פיצה ביתית היא אחת הדרכים הכי מהנות שיש לארוחה פשוטה, קלה וטעימה עם המשפחה החברים. פיצה ביתית טעימה הרבה יותר כשמכינים אותה עם הציוד המתאים וטאבון ביתי הוא הדרך הכי פשוטה, מהירה וטובה שיש.
תוכלו להכין פיצה מדהימה ממש אצלכם בחצר יותר מהר ממה שתוכלו לדמיין.
ממהרים? הנה 3 הטאבונים המובילים בדירוג שלנו:
2 מתוך 3 אנשים אוהבים פיצה, השלישי כנראה משקר.
אם אתם אוהבים פיצה (ואיך אפשר שלא?) ואתם רוצים לקבל את החוויה האמיתית והכי איכותית שיש, אתם פשוט חייבים להוסיף טאבון ביתי לפיצרייה הביתית שלכם.
בדירוג שלנו תוכלו למצוא את הדגמים הכי טובים שיש היום, כולל היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם, וגם מדריך קנייה מקיף שכולל את כל הדברים שאתם צריכים לדעת לפני שאתם קונים טאבון ביתי.
אז בואו נצא לדרך ונכיר את..
6 הדגמים הכי טובים של טאבון ביתי לשנת 2024
Amgazit 31521
הטאבון הזה עושה עבודה מעולה, באפייה על 430 מעלות תקבלו קראסט פריך וטעים שלא תוכלו להגיע אליו באפייה בתנור ביתי רגיל.
תוכלו גם לאפות בו פשטידות שיוצאות פשוט מושלמות.
טאבון הפיצה הביתי הזה קל משקל ופשוט להרכבה, מדליקים אותו בקלות בדיוק כמו שמדליקים גריל גז ולוקח לו בערך 10 דקות עד שהוא מתחמם באופן מלא.
OONI KODA 16
הוא פועל באמצעות חיבור גז, מגיע לטמפרטורה גבוהה ומבשל במהירות מדהימה. השימוש בחיבור הגז נותן תוצאה מושלמת בלי להסתבך עם שריפת עצים, שבבי עץ והתעסקות מיותרת בהכנות.
לוקח לו כ-20 דקות להגיע לטמפרטורה מקסימלית. השימוש בו כל כך פשוט, שכל אחד יכול להשתמש בו בקלות ובמהירות.
התוצאות יפתיעו אפילו אתכם- אפייה מדויקת שמתאימה מאוד לפיצות, פשטידות, פאי, טארטים ועוד.
Universal Pizza Oven
הוא קל משקל, פשוט להרכבה ושימוש ונותן תוצאות מעולות! מוצר מושלם למי שמחפש דרך טובה להכין פיצה בלי לשלם הרבה על תנור מתאים ובלי לתפוס הרבה מקום.
אז, איך זה עובד? שמים את ה-Universal Pizza Oven על הגריל החם שלכם ונותנים לו להתחמם בין 10 עד 15 דקות. אחרי זה פותחים את הגריל בזהירות (תשתמשו בכפפה כי הידיות כבר לוהטות בשלב הזה).
בשלב הזה הטמפרטורה עולה במהירות, ברגע שהחום מגיע ל-370 מעלות תוכלו להתחיל לאפות ותקבלו תוצאות מדהימות תוך 2-3 דקות.
Vevor Stainless Steel Outdoor Pizza Oven
התנור הזה קל משקל ונייד, ככה שתוכלו לקחת אותו אתכם לטיולים כדי לבשל מאכלים שונים כמו סטייקים, עוף, דגים, ירקות ועוד. השימוש בשריפת העצים יאפשר לכם להכין מאכלים אפויים עם טעם ייחודי ועסיסיות מדהימה שאין כמוה.
חשוב לקחת בחשבון שהתנור הזה פחות מתאים למשפחות, הנפח שלו קטן יחסית והוא מספיק לארוחה של 1-2 אנשים.
Sauter ST8000
הוא מתחמם בצורה אחידה ויש לו קיבולת גדולה די גדולה. תוכלו לאפות פיצות גדולות, לחמים, ירקות, בשרים או כל דבר אחר שרק תרצו לבשל ולקבל תוצאות מושלמות.
