אנשים רבים לא יכולים לדמיין את היום שלהם בלי כוס קפה חם שעוזר להם להתעורר בבוקר, ממלא אותם במרץ ובאנרגיה ועוזר להם להתחיל את היום ברגל ימין. אבל כדי ליהנות בצורה מלאה מהקפה שלכם ולהקפיץ את הטעם והארומה שלו לרמה הבאה, אי אפשר לוותר על פולי קפה טריים ואיכותיים שנקלו זה עתה. יש הבדל של שמיים וארץ בין אבקת קפה מוכנה מהסופר לפולי קפה משובחים שנבחרו בקפידה.
הלכתם לאיבוד בין זני הקפה השונים ואין לכם מושג איך לבחור את פולי הקפה הנכונים שיעזרו לכם להכין את הקפה המושלם שתתענגו על כל לגימה שלו? הגעתם למקום הנכון. אנחנו הולכים לעשות סדר בבלגן, להסביר לכם מי נגד מי ולעזור לכם לבחור את פולי הקפה המושלמים עבורכם במינימום זמן ומאמץ.
כמובן שבחירת פולי הקפה המתאימים עבורכם זאת שאלה של העדפה אישית, אבל בסקירה הזאת תלמדו את כל מה שצריך לדעת כדי להתפנק בקפה עשיר וארומטי הקולע לטעם המדויק שלכם.
ממהרים? הנה 3 המובילים:
לא משנה עד כמה מתוחכם מכשיר הכנת הקפה שלכם, או עד כמה אתם מיומנים בטכניקת החליטה שלו, כשמדובר בספל קפה מושלם עם ניחוח בלתי נשכח וטעם של עוד- הכול קם ונופל על פולי קפה איכותיים שיספקו את הסחורה.
בסקירה הזאת תמצאו את פולי הקפה המובחרים ביותר ממיטב היצרנים המנוסים והמוערכים ביותר בתחום שיתאימו לכל טעם והעדפה ויספקו חגיגה מסחררת חושים! תקבלו פירוט מפורט של מאפייני הטעם העיקריים, ארץ המוצא והמעלות והחסרונות של כל מארז פולי קפה שנכנס לדירוג היוקרתי שלנו.
בין אם אתם מתחברים לקפה בעל טעם נועז ואופי עוצמתי או מעדיפים קפה נטול קפאין מעודן, ברשימה שלנו תמצאו פולי קפה טריים וטעימים שידברו אליכם וישאירו אתכם מרוצים עד הגג. כל פולי הקפה שאנו ממליצים עליהם מצטיינים באיכות ללא פשרות ומספקים תמורה מעולה לכסף שלכם.
אז לפני שנגיע לנקודת הרתיחה, הגיע הזמן לצלול למים העמוקים ולהכיר מקרוב את…
פולי קפה הכי טובים לשנת 2024
פולי קפה שלמים של מותג Kicking Horse
לפני שנדבר על הקפה עצמו, בואו נקבל טעימה מההיסטוריה העשירה של מותג Kicking Horse Coffee ("הסוס הבועט" בתרגום חופשי) שיגרום לכם לצהול משמחה. הכול התחיל מעסק משפחתי קטן וצנוע שצמח בצורה בלתי נתפסת וכיום הפך למותג הקפה מספר 1 בקנדה.
החברה לא רק מקפידה לספק את הטוב ביותר לקוחות שלה, אלא דואגת גם לעובדים ולספקים שלה, ובשנת 2016 היא התברגה ברשימת "10 מקומות העבודה הטובים ביותר בקנדה". מדובר בחותמת רשמית ליחס האכפתי וההגון לעובדי החברה.
קחו בחשבון שאין דבר כזה קפה מושלם שמתאים באופן גורף לכולם. לכל אדם יש טעם ייחודי והעדפות משלו, בעוד שחלק מהאנשים מתחברים יותר לקלייה כהה עם טעם עז ומרירות מורגשת, אחרים הם אנשים של קלייה קלה ובהירה שמעדיפים את הטעם המקורי והמעודן של הקפה.
עבור אנשים מסוימים תג המחיר הוא הקריטריון המכריע שעושה את כל ההבדל, בעוד שאחרים בודקים לעומק את תהליך הגידול והעיבוד של הפולים ולא מוכנים להתפשר עליו.
מותג Kicking Horse Coffee הצליח לקלוע לטעם של כולם. 12 תערובות פולי הקפה שהוא מציע הן אורגניות לגמרי, מיוצרות בתנאי סחר הוגן, והכי חשוב עומדות בגדול במבחן הטעם. אנשים שמחבבים קלייה קצרה וקלה יותר יעופו על תערובת ה-Hola הטרופית והאקזוטית, בעוד שאנשים שצלייה כהה וממושכת יותר עושה להם את זה יהנו מתערובת Grizzly Claw המתאפיינת בטעם שוקולדי עשיר או בתערובת Kick Ass הבולטת בנוף בזכות הארומה המעושנת שלה.
החברה הקטנה מהרי הרוקי הקנדיים מקדישה המון מחשבה ותשומת לב לכל אריזת פולי קפה שהיא מייצרת כדי להבטיח את האיכות הגבוהה ביותר. העובדה הזאת משתקפת היטב בביקורות ובחוות הדעת של הלקוחות המרוצים שמעניקים ציונים גבוהים במיוחד לתערובות הקפה של המותג, לא משנה באיזה טעם מדובר.
פולי קפה בצלייה בינונית בסגנון "דונאט שופ"
לכל אדם יש את סוג הקפה שהוא אוהב ואת אופן ההכנה המועדף עליו שהוא מסרב לזוז ממנו במילימטר. אז איך למצוא תערובת פולי קפה שתהיה טעימה ורעננה ללא כל קשר למכונת הקפה בה אתם משתמשים? בדיוק בנקודה הזאת פולי הקפה של מותג Real Good Coffee Co נכנסים לתמונה. הם מצאו את הנוסחה המושלמת לקפה איכותי שיעשה לכם את היום לא משנה כיצד תחלטו אותו.
תערובת הקפה הזאת בעלת פרופיל טעם מתוק עם ארומה פירותית ואגוזית. הסוד לטעם העשיר ומלא הנוכחות הזאת הוא בקלייה הייחודית בעיר סיאטל שנחשבת לבירת הקפה של ארה"ב. תערובת הפולים הטריים האלה תעזור להפוך כל כוס קפה שאתם מכינים לתענוג אמיתי.
החברה מחויבת להשתמש בפולי הערביקה הטעימים והאיכותיים ביותר שתהליך הגידול שלהם אינו מזיק לכדור הארץ.
פולי קפה שלמים של Kona Gold
הוא עומד בתקנות ובדרישות האיכות המחמירות והקפדניות ביותר. הקפה הנדיר הזה מהווה פחות מ-1% מסך מכירות הקפה ברחבי העולם, ככה שמדובר בקפה יוקרתי ומשובח שמעט מאוד אנשים זוכים לכבוד לטעום ממנו. מדובר בפולי הקפה היחידים לשימוש מסחרי הגדלים בארה"ב ונחשבים למקור גאווה עצום עבור מדינת הוואי שבשטחה גדל קפה הקונה.
