פודקאסט: 32 פודקאסטים מומלצים לשנת 2024 [דירוג מקיף]

אין לך זמן לקרוא הכל? הנה הפודקאסט הכי טוב לשנת 2024.

איך הצלחת? – הפודקאסט הכי מרתק בשפה העברית. עידן בן אור מראיין דמויות ישראליות מעניינות על סיפור ההצלחה שלהן. לחצו כאן כדי להאזין לפודקאסט!

אם בזמן האחרון יוצא לכם לשמוע יותר ויותר את המושג פודקאסט, אז דעו קודם כל שזה ממש לא במקרה. באופן מפתיע ביותר הפכו הפודקאסטים (או ההסכתים, אם תרצו), שמקורם בכלל בשידורי הרדיו המוקדמים, לאהובים יותר מתמיד.

האפשרות הנפלאה להאזנה אונליין מכל מקום וכמעט בכל זמן, הפכו את המדיה הזו לאהובה במיוחד על אנשים שהרבה פעמים מחפשים עניין והרחבת דעת גם מבלי לבהות במסכים.

קצרים בזמן? הנה טבלה להשוואה מהירה:

קטגורית הפודקאסט
למי מתאים?
איפה ניתן לשמוע?
הכי מרתק
לוגו פודקאסט איך הצלחת
איך הצלחת
ראיונות אישיים ומרתקים
להאזנה לפודקאסט
קטגורית הפודקאסט
בכל פרק מתארחת דמות ישראלית מעניינת אחרת שכולנו מכירים ואהובים ומביאה אלינו המאזינים את סיפור ההצלחה שלה. 
למי מתאים?
כל מי שמתעניין בהצלחה ומעוניין לדעת מה הסוד של אנשים שעשו את זה בתחומים שונים (אגב, הצלחה זה לא תמיד אומר הרבה כסף או הצלחה כלכלית).
איפה ניתן לשמוע?
באתר מרכז הפודקאסטים, שם תוכלו למצוא אגב עוד הרבה פודקאסטים מעולים. 
הכי מגוון
לוגו של הפודקאסט עושים מזה סיפור
עושים מזה סיפור
נושאים שונים ומגוונים
להאזנה לפודקאסט
קטגורית הפודקאסט
ידע כללי והעמקה בנושאים מעניינים שונים. כל פרק מתמקד בנושא מרתק אחר ובוחן אותו מכל הכיוונים.
למי מתאים?
בגדול לכל אחד, פחות לילדים כי הרבה פעמים התכנים פחות מתאימים.
איפה ניתן לשמוע?
באתר פודקאסטים וברוב אפליקציות המוזיקה.
לחובבי דיגיטל
לוגו של חיות בדיגיטל פודקאסט
חיות בדיגיטל
זוויות חשיבה מקוריות
להאזנה לפודקאסט
קטגורית הפודקאסט
העולם הדיגיטלי הוא כבר מציאות קיימת הנוכחת בחיים של כולנו. הפודקאסט הזה, בהנחיית נתלי רוגל, בוחן את ההיבטים וההשפעות של עולם הדיגיטל בחיינו.
למי מתאים?
מתאים לכל חובבי הדיגיטל וגם למי שרוצה להבין קצת יותר לעומק את ההשפעות של העולם הזה והמסכים על חיינו.  
איפה ניתן לשמוע?
אתר פודקאסטים ואפליקציות המוזיקה המובילות.

יוצרי הפודקאסטים המובילים בעולם זיהו את הביקוש והחלו לייצר תכנים מעולים ומרתקים בנושאים שונים שמדברים אל הלב של הרבה אנשים.

כך בדיוק כל אחד מאיתנו יכול היום להאזין לתכנים מעולים, מצחיקים, מותחים ומרחיבי דעת בקלות, הרבה פעמים בחינם ולכל היותר בתשלום סמלי בלבד (אם אתם מנויים לספוטיפיי או אפל מיוזיק למשל, אז יש לכם גישה לאלפי פודקאסטים מעולים מהארץ ומהעולם).

אז אם עדיין לא יצא לכם לגלות את העולם הנפלא של הפודקאסטים, אנו רוצים להמליץ לכם כעת על הטופ 30 המומלצים שלנו ועל הדרך לתת עוד מידע מעניין על התופעה הזו. האזנה נעימה!

פודקאסטים מומלצים לשנת 2024

1

איך הצלחת?

הפודקאסט של עידן בן אור
הכי מרתק
נראה שאחת השאלות שמעסיקות רבים בעולם ובפרט בארץ היא: מהו סוד ההצלחה? שאלה גדולה שעליה תשובות רבות, ומי שרוצה להיכנס לעומק הנושא בהחלט יקבל זווית מעניינת מהפודקאסט.

מגיש התכנית הוא עידן בן אור, אחד מהיזמים המבריקים בישראל בתחום השיווק הדיגיטלי, שמראיין בכל פרק אישיות מוכרת אחרת בישראל ומנסה לזקק דרך ריאיון רגיש וקרוב את סוד ההצלחה שלה.

  • נושא הפודקאסט: סיפור ההצלחה המרתק של דמויות מוכרות ואהובות בישראל דרך ריאיון אישי בגובה העיניים. 
  • למי מתאים? מתאים לכל חובבי האקטואליה. הראיונות הם קלילים ובגובה העיניים, ועדיין יורדים לפרטים הקטנים והמעניינים בכל סיפור. ילדים ובני נוער פחות יתחברו, אבל מעבר לכך זה פודקאסט מצוין שמתאים לכולם.
  • אילו אורחים? חבר הכנסת עמיחי שיקלי, אושיית התקשורת שי גולדן ועוד רבים וטובים. 
  • גולת הכותרת: הריאיון עם חבר הכנסת עמיחי שיקלי, שעמד בשנים האחרונות במרכז המערכת הפוליטית בישראל, הוא בלי ספק אחד המרתקים. השיחה נוגעת בנקודות מעניינות כמו ההחלטות הקשות שקיבל, התפיסה שלו בקרב הציבור הישראלי, מדוע הוא בוחר תמיד לדבוק באמת שלו גם כשזה לא נוח במאה אחוז, ועוד. 
  • איפה ניתן לשמוע? יוטיוב, ספוטיפיי, אפל פודקאסט ובשאר הפלטפורמות. 
2

עושים מזה סיפור

פודקאסט על סיפורים מעניינים
מגוון נושאים
עושים מזה סיפור הוא פודקאסט נהדר למי שמחפש שעות של סיפורים מרתקים ומיוחדים על נושאים שלרוב בכלל לא היינו חושבים לחפור בהם בעצמנו.

המגישים הנהדרים הם נועם פיינהולץ ומעיין רוגל, שבכל פרק מפרקים בצורה מדהימה סיפורים בנושאים שונים. הנאה מובטחת והרבה זוויות חדשות ומעניינות לנושאים שונים שכולנו חושבים עליהם מדי פעם בצורה שטחית. 

