טוסטר אובן הוא מוצר יעיל ושימושי להפליא שיכול להפוך לעוזר הטוב והנאמן ביותר שלכם במטבח.
בין אם מדובר בהכנת טוסט גבינה מושקע, חימום משולש פיצה שנשאר מהישיבה של אתמול או אפייה של מגש עוגיות קטן, טוסטר איכותי יסגור את הפינה.
מדובר בעצם בגרסה קומפקטית, חסכונית ומהירה יותר של התנור הרגיל שמתחמם לאט וזולל המון חשמל.
ממהרים? הנה 3 המוצרים המובילים:
המכשיר הזה יכול לשמש לבישול מזדמן בכמויות קטנות ולחימום חוזר לצד תנור האפייה הרגיל שלכם או להחליף אותו בצורה מלאה. אם יש לכם מטבח קטן וצפוף שתנור בישול רגיל בחיים לא ייכנס אליו, טוסטר אובן יציל את המצב ויעזור לכם במגוון רחב של משימות. אז בין אם אתם רוצים להתפנק בטוסט זהוב ומבעבע לנשוש מהיר מול הטלוויזיה או לחמם פרוסת פשטידה ששוכבת זמן רב במקרר, המכשיר הזה יעשה את העבודה במינימום זמן ומאמץ.
אבל איך למצוא טוסטר אובן איכותי ויעיל שמתאים לצרכים ולדרישות שלכם? אין ספק שמדובר באתגר לא קטן. השוק מוצף באינספור דגמים בכל עיצוב, גודל ומפרט טכני שתוכלו להעלות על הדעת.
כדי שלא תלכו לאיבוד במבחר העצום והמבלבל, החלטתי למצוא עבורכם את המכשירים הטובים ביותר שיספקו תמורה מלאה לכסף שלכם.
חפרתי שעות רבות בטונות של סקירות, ביקורות וחוות דעת כדי למצוא את הדגמים הפופולריים והמבוקשים ביותר שזכו לפידבק חיובי מהקהל והשאירו המון לקוחות מרוצים. בדירוג הזה אתם הולכים למצוא את המוצרים המובחרים ביותר שאני יכול להמליץ עליהם בעיניים עצומות.
אז אחרי שחיממנו מנועים, הגיע הזמן לפתוח מבערים ולגשת למנה העיקרית. אתם הולכים להכיר מקרוב את הדגמים הכי טובים שאפשר למצוא בשוק. על הדרך תקבלו כמה טיפים בדוקים ומנצחים לקניית הדגם הנכון והמתאים ביותר עבורכם.
7 טוסטר אובנים הכי טובים לשנת 2024
Selmor SE-356
מה אהבנו?
הדגם המתקדם הזה שמאפשר גם אפיית טורבו יכול להכיל 6 פרוסות לחם או פיצה ענקית בקוטר של 30 ס"מ.
תוכלו ליהנות ממבחר עצום של מצבי הפעלה להכנה נוחה ונטולת מאמץ של סוגי מזון שונים כמו כריכים, עוגיות, פיצות וחזה עוף. תוכניות הבישול המובנות האלה מגיעות עם ההגדרות האופטימליות להכנת המנות הפופולריות והאהובות ביותר. לא תצטרכו לשחק עם מיליון לחצנים וחוגות תפעול כדי לקבוע את הטמפרטורה, שיטת הבישול (צלייה, קלייה, חימום, הפשרה, בישול איטי) וזמן הבישול המתאימים. במקום לשבור את הראש על כוונון המכשיר, התוכניות המובנות האלה יאפשרו לכם להכין מנות מושלמות.
מערכת החימום המתוחכמת של הדגם הזה כוללת 4 גופי חימום העשויים מנירוסטה ומצטיינים בפיזור חום אחיד ועקבי. עם הספק מרשים של 1,380 וואט, הטוסטר אובן הזה מתחמם במהירות מסחררת ומאפשר לכם להכין ארוחות טעימות בכלום זמן.
פגמים וחסרונות
יכול להיות שייקח זמן עד שתכירו את כל היכולות והאפשרויות של המכשיר ותלמדו איך לתפעל אותו כמו שצריך, אבל תוך זמן קצר תבינו איך כל העסק עובד ותוכלו להשתמש בו בעיניים עצומות.
Hemilton HEM-109
מה אהבנו?
מאוורר הטורבו שמותקן בטוסטר מרחיב את אפשרויות השימוש במכשיר ומשדרג את יכולת האפייה שלו. חלק גדול ממשתמשי הדגם הזה לא הפסיקו לשבח ולהלל את מאוורר הטורבו שלו. גם כשהטוסטר הזה מופעל במצב טורבו, אתם בקושי תשמעו את המאוורר מסתובב והוא לא יעשה לכם חור בראש.
מעבר לאפיית הטורבו, המכשיר הזה מתאים גם לצלייה, קלייה, השחמה, חימום חוזר ושמירה על חום המזון. כדי להעניק לכם את חווית הבישול הנוחה והמהנה ביותר, המכשיר הזה מצויד בלחצני תפעול חדשניים שהפכו למילה האחרונה בתחום. בנוסף, ארבעה מצבי הפעלה המותאמים למאכלים ספציפיים יקלו על השימוש בטוסטר.
אבל עוד לא שמעתם הכל!
יש עוד כמה סיבות טובות לבחור דווקא במכשיר הזה. קודם כל מדובר במכשיר עמיד הבנוי מנירוסטה קשיחה שתחזיק מעמד כמה שנים טובות. בנוסף, תוכלו להכניס לתא האפייה המרווח 8 פרוסות לחם או פיצה בגודל של 40 ס"מ. יש בו מספיק מקום לתבנית אפייה סטנדרטית עם ידיות אחיזה.
