עם כל כך הרבה סגנונות שונים של וויסקי ובין כל כך הרבה בקבוקים מטריפים שרק מחכים להיפתח, קצת קשה לבחור. איך מוצאים את וויסקי טוב? איך יודעים איזה וויסקי מומלץ? מה כדאי לטעום ואיזה אסור לפספס?
ממהרים? הנה 3 המותגים המובילים בדירוג:
בואו להנות מערב זוגי חוויתי ומקורי- סדנת קוקטיילים זוגית במחיר מתנה לקוראי מייליסט!
החלטנו להרים את הכפפה ולהביא את כולם תחת קורת גג אחת!
ברוכים הבאים למדריך המלא בכל מה שקשור לוויסקי.
גם אם אתם לא רגילים לשתות וויסקי וגם אם אתם כבר וותיקים בתחום, אנחנו מבטיחים שאחרי שתסיימו לקרוא תבינו את כל מה שתצטרכו לדעת.
בין טעמים ייחודיים, שיטות יישון יוצאות דופן וטריקים מעולים כדי לשמור על המשקאות באיכות גבוהה לאורך זמן, אנחנו נכנסים לתמונה לעשות לכם הרבה סדר בכל הבלגן הזה.
מוכנים לצאת למסע משכר חושים?
תצטרפו אלינו כי אנחנו מתחילים..
7 מותגי הוויסקי הכי טובים לשנת 2024
ELEMENTS SHERRY CASK
מזקקת M&H, מזקקת הוויסקי הראשונה והגדולה בישראל, ממוקמת בתל אביב ומייצרת וויסקי וג'ין סינגל מאלט. הסוד שלהם הוא האהבה לוויסקי בשילוב יצירתיות ונועזות לנסות דברים חדשים.
הם מייצרים וויסקי סינגל מאלט לפי התקן הסקוטי המחמיר ביותר, ובזכות האקלים החם והטרואר הישראלי, הוויסקי הזה הוא גאווה ישראלית.
השמש הישראלית היא אחד המרכיבים החשובים בייצור הוויסקי שלהם. בשונה מתהליך יישון וויסקי במדינות קרות, יישון וויסקי באקלים חם, משמעותי מאוד בכך שהוא מאיץ את תהליך היישון בחבית, ומעניק לוויסקי טעם וארומה ייחודיים.
אזורי האקלים השונים שיש בישראל מאפשרים לגוון במקומות יישון ייחודיים, ולהעניק לוויסקי טעם מקומי שאין שני לו. לחביות שבהן הם משתמשים ליישון הוויסקי יש חלק מהותי בייצור הוויסקי. כמה חיוני? הן אחראיות לכ-70% ממאפייני הוויסקי.
גודל החבית, צורתה, סוג העץ, והכי חשוב השימוש הקודם של החבית, קובעים את הטעם, הארומה והצבע של הוויסקי. כדי להעניק לוויסקי שלהם מגוון רחב של טעמים, הם בוחרים חביות ממקומות שונים בעולם: חביות ששימשו את תעשיית הבורבון האמריקאית, חביות רום מג'מייקה, חביות שרי כשר מספרד, החביות המפורסמות מהאי איילה שבסקוטלנד, חביות עץ לימוזין ששימשו ליישון קוניאק כשר, חביות יין אדום שפותחו בטכניקה ייחודית (STR) שהמציא ד"ר סוואן ועוד ועוד.
לצד החביות מהעולם, הם גם בוחרים חביות ייחודיות מישראל כדי להעניק לוויסקי טעם מקומי ואותנטי: חביות יין אדום ויין לבן מיקבים ישראלים מובחרים ואפילו חביות יין רימונים, שהפכו את המזקקה שלהם לראשונה בעולם שעשתה שימוש בחביות יין רימונים ליישון וויסקי.
המגוון העשיר של החביות של M&H מבטא את החתירה לחדשנות והסטנדרטים הגבוהים שהם מציבים לעצמם בכל שלב ושלב של העשייה.
מקאלן Macallan
הוא מגיע מאזור היילנד של סקוטלנד דרך המזקקה המפורסמת ועטורת הפרסים של Macallan. המותג קיים כבר משנת 1824, מה שהופך את המזקקה לאחת האמינות והוותיקות בתחום בכל העולם.
ה-Macallan 12 Year Double Cask נחשב לאחד הניסיונות הראשונים של חברת מקאלן, אבל זה ממש לא אמור להטריד אתכם. המגוון העצום של הטעמים שתשיגו מכמה לגימות מהבקבוק הזה.