כמובן שלא מדובר בתענוג זול ואם תרצו ליהנות מהטעם הייחודי של הקפה המשובח הזה, תצטרכו לפתוח את הכיס ולשלם סכום מכובד. ייתכן שלא תוכלו להרשות לעצמכם לשתות אותו כל בוקר, אבל אין כל סיבה שלא תפנקו את עצמכם מפעם לפעם או תשקיעו בקפה המיוחד הזה לכבוד אירוע חגיגי.
אז על מה כל המהומה? פולי קפה קונה בעלי טעם פירותי מתקתק עם סיומת של קנה סוכר חום. הגוף המלא והטעם העמוק שלו נעימים לחיך ונחרטים בזיכרון לזמן רב. עם זאת, יש כוכבית אחת חשובה שתצטרכו לקחת בחשבון: אם אתם לא מעריצים גדולים של טעם דומיננטי ועוקצני עם ניחוח מעושן, ייתכן שעדיף לוותר על התענוג ולא להוציא הון תועפות על הקפה הזה.
בעוד שמכורים רבים לקפה מהללים את הטעם יוצא הדופן של פולי הקונה, אחרים בכלל לא מתחברים לכל הקטע ומתקשים להבין למה כולם מתלהבים מהקפה הזה. כל אחד והטעם שלו. בכל מקרה, אם החלטתם ללכת על זה ולנסות את קפה הקונה המפורסם, תדברו עם כמה חברים אניני טעם שמשוגעים על קפה כדי להפוך את זה לטעימה קבוצתית ולהתחלק בהוצאה הכספית הכבדה.
100% פולי קפה קונה מהוואי
הטעם הייחודי שלו זכה להכרה בינלאומית וקטף שלל פרסים יוקרתיים. מדובר בהזדמנות יוצאת דופן לקבל לפתח הדלת שלכם את אחד מסוגי הקפה האיכותיים בעולם שמגודל במדרונות הר הגעש מאונה לואה (Mauna Loa) בהוואי ועובר קלייה מדויקת על ידי מיטב אנשי המקצוע בתחום.
החברה הזאת מאמינה בטעם המקורי והטהור של קפה קונה משובח והיא אינה מתפשרת על האיכות שלו. החדשות הטובות הן שהקפה הייחודי הזה לא רק מבטיח – אלא גם מקיים ועומד בציפיות הגבוהות ממנו. שורה ארוכה של פרסים יוקרתיים מעידה על כך שמדובר באחד מסוגי הקפה המובילים בעולם.
קפה קונה הנדיר משתייך לזן הערביקה והוא יכול לגדול במדרונות של שני הרי געש באי הגדול של הוואי בלבד.
הקרקע הגעשית עשירה במינרלים ובעלת יכולת ספיחת וניקוז מים גבוהה, מה שמספק תנאי גידול אופטימליים לקפה ומונע מהשורשים שלו לשקוע במים ובבוץ. בנוסף לזה, תנאי מזג האוויר באזור יוצרים סביבת גידול מושלמת לקפה. בעוד שהשמש החמימה בבוקר מאירה את פולי הקפה, העננות אחר הצהריים מגנה עליהם מחשיפת יתר לקרינת שמש מזיקה. פולי הקפה גדלים בגובה רב מעל פני הים, מה שמעניק להם טעם עדין ומאופק.
זה לא מפתיע שהקפה יוצא הדופן הזה יקר מסוגי קפה שגרתיים ונפוצים יותר. אחת מהסיבות לתג המחיר הגבוה של הקפה זה תהליך האיסוף המסובך והמאתגר שלו, כמו גם העובדה שהחקלאים בהוואי מקבלים משכורת גבוהה יותר על עבודתם המסורה בהשוואה למדינות עניות ופחות מפותחות ברחבי העולם.
Stone Street Coffee
אם אתם אוהבים קפה כהה עם טעם עוצמתי המתפרץ בפה, פולי הקפה של מותג Stone Street יתאימו לכם כמו כפפה ליד. כשמדובר בקפה בקלייה כהה וארוכה, לא תמצאו תערובת טובה ואיכותית יותר.
החברה קולה פולי קפה מובחרים שנקטפו באופן ידני מחוות גידול הקפה הטובות ביותר.
ייתכן שכאשר אתם נהנים מהקפה ההפוך שלכם כל בוקר, אינכם חושבים על תנאי העבודה של החקלאים שגידלו אותו או ההשפעה שלו על איכות הסביבה, אבל חברת Stone Street חשבה על כל ההיבטים החשובים האלה במקומכם ומחויבת בצורה מלאה לשיטת גידול וייצור קפה בת קיימא שאינה כרוכה בניצול חברתי או פגיעה באיכות הסביבה.
התערובות של החברה בעלות תוויות מוצר אורגני מטעם משרד החקלאות האמריקאי (USDA), סחר הוגן וקיימות סביבתית מטעם ארגון "ברית יערות הגשם" (RFA). זה אומר שתוכלו להתפנק בקפה משגע בלי לאכול סרטים שהייצור שלו מזיק לכדור הארץ ומרעיל את הסביבה.
קחו בחשבון שחלק מהצרכנים מתלוננים שהחברה מגזימה עם הקלייה העוצמתית והממושכת של הפולים שלטעמם הופכים למרים ושרופים יתר על המידה. כמובן שמדובר בשאלה של העדפה אישית, אבל אם אתם פחות מתחברים לקפה כהה ומריר, חשוב לשים לב לנקודה הזאת.
אבל מעבר לאיכות הגבוהה של הקפה, החברה הזאת חשבה אפילו על האריזה ועשתה הכול כדי שהלקוחות יוכלו לצרוך את התערובת בנוחות מירבית.
האריזה המושקעת והייחודית בולטת בנוף בזכות מעטפת תלת שכבתית מחומר טבעי השומרת על טריות הקפה ושסתום חד כיווני המסלק גזים טבעיים המצטברים בתוך האריזה מבלי שהארומה המקורית של הקפה תתנדף ותתפוגג. הברקה נוספת היא מנגנון הסגירה ההרמטית המבטיח שהקפה לא יאבד את הטעם המקורי שלו לאורך השימוש.
פולי הקפה זמינים באריזות של 450, 900 ו-1360 גרם, וניתן לקבל אותם בתור אבקה טחונה או פולים שלמים, בהתאם לצרכים ולהעדפות שלכם.
פולי קפה טריים "Major Dickason’s"
Peet הוא אחד ממותגי הקפה המובילים באנגליה שזוכה באופן עקבי לדירוג גבוה מהצרכנים. מאחורי תערובת הקפה הזאת מסתתר סיפור יוצא דופן. את התערובת לא רקח בריסטה מקצועי ומיומן, אלא אחד מהלקוחות הנאמנים והקבועים של החברה-קצין לשעבר בצבא הבריטי בשם קיי דיקסון שחשב על הרעיון המבריק עוד בשנת 1969.
המייסד של מותג Peet’s ערך מקצה של התאמות ושיפורים כדי להקפיץ את הטעם של התערובת החדשה ולהוסיף לה את הנגיעה הסופית המושלמת שאי אפשר יהיה לעמוד בפניה. הוא שילב לא מעט זני קפה שונים כדי למצוא את הנבחרת המנצחת שתפגע בול במטרה. התוצאה עלתה על כל הציפיות והפכה לאחד מהמוצרים הנמכרים והמבוקשים ביותר של החברה.
