אם אתם רוצים גם להיראות טוב וגם לשמור על הבריאות, שעון ספורט זה בדיוק מה שאתם מחפשים. מדובר על מוצר חובה כדי להוסיף לשגרת הכושר, בין אם אתם רצים רק פעם בכמה שבועות לבין אם אתם מתאמנים באופן קבוע.
שעוני ספורט נועדו לעמוד בכל מה שתעבירו אותם, זיעה, מים, זעזועים וקצב מהיר. הם בדרך כלל עמוסים בתכונות שמקלות את איסוף הנתונים והסטטיסטיקות של האימונים שלכם.
רוב שעוני הספורט עוקבים אחרי מדדים בסיסיים כמו מרחק, זמן, מרווחים וצעדים, חלק מהם יודעים לעקוב אחרי הדופק, איכות שינה ועוד לא מעט דברים שיעזרו לכם להבין בדיוק איפה אתם עומדים.
ממהרים? הנה 3 השעונים המובילים בדירוג:
כשתחפשו שעון ספורט, תצטרכו להבין איך אתם הולכים להשתמש בו. אם אתם מתכננים להיות איתו כל היום לעומת אם אתם מתכננים להשתמש בו רק באימונים, זה ישפיע על חיי הסוללה שאתם צריכים לחפש.
תצטרכו להבין גם אחרי איזה מדדים אתם רוצים לעקוב, לדגמים מסוימים יש תכונות ומדדים מתקדמים שיכולים להיות הרבה יותר ממה שאתם צריכים וסתם לייקר לכם את השעון בלי שום סיבה מוצדקת.
אבל איך תדעו מה לחפש? מאיפה מתחילים בכלל?
בשביל לחסוך לכם את כל השאלות, הכנו לכם דירוג של 9 שעוני הספורט הכי טובים שיש היום בשוק יחד עם מדריך קנייה מקיף שיעזור לכם להבין מה כל התכונות והשמות האלה אומרים, מה אתם צריכים לחפש ואיך לבחור את הדגם המושלם בשבילכם, שיהיה משתלם, יעיל, ומותאם בדיוק למטרות שלכם בלי הפתעות.
אנחנו הולכים לחסוך לכם כסף והכי חשוב זמן! מוכנים? תפתחו שעון, כי אנחנו יוצאים לדרך!
קבלו את…
9 שעוני הספורט הכי טובים לשנת 2024
Coros PACE 2
חברת קורוס הוציאה כמה שעונים חדשים בשנים האחרונות ועדיין לא שכחה מה-PACE 2 שלה. שעון הספורט הזה ממשיך לקבל עדכוני תוכנה ותמיכה טכנית שוטפים כי הוא עדיין נחשב לאחד מהדגמים המובילים שקיימים היום בשוק, עם כל הכבוד לגרסאות המתקדמות יותר.
הדגם הזה מגיע עם צג צבעוני בגודל 1.2 אינץ' בגודל 240X240 עם זכוכית מחוסמת ומשלב מערכת רצועות שחרור בניתוק מהיר ברוחב של 20 מ"מ ככה שתוכלו להחליף רצועה בזריזות, לשמור או להחליף את הסטייל בכל רגע, לא משנה איפה אתם נמצאים.
שתבינו! השעון שוקל רק 29 גרם עם רצועת הניילון ובסה"כ 35 גרם עם רצועת סיליקון, זה להסתובב עם נוצה חכמה!
הוא יחזיק מעמד בערך 30 שעות עם הסוללה וכמובן, מעקב ה-GPS פעיל לאורך כל הזמן. חברת קורוס ממשיכה להציב את הרף בכל מה שקשור לחיי סוללה של שעוני ספורט חכמים.
Suunto 5 Peak
ה-Suunto 5 Peak הוא שעון גדול יחסית, בגודל 47 מ"מ עם מסך מגע ועם ניטור כמות החמצן בדם.
העדכון האחרון כולל גם מצב "אימון כוח" וגם מצב שמתאים לאימון מותאם אישית, זה ללא ספק מעמיד גם את הדגם הזה במקום בטוח ברשימת שעוני הספורט המובילים שתוכלו למצוא היום.
כמו שאר הדגמים של חברת Suunto, ההתמקדות בחיי הסוללה שלהם גורמת למוצרים שלהם להיות בלתי מנוצחים בכל מה שקשור לזה.
אם אתם לא מבינים את החשיבות, תגלו כמה זה קל להוריד את השעון רק פעם בשבוע כדי להטעין אותו לשעה ולהחזיר.
Garmin Fenix 6 Sapphire
דגם Fenix 6 Sapphire של חברת Garmin הוא אחד מהדגמים הכי מדהימים שתוכלו למצוא לקנות היום. הוא בנוי מהחומרים האיכותיים ביותר מה שהופך אותו לקשיח, עמיד וחזק.