  • נושא הפודקאסט: סיפורים מרתקים ואנקדוטות על נושאים שונים.
  • למי מתאים? בגדול לכולם. פודקאסט קולח ומרתק שלא נוגע לנושאים ספציפיים נישתיים, אלא יכול לעניין כל אחד עם התחומים הרבים שעולים בפרקים. 
  • אילו אורחים? ברוב הפרקים אין אורחים מיוחדים, אך מדי פעם ניתן לשמוע אינסרטים וקטעים של מרואיינים חיצוניים ששופכים אור מזווית נוספת על כל נושא. 
  • גולת הכותרת: קשה מאד לבחור. אנחנו אהבנו במיוחד את הפרק העוסק בבישול ומקשר בין השף אייל שני, סיפור מטורף על שף שאכל את אשתו ועוד מעשיות מטורפות שכולן אגב קרו באמת. מה שכיף זה שכל פרק מביא זוויות חדשות וסיפורים מפתיעים, ככה שזה לא ממש משנה באיזה פרק תבחרו, אתם עומדים ליהנות ולהחכים. 
  • איפה ניתן לשמוע? אתר פודקאסטים.
3

חיות בדיגיטל

פודקאסט לחובבי דיגיטל
מעמיק ומקורי
פודקאסט העוסק בעולם הדיגיטלי והמסכים ומשלב אורחים מעניינים וזוויות חשיבה מקוריות.

תרצו בזה או לא, העידן הדיגיטלי הביא איתו שינויים נרחבים בחיים של כולנו, כאלו שבאים לידי ביטוי לא רק בדברים שברורים ונראים לעין, אלא בכל פן בחיים שאנחנו בכלל לא מצליחים לחשוב עליו.

הפודקאסט המרתק הזה בהגשת נתלי רוגל נכנס לקרביים של הנושא ומפרק את המציאות לגורמים בכל מה שקשור לחיבור שלנו עם הדיגיטל והמסכים. זוכה בפודקאסט השנה לשנים 2020 ו-2021.

  • נושא הפודקאסט: מבט מעמיק על היבטים שונים של דיגיטל וההשפעות שלהם על החיים של כולנו. 
  • למי מתאים? מתאים במיוחד לחובבי דיגיטל, אבל גם לכל מי שיוצא לו לחשוב מדי פעם על החיים ועל העתיד של כולנו בעולם שהולך ונעשה דיגיטלי יותר מיום ליום. 
  • אילו אורחים? רשימת האורחים היא ארוכה ומגוונת, ומביאה דמויות מעניינות מישראל שנותנות את הזווית שלהן לכל נושא כמו יובל שרף, דרור גלוברמן ועוד. 
  • גולת הכותרת: אחד הפרקים המרתקים ביותר הוא הפרק שבו התארחה סופר נני, הלוא היא מיכל דליות, הוא הפרק שמדבר על הדיגיטל בחיים של הילדים ועל האתגרים של ההורים בנושא הזה. פרק שמעלה כמה נקודות מחשבה באחד הנושאים הכי בוערים להורים היום ובכלל, אתגר חינוכי עצום של מערכות החינוך בארץ ובעולם. 
  • איפה ניתן לשמוע? אתר פודקאסטים.
4

המנגל

פודקאסט למתעניינים במיתוג ושיווק
תוכן בגובה העניים
כל פרק עוסק בנושא אחר ונותן ערך מוסף ליזמים, פרילנסרים, בעלי עסקים, מנכ״לים, אנשי שיווק ועוד.

יוסי פורקוש וחגי גולדובסקי הם שני יזמים שיצרו בשנים האחרונות את אחד הפודקאסטים המומלצים והחשובים ביותר בתחום היזמות, המיתוג, השיווק והדיגיטל.

מצד אחד מדובר בתכנים שהם מאד בגובה העיניים ולא חייבים להיות מומחים בתחום כזה או אחר כדי להבין אותם, ומצד שני הפרקים גם יורדים לעומק של נושאים חשובים ולגמרי נותנים מידע רלוונטי שיכול לעזור לאנשי עסקים ועצמאיים. 

  • נושא הפודקאסט: יזמות, שיווק בדיגיטל, מיתוג ועולם העסקים. 
  • למי מתאים? מתאים במיוחד ליזמים ובעלי עסקים מכל תחום שהוא, החל מסטארטאפים, מיזמים ועד לעצמאיים ועסקים קטנים עד גדולים. 
  • אילו אורחים? רשימה מגוונת של דמויות מפתח מעולם העסקים בישראל, הרבה יזמים מצליחים ואנשי הייטק. 
  • גולת הכותרת: האמת היא שקשה לקבוע מהי גולת הכותרת מפני שכל הפרקים הם מעניינים ורלוונטיים עבור עצמאיים ובעלי עסקים. 
  • איפה ניתן לשמוע? אתר Fresh פודקאסטים.
5

בזמן שעבדתם

פודקאסט על חדשות מדיה ודיגיטל
מעניין
פודקאסט נהדר שהוא בעצם וידאוקאסט (כלומר, ניתן לצפות במגישים באינטרנט) מבית קשת ומאקו.

דני פלד, שותף מנהל בקרן KDC בשיחות מרתקות עם המגיש האהוב דרור גלוברמן עם סקירה נוספת על כל חדשות הדיגיטל והמדיה שאולי פספסתם בזמן שהייתם בעבודה. 

  • נושא הפודקאסט: חדשות מעניינות בנושאים של דיגיטל, טכנולוגיה ותקשורת.
  • למי מתאים? לכל מי שחובב דיגיטל וטכנולוגיה ורוצה להעמיק וללמוד עוד על נושאים שונים. 
  • אילו אורחים? האורחים לא מגיעים לכל תכנית, אך מדי פעם מצטרפים אנשי מפתח בתעשייה בישראל שמביאים עוד זווית מעניינת על הנושאים השונים. 
  • גולת הכותרת: אין ספק שכל פרק שעוסק באפל, בחידושים הטכנולוגיים ובשינויים כלכליים הקשורים בחברה הוא פרק מיוחד שווה לשמוע. 
  • איפה ניתן לשמוע? אתר רדיו לייב.
6

עושים טכנולוגיה

סוציולוגיה של טכנולוגיה
חשיבה מרעננת
כפי שאתם יכולים להבין כבר לבד, פודקאסטים בנושאי טכנולוגיה הם פופולריים במיוחד בימינו, והפודקאסט המצוין הזה מראה בדיוק למה.

יובל דרור, מרצה, סופר וחוקר בתחום הסוציולוגיה של הטכנולוגיה מביא בכל פרק מבט מרענן וחדש על הקשר שבין ההתנהגות האנושית החברתית, וההשפעה הישירה והעקיפה של דיגיטל וטכנולוגיה עליה. 

