תנור בנוי נכנס לתוך גומחה בקיר או בין ארונות המטבח ומתמזג בצורה מושלמת בעיצוב הקיים של המטבח. הוא חוסך המון מקום והעיצוב המרהיב והיפה לעין שלו מוסיף המון סטייל ומשדרג את המראה של המטבח ובחלק מהמקרים גם את כל הבית.
תנור בנוי לא רק נראה יפה, הוא גם אופה מעולה. הוא במכשיר רב תכליתי שמתאים למגוון רחב של סוגי בישול ואפייה ומציע מבחר עצום של אפשרויות ותוכניות הפעלה שונות.
אפייה רגילה בחום סטטי, גריל להקרמה והשחמה, גריל עם מאוורר טורבו לצליית נתחי בשר, ירקות ועופות, אפייה עדינה עם גוף חימום תחתון ומאוורר טורבו, אפייה עם גוף חימום עליון, טורבו אקטיבי לבישול מהיר ויעיל של סוגי מזון שונים ללא ערבוב ריחות וטעמים, והפשרה.
זה רק חלק קטן מהרשימה הבלתי נגמרת של האפשרויות שתנור בנוי מציע. בנוסף, תוכלו ליהנות מפיצ’רים מתקדמים כמו טיימר לתזמון הפעלה עתידית של התנור, לוח בקרה דיגיטלי, מנגנון ניקוי עצמי (שיחסוך לכם המון זמן בניקיון) וחיישן טמפרטורה שננעץ במזון לדיוק אופטימלי ורמת עשייה מושלמת.
ממהרים? הנה 3 המוצרים המובילים:
קיימים גם דגמים חכמים שתומכים בקישוריות Wi-Fi וניתנים לשליטה מרחוק באמצעות אפליקציה מיוחדת לסמארטפון. במקום להיות צמודים לתנור ולא להוריד ממנו עין, תוכלו להפעיל ולכבות, לכוון את טמפרטורת האפייה ולקבל התראה שהתבשיל שלכם מוכן מכל מקום ובכמה לחיצות אצבע פשוטות.
כשתחפשו תנור בנוי תיתקלו בהיצע עצום ומבלבל בחנויות, זה יכול להפוך את בחירת הדגם הנכון והמתאים ביותר בשבילכם למשימה קשה, מאתגרת ומעייפת במיוחד.
כדי להקל על החיפוש שלכם ולעזור לכם לקבל החלטה נכונה שלא תתחרטו עליה בהמשך, אנחנו הולכים לעשות סדר בבלאגן ולתת לכם את כל המידע שצריך כדי לעשות בחירה מנצחת במכשיר אמין ואיכותי שיקלע לסגנון הבישול, הצרכים והתקציב שלכם.
אז אחרי שהתחממנו, הגיע הזמן להכיר לעומק את…
6 תנורים בנויים הכי טובים לשנת 2024
BOSCH HBG533BS0Y
עם קיבולת של 71 ליטר ו-5 תוכניות הפעלה ראשיות לבחירה התנור הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים למטבח שלכם. תוכלו לחמם מחדש את הפסטה שנשארה מאתמול וגם לחמניות ומאפים קפואים וטריים.
התנור הזה לא מאכזב, הוא משלב בצורה מעולה בין עיצוב אלגנטי לביצועים מרשימים. גולת הכותרת שלו היא הטורבו 3D, זה אומר שהמאוורר מסתובב לשני הכיוונים ומאפשר פיזור חום אחיד. תוכלו ליהנות מאפייה רגילה ללא מאוורר או לשלב בין הטורבו לאחד מגופי החימום לחימום והשחמה מהירה במיוחד.
תאורה חזקה וחסכונית תאפשר לכם לראות בצורה מושלמת את כל מה שרק תחליטו לאפות או לבשל הפעם. הוא מגיע להספק מקסימלי של 3,400 וואט, ככה שלא משנה באיזה פונקציה תבחרו, הדגם הזה יעשה את העבודה בצורה מושלמת.
בשורה התחתונה, תנור בנוי במראה אלגנטי וחדשני לצד ביצועים מעולים שיעמדו בציפיות של כל חובבי הבישול והאפייה במחיר משתלם במיוחד. הוא רק נראה קצת יותר רחב אבל הוא בעל מידות סטנדרטיות שמתאימות לרוב המטבחים עם מקום ייעודי לתנור בנוי.
AEG BEE255632M
AEG המעולה לא מאכזבת עם תנור בנוי בגימור איכותי ועם הספק של 3500W, הרבה תוכניות שונות לשימוש ודירוג אנרגטי A התנור הזה יעשה את העבודה בלי להתאמץ ולמצמץ.
הוא מגיע עם מדף רשת קשיח ותבנית אבל גולת הכותרת היא אופציית האפייה באמצעות אדים. תוכלו להפעיל את תוכנית הטורבו ולשלב אותה עם אפייה באדים מה שישפר כל מנה שתאפו ויאזן בין חלק עליון אפוי בצורה מושלמת ומנה אפויה היטב מבפנים מבלי לייבש את האוכל.