למרות המראה האלגנטי שלו, הוא הולך להחזיק מעמד לא משנה מה תעבירו אותו. הוא מושלם לטיולים, ריצות ארוכות ואימונים אינטנסיביים.
יש לו כל כך הרבה תכונות למעקב אחרי שגרת האימונים שלכם, כמו ניטור דופק וקצב לב. חיי הסוללה מרשימים ויכולים להגיע עד 18 ימים בין טעינה לטעינה, איזה פינוק!
באמצעות חיישני ניווט תקבלו פונקציונליות מלאה של GPS ובסנכרון פשוט תוכלו לקבל את ההתראות מהסמארטפון ישירות לשעון ואפילו לבחור מוזיקה ולהעביר שירים תוך כדי אימון וכל זה, דרך השעון המגניב הזה.
זה דגם שיש בו המון (המון!) תכונות. אם אתם לא מחפשים דגם מורכב ומשוכלל ברמה הזאת, חפשו לכם דגם פשוט יותר, אבל אם אתם לא מוכנים להתפשר על איכות, עמידות ותכונות מתקדמות, אין צורך להמשיך לחפש, זה השעון בשבילכם. עמידות ללא פשרות.
Polar Vantage M2
בזמן שרוב שעוני הספורט שתוכלו למצוא היום בשוק מתמקדים בעיקר בריצה ובטיולים, שעון הספורט Polar Vantage M2 הוא בחירה מעולה לספורטאים או אנשים שמתאמנים בכמה סוגים שונים של אימונים.
יש לו המון תכונות שנוגעות בכל מיני סוגים של פעילות אתלטית, ואימוני כושר, כולל ריצה, שחייה ואפילו תרגילי נשימה.
הוא קל משקל בקטע מפתיע. תתפלאו איך הוא מרגיש נוח על היד פשוט תמיד. בחיסרון היחיד והקטן של השעון הזה, זה חיי הסוללה. הוא יחזיק לכם שבוע בלבד בין טעינה לטעינה, שזה לא נתון מדהים אבל זה גם לא כל כך רע מצד שני.
בשורה התחתונה, הדגם הזה לגמרי שווה את המחיר, מכל הבחינות, וללא ספק מגיע לו מקום בדירוג של שעוני הספורט המובילים לשנת 2024.
Fitbit Versa 2
המוצרים שלהם פשוטים, אינטואיטיביים ובנויים כדי להחזיק מעמד גם בתנאים קשים לאורך שנים. אם אתם מחפשים מוצר של Fitbit, הדגם הזה יכול להיות המושלם בשבילכם. ה-Fitbit Versa 2 לוקח את עולם האפשרויות לקצה. תוכלו לקבל את כל הנתונים הסטטיסטיים והמדדים שרק תוכלו לדמיין.
אחד הדברים המגניבים שיש בו זה סיוע מובנה של Alexa שיעזור לכם בהכל. גם כדי לדעת מה מזג האוויר המתוכנן, להגדיר תזכורות או להתחיל את האימון, בלי ללחוץ על כלום, רק לבקש, והשעון יתחיל לעשות בדיוק מה שביקשתם.
תוכלו לסנכרן את ה-Fitbit עם אוזניות בלוטות' ועם על הפלטפורמות המוכרות להזרמת מוזיקה.
שעון GPS של Apple Series 3
ה- Apple Watch Series 3 הוא שעון מולטי-ספורט עמיד במים עד עומק של 5 מטר ומגיע עם 16 מצבי אימון שונים! תוכלו להשתמש בו כדי לקבל נתונים על כל אחד מהאימונים שתרצו לעשות, גם אם זה במים וגם אם זה על יבש.
מצב השחייה שלו מתקדם במיוחד, תוכלו לעקוב אחרי כל נתון אפשרי שרק תרצו. תבינו, תוכלו אפילו למדוד את קצב הלב שלכם מתחת למים. באמצעות שבב ה-GPS המובנה בשעון תוכלו להיעזר בו לניווט קל ונוח שישמור אתכם על המסלול הנכון בזמן שאתם בתנועה.
כמובן שגם הדגם הזה מסתנכרן עם הסמארטפון, תוכלו להשתמש בו כדי להתעדכן בהודעות, להזרים מוזיקה וברור שעוד הרבה דברים אחרים.
Fitbit Charge 4
Fitbit Charge 4 יכול לעשות את כל הדברים שרק תרצו ששעון ספורט יעשה. הוא גם קל משקל וגם קל לשימוש. כמה זה מושלם?
