קיץ, שמש, בירות ומטקות, איפה אפשר להעביר את הזמן יותר בכיף אם לא בחוף הים? אבל.. רגע, מה החופים המומלצים בישראל, לאן כדאי להגיע ומתי?
בדיוק כאן אנחנו נכנסים לתמונה.
אספנו בשבילכם רשימה של החופים הכי טובים שתוכלו למצוא בישראל והוספנו גם מדריך מלא שיעזור לכם להבין בדיוק מתי כדאי לבקר בכל אחד מהם, מה יש לכל חוף להציע ואיך לתכנן את הטיול או את היום חופש שלכם בצורה מושלמת.
ממהרים? הנה 3 החופים המובילים בדירוג שלנו:
צריך לדעת קצת, או להבין קצת לפני שיוצאים לטייל, לא חשוב איפה. במקרה של הים, הוא יכול להיות סוער ומסוכן ויכול להיות שקט ובטוח לרחצה.
יש בישראל המון חופים מוסדרים שקיימים בהם שירותי הצלה, שירותי עזרה ראשונה, שירותים, מקלחות, מסעדות ועוד אטרקציות. או במילים אחרות, יש המון חופים שאתם פשוט חייבים לבקר בהם.
אז גם אם אתם לא רגילים לצאת לחוף הים, וגם אם יש לכם חוף שאתם רגילים ללכת אליו כל שבת, בואו נכיר לכם עוד כמה מהחופים המדהימים שיש למדינה שלנו להציע, שלא יהיה לכם משעמם לרגע.
מוכנים? בואו נצא לדרך ונכיר יחד את…
11 החופים הכי טובים בישראל לשנת 2024
חוף קלי"ה: ים המלח
ריכוז המלח בים המלח הוא גבוה מאוד (33.7%), זה הופך אותו לאחד ממקורות המים הכי המלוחים שיש על פני כדור הארץ, הוא מלא במינרלים שעושים פלאים לעור ומשפרים מחלות עור ואת מראה העור באופן כללי.
המתחם נקי ומאורגן, כולל חדרי הלבשה ומקלחות עם מים חמים, מגבות ולוקרים. תוכלו למצוא פינות ישיבה מפנקות, אזורים מוצלים, חיבורים לחשמל ואינטרנט אלחוטי.
יש הסעות מהכניסה ועד לחוף, בר מפנק על שפת המים והכי חשוב, שירותי הצלה. יש גם מתחם קמפינג לפיקניקים או לשינה בשטח בימי חול המועד של החגים או בתיאום מראש.
בנוסף, יש במקום מסעדה עם מרפסת שצופה לנוף מדהים על הים וגם מרכז קוסמטיקה של מוצרי ים המלח.
תוכלו להתפנק באמבטיות בוץ ועיסויים, לצוף במים המדהימים של ים המלח וליהנות מחוויה מופלאה של ספא באחד מפלאי תבל.
גן לאומי וחוף אפולוניה: הרצליה
טיול לאורך חוף אפולוניה ייקח אתכם למסע אל החורבות העתיקות של עיר המבצר הצלבנית אפולוניה (תל ארשף) ולטבול במים הצלולים. יש במקום שבילי הליכה משודרגים ונופים מדהימים של צוק שממנו רואים את החוף.
חשוב שתדעו שהחוף הזה אינו חוף מוכרז ולכן אינו נמצא תחת השגחת מציל. כדי להגיע אליו תצטרכו לעבור דרך די סלעית, מה שפחות מתאים עם ילדים, אבל הוא מבודד ולא המוני וזוגות ומטיילים רבים יוכלו להנות מהנוף, הגלים והשקיעה.
חוף גורדון: תל אביב
תוכלו ליהנות ממתקני ספורט, מגרשי כדורעף שמוארים גם בלילה, בריכת שחייה עם מים מלוחים, גן שעשועים ומתקנים לילדים, ספריית ספרים, סככות עם צל ועוד הרבה שירותים שיהפכו את הבילוי המשפחתי שלכם בחוף לחוויה ספורטיבית מיוחדת.
בחוף הספורטיבי והמהנה הזה יש גם אזורים שמיועדים לספורט מים כמו גלישת גלים, גלישת רוח, קייקים ועוד.