  • נושא הפודקאסט: מבט על ההיבט הסוציולוגי של הטכנולוגיה והקדמה האנושית. 
  • למי מתאים? מתאים לכל מי שמתעניין בטכנולוגיה, אבל יש כאן הרבה מעבר, מפני שהפודקאסט נוגע בתחומים כל כך שגורים ורלוונטיים לחיים שכולנו. בסופו של דבר זה מתאים לכל שמתעניין בחברה האנושית ובתהליכים סוציולוגיים מקיפים מרתקים המתרחשים בה. 
  • אילו אורחים? אין יותר מדי אורחים בפרקים השונים מלבד בכמה פעמים ספורות. האמת היא גם שזה לא ממש חסר כי יובל דרור פשוט מספק את כל הסחורה. 
  • גולת הכותרת: הפרק שהכי תפס אותנו הוא בלי ספק זה שעוסק בשאלת הזמן. איך זה שבעידן כל כך מתקדם כשכל הכלים לחיסכון בזמן עומדים לרשותנו, רובינו עדיין מרגישים מחסור עצום במשאב הזה החשוב הזה?
  • איפה ניתן לשמוע? באתר רשת עושים היסטוריה ובאפליקציה.
7

מה יש בזה – פודקאסט מומלץ בנושא היסטוריה

מושלם לחובבי היסטוריה
אלתורים מצחיקים
ובמעבר חד מענייני טכנולוגיה בואו נעבור להיסטוריה, וכזו שמוגשת בצורה קומית ומיוחדת.

בכל פרק קובי מלמד מביא סיפור היסטורי אמיתי לחלוטין, אך כזה שהוא הזוי ומופרך לחלוטין, ולצידו נמצא אלעד יצחקיאן ששומע את הסיפור לראשונה. כל פרק מוקלט כטייק אחד שחציו למעשה מאולתר והסיפורים המדהימים מקבלים זווית קורעת מצחוק.  

  • נושא הפודקאסט: סיפורים היסטוריים בשיח מצחיק ואפילו משוגע יש לומר. 
  • למי מתאים? לחובבי ההיסטוריה בלי ספק, וגם סתם למי שאוהב לצחוק מכל הלב ועל הדרך לשמוע סיפורים מעניינים. 
  • אילו אורחים? אלעד יצחקיאן הוא האורח הקבוע ואיתו כל תכנית מגיעה למחזות מטורפים. 
  • גולת הכותרת: אנחנו הכי התחברנו לפרק על סיפור מסתורי ויוצא דופן של עשרות מקרים של נשים באילינוי של שנות הארבעים שדיווחו על אדם שנכנס אליהן הביתה וריסס אותן בגז. הבעיה? אף אחד לא בטוח שזה באמת קרה. 
  • איפה ניתן לשמוע? באתר הפודקאסט ובכל אפליקציות המוזיקה. 
8

שיר אחד

שירים מזווית שלא הכרתם
שירים ישראלים
פודקאסט מעניין שחוקר את העומק והיצירה של שירים ישראלים מוכרים ואהובים.

נכון שמדי פעם יוצא לכם לשמוע שיר כזה או אחר שאתם אוהבים ולהתחיל לחשוב על מה הוא בכלל מדבר ומה עומד מאחורי היצירה שלו? אז הפודקאסט הנפלא הזה נותן לכם בדיוק את זה ויורד לקרביים של השירים הישראלים הגדולים והאהובים ביותר בכל הזמנים.  

  • נושא הפודקאסט: מוזיקה ישראלית. 
  • למי מתאים? לכל מי שאוהב מוזיקה, שירים ישראליים בפרט והיסטוריה ותרבות של מדינת ישראל על הדרך. 
  • אילו אורחים? הפודקאסט של תאגיד כאן מביא בכל פעם את הזווית של אחד מאנשי המפתח המובילים ויוצרי התוכנית תומר מולווידזון, ניר גורילה, מאיה קוסובר ורום אטיק. 
  • גולת הכותרת: ברוח התקופה אנו מצאנו שהפרק הכי מעניין הוא זה שמנתח את השיר ״ואלס להגנת הצומח״ שנכתב על ידי נעמי שמר, והוא במידה רבה השיר הראשון שהביע מחאה על התופעה של אי שוויון מגדרי והטרדות מיניות. 
  • איפה ניתן לשמוע? באתר כאן ובכל אפליקציות המוזיקה והפודקאסטים. 
9

פה ושם בארץ ישראל

היסטוריה, מדע ותרבות
דוקומנטרי
פודקאסט דו שבועי נפלא שיוצר ומגיש יפתח מזור.

הוא מביא בכל פרק לשולחן נושא היסטורי מרתק אחר וכן עוסק בנושאים מקבילים של מדע ותרבות. 

  • נושא הפודקאסט: היסטוריה ותרבות ארץ ישראלית. 
  • למי מתאים? לחובבי ההיסטוריה באשר הם. פודקאסט מצוין לחוויה משפחתית ומתאים גם לבני נוער וילדים גדולים. 
  • אילו אורחים? מדי פעם מצטרפים לתכנית אנשי מפתח ודמויות מהסיפורים ההיסטוריים שמגיעות לספר לנו ממקור ראשון את ההיסטוריה המרתקת. 
  • גולת הכותרת: פרק מיוחד שמספר על טיול יוצא דופן שערכו חניכי המחנות העולים בשנות השלושים והגיעו בטעות לדמשק, שפותח חלון לתרבות תנועות הנוער הציוניות עד ימינו אנו. 
  • איפה ניתן לשמוע? באתרי הפודקאסטים ואפליקציות המוזיקה. 
10

קטע כלכלי

מעולה לחובבי תחום הכלכלה
הרצאות מרתקות
הפרויקט הנהדר הזה נותן למאזין נקודת מבט חדשה ומרעננת על הכלכלה עם מבט על פילוסופי וסוציולוגי על כל העניין. 

פרופסור שוהם אושי קראוס, היוצר והמגיש של הפודקאסט הנפלא הזה, הוא אחד מהחוקרים המובילים בתחום הסוציולוגיה הכלכלית ומרצה מזה שנים באקדמיה בתחום.

  • נושא הפודקאסט: כלכלה מנקודות מבט שונות ומרעננות. 
  • למי מתאים? כמובן שלמי שמתעניין בכלכלה, אבל זהו פודקאסט מעניין שיתאים לכל מי שמתעניין בחברה האנושית וביחסי הגומלין החברתיים. 
  • אילו אורחים? פחות אורחים, יותר הרצאות מרתקות של פרופסור אושי קראוס בנושאים כלכליים שונים. 
  • גולת הכותרת: כל פרק שעוסק בשוק ההון, בפסיכולוגיה שלו ובשאלה האם ניתן לחזות את התנודות שלו ובפרט נפילה זה פרק שמומלץ להאזין לו. 
  • איפה ניתן לשמוע? אתר פודקאסטים ואפליקציות המוזיקה.
11

ערך מוסף

יסודות הכלכלה

אז נמשיך בקו הכלכלי ונמליץ לכם אחד הפודקאסטים המשובחים ביותר בתחום בהגשת ליאור תבורי וטל וולפסון, בוגרי משרד האוצר.

כל פרק מדבר על מושג יסוד אחר חשוב בכלכלה והתכנית מנגישה נושאים כביכול מורכבים כך שכל אחד יכול להבין אותם וללמוד עליהם. מה זה ביטקוין? כיצד מוגדרת צמיחה כלכלית ורמת חיים? מהן השקעות בבורסה? את כל הדברים האלו תוכלו ללמוד דרך הפודקאסט המצוין הזה. 