התערובת הייחודית הזאת עמדה במבחן הזמן וממשיכה לכשף את הלקוחות גם כיום. פיט לא לקח את כל הקרדיט לעצמו והחליט לפרגן ללקוח הוותיק שהעניק את ההשראה ליצירת התערובת המיוחדת ולקרוא לה על שמו. כך נולדה תערובת הקפה של דיקסון שמשגעת את חובבי הקפה באנגליה.
הסוד לפופולריות העצומה של תערובת זאת היא ההרכב המקורי ויוצא הדופן שלה. במקום ללכת על המובן מאליו, פיט התפרע עם אוסף פולים מובחרים מאזורי גידול שונים בעולם. השלם היה גדול מסך חלקיו והטעם הייחודי שנוצר היה שונה מכל מה שהלקוחות נתקלו בו לפני כן.
שיטת הכנת הקפה באמצעות מיצוי בכוס (cupping) מעניקה ארומה עמוקה של קקאו ופרופיל טעם של עשן המותיר סיומת אגוזית עדינה וחמיצות נעימה בפה.
לעומת זאת, כאשר מכינים את הקפה באמצעות השריה, הטעם המעודן המקורי שלו נשאר על הלשון לפרק זמן קצר יותר, ומשאיר בפה טעם לוואי עוצמתי ודומיננטי של "שוקולד מריר" ו-"קרמל שרוף".
לכן, הארומה של קפה שמוכן בחליטה הרבה יותר מובחנת ומורגשת בהשוואה למיצוי בכוס. זה נובע מכך שהניחוח המעושן החריף והתוקפני יכה באפכם באופן מיידי ויעלים טעמים עדינים יותר.
פולי קפה שלמים קרמה אגוזי לוז- SF Bay
כיום חובבי הקפה יכולים ליהנות ממבחר בלתי נגמר של טעמים שונים. תוכלו להתפרע עם קפה דלעת מתובל או ללכת על בטוח וליהנות מהפרנץ’ וונילה הישן והטוב. טעם פופולרי נוסף הוא אגוזי לוז.
תחשבו על השילוב המפנק של אגוזי לוז קלויים, וניל מדגסקר איכותי וקינמון. "קרמה אגוזי לוז" רק השם מעורר התיאבון הזה גורם לנו להזיל ריר. הפולים מגיעים בדרגת קלייה בינונית- קלה, מה שיוצר טעמים מעודנים ונעימים המורגשים היטב בכל שלוק. זה אומר שתוכלו ליהנות מהטוב שבשני העולמות ולהרגיש את הטעם המקורי והטהור של פולי הקפה בלי שהם ישתלטו על העניינים ויכו בכם בעוצמה רבה מדי.
אבל לא הכול מושלם והמוצר הזה מגיע עם כמה חסרונות שאי אפשר להתעלם מהם. קודם כל, האריזה זמינה בגודל אחד בלבד של 907 גרם. שנית, התערובת מכילה חומרי טעם מלאכותיים וזאת בשורה מאכזבת למי שמעדיף פולי קפה טהורים וטבעיים ללא כל תוספות מלאכותיות.
עם זאת, התערובת זמינה בצורה של פולים שלמים או אבקה עדינה. אם התחברתם לטעם הזה והוא עשה לכם חשק לעוד, תשמחו לשמוע שהמותג הזה מציע כמה טעמים מגניבים נוספים.
סקרנים לדעת כיצד מיוצר קפה בטעמים? סלינה אולריך מבית קליית הקפה East One Coffee Roasters מסגירה את כל הסודות. היא חושפת שקפה בטעמים בדרך כלל מיוצר באמצעות הוספת שמנים מיוחדים עם הטעם הרצוי לפולים במהלך הקירור שלהם. "במסגרת התהליך, היצרן מרסס את פולי הקפה בשמנים ארומטיים כשהם עדיין חמים כדי שכל הטעמים יחדרו עמוק לתוכם", מסבירה אולריך.
קפה ברמת קלייה בינונית-Coffee Bros
האחים האנוול הגשימו את החלום הגדול שלהם בשנת 2018 והשיקו בקול תרועה רמה את תערובת פולי הקפה הראשונה שלהם שהגיעה במידת קלייה בינונית והצטיינה בטעם מאוזן.
הם חרטו על דגלם שלושה ערכים מרכזיים: איכות, עקביות וטריות. אז למרות שמדובר בשחקנים חדשים ואלמונים יחסית בשוק הקפה, המוצר האיכותי שלהם מדבר בעד עצמו ומפתיע לטובה.
כל הפולים נקלים בקפידה באופן ידני כדי לוודא שלא תרגישו טעם שרוף לא נעים במשקה שלכם. בנוסף, הם קולים את פולי הקפה בדרגה קלה ובהירה יותר כדי להדגיש את תווי הטעם המורכבים של הפולים ולהפוך אותם למורגשים ומובחנים יותר בחך.
ברגע שקליית הפולים מסתיימת, הם נארזים באופן מיידי באריזות קטנות והרמטיות במטרה להסיר את כל החמצן מהשקית כדי לשמור על הטעם המקורי שלהם. האריזות נשלחות מדי שבוע למחסנים של אמזון כדי להבטיח שהלקוחות יקבלו את המוצר הטרי והרענן ביותר.
אם אתם מחפשים קפה בטעם קלאסי עם נגיעות עדינות של תות שדה ואגוזי לוז, מומלץ בחום לנסות את תערובת פולי הקפה האלה המגיעים מברזיל ומאתיופיה. תוכלו ליהנות מאיזון מושלם של מתקתקות, אגוזיות וטעם עוקצני שישאיר תחושה נעימה בחיך בלי להכביד עליכם.
ניתן להשתמש בתערובת הזאת להכנת קפה פילטר, השריה קרה, פרנץ’ פרס, מזיגה מעל (pour-over) ואספרסו.
כמו עם כל מוצר אחר, לא כל הלקוחות היו מרוצים ממנו ואפשר להיתקל בכמה תלונות פה ושם בנוגע לטעם וריח מוזר בעת שתיית הקפה. אבל גם אם אינכם שבעי רצון, תוכלו להתקשר למוקד שירות הלקוחות של החברה ולדווח על הבעיה שמטרידה אתכם והם ישמחו לפתור אותה בהקדם האפשרי. ככה שתוכלו לקנות את פולי הקפה האלה בראש שקט ולדעת שתמיד תהיה לכם כתובת שתוכלו לפנות אליה.
"משאלת מוות" (Death Wish)
למרות שחלק מחובבי הקפה אומרים שהקפה העוצמתי הזה אינו יותר מגימיק שיווקי עם המון רעש וצלצולים, אחרים טוענים שהם לא מצליחים להתחיל את היום שלהם בלעדיו. הוא בעל קלייה כהה וממושכת המבטיחה טעם חזק ואינטנסיבי במיוחד.
השם של יצרנית תערובת הקפה הזאת מדבר בעד עצמו. אם אתם רוצים ללכת על כל הקופה ולהתפרע על קפה חזק כמו המוות ושחור כמו הגיהנום, לכן בלי לחשוב פעמיים על תערובת פולי הקפה הזאת. הקפה הזה מגיע עם נגיעות של שוקולד ודובדבן והטעם הנועז והחזק שלו יפוצץ לכם את המוח.