עוד יתרון גדול שיש בחוף גורדון הוא הנגישות, יש דרכי גישה נוחות ונגישות למעבר, מלתחות ושירותים נגישים, סככות צל נגישות, מקלחות חוף נגישות וגם כיסאות נגישים לירידה אל החוף בשעות הפעילות, מתקני שתייה נגישים וגם מערכת הכוונה קולית ללקויי ראייה.
חוף בורה-בורה: טבריה
יש 2 מפלסים מוצלים לישיבה, תוכלו לבחור אם לשבת על קו המים או לצפות על החוף מהמדשאה העליונה. בחלק מאזורי הישיבה יש דשא אמיתי ומטופח ובחלק יש דשא סינטטי לאלה שמעדיפים או רגישים לדשא רגיל.
יש ספות ישיבה נוחות ומוזיקה נעימה שמתנגנת שיכניסו אתכם לאווירה מרגיעה ומשוחררת במיוחד, 2 ברים ואוכל טרי ומפנק. השירותים בחוף כוללים מקלחות ושירותים נקיים לאורך כל היום.
חוף פלמחים: ראשון לציון
חוף פלמחים הוא קטן יחסית ואין בו הרבה חוץ ממציל, מקומות מוצלים ושירותים ציבוריים אבל הוא מתאים במיוחד למי שמחפש קצת שקט.
חוף פלמחים הוא מקום יפה במיוחד עם שקיעות מיוחדות ונוף של צוקים נמוכים מדהימים מדרום ומבט רחוק על תל אביב מצפון, תוכלו למצוא בחוף מקום מפלט מבודד מבלי להתרחק יותר מדי.
החוף של מוש: אילת
החוף של מוש הוא החוף הכי מבוקש באילת שיאפשר לכם למצוא מפלט רומנטי וייחודי עם ים יפהפה, אוכל טעים ומוזיקה מעולה באווירה של חופי סיני עם זולות צבעוניות ומפנקות, נדנדות ובר שמציע משקאות קלים ומרעננים, שתייה חמה וגם משקאות אלכוהוליים.
המטבח במקום הוא צמחוני והוא נחשב לחוף אקולוגי ששם דגש גבוה על שמירה על הסביבה ומשאבי הטבע.
חוף הילטון: תל אביב
חוף הילטון נקרא על שם מלון הילטון שנמצא ממש לידו, הוא מומלץ במיוחד בגלל שהוא מחולק ל-3: אזור לגלישה, החוף הגאה שמקושט בדגלי הגאווה וחוף הכלבים.
תוכלו לצפות על הנוף היפהפה של שובר הגלים ושל מים בצבע טורקיז, לקחת שיעורי קיאקים, לשוט בסירת פדלים או לגלוש על הגלים.
חוף האקוודוקט: קיסריה
חוף האקוודוקט נמצא ממש ליד העיר העתיקה בקיסריה, מקום רגוע ושקט עם סיפור היסטורי וחול רך במיוחד. יש במקום חוף מוסדר לרחצה, חנייה, שירותים, סככות צל, ספסלים לישיבה, קיוסק נייד, שירותי הצלה ומקומות מוסדרים שבהם מותר לעשות על האש.
חוף אכזיב: נהריה
החוף הזה שקט יותר מרוב החופים ואפשר לראות ממנו חורבות מהתקופה הצלבנית והעות'מאנית. בין הסלעים תמצאו מפרצי מים צלולים ואם יתמזל מזלכם תוכלו לחזות גם בחיים שמתחת למים.
צבי ים ממש אוהבים את המקום הזה ואולי תצליחו לתפוס אותם מטילים ביצים בין מאי לספטמבר. בבריכות הסלע תוכלו לראות גם כלניות, קיפודים, כוכבי ים, ולפעמים אפילו תמנונים. יש בחוף שירותי הצלה, שירותים ומתקנים נוספים, הכניסה בתשלום (לא גבוה).
חוף בית ינאי: עמק חפר
חוף בית ינאי נמצא בעמק חפר מצפון לנתניה והוא אחד מהחופים הכי יפים שיש בארץ עם חול בצבע זהב ושרידים מרתקים מתקופת ההעפלה.
המקום מנוהל ומתוחזק על ידי רשות הטבע והגנים שדואגים לשמור על ניקיון וטיפוח המקום. יש בחוף שירותי הצלה שפעילים בעונת הרחצה.
חוף גבעת עליה: תל אביב-יפו
החוף הזה עומד בתו התקן של "דגל כחול", זה אומר שהוא עומד בסטנדרטים גבוהים של חינוך סביבתי ומידע, איכות מי הרחצה, ניהול סביבתי, בטיחות ושירותים. גבעת עליה הוא החוף הכי דרומי של תל אביב-יפו, ממש קרוב לגבול בת ים.