תוכלו לעקוב אחרי קצב הריצה שלכם, איכות השינה ואפילו אחרי הדופק שלכם בכל רגע נתון. עם יותר מ-20 מצבי אימון שונים, תוכלו להשתמש בו כדי לקבל כל נתון שרק תרצו בדיוק מהאימון שעשיתם. ה-GPS המובנה שלו יעזור לכם לנווט בטיולים עם סוללה שתספיק לכם לשבוע בערך.
השעון עמיד במים לעומק של עד 5 מטר, ככה שתוכלו לשחות איתו בלי לדאוג אפילו טיפה. הוא מסתנכרן לסמארטפון בקלות, מה שאומר שלמרות שהוא לא עמוס בטירוף בתכונות משוגעות, תקבלו משעון הספורט הזה את כל מה שאתם צריכים ומעבר.
Amazfit Stratos 3 Fashion Fit
מדובר בשעון עם תג מחיר סביר במיוחד, בלי להתפשר על האיכות של המוצר. הוא יודע לעקוב אחרי מספר צעדים, קצב ההליכה והמרחק שהלכתם וזאת לא האפשרות היחידה שלו. תוכלו להחליף בין כמה מצבי אימון כדי להתאים בדיוק למה לאימון שאתם מתכננים לעשות.
שעון הספורט של Amazfit Stratos 3 Fashion Fit מאפשר ניטור של הדופק וגם של איכות השינה. לא תצטרכו לוותר על התכונות האלה גם אם אתם לא רוצים להוציא מלא כסף על שעון ספורט.
אל תדאגו, הוא גם מסתנכרן עם הסמארטפון בקלות כדי שתוכלו לקבל התראות ישירות לשעון, באמת שלא ויתרו פה על כלום.
Xiaomi Watch S1
ה-Xiaomi Watch S1 הוא לא השעון הכי זול ברשימה שלנו, מצד שני הוא גם לא הכי יקר (כמו הגרמין), אבל הוא מציע יכולות ניטור ומעקב אחר מדדים רבים, דוחות אימון, שמירת נתונים ומגוון פעילויות ספורט ככה שמדובר על הוצאה ששווה כל שקל.
השעון עוקב אחרי כל המדדים שתצטרכו כדי לעבור את האימון שלכם בצורה המושלמת. בזכות הקישוריות שלו והאפשרות לשיחות SOS תוכלו להיות רגועים שיש בו כל מה שצריך לאימון בטוח ולשימוש איכותי.
הסוללה עמידה לאורך זמן וזה רק הדובדבן שבקצפת. תוכלו לסנכרן את השעון עם הסמארטפון, להתעדכן בהודעות תוך כדי תנועה ולהאזין לפלייליסט האהוב עליכם בזמן שאתם מתאמנים.
מדריך קנייה: איך לבחור שעון ספורט?
יש 3 קטגוריות שונות של שעוני ספורט שלכל אחת מהן יש יתרונות וחסרונות. שעונים חכמים הם בעצם סמארטפונים קטנים שיושבים לכם על כף היד שלך תוכלו להתקין בהם אפליקציות ואפילו לענות לשיחות בלי לגעת אפילו פעם אחת בטלפון.
שעוני הספורט החכמים הנפוצים ביותר הם השעונים של אפל וסמסונג.
מבחינה פונקציונלית, הם מכוונים לנוחות ומעקב צמוד אחרי הבריאות שלכם, אבל בפועל, בכל מה שקשור לנוחות מבחינת אימונים וספורט, הסוללה שלהם בדרך כלל לא מחזיקה יותר מידי זמן, ה-GPS שלהם לא כל כך מדויק ובדיוק ברגע שתצטרכו דיוק ברמות הדופק בזמן אימונים אינטנסיביים, הם ככל הנראה יזייפו.
זה באסה, אבל זה לא שאלה הדגמים היחידים שתוכלו למצוא היום בשוק.
שעוני הספורט של Garmin, Coros, Suunto, Polar ו- Wahoo מיועדים בעיקר לאימונים שדורשים תכונות שקשורות למיקום (GPS) כמו ריצה, רכיבה על אופניים, הליכות ושחייה.
הם בדרך כלל מגיעים עם סוללה שמספיקה לפי 3 מהזמן לעומת שעונים חכמים אחרים והם חזקים מאוד בכל מה שקשור לתכונות אימון, מדדים ומעקב.
למרות שרוב שעוני הספורט החכמים מאפשרים לקרוא הודעות טקסט ואימיילים, האפליקציות שתוכלו להתקין ורמת הנגישות שלכם לכל אחת מהאפליקציות האלה היא די מצומצמת, ככה שזה לא באמת יכול להחליף את הסמארטפון שלכם, רק להוסיף לו.
תכונות חכמות של שעון ספורט
שעוני ספורט הם בעצם מחשבים קטנים ורובם יכולים להתחבר לסמארטפון באמצעות Bluetooth.