תערובת הפולים הזאת תעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר בשיטת חליטה קרה אם זה הקטע שלכם. תוכלו להשרות את הקפה לזמן רב ולקבל מנה הגונה של קפאין מרוכז. אם אתם פחות מתחברים לטעם הזה, תכינו את פולי הקפה האלה בשיטות הכנה אחרות כמו פרנץ’ פרס, מזיגה מעל (pour-over), "דריפ" (טפטוף איטי דרך פילטר) וכל שיטה מתקדמת אחרת למביני עניין.
אז האם התערובת הזאת באמת מכילה יותר קפאין או שמדובר בהבטחות מפוצצות ללא כל כיסוי? ובכן, הפולים מזן רובוסטה באמת מכילים ריכוז כפול של קפאין לעומת פולים מזן ערביקה, אבל הבעיה היא שגם הטעם שלהם פי 2 פחות טוב.
כדי להשיג קפה עוצמתי במיוחד עם ריכוז שובר שיאים של קפאין, חברת "Death Wish" נאלצה להגדיל את אחוז זני הרובוסטה בתערובת, אבל הם חיפשו את הפולים המובחרים והמשובחים ביותר כדי לפצות על אובדן הטעם ולהבטיח קפה איכותי במיוחד.
החברה שומרת את ההרכב המדויק בסוד ואינה חושפת את היחס בין זני ערביקה לרובוסטה בתערובת הזאת, אבל ברור שמאזן הכוחות נוטה בבירור לטובת פולים מזן רובוסטה. בשורה התחתונה, הטעם הבועט של הקפה הזה הוא כמו סטירה מצלצלת שתעזור לכם להתאפס על עצמכם ותמלא אתכם בהמון מרץ ואנרגיות לכל היום.
אם תרצו להגביר עוד יותר את האפקט הממריץ והמעורר, תוכלו לחלוט אותו לזמן רב יותר ותהיו מוכנים לטרוף את העולם.
"Thunder Bolt" של מותג Koffee Kult
הקפה העוצמתי והאינטנסיבי הזה המיוצר בקלייה צרפתית עשוי מ-100% פולים מזן ערביקה. הוא יכה בכם כמו ברק עם תווי טעם אדמתיים ומעושנים וישאיר בפה תחושה מתקתקה.
Koffee Kult הוא מותג די יקר, אבל תוכלו לקנות אריזות חיסכון גדולות במחירים שפויים ומשתלמים יותר. התערובת הספציפית הזאת מגיעה בגדלים של 340 ו-907 גרם או 2.26 ק"ג.
ניתן לרכוש את התערובת בתור פולים שלמים שלא נטחנו, אבל האפשרות הזאת פחות מומלצת עבור קפה בשיטת פרנץ’ פרס. כדי למקסם את הטעם של הקפה ולהימנע ממרקם חולי וגרגירי, תעדיפו להשתמש באבקת פולים בטחינה גסה עבור קפה הפרנץ’ פרס שלכם.
מדריך מקיף: איך לבחור את פולי הקפה המושלמים עבורכם?
היתרונות והחסרונות של פולי הקפה
קפה הוא ללא ספק אחד מהמשקאות הנפלאים ביותר הידועים לאנושות. הוא ממלא אותנו במרץ ואנרגיות, עוזר לנו להיכנס לעניינים ולהגביר הילוך בעבודה ומשפר את הריכוז והערנות שלנו. הכנת ושתיית קפה היא טקס שלם שאנשים רבים לוקחים ברצינות ומתייחסים אליו בחרדת קודש.
אבל עד כמה בריא ומועיל המשקה האהוב והפופולרי שכבש את ליבנו? הגיע הזמן לחשוף את כל האמת בנוגע ל"זהב השחור" ולהפריך את כל המיתוסים והאמונות השגויות שנקשרו אליו. גם אנשים ששותים כמה כוסות קפה ביום לא תמיד מודעים לתועלת הבריאותית העצומה של פולים איכותיים. אז בואו נכיר לעומק את היתרונות החשובים של פולי קפה ואת הצדדים הפחות חיוביים שלהם.
יתרונות
- ירידה במשקל: פולי קפה הם פתרון מצוין לאנשים שרוצים לרדת במשקל כדי לשפר את הבריאות שלהם. מחקר מדעי הראה שצריכת פולי קפה יכולה להיות דרך יעילה ובטוחה להתמודד עם השמנה ומשקל עודף. אנשים שצרכו תמצית פולים השיגו ירידה גדולה יותר במשקל בהשוואה לקבוצת הביקורת שלא צרכה אותה.
- השפעות נוגדות חמצון: נוגדי חמצון משחקים תפקיד מכריע במאבק ברדיקלים החופשיים המסוכנים ובנטרול ההשפעה ההרסנית שלהם על הגוף. החלקיקים האלה זורעים הרס וחורבן ברחבי הגוף וגורמים לשורה ארוכה של בעיות בריאותיות כמו דמנציה. צריכת תמצית פולי קפה מספקת לגוף מנה מרוכזת של נוגדי חמצון המפחיתה את הסיכון להתפתחות המחלות האלה.
- איזון רמת הסוכר בדם: פולי קפה מכילים אנזימים חיוניים המשחקים תפקיד מכריע בויסות רמת הסוכר בדם. הם מאיצים את פעילות הלבלב המייצר את הורמוני האינסולין והגלוקגן שעוזרים לשמור על רמה תקינה ויציבה של סוכר בדם. לכן, צריכת קפה עוזרת להוריד את רמת הסוכר בדם ולשמור עליה בטווח תקין.
- ניקוי וסילוק רעלים מהגוף: נטילת תוספים המכילים פולי קפה עוזרת לטהר את הגוף מחומרים רעילים הנצמדים לדפנות המעיים. צריכה תכופה של תמצית קפה עוזרת לנקות ולפנות מהגוף פסולת וחומרים מזיקים.
- דיכוי תיאבון מוגבר: אנשים הצורכים פולי קפה טריים מדווחים על ירידה משמעותית בתיאבון שלהם כבר לאחר כמה ימים בודדים. מדובר בבשורה אמיתית לאנשים הנאבקים בהשמנה ומתקשים לשמור על משקל בריא ומאוזן. צריכת קפה יכולה לשים סוף להתקפי זלילה ואכילה מוגברת. פולי קפה יעזרו לכם להרגיש שבעים ומלאים יותר בין הארוחות ויפחיתו את תחושת הרעב שמציקה לכם. מדובר בהיבט מכריע בכל דיאטה מוצלחת לירידה במשקל.
- שיפור בריאות מערכת הלב וכלי הדם: פולי קפה מועילים לתפקוד תקין של הורידים והעורקים. זה מבטיח זרימת דם חופשית ומוגברת לכל חלקי הגוף. זרימת דם טובה יותר משפרת את תפקוד המוח, עוזרת לסלק חומרים מזיקים מהגוף ותורמת לראייה טובה. התוצאה היא שהגוף פועל בצורה יעילה ונמרצת יותר וגם המחשבה שלכם הופכת לחדה, בהירה וצלולה במיוחד.