פגמים וחסרונות
תלונה נפוצה שחוזרת על עצמה נוגעת ללחצנים המיושנים של המכשיר שמפריעים למשתמשים רבים. אז ייתכן שהם לא מצטיינים בעיצוב אופנתי ובתחכום יוצא דופן, אבל הם עושים את העבודה, ובתכלס – מדובר בעניין של העדפה אישית. זה נכון שמסך דיגיטלי משוכלל יכול להיראות יותר מרשים ואטרקטיבי, אבל לחצני התפעול הישנים והטובים יאפשרו לכם להציב את טמפרטורת וזמן הבישול בצורה מהירה ויעילה יותר.
קחו בחשבון שהגוף של המכשיר מתחמם במהירות, מה שאומר שתצטרכו להשתמש בו בזהירות. שוב, הוא תופס לא מעט מקום ומתאים בעיקר למטבח גדול ומרווח.
Westinghouse WKTOKF1830
מה אהבנו?
מבחינת הביצועים, מדובר בסוס עבודה אמין שיתמודד היטב עם כל משימה שתזרקו עליו. בין אם מדובר באפיית עוגיות, פיצה בקוטר של 33 ס"מ, קליית 6 פרוסות לחם או צליית עוף שלם במשקל של 1.8 ק"ג, הכל קטן על המכשיר המעולה הזה: הוא מסוגל לאפות, להשחים, לקלות, לצלות ולחמם מחדש מזון בצורה הרבה יותר טובה, יעילה ומהירה משאר המתחרים בשוק.
הדגם הזה מבוסס על טכנולוגיית חימום ייחודית ומתוחכמת המבטיחה פיזור חום אחיד, עקבי ושווה. המכשיר הזה מספק את העוצמה הנדרשת בתזמון המושלם כדי להאיץ את תהליך הבישול ולחסוך בצריכת החשמל שלכם. עם 10 תוכניות בישול מובנות, תוכלו להיות בטוחים ב-100% שכל מנה תצא טעימה ומעוררת תיאבון פעם אחר פעם.
פגמים וחסרונות
הוא יקר יותר מהדגמים הפשוטים והזולים שתמצאו לקנות במידה ואתם מחפשים דגם לא משוכלל במיוחד, אבל כל השכלולים האלה מביאים את המוצר הישן שכולנו מכירים לשנת 2024ומאפשרים לנו להינות מאיכות ללא פשרות.
Breville BOV820BSS
מה אהבנו?
המכשיר הקומפקטי הזה מספק אפשרויות שימוש כמעט בלתי מוגבלות, והוא מגיע עם רשימת פיצ’רים ושכלולים בלתי נגמרת: מסך LCD, לא פחות מ-13 תוכניות בישול מובנות, מאוורר טורבו חדשני עם שתי מהירויות הפעלה ו-6 גופי חימום איכותיים מקוורץ לפיזור חום מדויק, מבוקר ויציב.
מדובר בעוד נציג של מותג Breville ברשימה המכובדת שלנו, אז בואו ננסה להבין במה המכשיר הזה שונה מדגם BOV800XL שדיברנו עליו קודם לכן.
בעוד שהמפרט הטכני והמאפיינים של שני הטוסטרים האלה הוא די דומה, המכשיר הזה מגיע עם תא אפייה מרווח יותר: תוכלו להכניס לתוכו בקלות 9 פרוסות לחם, לצלות תרנגול הודו גדול במשקל 6 ק"ג או לאפות תבנית מלאה בעוגיות. אבל גולת הכותרת של הטוסטר הזה היא האפשרות לטיגון בריאותי באוויר חם. בשונה מהצ’יפסר שדורש טונות של שמן, המכשיר הזה מאפשר לייבש פירות, ירקות או בשר או לקלות אותם בצורה בריאה בלי להוסיף שמן. צורת הטיגון הייחודית הזאת תאפשר לכם להוריד את ריכוז השומן במאכלים מטוגנים ב-75%. תוכלו ליהנות מצ’יפס פריך וטעים בלי רגשות אשם וייסורי מצפון. אבל זאת רק טעימה קטנה מהיכולות של המכשיר הזה. תוכלו להכניס לתוכו סיר קדירה בגודל 40 ס"מ או כמה תבניות אפייה רחבות. מאוורר טורבו מאפשר לקצר את זמן הבישול ב-30% ועוזר להשיג מרקם פריך יותר וקראסט מושלם.
פגמים וחסרונות
הדגם הזה יקר פי 2 יותר מדגם BOV800XL ויש לזה סיבה טובה: הוא מגיע עם כל פיצ’ר חדשני ותכונה מתקדמת שאפשר להעלות על הדעת. בנוסף, מאוורר הטורבו עושה עבודה מצוינת, אבל הוא טיפה רועש יותר בהשוואה לדגמים אחרים של חברת ברוויל.
בגלל המימדים הגדולים של המכשיר הזה, אתם תתקשו להעביר אותו ממקום למקום בלי לשבור את הגב והוא תופס המון מקום על משטח העבודה, אז תוודאו שהוא מתאים לגודל של המטבח שלכם.
Cuisinart TOB-260N1
מה אהבנו?
וואו, מאיפה להתחיל? קודם כל, למרות הגודל הקומפקטי והמימדים הצנועים שלו, הוא מספק קיבולת גדולה יחסית. זה אומר שתוכלו לחסוך מקום על משטח העבודה במטבח מבלי להתפשר על נפח הטוסטר. גם הניווט בין כל ההגדרות והאפשרויות של המכשיר הזה נוח ויעיל במיוחד – תוכלו לבחור בקלות את תוכנית הבישול המתאימה ביותר עבורכם בלי לבזבז זמן ולשבור את הראש.
עם עוצמה מרשימה של 1,800 ואט, המכשיר הזה מתחמם במהירות ומשחים את הלחם באופן שווה ואחיד משני הצדדים שלו, מה שאומר שתוכלו ליהנות מטוסט זהוב ופריך בלי קצוות שרופים ומרקם צמיגי. בנוסף, מערכת בקרת טמפרטורה מתוחכמת מסוגלת לחשב בכוחות עצמה את זמן הבישול האופטימלי בהתאם למספר פרוסות הלחם שהכנסתם למכשיר. תוכלו ליהנות מתוצאה מושלמת בכל פעם שאתם מפעילים את הטוסטר הזה. פונקציית חימום מיידי תאפשר לכם לקצר תהליכים ולהתחיל להשתמש בטוסטר אובן בלי לחמם אותו מראש.
