כולנו יודעים שיין "משמח לבב אנוש" ומדובר באחד מהמשקאות הוותיקים והפופולריים ביותר בעולם שמלווה אותנו כבר אלפי שנים ותופס חלק מרכזי וחשוב באירועים חגיגיים, מפגשים חברתיים וסעודות משפחתיות.
יין אדום איכותי, מיקב איכותי, הוא הימור בטוח שאף פעם לא מאכזב. הוא הפך לחביב הקהל בישראל בגלל מנעד הטעמים והניחוחות העשיר, הרחב והמתוחכם שלו שמתאים לכל אירוע, מצב רוח וטעם אישי.
ממהרים? הנה 3 היינות המובילים בדירוג שלנו:
בואו להנות מערב זוגי חוויתי מקורי- סדנת קוקטיילים זוגית במחיר מתנה לקוראי מייליסט!
אבל יינות אדומים לא רק מרימים את האווירה ומצב הרוח, משדרגים כל ארוחה פשוטה והופכים אותה לחוויה בלתי נשכחת ומספקים מפלט כיפי ומנחם משגרת היומיום הלחוצה והשוחקת שלכם, אלא גם ידועים בשלל סגולות מרפא ויתרונות בריאותיים.
מחפשים יין אדום משובח שיספק את הסחורה, אבל אין לכם מושג מאיפה להתחיל ואיך לבחור בחוכמה יין ה"תפור" על הטעם וההעדפות האישיות שלכם? המאמר הזה נועד בול בשבילכם.
כדי לעזור לכם לנווט בהצלחה את דרככם בעולם היינות האדומים העשיר, הרחב והמגוון, הכנו עבורכם מדריך מפורט שילמד אתכם את כל מה שצריך לדעת כדי לבחור בחוכמה את היין האדום הנכון והמתאים ביותר עבורכם וליהנות ממנו בצורה מלאה.
בואו נודה באמת: שתיית יין אדום איכותי שבחרתם בקפידה על פי כל הגינונים וכללי הטקס גורמת לכם להיראות חובבי יין אניני טעם, מביני עניין ומתוחכמים שיודעים ליהנות מהחיים.
כדי שלא תלכו לאיבוד במבחר העצום והמבלבל, בחרנו עבורכם את 7 היינות האדומים המובחרים והאיכותיים ביותר שיעמדו בציפיות שלכם וישאירו אתכם מרוצים.
על הדרך תלמדו איך להתאים את היין האדום הנכון לסוג הארוחה והאירוע שלכם, איך לאחסן ולהגיש אותו בצורה אופטימלית כדי למקסם את חווית השתייה שלכם ותכירו את סוגי היינות האדומים הפופולריים והאהובים ביותר.
אז תכינו כוס ופותחן ותתענגו על הטעם הבשרני, הניחוח העמוק והגוון החושני והמהפנט של אחד מ…
7 היינות האדומים הכי טובים לשנת 2024
Gaja Barbaresco
מדובר בזן המזוהה ביותר עם חבל פיימונטה באיטליה הידוע בקליפה העבה ובבציר המאוחר שלו בשלהי עונת הגידול- בתקופת הסתיו כאשר ערפילי הבוקר מכסים את הכרמים (מכאן גם נגזר שמו, "נביה" זה ערפל באיטלקית).
זה טבעי שבאזור פיימונטה מיוצרים שני יינות הנביולו הטובים ביותר בעולם: ברולו וברברסקו.
אם יש אדם אחד שיכול לקחת קרדיט על כך שהוא שם את זן הנביולו מפיימונטה על מפת היין העולמית והפך אותו לבחירה המועדפת על חובבי יין בכל פינות הגלובוס זה אנג’לו גאיה.
מאז שהוא השיק בקול תרועה רמה את יין הברברסקו המיושן הראשון אי פעם בשנת 1961, הוא הפך לחלוץ אמיתי של טכניקות מודרניות וחדשניות שאף פעם לא נראו לפני כן בפיימונטה וקבע סטנדרטים חדשים בתחום שכל שאר היקבים באזור ניסו לחקות.
יין הדגל של יקב גאיה המהולל מציג לראווה את מלוא האיכויות הנדירות של זן הנביולו ופרופיל הטעמים האופייני שהפך לסימן ההיכר שלו וכולל תווים של פירות יער, דובדבן, כוסברה, עץ ארז, קליפת תפוז עוקצנית, עשבי תבלין ארומטיים ושוקולד מריר- כולם יוצרים עומק טעמים מדהים עם שפע טאנינים ופוטנציאל יישון מדהים של כמה עשורים טובים.
Louis Latour Château Corton Grancey
בפרופיל הטעם של היין מתגלים תווים פירותיים של דומדמניות ופטל שחור עם ניחוח הדרי של תפוז דם לצד רמזים של תבלינים ארומטיים וניחוחות פרחוניים.
אתם תתרשמו לטובה מהחמיצות הנעימה של יין הפינו נואר הזה, העקצוץ המענג של הטאנינים הרכים והמרקם העשיר שעובר בצורה חלקה וקלילה בגרון.
Emidio Pepe Montepulciano d'Abruzzo
קשה לחשוב על יין אדום המגלם בצורה טובה יותר את האופי הייחודי של מסורת ייצור היין האיטלקית מאשר Montepulciano d'Abruzzo ועל יצרן יין המתמחה בלהפיק את מלוא הפוטנציאל מהענבים שהוא מגדל מאשר Emidio Pepe.
מאז שהוא ייסד את היקב המפורסם שלו בשנת 1964, האיש והאגדה מפגין רמת מצוינות אחידה ועקבית ומתעלה על עצמו עם יינות משובחים הידועים בעושר הטעמים יוצא הדופן שלהם.
הענבים המובחרים ביותר נבצרים באופן ידני, נמעכים באמצעות דריכה רגלית ומיושנים במשך שנתיים לכל הפחות במיכלי בטון ענקיים ללא תוספת כימיקלים וחומרים משמרים.
התוצאה היא יין טהור, נקי וארומטי בעל טעמים מורכבים שרק הולכים ומשתבחים עם הזמן.
Vega Sicilia Único 2009
היין המעולה הזה מבציר 2009 מורכב מתערובת של 94% ענבי טמפרניו ו-6% קברנה סוביניון ועובר תהליך יישון מסורתי במשך שש שנים לפני הביקבוק ואז נשמר במשך 4 שנים נוספות בתוך הבקבוק לפני שהוא מגיע למדפי החנויות.