נושא הפודקאסט: מושגי יסוד בכלכלה בגובה העיניים.

למי מתאים? כל מי שרוצה ללמוד על כלכלה בלי ידע מקדים ובלי מורכבות מעצבנת. 

אילו אורחים? בלי אורחים מיוחדים.

גולת הכותרת: אם אתם שואלים אותנו, הפרק שמדבר על ביטקוין ומטבעות וירטואליים הוא זה שהכי תפס אותנו והצליח סוף כל סוף להסביר לנו מה כל הדבר הזה אומר. 

איפה ניתן לשמוע? באתר כאן ואפליקציות המוזיקה. 

12

העמק הדיגיטלי

אורחים ויזמים בתחום הדיגיטל

פודקאסט נהדר בהנחיית עופר עציון ששידר במקור ברדיו קול יזרעאל של עמק יזרעאל. הפרקים השונים מביאים נקודת מבט מעניינת על נושאים שונים הקשורים בדיגיטל. 

נושא הפודקאסט: דיגיטל ומדיה.

למי מתאים? לכל מי שמתעניין בדיגיטל ובמיוחד לעצמאיים העוסקים בתחום. 

אילו אורחים? אורחים בתחומים שונים של קידום ושיווק, כתיבה יוצרת, עיצוב גרפי, יזמים בתחום הדיגיטל, מנהלי משרדי פרסום ועוד. 

גולת הכותרת: הפרק שעוסק בכתיבה יוצרת עם האורחת טלי וייס. 

איפה ניתן לשמוע? אתר מיקס קלאוד. 

13

שיחות בבריאות הנפש

מודעות לנושא חשוב

בריאות הנפש היא בלי ספק אחד הנושאים המעניינים ביותר, והפודקאסט הנפלא הזה שיוצר ומגיש מנחם סופר מכניס אותנו אל לב העניינים ונוגע בנושאים חשובים ורלוונטיים לכולם.

יחסי מטפל מטופל בפסיכולוגיה המודרנית, ההשפעה של הטיפול הניתן לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית, הצצה לנושא המרתק של טיפול בנזעי חשמל ועוד – על כל הנושאים המרתקים האלו ועוד תוכלו לשמוע בפרקים השונים. 

נושא הפודקאסט: בריאות הנפש.

למי מתאים? לכל מי שנפש האדם מרתקת ומסקרנת אותו, ולכל למי שמעוניין לצלול אל לב הנושא של בריאות נפש האדם. 

אילו אורחים? מגוון דמויות מעניינות וחשובות בפרקים השונים כמו מלי אורגד, המפקחת הארצית בתחום נפגעות תקיפה מינית, מרים גולדברג, דוקטורנטית בבית הספר לעבודה סוציאלית בבר אילן, מטופלים שסבלו בעבר או סובלים היום ממחלות והפרעות נפש ועוד רבים וטובים אחרים. 

איפה ניתן לשמוע? אתר בלברי. 

14

סינמסקופ

סקירת סרטים

סינמה סקופ הוא למעשה בלוג הקולנוע המצוין של יאיר רוה, אחד ממומחי ומבקרי הקולנוע הטובים ביותר בארץ בשנים האחרונות.

הפרקים השונים הם מגוונים למדי ועוסקים לפעמים בביקורות וסקירה של סרטים מעניינים שיצאו לאקרנים לאחרונה, ולעתים מקיפים וסוקרים ז׳אנרים בתרבות הקולנוע או מספקים סקירה של אירועים חשובים כמו פסטיבל כאן. 

נושא הפודקאסט: קולנוע, קולנוע ועוד פעם קולנוע. 

למי מתאים? לכל חובבי הקולנוע והסרטים באשר הם. 

אילו אורחים? מדי פעם מצטרפים לפרקים השונים אורחים מעניינים ורלוונטיים כמו לי להב, שהצטרפה בפרק המשוגע על אחד הסרטים המעניינים שיצאו לאחרונה ״הכל, בכל מקום, בבת אחת״ או אד לחמן, צלם שעבד עם מפיקים ובמאים גדולים בפתיחה של הפרק העוסק בפסטיבל הקולנוע דוקאביב. 

גולת הכותרת: הפרק העוסק בבאטמן שיצא לאחרונה הוא בלי ספק אחד המעניינים ומעלה כמה נקודות למחשבה לגבי אחד הסרטים השנויים ביותר במחלוקת שיצאו לאקרנים. 

איפה ניתן לשמוע? בבלוג סינמקופ של יאיר רווה ובאפליקציות המוזיקה. 

15

הקצבייה

הומור משובח

אם אתם לא מכירים את ההומור הנפלא והדמויות הקומיות המשובחות של סדרת הטלוויזיה ״קופה ראשית״, אז הרשו לברך אתכם קודם כל על הנחיתה על כדור הארץ.

בקצרה, מדובר באחת הסדרות המצחיקות ביותר של השנים האחרונות, והפודקאסט הזה הוא ספין אוף עם שתיים מהדמויות האהובות בה, ניסים ואנטולי עובדי הקצבייה.

למי שלא מכיר, מדובר בצמד חמד, חברים טובים שגם רבים לא מעט שנקלעים לשלל סיטואציות מצחיקות. הפודקאסט מביא למעשה עוד תרחישים בין דמויות שונות בסדרה כשהמגישים עם כמובן השניים.

נושא הפודקאסט: תכנית אירוח הומוריסטית עם דמויות בדיוניות.

למי מתאים? לכל מי שאוהב לצחוק מכל הלב וכמובן בפרט למעריצי הסדרה (ואם עוד לא צפיתם אז זה הזמן!).

אילו אורחים? האורחים הם למעשה הדמויות השונות מהתכנית – אמנון טיטינסקי, לקוח קמצן, נרגן ומשעשע (דב נבון), הקופאית הצעקנית כוכבה (קרן מור), ועוד. מדי פעם מצטרפים גם אורחים חיצוניים מעניינים כמו הצ׳ייסר איתי הרמן, או העיתונאי רוני קובן. 

גולת הכותרת: כל הפרקים מצחיקים וכיפיים, אבל הפרק שבו שירה שטיינבוך, המנהלת של הסופר, מפגינה את כישורי השירה שלה ופאולה ולאון נותנים עצות בזוגיות ששוות זהב הביא אותנו עד לדמעות. 

איפה ניתן לשמוע? אתר כאן ואפליקציות המוזיקה.

16

ציון 3

כדורגל להמונים

הפודקאסט הבא הוא בגדר האזנת חובה לחובבי הכדורגל, עם פרק שבועי נפלא שעוסק בספורט האהוב ביותר בעולם ובטח כאן בישראל.

היוצרים והמגישים הנהדרים הם יונתן נמרודי, ראם שרמן, איציק שאשו ומשה זיאת. כל פרק עוסק במשחק אחר, קבוצה, טורניר מעניין, תחזיות ואפילו קצת רכילויות וג׳וס מדי פעם. 

נושא הפודקאסט: כדורגל, וכל מילה נוספת מיותרת. 

