקל מכובד של 2.4 ק"ג, ככה שלא תוכלו לזרוק אותו במהירות לתיק הגב ולשכוח ממנו, אבל העמידות יוצאת הדופן שלו מפצה על כך בגדול.
הוא בעל עמידות לנתזי מים בתקן IPX7, ככה שתוכלו לקחת אותו איתכם לכל הרפתקה פרועה בחיק הטבע בראש שקט ובלי דאגות. אפילו טבילה של שעה במים לא תזיז למכשיר הקשוח והחייתי הזה שנראה שהכל קטן עליו. והדובדבן שבקצפת הוא זמן נגינה מדהים של 15 שעות רצופות (בהתאם לסוג הקישוריות ועוצמת הקול).
כשבדקנו את ה-Xtreme 3, הדבר הראשון ששמנו אליו לב אלה הצלילים הנמוכים המדהימים – לפני זה היינו בטוחים שרק סאבוופר יכול להפיק צלילי בס מצוינים כאלה. גם בווליום גבוה, כמעט ולא מרגישים בשום עיוות של הצליל – הוא מגיע לרמות רעש מטורפות בלי לפגוע באיכות הצליל, ואפילו בעוצמת קול מקסימלית, הצלילים נשארים צלולים ונקיים במיוחד. מנגנון עיבוד האות הדיגיטלי מספק את הסחורה בגדול, וגם כשמורידים הילוך ומנמיכים את הקול לעוצמה בינונית, הבסים נשארים מלאים וטבעיים במיוחד – גם בתדר הבינוני, הסאונד נשמע נפלא.
יכול להיות שחובבי מוזיקה בררנים שלא מתפשרים על פחות מהטוב ביותר ישימו לב לאי דיוקים פה ושם, אבל סך הכל ה-Xtreme 3 משמיע צלילים נקיים ללא עיוותים בולטים וחריקות. הצלילים הגבוהים מרשימים וגם מילות השירים והביצועים הווקליים נשמעים ברורים וחדים ללא כל קשר לרעש ולהמולה בחוץ.
JBL Charge 4
אין ספק שטכנולוגיית ה-Bluetooth שינתה את הדרך שבה אנחנו מאזינים למוזיקה. מותג JBL הפך לחוד החנית של עולם הרמקולים הניידים והוא עדיין שומר על המעמד המוביל שלו. מבחינת התמורה שאתם מקבלים עבור הכסף שלכם, הרמקול (היחסית) חדש JBL Charge 4 הוא רמה אחת מעל שאר המתחרים!
יש המון סיבות טובות לבחור דווקא בדגם הזה שמציע טונות של יתרונות שווים. קודם כל, הוא שוקל 1.3 ק"ג, ככה שתוכלו לשאת אותו בנוחות בלי לשבור את הגב. טכנולוגיית קישוריות אלחוטית מיוחדת מאפשרת לסנכרן אותו עם יותר מ-100 רמקולים אחרים של מותג JBL במינימום זמן ומאמץ.
תוכלו להעצים ולהגביר את הסאונד שלכם, לא משנה היכן אתם נמצאים. ניתן לחבר אליו שני סמארטפונים או טאבלטים במקביל מבלי שתצטרכו לבטל את הצימוד של אחד מהם. מדובר בפיצ’ר מועיל ושימושי במיוחד לזוגות או אחים שרוצים לחלוק ברמקול וליהנות ביחד ממוזיקה מעולה.
הוא מצויד בסוללה נטענת וערכת המכשיר אינה מגיעה עם מטען בעל שקע USB. אבל תוכלו להשתמש בכבל USB שנמצא אצלכם בבית כדי לחבר את הסמארטפון שלכם ישירות ל-JBL Change 4 באמצעות חיבור USB שמסתתר בגב המכשיר.
ה-JBL Charge 4 עמיד במים והוא זמין ב-10 צבעים שונים, ככה שכל אחד יוכל למצוא משהו שיקלע לטעם האישי שלו.
הדגם המעולה הזה מצטיין בכל היבט חשוב ונמצא בליגה אחרת מרוב המתחרים הבולטים שלו.
Sony SRS-XB23B
ה-Sony SRS מפיק צלילי בס עשירים ועמוקים במיוחד. הוא יעמוד בציפיות של חובבי בס רציניים שלא מוכנים להתפשר על פחות מהטוב ביותר, והוא ישתלב בצורה מושלמת בכל מסיבת האוס מחשמלת וקופצנית.
אם כבר נכנסנו למצב רוח של בילויים ומסיבות, אתם הולכים לעוף על תאורת המסיבה המהממת של ה-Sony SRS. תוכלו לרקוד עם האורות המהבהבים וליהנות מרייב משוגע עד אור הבוקר. מעבר לאורות המרצדים בקדמת המכשיר, הוא מצויד בקישוריות Bluetooth ובטכנולוגיית NFC, ככה שתוכלו לקשר ולסנכרן אותו בקלות עם מכשירים תומכים אחרים.
אין ספק שהבס המדהים זאת גולת הכותרת של הסוני SRS: הוא מצטיין בתדרים הנמוכים ומפיק צלילי בס עוצמתיים, נקיים וחדים שיישמעו נהדר בכל מסיבת מוזיקה אלקטרונית.
האפליקציה הייעודית של סוני שמגיעה עם המכשיר כוללת המון פיצ’רים מגניבים ומתוחכמים שיעזרו לכם לתפעל אותו בנוחות מירבית ולהוציא את המיטב ממנו.