כל לגימה מהיין הזה תמלא את חלל הפה שלכם בטעמים עמוקים של פירות בשלים, דובדבנים אדומים ריחניים ושזיפים מתובלים לצד רמזים לעצי יער, קופסת סיגרים ואוכמניות בר פראיות.
מדובר ביין מיוחד ויוקרתי לאירועים חגיגיים ומיוחדים. אם אתם רוצים להשקיע טיפה יותר ביין יוצא דופן לאירוע חגיגי או מתנה מנצחת לאדם יקר וחשוב לליבכם, תלכו בלי לחשוב פעמיים על היין יוצא הדופן הזה.
Prats & Symington Prazo de Roriz
פורטוגל התפרסמה בתור מולדת יין הפורט המפורסם, אבל היא מציעה הרבה יותר מכך. עם מסורת ייצור יין עשירה ומפוארת, המדינה הקסומה הזאת מציעה מגוון רחב של יינות אדומים מעולים שירשימו וירגשו גם חובבי יין אדוקים שכבר חושבים שהם ראו וטעמו הכול.
יין Prazo de Roriz עשוי מזן טוריגה נסיונל והוא ללא ספק אחד מהתגליות הנעימות האלה שיפתיעו אתכם בגדול. מדובר ביין עם הרבה אופי ואישיות וטעם עשיר ומורכב במחיר מציאה.
פרופיל הטעם הייחודי שלו המשלב בין ארומות פירות יער עדינות עם ניחוח עץ ארז חריף ומתובל ונגיעה של תפוז דם שתעקצץ את החיך עם מצע של טאנינים מוצקים וגוון סגלגל מהפנט מעניקים חווית שתייה מהנה ונעימה.
Charles Krug Cabernet Sauvignon
הוא מציע שילוב מנצח של טכניקות ייצור קלאסיות שעמדו במבחן הזמן עם פיתוחים מודרניים וציוד חדשני שנחשב לחוד החנית והמילה האחרונה בתחום.
היין המשובח הזה עומד בציפיות הגבוהות מהיקב המהולל הזה ומצדיק את המוניטין והרקורד המרשים שלו.
הקברנה סוביניון הזה יענג את בלוטות הטעם שלכם בארומת פירות יער שחורים עם טעמים פירותיים ומתובלים, נגיעות טבק ופולי וניל וגוף מלא עם טאנינים עדינים ורכים שישאירו לכם עקצוץ נעים בפה.
Achaval-Ferrer Quimera
הם דואגים לברור ולקטוף את הענבים המובחרים והמשובחים ביותר. היין עשוי מנבחרת מובחרת של זנים אגדיים כמו מלבק, קברנה פרנק, מרלו וקברנה סוביניון המגיעים במקור מאזור בורדו בצרפת.
התוצאה היא הרמוניה מופלאה של טעמים וניחוחות קסומים שיעשו לכם חגיגה אמיתית בפה. אין ספק שמלבק- זן הענבים המוערך והנחשב ביותר בארגנטינה הוא הכוכב האמיתי של היין המשובח הזה.
פרופיל הטעם המרוכז והדומיננטי הזה עוטף את החיך בכמה תווים ורבדים שונים המשלימים זה את זה.
כל לגימה מהיין תמלא את חלל הפה בתווים של פירות יער, שוקולד כהה, עץ ארז ותבלינים ארומטיים לצד מליחות מענגת וארומות עדינות של וניל ודפנה. הסיומת העוצמתית והארוכה מותירה ארומה של עלי ורדים ועשבי תיבול שיעשו לכם חשק לעוד.
כל מה שרציתם לדעת על יין אדום
יין אדום עשוי מזני ענבי יין אדומים ושחורים. הוא מגיע בקשת רחבה של גוונים שונים- החל מצבע סגול בוהק (האופייני ליינות צעירים), דרך אדום בהיר (אופייני ליינות בשלים יותר) וחום (הנפוץ בקרב יינות מיושנים ).
בשונה מיין לבן, יין אדום מופק מכל חלקי הענבים כולל הזגים, הקליפות והחרצנים שאינם מופרדים מהתירוש לפני שלב התסיסה. הם אלה שמעניקים לו את הצבע, הטעם והמרקם הייחודי. תכולת האלכוהול של יינות אדומים עומדת על 12 עד 15 אחוזים.
לכל יין אדום יש טעם, גוף וארומה משלו המושפעים מזן הענבים, אזור הגידול וטכניקות הייצור. מה בנוגע להרכב התזונתי שלו? כוס יין אדום מכילה בערך 125 קלוריות, 3.8 גרם פחמימות ואפס כולסטרול.
עם כל כך הרבה אפשרויות, סוגים וסגנונות שונים, בחירת יין אדום טוב שיספק את הסחורה יכולה להפוך למשימה מתישה ומאתגרת במיוחד, במיוחד אם לא יודעים למה צריך לשים לב.
כדי שהראש שלכם לא יסתחרר מהמבחר העצום, במדריך המפורט הזה תמצאו את כל מה שצריך לדעת כדי לעשות בחירה נכונה ביין האדום המושלם עבורכם.
ההיסטוריה של היין האדום על קצה המזלג
הגיע הזמן לצאת למסע מרתק אחורה בזמן ולראות מאיפה הכול התחיל וכיצד התפתח המשקה המופלא הזה.היינות האדומים יוצרו לראשונה (בעזרת תהליך תסיסה) בגיאורגיה ובאיראן בשנת 6000 לפנה"ס בקירוב.
האזכור הראשון לשימוש ביין בתור תרופה מעשה ידי אדם הופיע בסביבות שנת 2200 לפנה"ס במגירות פפירוס מצריות עתיקות ובתבליטים מהתקופה השומרית.
היפוקרטס, הנחשב לאבי הרפואה המערבית, עודד צריכת יין בתור חלק מתזונה בריאה ומאוזנת. הוא השתמש ביין גם בתור חומר לחיטוי פצעים, הקלה על כאבי לידה וטיפול בשלשול ובתשישות.
גם במהלך תקופת הביניים, נזירים קתוליים המשיכו להפיק תועלת מהסגולות הבריאותיות של היין והשתמשו בו לטיפול במגוון רחב של בעיות בריאותיות שונות.
במהלך ההתפרצות הקשה של מגפת הכולרה שטלטלה את גרמניה בשנת 1892, נעשה שימוש נרחב ביין לעיקור וחיטוי המים.
בתחילת המאה ה-20 התעררה מודעות ציבורית נרחבת לסכנת ונזקי שתיית יתר והתמכרות לאלכוהול וקמה תנועה חברתית הקוראת להימנעות מרצון מאלכוהול.