למי מתאים? בוודאי לכל מי שכדורגל זורם לו בדם וגם לכאלה שחובבים את הענף בקטנה. 

אילו אורחים? הפרקים דינאמיים ובכל פעם מתארחים חברים אחרים ואנשים מעולם הספורט. 

למה הפודקאסט מומלץ? אם אנחנו מדברים על הזמנים האחרונים, אין ספק שהפרק שסוקר את האליפות של מכבי חיפה הוא אחד המעניינים והרלוונטיים ביותר. 

איפה ניתן לשמוע? באתר ציון 3 ובאפליקציות המוזיקה. 

17

בואו נדבר רצח

אם אתם בקטע של פשעים מסתוריים ותמיד עניין אתכם להיכנס אל תוך המוח של הפושעים הגדולים בהיסטוריה, את הפודקאסט הזה אתם פשוט חייבים להכיר.

המגישות שלי שמורק וקרן סיאורדיה נפגשות לשיחת סלון מרתקת, ומביאות אלינו סיפורי רצח אמיתיים ועוצרי נשימה שלגמרי תרצו להאזין להם. 

נושא הפודקאסט: רצח, פשע ומסתורין סיפורי רצח אמיתיים והיכרות עם הפרטים הקטנים והמעניינים ביותר של כל סיפור. 

למי מתאים? בגדול, לכל מי שחובב מתח, סיפורי בלשות ומסתורין. לא מתאים לילדים כי הפודקאסט מכיל תכנים קשים להאזנה. 

אילו אורחים? לפעמים מדובר בפרקים רק עם המגישות, אך הרבה פעמים מצטרפים אורחים מעניינים ששופכים אור על סיפורים שכולנו מכירים ומתעניינים בהם. 

גולת הכותרת: אין ספק שברוח התקופה, הפרקים העוסקים בסיפורה של תאיר ראדה והאם רומן זדורוב הוא האחראי למעשה הרצח הנתעב, הם הפרקים הכי מעניינים ומסקרנים. 

איפה ניתן לשמוע? אתר פודקאסטים ופודבין. 

18

חושבים טוב

פסיכולוגיה חיובית

חושבים טוב הוא פודקאסט בנושאים שונים בעריכה והגשה של יהודית כץ.

הוא עוסק בנושאים שונים שרלוונטיים לכולנו בחיי היום יום ושאלות בסיסיות שמעסיקות אותנו, כמו איך להפסיק לריב על אותו הדבר עם בן/בת הזוג, מהי המשמעות הזו שכולנו מחפשים כל הזמן, איך לשנות הרגלים ולהתפתח כבני אדם ועוד. 

נושא הפודקאסט: פסיכולוגיה ונפש האדם.

למי מתאים? פודקאסט בעיקר למבוגרים ולכל מי שמתעניין בנפש ובחקר פנימי. 

אילו אורחים? בפרקים השונים יהודית כץ מארחת הרבה מאד אנשים מעניינים, דוקטורים לפסיכולוגיה וסוציולוגיה ואנשי מפתח מתחום בריאות הנפש. 

גולת הכותרת: האמת היא שכל פרק הוא מעניין וסוחף בפני עצמו, וכנראה שכל אחד יתחבר לפרקים בהתאם למה שמעסיק אותו בחיים. בשבילנו זה היה הפרק שעוסק בנושא של סליחה והבעת חרטה ולמה זה משהו שלכל כך הרבה אנשים קשה לעשות. 

איפה ניתן לשמוע? באתר של יהודית כץ ובמרכז הפודקאסטים. 

19

סקס אפיל

שיחה פתוחה

אז הגיע הזמן קצת לפלפל את העניינים ולהכיר לכם את הפודקאסט הנהדר הזה שנקרא סקס אפיל, ועוסק, איך לא, בסקס! כולם עושים את זה אך לא כולם מדברים על זה בחופשיות, ומה שבטוח זה שכולנו היינו רוצים ללמוד על זה עוד ולעשות את זה ממקום בריא ומקרב.

הפרקים בפודקאסט המצוין הזה בהגשתה ועריכתה של לורי שטטמאור, עורכת Ynet יחסים, עוסקים בנושאים שונים במיניות שלנו ומעלים סוגיות שלכולנו יוצא לחשוב עליהם מדי פעם ולפעמים אנחנו אפילו לא מעזים לשאול או לדבר עליהן. 

נושא הפודקאסט: סקס ומיניות. 

למי מתאים? למבוגרים וכל מי שמתעניין במיניות וחקר עצמי של הגוף והנפש. 

אילו אורחים? מגוון אורחים מעניינים – דוקטורים למיניות, זוגות במערכת יחסים פוליאמורית, מטפלים במיניות ועוד. 

גולת הכותרת: העידן הנוכחי הפך את הנושא של מערכות יחסית פתוחות לפופולרי במיוחד, ויש כמה פרקים מעניינים שעוסקים בסוגיה הזו. 

איפה ניתן לשמוע? אתר Ynet ואפליקציות המוזיקה. 

20

עושים פוליטיקה

מדברים פוליטיקה

את דפנה ליאל העיתונאית המוכשרת כולנו מכירים והיא מביאה אלינו מדי יום ידיעות ומידע מעניין בנושאים החמים ביותר של הפוליטיקה הישראלית.

בפודקאסט הזה ליאל מעמיקה יותר ומנתחת אירועים חשובים, שגם מאפשרים לנו להכיר יותר לעומק את נציגי הציבור שלנו ולקבל תמונה רחבה יותר על כל הדבר הזה שנקרא פוליטיקה ישראלית. 

נושא הפודקאסט: פוליטיקה ואקטואליה. 

למי מתאים? לכל מי שמתעניין בפוליטיקה בישראל. 

אילו אורחים? בכל פרק מארחת ליאל אורח מעניין אחר שמביא זווית נוספת לנושא, כמו פרופסורים ואנשי אקדמיה בתחום המדיני דמוקרטי, מומחי כלכלה, אנשי תקשורת ונבחרי ציבור בעבר. 

גולת הכותרת: טירוף הבחירות בשנים האחרונות מראה במידה רבה כי השיטה לא עובדת, וכולנו שומעים דיבורים מכל כיוון על שינוי שיטת הבחירות. הפרק שסוקר את האפשרויות בצורה ברורה ומקיפה עושה הרבה סדר בעניין. 

איפה ניתן לשמוע? רשת עושים היסטוריה ואפליקציות המוזיקה השונות. 

21

גיקונומי

משהו לכל אחד

גיקונומי הוא אולי הפודקאסט המושלם וזה משום שהוא לא עוסק בנושא אחד ספציפי, אלא מביא בכל פרק נושא אחר מעניין ודן בו לעומק.

על ההגשה המבריקה והנעימה ביותר אחראים ראם שרמן ודורון ניר וכל פרק הוא שונה מרעהו בסגנון והופך אותו לאחד מהפודקאסטים המומלצים בישראל כך שתמיד יש הפתעה נעימה. 

נושא הפודקאסט: פודקאסט שעוסק במגוון נושאים מעניינים. 