אם אתם מרגישים שהמזון עדיין לא עשוי היטב ושצריך להמשיך בבישול שלו, תוכלו להשתמש בלחצן הפעלה מיידית של 30 שניות. במקום לשחק עם מיליון כפתורים שונים, לחיצה אחת על הכפתור הזה מוסיפה 30 שניות לזמן החימום או הבישול – אין ספק שמדובר בפיצ’ר שימושי ומועיל במיוחד.
פגמים וחסרונות
כמה משתמשים התלוננו שלאחר מספר שנים של שימוש, התנור מתחמם בצורה מוגזמת והופך ללוהט מבפנים ומבחוץ. עם זאת, רוב המשתמשים מצננים את האווירה ואומרים שלמרות שדפנות המכשיר די חמות, אפשר לגעת בהן בלי לקבל כוויה או להסתכן בפציעה רצינית. אז צריך לקחת בחשבון את הפגם הזה ולהשתמש במכשיר בזהירות, אבל לא מדובר בחסרון משמעותי שאי אפשר לחיות איתו בשלום.
Hot Point HPAFO-01M
מה אהבנו?
בניגוד למכשירים אחרים, הדגם הזה משלב בין שני גופי חימום נפרדים מקוורץ שפועלים במקביל ומתחממים באופן מיידי. לא תצטרכו לבזבז את הזמן על חימום הטוסטר מראש. ברגע שהצבתם את הטמפרטורה המתאימה, אתם יכולים לצאת לדרך ולהכניס את המזון לתוך הטוסטר אובן באופן מיידי.
לאחר שסיימתם להשתמש במכשיר, תוכלו לנקות אותו בכלום זמן ובלי מאמץ. פשוט תנקו את הדפנות הפנימיות של המכשיר עם מטלית לחה ואתם מסודרים. בגלל הגודל הקטן של הטוסטר, מדובר בעבודה פשוטה שאינה לוקחת זמן רב.
פגמים וחסרונות
לעומת העיצוב הגרנדיוזי הנפח שלו הוא 25 ליטר בלבד, ככה שאם אתם משפחה גדולה או זקוקים לדגם שיספיק לכמות גדולה יותר, הדגם הזה עלול להיות מעט קטן מידי בשבילכם.
Hamilton Beach 31123D
חשוב שתבינו: לא מדובר במכשיר הכי זול שאפשר למצוא בשוק, אבל הוא עושה עבודה טובה יותר משאר הדגמים בטווח המחיר הזה. לכן מדובר בבחירה הכי טובה שיש עבור אנשים בעלי תקציב מוגבל.
מה אהבנו?
אז נכון שהמכשיר הזה לא מגיע עם תכונות מתקדמות ופיצ’רים מרשימים שאפשר למצוא בדגמים יוקרתיים ומשוכללים יותר כמו לוח בקרה דיגיטלי או תוכניות בישול מובנות, הוא מתמודד היטב עם התפקיד שלו בלי כל הרעש והצלצולים מסביב. הוא מאפשר להשחים, לקלות ולאפות בצורה מהירה, חסכונית ויעילה. המכשיר הזה מחמם ומבשל את המזון באופן אחיד ושווה בלי לזלול המון חשמל.
הגודל הקטן שלו הופך אותו לפתרון מושלם עבור מטבחים קטנים עם מקום מוגבל, אבל הוא עדיין מרווח מספיק כדי להכיל 4 פרוסות לחם או פיצה בגודל 30 ס"מ.
תפעול המכשיר מתבצע בעזרת לחצנים ידניים שמאפשרים להציב את זמן הבישול, הטמפרטורה (65-230 מעלות צלסיוס) ומצב ההפעלה (קלייה, צלייה ואפייה). בנוסף, צלצול של פעמון יתריע על סיום הבישול ויאפשר לכם לדעת שהמנה מוכנה.
פגמים וחסרונות
הדפנות החיצוניות של המכשיר הזה מתחממות במהירות ומגיעות לטמפרטורה גבוהה בזמן השימוש, ככה שתיזהרו לא לגעת בו או להשעין עליו כבלים חשמליים – תשמרו על כל אמצעי הזהירות ואל תקחו סיכונים מיותרים.
משתמשי המכשיר לא הכי מרוצים מתוכנית הצלייה המקרטעת שאינה משחימה את המזון כמו שצריך. כמובן שהנפח הקטן של המכשיר לא מתאים לבישול כמויות גדולות של מזון. גם הטיימר הבעייתי ומאוורר הטורבו הרועש משאירים מקום לשיפור. אבל כשלוקחים בחשבון את המחיר המשתלם והאטרקטיבי, אין ספק שמדובר בחסרונות קטנים וזניחים שאפשר לחיות איתם בשלום.
מדריך קנייה ושימוש: איך לבחור טוסטר אובן?
עבור רוב האנשים, הקריטריון הכי חשוב ברכישת מכשיר חשמלי למטבח זה תג המחיר שלו. למעט כמה ברי מזל שיכולים לבזבז כל סכום שמתחשק להם על טוסטר אובן חדש, רוב הסיכויים שתחפשו מכשיר איכותי ויעיל במחיר נגיש ושווה לכל כיס.
אבל גם אם תמצאו טוסטר אובן זול במחיר מצחיק, זאת ממש לא מציאה גדולה אם מדובר במוצר סוג ג’ שלא יעשה את העבודה ויתקלקל תוך זמן קצר. לכן, מעבר למחיר נגיש והוגן, חשוב לבדוק את הביצועים והיכולות של כל מכשיר. תזכרו שאתם הולכים להשתמש במכשיר הזה באופן יומיומי במשך שנים רבות, ולכן עדיף להשקיע במכשיר ידידותי למשתמש ונוח לתפעול שתוכלו לנקות במהירות ובקלות. לרשימה שלנו נכנסו מכשירים איכותיים ששווים כל שקל שתשקיעו בהם.