בשנים האחרונות המחקר המדעי גילה שלצריכה מתונה של יין אדום ישנם היבטים חיוביים ושהמוניטין הידוע לשמצה שלו כלל אינו מוצדק.
הצטברו לא מעט ממצאים מדעיים המצביעים על תרומה אפשרית של שתיית יין אדום לשיפור בריאות הלב והפחתת הסיכון לסוכרת, השמנה ובעיות במערכת העצבים.
במשך עשרות שנים מיטב החוקרים שברו את הראש על הסבר תופעה מוזרה הנקראת "הפרדוקס הצרפתי". למרות החיבה העזה של העם הצרפתי לאוכל עשיר בכולסטרול ושומן רווי (תחשבו בעצמכם- באגטים, קרואסונים, מאפים מושחתים, גבינות משגעות וטונות של חמאה), הם נהנים משיעור נמוך להפליא של מחלות לב.
ייתכן שהסוד טמון בהרגל של הצרפתים ללוות כל ארוחה ביין אדום משובח שנחשב לסוג האלכוהול האהוב והפופולרי ביותר בצרפת.
חוקרים רבים משערים שיש סיכוי לא מבוטל שההשפעה החיובית של יינות אדומים על בריאות הלב מנטרלת את הסיכונים הנגרמים מהרגלי התזונה המפוקפקים והבעייתיים של הצרפתים.
גם אם לא הוכח באופן חד משמעי שיין אדום הוא שיקוי פלא המבטיח בריאות איתנה וחיים ארוכים, אין ספק שההרגל לשתות מדי פעם כוס יין אדום משובח רק תועיל לכם.
סקרנים לדעת מדוע יין אדום נחשב לכל כך בריא ואיך הוא יכול לשפר את בריאותכם? תמשיכו לקרוא ותגלו!
הסגולות הבריאותיות של יין אדום
בשנים האחרונות מתגלות יותר ויותר ראיות מדעיות לתועלת הבריאותית של צריכת יין אדום.
זה לא אומר שאנשים הנמנעים מצריכת אלכוהול צריכים להתחיל לשתות יין אדום, אבל אם אתם נהנים מכוס יין טוב פה ושם, כדאי שתשקלו לצרוך במתינות יין אדום איכותי באופן קבוע.
תוהים מדוע יין אדום נחשב לבריא יותר מיין לבן? כל הסוד הוא בקליפות הענבים. בעוד שבמהלך ייצור יינות לבנים, כל הזגים וקליפות הענבים מופרדים ומורחקים מהתירוש לפני שלב התסיסה, במהלך הכנת יינות אדומים הקליפות האלה נשארות בתוך התירוש.
בגלל שרוב נוגדי החמצון המועילים הנמצאים באופן טבעי בענבים מרוכזים בקליפה שלהם, יינות אדומים מכילים ריכוז הרבה יותר גבוה של נוגדי חמצון לעומת יינות לבנים.
נוגדי חמצון כל כך חשובים לבריאותנו בגלל היכולת שלהם להגן על תאי הגוף מנזקי חמצון ולהבטיח את תפקודם התקין לאורך זמן. נוגדי חמצון נמצאים בשפע בפוליפנולים- תרכובות אורגניות המצויות בצמחים רבים.
בהקשר של יין וענבים, הרכיבים התזונתיים המועילים האלה נקראים פלבונואידים. נוגד החמצון הידוע ביותר ביין האדום שנמצא במוקד המחקר המדעי נקרא רסברטרול.
בעוד שחלק מהיתרונות הבריאותיים של יינות אדומים טמונים באלכוהול שהוא מכיל ומשותפים לסוגי אלכוהול אחרים שיש לצרוך במתינות, יין אדום מציע כמה איכויות וסגולות ייחודיות ויוצאות דופן שעדיין לא נחקרו במלואן.
המחקר המדעי מצביע על כמה יתרונות בריאותיים אפשריים של צריכת יין אדום:
ויסות לחץ דם
הפוליפנולים שמכיל יין אדום עשויים להפחית לחץ דם גבוה. מחקר מדעי שנערך לאחרונה גילה שצריכת יין אדום עזרה להפחית את קריאות לחץ הדם של אנשים שסבלו מיתר לחץ דם.
נרשם שיפור במדידות לחץ דם סיסטולי ודסטולי. החוקרים הגיעו למסקנה שהפוליפנולים ביינות אדומים אחראיים להפחתת לחץ הדם החריג.
עורכי המחקר מדגישים שיין אדום אינו "פתרון קסם" עם 100% הצלחה, אבל צריכה מתונה וזהירה שלו יכולה להועיל לתפקוד תקין ובריא של מערכת הלב וכלי הדם.
בריאות הלב
למרות שלא כל החוקרים תמימי דעים בנוגע להשפעה החיובית של צריכת יין אדום על בריאות הלב, נמצאו לא מעט ראיות משכנעות ליעילות של יין אדום במניעת מחלות במערכת הלב וכלי הדם.
על פי ההשערות היין האדום מועיל לתפקוד תקין של הלב בזכות שילוב בין האתנול (כוהל) והפוליפנולים ביין האדום. אנשים הסובלים ממחלות לב הנגרמות עקב היצרות כלי דם ירוויחו את מירב התועלת מצריכת יין אדום.
סיכון מופחת לסרטן
רסברטרול, אחד מהפוליפנולים החשובים ביותר ביין אדום, עשוי להפחית את הסיכון ללקות בסרטן, למרות שההשפעות האלה נצפו בעיקר במחקרים בקרב חיות מעבדה ולא בקרב בני אדם.
חלק מהחוקרים טוענים שריכוז הרסברטרול ביינות אדומים נמוך מדי מכדי שהוא יספק תועלת ממשית.
למרות זאת, כמה מחקרים עדכניים מצאו קשר אפשרי בין שתיית יין אדום לסיכון מופחת לסרטן המעי והערמונית. ייתכן שהאפקט הזה מתקשר גם למרכיבים אחרים של היין האדום.
סיכון מופחת לדמנציה
מחקר שנערך לא מזמן הראה שצריכה מתונה של משקאות חריפים עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות דמנציה, אולם ליין לא הייתה כל עדיפות על סוגי אלכוהול אחרים.
כמה מחקרים מצאו הוכחות להשפעה מיטיבה של צריכת אלכוהול בכמויות קטניות על פעילות הלב וכלי הדם.
סיכון מופחת לסוכרת
מספר מחקרים גילו שצריכת אלכוהול מתונה עוזרת להפחית את הסיכון לסוכרת מסוג 2 בקרב נשים. אחד מהמחקרים מצאו שזה נכון לבני שני המינים.