למי מתאים? בגלל האופי המיוחד שלו, פחות או יותר לכולם. 

אילו אורחים? זהו בעצם החלק המעניין, מפני שבכל תכנית מארחים צמד המגישים אדם אחר וכל פעם מדובר באנשים מרתקים עם סיפור סוחף או ידע כזה שמאפשר הבנה מאד ייחודית של כל נושא. למשל, אירוח של סגן נשיא אינטל ישראל שמספר על דרכו בהייטק, אשת משפטים שנלחמת בתאונות העבודה בענף הבנייה, ראיון עם תסריטאית וסטנדאפיסטית מבריקה ועוד. 

גולת הכותרת: אנחנו נמנע מלבחור רגע כזה כאן פשוט מפני שהפרקים כל כך שונים זה מזה, וכל אחד צריך למצוא את אלו שהכי מדברים אליו, מעניינים ורלוונטיים לחיים. 

איפה ניתן לשמוע? באתר גיקונומי ובאתר פודקאסטים.

22

תחושת בטן

פודקאסט נהדר שעוסק בכל מה שקשור בבריאות האדם. התכנית למעשה מנגישה מידע על אורח חיים בריא בצורה מעניינת ומחכימה, ומי שמאזין באופן קבוע בהחלט יכול לסגל טיפים ושינויים בחיים שיעזרו לחיות בצורה בריאה ונכונה יותר. 

נושא הפודקאסט: בריאות.

למי מתאים? בגדול לכולם, ובעיקר למי ששואף לחיות את החיים בצורה בריאה ונכונה יותר. 

אילו אורחים? בכל שבוע מארח עורך ומגיש התכנית מתן חכימי אורחים שונים ומעניינים שקשורים בנושא הפרק. למשל, ד״ר אירית דונת בפרק העוסק בשאלה האם הורות היא דבר שמתאים לכולם, פרופסור עמית צורך שהתארח בפרק העוסק בשאלה איך לאמן את התודעה שלנו, מדוע לא צריך לרדוף אחר האושר עם ד״ר ענת עתי סריג ועוד. 

גולת הכותרת: הפרק שהכי תפס אותנו הוא בלי ספק זה העוסק בשאלה הכל כך נפוצה ואנושית – איך להיות אדם חופשי ומהי בכלל המשמעות של המושג הזה ״חופש״?

איפה ניתן לשמוע? אתר פודקאסטים ואפליקציות המוזיקה. 

23

אסור להשוות

פשוט מרתק

מכירים את הנושאים האלו שכולם אומרים שממש אסור להשוות ביניהם? אז בפודקאסט המיוחד והמגניב הזה שמשלב היסטוריה והומור בצורה מושלמת, מגישי התכנית חגי אלקיים שלם ואורן ברנשטיין, משווים בין כל הדברים הכי לא צפויים בעולם שאפשר לחשוב עליהם ומראים לנו למשל, איך ריכוז של תנועת נוער ומסעות הצלב אלו לא דברים שונים במיוחד במהותם, מדוע הרחבת אופקים במובן האישי שקולה ללוחמה בטרור או איך ציפיות שכר וצלילה חופשית אלו שני דברים דומים במהות שלהם.

נושא הפודקאסט: הפודקאסט עוסק בנושאים שונים ומגוונים שחושפים אותנו לעולמות ידע מתחומים משתנים. ככלל התחום הזה של השוואות בין מושגים שהם לכאורה לא קשורים זה לזה נקרא ״חשיבה מרובת מודלים״. 

למי מתאים? לכל מי שרוצה להרחיב את הדעת ואוהב לצחוק על הדרך. 

אילו אורחים? לרוב בלי אורחים מיוחדים, אלא רק תחקיר מעמיק של המגישים. 

גולת הכותרת: האמת היא שאין סיבה לבחור אחת. כל פרק הוא מיוחד בפני עצמו. 

איפה ניתן לשמוע? אתר פודבין ואפליקציות המוזיקה. 

24

כמעט מפורסמים

כל מה שחם בביצה התרבותית

פודקאסט תרבות פופולרי של רדיו תל אביב בעריכה והגשה של צליל הופמן ועדן יואל. בכל פרק סוקרים השניים אירועים מרכזיים ומעניינים מתרבות הפופ בארץ ובעולם. הדגש הוא בהחלט על הביצה המקומית והכל נעשה בצורה הומוריסטית וקלילה. 

נושא הפודקאסט: תרבות הפופ ורכילות מקומית. 

למי מתאים? אוהבים את גיא פינס? עדיין עוקבים אחרי מגזין פנאי פלוס? זה הפודקאסט בשבילכם. 

אילו אורחים? לא מעט אורחים מהביצה – אמנים, עיתונאים, צלמי פפראצי, אנשי אופנה וסטייל, אנשים מתחום המוזיקה והקולנוע ועוד. 

גולת הכותרת: בתור מעריצים מושבעים, כל פרק שקשור לנועה קירל, ויש לא מעט כאלו. 

איפה ניתן לשמוע? רדיו תל אביב, אתרי פודקאסטים ואפליקציות מוזיקה. 

25

הפודקאסט של ליאל אלי

עולם כוכבי הרשת

בישראל ובעולם כוכבות רשת זה כבר מקצוע לכל דבר ועניין, וכזה ששכרו בצידו. ליאל אלי היא אחת הכוכבות העולות בישראל ובפודקאסט שלה היא שמחה לחלוק עם המאזינים את עולם הזוהר

איך כל זה בכלל התחיל? מה זה אומר להיות כוכב רשת, ובפרט בישראל? מהם הקשיים והדברים הטובים פחות? ועוד. 

נושא הפודקאסט: הכל על להיות כוכב רשת ומשפיען בישראל. 

למי מתאים? מדבר בעיקר לבני נוער ומתאים בעצם לכל מי שחולם להיות משפיען רשת בישראל. 

אילו אורחים? כל מיני אורחים מהברנז׳ה – משפיענים וסלבס כמו מאיה ורטהיימר והראל סקעת, אושיות אינסטגרם ואפילו אנשי מקצוע מתחום הדוברות והשיווק הדיגיטלי. 

גולת הכותרת: הפרק עם הראל סקעת שמתאר את תהליך הפונדקאות שעבר עם בן זוגו הוא לגמרי פרק חזק ששווה לכל אחד להאזין לו, ולו רק בגלל הסיפור האנושי המדהים. 

איפה ניתן לשמוע? מספר אתרי פודקאסטים ובאפליקציות המוזיקה. 

26

שיחת בנות

שיחה נשית

דנית גרינברג היא אושיית רשת מוכרת ואהובה ביותר בישראל, והפודקאסט שלה הוא בלי ספק טאצ׳ אישי מיוחד למעריצים. בכל פרק היא בוחרת כמה שאלות מהחיים האישיים של העוקבות בסטורי ונותנת עצות יחד עם אורחת משתנה. פודקאסט נעים וקליל שהוא שיחת בין נשים, ממש כמו שיח מרפא ומכיל בין חברות הכי טובות. 

נושא הפודקאסט: שיח אישי ויחסים. 