ועוד לא שמעתם את החלק הכי טוב: ה-Sony SRS מגיע עם חיי סוללה שוברי שיאים של 24 שעות. כן, כן, קראתם נכון. לא תצטרכו להתעסק כל הזמן עם לחפש מטען ולאכול סרטים שהסוללה תתרוקן באמצע המסיבה. הוא מגיע עם שקע USB שאפילו מאפשר לכם לטעון את הסמארטפון במידת הצורך. כולנו מכירים את תחושת ההיסטריה וחוסר האונים שתוקפת אותנו כשהטלפון הנייד שלנו עומד למות ונתקענו בלי המטען שלו, אז ה-Sony SRS יכול להציל את המצב.
JBL GO 3
ה-JBL GO 3 מגיע במגוון צבעים שונים, ככה שתוכלו למצוא בקלות את הסגנון שאתם הכי מתחברים אליו.
הוא מגיע עם תקן IP67 לעמידות במים, מה שאומר שתוכלו לקחת אותו איתכם לכל מקום בלי לדאוג שהוא יישבר או יינזק. מיקרופון מובנה מאפשר לכם לענות בנוחות מקסימלית לשיחות בלי שתצטרכו להחזיק את הסמארטפון ביד. תוכלו לחבר את ה-JBL GO 3 למכשירים אחרים בעזרת קישוריות Bluetooth או חיבור אודיו 3.5 מ"מ, אבל תצטרכו לרכוש את הכבל הזה בנפרד, בגלל המכשיר כוללת את הרמקול עצמו, מדריך שימוש קצר וכבל micro USB.
למרבה הצער, טעינה אחת מספיקה ל-5 שעות בלבד. חלק מהמשתמשים יסתדרו נפלא עם זמן הנגינה הזה, בעוד שעבור אנשים שאוהבים לבלות בחיק הטבע ולצאת לקמפינג ולטיולים זה עלול להיות חיסרון רציני. מהצד השני, ה-JBL GO 3 מגיע עם מעטפת קשיחה מגומי איכותי ויחד עם הגודל הקומפקטי והמשקל הקליל שלו, הוא ישרוד בתנאי השטח הקשים ביותר וניתן לשאת אותו בנוחות ובקלות לכל מקום.
קישוריות ה-Bluetooth עובדת בצורה אמינה וחלקה וסך הכל הדגם הזה מספק תמורה סבירה ביחס למחיר שלו. בשורה התחתונה, מדובר בגאדג’ט קליל וקטן שיאפשר לכם ליהנות ממוזיקה משובחת בחוף הים, במגרש הכדורסל בשכונה או בפיקניק משפחתי. ה-JBL GO 3 אפילו יגרום לכם לשיר במקלחת מרוב שמחה!
מדריך קנייה: איך לבחור רמקול נייד?
חשוב לבחור בחוכמה את המוצר שהכי מתאים לצרכים, להעדפות ולהרגלי השימוש שלכם. תחשבו האם אתם מתכוונים להשתמש בו בעיקר בבית או שתצטרכו ללכת על דגם קשיח ועמיד יותר שתוכלו לקחת בקלות לנסיעות, מסיבות וטיולים?
כדי לעזור לכם לבחור את הרמקול הנייד המושלם עבורכם ולחסוך לכם המון ספקות, התלבטויות ואכזבות, החלטנו לעשות סדר בבלאגן ולפרט כמה שיקולים ומאפיינים חשובים שתצטרכו לשים אליהם לב לפני שאתם קונים אחד חדש.
טווח תדרים של רמקול נייד
לרמקולים ניידים, כמו לכל מוצר המפיק צליל, יש טווח תדרים שאותם הוא מפיק. כל צליל שאנו שומעים מופק מתדרים שנמדדים בהרץ. ככל שטווח התדרים גבוה יותר, ככה המכשיר יוכל להשמיע יותר צלילים ויספק חווית שמע מקיפה, מדויקת ועשירה יותר. האוזן האנושית מסוגלת לשמוע תדרים בטווח של 220 קילוהרץ (Khz) עד 20 הרץ (Hz) ועדיף לבחור בדגם בעל טווח תדרים הקרוב ביותר לתחום הזה.
הספק ועוצמת קול
ההספק מבטא את עוצמת הקול שמפיק הרמקול והוא נמדד בואט (Watt). הנתון הזה מתקשר ל: "רמת לחץ הקול" (עוצמת הקול) הנמדדת בדציבלים. לפני שאתם קונים מוצר מסוים, חשוב לעבור על המפרט הטכני שלו ולבדוק את ההספק שלו בואט.
בגלל הגודל הקטן והיחסית קומפקטי של רמקול נייד, רוב הדגמים אינם עוצמתיים יותר מדי והם מגיעים עם הספק של 15-20 ואט, מה שמאפשר להם להפיק צלילים בעוצמה של 80 דציבלים. עוצמת הקול הזאת גבוהה מספיק כדי שתוכלו ליהנות מהמכשיר גם בתוך הבית וגם בחוץ בלי שרעשי הרקע יפריעו לכם.
קחו בחשבון שהמכשיר בדרך כלל אינו מנצל את מלוא העוצמה שלו, כי בעוצמת שמע מקסימלית נגרם עיוות לצליל, וברוב המקרים, תוכלו לנצל עד ל-80% מהתפוקה שלו.
גרסת ה-Bluetooth
תוכלו לבדוק את גרסת הבלוטות’ שבה תומך המכשיר במפרט הטכני שלו. הגרסה הראשונה והוותיקה ביותר שיצאה לפני שנים רבות הייתה v.1 Bluetooth. תקן הבלוטות’ המיושן הזה כבר עבר מהעולם ומאוד נדיר למצוא אותו במכשירים מודרניים. רוב המכשירים מתבססים על גרסה 2.1 המתקדמת יותר, בעוד שהרמקולים הניידים החדישים ביותר מגיעים עם גרסאות הבלוטות’ האחרונות והמתקדמות ביותר שיצאו כ מו Bluetooth 4.0 ו-Bluetooth 5.