החיבור הזה, בין השעון החכם לסמארטפון, הופכת את שעון הספורט שלכם למן טלפון קטן, שיושב לכם על היד ונמצא בקשר רציף עם הנייד שלכם, שנמצא בתיק או בכיס באותו הזמן.
תוכלו לקבל התראות על הודעות טקסט, ווטסאפ ושיחות נכנסות. תוכלו לדחות או לענות לשיחות, לגשת ללוח שנה או לקבוע תזכורות. ככל שהמכשיר מתקדם יותר, ככה האפשרויות יהיו רבות יותר.
אחת התכונות החכמות הנפוצות ביותר בשעון ספורט היא היכולת לנגן או לשלוט במוזיקה. שעוני ספורט מסוימים יכולים לאחסן שירים (ה-Garmin Forerunner 945 מתאים לעד 1,000 שירים בערך) ככה שתוכלו להתאמן גם אם הטלפון בכלל לא איתכם. שעוני ספורט אחרים מאפשרים לשלוט בהשמעת המוזיקה מהסמארטפון.
היום אפילו תוכלו לאחסן את מספר כרטיס האשראי שלכם במערכת של השעון (דרך הסמארטפון) ולהשתמש בו כדי לשלם בחנויות במקום לקחת איתכם את הארנק ואת כרטיס האשראי איתכם.
מיקום GPS, מפות וניווט
בדיוק כמו בתכונת המיקום שיש לכם בסמארטפון, רוב שעוני ספורט יאפשרו לכם לעקוב אחרי המסלול שלכם באמצעות שבב GPS.
תוכלו לאתר את המיקום שלכם על המפה או לפי מסלול מוגדר, תוכלו לתעד את המסלול שלכם כדי לחזור בדיוק באותו מסלול, ואפילו רק להציג את הסביבה על גבי המפה.
בשעוני הספורט הבסיסיים יותר, תראו קו פשוט עם סימון נקודת ציון על מסך לבן. שעוני הספורט היקרים והמתקדמים יותר כוללים מפות טופוגרפיות צבעוניות עם קווי מתאר מפורטים, שמות של מקומות, ניווט משתנה ועוד.
רוב המשתמשים ימצאו את תכונות הניווט של שעוני הספורט שלהם מועילות כדי לעקוב אחרי מסלול מוגדר מראש. רוב הדגמים יודעים לתת לכם התראות כדי לעדכן אם ירדתם מהמסלול, זאת תכונה מעולה שתאפשר לכם להסתכל על השעון פחות ולהשאיר את הפוקוס על הדרך.
משתמשים מתקדמים יותר יעריכו את המיפוי הטופוגרפי המפורט של שעוני ספורט מדגמי הפרימיום. הם נותנים נתונים מועילים על תנאי השטח, כולל שינוי גובה צפוי אם ירדתם מהמסלול או מתכננים ללכת במסלול אחר.
אם אתם מתכננים להשתמש בשעון הספורט שלכם לניווט מורכב ביער או בשטח במקום מכשיר GPS ייעודי או סמארטפון עם אפליקציית מפות, תצטרכו לבחור דגם שמתמחה בדיוק בזה, בלי להתפשר ובלי לחפש תכונות לא מועילות אחרות.
מד גובה ומצפן ברומטרי
רוב שעוני הספורט מגיעים עם מד גובה ברומטרי ומצפן מובנים, בדרך כלל תמצאו את השם ABC (שם כולל למד גובה, ברומטר ומצפן).
מד הגובה והברומטר (הם עובדים יחד, בגלל זה בדרך כלל קוראים לזה מד גובה ברומטרי) מספקים מדידה של לחץ האוויר, מה שמועיל גם כדי לחזות שינויים במזג האוויר וגם כדי לספק מידע על גובה מדויק.
מצפן עוזר יותר בדיוק המיקום ובניווט והוא מועיל במיוחד במצבים של תזוזה איטית יחסית. בשילוב עם GPS, מד הגובה הברומטרי והמצפן של שעון הספורט, תקבלו את הנתונים המדויקים ביותר.
מד סטורציה (אוקסימטר) ומד דופק
לרוב שעוני הספורט יש מד דופק אופטי. לדגמים המתקדמים יותר יש גם אוקסימטר (מד סטורציה למדידת רמת חמצן בדם). מדי דופק אופטיים מודדים את מהירות זרימת הדם (כלומר, הדופק) באמצעות אור שמוקרן בצמוד לעור.
חיישן אוקסימטר, לעומת זאת, בודק את צבע הדם כדי למדוד את רמת החמצן בדם (SpO2) בצורת אחוז.
נתון של בן אדם בריא הוא בין 95% ל-100%. זה נתון מהותי לזמן אימון במיוחד למי שיש בעיות בריאותיות או למי שלוקח את האימון לקצה בלי לחרוג מהגבולות.