מדובר בוויסקי סקוטי שמשלב בצורה מושלמת תווים של פירות, קרמל ותבלינים מעץ אלון אירופאי לצד תווי הדר ווניל עדינים. התוצאה הסופית של השילוב הקסום הזה היא וויסקי עם טעם עשיר ומאוזן בצורה מושלמת.
ג'וני ווקר Johnnie Walker
מה שבטוח, בקבוק של Johnnie Walker יהיה הצלחה לא משנה באיזה סיטואציה תחליטו לפתוח אותו. ה-Blue Label הוא הוויסקי הכי יוקרתי של המותג, ומגיע במחיר די גבוה, שראויה יותר לטעמים הבאים.
אתם יכולים לצפות לפיצוץ טעמים חריפים ומתוקים כבר מהלגימה הראשונה. ה-Blue Label מוכר בזכות המרקם והטעמים הקטיפתיים שלו, מה שאומר שאתם הולכים ליהנות מנגיעות טעמים של אגוזי לוז, עץ אלון קלוי ולצד טעמים מעושנים וחריפים.
המזקקה מציעה את אחד מאוספי הוויסקי הגדולים בעולם, יש להם כל מיני סוגים של וויסקי בטעמים ותערובות שונות ומן הסתם גם במחירים שונים.
לדעתנו, יש להם וויסקי שמתאים פשוט לכל אחד.
גלנמורנג'י Glenmorangie
Glenmorangie Signet, שיצא בשנת 2008, הוא הוויסקי סינגל מאלט הראשון שמשתמש בשעורת שוקולד מאלט בשילוב הוויסקי הנדיר ביותר של גלנמורנג'י שהתיישן בחביות מיוחדות.
הסגנון הזה כל כך מיוחד, שבכל שנה למשך שבוע שלם, המזקקה מפסיקה כל פעילות אחרת ומקדישה את כל הייצור לסיגנט.
ברגע הראשון שתטעמו אותו, תרגישו טעמים של קפה חם, ג'ינג'ר וקינמון, ואחריו קצת שוקולד מריר וטירמיסו, מן ארומה נעימה עם התמקדות בתווים מתוקים.
רגע אחרי, תרגישו איך הוויסקי נפתח בין הטעמים והטעם יהפוך לטעם חזק של מוקה ושוקולד מריר עם נגיעה של משמש ותבלינים אקזוטיים.
ומה עם האפטר טייסט? נגיעות של קפוצ'ינו קרמי ואמרטו עם תפוז מר-מתוק.
ה-Signet של Glenmorangie לוקח את הכתר לוויסקי הכי טוב לשנת 2024 הודות לאופי המורכב שלו, התעוזה והצלחה המסחררת.
אובן Oban
הסינגל מאלט Oban's Distillers Edition מתיישן בחביות שרי Fino, שמעלות את רמת המתיקות. אם לא יצא לכם לטעום עדיין, זה לא רק שווה, אלא חובה לנסות! במיוחד עם תג המחיר הנמוך שלו.
הסינגל מאלט של אובן מתיישן 14 שנים בחביות בורבון לפני שהוא מועבר לחביות שרי לתקופה אחרונה של יישון. השלב האחרון מביא לוויסקי טעם מתקתק ורך, לצד המבנה המלא והעשיר עם רמיזות של דבש ופרחים.
באומור Bowmore
מזקקת באומור הראשונה הוקמה בשנת 1779 באיסליי סקוטלנד. הם משתמשים במגוון מאלטים מהאיים הקרובים לסקוטלנד כדי לייצר את הוויסקי המדהים שלהם.
דוגמה מושלמת לפרופיל הטעם עם השילוב המעניין שלהם מגיע ב-12 Year Bowmore’s Single Malt Scotch. הוויסקי הזה משלב תווים עדינים של לימון ודבש מתוק עם הטעמים המעושנים והמוכרים של באומור, מה שמוביל לאפטר טייסט ארוך טעים ומרתק.
אם תתנו לו לשבת קצת בכוס לפני שתתחילו לשתות ממנו, תחשפו לטעמים מתוקים נוספים של קוקוס, פירות טרופיים, סוכר וקינמון.
ביוקנן Buchanan
זה מסוג המשקאות שמנצחים בכל מה שקשור לרושם ראשוני מושלם על בלוטות הטעם שלכם. וויסקי סקוטי מעורב עטור פרסים שמשלב כמה מהטעמים המיוחדים והטובים ביותר של סקוטלנד.
התערובת הייחודית חושפת טעמים של שוקולד ותפוזים עם תחושה קלילה יותר מסגנונות אחרים של וויסקי מעורב. יש בו רמזים של טעמים מעושנים, אבל בצורה עדינה מאוד שלא משתלטת על כל הטעם.