- ויסות לחץ הדם: פולי קפה עוזרים לנטרל שומן עודף שעלול לפגוע בכלי הדם. לכן, אנשים הסובלים מלחץ דם גבוה יוכלו להפיק תועלת עצומה מצריכת קפה. מדובר בדרך נוחה ויעילה להפחית לחץ דם גבוה. צריכה סדירה של תוספים המכילים פולי קפה עוזרת לשמור על רמת לחץ דם תקינה לאורך זמן.
- הפחתת הסיכון לסרטן העור: מחקר מצא שהסיכוי ללקות בסרטן העור פוחת בסביבות 20% בעת צריכת יומיומית של ארבע כוסות קפה לכל היותר. עם זאת, ישנה חשיבות גם לסוג הקפה הספציפי שאתם שותים. הממצאים המדעיים מראים שזנים מסוימים של פולי קפה אינם מועילים מהבחינה הזאת.
- מאריך את תוחלת החיים: תקלטו את העובדה הבאה- צריכת קפה מאריכה את החיים. שורה ארוכה של מחקרים מדעיים גילו שצריכת קפה מפחיתה את הסיכון למוות מוקדם בקרב גברים ונשים.
- סיכון נמוך לסוכרת: מחקר הראה שצריכה קבועה של קפה מפחיתה את הסיכון לפתח סוכרת מסוג 2. פולי הקפה עשירים בנוגדי חמצון המועילים למניעת סוכרת. נוגדי החמצון עוזרים להגדיל את רמת הורמון האינסולין האחראי על ויסות הסוכר בדם.
חסרונות
- צרבת: לאנשים הסובלים מחומציות יתר בקיבה לא מומלץ לצרוך קפה שעלול להחמיר את המצב. הפולים מכילים מרכיבים פעילים כמו קפאין המגבירים את החומציות בקיבה. קחו בחשבון שקפאין נמצא בריכוז הרבה יותר גבוה בפולים עצמם מאשר במשקה הקפה שאתם שותים.
- עודף שומנים (ליפידים) בדם: מחקר מדעי שנערך לאחרונה מצא שצריכה מוגברת של קפה על חשבון תזונה בריאה ומאוזנת מובילה לייצור מוגבר של כולסטרול. פולי קפה מכילים ריכוז גבוה של מרכיבים בשם קוואול (kahweol) וקפסטול (cafestol) המעלים את רמת הכולסטרול בדם. לכן, חשוב להימנע מצריכה מוגזמת של קפה כדי למנוע עודף כולסטרול שעלול לפגוע בבריאותכם.
- השפעה משלשלת: פולי קפה מכילים כימיקלים ואנזימים המאיצים את פעילות המעיים ומגרים את מערכת העיכול. בגלל זה אנשים רבים רצים מיד לשירותים לאחר שתיית קפה.
- הפרעות שינה: צריכת פולי קפה יכולה לשבש את מחזור השינה ולהקשות עליכם להירדם. התוצאה היא נדודי שינה או לחלופין שינת יתר ותחושה שלא נחתם מספיק לאחר שהתעוררתם משנת הלילה שלכם. כמות הקפאין שאתם צורכים משפיעה לרעה על היכולת שלכם להירדם וליהנות משינה רציפה וטובה.
- הפחתת תחושת הכאב: מחקרים מדעיים הראו שצריכת יתר של קפאין מורידה את תחושת הכאב בשרירים ב-27%. הסיבה העיקרית לכך היא היכולת של הקפאין לחסום את קולטני ההורמון אדנוזין שאחד מהתפקידים שלו הוא להסדיר את היכולת של השרירים לזהות כאב. האפקט הזה יכול להשפיע בצורה שלילית ולפגוע בתגובה התקינה והטבעית של השרירים למאמץ וגירוי חיצוני.
- מפחית תחושת ישנוניות ורצון לנמנם: אחד הרכיבים הפעילים בפולי הקפה הוא הקפאין שמדכא את פעילות הקולטנים של ההורמון "אדנוזין" שאחראי על ויסות הדחף שלנו לתפוס תנומה. זה אומר שברגע שההורמון הזה נחסם, תתקשו להירדם ותעבירו לילות שלמים בלי לעצום עין. לכן, צריכה מופרזת של קפאין עלולה לגרום לכם להרגיש תשושים וחסרי כוחות.
איך לבחור את פולי הקפה המתאימים עבורכם?
כשאתם מחפשים את הקפה הטוב ביותר בעולם שלא תרצו להפסיק לשתות ממנו, אתם עלולים לתהות מה הוא בכלל סוד הקסם והמשיכה של הפולים הקטנים האלה שמשגעים את האנושות? קפה משובח צריך לענג ולדגדג את כל החושים שלכם ולעשות לכם שמח בלב. איך לבחור את פולי הקפה הנכונים שיעשו לכם חגיגה אמיתית בפה? תצטרכו לקחת בחשבון כמה שיקולים חשובים כמו דרגת הקלייה ופרופיל הטעם של תערובת הקפה, המחיר שלה והיצרן שעומד מאחוריה.
תווי טעם
מעבר לבחירת דרגת קליית הקפה שאתם מתחברים לטעמים שלה, חשוב לשים לב גם לתווי הטעם הייחודיים של תערובת הקפה שאתם שוקלים לרכוש. המידע החשוב הזה בדרך כלל מופיע על האריזה. לדוגמה, גם אם אתם בקטע של קפה חזק בקלייה כהה, ייתכן שאתם מתחברים יותר לטעמים המזכירים שוקולד ופחות לטעם מעושן או להיפך.
מחיר
למרות שזה ממש לא בשמיים למצוא פולי קפה איכותיים במחיר שפוי שלא יעשה לכם חור בכיס, קיימות גם תערובות יוקרתיות במחירים גבוהים שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו. כדאי להשקיע זמן ומאמץ בסקר שוק מקיף שיעזור לכם למצוא תערובת משובחת במחיר משתלם. גם כשמצאתם טעם שאתם מתחברים אליו, זה נחמד לפנק את עצמכם בסוגי קפה חדשים שלא טעמתם לפני כן.
כשאתם משווים בין המחירים של פולי קפה שונים, תתמקדו בעלות לגרם אחד. זה יעזור לכם לא להתבלבל בין המארזים והגדלים השונים ולמצוא בקלות את ההצעה האטרקטיבית ביותר. ייתכן שלפעמים תוכלו לרכוש אריזה גדולה יותר במחיר משתלם ולחסוך לא מעט כסף. בסופו של דבר, אתם צריכים למצוא את התערובת שתספק את התמורה הטובה ביותר לכסף שלכם ותקלע לטעם ולהעדפות שלכם.
קפה בטעמים
חלק מהאנשים מתחברים יותר לקפה כהה בעל טעם עמוק ונועז יותר, בעוד שאחרים מעדיפים קפה עדין ומתקתק יותר. אי אפשר להכריז בבירור על טעם קפה מושלם שיתאים באופן גורף לכולם, כי לכל אחד יש את ההעדפות שלו. לכן, לפני שאתם מוציאים את הארנק וקונים תערובת מסוימת, חשוב שתבדקו את הטעם האופייני שלה.
תוכלו למצוא בקלות את המידע הזה על גבי אריזת המוצר או באתר הרשמי של היצרן. חלק מהחברות מציעות דוגמיות בטעמים שונים כדי שתוכלו למצוא את ה"אחד והיחיד" שמדבר אליכם. כמה מטעמי הקפה הפופולריים ביותר הם אגוז לוז, וניל, קרמל, דלעת מתובלת וקינמון.