שכבות הטאבון והבידוד של החום שומרים על הטמפרטורה כדי שהתנור לא יתקרר בזמן שאתם מוציאים פיצה אחת ומכניסים את השנייה. תוכלו לאפות בקלות 10 פיצות תוך חצי שעה.
Presto 03430 Pizzazz Plus Rotating Oven
טאבון ביתי ייחודי, חשמלי ומסתובב עם משטח, נוח וקל לשימוש ומגיע עם המון תכונות מועילות במיוחד. הטאבון הזה הוא פשוט התוספת המושלמת למטבח שלכם! תוכלו לאפות בו פיצות בגדלים וסוגים שונים וגם לחסוך עד 60% בצריכת החשמל לעומת אפייה בתנור רגיל.
הטמפרטורה המקסימלית שהוא מגיע אליה היא 188 מעלות ואפשר לשלוט על גופי החימום העליון והתחתון בנפרד. יש טיימר כיבוי אוטומטי לגופי החימום שיודיע לכם שהאוכל מוכן.
מדריך קנייה: איך לבחור טאבון ביתי?
אם אתם רוצים לשדרג את חווית הפיצה הביתית שלכם עם טאבון, הגעתם בדיוק למקום הנכון! האפייה בטאבון מעניקה טעם ייחודי לאוכל ויכולה לשדרג כל מאפה שתכינו.
סוגים של תנורי פיצה
שימו לב שיש כמה סוגים של טאבונים ביתיים (או בשמם השני תנורי פיצה) אז כדי לא להתבלבל הכנתי לכם הסבר קצר על כל סוג.
תנורים מוליכים חום
תנורים מוליכים חום מופעלים על ידי זרימת אוויר מסביב לחלק הפנימי של התנור כדי לשמור על טמפרטורה אחידה לאורך כל האפייה.
הטמפרטורה נשארת נמוכה יחסית והתנור עובד הרבה פחות קשה להגיע לטמפרטורה ולשמור עליה.
התוצאה הסופית היא פיצה שאפויה בצורה אחידה עם מינימום הוצאות ותוצאות מהירות ועקביות, בכל פעם. תנורים עם טכנולוגיית הולכת חום בדרך כלל חוטפים הרבה מכות, גם בשימוש בבית וגם בשימוש מסחרי.
תנור לבנים לפיצה
תנור לבנים לפיצה מתאים במיוחד למי שמחפש את המראה, התחושה והטעם של פיצרייה איטלקית, כפרית וקלאסית. תנור פיצה עם לבנים או אבן עובד בשיטה המסורתית של עצים כדי להגיע לטמפרטורה המושלמת בקלות.
תנור עצים יכול להגיע לטמפרטורות בין 370 ל-530 מעלות ולטעם ייחודי להפליא.
משתמשים בשיטת האפייה הזאת כבר מאות שנים והיא קלה מאוד לתפעול. אם אתם מחפשים את הטעם המושלם, תנור לבנים הוא אפשרות מעולה.
תנור מסוע
חלק מרשתות הפיצה הגדולות בעולם משתמשות רק בתנורי מסוע. התנורים האלה בדרך כלל גדולים מאוד ויש להם מבער גז או חשמל שמחמם את התנור לטמפרטורה מדויקת שמתאימה לפיצות שנמצאות באפייה.
כמו שאפשר להבין לפי השם, לתנור הזה יש מסוע שמסיע את הפיצות לאט מקצה אחד ודוחף אותן החוצה מהצד השני כשהן מוכנות.
במקומות גדולים שמכינים מאות פיצות ביום, תנורי מסוע יעשו את העבודה הכי טובה, אבל התוצאה לא אותנטיות וטעימות כמו בתנורים שמשתמשים במשטחי אבן ובשריפת עצים.
תנור מדפים
תנורים מהסוג הזה מתאימים למי שאין לו מקום (או תקציב) לתנור פיצה עם שריפת עצים אבל עדיין רוצה ומוכן להשקיע כדי להכין פיצות טעימות יותר עם טעם מסורתי.
לתנורים האלה יש מדפים שעשויים מאבן שמחוממת על ידי מבער גז או חשמל עד לטמפרטורה המתאימה. תנורים מהסוג הזה יכולים להגיע לטמפרטורות בין 200 ל-300 מעלות בערך.
תנורי מדפים נותנים תוצאות טובות יותר מסוגים אחרים אבל לא באותה רמה כמו של תנור פיצה עם שריפת עצים.