גברים ששתו כמויות גדולות של אלכוהול, וגם אלה ששתו במשך 1-3 ימים בשבוע נמצאו כבעלי סיכון נמוך יותר ללקות בסוכרת.
סיכונים והשפעות שליליות של צריכת יין מוגזמת
לצד היתרונות הבריאותיים בצריכה מתונה של יין אדום, חשוב להכיר גם את הצד השני של המטבע ולקחת בחשבון את הסיכונים וההשפעות השליליות של צריכת אלכוהול מוגברת.
שתייה מופרזת
כשפתחתם בקבוק יין טוב שאתם עפים על הטעם שלו, זה יכול להיות קשה לעצור בזמן ולא להגזים עם מספר הכוסות ששתיתם. התמכרות לאלכוהול ושתיית יתר הפכו למגפה אמיתית.
חשוב להדגיש שיין אדום טוב ומועיל לבריאות שלכם אך ורק אם שותים אותו בצורה נכונה ובמינון הנכון. צריכת אלכוהול מופרזת הרסנית לבריאות שלכם ,נקודה.
שתיית אלכוהול בהריון
חל איסור מוחלט לשתות אלכוהול בתקופת ההריון וההנקה, זה כולל את כל סוגי האלכוהול לרבות יין אדום.
אלכוהול ושיגדון (גאוט)
אנשים הסובלים ממחלת השיגדון (הידועה גם בתור גאוט או פודגרה) צריכים להימנע מצריכת אלכוהול. שתיית אלכוהול, כולל יין עלולה להחמיר את תסמיני המחלה.
נזק לכבד
צריכת אלכוהול מופרזת יכולה לפגוע בכבד ולהוביל לשלל בעיות בריאותיות כמו שחמת. שתיית אלכוהול יכולה אפילו להחמיר מחלות נגיפיות כמו הפטיטיס C.
אלרגיה ליין
בערך 10% מהאוכלוסייה סובלים מתגובה אלרגית ליין. מרכיבים רבים של היין עשויים לעורר תגובה אלרגית, כולל שמרים, עובש וסולפיטים (גופרית).
אפילו הפלבנואידים העומדים מאחורי חלק גדול מהיתרונות הבריאותיים של היין האדום עשויים להשפיע בצורה הפוכה ולגרום לבעיות.
יין אדום הוא סוג האלכוהול המסוכן ביותר לחולי אסתמה מבחינת הסבירות לפתח תגובה אלרגית וחשוב לקחת את זה בחשבון.
המאפיינים של יין אדום
כדי למצוא בקבוק יין אדום איכותי הקולע לטעם ולהעדפות האישיות שלכם ויספק חווית שתייה מהנה וטובה, חשוב להכיר ולבדוק כמה תכונות חשובות המשתנות בין זני וסוגי היין השונים- צבע היין, פרופיל הטעם שלו, ריכוז הטאנינים ורמת החומציות.
צבע היין
צבע היין האדום יכול לנוע בין גוון סגלגל עמוק ועמום לגוון אדמדם בהיר וצלול. צבע היין עשוי להשתנות עם הגיל שלו ולהתחלף מגוון בהיר ומואר של יין צעיר לאדום כהה או אפילו חום כשהוא מתיישן.
רמת הטאנינים של היין
האם שמתם לב לתחושת יובש בלשון הנשארת לאחר שטעמתם יין מסוים?
היא נקראת בשפה מקצועית "עפיצות" ותלויה בריכוז הטאנינים – חומרים אורגניים שמקורם בקליפות, בזגים ושריגי הענבים. כמות הטאנינים נותנת ליין מרקם ייחודי ומשפיעה על המבנה ומידת ההתאמה שלו ליישון.
ככל שהיין מתיישן זמן רב יותר, כך הטאנינים נחלשים והופכים למעודנים ורכים יותר. לכן טעמו של יין צעיר העשיר בטאנינים רק הולך ומשתבח אם שומרים עליו כראוי במשך כמה שנים בתוך הבקבוק.
פרופיל הטעם של היין
לכל זן ענבי יין יש טעם וניחוח ייחודיים משלו המשפיעים על פרופיל הטעם והמרקם של בקבוק היין האדום שאתם שותים. מנעד הטעמים האלה יכול לנוע בין תווים פירותיים, פרחוניים, עשבוניים, מתובלים וארציים.
כל עושר הטעמים והארומות ביין האדום אינו מגיע מתוספים חיצוניים, אלא מצוי באופן טבעי בזגים, בקליפות ובתירוש הענבים שממנו מיוצר היין. לדוגמה, יין מרלו מתאפיין בתווי טעם של דובדבן, פטל שחור, עץ ארז ואפילו טבק.
רמת החומציות של יין אדום
החומצה בתוך היין היא מרכיב חיוני המתפקד בתור חומר משמר המונע מהיין להתקלקל ולאבד את טעמו המקורי. בנוסף לכך, היא מוסיפה מימד של רעננות ליין וקובעת את המבנה שלו.
תוכלו לזהות בקלות את רמת החומציות של היין באמצעות הדומיננטיות של הטעם החריף והחמוץ בכל לגימה ממנו בהשוואה לאלמנטים אופייניים אחרים כמו מתקתקות, מרירות או עושר טאנינים (עפיצות גבוהה).
נעים להכיר: זני יין אדום מובילים
עולם היין האדום העשיר והמרתק מציע מגוון בלתי נגמר של זנים וסגנונות שונים.
כדי להקל על ההתמצאות שלכם בין סוגי היין האדום השונים ולעזור לכם למצוא בקלות את היין הנכון והמתאים בשבילכם, הכנו פירוט תמציתי של המאפיינים העיקריים ופרופיל הטעם האופייני של זני היין האדום הפופולריים והאהובים ביותר.
קברנה סוביניון
כל חובב יין חייב להכיר את כוכב העל והשליט הבלתי מעורער של עולם היין האדום- הקברנה סוביניון. יש סיבה טובה לכך שמדובר בזן ענבי היין הפופולרי ביותר בעולם והוא נפוץ מאוד בעמק נאפה בקליפורניה ומשמש בתור מרכיב עיקרי ברוב היינות האדומים מאזור בורדו בצרפת.
פרופיל הטעם של קברנה סוביניון: יינות המופקים מהזן הזה הם יבשים ובעלי גוף מלא עם טאנינים חזקים.
כשתטעמו את היין תוכלו להרגיש במנעד רחב של ניחוחות ורבדים שונים, החל מטעמי פירות בשלים ועד לניחוח עץ מעושן, לצד נגיעות של דובדבנים, דומדמניות, פלפל שחור, פירות יער כהים, טבק, וניל ועץ ארז.