רוב האנשים בכלל לא מסתכלים על גרסת הבלוטות’ של המוצר שהם קונים ומתעלמים מהנתון הזה כי הם בטוחים שזה לא ממש חשוב ולא קובע שום דבר, אבל מדובר בטעות גדולה.
למה כל הסיפור הזה בכלל צריך לעניין אתכם? בגלל שתקן ה-Bluetooth שבו תומך המכשיר משפיע על איכות הסאונד, מהירות העברת הנתונים וטווח התקשורת המירבי. מה זה אומר בתכל’ס? עד כמה טובה, חלקה ונטולת שיבושים וניתוקים תהיה חווית ההאזנה שלכם כשתחברו את הרמקול למכשיר תומך אחר כדי להזרים את השירים האהובים עליכם.
השדרוג המשמעותי ביותר באיכות השמע התרחש בגרסת Bluetooth 2.1 שהגיעה עם תקן חדש בשם EDR (קצב נתונים משופר). מדובר בקפיצת דרך משמעותית באיכות ובחדות הצליל בגלל היכולת של הקישוריות האלחוטית להעביר יותר נתונים בזמן קצר יותר. לכן, מכשיר שתומך בקישוריות Bluetooth 2.1 או בגרסאות חדשות יותר אמור לספק את הסחורה.
הגרסאות החדשות והמתקדמות ביותר של קישוריות Bluetooth מהירות, חסכוניות ונוחות יותר לשימוש, אבל אפשר להסתדר היטב גם בלעדיהן, אלא אם המוצר שקניתם מגיע עם אפשרויות מתקדמות ושכלולים שונים.
גרסת הבלוטות’ משפיעה על הביצועים ומרחק הקליטה המירבי. אם תקנו רמקול נייד התומך בקישוריות Bluetooth 4 או בגרסאות חדשות יותר של טכנולוגיית התקשורת האלחוטית הזאת, תוכלו להציב את הסמארטפון או הטאבלט שקישרתם במרחק גדול יותר ממנו וליהנות ממוזיקה טובה בלי תקיעות והפרעות. בנוסף, הדור החדש של קישוריות בלוטות’ מאפשר לחסוך בחיי הסוללה ומבטיח טווח תקשורת משופר של 60 מטר.
הגרסה האחרונה של תקן הבלוטות’ היא Bluetooth 5 שמשפרת באופן משמעותי את מהירות, איכות וטווח התקשורת, אבל מעט מאוד חברות הרימו את הכפפה ועברו לתקן החדיש והמתקדם הזה.
תאימות וחיבורים
הדגמים האיכותיים והמתקדמים ביותר בשוק מצוידים בקישוריות אלחוטיות בתקן Bluetooth 4 או 5. הבעיה היא שאם הסמארטפון שלכם או כל מכשיר תומך אחר שאתם רוצים לקשר לרמקול תומך בגרסה ישנה יותר של קישוריות Bluetooth, אתם עלולים לסבול משיבושים והפרעות בזמן חיבור שני המכשירים. לכן, אתם חייבים לוודא שהדגם שאתם שוקלים לרכוש יעבוד בצורה חלקה ונטולת תקלות עם גרסאות קודמות של קישוריות בלוטות’ כמו פרופיל A2DP.
מותגים רבים מציידים את המכשירים שלהם בחיבור USB או מיקרו USB שיאפשר לכם לטעון אותם בקלות ובנוחות מירבית. החיבורים האלה יכולים להיות מועילים ושימושיים גם כשאתם רוצים להתקין עדכוני תוכנה כדי לפתור בעיות תאימות ולשדרג את היכולות והביצועים של המכשיר.
חיי הסוללה של רמקול נייד
מדובר באחד מהשיקולים החשובים ביותר שחייבים לקחת בחשבון כשרוכשים רמקול נייד חדש. כל הקסם ברמקול אלחוטי זה שאפשר להפעיל אותו מחוץ לבית גם כשאין שקע חשמלי בקרבת מקום. דגם עם חיי סוללה ארוכים יאפשר לכם ליהנות מהשירים האהובים למשך זמן רב יותר בכל טעינה. הדבר האחרון שאתם רוצים זה לאכול אותה עם מוצר שהסוללה שלו מחזיקה בקושי שעה ותצטרכו להתעסק כל הזמן עם הטעינה שלו.
רמקולים קטנים וקומפקטיים יותר מסוגלים לנגן את המוזיקה המועדפת עליכם במשך כמה שעות טובות, בעוד שדגמים גדולים ומשוכללים יותר ירימו לכם את המצב רוח במשך 24 שעות לפני שתצטרכו לטעון אותם.
רוב המוצרים בשוק מגיעים עם זמן פעולה ממוצע של 4 עד 10 שעות, עם זאת כמובן שאם תפעילו אותם על ווליום גבוה, הסוללה תספיק לזמן קצר יותר.
חשוב שתוודאו שהקיבולת, אורך חיי הסוללה וזמן הטעינה שלה יתאימו לדרישות ולהרגלי השימוש שלכם. חלק מהדגמים מספקים טעינה מהירה יותר, בעוד שעם אחרים תצטרכו "להתייבש" ולחכות שעות ארוכות עד שהטעינה תסתיים.
אם הרמקול מופעל באמצעות סוללות לית’יום-יון נטענות, תקפידו לא לאפשר לסוללה להתרוקן בצורה מלאה. תהיו עם היד על הדופק ותטעינו אותה לפני כל שימוש כדי להימנע מהפתעות לא נעימות. כמובן שהסוללה לא תחזיק מעמד לנצח והזמן לא עושה לה טוב – ככל שתשתמשו במכשיר זמן רב יותר, ככה הביצועים שלהן פוחתים והן מתחילות לזייף ולקרטע.