השימוש באבן עושה הבדל גדול בטעם אבל יש כאלה שיגידו שזה עדיין לא ממש אותו טעם כמו של פיצה שמכינים בתנורים המסורתיים.
למה כדאי לשים לב כשבוחרים טאבון ביתי
אז אם בצקים זה בידיים שלכם ובא לכם לפנק את עצמכם בטאבון ביתי, כדאי שתקחו כמה דברים בחשבון.
שיטת הבערת האש
יש כמה סוגים של טאבונים ביתיים והם מתחלקים ל-4 סוגים: עצים, פלט (שבבי עץ), פרופאן או גז מבער כפול. כדי שתוכלו לבחור בטאבון ביתי שייתן לכם את התוצאות הכי טובות שיש תצטרכו להבין איזה סוגי מאכלים וטעמים אתם אוהבים ורוצים להכין.
אם אתה מחפשים טעם מעושן של עצים, טאבון שמופעל עם עצים או פלט (שבבי עץ) יהיה הבחירה הכי מתאימה בשבילכם.
לוקח לדגמים מהסוג הזה קצת יותר זמן להגיע לטמפרטורה המקסימלית וצריך לצבור קצת ניסיון כדי להצליח לשלוט בשמירה על החום ו-"האכלת האש" אבל התוצאות יהיו הכי מקצועיות שתוכלו לקבל.
לתנורים שמופעלים עם עצים או פלט לוקח יותר זמן להתקרר אחרי השימוש וצריך לנקות אותם משאריות האפר.
דגמים שמופעלים עם גז או פרופאן מתחממים מהר יותר ויותר קל לשמור בהם על הטמפרטורה, הם קלים לניקוי ומתקררים מהר יותר אחרי השימוש, ככה תוכלו לאחסן אותם הרבה יותר מהר.
אם אתם מחפשים גמישות, תבחרו בדגם עם מבער כפול, זה יאפשר לכם להשתמש בגז, בעץ או בשילוב של שניהם ביחד. בדגמים מהסוג הזה הרבה יותר קל להדליק את האש ולשמור על החום בזמן השימוש בעץ, וגם תקבלו תוצאות מהירות עם טעם מדהים.
גודל
גודל הטאבון המומלץ משתנה לפי כמות הנפשות שיש בבית, אפילו רצוי לקחת בחשבון עוד כמה אורחים שיקפצו לבקר מידי פעם כדי לאכול את המאכלים הטעימים והמיוחדים שתכינו. חשוב שתבחרו בגודל המתאים כדי שלא תמצאו את עצמכם מחכים בזמן האוכל שעוד פיצה תהיה מוכנה.
אם יש לכם משפחה גדולה או שאתם מארחים הרבה, טאבון גדול שיאפשר לכם להכין פיצות גדולות או כמה פיצות בו זמנית יהיה הבחירה הכי טובה בשבילכם.
תבחרו בדגם גדול מספיק שאפשר להזיז בקלות ממקום למקום. תבדקו אם יש בקרת טמפרטורה מתכווננת וכמה זמן לוקח לטאבון להתחמם ולאפות, ככה לא תצטרכו לחכות יותר מדי עד שהאוכל יהיה מוכן.
חשוב שתלכו על מוצר יציב ופשוט לניקוי, זה יאפשר לכם ליהנות מביצועים מעולים לאורך זמן. חשוב לוודא שיש בידוד לשמירת חום לאורך זמן וגוף נירוסטה שעמיד מספיק כדי להתמודד עם הטמפרטורות הגבוהות.
תנור רגיל פחות מתאים לאפייה מהירה בטמפרטורות גבות מאוד, אם גם אתם אוהבים פיצה ביתית או שאתם מחפשים דרך לחסוך זמן בהכנה של סוגים שונים של מאכלים אפויים, טאבון ביתי יספק את העבודה בצורה הכי טובה שיש.
ניידות
אחד הדברים הראשונים שחשוב לקחת בחשבון זה איפה אתם מתכננים לשים את הטאבון. אם תרצו להזיז אותו ממקום למקום או אם תרצו לקחת אותו לקמפינג תבחרו בדגם עם עיצוב קל משקל וקומפקטי שמתאים לשימוש עם מיכל פרופאן נייד.