איך בדקתי את יכולות הבישול של כל הדגמים השונים עבור הדירוג הזה? פשוט מאוד: ניסיתי להכין טוסט. מדובר בשימוש הנפוץ ביותר במכשירים האלה ונראה שהמאכל האהוב הזה תמיד נשאר באופנה. אבל, כמובן שלא הסתפקתי במבחן הפשוט הזה ובדקתי את התפקוד של הטוסטר במשימות מורכבות יותר כמו אפיית בייגלים, עוגיות ופיצות.
כמובן שלקחתי בחשבון את הגודל של הטוסטר ומספר מצבי ההפעלה ותוכניות הבישול שלו, משום שמדובר במאפיינים חשובים שמשחקים תפקיד מכריע בהתאמה של המכשיר למטבח ולמטרות השימוש שלכם.
במקום לקפוץ על הדגם הראשון שנראה לכם סבבה, אתם חייבים לוודא שהוא מתאים לכמויות המזון שאתם מכינים ולהרגלי הבישול שלכם. כדי שלא תפלו על חתול בשק שלא יעמוד בציפיות שלכם וסתם יעלה אבק בלי שבכלל תשתמשו בו, הנה כמה שיקולים ומאפיינים חשובים שחייבים לקחת בחשבון בבחירת טוסטר אובן חדש:
מחיר
המחירים נעים בין כ-200 ש"ח לדגמים הבסיסיים והקטנים ביותר ועד לכמה אלפי שקלים עבור דגמים מתקדמים וגדולים יותר שאינם נופלים בביצועים מתנור אפייה רגיל ולפעמים אפילו מתעלים עליו בכמה רמות. ברוב המקרים, אתם מקבלים בדיוק את מה ששילמתם עליו. תג המחיר של המכשיר תלוי בקיבולת, בעוצמה ובאפשרויות הבישול והאפייה שהוא מספק.
כמובן שמומלץ לא להתקמצן ולהתפשר על איכות, יעילות ונוחות שימוש – אין כל טעם בלחסוך כמה גרושים על מכשיר גרוע שלא יעשה את העבודה. מהצד השני, אין שום סיבה שתשלמו יותר על שכלולים ופיצ’רים מתוחכמים שאתם בכלל לא צריכים. אם אתם זקוקים לטוסטר אובן בסיסי לקליית טוסט או בייגל לארוחת הבוקר, תוכלו להסתפק במכשיר פשוט יותר ללא תכונות ואפשרויות מתקדמות. חבל שתבזבזו את מיטב כספכם על דגמים עוצמתיים וחדשניים עם מגוון רחב של תוכניות אפייה מתקדמות, הדגמים האלה יכולים לשמש בתור תחליף מלא לתנור אפייה רגיל.
אבל אם אתם לא מוכנים להתפשר על פחות מהטוב ביותר וזקוקים למכשיר עוצמתי, חסכוני ומתקדם עם עיצוב אופנתי ואטרקטיבי, תצטרכו לפתוח את הכיס ולהשקיע בדגמים מתקדמים ויוקרתיים יותר.
גודל וקיבולת
הגודל של המכשיר מכתיב את צריכת החשמל וכמות המזון שתוכלו לבשל בתוכו. לכן, כשאתם בוחרים טוסטר אובן חדש, אתם חייבים לוודא שהנפח של המכשיר מתאים לכמות המזון שאתם רגילים להכין ושהמימדים שלו מתאימים למקום המיועד לו במטבח.
נפח תא האפייה של טוסטר אובן נמדד בליטרים וקובע את כמויות וסוגי המזון שתוכלו להכין בתוכו. הנפח שלהם לרוב נע בין 12 ל-42 ליטר.
אם מדובר במשתמש יחיד או בזוג שרוכשים מכשיר לחימום של מזון ואפייה בסיסית בכמויות קטנות, זה רעיון חכם ללכת על יחידה יחסית קטנה.
לעומת זאת, אם אתם מבשלים כמויות גדולות יותר לאורחים ולמשפחה, מומלץ להשקיע בדגם מרווח עם קיבולת גדולה יותר שתוכלו לצלות בתוכו עוף שלם או להכין פיצה גדולה.
אביזרים שימושיים
רוב הדגמים מגיעים עם אביזרים נלווים כמו מגש נשלף לאיסוף פירורים, רשת צלייה, ותבנית אפייה. כמובן שחלק מהמכשירים מגיעים עם כמות גדולה יותר של אביזרים ותוספות, מה שמקפיץ את תג המחיר שלהם – אין מתנות חינם. מספר דגמים יוקרתיים ומתקדמים הכוללים מאוורר טורבו מגיעים עם כמה תבניות ורשתות אפייה לנוחות שימוש מירבית.
אל תשכחו שתצטרכו לנקות כל הזמן את האביזרים האלה כדי להיפטר משאריות מזון ושומן שהצטברו עליהם, לכן מומלץ לבחור במכשיר שכולל תבניות ומגשי אפייה נשלפים שתוכלו לנקות במהירות ובקלות מתחת לברז.
תוכניות בישול
כל טוסטר אובן מגיע עם כמה מצבי הפעלה המיועדים לצורות בישול ואפייה ספציפיות. תוכניות הבישול העיקריות כוללות קליית והשחמת טוסטים (כאילו דה!), צלייה, אפייה וחימום חוזר.
דגמים מתקדמים יותר מגיעים עם תוכניות אפייה מובנות למאכלים מסוימים כמו פיצה, בייגל או מאפין. במקום לאלתר ולהמר על הטמפרטורה ותוכנית הבישול הנכונה, המכשיר יחסוך לכם את כל הניחושים ויספק את התנאים האופטימליים להכנת מנה מושלמת.