דרייברים
הדרייברים נחשבים ל"לב הפועם" של המכשיר והם אחראיים על הצלילים שהוא מפיק. רוב הרמקולים הניידים מגיעים עם דרייברים בקוטר 40 מ"מ שמציגים ביצועים סבירים. דגמים עם דרייברים גדולים יותר יספקו צלילים עשירים, חדים ומדויקים יותר, אבל תצטרכו להתפשר על המימדים של הדגם שיהיה גדול יותר.
מספר הדרייברים המותקנים והמיקום שלהם משפיעים על הצלילים שהמכשיר מפיק. רמקולים אלחוטיים קטנים יותר מגיעים עם דרייבר "טווח מלא" אחד המספק את כל קשת התדרים ומפיק צלילים גבוהים, אמצעיים ונמוכים. הגוף של הדרייבר בדרך כלל פונה כלפי מעלה או מטה כדי לספק איכות צליל טובה יותר.
דגמים מסוימים מגיעים עם דרייבר כפול שמספק צלילים עוצמתיים ועשירים יותר. בגלל שהגודל הקטן והקומפקטי של רמקול נייד לא משאיר מספיק מקום לוופר, יצרנים רבים מעדיפים להתקין רדיאטורים פסיביים שהרטט שלהם מפיק צלילי בס עמוקים ומהדהדים.
התקן NFC
קל מאוד לקשר רמקול בלוטות’ נייד עם הטאבלט או הסמארטפון שלכם. אבל חלק מהמכשירים הולכים צעד אחד קדימה ועושים לכם חיים עוד יותר קלים: הם תומכים בטכנולוגיית NFC (תקשורת טווח אפס) שחוסכת לכם את כל ההתעסקות עם תהליך הצימוד ומאפשרים לכם להתחיל לנגן מוזיקה באופן מיידי.
במקום לשחק עם מיליון הגדרות שונות, כל מה שתצטרכו לעשות זה להצמיד את הרמקול הנייד למכשיר התומך שממנו אתם אתם רוצים להזרים את המוזיקה שלכם ואתם מסודרים. מכשירי אנדרואיד מאפשרים ליהנות מכל היתרונות של התקן NFC ללא מגבלות. אבל אם יש לכם אייפון, הסיפור מורכב ומסובך יותר. רק לשירות התשלומים Apple Pay יש גישה לשבב ה-NFC במכשיר ולא תוכלו לנצל אותו למטרות אחרות.
דיבורית מובנית
דגמים מסוימים מאפשרים לענות לשיחות ישירות מהרמקול מבלי שתצטרכו להחזיק את הסמארטפון ביד: מיקרופון מובנה יאפשר לכם לנהל שיחות בנוחות ובקלות מירבית ולהשאיר את הידיים שלכם פנויות.
כל מה שתצטרכו לעשות זה לקשר את הטלפון הנייד שלכם לרמקול הנייד, וכל שיחה נכנסת שלכם תועבר אליו באופן אוטומטי. כמובן שתוכלו לבחור בין האפשרות לקבל את השיחה או להמשיך ליהנות מהמוזיקה האהובה עליכם ולא לתת לאף אחד להפריע.
המיקרופון גם יעזור לכם לתקשר עם עוזרת קולית חכמה כמו סירי, מה שאומר שתוכלו לתפעל את הסמארטפון שלכם ולשנות את ההגדרות שלו מבלי להזיז אצבע ולגעת במכשיר.
חיבור של מספר רמקולים
מדובר בעוד פיצ’ר מועיל ושימושי שיאפשר לכם לקשר או לחבר כמה רמקולים שונים כדי להגביר את עוצמת הסאונד ולהרים מסיבה מטורפת. אם מכשיר אחד אינו עוצמתי מספיק כדי לכסות חדר גדול או להתגבר על הרעש וההמולה בחוץ, תוכלו לאחד כוחות עם מכשירים אחרים כדי להשיג עוצמת שמע מקסימלית ולתת בראש.
יצרנים רבים מציעים את האפשרות הזאת ומותג JBL מאפשר לקשר יותר מ-100 רמקולים בו זמנית. כדי ליהנות מחוויה מוזיקלית מסחררת חושים, תוכלו לחבר שני רמקולים ניידים במצב סטריאו וליהנות מסאונד היקפי בלתי נשכח. תוכלו להרים בקלות ערב קריוקי או מסיבת חצר ענקית.
אפליקציה ייעודית
כדאי ללכת על מוצר שמגיע עם אפליקציה מיוחדת שתאפשר לכם לתפעל אותו בקלות בכמה נגיעות אצבע פשוטות. תוכלו לעקוב אחר מצב הסוללה, לשלוט בכמה מכשירים מחוברים או לעדכן את התוכנה של המכשיר.
אם אתם רוצים להזרים קבצי אודיו באיכות המעולה ביותר, האפליקציה תאפשר לכם ליהנות מפורמטים מתקדמים לסאונד ברזולוציה גבוהה כמו LDAC ו-aptX HD. עם מקור שמע איכותי שתומך בתקנים החדשניים האלה, האוזניים שלכם ירגישו בהבדל ותוכלו ליהנות מצלילים חדים, נקיים ומדויקים במיוחד.
גודל וצורה
תוכלו למצוא דגמים בכל גודל, צורה ועיצוב שאפשר להעלות על הדעת. רמקולים ניידים בצורת גליל או חרוט מצטיינים בניידות גבוהה ותוכלו לארוז ולשאת אותם בקלות. לעומת זאת, דגמים גדולים יותר נשמעים טוב יותר, אבל פחות נוחים לשימוש מחוץ לבית, בנוסף קיימים גם דגמים בעיצוב מלבני.