כיום חברות רבות משתמשות בחומרי טעם טבעיים בעת קליית פולי הקפה. הם מתבלים את התערובת במרכיבים אורגניים כמו פולי וניל או אגוזי לוז טבעיים כדי לשדרג את טעם הקפה ולהעניק לו מימד חדש.
עם זאת, חלק מהחברות נעזרות בחומרי טעם וריח מלאכותיים כדי להסתיר ולעדן את המרירות הטבעית של פולי הקפה ולהוסיף להם טעם מיוחד.
רוב חובבי הקפה נהנים יותר מהטעמים הטבעיים של קפה משובח, אבל גם לקפה בטעמים יש לא מעט מעריצים משלו. הטעמים האלה בדרך כלל מעודנים מאוד ואינם מתגברים על הטעם המקורי והטבעי של הקפה.
פולים מזן ערביקה לעומת רובוסטה- מה ההבדל?
פולי קפה מתחלקים לשתי משפחות זנים עיקריות- הערביקה והרובוסטה. כדי לעשות בחירה נכונה בתערובת הנכונה והמתאימה עבורכם, חשוב להכיר לעומק את ההבדלים בין שני הזנים האלה ואת המאפיינים ותווי הטעם הייחודיים של כל אחד מהם.
זני ערביקה מתאפיינים בריכוז קפאין נמוך יותר ובטעם חלק ומתקתק יותר, עם תווי טעם של שוקולד וסוכר עם רמזים של פירות ופירות יער. 75% מהקפה המיוצר בעולם מורכב מזני ערביקה, כשברזיל היא היצרנית המובילה של הפולים בעלי הצורה המוארכת.
לעומת זאת, זני רובוסטה בעלי טעם חזק, קשוח ומר יותר עם תווי טעם של דגנים או גומי שרוף. הפולים האלה עגלגלים וזולים יותר מזני ערביקה. וויטנאם היא אחת מהיצרניות הגדולות ביותר של פולי הרובוסטה, אבל רק 25% מהקפה המיוצר בעולם משתייך לזנים האלה.
כמעט כל מותגי הקפה שנכנסו לדירוג המובחר שלנו משתמשים בפולי ערביקה טהורים. קחו בחשבון שעלול להיות הבדל משמעותי בטעם ובאיכות של זני ערביקה או רובוסטה שונים. גורמים חשובים כמו תנאי האקלים ומזג האוויר במקום גידול הקפה, תנאי הסביבה והגובה מעל פני הים משפיעים על הטעם הסופי של הפולים.
זה אומר שגם אם זני הקפה משתייכים לאותה משפחה עיקרית, זה ממש לא אומר שיהיה להם טעם זהה. לכן, הטענה שכל זני הערביקה או הרובוסטה שווים מבחינת הטעם, הניחוח והאיכות שלהם שגויה מהיסוד.
דרגת הקלייה
מדובר בשאלה של העדפה אישית, אבל אף פעם לא מזיק לרענן ולחדש את שגרת הקפה שלכם ולנסות טעמים חדשים. רמת הקלייה של פולי הקפה משפיעה באופן משמעותי על הטעם הסופי שתרגישו. אם אתם מעדיפים טעם מתפרץ ומהדהד, קלייה כהה או בינונית בחלק מהמקרים תספק את הסחורה. לעומת זאת, אם אתם רוצים לפתוח את הבוקר עם קפה מעודן וקליל יותר, קלייה בהירה וקצרה תעלה לכם חיוך על הפנים.
כמובן שמעבר לדרגת הקלייה, גם שיטת חליטת הקפה משחקת תפקיד חשוב בטעם הסופי שלו, ככה שאל תפחדו לשחק עם הדברים האלה כדי למצוא מה עובד בשבילכם.
גודל האריזה
כדי ליהנות בצורה מלאה מהטעם המשובח של פולים איכותיים, אתם צריכים להשתמש בהם כשהם כמה שיותר טריים ולא הספיקו להפוך לעבשים ולמעופשים. נכון שאתם יכולים להתפתות להוזיל עלויות ולקנות אריזת חיסכון ענקית בגודל 2 ק"ג, אבל הקפה יתיישן ויאבד מהטעם המקורי שלו. כמובן שהכול תלוי בהרגלי צריכת הקפה שלכם. אם אתם שותים כוס אחת או שתיים גג ביום, עדיף ללכת על אריזה רגילה בנפח 340 גרם.
קפה "סחר הוגן"
קפה המיוצר בתנאי "סחר הוגן" אומר שהחוואים במדינות המתפתחות והעניות האחראיים על הגידול והעיבוד שלו יזכו לשכר הוגן על עבודתם הקשה. זה יעזור להפסיק את העושק והניצול שלהם. מעבר לחשיבות המוסרית של הבטחת תנאי מחייה טובים יותר לחקלאים העוסקים בגידול הקפה, זה גם האינטרס הישיר של הלקוח כי הוא יוכל ליהנות מקפה איכותי יותר.
חוואי הזוכה לתגמול ראוי על עבודתו הקשה יעבוד בצורה טובה ומסורה יותר. הכסף שהולך לחקלאים המקומיים נדרש להבטחת אמצעי מחייה בסיסיים כמו מים, מזון וקורת גג, חינוך והשכלה לילדים שלהם, שירותי רווחה ובריאות טובים יותר וחיזוק הקהילה שבה הם מתגוררים.
בנוסף, , מגדלי הקפה משקיעים בערך 25% מהמשכורת שהם מקבלים לשיפור תפוקת ואיכות הייצור שלהם. זה יוצר מצב שבו שני הצדדים מנצחים – גם החקלאי שזוכה לתנאי עבודה ומחייה טובים יותר וגם הלקוח המרוצה שזוכה לקפה משובח המיוצר בסטנדרטים הגבוהים ביותר.
תו תקן מוצר אורגני מטעם משרד החקלאות האמריקאי (USDA)
מוצר חייב להיות לכל הפחות 95% אורגני וטבעי לגמרי כדי לעמוד בדרישות התקן המחמיר הזה שמוענק על ידי משרד החקלאות האמריקאי ונועד לסימון מוצרים אורגניים.
התווית "אורגני" הפכה לנורא טרנדית ואופנתית בזמן האחרון, אבל מה היא אומרת בתכל’ס? תו התקן הזה מבטיח שהחוואים שגידלו את הקפה אינם משתמשים בחומרים מסוכנים ואסורים לשימוש כמו חומרי הדברה, קוטלי עשבים ודשנים סינתטיים. מדובר בכימיקלים רעילים המזהמים את האוויר, האדמה והמים מסביבנו ויכולים למצוא את דרכם גם לכוס הקפה שאתם שותים. לכן, עדיף להשקיע בקפה אורגני וטבעי שלא יהיה מפוצץ בטונות של חומרים מסוכנים שעלולים לפגוע בבריאותכם.
מותג
בשנים האחרונות, ייצור בר קיימא וידידותי לסביבה של פולי הקפה הולך והופך לשיקול הרבה יותר חשוב ומשפיע עבור הצרכנים. זה תמיד רעיון טוב לעשות מחקר מעמיק ולקנות את הקפה שלכם אצל מותג "ירוק" ששמירה על איכות הסביבה עומדת בראש סדר העדיפויות שלו. נכון שתצטרכו לשלם יותר על קפה אורגני וידידותי לסביבה, אבל תוכלו לשתות אותו בראש שקט ללא רגשות אשם וייסורי מצפון שאתם פוגעים באיכות הסביבה.