מתבקש לחשוב שלשעונים מתקדמים יותר יש חיישנים מדויקים יותר, אבל האמת היא שאף מד דופק מבוסס שעון הוא לא אמין לחלוטין.
עד כדי כך, שחברות כמו Garmin ואפל מציינות בבירור שהחיישנים שלהן לא מיועדים לשימוש רפואי, מכיוון שהם יכולים בקלות להיות מושפעים מפרטים קטנים כמו כמה חזק אתם עונדים את השעון, איפה בדיוק הוא ממוקם לאורך פרק היד, או חוסר עקביות במגע עם העור כמו שיער או נמשים.
אם יש לכם צורך מיוחד למדידה מדויקת של רמת החמצן בדם או לנתוני הדופק שלכם, מומלץ לבחור באוקסימטר ייעודי (יושבים על האצבע או על רצועת חזה בדרך כלל).
חיישנים נוספים
רוב שעוני הספורט כוללים מד תאוצה וג'ירוסקופ, שעוזרים למדוד את המהירות גם קדימה וגם אחורה, גם את כיוון הגוף (זקוף, ישיבה, שכיבה), לספור צעדים ועוד כמה דברים חשובים.
חיישנים שמודדים חום הם גם כן משהו נפוץ בשעוני ספורט, הם יכולים למדוד גם את טמפרטורת הגוף וגם את הטמפרטורה של האוויר בסביבה.
רשימת החיישנים הנוספים שיכולים להיות כלולים בשעון שלכם עוד ארוכה. יש חיישני מוליכות עור (לחות), חיישני קרבה, חיישני בהירות ועוד מלא. באופן כללי, ככל שיש יותר חיישנים בשעון, ככה הנתונים יהיו מדויקים יותר.
מעקב וניתוח פעילויות
אחת התכונות שהכי חשובות בשעון ספורט היא היכולת לעקוב ולנתח את הפעילויות שלכם, גם אם אתם מטיילים, רצים, רוכבים על אופניים, שוחים, עושים סקי או עושים כל פעילות ספורטיבית אחרת.
בתוך כל אחד מהמצבים, שעון הספורט יתעד את מסלול ה-GPS שלכם על ידי ניטור נקודות ציון במרווח זמן מוגדר (בדרך כלל כל שנייה, לפעמים פחות במצב חיסכון בסוללה).
הנתונים שאתם מקבלים בזכות זה הם נתונים כמו מרחק, גובה, קצב ומהירות, וזה רק על קצה המזלג. ברוב המקרים, תוכלו להציג את המידע הזה במהלך האימון דרך השעון וגם דרך האפליקציה אחרי שתסיימו את האימון.
המחיר משפיע מאוד על התכונות. בשעוני ספורט זולים יותר תוכלו למצוא תכונות בסיסיות יותר ומצבי אימון מצומצמים כמו ריצת כביש או רכיבה על אופניים.
שעוני ספורט יקרים יותר יתנו לכם הרבה יותר מידע ומעקב מדויק ומתקדם יותר אחרי יותר מצבי אימון (בדגמים מתקדמים כמו ה-Suunto 9 Peak יש יותר מ-80 מצבי אימון, כולל שייט בסירת משוטים, גולף וטיפוס).
חוץ ממעקב, אנשים שמתאמנים משתמשים בשעון הספורט שלהם כדי לאסוף נתונים שקשורים לגוף כדי לעזור לשגרת האימונים.
שעון ספורט הוא כלי מרשים. הוא מסוגל לתרגם נתונים שמתקבלים ממד הדופק האופטי ולשלב אותם עם נתונים סטטיסטיים של מעקב אחרי האימון כדי לתת לכם מידע כמו עומס אימונים, דופק גבוה, זמני הפסקה, איכות שינה ועוד.
המדידות האלה עוזרות לדעת כמה קשה עבדתם, כמה זמן התאוששות אתם צריכים, ואיזה מטרות להציב לעצמכם לקראת האימון הבא.
תחזית מזג אוויר
פעם, אחד המאפיינים העיקריים של שעון לשימוש בחוץ (פעם קראו לו שעון מד גובה) היה האפשרות לחזות את מזג האוויר לפי שינויים בלחץ האוויר.
היכולת הזאת עדיין קיימת ברוב השעונים החכמים של היום והם אפילו משתמשים בדיוק באותה טכנולוגיה של שעוני מד הגובה של פעם. שעוני ספורט מסוימים נותנים תחזית מזג אוויר שמבוססת על מצב הלחץ אוויר ב-6 השעות האחרונות ואפילו כוללים התראות לקראת סערה במקרה של שינוי דרסטי.