הוא מציע 9 תוכניות אפייה שונות ותא אפייה ענק ב 5 מפלסים. גם לוח הפיקוד הפשוט והנוח שמקל על תפעול התנור והופך את השימוש בו לתענוג אמיתי. אפשר לשלוט בתוכנית הבישול, הטמפרטורה והגדרות הזמן מה שאומר שתמיד תהיו בשליטה מלאה.
Crystal VO76GB
מחפשים תנור שיעשה את העבודה כמו שצריך, אבל לא יקפיץ לכם את חשבון החשמל? מצאתם את המיועד. התנור הזה של חברת Crystal יוצר במיוחד מתוך מחשבה על חסכון אנרגטי.
הוא מסווג בדירוג A והדלת שלו עשוי שכבה כפולה של זכוכית תרמית שלוכדת את החום בפנים ומאפשרת לתהליך האפייה להתבצע ביעילות מירבית. כמובן שזה לא בא על חשבון הביצועים שלו. בתוך התנור מסתתרים גוף חימום וגריל עוצמתיים עם הספק גבוה לביצועים מצוינים ואפייה אחידה ועקבית.
תוכלו ליהנות ממגוון שכלולים ותוספות כמו תא האפייה מצופה באמייל באיכות גבוהה, מפלסי אפייה קשיחים ותאורת הלוגן שמאפשרת לעקוב אחר מה שמתרחש בתא האפייה מבלי לפתוח את דלת התנור.
האחריות אמנם קצרה יחסית ביחס למוצרים דומים אבל מדובר בדגם איכותי של חברה אמינה, ככה שאין סיבה שתתאכזבו, לא עכשיו ולא בעתיד.
בחירה מעולה למי שמחפש תנור בנוי עם כל הפונקציות החשובות וביצועים מעולים במחיר שפוי.
Electrolux EOH7427KS
הדגם הזה מגיע עם קיבולת של 71 ליטר והוא חסכוני במיוחד בצריכת החשמל! יש לו מאוורר טורבו אקטיבי שמאפשר השחמה וצלייה אחידה ומעולה.
גם כשהתנור פועל דלת וגוף המכשיר נשארים קרירים ונעימים למגע, זה אומר שגם אם אתם לא ליד התנור תוכלו להיות רגועים שכולם מוגנים. מנגנון נעילת מקשים מבטיח שאף אחד לא ישחק עם התנור והופך אותו לבטוח לשימוש גם כשיש ילדים בסביבה.
ההפעלה מתבצעת באמצעות שלושה בוררים מסתובבים לתפעול קל ונוח. בורר אחד יאפשר לכם הגדיר את תוכנית האפייה והבישול הרצויה, השני מאפשר לכוון את הטמפרטורה והשלישי את הזמן הרצוי לאפייה.
הוא רחוק מלהיות העוצמתי והמרווח ביותר בשוק אבל מאוורר הטורבו היעיל שלו לגמרי משפר את הביצועים שלו. משתמשים רבים התרשמו לטובה מהמראה המרשים והאטרקטיבי של דלת הזכוכית המהודרת.
Gorenje BO735
התנור הבנוי הזה מבית Gorenje הוא כל מה שאפשר לרצות מתנור. איכותי, עוצמתי ובעל מראה אלגנטי ונקי.
בזכות שילוב המחממים הגדולים עם הקטנים ומיקום חכם של גופי החימום האוכל שלכם יצא פריך במיוחד וייתן תוצאות מעולות כל פעם מחדש.
ושהמראה שלו לא יטעה אתכם הוא לא סתם יפה, יש לו 9 תוכניות מה שיבטיח לכם התאמה מדויקת של תוכנית האפייה למזון הרצוי. אבל העובדה שהוא מכיל 71 ליטר היא גולת הכותרת של התנור הזה. משפחה גדולה? אוהבים לארח? הכמויות העצומות שמכיל התנור הזה יחסכו לכם את הצורך לפצל את המאכלים למספר מגשים
עם תוספות קטנות שמשדרגות אותו כמו גימור מבריק ללא עקבות, מגשים רחבים במיוחד, ציפוי דק וחזק במיוחד ופונקציית AquaClean המנקה את התנור באדים, אין ספק שהוא הופך לאחד מהתנורים האהובים במיוחד על קהל הקונים.
בשורה תחתונה, כל מה שאפשר לבקש מתנור, עם כל הפונקציות שהוא מציע לצד מחיר הוגן.
Bosch HBG573BS0Y
הדגם הזה מגיע עם כמה פיצ’רים מגניבים ומתוחכמים כמו טורבו אקטיבי ופונקצייה לחימום מהיר מראש (שיחסוך לכם הרבה זמן יקר) ותוכנית ייעודית לאפיית פיצה שמנצלת את מאוורר הטורבו העוצמתי כדי לספק קראסט משגע ומתפצח בפה.