כלל האצבע אומר שככל שהרמקול גדול יותר, ככה איכות הצליל שלו תהיה טובה יותר. כמובן שלא מדובר במדע מדויק וזה תלוי במאפיינים ובתכונות של כל דגם. חלק מהמכשירים מגיעים עם סוללה עמידה במיוחד שתספיק לזמן רב. המבחר העצום מבטיח שכל אחד ימצא מוצר בעיצוב הנוח והמתאים ביותר להעדפות, לטעם האישי ולהרגלי השימוש שלו.
עמידות במזג אוויר של רמקול נייד
רמקול נייד איכותי צריך לאפשר לכם ליהנות ממוזיקה טובה בכל מזג אוויר. אם אתם טיפוסים ספורטיביים והרפתקנים שאוהבים לבלות בחיק הטבע, תצטרכו לבחור במכשיר שלא מפחד מקצת בוץ, גשם ורטיבות. תלכו על דגם עמיד במים, אבק ובנפילות שישרוד בתנאי השטח הקשים והמאתגרים ביותר. מדובר במוצר חזק וקשיח שתוכלו להשתמש בו בראש שקט גם כשאתם נמצאים בדרכים, בנסיעות ובטיולים.
מוצר שעומד בתקנים IPX6 או IPX7 עמיד בפני כל תנאי מזג האוויר, והוא ישרת אתכם בנאמנות זמן רב גם אם תשתמשו בו מחוץ לבית ותקחו אותו לכל מקום שאתם הולכים אליו.
קומפקטיות וקלות משקל
אם אתם מחפשים מכשיר שתוכלו להשתמש בו בנוחות מחוץ לבית וליהנות ממוזיקה טובה בכל מקום, אתם חייבים לשים לב למשקל ולמימדים שלו. מותגים רבים מציעים דגמים איכותיים במשקל "נוצה" שלא תופסים הרבה מקום: הם ייכנסו בקלות למזוודה שלכם ותוכלו לקחת אותם איתכם לאן שתרצו. אם הגודל של המכשיר לא עולה על 15 ס"מ, תוכלו לקחת אותו איתכם בסטייל בלי שהוא יכביד עליכם.
מגברים עם חיבור לחשמל
קיימים גם רמקולים בעלי קישוריות Bluetooth המיועדים לשימוש ביתי. הם אינם מצוידים בסוללות נטענות ומופעלים באמצעות חיבור לרשת החשמל. חלק גדול מהם מספק איכות סאונד טובה ומדויקת יותר לעומת קרובי המשפחה הניידים והאלחוטיים שלהם.
מערכות כאלה מתאימות במיוחד למשרדים או לבתים שבהם אין בעיה של מקום ושהסמארטפון שלכם זה המקור היחיד למוזיקה שתזרימו.
רמקולים ניידים מסוימים מגיעים עם אפליקציות ייעודיות שעוזרות לקשר אותם למספר רב של מכשירים אחרים.
יציאת USB
חלק גדול מהדגמים הגדולים והעוצמתיים יותר מגיעים עם חיי סוללה ארוכים, לכן הם כוללים יציאת USB מובנית שמאפשרת לטעון את הסמארטפון שלכם כשהסוללה שלו עומדת להתרוקן, מה שיכול לסגור לכם את הפינה כשנתקעתם בלי המטען של הטלפון הנייד שלכם. אז נכון שאפשר להסתדר גם בלי הפיצ’ר המגניב הזה, אבל מדובר בבונוס נחמד שכדאי לשים אליו לב.
כניסת Aux
מעבר לקישוריות האלחוטית, זה יכול להיות נחמד אם המכשיר תומך גם בחיבור חוטי רגיל. כדי לבדוק האם הדגם שאתם שוקלים לקנות תומך באפשרות הזאת, תחפשו את הכיתוב: "כניסת Aux" במפרט הטכני שלו. אם הסוללה עומדת להתרוקן וגם הסמארטפון שלכם מתריע על: "סוללה חלשה", חיבור חוטי לחשמל יציל את המצב ויעזור לכם לחסוך בחיי הסוללה. אגב, חיבור מהסוג הזה יכול גם לשפר את איכות הצליל עצמו.
בעזרת הכבל הנכון, תוכלו לחבר את הרמקול למכשירים שאינם תומכים בקישוריות בלוטות’ אלחוטית.
טעינת רמקול נייד
בעזרת כבל USB סטנדרטי, תוכלו לטעון את המכשיר בנוחות ובקלות מקסימלית, גם אם אתם נמצאים מחוץ לבית. רוב היצרנים מציידים את המכשירים שלהם בחיבור Micro-USB שמאפשר לטעון אותם באמצעות סוללת גיבוי (מטען נייד).
העיצוב של רמקול נייד
עבור חלק מהאנשים, העיצוב הוא הקריטריון הכי חשוב שיש. למרות שרמקול נייד מצטיין בקומפקטיות ולא תופס הרבה מקום, אם אתם מתכננים להציב אותו במקום מסוים בבית שלכם, חשוב שתבחרו בדגם עם עיצוב מוקפד ואלגנטי שיתאים לעיצוב החדר וישתלב בו היטב. הדבר האחרון שאתם רוצים זה לאכול אותה עם מוצר מגושם שיש לו עיצוב מיושן ומביך שיכער את הבית שלכם.