בנוסף ללחץ אוויר, שעונים רבים יודעים למדוד את הטמפרטורה של האוויר בסביבה ואפילו לתת לכם את שעת הזריחה והשקיעה לפי מיקום ה-GPS שלכם.
אם אתם מתכננים לטייל ולהשתמש בשעון הספורט למסלולים בשטח, תרצו לחפש דגם של שעון ספורט עם יכולות חיזוי מזג אוויר, ובמיוחד עם מד גובה ברומטרי.
מעקב אחרי הרגלי הבריאות שלכם
שעוני ספורט מסוגלים לתת למשתמשים מלא נתונים וסטטיסטיקות שקשורים לבריאות היום-יומית. עם מדי דופק מובנים ועם תכונות של מדדי דופק, בשילוב נתונים מהאימונים ונתונים סטטיסטיים כמו דופק (בפעילות ובמנוחה) וכמות החמצן בדם, תקבלו מידע יותר מעמיק ממה שאתם יכולים לדמיין.
זה כמעט כמו להסתובב עם רופא צמוד שאומר לכם מה המצב שלכם בכל רגע נתון. תקבלו נתונים שכוללים קצב נשימה, איכות שינה, רמות אנרגיה, רמות מתח, זמן התאוששות מומלץ וזה רק על קצה המזלג.
השעונים המתקדמים שקיימים בשוק יכולים אפילו לעקוב אחרי רמות הלחות של העור ולעזור לנשים לעקוב אחרי מחזור הווסת שלהן.
האפליקציה של השעון היא חלק בלתי נפרד מהמערכת האקולוגית של ניטור הבריאות שלו, עם התראות ונתונים נוספים, לצד גרפים מפורטים שמאפשרים לעקוב אחרי הנתונים הסטטיסטיים במסגרת זמן מוגדרת.
שעוני הספורט של גרמין ואפל הם המובילים בכל מה שקשור להרגלי בריאות. (ה-Apple Watch החדש כולל אלקטרוקרדיוגרמה), שעוני הספורט של COROS פחות חזקים בהקשר הזה, שם מעדיפים להיצמד לתנאים הבסיסיים כמו זמן אימון, מספר צעדים, דופק ואולי עוד איזה נתון או שניים, אבל לא ממש נותנים מענה בתחום הזה.
תכונות של שעון רגיל
חוץ מהכל, וקודם כל, שעון ספורט הוא גם שעון, אל תשכחו!
רק מגניב יותר.
כי חוץ מלבדוק מה השעה, השעונים של היום הם לא השעונים של פעם. שעוני ספורט נחשבים למתקדמים בכל הקשור לזמן. הם יודעים להתחבר ללוויינים בזמן אמת ולהסתנכרן על הזמן באמצעות ה-GPS ולהתאים אוטומטית את השעה למקום שאתם נמצאים בו.
תשכחו משעון קיץ וחורף, לא תצטרכו לזכור את התאריך, השעון כבר יכוון את עצמו.
וכמו כל השעונים הבסיסיים, אין מצב שלא תמצאו תכונות כמו טיימר, שעון עצר, שעון מעורר ועוד.
מקור מתח וחיי סוללה
כמו סמארטפון, רוב שעוני הספורט עובדים עם סוללות ליתיום נטענות.
הסוללות האלה נטענות במהירות, ונראה כי תוחלת החיים שלהן משתפרת כל הזמן. רוב השעונים מציעים מצבי חיסכון בסוללה שונים: תוכלו לכבות חיישנים מסוימים (כמו GPS או אוקסימטר) כדי לקבל זמן סוללה ארוך יותר (עד 40-50 יום בשעונים מסוימים!) או לצמצם על התדירות שבה השעון עוקב אחרי המיקום.
לא כל המשתמשים יעדיפו חיי סוללה ארוכים בשעון ספורט שלהם, אבל זה שיקול חשוב שחלק מהאנשים ירצו לקחת אותו בחשבון.
הקטע המגניב, שחלק משעוני הספורט מגיעים עם פאנלים סולאריים מובנים, שיכולים לעשות המון כדי לשמור על השעון טעון למשך זמן.
כמו כל מה שקשור לאנרגיה סולארית, הטעינה הסולארית תלויה בעוצמה של השמש וזמן החשיפה לשמש, מה שהופך שעון סולארי לבחירה מעולה למי שמבלה הרבה זמן בחוץ.
לשעוני ספורט סולאריים יש גם סוללת ליתיום רגילה, שאותה תוכלו להטעין באמצעות חשמל בכל רגע נתון במידה ולא היה לכם מספיק שמש בכמה ימים האחרונים.
חומרים ועמידות
יש הרבה סוגים של חומרים שבהם משתמשים כדי לבנות שעון ספורט, כולל הזכוכית, הלוח, המארז והרצועה.