תוכלו לבחור בין מגוון רחב של 10 תוכניות הפעלה שונות כולל בישול תלת ממד וגריל עם מאוורר טורבו שיתאימו לכל מנה ותבשיל שתרצו להכין.
אם זה לא מספיק, תוכלו לבחור אחת מבין 10 תוכניות Auto-Pilot מוגדרות מראש, לכל מנה, לאפייה ובישול מושלמים בלי התעסקות. הטמפרטורה והזמן מוגדרים אוטומטית, רק תצטרכו לבחור את התוכניות והטייס האוטומטי כבר יסיים להכין את האוכל במקומכם.
תצוגת LCD ולחצני מגע הופכת את תפעול התנור לפשוט ונוח במיוחד, הוא מספק גישה מהירה וקלה לטיימר השהייה ושעון דיגיטלי לתזמון הפעלת וכיבוי התנור. הדלת נסגרת בטריקה עדינה, רכה ושקטה וכפתורי המגע מגיבים במהירות לכל לחיצה.
בסיום האפייה הוא משמיע צליל התראה בסיום תהליך הבישול, ככה שלא תפספסו ותשרפו את האוכל בטעות. ההמלצה שלנו היא להוסיף התראה מטיימר חיצוני כי צלילי ההתראה בתנור מעט חלשים.
הדגם הזה זכה לפידבק חיובי וביקורות טובות מקהל המשתמשים. קחו בחשבון שחימום מוקדם של התנור לטמפרטורה של 200 מעלות צלסיוס לוקח כ-20 דקות, זה עלול להיות טיפה איטי מדי עבור חלק מהאנשים.
מדריך קנייה: איך לבחור תנור בנוי?
סוגי תנורים בנויים
תנור בנוי סטנדרטי
מכשיר רב תכליתי וחסכוני במקום שישתלב בצורה מושלמת בחלל המטבח. ניתן להתקין אותו בתוך גומחה מיוחדת בקיר, בין ארונות המטבח או מתחת לשיש לנוחות מקסימלית.
תנור בנוי דו-תאי
הסוג הזה מגיע עם שני תאי אפייה נפרדים ומאפשר להכין כמה דברים במקביל, מגיע עם קיבולת גדולה במיוחד. אחד מתאי האפייה בדרך כלל מצויד במאוורר טורבו או בגריל עוצמתי.
זוהי הבחירה המושלמת לאנשים שמבשלים כמויות גדולות של אוכל למשפחה גדולה או נוהגים להכניס כמה תבניות עם סוגי אוכל שונים לתנור בו זמנית.
ההפרדה בין שני התאים יכולה לסגור את הפינה גם לשומרי כשרות.
תנור בנוי משולב מיקרוגל
במקום להוציא כסף על שני מכשירים נפרדים שיתפסו המון מקום במטבח, דגמים מהסוג הזה מאפשרים לכם ליהנות משני העולמות. הם משלבים בין מיקרוגל לתנור איכותי במוצר אחד.
המכשיר הרב תכליתי הזה מאפשר לבשל ארוחות גדולות או להפשיר ולחמם במהירות ובקלות שאריות מזון.
מידות וקיבולת
חשוב לוודא שהתנור יתאים למקום המיועד לו במטבח וישתלב בסביבה בלי להפריע בדרך. תנור בנוי מגיע בכמה מידות רוחב שונות-60, 68, 76 ו-90 ס"מ. הגודל הפופולרי והנפוץ ביותר שתמצאו ברוב המטבחים הוא 76 ס"מ. תנור בגודל הזה מסוגל בדרך כלל להכיל 2-3 תבניות אפייה במקביל.
יש דגמים משוכללים ויוקרתיים יותר לשימוש מקצועי שמגיעים לרוחב של יותר מ-90 ס"מ. מכשירים מהסוג הזה עלולים להיות גדולים מדי עבור מטבח ממוצע. אם יש לכם מטבח קטן, עם מעט מקום פנוי תוכלו ללכת על דגם קומפקטי ברוחב 60 ס"מ מבלי להתפשר על איכות האפייה והביצועים של התנור.
חוץ מהתאמה למידות המטבח שלכם, התנור חייב להתאים לכמויות האוכל שאתם מכינים ולמספר התבניות שאתם נוהגים להכניס לתנור במקביל.
אם אתם עורכים סעודות גדולות, מארחים מסיבות לעתים קרובות או אם אתם מבשלים לכמה אנשים בלבד, חייב לבדוק את נפח תא האפייה של התנור ולוודא שהוא עונה על צרכי והרגלי הבישול שלכם. זהו בשיקול חשוב שאסור לפספס.
הקיבולת של התנור משתנה באופן משמעותי מדגם לדגם. דגמי התנורים הבנויים הפופולריים והמבוקשים ביותר מציעים קיבולת דומה לתנור רגיל החדר ברוחב זהה.