סוג נוסף שהפופולריות שלו הולכת וצוברת תאוצה זה קפה נטול קפאין. צרכנים רבים מוטרדים מאיכות ובטיחות תהליך הוצאת והפרדת הקפאין מהפולים.
חשוב לציין ששיטת הסרת הקפאין האיכותית והבטוחה ביותר מכונה "תהליך המים השוויצרי" ומתבססת על עיבוד הפולים בעזרת מים טהורים ומסנן פחם. מדובר בשיטה מורכבת ויקרה וכמובן שהיצרנים יגלגלו חלק מהעלויות הגבוהות האלה על הצרכנים.
עם זאת, חובבי קפה רבים שמעדיפים אותו נטול קפאין מוכנים לפתוח את הכיס ולשלם יותר על קפה מהסוג הזה בגלל שהוא נטול כימיקלים ותוספים מזיקים.
קיימת תמימות דעים מוחלטת בנוגע לכך שטחינה של פולים טריים סמוך לחליטה שלהם הכרחית למיצוי מלוא הטעם הייחודי של הקפה. אבקה מוכנה שנטחנה מראש תהיה הרבה יותר טרייה ורעננה ואתם תרגישו את זה היטב בטעם הסופי. לכן, כדי ליהנות בצורה מלאה מהקפה שלכם ולהרגיש את הטעם האמיתי שלו, עדיף ללכת על פולים טריים ושלמים שנקלו זה עתה.
בין אם אתם מעדיפים לקנות את התערובת המועדפת עליכם אונליין או בחנות רגילה, חשוב לעשות סקר שוק רחב וללכת על מותג אמין וידוע עם ניסיון רב ורקורד מוכח בתחום. לפני שאתם מנסים יצרן או טעם חדש, תעברו על הביקורות וחוות הדעת של לקוחות אחרים כדי להבין האם כדאי ללכת עליו. הדבר האחרון שאתם רוצים זה ליפול על "חתול בשק" ולשרוף את הכסף שלכם על קפה נחות ומאכזב של יצרן מפוקפק וגרוע.
אנשים רבים חוששים ונרתעים מלהזמין תערובת אונליין כי הם לא יכולים לדעת בוודאות עד כמה היא טרייה ומתי קלו אותה. יצרנים רבים אינם טורחים לציין את תאריך הקלייה על גבי אריזת המוצר, כך שתצטרכו לגשש באפלה, לסמוך על היצרן ולקוות שמדובר במוצר טרי יחסית. אבל זה המחיר שתצטרכו לשלם על הנוחות הרבה בהזמנת תערובת קפה בלי לצאת מהבית.
בכל מקרה, תזכרו שהאריזה המקורית של הפולים היא ממש לא תמיד הפתרון הטוב והיעיל ביותר לאחסון שלהם לטווח הארוך. ייתכן שתצטרכו להעביר אותם למיכל הרמטי האטום לאוויר כדי לשמור על טריות מירבית של הקפה לאורך זמן רב.
חומציות ומרירות
חומציות היא תכונה חיובית ומוערכת בפולי קפה והיא משחקת תפקיד מכריע בטעם הקפה הייחודי שאנשים כל כך אוהבים ומתחברים אליו. קפה עם רמת חומציות טובה נקרא בהיר, בעוד שקפה נטול חמיצות בעל טעם עמום יותר.
רמות חומציות שונות משפיעות על טעם הקפה. בעוד שחומציות מתונה מעניקה טעם נעים וערב לחיך, חומציות מוגזמת עלולה להקנות לקפה טעם דוחה וגרוע. בנוסף, , אנשים בעלי מערכת עיכול רגישה עלולים לסבול מתחושת כאב, צריבה וחוסר נוחות בעקבות שתיית קפה בעל רמת חומציות גבוהה.
מרירות היא חלק בלתי נפרד מקפה איכותי המוכן בצורה מקצועית, אבל היא לא צריכה להיות דומיננטית מדי ולהאפיל על כל הטעמים האחרים של הקפה. כשהטעם המר משתלט על העניינים וגונב את ההצגה, זה הופך לבעיה. עוצמת המרירות של הקפה תלויה בזן הפולים שאתם משתמשים בהם לחליטת הקפה. אבל גם קליית ומיצוי יתר של הקפה עלולים להוביל למרירות לא נעימה.
אחת מהסיבות העיקריות לקפה מר וחדגוני זאת השרייה ממושכת מדי שסופחת ומעלימה את הטעם המקורי. הטעם הסופי של הקפה תלוי במשתנים רבים כמו שיטת החליטה, דרגת הטחינה, טמפרטורת המים וזמן ההשרייה.
תערובת קפה לעומת קפה ממקור יחיד- מה עדיף?
קפה ממקור יחידני מגיע אך ורק ממדינה אחת או מאזור מסוים, ולכן הוא מורכב מזן אחד טהור. הארומה, הטעם והחומציות שלו הרבה יותר נוכחים ומורגשים בפה.הוא בעל טעם אופייני מובהק ועוצמתי שאינו מתחלף, אבל המרקם של הקפה עלול להשתנות בהתאם לעונות השנה.
לעומת זאת, תערובת קפה מורכבת מכמה זנים שונים של פולי קפה שמשלימים אחד את השני ומספקים טעם מאוזן. מדובר בבחירה מועדפת על אנשים המעדיפים קפה עם טעם רך, מעודן וקליל יותר.
מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן פולי קפה?
הדרך הנכונה ביותר לאחסן בבטחה פולים טריים היא לשמור עליהם במיכלים הרמטיים שאינם שקופים. הם יגנו עליהם מחדירת אוויר, אור, חום ולחות העלולים לפגוע בהם ולהרוס את הטעם והארומה שלהם.
תקפידו לשמור עליהם במקום קריר, יבש וחשוך. חשיפה לשמש ישירה או אחסון בארונות מטבח הסמוכים לתנור לא יעשו טוב לפולי הקפה ויהרסו את הטעם העדין שלהם.
למרות שחלק מהאנשים מעדיפים לאחסן את התערובת שלהם במקרר או במקפיא, זה ממש לא חובה. פולי הקפה נשארים טריים ורעננים גם בטמפרטורת החדר. אם בכל זאת החלטתם לשמור אותם בקירור, תרחיקו כל מצרך מזון בעל ריח עז וחריף מהמקרר כי הוא ייספג במהירות בפולים. הדבר האחרון שאתם רוצים זה לשתות קפה בטעם שום. בנוסף, , אל תשכחו להפשיר את תערובת הפולים לפני שאתם משתמשים בה להכנת הקפה שלכם.
זה רעיון חכם לקנות אריזה בגודל האופטימלי עבורכם. היא צריכה להתאים להרגלי שתיית הקפה שלכם. אין שום טעם לקנות אריזה ענקית שתשכב במזווה שלכם במשך זמן רב ותאבד מהטריות ומהטעם המקורי שלה.