לחומרים שמהם עשוי השעון יש מספר השלכות:
- התאמה וגימור (כמה השעון מרגיש איכותי ויוקרתי)
- עמידות וחוזק
- עמידות נגד מים
- משקל
- גודל
- מחיר
באופן כללי, שעוני הספורט העמידים והמתקדמים ביותר כוללים זכוכית ספיר קריסטל או זכוכית גורילה, מארז שעשוי נירוסטה, פחמן או טיטניום ורצועות סיליקון, לפחות.
השעונים האלה עמידים מאוד בפני שריטות והתנפצות ויכולים לעמוד גם במכות חזקות. החיסרון הוא בגודל, במשקל ובתג המחיר.
שעונים בטווח מחירים נמוך יותר, יגיעו עם זכוכית מינרלית (או אפילו פוליאמיד) סטנדרטית ומסגרת פלסטיק.
החומרים של השעון הם דרך מצוינת לקבוע בשביל מה הוא מיועד. חומרים עמידים יותר יכולים להגיד לכם על השעון שהוא נועד להתמודד עם תנאים קשים כמו טיפוס הרים וטיולים במסלולים.
שעוני ספורט שעשויים מחומרים פחות עמידים ויותר קלים, מתאימים יותר לאימונים כמו ריצת כביש, רכיבה על אופניים ואימוני כוח.
תצוגה
תצוגה של שעון ספורט היא עוד אחד מהשיקולים החשובים שתצטרכו לקחת.
מה שמשתנה בין שעון לשעון זה הגודל של המסך, הרזולוציה, והצבעים שאותם תוכלו לראות על המסך. מסכי התצוגה הטובים (והיקרים) ביותר הם צגי AMOLED מבריקים, כמו ב-Apple Watch הברור והצבעוני.
שעוני ספורט יוקרתיים בדרך כלל יגיעו עם צגים גדולים, ברזולוציה גבוהה וצבעונית, מה שיכול להיות מועיל במיוחד אם אתם משתמשים בשעון הספורט לכל אורך היום.
אם אתם משתמשים בשעון בעיקר כדי לאסוף נתונים ופחות כדי להשתמש בו בפועל, תעדיפו צג קטן יותר שבעיקר יכול להציג מידע בסיסי בלי צבעים ובלי התחכמויות.
אפליקציה לסמארטפון
אחד הדברים הכי חשובים ומשמעותיים בשעון ספורט הוא למעשה לא השעון עצמו, אלא האפליקציה שלו לסמארטפון.
ככה זה עובד: המשתמשים מתעדים את הפעילות והאימונים עם השעון, מעלים את הנתונים של המעקב לסמארטפון דרך ה-Bluetooth, וכל הנתונים האלה נזרקים לתוך האפליקציה שנמצאת בסמארטפון.
האפליקציה יודעת לקחת את כל הנתונים והמדדים האלה ולבנות לכם תרשימים קלים ופשוטים לקריאה, מפות, מסלולים, טבלאות השוואה, פרטים בנוגע לבריאות ולהרגלים שלכם ועוד מלא דברים.
אפליקציה טובה שעובדת בצורה איכותית עם שעון ספורט יכולה להיות מועילה גם במהלך האימון. גם אם תרצו לשתף מסלולים לייב מהשטח או לעקוב אחרי האימון שלכם.
החיבור לסמארטפון נותן מענה בעוד כמה תחומים מעניינים. תוכלו לייצא את הנתונים האישיים שלכם לאפליקציית האימון המועדפת עליכם (כמו Strava ו-TrainingPeaks), להקשיב למוזיקה (דרך Spotify ו-Apple Music), לקרוא מיילים והודעות ולענות לשיחות בצורה מהירה ויעילה ובלי להוציא את הסמארטפון מהתיק.
שאלות ותשובות
מה עדיף בשעון ספורט? מסך מגע או כפתורים?
האמת שזה תלוי איזה סוגי אימון אתם מתכננים לעשות, איפה אתם מתכננים לעשות אותם ומתי אתם מתכננים להתאמן. מסכי מגע מתפקדים פחות טוב עם כל מה שקשור למים, ככה שאם אתם רצים בחוץ בחורף, דגם עם מסך מגע הוא לא בשבילכם. אם אתם עושים אימונים שהם בסך הכל יבשים (חוץ מהזיעה שלכם) מסכי מגע יתפקדו מעולה.
מה ההבדל בין שעון ספורט לשעון חכם?
השעונים החכמים של היום נותנים את רוב הפונקציות שתקבלו משעון ספורט. ההבדל המשמעותי היחיד הוא ששעון ספורט בדרך כלל הרבה יותר נוח בזמן אימון. החומרים שלו בדרך כלל קלים יותר והמבנה שלו מתאים יותר לפעילות ספורטיבית.