תנור בנוי בגודל 76 ס"מ בדרך כלל מגיע עם נפח פנימי של 127 עד 144 ליטר. תנורים בנויים קומפקטיים יותר, מתנשאים לגובה נמוך יחסית ומציעים חצי מהקיבולת הזאת (מספיקים לבישול תבנית אחת בכל פעם).
יש גם תנורים בנויים דו-תאיים עם קיבולת מפלצתית של 226-283 ליטר.
קישוריות Wi-Fi
יותר ויותר יצרנים החליטו להרים את הכפפה ולהתאים את חווית השימוש בתנורים שלהם למאה ה-21 באמצעות תמיכה בקישוריות Wi-Fi.
הפיצ’ר המתקדם הזה עדיין לא הפך לסטנדרט מקובל ומחייב בשוק, וכל מותג מציע אפליקציה ייחודית משלו לתפעול מרחוק של התנור. אין ספק שהשכלול המגניב הזה מתאים כמו כפפה ליד לאורח החיים המודרני וחוסך לכם המון זמן ומאמץ.
תנור חכם שמתחבר לרשת האלחוטית יכול לאפשר לכם לתכנת מראש את הפעלת התנור מכל מקום באמצעות מכשירים חכמים. תוכלו לעקוב אחרי הטמפרטורה הפנימית של האוכל שנמצא בתוך תא האפייה באמצעות מד טמפרטורה מובנה בתנור.
דגם חכם יאפשר לכם לחמם מראש את התנור דרך פקודות קוליות בעזרת העוזרת האישית החכמה Amazon Alexa או שירות Google Home.
חלק מהיצרנים הולכים צעד אחד קדימה ומציעים שירות אבחון ותיקון תקלות ובעיות בתנור באמצעות אפליקציה שמתחברת ל-Wi-Fi זה יכול להיות הרבה יותר נוח ויעיל מלהתייבש שעה על קו הטלפון בהמתנה לנציג במוקד התמיכה של החברה.
תבניות ומסילות
תנור איכותי צריך להגיע עם שני מדפים ותבנית אפייה אחת לפחות, אל תתפשרו על פחות מהסטנדרט הבסיסי הזה. תנור עם שלושה מדפים או יותר יכול להיות השקעה מצוינת.
מסילות מתקדמות עם מנגנון טלסקופי ומעצורים למניעת החלקת התבנית בעת הוצאת האוכל מהתנור יהפכו את תפעול התנור לנוח, פשוט ובטוח במיוחד. זה מאפשר לשלוף את מדפי התנור בצורה קלה ונטולת מאמץ את בלי שהם יחליקו ויתהפכו.
נפח תא האפייה של תנור בנוי
כשאתם מחפשים אחר התנור הבנוי המושלם עבורכם, אל תשכחו למדוד את תבנית האפייה הגדולה ביותר שאתם משתמשים בה כדי לוודא שחלל תא האפייה מרווח ורחב מספיק לצרכים שלכם.
הנפח הפנימי יכול להשתנות בין דגמים שונים, גם אם המידות החיצוניות שלהם זהות. אם אתם מבשלים בכמויות גדולות ונוהגים להכניס יותר מתבנית אחת, כדאי ללכת על תנור עם חלל פנימי גדול יותר. אל תסתמכו בצורה עיוורת על ההצהרות הרשמיות של היצרן שלפעמים יכולות להטעות ולהוליך שולל.
חלק מהתנורים מאפשרים למקסם את נפח החלל הפנימי העומד לרשותכם ומתאימים לתבניות אפייה רחבות במיוחד. אם התנור אינו מגיע עם גוף חימום חיצוני, אפשר אפילו לנצל את תחתית תא האפייה לחימום או התפחה.
חשוב לבדוק אם הדגם שבחרתם מאפשר את זה כי חלק מהיצרנים אינם ממליצים על כך.
מנגנון ניקוי עצמי של תנור בנוי
תנור המנקה את עצמו נשמע כמו רעיון חלומי וגאוני על הנייר. הפיצ’ר האטרקטיבי הזה לא תמיד מצדיק את השם המנופח והמוגזם סביבו ולא בהכרח מספק את הסחורה במציאות.
אל תצפו לשרביט קסמים שינקה את התנור תוך כמה רגעים, לפעמים מערכת הניקוי העצמית לא עומדת בכל הציפיות ולא ממש מצליחה לעמוד בהבטחה. למרות זאת, אין ספק שאפשרות הזאת תחסוך לכם לא מעט זמן ומאמץ בניקיון.
יש שתי שיטות עיקריות לניקוי עצמי: פירוליטי וקטליטי.
פירוליטי
בהפעלת תוכנית הניקוי התנור מתחמם לטמפרטורה של כ-500 מעלות צלסיוס ושורף את כל משקעי השומן ושיירי המזון לאפר דק שתוכלו לאסוף ולנגב בקלות.