אם בכל זאת מצאתם אריזת חיסכון גדולה במחיר מציאה, עדיף לקנות פולים שלמים ולטחון את הכמות הנדרשת בכל פעם שאתם מכינים לעצמכם קפה. אבקת פולים מתחמצנת במהירות הבזק ומאבדת את הטעם והארומה שלה הרבה יותר מהר מפולים שלמים המצטיינים בחיי מדף ארוכים יותר.
שאלות ותשובות
מה ההבדל בין קפה בשיטת הכנה "מזיגה מעל" (Pour Over) לפרנץ’ פרס?
קפה "Pour-over" נטחן לאבקה ואז מועבר דרך פילטר. פולי הקפה נחלטים במים חמים שעוברים דרך הפילטר בטפטוף איטי ("דריפ"). במהלך הכנת קפה פרנץ’ פרס מדלגים על ההשרייה בפילטר וטחינת הפולים, מה שמעניק לקפה טעם חזק ומודגש יותר.
כמה זמן מחזיקים מעמד פולי קפה?
לפולי קפה אין תאריך תפוגה מדויק, והדרך הטובה ביותר לוודא שהם עדיין טריים היא לסמוך על החושים שלכם. כשהקפה מאבד את הטעם המקורי והארומה הייחודית שלו, זה סימן בטוח לכך שהוא מתחיל להתקלקל.
פולים טריים שנקלו זמן קצר לפני טחינתם נשארים טריים במשך שלושה חודשים פחות או יותר, בעוד שקפה טחון טרי ישמור על מלוא הטעם המקורי שלו במשך כמה שבועות או חודש לכל היותר. זה נובע מכך שאבקת קפה חשופה יותר למגע עם חמצן הגורם לה להרקיב.
תוחלת החיים של תערובת הקפה שלכם תלויה גם באופן האריזה והאחסון שלה. כדי לשמור על טריות מירבית של הקפה, חשוב לשמור אותו בשקיות אטומות והרמטיות עם שסתום חד-כיווני. המנגנון הזה מסלק ביעילות גזים טבעיים שהצטברו בשקית מבלי לאפשר לאוויר מבחוץ לחדור פנימה ולפגוע בטעם של הפולים.
האם פולי קפה בטוחים לאכילה?
כן, למרות שיש סיכוי גבוה שלא תתחברו לטעם שלהם. בכוס הקפה שלכם, אתם שותים רק חלק מהפולים שעוברים סינון דרך פילטר. כשתאכלו פולי קפה שלמים, תרגישו את מלוא הטעם שלהם ללא פילטרים. לכן, הטעם האותנטי שלהם שונה מזה שאתם מרגישים בקפה שלכם שעובר חליטה וסינון.
מהם פולי קפה?
תאמינו או לא, אבל הקפה שאתם שותים מדי בוקר מתחיל את דרכו בפירות הגדלים על עצים. פרי הקפה מזכיר דובדבן ובעל צבע אדום או סגול ומשקה הקפה עצמו מופק מהחרצנים (הגרעינים) שלו שנקראים פולים.
האם קפה בשיטת חליטה (pour-over) תמיד מר?
אם אתם מרגישים מרירות חזקה בקפה עם כל תערובת פולים שאתם מנסים, יש סיכוי גבוה שאתם מבשלים את הקפה יתר על המידה בסיר הפינג’אן שלכם. תנסו לקצר תהליכים ולא להשרות את הקפה זמן רב מדי.
האם קפה יכול לגרום לכם להרגיש לא טוב?
עם הזמן קפה מתעפש, מתחמצן ומעלה עובש. בדיוק כמו קורנפלקס ישן, בדרך כלל לא מדובר בסכנת נפשות אם תצרכו קפה ישן שידע זמנים טובים יותר. אבל הטעם שלו יתחיל להתפוגג ולהשתנות ויהיה רחוק שנות אור מקפה טרי ורענן. בכל מקרה, עדיף ללכת על בטוח ולהימנע משתיית קפה ישן ששכב מיליון שנה על המדף כדי לא לסכן את בריאותכם.
למה אנשים כל כך אוהבים לשתות קפה?
חייבת להיות סיבה טובה לכך ששתיית קפה הפכה למנהג יומיומי של רבים מאיתנו. בטווח הקצר, הקפאין שמכיל הקפה מאיץ את חילוף החומרים וקצב שריפת השומנים בגוף, אבל עם הזמן אנשים מפתחים סבילות אליו וצריכים להעלות את כמויות הקפה שהם צורכים כדי להרגיש בהשפעה שלו. אבל גם בטווח הארוך, קיימת אפשרות ממשית שצריכת קפה מדכאת תיאבון מוגבר ועוזרת לאכול פחות ולרדת במשקל.
כמה זמן פולי קפה שומרים על טריותם?
אם אתם מאחסנים פולים במיכל שקוף שאינו אטום בצורה הרמטית, הם ישמרו על הטריות שלהם במשך שבועיים לכל היותר. לעומת זאת, אם פולי הקפה ארוזים היטב בשקית הרמטית בעלת שסתום אוויר חד-כווני, הם יישארו כמו חדשים במשך שישה חודשים. חיי המדף של פולי קפה טחונים קצרים יותר.
האם ניתן לטחון פולי קפה ללא מטחנת קפה?
למרות שהדרך הטובה והמומלצת ביותר לטחון פולים היא בעזרת מטחנת קפה שנועדה במיוחד לעבודה העדינה והרגישה הזאת, תוכלו להשתמש בבלנדר ובמעבד מזון אם אין לכם אחת. אפשרות אחרת היא לטחון את הקפה בצורה ידנית בעזרת כלים בסיסיים כמו מערוך, פטיש או עלי ומכתש. גם מטחנה ידנית או כותש שום יעשו את העבודה.
האם קפה הוא המשקה הפופולרי ביותר בעולם?
אכן כן, קפה הוא המשקה הפופולרי ביותר בעולם, עם למעלה מ-400 מיליארד כוסות קפה הנצרכות מדי שנה. המספר הבלתי נתפס הזה מדבר בעד עצמו.
השורה התחתונה
אין ספק שקפה הפך לחלק בלתי נפרד משגרת היומיום שלנו. כל ספל קפה הוא עולם ומלואו והדרך לקפה משובח בטעם המדויק שאתם אוהבים היא סוג של מדע ואומנות.
בחירת תערובת פולי הקפה הנכונים והמתאימים עבורכם יכולה להפוך לכאב ראש שלא קטן. כדי להפוך את החיים שלכם לנוחים ופשוטים יותר, בחרנו עבורכם את תערובות הקפה המשובחות והמובחרות ביותר שיעזרו לכם ליהנות מקפה בטעם גן עדן בלי שתצטרכו לפשוט את הרגל.
פולי הקפה הנכונים יכולים לעשות את כל ההבדל בין קפה מענג וממכר למשקה דלוח ונוראי שלא יעמוד בציפיות שלכם. בין אם אתם מכורים לאספרסו איכותי או שיש לכם דחף בלתי נשלט לתערובת קפה עוצמתית שתקפיץ לכם את היום, אחד מהמוצרים המעולים ברשימה המובחרת שלנו יסגור לכם את הפינה בצורה מושלמת.
אנחנו מקווים שהמידע המועיל והשימושי במדריך המפורט הזה יעזור לכם לעשות בחירה מנצחת בקפה מצוין שיקלע לטעם שלכם ויחסוך לכם המון ספקות, התלבטויות ואכזבות!