החוף יפהפה וייחודי במיוחד עם קשתות בנויות, עצי דקל ואבן כורכר. בקצה הצפוני תוכלו ליהנות מפארק ענקי שלידו יש גם מגרש חניה ללא תשלום.
חופים מומלצים בישראל: המדריך המלא
ישראל היא ביתם של כמה מהחופים היפים ביותר שתמצאו במזרח התיכון. תוכלו למצוא בה חופים חוליים, שוניות אלמוגים ושמורות טבע יפהפיות.
מידע חשוב על החופים בישראל
שניה לפני שאתם רצים להריח את המים המוחים על החוף, כדאי שתדעו כמה דברים חשובים על החופים בישראל:
חוף מוכרז וחוף אסור לרחצה
נתוני עמותת "צלול" לאיכות הסביבה מצביעים על כך שרק 7% מחופי הים התיכון מוכרזים ומותרים לרחצה. וואלה מבאס.
אבל הבעיה היא, שחופי הרחצה שאינם מוכרזים עדיין מאוד פופולריים בקרב הישראלים למרות שהם למעשה לא נמצאים תחת השגחת מציל. הרוחצים בעצם לוקחים על עצמם את הסיכון והאחריות במקרה שמשהו (חס וחלילה) יקרה.
תוכלו למצוא רשימה של חופי רחצה מוכרזים ואסורים לרחצה באתר משרד הפנים. הרשימה תסייע לכם להבין האם החוף שאתם מתכננים ללכת אליו מסוכן לרחצה והאם הוא נמצא תחת השגחת מציל.
תחזוקת חופים
את החול בחופים המוסדרים בישראל הופכים כמה פעמים ביום. בין פעם לפעמיים בשבוע עוברים עם טרקטור כדי להסיר חפצים מתוך החול עצמו כדי שלא יהיה מסוכן ללכת ולשבת עליו.
אבטחת חוף
חפצים שאבדו, או נמצאו על החוף ודווחו, בדרך כלל יחכו לכם בסוכת המציל או ליד משרד העזרה הראשונה של החוף.
שמש חזקה
השמש החזקה שיש בישראל יכולה לצלות אתכם. לא משנה לאיזה חוף בישראל תלכו, אל תשכחו כובע, משקפי שמש, וקרם הגנה!
מצילים
גם אם אין לכם מושג מה המציל אמר, תעיפו מבט לכיוון שלו, תראו מה הוא מסמן עם הידיים, זה יכול להציל את החיים שלכם.
טיפים חשובים
- אל תשאירו את החפצים שלכם ללא השגחה, וגם אם החלטתם לעשות את זה, אל תיקחו אתכם חפצים יקרי ערך לחוף בזמן שאתם יוצאים לטבילה במים.
- מצילים, שירותים ציבוריים, עזרה ראשונה, אבטחה ומקלחות קיימים בכל החופים המוסדרים בישראל.
- מסעדות על חוף הים מציעות ישיבה גם בתוך המסעדה וגם על מקומות ישיבה על החול.
- תצטרכו לשלם מחיר שכירות על כסאות, מיטות שיזוף ושמשיות במידה ותרצו להשתמש באלה שקיימים בחוף.
- יש חופים שמיועדים למשחקים עם כלבים.
דגלים בחופים בישראל: מה הם אומרים?
הדגלים במים נועדו כדי לסמן מה מצב המים באזור שאתם הולכים לשחות בו ברצועת החוף. קודם כל, אל תחרגו מגבולות הדגלים האלה, המצילים יודעים מה קורה בתוך התחום של הדגלים.
הצבע של הדגלים משתנה בהתאם למצב המים ומיועד כדי לסמן לכם איך להתנהג בתוך המים ואם בכלל מותר או כדאי לכם להיכנס. אלה הדגלים, הצבעים והמשמעות שלהם:
דגל שחור
הים מסוכן, הכניסה מומלצת רק לשחיינים או גולשים מנוסים.
דגל אדום
הדגל שתראו רוב הזמן. המים עשויים להיות קצת סוערים עם זרמים תת-קרקעיים. זה מצב שצריך להיות מודעים בו לא להיכנס עמוק מידי כי עלולים להיסחף פנימה בקלות.