לפני שתפעילו את מערכת הניקוי העצמי, תצטרכו להסיר את כל תבניות הנירוסטה והמסילות ולנקות אותם בעצמכם, בנפרד מהתנור. גם את הצד הפנימי של דלת הזכוכית תיאלצו לנקות בנפרד
חלק מהדגמים מגיעים עם מגשי אפייה שחסינים לחום גבוה ועמידים בפני ניקוי פירוליטי, זה אומר שתוכלו להשאיר אותם בתוך התנור בזמן תהליך הניקוי אבל רק עם מסילות מתאימות שתצטרכו לרכוש בנפרד.
מטעמי בטיחות, דלת התנור ננעלת בצורה אוטומטית לאחר הפעלת תוכנית הניקוי האוטומטי. נעילת הדלת משתחררת רק כשהטמפרטורה בתוך תא האפייה יורדת מתחת ל-280 מעלות.
גם החלק החיצוני של התנור מתחמם מאוד במהלך תהליך הניקוי העצמי, חשוב מאוד לשמור על זהירות ולהרחיק ילדים מהמטבח כדי למנוע כוויות ותאונות לא רצויות.
רוב התנורים מציעים שתי תוכניות ניקוי פירוליטי: האחד, מחזור ניקוי קצר ומהיר יותר שלוקח בין שעה וחצי לשעתיים. השני, מצב ניקוי עמוק ויסודי יותר שנמשך בין שעתיים וחצי לשלוש שעות.
למרות שבכל זאת תצטרכו ללכלך מעט את הידיים גם אם תפעילו את מנגנון הניקוי הפירוליטי של התנור, הפיצ’ר הזה נותן כמה יתרונות משמעותיים. הוא משאיר את התנור מבריק ומצוחצח מבלי שתצטרכו להשתמש בחומרי ניקוי תעשייתיים מלאים בכימיקלים מזיקים.
הניקוי הפירולטי מנקה ביסודיות גם את הפינות הנסתרות והקשות ביותר לגישה שהייתם צריכים לעשות שמיניות באוויר כדי לנקות אותן באופן ידני.
דפנות עם ציפוי קטליטי
משטח התנור מסוגל לנקות את עצמו בעזרת ציפוי קטליטי מיוחד השורף את השומן שניתז במהלך הבישול עוד לפני שהוא מצליח להידבק לדפנות ולהתקשות. אם המשטח הייחודי מפסיק לנקות את עצמו ביעילות עם הזמן, תוכלו לחדש אותו ולגרום לו "לעבוד" כמו חדש באמצעות חימום תנור ריק למשך שעה אחת.
אם החלטתם ללכת על תנור עם מנגנון ניקוי עצמי מהסוג הזה, תוודאו שהציפוי הקטליטי מכסה היטב את דפנות התנור. כל עוד תקפידו על תחזוקה נכונה ותשמרו עליו היטב, הציפוי המיוחד הזה אמור להחזיק מעמד במשך זמן רב.
בסופו של דבר הציפוי יעשה את שלו ויתבלה, זה אומר שתצטרכו להחליף אותו. זאת הוצאה כספית נוספת שתצטרכו לקחת בחשבון.
ניקוי עצמי באדים
דגמים מסוימים מצוידים במנגנון ניקוי עצמי באדים להסרת שאריות שומן, אוכל ולכלוך שנדבקו אל דפנות התנור.
כל מה שתצטרכו לעשות זה למלא את מגש האפייה במים ולבחור בתוכנית הניקוי האוטומטית שאורכת כשעה ומחממת את חלל התנור ל-90 מעלות.
ברגע שמחזור הניקוי הגיע לסיומו, תצטרכו לנגב היטב את התנור במטלית ספוגה במי סבון. ייתכן שתצטרכו להיעזר בחומר ניקוי עוצמתי כדי להסיר כתמי שומן יותר עקשניים וקשים להסרה.
תוכניות הפעלה הכרחיות
כל עוד התנור שלכם מגיע עם מצבי האפייה הבסיסיים והחיוניים האלה הוא יענה בצורה טובה על הצרכים של הבשלן הממוצע:
טורבו אקטיבי (אוורור מאולץ)
מצב ההפעלה הזה מתאים בצורה מושלמת לאפייה של כמה תבניות עם סוגי מזון שונים במקביל, חימום חוזר של מזון מבושל, והכנת צלי ומאפים.
גוף חימום עגול המותקן מאחורי המאוורר מספק פיזור חום יעיל, אחיד ומהיר יותר, מה שמקצר את משך הבישול ומאפשר לחסוך בחשמל מבלי לפגוע בתוצאה הסופית.
אפייה רגילה
שיטת האפייה המסורתית הזאת משלבת בין שני גופי חימום שמותקנים בחלק התחתון ובחלק העליון של התנור. הם פולטים חום וזרימה טבעית לחלל תא האפייה ללא מאוורר.