אם הוא מיועד לשימוש חיצוני, עדיף ללכת על מכשיר צבעוני שיבלוט בנוף ויגנוב את ההצגה – חשוב שתבחרו בעיצוב שקולע לטעם האישי שלכם ומשקף את האופי והאישיות שלכם.
לחצני שליטה נוחים ופשוטים לשימוש
רמקול נייד צריך להיות נוח וידידותי לשימוש. חד וחלק. חבל שתאכלו חצץ עם מוצר בעל מיליון כפתורים מסובכים והגדרות לא ברורות שלא תוכלו להפעיל אותו בלי לקרוא שעתיים את חוברת הוראות השימוש. תהליך הפעלת וחיבור המכשיר לא צריך לקחת יותר מדקה.
קיימות כמה פונקציות בסיסיות שקיימות כמעט בכל דגם כמו: כפתור נגינה/עצירה, כפתורי שליטה בווליום, כפתור חיבור Bluetooth וכפתור מענה לשיחות (אם המכשיר תומך באפשרות הזאת) וכו’. כל הלחצנים האלה צריכים להיות פשוטים ונוחים לתפעול, כדי שתוכלו ליהנות מהמוזיקה האהובה עליכם במשך שעות ארוכות בלי לשבור את הראש.
עמידות
כל הקטע ברמקול נייד זאת היכולת להשתמש בו מחוץ לבית ולקחת אותו לנסיעות ולטיולים. לא מומלץ לבזבז את הכסף שלכם על מוצר שברירי, רופף ועדין שיתפרק לחתיכות בכל נפילה וחבטה קטנה. דגם חזק וקשיח עם חיפוי אלומיניום עמיד יכול להיות ההימור הטוב והבטוח ביותר שלכם – הוא ישרוד בקלות בכל תנאי השטח ומזג האוויר וישרת אתכם בנאמנות זמן רב.
מחיר
תזכרו שהכי יקר זה לא תמיד הכי טוב. זה ממש לא בשמיים למצוא רמקול נייד זול ואיכותי במחיר נגיש ושווה לכל כיס. תחשבו על אילו תכונות ומאפיינים אינכם מוכנים להתפשר ותמצאו את הדגם שמספק את התמורה הטובה ביותר לכסף שלכם. אין כל סיבה לשלם יותר על פיצ’רים מתוחכמים ואפשרויות מתקדמות שאתם בכלל לא צריכים ולא הולכים להשתמש בהם.
אחריות
בשביל השקט הנפשי שלכם, מומלץ ללכת על דגם שמגיע עם אחריות מקיפה. רוב המותגים בשוק מציעים אחריות של שנה, ככה שתוכלו לדעת שאתם מכוסים אם חס וחלילה קורה משהו. תמיד עדיף לבחור במותג ידוע ואמין שידוע בשירות הלקוחות המקצועי והיעיל שלו, ככה שאם תצטרכו להתמודד עם בעיה כלשהיא, תהיה לכם כתובת שתוכלו לפנות אליה.
מפענח אודיו דיגיטלי
הרכיב היחיד ברמקול האחראי על שיפור איכות ועוצמת הקול זה שבב הפענוח הדיגיטלי המותקן בתוכו. הוא משחק תפקיד מכריע בגלל שהוא אינו מתחבר ישירות למקור המוזיקה אלא מקושר אליו באופן אלחוטי. הצ’יפ הקטן הזה שאחראי על עיבוד הצליל יכול לעשות הבדל גדול ולכן חשוב לבחור בדגם שמכיל מפענח אודיו אמין ואיכותי שיעשה את העבודה העדינה והמורכבת שלו על הצד הטוב ביותר.
איך עובד רמקול נייד עם קישוריות Bluetooth?
כשיותר ויותר גאדג’טים ומכשירים חשמליים נפטרים מהחוטים והכבלים המסורבלים והופכים לאלחוטיים, הפופולריות של טכנולוגיית ה-Bluetooth צוברת תאוצה ושוברת שיאים. המושג בלוטות’ מצלצל מוכר לכולנו, אבל מה בדיוק עומד מאחוריו?
מדובר בתקן תקשורת אלחוטית שמאפשר תקשורת לטווח קצר. הוא מבוסס על שידור וקליטת גלי רדיו בתדר 2.48 GHz ISM. קישוריות בלוטות’ מאפשרת לקשר את הרמקול הנייד לסמארטפון או לטאבלט שלכם. הרמקול מורכב ממגבר (אמפליפייר), מתאם Bluetooth ומערכת הרמקולים עצמה. סוללה נטענת הופכת אותו למכשיר נייד ואלחוטי שאפשר להשתמש בו גם מחוץ לבית, ודגמים רבים מאפשרים גם חיבור חוטי רגיל באמצעות כניסת AUX.
כפתורי התפעול הסטנדרטיים שנמצאים על גוף הרמקול הם לחצן הפעלה וכיבוי עם נורת חיווי, לחצן קישור וזוג לחצנים לשליטה בעוצמת השמע. דגמים מסוימים מצוידים בהתקן NFC (תקשורת טווח אפס) שמאפשר לקשר את המכשיר שלכם למכשיר תומך אחר במינימום זמן ומאמץ: כל מה שתצטרכו לעשות זה להצמיד את שני המכשירים והרמקול שלכם יתעורר לחיים ויתחיל לנגן את השירים האהובים עליכם.
יתרונות השימוש ברמקול נייד:
דגם איכותי יאפשר לכם ליהנות ממוזיקה משובחת שעושה לכם טוב על הלב בנוחות ובקלות מירבית. תשכחו מחוטים מסורבלים שמסתבכים לכם בין הרגליים, תוכלו להתכרבל בכיף על הספה עם ספל קפה חם ביד וליהנות מהשירים האהובים עליכם. לפניכם כמה סיבות טובות לקנות רמקול אלחוטי:
- ניידות: מדובר בגאדג’ט נייד, קומפקטי ונוח לנשיאה שתוכלו לזרוק בקלות לתיק ולקחת אותו בקלות לכל מקום. הוא ישדרג כל אירוע משפחתי או מפגש עם חברים ויגרום לכם להתחיל לרקוד ולשיר.