אחד מהפיצ’רים המועילים והשימושיים ביותר שעושה הבדל עצום מבחינת איכות ויעילות האפייה של המכשיר זה מאוורר טורבו. מעבר לגופי החימום הסטנדרטיים שתמצאו בכל המכשירים, הדגמים היוקרתיים והמשוכללים ביותר מצוידים במאוורר מיוחד שדואג לפיזור חום שווה ואחיד בתוך תא האפייה – הוא מאפשר לקצר את זמן האפייה ולשפר את התוצאה הסופית. לא כל אחד זקוק למצב האפייה הזה, אבל אם אתם מתכוונים לאפות הרבה בטוסטר אובן שלכם – מומלץ לא לוותר על מאוורר טורבו.
האם טוסטר אובן הוא מכשיר בטוח לשימוש?
אנשים רבים מודאגים מהסיכונים הבריאותיים והבטיחותיים של השימוש בטוסטר אובן. שתי הסכנות הגדולות ביותר שמדאיגות את רוב האנשים הן אפשרות להתלקחות ושריפה וההשפעות השליליות של ציפוי הטפלון למניעת הידבקות של המזון.
המכשיר הזה מבצע את עבודתו באמצעות שילוב בין כמה גופי חימום. פירורים ושאריות מזון שמצטברים לאורך זמן רב בתחתית המכשיר וזוכים להתעלמות והזנחה מצדכם יכולים להתלקח ולגרום לשריפה.
היצרנים החליטו לפתור את הבעיה וכדי למנוע את סכנת הנפשות הזאת, דגמים רבים מגיעים עם מגש פירורים נשלף: כל החתיכות והשומן שנופלים מהמזון שאתם מבשלים עושים את דרכם למגש המיוחד הזה שתוכלו להוציא ולנקות בקלות. זה אומר שכל הג’יפה השומנית והדוחה הזאת לא תידבק אל גופי החימום בתחתית המכשיר, מה שמוריד את הסיכון להתלקחות ושריפה עד למינימום האפשרי.
חשש נוסף בנוגע לבטיחות השימוש במכשירים האלה נוגע לציפוי לא דביק (נון סטיק) שנקרא: "פוליטטראפלואורואתילן" או בשם הידידותי ויותר ידוע שלו – טפלון. מדובר בציפוי ידוע לשמצה שסובל מיחסי ציבור גרועים מאוד: האדים של החומר הזה גורמים למוות של ציפורים והוא נקשר למספר סיכונים בריאותיים גם עבור בני אדם.
לאור הגילויים המטרידים והמדאיגים בנושא והמודעות הציבורית ההולכת וגוברת לסכנות הבריאותיות של הטפלון, בשנת 2013 הוחלט להסיר מכל מוצרי הטפלון כימיקל מסוכן ובעייתי בשם: "חומצה פרפלואורוקטנואית". מדובר במרכיב הספציפי שאחראי לתדמית הבעייתית של הטפלון ולהשפעה הבריאותית השלילית שלו. זה אומר שמשנת 2013, ציפוי הטפלון הפך לבטוח לגמרי לשימוש והוא אינו מהווה יותר כל סכנה בריאותית.
אבל מה עושים אם יש לכם טוסטר אובן ישן שיוצר לפני שנת 2013? יש סיכוי לא רע שהוא מגיע עם ציפוי טפלון מיושן עם הכימיקל המסוכן הזה, אבל הדרך היחידה לדעת את זה בוודאות היא לברר אצל היצרן. אם המכשיר באמת כולל את המרכיב המזיק הזה, אני ממליץ בחום להפסיק להשתמש בו באופן מיידי.
סך הכל, למעט סכנת כוויות או פציעות שיכולות להתרחש כתוצאה מנגיעה במכשיר הלוהט, במדובר במכשיר בטוח לגמרי לשימוש שלא אמור לסכן את בריאותכם בשום צורה.
איך לנקות טוסטר אובן
הדרך הכי טובה להאריך את תוחלת החיים של הטוסטר אובן ולהבטיח שהוא ימשיך לעבוד בשיא היעילות ללא תקלות ובעיות לא רצויות היא לנקות אותו באופן יסודי ולהקפיד על התחזוקה השוטפת שלו. בקטע הזה ממש לא כדאי להתעצל ולעגל פינות. איך לנקות את המכשיר שלכם בצורה הנכונה והיעילה ביותר? לפניכם כל האביזרים הנדרשים והפעולות שתצטרכו לבצע כדי לעשות את זה כמו שצריך.
רשימת הציוד שתצטרכו להכין
- סודה לשתייה
- סבון כלים/נוזל ניקוי רב תכליתי/חומר לניקוי זכוכית
- מים
- חומץ
- מטלית רכה
- ספוג לקרצוף
- מברשת שיניים
תהליך הניקוי צעד אחר צעד
- לאחר שסיימתם להשתמש בטוסטר, תנתקו את המכשיר מהחשמל, תפתחו את דלת תא האפייה ותאפשרו לו להתקרר
- תרוקנו את כל הפירורים לתוך פח האשפה.
- לאחר שהוצאתם את תבניות האפייה ומגש איסוף הפירורים מתוך המכשיר, הגיע הזמן להפשיל שרוולים וללכלך קצת את הידיים. תנקו אותם באופן ידני בעזרת סבון כלים או חומר ניקוי רב תכליתי שמכיל מרכיבים טבעיים ובטוחים יותר לשימוש (נוזל כלים עוצמתי ואגרסיבי מדי יכול להכיל כימיקלים רעילים שעלולים לפגוע בתפקוד מערכת החיסון ולגרום למחלות חמורות כמו סרטן).
- לאחר שסיימתם לנקות את החלקים האלה, תנו להם להתייבש היטב באוויר הפתוח. תוכלו לנגב את שאריות המים בעזרת מטלית יבשה או להניח אותם בשמש.