למרות שהתוכנית הזאת עושה את העבודה, פיזור החום בחלל התנור אינו אחיד לגמרי והטמפרטורה בחלק העליון של תא האפייה נוטה להיות גבוהה יותר.
אפייה רגילה מעניקה למזון קרום שחום ומוזהב מלמעלה והיא מתאימה להכנת לחם, לחמניות, עוגיות, ביסקוויטים, קיש ורפרפת.
טורבו (חום חצי מאולץ)
מדובר בגרסה מוחלשת של טורבו אקטיבי שבה פועלים גוף החימום העליון והתחתון יחד עם המאוורר שמפזר את האוויר החם בחלל התנור.
תוכנית ההפעלה הזאת מתאימה למאכלים שדורשים זמן בישול קצר. על תכנית טורבו תוכלו להכניס לתנור שתי תבניות לכל היותר.
אפיית פיצה
מצב ההפעלה הזה מתאים בצורה מושלמת להשחמת בסיס לפיצה (הבצק ללא הגבינה והתוספות), אפיית פשטידות, פאי, פוקאצ’ות ולחמים.
הוא משלב בין מאוורר טורבו לגוף החימום התחתון.
גריל עם מאוורר טורבו
בתוכנית ההפעלה הזאת מופעל גוף החימום העוצמתי לצלייה ישירה של המזון (גריל) יחד עם המאוורר.
התוכנית הזאת תספק את הסחורה עבור צליית נתחי בשר והכנת רוסטביף, היא מתאימה בצורה אידיאלית לבשרים הדורשים בישול איטי וממושך יותר כמו שוקי עוף ונקניקיות.
אפשר להשתמש בה גם לצליית ירקות ולהשחמת והקרמת תפוחי אדמה אפויים ופשטידות פסטה.
גריל
הגריל הממוקם בחלק העליון של התנור, מקרין חום ישירות על המזון ומתאים בצורה מושלמת לצלייה של נתחי בשר קטנים ודקים, הוא שומר עליהם נימוחים ועסיסיים ומונע מהם להתייבש.
יש להפעיל את הגריל בתנור עם דלת סגורה בלבד ולהניח את התבנית על אחד מהמדפים העליונים אלא אם כן מצוין אחרת בהוראות השימוש של היצרן.
גוף חימום תחתון
זהו בתחליף מעולה לתוכנית המיוחדת לאפיית פיצה שבה החום בחלל התנור מגיע מגוף החימום התחתון בלבד.
מצב ההפעלה הזה מתאים למאכלים עם בסיס פריך כמו פיצה. כשאתם משתמשים בתוכנית ההפעלה הזאת, תקפידו לשים את תבנית האפייה בחלק התחתון של התנור ולהשתמש במגשי אלומיניום להשחמה אחידה ושווה.
פיצ’רים נוספים של תנור בנוי
חימום מהיר
מצב ההפעלה הזה מאפשר להאיץ תהליכים ולגייס את מלוא עוצמת גופי החימום המותקנים מתחת למאוורר ובחלק העליון של תא האפייה.
המצב הזה מקצר את משך החימום המוקדם של התנור וחוסך זמן יקר. חימום מהיר הוא פתרון יעיל גם לבישול של מזון קפוא, תוכלו להוציא מהמקפיא ולהכניס ישירות לתנור בלי להמתין זמן רב.
הפשרה
במצב ההפעלה הזה האוויר מסתחרר בתוך תא האפייה ללא הפעלת גופי החימום כדי להפשיר את המזון. המצב הזה יכול להתאים גם להתפחת בצק שמרים או לייבוש פירות, ירקות ועשבי תבלין.
כדי להפחית את הסיכון להתרבות ושגשוג חיידקים על האוכל, מומלץ להפשיר את המזון במקרר או במיקרוגל.
בישול אוטומטי
המצב הזה מאפשר להגדיר את סוג המזון או המאכל אותו רוצים לבשל והתנור עושה את כל העבודה בעצמו.
במקום לשבור את הראש איך לבשל את המנה האהובה עליכם בצורה מושלמת, התנור מציע מגוון רחב של תוכניות בישול מובנות שיקבעו באופן אוטומטי את מצב ההפעלה, המדף המתאים, הטמפרטורה וזמן האפייה האופטימליים עבור התבשיל שאתם מכינים.
מד נעיצה
קרניבורים (חובבי בשר) מושבעים שמכינים לעתים קרובות צלי, רוסטביף או סטייק בתנור צריכים ללכת על דגם שמגיע עם מד נעיצה למדידת הטמפרטורה הפנימית בתוך הנתח.
במקום להמר, לנחש ולגשש באפלה, תוכלו להגיע למידת העשייה המושלמת וליהנות מבשר נימוח ועסיסי שנמס בפה.