- בלי חוטים: תוכלו להזרים מוזיקה דרך הרמקול באמצעות קישוריות Bluetooth אלחוטית ולהשתמש בו מחוץ לבית בלי להיות תלויים בחיבור לחשמל. טעינה אחת שלו תספיק לכם להרבה זמן ותאפשר לקחת אותו איתכם לכל מקום.
- סאונד עוצמתי: למרות הגודל הקטן והקומפקטי של מערכת הבידור הניידת הזאת, אתם תופתעו מהצלילים החזקים והעשירים שהיא יכולה לספק. כמובן שהביצועים תלויים במגוון רחב של מאפיינים שונים כמו הספק ועוצמת הקול, קיבולת הסוללה ואורך החיים שלה וכו’.
- חיסכון באנרגיה: מדובר במכשיר מופעל באמצעות סוללות נטענות, מה שאומר שהוא אינו זולל המון חשמל ובעל צריכת אנרגיה נמוכה. איכות הסאונד משתנה מדגם לדגם, אבל טעינת המכשיר אינה מבזבזת הרבה חשמל.
- אין צורך בהתקנה: לא תצטרכו לשבור את הראש על מציאת מקום מתאים שתוכלו להתקין בו את הרמקול. בניגוד לדגמים מסורבלים ומגושמים ששוקלים טונה ותופסים המון מקום, רמקול נייד הוא גאדג’ט קומפקטי שישתלב היטב וייראה נהדר בכל פינה בבית שלכם. העיצוב המגניב והאטרקטיבי שלו הולך לגנוב את ההצגה ולסובב המון ראשים. והקטע הכי טוב זה שתוכלו לשלוט בו מרחוק וליהנות ממוזיקה מצוינת בלי שתצטרכו לקום מהספה ולהזיז אצבע.
אבל לא הכל מושלם:
- איכות ויעילות החיבור למכשיר תומך אחר תלויה בגרסת קישוריות הבלוטות’ שמוטמעת ברמקול שלכם. לפעמים תתקשו אפילו לקשר את הדגם שלכם למכשיר אחר שנמצא בחדר הסמוך ותצטרכו להתמודד עם ניתוקים, שיבושים והפרעות.
- לא תוכלו לקשר אותו עם מגוון רחב של מכשירים תומכים שונים בגלל בעיות תאימות שונות. זה אומר שהוא יכול לתמוך בצורה מלאה בסמארטפון מסוים ולהתחבר אליו בצורה חלקה ומהירה, אבל לעשות בעיות עם דגמים אחרים.
- מבחינת עוצמת הסאונד, רמקול נייד אפילו לא מתקרב לביצועים של אחד רגיל.
רמקול נייד: שאלות ותשובות
באיזה רמקול כדאי לבחור: עם חיבור Wi-Fi, קישוריות Bluetooth או שילוב של שניהם?
קיימות שתי שיטות לתקשורת והעברת נתונים אלחוטית: חיבור Wi-Fi וקישוריות Bluetooth. מכשירים עם חיבור Wi-Fi מחוברים לרשת האינטרנט הביתית ודורשים חיבור לרשת החשמל. לעומת זאת, דגמים שתומכים בטכנולוגיית Bluetooth מתחברים ישירות לסמארטפון או לטאבלט שלכם.
מדובר במכשירים קטנים וקומפקטיים שמופעלים באמצעות סוללה נטענת שניתן להשתמש בהם גם מחוץ לבית. דגמים מסוימים מאפשרים ליהנות מהטוב שבשני העולמות ותומכים גם בקישוריות בלוטות’ וגם בחיבור לרשת ה-Wi-Fi.
מהם המאפיינים החשובים ביותר שצריך לשים אליהם לב לפני שקונים רמקול נייד?
כדי לעשות בחירה חכמה במוצר הכי נכון והכי מתאים עבורכם, אתם חייבים לדעת בצורה ברורה לאילו מטרות אתם רוכשים אותו וכיצד אתם הולכים להשתמש בו.
תחשבו האם הוא מיועד לשימוש ביתי בלבד או שאתם מתכוונים "לטייל" איתו הרבה? אם אתם מכורים למוזיקה בכל מקום ובכל מצב והולכים לסחוב אותו איתכם לכל מקום, תחפשו דגם קומפקטי ועוצמתי עם חיי סוללה ארוכים ואפשרות לטעינת USB.
לעומת זאת, אם אתם הולכים להשתמש בו בבית, התכונה החשובה ביותר עבורכם שצריכה להיות בראש סדר העדיפויות שלכם היא איכות הסאונד, נקודה. אתם יכולים להתפשר על הניידות והקומפקטיות של המכשיר, כי גם ככה אתם בקושי הולכים להשתמש בו מחוץ לבית. מידות הגודל של רמקולים ניידים רבים אינם מאפשרים להתקין דרייברים גדולים מספיק, מה שעלול לפגוע באיכות הצליל שהם מפיקים. לכן, חשוב שתבדקו מראש עד כמה אתם מרוצים מאיכות הסאונד שלהם.
האם השימוש ברמקולים ניידים בעלי קישוריות בלוטות’ מצריך חיבור לרשת ה-Wi-Fi?
לא. טכנולוגיית Bluetooth מתבססת על גלי רדיו לטווח קצר כדי לקשר בין שני מכשירים שונים ואינה דורשת חיבור פעיל לאינטרנט.