פינו נואר
זן הענבים הזה קשה מאוד לגידול בגלל הקליפה העדינה והשברירית שלו והרגישות הגבוהה לקרני אור השמש ולתנאי מזג האוויר.
בגלל שהוא זקוק לכל כך הרבה תשומת לב, חום ואהבה, הזן המשובח והנדיר הזה הפך לנחשק במיוחד בקרב יצרני ואספני יין כאחד. חבל בורגון בצרפת הוא אזור גידול היין המפורסם והחשוב ביותר של זן הפינו נואר.
הוא הפך למרכיב העיקרי של יינות מבעבעים מובחרים רבים וידוע בטעם מעודן וארומה בלתי נשכחת שהפכו לסימן ההיכר שלו.
אולם פינו נואר גדל גם בכרמים מובחרים בעולם החדש במדינות כמו ניו זילנד, קליפורניה או אזורי היין שטופי השמש באורגון. יינות פינו נואר המיוצרים במעצמות היין האלה יפתיעו אתכם במרקם הסמיך והבשרני שלהם.
פרופיל הטעם של פינו נואר: מדובר ביין קליל, נעים וקטיפתי בעל תווי טעם של פטל ודפנה עם נגיעות פרחוניות. תהליך היישון מעניק ליין טעם מעט מעושן עם ניחוחות וניל בולטים.
קברנה פרנק
יינות המיוצרים מזן הענבים הזה בעלי טעמים ארציים ואדמתיים וריכוז טאנינים גבוה יותר המשאירים תחושת עקצוץ ויובש נעימה על הלשון.
מדובר באחד מהמרכיבים העיקריים ביינות אדומים מבורדו המשלבים בין כמה זנים שונים, והוא מגיע בשילוב עם מרלו וקברנה סוביניון.
היין הריחני הזה מדיף ארומות משכרות של פרחי סיגליות, אוכמניות, זיתים שחורים ופולי קפה קלויים.
גאמיי
זן ענבים כהים האופייני לאזור בוז’ולה בצרפת שממנו בדרך כלל מופקים יינות צעירים המגיעים למדפי החנויות ללא יישון ארוך. גאמיי צעיר המופק בעזרת סינון דרך פחם פעיל כמו בוז’ולה נובו מגיע עם ניחוח עדין של בננות.
יינות המופקים מהזן הזה בעלי טעמים פירותיים קלילים, עוקצניים ומלאי שמחת חיים של פטל, תות ודובדבן מתוק.
גרנאש
הזן הזה מככב בכמה מהיינות המובחרים והמשובחים ביותר המיוצרים בספרד ואוסטרליה. הם נמצאים בשימוש רחב גם בכמה אזורי יין נחשבים בצרפת כמו שאטונפ דה פפ (Châteauneuf du Pape), גיגונדה (Gigondas) וקוט דה רון.
לגרנאש יש טעם חזק ובועט המשלב בין תבלינים ארומטיים לארומה פירותית נעימה של דובדבן והוא נוטה להיות בעל רמת אלכוהול גבוהה וחמיצות נמוכה.
מרלו
זן הענבים הזה הוא השני בעולם מבחינת היקף השתילה שלו (אחרי הקברנה סוביניון) בזכות יכולת ההסתגלות המצוינת שלו לתנאי אקלים שונים והיין המופק ממנו ידוע בגוון הארגמן העז והבוהק שלו המזכיר אבני אודם.
יינות המרלו הטובים ביותר מגיעים מאזור בורדו בצרפת, שם הם עוברים יישון ממושך המעניק להם מנעד רחב של טעמים ייחודיים.
הוא מתאים בצורה מושלמת למי שטועם יין אדום בפעם הראשונה. גם חובבים מושבעים של יין לבן יהנו ממנו ויעריכו את האיכויות שלו.
פרופיל הטעם של מרלו: יין מרלו בעל גוף מלא עם חומציות נמוכה ומרעננת ומעט טאנינים חריפים. כל לגימה מהיין תמלא את החיך שלכם בטעמים מעודנים של שזיף, תות, פטל, דובדבן, אוסנה (פטל שחור) ושוקולד.
זינפנדל
הזן הזה נפוץ במיוחד בעמק סונומה בקליפורניה, אבל אפשר למצוא אותו גם באזורי יין אחרים בארה"ב, אוסטרליה ואיטליה.
פרופיל הטעם האופייני לזינפנדל משלב בין טעמים מובהקים של פטל, ענבים, דובדבן שחור ושזיף מיובש. יינות המופקים מהזן הזה בדרך כלל בעלי אחוז אלכוהול גבוה ורמת טאנינים בינונית עד גבוהה.
סירה\שיראז- מדובר בשני שמות שונים לאותו הזן. הסירה הצרפתי שמקורו בעמק הרון פחות אלכוהולי ומרוכז משיראז האוסטרלי.
מהזן הזה מופקים יינות בעלי פרופיל טעם עוצמתי,פראי ומתובל בעל ארומות פירותיות עשירות של פירות יער שחורים,שזיף ודפנה.
מלבק
למרות שמקורו של הזן המיוחס הזה הוא בצרפת, כיום הוא גדל בעיקר בארגנטינה. יינות המופקים מזן הענבים הזה צבועים בגוון סגול עז וחושני, קלים ונעימים לשתייה ומתאימים ליישון בחביות עץ אלון המעשירות את טעמו.
פרופיל הטעם של מלבק משלב בין טעמים פירותיים עשירים ורכים של פטל שחור, אוכמניות, שזיף או דובדבן חמצמץ עם רמזים לעשן ועשבי תיבול.
סנג’ובזה
סנג’ובזה הוא זן ענבי היין הפופולרי ביותר באיטליה. הוא משמש כמרכיב העיקרי ביינות הקיאנטי- הסמל וסימן ההיכר של חבל טוסקנה הרומנטי והציורי.
פרופיל הטעם של זן הסנג’ובזה מכיל נגיעות דובדבן, עלי טבק ואניס יחד עם ארומות של ווניל ועץ אלון המתקבלות מהחביות שהיין יושן בהן.
נביולו
מדובר ביין בעל גוון בהיר וצלול עם רמת חומציות גבוהה וריכוז טאנינים גבוה. הוא זן הענבים העיקרי ביינות ברולו, ברברסקו וגטינארה המיוצרים כולם בחבל פיימונטה באיטליה. הנביולו לא הצליח להתאקלם כמעט בשום מקום אחר מחוץ לארץ המגף.