מבלי להיות צמודים לתנור ולבדוק כל כמה דקות מה קורה עם הצלי שלכם, תוכלו לנעוץ את מד החום לתוך נתח הבשר ולקבוע את הטמפרטורה או מידת ההכנה הרצויה. התנור יעצור את הבישול ברגע שנתח הבשר יגיע לטמפרטורה המדויקת שהגדרתם ויתבשל בצורה אופטימלית.
טמפרטורה מומלצת
התנור יציג את הטמפרטורה האופטימלית עבור סוג מזון ומצב הפעלה מסוים לקבלת התוצאות הטובות ביותר.
אם אתם לא מסכימים עם הטמפרטורה המוצעת, תוכלו לכוונן אותה על פי הצרכים וההעדפות שלכם. אם אין לכם מושג מהי דרגת החום המתאימה למאכל מסוים, התנור יכוון וידריך אתכם.
מתקן גריל מסתובב (רוטיסרי)
זהו בעצם שיפוד מסתובב שיאפשר לכם לצלות בצורה מושלמת בשר, עופות, וירקות בלי שתצטרכו לפתוח את דלת התנור לעתים קרובות ולהפוך אותם באופן ידני.
תוכלו ליהנות מצלייה אחידה ושווה, השומן של הבשר מטפטף כלפי מטה לתחתית התנור.
התפחת בצק
במצב הזה התנור פועל בדרגת החום הנמוכה ביותר, רק גוף החימום העליון עושה את עבודתו כדי לספק סביבה לחה וחמימה שמושלמת להתפחת בצק שמרים.
קחו בחשבון שאפשר להתפיח בצק גם ללא הפעלת תוכנית מיוחדת שמיועדת למטרה הזאת, כל מה שתצטרכו לעשות זה לחמם מראש את התנור לטמפרטורה הנמוכה ביותר ואז לכבות אותו. תשימו קערת מים על תחתית התנור ותניחו את עיסת הבצק על המדף מעליה כשהיא מכוסה במגבת.
שמירת חום
תוכנית ההפעלה הזאת שומרת על טמפרטורה של 60-85 מעלות בתוך התנור כדי לשמור על החום של מזון מבושל ולמנוע ממנו להתקרר.
בישול איטי
בתוכנית האפייה הזאת מופעלים גוף החימום העליון והתחתון בטמפרטורה נמוכה יחסית, בין 70-120 מעלות לבישול איטי ועדין של נתחי בשר צרובים בכלי ללא כיסוי.
מחיצת הפרדה
גם אם לא הלכתם על תנור בנוי עם שני תאי אפייה נפרדים לגמרי, תוכלו לבשל בנוחות כמה תבניות במקביל עם סוגי מזון שונים ללא ערבוב של ריחות וטעמים.
דגמים מסוימים מגיעים עם חוצץ שמאפשר להפריד את תא האפייה לשני אזורי בישול נפרדים לגמרי שתוכלו להפעיל בהם תוכניות בישול ואפייה שונות.
אמינות
כמו עם כל מכשיר חשמלי אחר, עדיף ללכת על יצרן ידוע ומוערך עם מוניטין ללא רבב. אחרי שתקנו את התנור תישארו עם ראש שקט ותיו בטוחים שתוכלו ליהנות ממנו למשך כמה שנים טובות.
לא מומלץ לקנות תנור של חברה אלמונית ולא מוכרת, הדבר האחרון שאתם רוצים זה לאכול אותה עם תנור שלא יעמוד בציפיות שלכם ומהר מאוד תמצאו את עצמכם קונים אחד חדש.
בכל מקרה, זה תמיד רעיון טוב ללכת על בטוח ולהשקיע בתנור בנוי איכותי של מותג מקצועי ואמין שאפשר לסמוך עליו.
עיצוב
מעבר לביצועים ולנוחות השימוש של התנור הבנוי, זה תמיד רעיון טוב לבחור בדגם עם עיצוב אלגנטי ומרשים שקולע לטעם האישי שלכם ומחמיא לעיצוב המטבח. חבל לבזבז את מיטב כספכם על תנור שאתם לא אוהבים את איך שהוא נראה ומכער את המטבח שלכם.
אלמנטים עיצוביים יכולים לעשות הבדל עצום ולשדרג באופן משמעותי את הנראות של המוצר. יש דגמים שמגיעים עם גימור נירוסטה מלוטש ועמיד בפני סימני אצבעות, דגמים עם כפתורי תפעול עמידים ונוחים בעיצוב אופנתי ומסוגנן שנשמרים כמו חדשים לאורך זמן.
אלמנט נוסף הוא לוח פיקוד דיגיטלי עם מסך מגע מתוחכם ומודרני לא רק נראה מרשים, הוא יספק לכם נוחות שימוש גבוהה ויאפשר לכם לכוון טמפרטורה מדויקת.