לשעוני ספורט יש ממשקים שנועדו להיות קריאים גם בזמן ריצה, התצוגה קצת שונה במהות שלה במסכים של שעונים חכמים, ככה שאם אתם מחפשים שעון שיהיה לכם קל לקרוא בו בזמן ריצה, שעון ספורט זה מה שאתם מחפשים. שעון חכם זה לאנשים שהמטרה העיקרית שלהם מהשעון היא לא לאימוני כושר.
מה הופך שעון לשעון ספורט?
שעוני ספורט תוכננו כדי לספק מידע וסטטיסטיקות בנוגע לאימונים שלכם. הם כוללים כל מיני מצבי אימון שונים שינתחו מדדים שקשורים לקצב, למרחק, לדופק, למהירות ועוד.
מה היתרונות של שעון ספורט?
תוכלו להשתמש בשעון ספורט כדי לתזמן את מרווחי האימון, לעקוב אחרי הקצב והמהירות שלכם ולראות כמה מרחק רצתם, שחיתם או רכבתם על האופניים. הנתונים בנוגע לביצועים האישיים נותנת המון מוטיבציה ומאפשרת לקבוע יעדים חדשים שתוכלו לכבוש.
תוכלו לעקוב אחרי המצב הבריאותי שלכם גם בזמן אימון וגם בזמן מנוחה. תקבלו נתונים כמו קצב הלב, איכות השינה ורמות הלחץ, ובנינו, מה חשוב יותר מאשר לשמור על הבריאות?
איך שומרים על שעון הספורט?
אם השעון שלכם עמיד למים, תוכלו לנקות אותו עם מים חמים וסבון. שטפו בעדינות את הרצועה, המסגרת והמסך בתנועות סיבוביות קלות ותניחו אותו להתייבש באוויר.
אם שעון הספורט שלכם לא עמיד במים, תוכלו להשתמש במגבון אלכוהול או במגבון חיטוי. אם לשעון יש רצועת עור, נגבו אותה עם מטלית יבשה או מגבת נייר בלבד בלי חומרים שלא מתאימים לשימוש על עור.
השורה התחתונה
שעוני ספורט הופכים להיות חלק גדול יותר ויותר מהחיים של כולנו.
למי שמתאמן, זה עושה את החיים קלים יותר, למי שלא מתאמן זה רק נותן חשק להתאמן. משעון פשוט שמודד את השעות, הדקות והשניות, תקבלו מסביב לפרק כף היד עוזר אינטליגנט ואלגנטי שיעזור לכם בדיוק ברגעים שאתם לא יכולים לגעת בסמארטפון.
גם תוכלו להתאמן בלי לצאת מריכוז ובלי להחזיק את הטלפון ביד, גם אם אתם רצים בחוץ וצריכים להתרכז בדרך וגם אם אתם עושים אימון כוח בחדר כושר ולא רוצים להעביר את הסמארטפון איתכם ממקום למקום.
במקרה של שעון ספורט, תוכלו להשאיר את הסמארטפון בתיק, ועדיין לקבל את כל ההתראות, להגדיר טיימרים, זמן מנוחה, זמן אימון, תוכנית אימון, לענות לשיחות, להשמיע מוזיקה ולשלוט בה, וזה רק על קצה המזלג.
חוץ מזה, שעון ספורט יעזור לכם לשמור על הבריאות. ספירת צעדים, מעקב אחרי אימונים, מדידת דופק, מדידת א.ק.ג ורמת החמצן בדם, לחצן מצוקה וחיישן נפילה אלה רק מהתכונות שתוכלו לקבל בשעון הספורט שלכם.
לכל אחד מאיתנו יש מטרות אחרות וחיים קצת שונים, ככה שכל אחד מאיתנו צריך לחפש את הדגם שמתאים לו מבחינת התנאים שיעזרו לנו לשמור על הבריאות בצורה המושלמת.
ככה או ככה, שעון ספורט זה כלי מעולה כדי לעקוב בכל רגע נתון אחרי הנתונים הבריאותיים שחשובים ורלוונטיים לכם.
אנחנו מקווים שמדריך הקנייה המפורט שלנו יעזור לכם לעשות קצת סדר בבלגן ולהבין מה הדגם שהכי מתאים לכם בלי להסתבך עם כל מיני מילים שאתם אפילו לא מבינים מה המשמעות שלהן.
ועכשיו נשאר לכם רק לבחור.
בהצלחה!
כתבה מעולה אשמח לעוד כתבות בנושא גם על דיגמי הפרימיום של החברות השונות והשוואה בניהם .
נהנתי מאוד לקרוא .
היי איציק,
איזה כיף לשמוע, תודה רבה על הפרגון!
יש לנו גם מאמרים מעולים על שעוני גרמין ושעונים חכמים. אני בטוח שתהנה גם מהם 🙂