איך לדעת שהסאונד של הרמקול מספיק חזק?
המונח הטכני המקצועי המציין את עוצמת הקול של הרמקול הוא נצילות שנמדדת בדציבלים. ככל שרמת הדציבלים גבוה יותר, ככה המכשיר נשמע חזק ומרשים יותר. הנצילות (עוצמת הקול) של רמקול ממוצע נעה בין 87 ל-88 דציבלים. דגמים עם נצילות של 90 דציבל ומעלה נחשבים לעוצמתיים ולטובים ביותר והם מסוגלים להפיק צלילים נקיים ומדויקים בעוצמה גבוהה.
איך לגרום לרמקול להישמע חזק ומרשים יותר?
לפניכם כמה טיפים בדוקים שיעזרו להפיק את המקסיימום מהרמקול שלכם ולגרום לו להישמע חזק וברור יותר:
תבדקו את מידות החדר ותחשבו על המיקום האופטימלי להצבת הרמקול שלכם. מומלץ להניח אותו בסמוך לקירות החדר שיעזרו ליצור תהודה שתעצים את הסאונד שלו. בחלל פתוח ורחב ידיים, הסאונד עלול להישמע חלש יותר. מיקום נכון יכול לעשות הבדל עצום באיכות ובעוצמת הצליל.
תציבו אותו על הרצפה. הרטט הטבעי יעזור להפיק סאונד חד, נקי ועוצמתי יותר.
תנסו להציב אותו בפינת החדר או להשעין אותו כנגד הקיר. הקירות יכולים לשמש בתור מגבר מאולתר שיגביר את עוצמת הצליל. תאמינו או לא, אבל השיטה הבסיסית והפשוטה הזאת תאפשר לכם לסחוט את המקסימום מהרמקול ולהגביר את עוצמת הווליום שלו בעד ל-40%.
אם עוצמת הצליל היא לא מספיק חזקה ומהדהדת, תוכלו לקשר אותו עם רמקולים נוספים כדי להגביר את הסאונד ולעזור לו להישמע טוב בכל הסביבה.
אם אף אחת מהשיטות האלה לא עובדת, יכול להיות שהצליל החלש נובע מהשיר שאתם מנגנים. תנסו לנגן שיר אחר ותשחקו עם כפתורי השליטה בעוצמת השמע.
האם אפשר לחבר באופן אלחוטי בין רמקול נייד לטלוויזיה חכמה?
כן, זה אפשרי. תוכלו לחבר את הטלוויזיה שלכם לרמקול בלוטות’ בקלות וללא צורך בכבלים מסורבלים ובחיבור חוטי. כל זאת בתנאי שיש לכם טלוויזיה חכמה שתומכת בטכנולוגיית Bluetooth. תוכלו לקשר בין שני המכשירים וליהנות מהמוזיקה המועדפת עליכם בכיף.
מהו טווח הקליטה המירבי של קישוריות Bluetooth?
זה תלוי בגרסת הבלוטות’ שמוטמעת במכשיר: דגם איכותי מציע טווח קליטה של 10-15 מטרים.
מה קורה אם הרמקול נופל למים?
רוב הרמקולים האלחוטיים עמידים במים, מה שאומר שהם ימשיכו לעבוד כרגיל. אבל אם יש לכם דגם שאינו חסין בפני נתזי מים, תצטרכו להיזהר, כי כל מגע עם מים עלול לגרום לנזק בלתי הפיך למכשיר.
האם רמקול נייד מגיע עם חיבור אודיו 3.5 מ"מ?
כמעט כל הדגמים בשוק מגיעים עם החיבור הנפוץ והסטנדרטי הזה, וחלק מהם מצוידים גם בחיבור מיוחד שמאפשר לנגן שירים ישירות מזיכרון נייד כמו דיסק און קי.
איך לטעון רמקול נייד?
בדיוק כמו שאתם טוענים את הסמארטפון שלכם, תשתמשו במטען בעל שקע USB ותעקבו אחר נורות החיווי שיידלקו בעת הטעינה.
האם רמקול נייד כולל רדיו FM?
חלק מהדגמים בשוק מסוגלים לקלוט תדרי רדיו, וכשלא קישרתם אותו עם מכשיר תומך אחר כדי להשמיע מוזיקה, תוכלו להאזין לרדיו באמצעות המקלט המובנה במכשיר.
האם אפשר לשפוך מים על הרמקול כדי לבדוק את איכות הבס?
כן, רמקול נייד בצורת גליל מאפשר לבצע את הניסוי הזה. רק אל תעשו את זה עם רמקול שאינו עמיד במים (כאילו דה!).
השורה התחתונה
רמקול אלחוטי מאפשר לנו ליהנות מהמוזיקה האהובה עלינו בכל מקום ובכל זמן. הוא הפך את החיים של כל חובב מוסיקה להרבה יותר נוחים ופשוטים ושדרג את הדרך שבה אנחנו מאזינים למוזיקה מחוץ לבית.
אין ספק שמדובר במוצר שעבר כברת דרך ארוכה והשתכלל בצורה משמעותית: תחשבו שרק לפני כמה שנים נאלצנו להסתפק ברמקולים מגושמים ומסורבלים ששקלו כמה קילוגרמים טובים ותפסו המון מקום, וזה עוד לפני שאנחנו מדברים על הסאונד החורק והניתוקים התכופים.
כל אחד מהרמקולים הניידים שהופיעו בדירוג המובחר הזה יעשו עבודה מצוינת ברגע האמת. עכשיו כשאתם יודעים איך לבחור מוצר איכותי שיעיף לכם את המוח ויעשה לכם את היום, למה אתם מחכים?