- תרטיבו מטלית רכה או ספוג קרצוף במים עם סבון או נוזל ניקוי רב תכליתי ותעברו על הדפנות הפנימיות בתוך תא האפייה של המכשיר. תנקו אותו באופן יסודי ואל תפספסו שום נקודה (למעט האזורים מסביב לגופי החימום).
- תנקו בעדינות את גופי החימום בעזרת מטלית רכה או מברשת שיניים הספוגה בתערובת של 3 כפות סודה לאפייה עם כף אחת של מים.
- תנקו היטב את משטח הזכוכית של דלת האפייה בעזרת נוזל ניקוי מיוחד לזכוכית או חומר ניקוי רב תכליתי. אל תשכחו לשטוף גם את הצד הפנימי של דלת הזכוכית.
- תרססו את נוזל הניקוי הרב תכליתי/ חומר מיוחד לניקוי זכוכית ישירות על הגוף החיצוני של המכשיר ותנגבו אותו היטב בעזרת מטלית יבשה
- לפני שתחזירו את המכשיר למקום האחסון שלו, תאפשרו לו להתייבש במשך כמה דקות.
כמה טיפים שימושיים ומועילים
- מומלץ ללבוש כפפות גומי במהלך תהליך הניקוי כדי להימנע ממגע ישיר עם המשטחים המלוכלכים או הכימיקלים המזיקים בחומרי הניקוי.
- תכינו תערובת של 3 כפות סודה לשתייה וכף אחת של אמוניה כדי להעלים ריח לא נעים וכתמים עקשניים וקשים להסרה.
- משחת ניקוי ביתית המורכבת משתי כפות חומץ ושתי כפות מים תעזור לכם להיפטר משאריות שומן שרוף שנתקעו על דפנות המכשיר.
- הקפידו לא להשתמש בספוג ישן ומלוכלך ששוכב אצלכם בכיור כבר מאה שנה. מדובר במגנט לבקטריות ולחיידקים שעדיף לשמור מהם מרחק.
מה אפשר להכין בטוסטר אובן?
הרבה יותר ממה שאתם מסוגלים לתאר לעצמכם! רוב האנשים לא קולטים את מגוון צורות ואפשרויות הבישול והאפייה שמציע טוסטר אובן איכותי. מדובר במכשיר רב תכליתי שמתאים למגוון רחב של שימושים שונים. תוכלו לבשל בתוכו כמעט כל דבר: החל מצליית סטייק נימוח ועסיסי ועד לייבוש פירות וירקות – הוא יסתדר עם כל משימה שתטילו עליו.
כדי שלא תמעיטו בערכו של הטוסטר אובן שלכם ותלמדו להפיק ממנו את המקסימום, הנה 6 שימושים נפוצים ופופלריים במיוחד במכשיר המועיל והנוח הזה:
צליית בשר
הטוסטר אובן שלכם יתמודד עם המשימה הזאת לא פחות טוב מתנור אפייה רגיל. תחזרו על המתכון הבא ותקבלו מנה מדהימה שתגרום לכם ללקק את האצבעות. קודם כל, תחממו את התנור מראש. תעסו היטב את נתח הבשר (כל מה שבא לכם- בקר, חזיר, הודו, עוף וכו’) בתערובת של פלפל שחור, שמן זית, מלח שום ואבקת בצל. תכניסו אותו לתנור שחומם לטמפרטורה של 180 מעלות ותתנו לכל הקסם להתרחש. כמה זמן צריך לצלות את הבשר? זה תלוי בסוג הבשר שאתם צולים ובטעם האישי שלכם.
הכנת טוסט מושקע
כמובן שלא יכולתי להתעלם מאחת מהמנות הטעימות והאהובות ביותר שאפשר להכין. תחחמו את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות. בזמן שהתנור מתחמם, תקחו 2 פרוסות של לחם ותמרחו כל אחת מהן בחמאה או במיונז. תוסיפו פרוסת עגבניה וגבינה ותתפנקו בתוספות המועדפות עליכם כמו טונה או נקניק (למי שלא שומר כשרות). תכניסו את הכריך החלומי הזה לתוך תא האפייה ותמתינו בסבלנות במשך 5-8 דקות. זה הסנדוויץ’ הכי טעים שאכלתם בחיים שלכם!
אפיית עוגות/עוגיות/מאפיינים
טוסטר אובן זאת השקעה חכמה במיוחד לכל מי שאוהב לאפות בבית. תוכלו להכין את הקינוחים האהובים עליכם בצורה פשוטה, מהירה ונוחה במיוחד.
חימום חוזר
אם אתם צריכים לחמם במהירות שאריות של פיצה, בורקסים, שיפודים, שניצלים או מוקפץ ששוכב כמה ימים במקרר, טוסטר אובן יסגור לכם את הפינה בצורה מושלמת. תוכלו לשחזר בקלות את הטעם הממכר של המאכל האהוב עליכם. רק אל תשכחו לכסות את המזון שאתם מחממים בחתיכה של נייר אלומיניום כדי שהוא לא ייצא יבש וצמיגי.
חימום צלחות לפני הגשת האוכל
הדרך הטובה ביותר לשמור על התבשיל המהמם שהכנתם חם וטרי לאורך זמן היא להניח אותו על צלחות חמות. האוכל לא יתקרר עד שהאורחים ובני המשפחה יתאספו מסביב לשולחן, אבל איך לחמם את כלי ההגשה שלכם? פשוט מאוד: תנצלו את הטוסטר שלכם. תניחו את הצלחת לדקה או שתיים בתוך התנור בחום של 65 מעלות (או הטמפרטורה הנמוכה ביותר במכשיר שלכם). אם אוכל קר לא עושה לכם את זה, תשתמשו בטיפ המנצח הזה עוד היום.
לצלות סטייק
סטייק מושלם זה החלום הרטוב של כל קרניבור. אבל תופתעו לשמוע שאפשר להכין אותו בקלות גם בטוסטר אובן שלכם. תפעילו את מצב הגריל במכשיר ותחממו את מחבת האפייה (תרססו עליה מעט שמן) במשך 5 דקות לפחות. תניחו את נתח הבשר על המחבת הלוהטת ותצלו אותו במשך 10 דקות נוספות. תוכלו ליהנות מסטייק רך ועסיסי בלי להסתבך ולעבוד קשה (נוזל לי הריר רק מלכתוב את זה!). אז שיהיה לכם בתיאבון!