פרופיל טעמים: נביולו בעל ארומות אופייניות של שזיף, שרף ודובדבן. הטעם שלו הופך להרבה יותר מורכב, עמוק ומסתורי ככל שהיין מתיישן ומשתבח.
מעבר לזני הענבים האדומים המובילים האלה, קיים מגוון רחב של זני ענבים אחרים מכל רחבי העולם המשמשים ליצירת יינות אדומים ידועים כמו טמפרניו, מורבדרה (מטארו), למברוסקו וברברה.
ייצור יין אדום
יינות אדומים מופקים מענבים שחורים או אדומים המותססים יחד עם הקליפות והזגים שלהם המעניקים ליין את הגוון האדום כהה האופייני.
תהליך ייצור יין אדום זהה להפקת יין לבן, למעט הבדל אחד מהותי: בעוד שבייצור יין לבן, הקליפות אינן נדרשות לתהליך התסיסה והן מופרדות מהתירוש, בייצור יין אדום הן משחקות תפקיד מכריע וצובעות אותו בצבע אדום בוהק וחושני.
לפניכם השלבים העיקריים בתהליך ייצור יינות אדומים:
1. בציר ועיבוד הענבים
הענבים נקטפים באופן ידני או באמצעות מכונות ומועברים למיון ולעיבוד. חלק מיצרני היין בוצרים את הענבים באופן ידני כדי להבטיח שהם הבשילו במלואם.
2. מעיכת הענבים
הענבים בדרך כלל מופרדים מהשזרות לפני המעיכה, למרות שחלק מיצרני היין מעדיפים להשאיר אותם כדי להוסיף חספוס ואופי ייחודי ליין.
הענבים המעוכים יוצרים תערובת של זגים, קליפות, מיץ וחרצנים הנקראת תירוש. לאחר מכן, התירוש מועבר לחביות עת אלון או מיכלי בטון או נירוסטה לתסיסה.
3. השרייה קרה
חלק מהיצרנים מעדיפים לקרר את התירוש בטכניקה מיוחדת הנקראת "השריה קרה" במשך 1-4 ימים כדי לסייע למיצוי מלא של הטעמים, הצבע והניחוחות מהקליפות, הזגים והחרצנים בענבים. רמת המיצוי הרצויה תלויה בעוצמת וריכוז הטעם שהיצרן מכוון אליהם.
4. תסיסה
שמרים המצויים באופן טבעי בקליפת הענבים הופכים את הסוכרים בתוך התירוש לאתנול (אלכוהול) ופחמן דו חמצני.
5. כבישה
הענבים נמעכים באמצעות מכבש יין מיוחד או באופןן ידני כדי לייצר את התירוש.
באזורי גידול יין מסוימים שבהם מופקים יינות מבעבעים (כמו חבל שמפאן ), נדחסים אשכולות שלמים של ענבים עם הזמורות והשריגים שלהם כדי ליצור תירוש קליל יותר עם ריכוז פנולים נמוך יותר.
כשמדובר ביינות אדומים, הכבישה מתרחשת בסוף תהליך התסיסה או לקראת סיומו כדי לאפשר לפגמנט הצבע, לטאנינים ותרכובות הפנולים להשתחרר מקליפת הענב אל תוך התירוש.
6. תסיסה מלולקטית
תסיסה מלולקטית מתרחשת כאשר החומצה המאלית (חומצת התפוח) בתירוש הופכת לחומצה מאלית (חומצת חלב),תהליך זה עוזר לעדן וללטש את טעם היין.
7. שפיה
לאחר שלב התסיסה המלולקטית, היין האדום עובר שפיה שבמהלכה כל משקעי התסיסה (מוצקים ותאי שמרים מתים) מופרדים מהתירוש.
היצרן מוסיף גופרית דו חמצנית הנדרשת לשימור היין למניעת חמצון ופגיעה ביציבות המיקרוביולוגית שלו העלולים לפגוע בטעמו ולקצר את תוחלת החיים שלו.
8. יישון
יין אדום בדרך כלל מיושן במיכלי בטון או נירוסטה, או לחילופין בתוך חביות עץ אלון המעניקות ארומות מיוחדות. תקופת היישון יכולה לנוע בין כמה ימים ספורים (כמו יין בוז’ולה נובו) או עד ל-18 חודשים ואף יותר (כמו יין בורדו אדום).
9. הקלנה וייצוב
חלק מהיינות האדומים עוברים הליך זיקוק מיוחד בשם הקלנה הנועד לטהר אותם מפגמי ייצור ותוצרי לוואי כמו משקעי טאנינים עודפים.
לעתים הם גם עוברים ייצוב (במיוחד יינות הנצרכים צעירים ואינם מתיישנים היטב) כדי למנוע שקיעת גבישי חומצה טרטרית בתחתית הבקבוק.
10. סינון ומזיגה לבקבוקים
רוב היינות עוברים תהליך סינון הנועד להפוך אותם לצלולים ומטוהרים משאריות שמרים, פטריות ובקטריות (העלולים לפגוע באיכות היין). לאחר מכן היין נמזג לבקבוקי זכוכית או פלסטיק אטומים.
מאכלים המשתלבים היטב עם יינות אדומים
יינות אדומים מתאפיינים בטעמים חזקים ודומיננטיים ולכן הם יהיו במיטבם לצד מנות כבדות יותר בעלות טעמים מודגשים כמו בשר בקר. הנוסחה הידועה "יין אדום מחמיא לבשר אדום, בעוד שיין לבן הולך נהדר עם עוף ודגים" עובדת ברוב המקרים.
אבל כמובן שלכל כלל יש יוצאים מהכלל ואסור להסתמך על החוק הלא כתוב הזה בצורה עיוורת.
לדוגמה, יינות אדומים עשירים בעלי גוף מלא וטעם מרוכז ושתלטני יכולים לגנוב את ההצגה ולהאפיל על טעמי הבשר בעוד שיינות גאמיי ופינו נואר יגבירו ויחדדו את הטעמים האלה.
לפניכם כמה עצות זהב לשילוב נכון של יינות אדומים עם מאכלים שונים:
- קברנה סוביניון מתאים למנות עשירות וכבדות כמו כבש, צלעות ופסטה מוקרמת.
- קברנה פרנק משתלב היטב עם עוף ובקר צלוי, ברווז, נקניקים, מנות דגים ואפילו גבינות.
- קברנה פרנק משתלב היטב עם עוף ובקר צלוי, ברווז, נקניקים, מנות דגים ואפילו גבינות.