שיקול נוסף שצריך להנחות אתכם הוא הצבע של התנור שצריך להתאים לשאר מכשירי החשמל, זה יעזור ליצור סגנון עיצוב אחיד ומגובש שיגרום למטבח שלכם להיראות סוף הדרך.
המבחר העצום בשוק מבטיח שכל אחד ימצא את התנור המושלם שקולע לכל גודל, מבנה ותצורת מטבח ויתאים בצורה הטובה ביותר.
תנור בנוי: שאלות ותשובות
האם אפשר לכבות את המאוורר הפנימי שמופעל בזמן הפעולה?
רוב התנורים שתמצאו כיום בשוק מבוססים על טכנולוגיה של הסעת חום ומגיעים עם מאוורר פנימי שמסתובב במהלך הפעלת התנור (במצב טורבו) כדי לקצר את זמן האפייה ולהבטיח פיזור חום אחיד ושווה יותר.
יש דגמים שמספקים גמישות שימוש רחבה ומאפשרים לכבות את המאוורר, הם מספקים מגוון רחב של תוכניות אפייה ובישול שונות להתאמה מלאה לסגנון הבישול, אפייה וסוגי מזון שונים.
האם כדאי להשקיע בתנור בנוי עם מנגנון ניקוי עצמי?
הפיצ’ר המועיל והשימושי הזה יכול לחסוך לכם המון זמן ומאמץ. כמובן שזה עלול להגדיל את מחיר התנור ותצטרכו לשלם קצת יותר כדי ליהנות מהיתרונות שלו אבל בדרך כלל מדובר בהשקעה משתלמת.
במקום לשבור את הגב ולעבוד קשה בקרצוף משקעי לכלוך, שומן וכתמים עקשניים, התנור יעשה את רוב העבודה השחורה והמלוכלכת במקומכם.
בנוסף, לא תצטרכו להשתמש בחומרי ניקוי עוצמתיים ואגרסיביים שמפוצצים בכימיקלים מסוכנים לבריאות ולאיכות הסביבה.
האם הביצועים של תנור בנוי טובים יותר מתנור משולב כיריים?
בסך הכול, אין שום הבדל משמעותי ובולט לעין בין הביצועים ונוחות השימוש של תנור בנוי לתנור משולב שמורכב מתא אפייה וכיריים (כמובן שזה תלוי במפרט ובמאפיינים של כל דגם).
בניגוד לתנור משולב שעומד בפני עצמו על רצפת המטבח ותופס מקום רב בחלל החדר, תנור בנוי משתלב בצורה טובה יותר בחלל הקיים מבלי לבלוט ולהפריע בדרך.
בחירת סוג התנור המתאים עבורכם תלויה בצרכים ובהעדפות האישיות, בגודל ומבנה המטבח שלכם ובתקציב העומד לרשותכם. אי אפשר להצביע על סוג מסוים של תנור שעושה עבודה טובה ויעילה יותר מהשני ולכן אתם תחשבו היטב מה יעבוד בצורה הטובה ביותר בשבילכם.
באיזו תדירות צריך להפעיל את תוכנית הניקוי העצמי של התנור?
לא מדובר במדע מדויק ואין כלל ברזל כלשהו בנוגע לתדירות הפעלת תוכנית הניקוי העצמי של התנור אבל מומלץ לנצל אותה 4 או 5 פעמים בשנה או פשוט לסמוך על שיקול הדעת שלכם ולהשתמש בפיצ’ר הזה כשאתם מרגישים שהתנור מלוכלך במיוחד.
אתם ממש לא חייבים להפעיל את המנגנון הזה מדי זמן מסוים.
השורה התחתונה
תנור בנוי יכול להפוך לעוזר הטוב והנאמן ביותר שלכם במטבח, כדי שתהיו מרוצים מהביצועים שלו ותיהנו מכל היכולות שלו, אתם צריכים לעשות בחירה בתנור איכותי ש"תפור" לצרכים, להעדפות ולטעם האישי שלכם. הוא צריך להתאים לסגנון ולהרגלי הבישול שלכם ולהתמזג בצורה מושלמת בעיצוב של החלל.
תעשו לעצמכם חיים קלים ותבחרו בתנור פשוט ונוח לתפעול ולניקוי, עמיד ובטוח לשימוש שיספק את הסחורה וישרת אתכם בנאמנות שנים ארוכות.
תנור איכותי שמתאים בול לדרישות שלכם יהפוך את החיים שלכם במטבח להרבה יותר נוחים ופשוטים, דגם מסורבל ומקרטע יהפוך את הזמן במטבח לחוויה מתסכלת ומתישה במיוחד.
אין לנו ספק שמדריך הקנייה המפורט הזה יחסוך לכם המון ספקות, התלבטויות ואכזבות ויעזור לכם למצוא את התנור הבנוי המושלם בשבילכם במינימום זמן ומאמץ.
איך תנור של חברת mile לא נכנס לרשימה? הוא אחד הטובים שיש כיום.
מאוד יקר בתמורה למחיר