האם אפשר לאפות בטוסטר אובן?
כן, כן ועוד פעם כן. תוכלו להשתמש במכשיר הזה כמו בתנור אפייה רגיל. הוא מתאים לצליית בשרים (בקר, עוף, הודו וכו’) ולאפיית עוגות, מאפים וקינוחים (עוגיות, מאפיינים, עוגות גבינה וכו’). המכשיר הזה מתאים גם להשחמת וקליית ירקות (תפוחי אדמה, בטטות, ברוקולי וכו’). תוכלו להכין במהירות ובנוחות מירבית את המתכון האהוב עליכם בלי להתפשר על הטעם שלו. איך בדיוק עושים את זה? פשוט תחזרו על הצעדים הבאים:
- תפעילו את מצב האפייה במכשיר ותציבו את הטמפרטורה הנדרשת. ברוב המתכונים, מדובר בחום של 150 עד 230 מעלות.
- תחממו את התנור מראש במשך 10 דקות לפחות
- תכניסו את המזון לתוך התנור
- תגדירו את זמן הבישול הנדרש למנה שלכם
- תצאו לדרך ותנו למכשיר לעשות את עבודתו. בסיום האפייה המכשיר יתכבה באופן אוטומטי. תוציאו את המנה המדהימה שהכנתם ושיהיה לכם בתיאבון !
זה כל הסיפור.
שאלות ותשובות
איך לחמם מחדש פיצה בטוסטר אובן?
בקלי קלות. תחממו את המכשיר מראש לטמפרטורה של 230 מעלות עם תבנית אפייה מכוסה בנייר אלומיניום בתוכו. תכניסו את הפיצה ל-10 דקות ותהנו מהטעם הנפלא שלה. גם אם הפיצה שלכם שכבה כמה ימים טובים במקרר, חימום שלה בטוסטר אובן יחולל ניסים ונפלאות ויאפשר לכם לשחזר את הטעם המקורי שלה. כשתוציאו אותה מהתנור היא תהיה כמו חדשה: בצק זהוב ואוורירי עם גבינה מבעבעת וקראסט משגע!
האם טוסטר אובן יכול להחליף תנור אפייה רגיל?
זה תלוי בהרגלי הבישול ובגודל המנות שאתם מכינים. בסך הכל, מדובר במעין גרסה מוקטנת של תנור רגיל. הם פועלים בצורה כמעט זהה לגמרי ומאפשרים להכין מגוון רחב של מאכלים שונים בצורה מהירה ונטולת מאמץ. למרות נקודות הדמיון הרבות בין שני המכשירים השימושיים האלה שאפשר למצוא בכל מטבח, יש גם כמה הבדלים ביניהם.
בעוד שהטוסטר אובן הממוצע פחות גדול ועוצמתי מתנור אפייה סטנדרטי, הוא עושה עבודה מהירה יותר. המימדים הצנועים והקיבולת הקטנה מפחיתים את זמן החימום שלו ב- 30%-50%, מה שיקצר את זמן הבישול ויפחית את צריכת החשמל. אם אתם צריכים לחמם במהירות משולש פיצה שנשאר מאתמול, אין כל טעם להפעיל את התנור בשביל כמות אוכל כל כך קטנה. לא רק שתצטרכו לחכות רבע שעה עד שהוא יתחמם, אלא תצטרכו לבזבז המון חשמל ולהפעיל אותו כמעט לחינם.
לעומת זאת, טוסטר אובן זה המועמד המושלם לעבודה הזאת. הוא הרבה יותר קומפקטי, חסכוני וזריז. הניקוי והתחזוקה השוטפת שלו הרבה יותר קלה ומהירה יותר מאשר קרוב המשפחה הענק והמגושם שלו. לכן אם אתם נוהגים לבשל כמות קטנה או בינונית של אוכל, כדאי מאוד להשקיע בדגם שיחסוך לכם המון זמן, כסף ומאמץ.
הוא לא תופס המון מקום וניתן להשתמש בו באופן מיידי. כל מה שצריך לעשות זה להניח אותו על משטח העבודה, לחבר לחשמל ואתם מוכנים לצאת לדרך. עם תנור רגיל זה סיפור אחר לגמרי. הוא דורש התקנה מורכבת ויקרה יותר שמתבצעת על ידי איש מקצוע מוסמך.
מדובר במכשיר הרבה יותר נייד שאינו מקובע למקום אחד. בעוד שטוסטר אובן מסוגל להכיל מגש עוגיות או פיצה גדולה, בתנור רגיל תוכלו להכין עוף גדול או כמה מגשים של עוגות ענקיות, ואי אפשר להתווכח עם העבודה שתנור רגיל הרבה יותר גדול ומרווח מהמכשיר הזה. אז אם אתם מבשלים כמויות גדולות של אוכל למשפחה גדולה (של 6 נפשות ומעלה), הוא לא יספק את הסחורה ולא יחליף בצורה ראויה תנור רגיל בגודל מלא.
האם צריך לחמם מראש את הטוסטר אובן?
חימום האוויר בתוך תא האפייה לוקח זמן מסוים. כשהמכשיר מגיע לטמפרטורה הרצויה, תוכלו להכניס את המזון לתוכו כדי להתחיל בתהליך הבישול או האפייה. בהתאם לגודל המכשיר ולסוג המזון שאתם מתכוונים לבשל, תצטרכו לחכות בין 5-15 דקות עד שהוא יתחמם.