דגל לבן
מים מושלמים, נקיים ורגועים לכניסה חופשית לכולם.
מתי הכי כדאי לבקר בחופים המומלצים בישראל?
בחודשים אפריל-מאי ובחודשים ספטמבר-אוקטובר זה הזמן המושלם כדי לבקר בחופים הכי טובים שאפשר למצוא בישראל.
הטמפרטורה נשארת בסביבות 25 מעלות, ובדרך כלל נעים מאוד. אלה חודשים שהשמש לא חזקה מידי והחופים לא עמוסים מידי.
כל מה שאתם צריכים לדעת על ים המלח המפורסם
ים המלח ממוקם בין ישראל לירדן והוא לא דומה לשום מקום אחר שתבקרו בו בארץ ובעולם. ביקור ושחייה בים המלח היא אחד מהדברים שנמצא ב-Wish List של מלא מטיילים מהעולם כולו.
הוא מלוח כמעט פי 10 מהאוקיינוס, והוא עשיר במינרלים ובבוץ שיש להם סגולות מרפא. לא מפתיע לגלות שים המלח נחשב לאחת האטרקציות המובילות בישראל ובעולם ובהתאמה וככה גם כל המלונות באזור.
תכנון טיול באזור ים המלח לא אמור להיות מסובך מדי, אבל יש כמה דברים שכדאי לדעת לפני שתצאו לדרך:
מה עושים בים המלח?
אז מה יש לעשות בים המלח? או יותר נכון, מאיפה מתחילים? כי יש מלא..
מלצוף על המים ולשכוח מהעולם, לבקר באתרי נופש יוקרתיים, ליהנות מטיפולי ספא, לבקר באתרים היסטוריים ועד לטיולים רגליים ומרתקים שיובילו אתכם למפלים ומערות מטריפות, בים המלח יש הכל.
במאה הראשונה לפני הספירה, המלך הורדוס הגדול ידע כבר על ההשפעות של המים המינרליים הטיפוליים ועל עודף החמצן באוויר באזור.
וכמו כמעט בכל פינה בישראל, גם כאן אפשר למצוא היסטוריה עתיקה וסיפורים מרגשים. זה ללא ספק מרגש לדעת שאפשר למצוא כל כך הרבה היסטוריה במדינה שלנו גם במקומות שוממים כמו ים המלח.
זה המקום הכי נמוך בעולם
פני המים של ים המלח נמצאים כ-430 מטר מתחת לפני הים, הנתון הזה הופך את ים המלח למקום הכי נמוך על פני כדור הארץ. מצחיק לראות בשעון החכם את מד הגובה שמגיע רק לכמה מטרים בודדים מתחת לפני הים למרות טיפוס של 400 מטר בגובה למצדה.
תוך כדי נסיעה על כביש 25 מכיוון דימונה לכיוון ים המלח תתקלו בסמני גובה עצומים שמראים את הגובה הנוכחי בכל הדרך למטה אל ים המלח.
זה לא המקום היחיד בישראל שיושב מתחת לפני הים, גם מקומות כמו טבריה והכנרת נחשבים לנמוכים יותר מפני הים אבל לא כמו ים המלח.
שחייה בים המלח
שחייה, או יותר נכון, ציפה בים המלח, היא קלה מאוד, אבל יש לה את הקטע שלה. בואו נדבר על זה רגע.
אנשים שלא יודעים לשחות לא יכולים לטבוע בים המלח, אבל יש הרבה יותר שכדאי לדעת, במיוחד אם זה הביקור הראשון שלכם באחד החופים הקסומים האלה:
בואו נתחיל מזה שחשוב מאוד לעקוב אחרי העצות האלה, אבל אל תשכחו ליהנות. המטרה היא לא להלחיץ אתכם אלא שתהיו מודעים.
תדאגו לא להשפריץ יותר מדי מים ולא לגעת בעיניים עם ידיים רטובות כדי שהמים המלוחים מהים לא ייכנסו לכם לעיניים, זה שורף ממש! בכללי, תמיד תשמרו על הראש מעל המים.
עדיף להימנע מגילוח לפחות יום לפני היציאה לים המלח.
אולי זה נשמע מובן מאליו, אבל אסור לשתות את המים. זה גם לא בריא וגם דוחה, מניסיון.
דרכי הגעה לים המלח
יש שתי דרכים עיקריות להגיע לים המלח. אחת מהן עוברת בגדה המערבית (כביש 90) והדרך השנייה מתחמקת ממנה. הכל תלוי במסלול הטיול שתעדיפו, ככה גם בסגנון הנסיעה שתעדיפו.