- גרנאש משתדך היטב לבשר צלוי, צרוב או מוקפץ. הוא גם עובד נהדר עם מנות לא חריפות מהמטבח האסייתי.
- מרלו מחמיא לברווז ועוף.
- זינפנדל משתלב היטב עם בשרים, פיצה או מנות פסטה.
- סירה או שיראז יגביר את הטעמים המעודנים של פלטת גבינות ונקניקים.
- מלבק עובד טוב עם בשרים דלי שומן או מנות חריפות ומתובלות מהמטבח ההודי או המקסיקני.
- פינו נואר מתאים למגוון רחב של מאכלים שונים, כולל בשר בקר, גבינה, ברווז ואפילו סלמון.
- סנג’ובזה עובד נפלא עם פסטות ופיצות.
- נביולו מתאים לבשרים שומניים כמו אווז,ברווז או ירך חזיר.
מאפיינים שכדאי לשים לב אליהם בבחירת יין אדום
הרבה שיקולים תלויים בבחירת יין אדום שישתלב בצורה מושלמת עם האוכל ויתאים לאופי האירוע. הנה כמה שיקולים שכדאי לקחת בחשבון:
אל תתפשרו על איכות היין
כשמדובר ביין אדום, אתם בדרך כלל מקבלים בדיוק את מה ששילמתם עליו. אתם יכולים להתפתות לקנות יין אדום זול במחיר מצחיק, אבל טעם הלוואי הדוחה והעפיצות הלא נעימה שלו יהרסו את כל החגיגה ויוציאו לכם את כל הרוח מהמפרשים.
זה לא אומר שאתם חייבים להשקיע הון תועפות בבקבוק היין היקר ביותר בחנות. אתם צריכים למצוא יין איכותי הקולע לטעם, להעדפות ולכיס שלכם.
אז איך יודעים כיצד להבדיל בין יין איכותי וערב לחיך המיוצר בסטנדרטים גבוהים בין יין זול, נחות וחובבני שתרצו לזרוק לפח? לפניכם כמה מאפיינים חשובים שצריך לשים אליהם לב כדי לעשות בחירה נכונה שלא תצטערו ותתחרטו עליה לרגע.
- טעם מורכב ועשיר- יין טוב צריך להכיל מנעד רחב של ארומות וטעמים המחמיאים אחד לשני. זה יכול להישמע טיפה פלצני, אבל חבל לבזבז את הכסף שלכם על יין תפל וחדגוני שישעמם אתכם כבר אחר הלגימה הראשונה. לדוגמה, קברנה סוביניון איכותי מכיל ארומות עדינות של דובדבן, דומדמניות ופלפל ירוק ואם הוא ותיק יותר ומיושן היטב, תוכלו להרגיש בתווי ריח של קופסת סיגרים, עור, שוקולד וליקריץ.
- עוצמה- עד כמה מובחן ומורגש כל אחד מטעמי היין? ככל שהם ברורים ועוצמתיים יותר, כך היין מובחר ומשובח יותר. יין דליל עם טעמים קלושים שאתם בכלל מרגישים לא שווה את הכסף שלכם.
- איזון- היינות האדומים האיכותיים ביותר מצטיינים במנעד טעמים מאוזן והרמוני. אם מצאתם יין המשלב בין טעמים ארציים ופירותיים ומבנה מלא ומאוזן היטב המשאיר תחושה נעימה בפה, שיחקתם אותה!
סגנון ופרופיל הטעם
יש המון גורמים ומשתנים שונים המשפיעים על הטעם והניחוח של יין אדם, אבל זן הענבים שממנו הוא מיוצר הוא אחד מהחשובים והעיקריים שבהם.
המאפיינים הייחודיים של כל סוג ענבים מעניקים כיוון ומושג ראשוני האם היין יהיה בעל גוף קליל, בינוני או כבד.
יינות בעלי גוף ומרקם קל מכילים ריכוז מזערי של טאנינים (פיגמנטים היוצרים תחושת עפיצות בפה), בעוד שיינות בעלי גוף מלא וסמיך מכילים את ריכוז הטאנינים הגבוה ביותר (ובדרך כלל גם תכולת האלכוהול הגבוהה ביותר).
על מדפי החנויות תמצאו יינות אדומים המיוצרים מזן אחד בלבד של ענבים, בעוד שאחרים מכילים שילוב של כמה זנים שונים למנעד רחב ועמוק יותר של טעמים המשלימים זה את זה.
המידע הזה מוצג בצורה בולטת על תווית הבקבוק ולא תתקשו למצוא אותו. קברה סוביניון הוא יין אדום עשיר בטאנינים ובעל רמת חומציות גבוהה וגף בינוני עד מלא בעוד שמלבק בעל רמת טאנינים מתונה יותר.
זן הענבים שממנו מיוצר היין קובע גם את דרגת היובש והמתיקות שלו. בעוד שיינות בורדו וקיאנטי יבשים מאוד, מרלו בעל רמת יובש בינונית.
חשוב שתדעו איזה פרופיל טעם עושה לכם את זה כדי שתוכלו למצוא את היין האדום המתאים בלי להסתבך ולשבור את הראש.
התקציב שעומד לרשותכם
כמובן שתג המחיר של היין הוא שיקול חשוב שאי אפשר להתעלם ממנו כשאתם משוטטים בחנות בחיפוש הבקבוק המושלם עבורכם.
אם אתם מחפשים יין אדום שתשתו יחד עם הארוחה, ייתכן שתוכלו להסתפק ביין זול יותר. לעומת זאת, אם אתם קונים את היין למאורע חשוב וחגיגי, תרצו להשקיע יותר ביין יוקרתי ומשובח יותר עם טעם מיוחד שייחרט בזיכרונכם לזמן רב.
חשוב שתהיו סגורים מראש על סוג היין והסכום שאתם מוכנים להשקיע ותמצאו יין איכותי שיספק את התמורה הטובה ביותר לכסף שלכם.
החדשות הטובות הן שאם תחפשו היטב לא תתקשו למצוא יינות אדומים טובים במחיר שפוי שלא יקרע לכם את הכיס.
התאמת היין לסוג ואופי האירוע
יין אדום איכותי יהפוך למסמר הערב כל עוד תבחרו בסוג הנכון שיעשה את העבודה.
יין אדום קליל בעל ריכוז טאנינים נמוך ועפיצות מתונה יותר כמו קברנה פראנק נעים לשתייה גם אם תרצו ללגום ממנו ללא אוכל המלווה אותו, בעוד שיינות נועזים ועשירים בעלי גוף מלא יותר עובדים טוב יותר לצד ארוחה טובה.