למי מתאים? כמובן שבמיוחד לנשים, אבל בהחלט מתאים גם לגברים. 

אילו אורחים? מגוון אורחים משתנים כמו דניאל גל שמגיעה לדבר על הנושא של חתונה, נרקיס אלון שהצטרפה לפרק בנושא מיניות או שני פדר בפרק העוסק בטרנדים. 

גולת הכותרת: הנושאים הולכים ומעמיקים ואחד הפרקים החשובים לטעמנו הוא זה העוסק בקיימות ואיכות הסביבה. 

איפה ניתן לשמוע? מספר אתרי פודקאסטים ובאפליקציות המוזיקה. 

27

בדיקת קשב

סיפור אישי

ליאור דיין, יוצר שנוי במחלוקת ובנו של אחד מגיבורי התרבות הגדולים של ישראל (והשנוי במחלוקת לא פחות) אסי דיין, מביא את הסיפור המיוחד שלו ושל המשפחה שלו בצורה הכי מרגשת וקרובה שיש.

סיפור של יצירה, תרבות, אהבה לישראל בשילוב עם התמכרויות, מחלות נפש ומערכות יחסית הרסניות. בקיצור, הסיפור המרתק והכל כך ישראלי של משפחת דיין. 

נושא הפודקאסט: אוטוביוגרפי אישי. 

למי מתאים? בעיקר למי שרוצה להעמיק בכל מה שקשור לתרבות בישראל ומי שמתעניין בסיפור המשפחתי של משפחת דיין. 

אילו אורחים? בכל פרק מגיע אורח אחר שמביא את הסיפור האישי שלו ונוצרת שיחה המשלבת את החיים ורגעי השיא של השניים. אנשים מעניינים כמו אהוד אולמרט, קותי סבג, בועז ביסמוט ואחרים. 

גולת הכותרת: הרבה פרקים עוסקים בנפש האדם, ויש פרק אחד שהוא מעניין במיוחד ועוסק בהתגשמות החלום או התזה של פרויד. 

איפה ניתן לשמוע? אתר פודקאסטים ואפליקציות המוזיקה. 

28

צרות בהייטק

תעשיית ההייטק

אנחנו רגילים לשמוע על ההייטק כתעשייה נוצצת וחסרת פגמים, אך ברור שכשיורדים לפרטים הקטנים מבינים שבסך הכל שום דבר בחיים לא מושלם, והפודקאסט המצוין הזה מביא את האמת הזו בצורה נפלאה ומאד ישירה.

מאפשר להבין באמת איך נראה עולם ההייטק מבפנים, למה צריך לצפות בתפקידים שונים ואיך נראים חיי היומיום. 

נושא הפודקאסט: הייטק ישראלי.

למי מתאים? לחובבי ההייטק כמובן, ועבור אלו שרוצים להשתלב בעתיד בתעשייה הזו. פודקאסט חובה שיכול לעשות הרבה מאד סדר. 

אילו אורחים? מצד אחד מנכ״לים בכירים ויזמים מוכשרים, אך הרבה פעמים גם בעלי תפקידים קטנים, מנהלי מחלקות ומתכנתים – כולם שמים את חיי היומיום שלהם בענף ונותנים לנו תמונה מציאותית לטוב ולרע.

גולת הכותרת: אחת האפליקציות שמשגעות את העולם לאחרונה היא לא אחרת מאשר אפליקציית טיקטוק, ובאחד הפרקים תוכלו לשמוע ראיון מרתק עם המנכ״ל של טיקטוק ישראל, אסף שגיא. 

איפה ניתן לשמוע? באתרי פודקאסטים מובילים ובכל אפליקציות המוזיקה.

29

בינג’ר

סדרות שכיף לראות

אורן ואדם המשעשעים והקולחים מדברים איתנו על כל מה שמעניין על המסך הקטן, וברור שיש הרבה מה להכיר. אם אתם חובבי סדרות ומחפשים המלצה על הסדרה הבאה, מעוניינים לשמוע מה חשבו הבינג׳רים על סדרה שאתם צופים בה או רוצים לשמוע מה ההייפ סביב סדרה כזו או אחרת – זהו בלי ספק הפודקאסט בשבילכם.

נושא הפודקאסט: סדרות וטלוויזיה. 

למי מתאים? לכל מי שאוהב סדרות אז כמעט לכולם. 

אילו אורחים? מומחי טלוויזיה ותרבות, והכי כיף זה כשמגיעים אורחים מהסדרות שהשניים מדברים עליהן ומביאים את הזווית הייחודית שלהם. 

גולת הכותרת: אם אתם שואלים אותנו, אז בתור חובבים מושבעים שלא מפסידים אף פרק של חתונמי (חתונה ממבט ראשון) בטלוויזיה, כל פרק בפודקאסט שעוסק בה הוא פשוט מושלם. 

איפה ניתן לשמוע? בכל אתרי הפודקאסטים ואפליקציות המוזיקה. 

31

ההסכת שאין לומר את שמו

למעריצי הארי פוטר

אם גם אתם חובבי הארי פוטר, כנראה שכבר בשם של הפודקאסט הצלחתם להבין במה מדובר. הפודקאסט הנפלא הזה הוא מושלם עבור המעריצים שרוצים עוד עובדות מעניינות, דיונים סוערים, גילויים פיקנטיים ובעיקר עוד ועוד הארי פוטר ועולם הקסמים. הגשה ועריכה נפלאה של שיר ראובן ודור סער-מן. 

נושא הפודקאסט: הארי פוטר. 

למי מתאים? חובבי הארי פוטר המושבעים כמובן. 

אילו אורחים? הרבה פעמים מצטרפים לפרקים השונים סופרים ואושיות תרבות שמגיעים להרחיב את הדיון ולתת נקודות מבט מעניינות נוספות. 

גולת הכותרת: בשבילנו גולת הכותרת היא בלי ספק הפרק שמוקדש כל כולו למנהל הדגול של הוגוורטס, אלבוס דמבלדור. 

איפה ניתן לשמוע? אתר כאן, מספר אתרי פודקאסטים ובאפליקציות המוזיקה. 

32

עוד יום

כל מה שעל סדר היום

זהו בלי ספק אחד הפודקאסטים הטובים ביותר לכל מי שמתעניין באקטואליה ישראלית ורוצה להעמיק עוד בנושאים הבוערים על סדר היום.

בכל פרק צוללים אנשי התקשורת מיכל רשף, גילי כהן ועקיבא נוביק לנושאים החשובים והבוערים ביותר על סדר היום הישראלי ומביאים אותם מזוויות שונות ומעניינות. 

נושא הפודקאסט: אקטואליה. 

למי מתאים? בגדול, לכל מי שחובב אקטואליה, עוקב אחר החדשות ורוצה להעמיק מעבר לראייה השטחית בחדשות ובתכניות האקטואליה הרגילות. 