הנסיעה בכביש 90 נחשבת למאתגרת יותר ומסוכנת יותר, אבל הנסיעה דרך באר שבע ודימונה בכביש 25 יכולה להאריך את הנסיעה שלכם אם אתם יוצאים מאזורים מסוימים בארץ.
אם אתם בוחרים לשכור רכב לצורך הטיול לים המלח, רק תזכרו שחברות השכרת הרכב לא מאשרות נסיעה בגדה המערבית.
רכב
הדרך הקלה והנוחה להגיע לים המלח מכל מקום בישראל היא ברכב.
אם תרצו להימנע מנסיעה בגדה המערבית בנסיעה מכיוון חיפה לים המלח, תוכלו לנסוע את רוב הדרך מהצפון לדרום דרך כביש 6 ומשם תמשיכו דרך באר שבע וערד עד שתגיעו לעין בוקק. יש בערך כ-170 ק"מ נסיעה כשמדובר על נסיעה לים המלח מתל אביב דרך כביש 6.
מירושלים עד לעין בוקק תחכה לכם נסיעה באורך של כ-115 ק"מ דרך כביש 90 או המסלול העוקף באורך 170 ק"מ דרך כביש 6, כביש 31 וכביש 90.
אם תרצו להגיע מאילת לים המלח ברכב, סעו דרך כביש 90 מהיציאה הצפונית ותמשיכו עליו כ-200 ק"מ צפונה עד שתגיעו לעין בוקק.
אוטובוס
התחבורה הציבורית בישראל עובדת בצורה מעולה, אז אל תשללו כל כך מהר את האופציה לרדת לים המלח באוטובוס.
בין אם תיסעו מאילת או מירושלים באוטובוס לעין בוקק, זה לא כזה מורכב ואפילו די נוח. קו 486 של אגד ייקח אתכם מירושלים לחוף קלי"ה, שמורת עין גדי, מצדה, עין בוקק ונווה זוהר.
האוטובוס יוצא מתחנה מרכזית ירושלים בין פעם לפעמיים בכל שעה. אם אתם נוסעים מאילת לים המלח, קחו את קו 444 של אגד.
הוא עובר גם בנווה זוהר, עין בוקק, מצדה, שמורת עין גדי, חוף קלי"ה ומגיע עד לתחנה המרכזית בירושלים. רק קחו בחשבון שתצטרכו להזמין מקום מראש לנסיעה הזאת ולא פשוט לעלות לאוטובוס.
כמה זמן מומלץ להקדיש לבילוי באזור ים המלח?
אנחנו באופן אישי מאמינים שכדאי להקדיש לפחות יומיים לאזור ים המלח. אם אתם מתכננים לבלות יום שלם בישיבה רגל על רגל בחוף או על המים, תהפכו את זה ל-3 ימים, לא תתאכזבו.
אבל אם אתם קצרים בזמן, תדעו שתוכלו ביום אחד של טיול גם לראות את מצדה גם לבקר בעין גדי וגם לשחות בעין בוקק.
אז למרות שיום אחד לא ממש מספיק כדי להקדיש לבילוי בים המלח עדיין תוכלו לראות את האטרקציות הטובות ביותר שיש לאזור הזה להציע. ההמלצה שלנו היא להתחיל את היום ממש מוקדם בבוקר כדי שתספיקו את הכל.
לתיירים שבאים לטייל בישראל ל-10 ימים בערך, כדאי להקדיש יומיים לים המלח כדי ליהנות באמת ממה שיש לאזור להציע, לא לפספס כלום ומצד שני, להשאיר מספיק זמן לבלות בשאר המקומות היפים שיש למדינה להציע.
החוויה של לראות את השמש העולה מעל הרי ירדן מוקדם בבוקר היא חוויה שלא תשכחו לעולם, זה בטוח.
יומיים (לילה אחד) יאפשרו לכם מספיק זמן כדי גם להגיע, גם לבקר במצדה ובעין גדי, גם לשחות בים וגם לצאת זמן אל היעד הבא שלכם בשעות אחר הצהריים של היום שלמחרת.
אם אתם רוצים לקחת דברים לאט וליהנות מחוויית הציפה והספא במלואה, בטן גב ומלא נחת ושלווה, קחו לכם לפחות 3 ימים..
מתי כדאי לנסוע לים המלח?