טווח טמפרטורות
כדי לקבל פיצה איכותית עם טעם יוקרתי תחפשו דגם שיכול להגיע ל-400-500 ומעלה.
הטמפרטורות הגבוהות האלה מחממות במהירות את הקצוות החיצוניים ויוצרות קראסט פריך במיוחד, הגבינה נמסה מהר והתחתית יוצאת אוורירית. אם אתם רוצים להכין פיצה מושלמת, רק טמפרטורות גבוהות יתנו לכם את התוצאה המושלמת.
עמידות
תנורים שעשויים מפלדת אל-חלד עמידה יחזיקו הרבה יותר זמן. שימו לב שרוב הדגמים מגיעים עם אחריות לשנה וחשוב שתבחרו בדגם עמיד שייתן תמורה טובה לכסף שלכם.
עיצוב הארובות
לעיצוב של הארובות יש תפקיד חשוב בשמירה על הטמפרטורה הפנימית, זה מה שנותן תוצאות אחידות באפייה. הארובה היא בעצם חור קטן בחלק העליון של הטאבון ומאפשרת לחום ולאדים לעלות למעלה ולצאת החוצה.
אפשר גם לכוון שהטאבון ימשוך את העשן פנימה כדי לשמור על החום בתוך תא האפייה. כשהעשן נשאר בתוך תא האפייה תקבלו ביצועים טובים ומהירים יותר, כשהעשן יוצא החוצה תקבלו אפייה בטמפרטורה נמוכה יותר וצריכה חסכונית יותר של גז.
בפנים או בחוץ?
הכי חשוב שתבינו איפה אתם רוצים להשתמש בטאבון רוב הזמן.
אם רוצים גישה נוחה ושימוש בתדירות גבוהה יחסית, דגם שמתאים לשימוש בתוך הבית יהיה הבחירה הכי טובה בשבילכם אבל קחו בחשבון שבשביל להכין פיצה ברמה גבוהה תצטרכו להשתמש בדגמים שמופעלים בעץ או גז לבעירה, אבל הם לא מתאימים לשימוש בתוך הבית.
אם יש לכם מקום מתאים בחצר או במרפסת לבישול ואירוח, תבחרו דגם לשימוש חוץ.
חלק מהדגמים האלה ניידים ותוכלו להזיז אותם בקלות ממקום למקום אבל תצטרכו לדאוג לחיבור גז או לעצים. אם יש לכם שקעים בחצר או במרפסת תוכלו לבחור בכל אחד מהסוגים של הטאבונים הביתיים.
בקרות ואביזרים
תוכלו לחפש אפשרויות נוספות שמאפשרות שליטה ברמה גבוהה יותר על תהליך האפייה. יש דגמים שמאפשרים להגדיר טמפרטורה רצויה, ואחרים פועלים עם הגדרות קבועות מראש.
חלק מהדגמים מגיעים עם אביזרים נלווים כמו מגשים, אבן לאפייה ופלט (שבבי עץ) שיכולים להפוך את ההכנה לפשוטה, מהירה וטעימה יותר.
מחיר
אי אפשר להתווכח עם זה שפיצות ביתיות הן הכי טעימות שיש! אם תבחרו להשקיע בטאבון ביתי אמנם תצטרכו להשקיע סכום לא קטן אבל תחסכו את ההוצאות של להזמין פיצה ותיהנו הרבה יותר.
חלק מהדגמים יקרים מאוד, בדיוק בגלל זה חשוב שתחפשו טאבון ביתי במחיר סביר שמתאים לצרכים שלכם ולגודל המשפחה שלכם. תוכלו למצוא לא מעט דגמים פחות מקצועיים שמתאימים לרוב השימושים היומיומיים והמחיר שלהם נמוך יותר.
זמני המתנה
האיכות של הטאבון נמדדת לפי הזמן שלוקח לו להגיע לטמפרטורה בחימום הראשוני, משך האפייה והזמן שלוקח לו להתחמם שוב לפני שתוכלו להכניס עוד אוכל לתא האפייה.
רוב האנשים מעדיפים זמני חימום מהירים יותר כדי לחסוך בזמן אבל חשוב לוודא שהטאבון חם מספיק כדי שתוכלו לאפות במהירות ולקבל את הטעם והמרקם הכי איכותיים שיש.
כשמוציאים אוכל מתא האפייה הטמפרטורה הפנימית בדרך כלל יורדת וצריך לחכות כמה דקות לפני שמכניסים עוד מגש כדי שהחום יעלה.