חימום התנור מראש מאפשר להתחיל את הבישול בטמפרטורה הנכונה והמתאימה. התוצאה היא מנה טעימה וטובה יותר. זה חשוב במיוחד לאפייה שדורשת טמפרטורה מדויקת. אם תכניסו את המזון כשהתנור אינו חם מספיק, זה יכול לפגוע בטעם ובמרקם שלו ולהוביל לאפייה לא אחידה. לכן, אתם לא חייבים לחמם אותו מראש (למעט אפייה), אבל מומלץ לעשות את זה.
מה ההבדל בין טוסטר אובן למיקרוגל?
טוסטר אובן מיועד לאפייה, השחמה, קלייה, צלייה וחימום מחדש של המזון במינימום זמן ומאמץ. הוא מצויד בצמד גופי חימום – עליון ותחתון, ולפעמים מגיע גם עם מאוורר טורבו שמבטיחים בישול יסודי ואחיד.
מיקרוגל עובד בצורה שונה לגמרי: הוא מבוסס על גלים אלקרומגנטיים שמחממים את מולקולות המים במזון. בניגוד לטוסטר אובן שמפזר אוויר חם שמבשל באיטיות את המזון מבחוץ פנימה, מיקרוגל מחמם את המזון כולו בבת אחת – מה שמסביר את העבודה המהירה שלו.
בעוד שמיקרוגל יעיל בחימום מחדש של שאריות ובהפשרת מזון קפוא בלבד, טוסטר אובן מציע הרבה יותר מזה. הוא יתמודד על הצד הטוב ביותר כמעט עם כל משימה שתטילו עליו- החל מחימום חוזר של פיצה ישנה ועד לאפיית עוגיות, צליית סטייק והשחמה של טוסט. אין ספק שמבחינת גמישות השימוש שלו, הוא עוקף בסיבוב את המיקרוגל.
האם שווה להשקיע בטוסטר אובן אם כבר יש לי מיקרוגל?
זה תלוי בהרגלי הבישול ובמטרות השימוש שלכם. אם אתם זקוקים למכשיר לחימום מהיר של מזון מוכן או הפשרת בשר או ירקות קפואים, מיקרוגל איכותי יתמודד טובה עם המשימות האלה. הבעיה היא שזה כל מה שהוא יודע לעשות.
לעומת זאת, טוסטר אובן מצטיין בכל הפעולות הבסיסיות האלה ומתאים גם לאפייה, קלייה והכנת טוסטים. לכן, אם אתם מחפשים מכשיר רב תכליתי שמתאים לכמה שימושים שונים, תלכו בלי לחשוב פעמיים על טוסטר אובן. הוא יאפשר לכם לצלות, להשחים ולהקרים מזונות שונים במינימום זמן ומאמץ.
סיכום ושורה תחתונה: האם בכלל שווה להשקיע את הכסף בטוסטר אובן?
טוסטר אובן יכול להפוך את החיים של כל בשלן ביתי ממוצע להרבה יותר נוחים ופשוטים, ואם אין לכם תנור אפייה רגיל בגודל מלא, אז בכלל אין מה לדבר. מדובר בתחליף מלא וראוי לקרוב המשפחה היקר והמסרבל שלו שתופס המון מקום במטבח. לא משנה אם אתם מתכוונים להשתמש בו בתור מכשיר משני לחימום מזון מהיר ולבישול משלים או שמדובר בתחליף מלא לתנור משולב רגיל, יש כמה סיבות טובות להשקיע במכשיר השימושי הזה.
קודם כל, מדובר במכשיר רב תכליתי שמגיע בגדלים שונים ומסוגל להתמודד עם מגוון רחב של צרכים ומשימות: טוסטרים קטנים יתמודדו בצורה מושלמת עם השחמת וקליית טוסט גבינה לארוחת הבוקר שלכם או להכנה מהירה של מנה אישית, בעוד שטוסטרים בגודל בינוני יתמודדו ביעילות עם חימום שאריות מזון וארוחות מוכנות קפואות.
טוסטרים גדולים מתאימים לבישול רציני ומורכב יותר – תוכלו לאפות בתוכם פיצה או לצלות עוף בדיוק כמו בתנור רגיל. אם חשבתם שטוסטר אובן זה מכשיר מיותר וחסר תועלת שאפשר להסתדר נפלא גם בלעדיו, כנראה שבחיים לא השתמשתם בו, ורוב הסיכויים שאתם אפילו לא קולטים עד כמה המכשיר הזה רבגוני וגמיש מבחינת אפשרויות השימוש שלו. גם אם כבר יש לכם מיקרוגל או תנור אפייה רגיל, זה ממש לא אומר שלטוסטר אובן אין מקום במטבח שלכם. המכשיר הרב שימושי הזה שמגיע בגדלים שונים נועד לשלוש משימות בסיסיות: השחמה, אפייה והפשרה של מזון קפוא. כן, כן, קראתם נכון. מכשיר איכותי יכול להתמודד בקלות עם כל המטלות האלה ולעשות לכם חיים קלים במטבח.
בגלל שטוסטר ממוצע הוא קטן יותר מתנור אפייה רגיל בגודל מלא, לוקח לו הרבה פחות זמן להתחמם, מה שאומר שהוא יעזור לכם לקצר תהליכים ולחסוך זמן יקר – לא תצטרכו לחכות חצי שעה כדי להתחיל לבשל או לאפות את המנה הרצויה. תוך כמה דקות בלבד, הטוסטר אובן יגיע לטמפרטורה הנדרשת ויהיה חם מספיק כדי שתוכלו לאפות עוגה אישית או חופן עוגיות שתוכלו לטרוף לארוחת הערב.
יתרון נוסף שלו על פי תנור אפייה רגיל זה חיסכון בחשמל. מדובר במכשיר הרבה יותר יעיל מבחינה אנרגטית שיכול לחתוך את בזבוז החשמל בחצי. זה אומר שתוכלו להפחית את חשבון החשמל שלכם באופן משמעותי ולהתחיל לשלם עליו הרבה פחות, מה שישאיר אתכם עם יותר כסף בכיס ויעזור לכם לחתוך את צריכת החשמל (מה שתורם לאיכות הסביבה, אם אתם בעניין).