אזור ים המלח הוא אחד המקומות החמים בישראל, אז עדיף לדעת למה לצפות לפני שבוחרים מתי הכי כדאי לנסוע. הדברים שצריך לקחת בחשבון הם גם טמפרטורת המים וגם הטמפרטורה החיצונית.
באופן כללי, טמפרטורת המים נעה בין 20 ל-25 מעלות צלזיוס לאורך כל השנה, מה שהופך אותם לנעימים לאורך כל השנה.
מבחינת הטמפרטורה בחוץ, אמנם קצת יותר קר מוקדם בבוקר, אבל האוויר יספיק להתחמם משמעותית עד שתגיעו לחוף. הסתיו והאביב הם הזמנים הכי טובים כדי לבקר בים המלח.
הקיץ הוא ללא ספק הזמן הכי פחות טוב כדי לבקר בים המלח. הטמפרטורות לרוב עולות מעל 40 מעלות צלזיוס, וזה פשוט חם בצורה בלתי נסבלת.
בתקופת החורף בים המלח, מחירי הלינה הופכים להיות הנמוכים ביותר ביחס למחירים לאורך כל השנה.
באזור היבש הזה יורד מעט מאוד גשם, אבל כשהוא יורד.. הוא יורד מכל הלב. שימו לב לשיטפונות שנוצרים כשאתם נוסעים לטיול במדבר, אלה אזורים מסוכנים מאוד בעונות הגשומות.
שאלות ותשובות
ישראל נחשבת ליעד תיירותי שמתאים לטיולי למשפחות?
מדינת ישראל עשירה בתרבות והיסטוריה והטיול במדינה יכול להיות חוויה לימודית מרתקת לכל המשפחה. בין אם זה לחקור את העיר העתיקה של ירושלים או לצוף בים המלח, יש משהו שכל אחד, מכל סגנון ומכל אזור בעולם יאהב..
איזה ים נמצא ליד מדינת ישראל?
הגבול המערבי של מדינת ישראל הוא רצועת חוף ענקית שגובלת עם הים התיכון.
כדאי לבקר בים המלח?
אם הגעתם לסוף המדריך הזה, אז כנראה שאתם כבר יודעים את התשובה. חד משמעית כן!
ים המלח צריך להיות חלק מכל מסלול טיול שתתכננו לעשות בישראל. זה אזור ייחודי במינו, עם אווירה, שלווה והיסטוריה עתיקה שיוצרים שילוב מנצח ומרתק. זאת חוויה בלתי נשכחת שתגרום לכם לשאול את עצמכם, "מתי כבר תהיה הפעם הבאה?"
יש חיסונים נדרשים לתיירים שרוצים להגיע לישראל?
באופן כללי, אין חיסונים שתהיו חייבים לעשות לפני הביקור בישראל, אבל בכל זאת, תמיד מומלץ להתייעץ עם מרפאת הנסיעות המקומית לקבלת ההמלצות העדכניות ביותר.
השורה התחתונה
ברור שיכולנו לגעת רק בחלק מהחופים הכי טובים והכי שווים שיש בישראל, אבל בואו רגע נדבר בכנות, כולם פשוט מדהימים.
סיקור החופים המומלצים בישראל יחד עם המדריך המלא שלנו אמור לתת לכם מושג בדיוק למה לצפות ואיך לא להיות מופתעים, איפה כדאי לבקר ומה כדאי לעשות.
אל תכנסו למים בחופים לא מוכרזים ולא מוסדרים, כשאין מציל נוכח. אל תשכחו שאין לכם מושג מה קורה בתוך המים. גם אם הם נראים נקיים, שקטים ורגועים, הם יכולים להיות מסוכנים מאוד.
חופים מוסדרים כוללים גם שירותי הצלה, גם שירותי עזרה ראשונה, גם מקלחות וגם גישה נוחה. יש כאלה בכמויות ואתם יותר ממוזמנים לבקר באחד מהם.
אל תשכחו לשמור על הבטיחות שלכם, גם מבחינת כניסה למים בשעות שיש מציל בתפקיד וגם מבחינת ההגנה מהשמש. תקפידו לשים כובע וקרם הגנה, לשבת בצל ולשתות הרבה.
אנחנו מקווים שתנצלו כל רגע פנוי שיש לכם על חוף הים ותיהנו מהשקט והשלווה שיש לחופים המדהימים בישראל להציע.
רחצה מהנה!