אם אתם מכינים אוכל למשפחה גדולה או כמות גדולה של אנשים, חשוב שתחפשו דגם עם זמן חימום מהיר וקיבולת מתאימה.
שאלות ותשובות
על איזה משטח אפשר להניח את הטאבון הביתי וכמה מקום הוא תופס?
טאבונים ביתיים יכולים להיות די קטנים. תוכלו למצוא הרבה דגמים קטנים מספיק שתוכלו להניח על שולחן ובדרך כלל ותוכלו גם לפרק ולאחסן אותם בקלות.
למרות שהטאבון הוא לשימוש ביתי צריך להשתמש בו בחוץ לבטיחות ואוורור. הם לא צריכים הרבה מקום, רק חשוב לשים לב שהארובה לא נוגעת בתקרה או בכל דבר אחר.
איזה סוג טאבון לשימוש חיצוני מתאים יותר להכנת פיצה?
אם אתם מחפשים דגם קטן שישמש אתכם לעיתים רחוקות, תוספת למנגל חשמלי יכולה להיות בחירה טובה, אבל חשוב לוודא שהדגם שאתם רוצים לקנות מתאים למנגל החשמלי שיש לכם בבית.
אם אתם מארחים הרבה או חלק ממשפחה גדולה, טאבון עצים גדול ישמש אתכם בצורה הכי טובה.
איפה כדאי לשים טאבון ביתי לשימוש חיצוני?
הטאבונים מופעלים עם אש ופולטים הרבה עשן, בגלל זה חשוב שיהיה אוורור מתאים ומספיק מקום. צריך לשים אותם מחוץ לבית, במרחק של כמה מטרים מהבית או מכל פריט דליק כמו רהיטים. תדאגו למקם את הטאבון מספיק רחוק מהאורחים כדי שהם לא ישאפו את כל העשן והפיח.
אפשר להשאיר את הטאבון בחוץ?
אם אתם רוצים להשאיר את הטאבון בחוץ באופן קבוע, חשוב לבחור בדגם שעמיד ומתאים לזה. תנור לבנים יציב או דגם מצופה באבן יחזיקו מעמד בחוץ בכל תנאי מזג האוויר. תצטרכו לנקות את הטאבון לפני השימוש. תבדקו אם יש לדגם שאתם מתכננים לקנות כיסוי שיגן וישמור עליו מנזקי מזג האוויר ולכלוך (עד כמה שאפשר).
למה צריך טאבון ביתי בשביל להכין פיצה?
תנורים ביתיים בדרך כלל מגיעים עד לטמפרטורה מקסימלית של 250 מעלות, כדי להכין פיצה מקצועית עם קראסט פריך וטעם מסורתי יותר, תצטרכו להגיע לטמפרטורות של 350-500. דגמים שמגיעים עם אבני אפייה דואגים לשמור על החום ופולטים חום גבוה מאוד. הם סופגים את הלחות מהבצק והוא הופך להיות פריך בצורה מושלמת עם תחתית שחומה בדיוק במידה הנכונה.
מה עוד אפשר לבשל בטאבון ביתי?
כל סוג של מאכל שדורש אפייה בטמפרטורה גבוהה כמו בצקים (פוקצ'ות ולחמים), סטייקים, דגים ועוד. אם אתם לא יודעים לתפעל את הטאבון הביתי בצורה טובה לא כדאי שתנסו להכין עוף כי הוא יכול להישרף מהר מבחוץ ולא להתבשל מבפנים.
השורה התחתונה
אם אתם אוהבים פיצות ביתיות ואתם רוצים להגיע לטעם מסורתי ואפייה מושלמת אתם פשוט חייבים טאבון ביתי שיאפשר לכם לפנק את המשפחה והחברים במאכלים מיוחדים שלא ידרשו מכם הרבה זמן של הכנות.
אנחנו מקווים שמדריך הקנייה שלנו נתן לכם את כל המידע שהייתם צריכים כדי שתוכלו למצוא טאבון ביתי שיתאים בדיוק לצרכים שלכם בין הדגמים המומלצים שמופיעים בדירוג שלנו.
הגיע הזמן שתתחילו ליהנות מפיצות ומאכלים אפויים ברמה אחרת.
בתאבון!