התאמת היין לסוג האוכל
בגלל שיינות אדומים מתאפיינים בטעם עוצמתי ודומיננטי, מומלץ להגיש אותו עם מאכלים בעלי טעמים לא פחות עזים ובועטים.
לדוגמה, קברנה סוביניון משתדך בצורה מושלמת עם מנות המכילות בשר אדום, בעוד שפינו נואר מתאים לבשר הודו ולמנות טבעוניות וצמחוניות.
שאלות ותשובות
יין אדום: האם הוא טוב או מזיק לבריאות שלנו?
השאלה הזאת מטרידה כל חובב יין שרוצה ליהנות מעושר הטעמים והניחוחות מסחרר החושים של יין אדום משובח.
בעוד שהוויכוח אודות היתרונות הבריאותיים של יין אדום אינו שוכך לרגע והמדענים מתקשים לקבוע באופן חד משמעי עד כמה הוא באמת מועיל לבריאותנו, אי אפשר להתווכח עם העובדה שכוס אחת של יין אדום איכותי ביום לא יכולה להזיק.
בעוד שחלק מהאנשים משוכנעים שיין אדום הוא חלק בלתי נפרד מכל תפריט תזונתי מאוזן ובריא, אחרים טוענים שכל המהומה וההתלהבות סביב סגולות הריפוי של היין האדום מוגזמים ומנופחים מעבר לכל פרופורציה.
בשנים האחרונות יותר יותר מחקרים מדעיים מצביעים על קשר ישיר בין צריכת יין אדום לסיכון מופחת ללקות במחלות שונות, כולל מחלות לב. עם זאת, כל החוכמה היא להימנע משתייה מופרזת ולא להגזים עם המינונים.
האם כדאי לשתות יין אדום? ואם כן, באיזה מינון?
אם אתם אוהבים לשתות יין אדום, אין בזה שום דבר רע ומזיק, כל עוד תקפידו על המינון הנכון ותימנעו משתייה מופרזת. אז כמה יין אדום מומלץ לצרוך? המומחים ממליצים לצרוך 1-1.5 כוסות יין ביום לנשים, בעוד שגברים יוכלו ליהנות מכוס אחת או שתיים ביום.
חלק מהרופאים ממליצים להימנע מצריכת אלכוהול במשך יום או יומיים בשבוע. כמובן שאף פעם לא כדאי להגזים ולשתות יין אדום עד דלא ידע כי זה יגרום ליותר נזק מתועלת. אבל אם תצרכו אותו בזהירות ובמתינות בלי לחצות את הגבול, זה יכול לעשות רק טוב לבריאות שלכם.
האם זה בריא לשתות יין אדום בערב?
כן. צריכת יין אדום לפני השינה עוזרת לווסת את רמת הכולסטרול ולשפר את איכות השינה. כמובן שכל זה נכון אם תסתפקו בכוס יין אחת ולא תגמרו בקבוק שלם.
מהי טמפרטורת ההגשה האופטימלית עבור יינות אדומים?
יינות אדומים יהיו במיטבם בטמפרטורה של 17 עד 20 מעלות, בעוד שיינות לבנים מומלץ להגיש ולשתות צוננים יותר בטמפרטורה של 10 עד 13 מעלות.
מהם היתרונות של אמבט יין אדום?
האם יצא לכם ללגום כוס יין אדום כל כך קטיפתי ומפוצץ בטעמים שחשבתם לעצמכם שהייתם מוכנים להתרחץ בתוכו? ובכן, תופתעו לשמוע שאתם ממש לא היחידים שהעליתם את הרעיון ההזוי הזה ושאמבט יין אדום נעים ומפנק הוא טרנד לוהט שהולך וצובר תאוצה.
לפני שאתם קופצים לתוך המים (סליחה לתוך היין), קחו בחשבון שטבילה ביין אדום יכולה לגרום ליובש בעור. אבל החדשות הטובות הן שהעור שלכן סופג את כל הרכיבים התזונתיים המועילים של היין ובראשם הפוליפנולים שמשאירים את העור שלכם חיוני, זוהר ומלא נעורים.
האם יין אדום הוא טבעוני?
לא כל יין אדום ידידותי לטבעונים וזה תלוי בסוג סינון המשקעים שהוא עבר במהלך תהליך הייצור שלו. חלק מהיינות האדומים עוברים הצללה הכוללת מרכיבים מן החי (כמו דם ומוח עצם,כיטין, חלבון ביצה וכו’) בעוד שאחרים עוברים סינון בטכניקות אחרות ללא חשיפה למוצרים מן החי (בעזרת חומרים כמו פחם, אבן גיר וכו’).
אם אתם מקפידים על תזונה טבעונית ללא פגיעה והתאכזרות לבעלי חיים, חשוב שתחפשו את המידע הזה על בקבוק היין או תבררו זאת אצל היצרן.
מהי תכולת האלכוהול של יין אדום?
אחוז האלכוהול המירבי ביינות אדומים נע סביב 13.5-14.5%.
מהו הטעם האופייני ליינות אדומים?
לא כל היינות האדומים נוצרו שווים והם בעלי סגנונות ופרופילי טעם רבגוניים במיוחד ולכן אין טעם אחיד וקבוע שתוכלו לבנות עליו. תזכרו שמה שבאמת קובע זה מבחן הטעם האישי שלכם ולכן חשוב שתנסו כמה יינות אדומים שונים כדי שתדעו לאיזה סוג וזן ענבים אתם מתחברים.
מה בריא יותר-יין או בירה?
ללא ספק יין. בדגש על יין אדום.
השורה התחתונה
לכל יין אדום יש סיפור, אמירה ואופי ייחודי משלו. הם מציעים עולם אינסופי של סוגים, סגנונות ופרופילי טעם שונים שיתאימו לכל טעם, מצב רוח ואירוע.
בין אם מדובר ביין אדום מתוק או יבש, קליל ומרענן או עשיר ובעל גוף סמיך ומלא, כל אחד יוכל למצוא יין ערב לחיך שימצא חן בעיניו.
כל עוד תבחרו בחוכמה את היין האדום הנכון והמתאים ביותר ותקפידו לשתות אותו במתינות ובלי להגזים, זה יעשה רק טוב לבריאות שלכם.
אין לנו ספק שהטיפים והעצות במדריך המפורט הזה יעזרו לכם לעשות בחירה מנצחת ביין האדום המושלם עבורכם ויחסכו לכם המון אכזבות, ספקות והתלבטויות. אז למה אתם מחכים? תמזגו לעצמכם כוס יין אדום איכותי ותהנו מהחיים הטובים. לחיים!