אילו אורחים? לכל פרק כמעט מצטרף איש תקשורת מתחום אחר כמו מואב ורדי שמסכם את המלחמה באוקראינה עד כה, או חן ביאר הכתב לענייני חינוך שמדבר על משבר המורים במערכת החינוך בישראל. מתארחים גם אנשי מקצוע כלכלנים שמגיעים לשפוך אור על נושאים כלכליים חשובים בישראל כדוגמת זינוק מדד הריבית, או אנשים מתחום הרפואה שתארחו בתקופת משבר הקורונה. 

גולת הכותרת: אנחנו אוהבים נושאים כיפיים וקלילים שמקבלים טוויסט בגלל שינויים מדיניים והפרק על אירוויזיון 2022 הוא פרק כזה בהחלט, מומלץ בחום. 

איפה ניתן לשמוע? אתר כאן, מגוון אתרי פודקאסטים ובאפליקציות המוזיקה. 

אז מה זה בעצם פודקאסט?

אז מה זה בעצם פודקאסט? ההגדרה הבסיסית והפשוטה ביותר היא רצועת שמע בכל נושא שהוא, כאשר המלל, הדיבור או הסיפור הם האלמנט המרכזי.

זה בניגוד לתכנית רדיו המשדרת מוזיקה שם השירים הם האלמנט המרכזי. שידור רדיו חי של שיח לא נחשב לפודקאסט, אך הקלטה שלו שתתאפשר להאזנה בזמן מאוחר יותר תחשב כך.

יש פורמטים שונים של פודקאסטים, ואחד הנפוצים הוא של מגיש העוסק בנושא אחד או יותר. לעיתים יש אורחים קבועים או חדשים שנותנים זווית שונה על הנושא, ויש הסכתים שהם תסריטים של סיפורי מתח, מסתורין, רומנטיקה וכדומה.

פודקאסט יכול להיות ערוך ומהוקצע מראש וגם מתוסרט לחלוטין, או מנגד להיות מאולתר לגמרי. נכון לשנת 2021 יש בעולם למעלה מ-2.5 מיליון פודקאסטים משדרים עם מספר כולל בלתי נתפס של למעלה מ-110 מיליון פרקים. 

ההיסטוריה של הפודקאסטים

ברמה הטכנית, הפודקאסט כמו שאנו מכירים אותו כשידור תכנית באינטרנט הגיע לעולם בערך בשנת 2003, אז פותחה הטכנולוגיה לניגון רצועות שמע באינטרנט והוקלט הפודקאסט הראשון שעלה לרשת.

מכאן הדרך הייתה קצרה למה שאנו רואים היום – אלפי אנשים, חלקם פרטיים וחלקם עובדים תחת ארגוני תקשורת או גופים מסחריים או ציבוריים כאלו ואחרים, יוצרים תוכן מוקלט ומעלים לרשת אינספור פודקאסטים ותכני אודיו שניתן להאזין להם באופן חופשי.

תכניות מוקלטות מראש זה משהו עתיק הרבה יותר, ואפשר לומר במידה רבה כי התכניות שהוקלטו עם תחילת שידורי הרדיו מראש בסוף שנות הארבעים של המאה ה-20 להם האזינו רבים שהחזיקו מכשיר רדיו ביתי היו למעשה הפודקאסטים הראשונים.

כיום כאמור ניתן להאזין למגוון של פודקאסטים בקלות מהטלפון, מהמחשב ומהרכב וזהו כבר סוג נפוץ ביותר של תוכן שרבים אוהבים.  

שאלות ותשובות

בחור עם מבט חושב בחולצה לבנה כובע אדום ואוזניות צהובות רקע תכלת

איך אפשר לעשות מפודקאסט כסף?

הפודקאסטים מאוחסנים באתרים שונים שבהם גם יש פרסומות. ככל שפודקאסט מסוים הוא פופולרי יותר ויש יותר כניסות, היוצרים שלו יכולים להרוויח עליו יותר כסף. כמו כן, הפודקאסטים נמצאים גם באפליקציות המוזיקה וגם כאן יש מערכת של תמלוגים, לכן אפשר לקבל סכומי כסף ממספר מסוים של האזנות ומעלה.

יש כאלה שעושים מזה כסף נחמד מהצד וזה בהחלט אפשרי, אך כסף גדול ורציני עושים רק אלו שהצליחו ליצור פודקאסטים עם אחוזי האזנה עולמיים יוצאי דופן. בכל מקרה נראה כי רוב האנשים שבוחרים להפיק פודקאסט עושים זאת מתוך אהבה לנושא וחדוות יצירה, והכסף, אם אכן מגיע, הוא רק בונוס.

באילו מקומות אפשר להאזין לפודקאסטים מומלצים?

בימינו זה קל ופשוט מתמיד. אפשר להאזין לפודקאסטים דרך המחשב, דרך הטלפון הנייד ודרך הטאבלט. ניתן להאזין בנסיעות ובזמן נהיגה, כשאנחנו נמצאים בתחבורה ציבורית, בזמן שמנקים את הבית או במהלך ריצה או פעילות ספורטיבית. הכי כיף לפעמים זה לשכב בנחת על הספה בבית, לעצום את העיניים ולהאזין לפודקאסט מעניין במקום לבהות שוב במסך כמו תמיד. 

האם זה עולה כסף ליצור פודקאסט?

בגדול לא, וכל אחד יכול לעשות את זה בבית. כמובן שצריך לרכוש ציוד הקלטה בסיסי ולפעמים גם תכנת הקלטה ועריכה. יש כאלו שבוחרים לשכור אולפנים לפי שעה בעלות נמוכה במקום לרכוש את הציוד, וכך לערוך את הפודקאסט שלהם. כדי להפיק פודקאסט רציני על בסיס קבוע צריך להשקיע לא מעט זמן, וזמן כידוע שווה כסף. 

השורה התחתונה

בחור ובחורה בחולצות לבנות עם אוזניות על הראש מחייכים ומושיטים אגודל כלפי מעלה רקע ורוד

אם אתם עדיין לא מאזינים לפודקאסטים על דרך קבע, זה בהחלט משהו שכדאי להתחיל לעשות.

תוכלו לשמוע הרבה דברים מעניינים על נושאים שמדברים אליכם, לצחוק מכל הלב, ללמוד על נושאים היסטוריים חשובים ופשוט להרחיב את הידע.

טיפ שלנו, בחרו את הפודקאסט הראשון שהכי מדבר אליכם ומשם תמשיכו לאט לאט, ואם יש לכם אפליקציית מוזיקה בטלפון, כדאי להכין רשימת האזנה עם כל מיני פרקים שמשכו את תשומת הלב שלכם. האזנה נעימה!

דילים סודיים ועדכונים על ירידות מחיר לזמן מוגבל: השאירו פרטים!

נשלח לכם רק תוכן איכותי!

שלומי מור
שלומי מור

שלומי הוא המומחה הכי גדול בישראל לכל מה שקשור לדירוגים, השוואות וסקירות של מוצרים. הוא אוהב לטייל בים (לא בשעות השיא - ג'ינג'י אחרי הכל), לבדוק גאדג'טים חדשים, ואת הכלב שלו רקסי.

נשמח לשמוע את דעתכם!

השארת תגובה

מייליסט
Logo
דילוג לתוכן