השילוב בתערובת הוא של מאלטים מכל אזור בסקוטלנד שנבחרו על ידי המאסטר בלנדר, קית' לאו, אחד השמות המוכרים והנחשבים ביותר בעולם הוויסקי.
מדריך קנייה: איך לבחור וויסקי מומלץ?
בואו נתחיל מהשאלה הגדולה ונתקדם משם בהדרגה.
מה זה וויסקי בכלל?
וויסקי הוא כינוי כללי לאלכוהול מזוקק שעשוי מדגנים טחונים ומותססים: תערובת של תירס, חיטה או שיפון עם שעורה מאלטית שמחממים יחד עם מים.
היחסים בין המרכיבים זה מה שמשנה את הטעם של הוויסקי (אפילו את העובדה שיוצא מזה וויסקי בסופו של דבר) התסיסה של הדגנים יחד עם השמרים גורמת לפירוק של הסוכרים ויוצרת אלכוהול ופחמן דו חמצני, את כל זה מזקקים כדי להפריד את האלכוהול מהמים. זה תהליך הרתחה מסוים שמוציא חלק מהאלכוהול מהתערובת החוצה.
את הוויסקי מיישנים כמעט תמיד בחביות וכשהוא מגיע לבקבוק הוא חייב להיות עם לפחות 40% אלכוהול בנפח.
עוד עובדה מעניינת שאתם חייבים להכיר, היא ההבדל בין Whisky ל-Whiskey. זאת לא שגיאת כתיב, זה ההבדל במקור!
וויסקי שמיוצר בארצות הברית ובאירלנד, מאוית עם האות E, וויסקי שמיוצר ביפן, קנדה וסקוטלנד מאייתים בלי E.
ההיסטוריה של הוויסקי
לוויסקי יש היסטוריה ארוכה, אולי אפילו יותר ממה שאתם חושבים!
הכל התחיל בסקוטלנד ובאירלנד לפני יותר מ-1,000 שנה, אחרי שנזירים נודדים הביאו את פעולה הזיקוק לאזור. בגלל שבמנזרים הסקוטיים והאירים לא היו כרמים וענבים, יין פשוט לא היה אופציה.
אז הם התחילו להתסיס דגנים.. וזה מה שיצר את הוויסקי המודרני הראשון. כמה מאות שנים אחר כך (ואנחנו עדיין מדברים על לפני הרבה מאוד זמן), אותו וויסקי נמכר והשתלט על כל רחבי סקוטלנד, בזיקוק עצמאי.
כשהגיעו המתיישבים לאמריקה, הם הביאו איתם את שיטת הזיקוק ואת ההתחלה של הוויסקי האמריקאי המודרני. ככל שהזמן עבר, האמריקאים התחילו להבין מה הערך של הוויסקי, עד כדי כך שהם השתמשו בו כמטבע במלחמת העצמאות.
אחרי המלחמה הוטל מס על וויסקי כדי לסייע בהחזרת החובות שנוצרו מההוצאות הכבדות של אותה תקופה. זה הפך למה שמוכר בכינוי "מס הוויסקי", הרגע שהתחיל את "מרד הוויסקי".
מעניין הרבה יותר ממה שחשבתם, תודו.
במהלך 100 השנים הבאות, התחילו לייצר וויסקי כמו שאתם מכירים אותו היום. מכולת בעיירה קטנה עם שם שיכול להיות שיצלצל לכם מוכר: "ג'ון ווקר", התחילו לזקק ולהפיץ מותג וויסקי משלהם.
זה נשמע כמו עוד סיפור קיטשי, אבל זה בדיוק מה שהתחיל את השינוי הגדול מבחינת האיסורים והמיסים הקשים של אותה תקופה ובהדרגה הביא את האפשרות למזקקים עצמאיים להתחיל את השוק הזה בצורה אחרת, שתספק הנאה ורווח לכולם.
סוגי וויסקי
לפני שמנסים בקבוק ויסקי חדש, חשוב לדעת מה הסוגים השונים של הוויסקי שקיימים.
בואו נתחיל מ-8 סוגי הוויסקי שהכי חשוב להכיר:
בורבון
כשזה מגיע לחובבי משקאות חריפים שאוהבים לסיים את היום עם כוס וויסקי טובה על הספה בבית, בורבון הוא הפתרון המושלם. יש שיגידו שזה מה שנקרא להיות אמריקאי.
כדי שזה יהפוך לבורבון, הוויסקי הזה חייב להיות מיוצר לפחות מ-51% תירס, הוא חייב להיות מיוצר באמריקה ולא רק במחוז בורבון, למרות שיותר מ-90% מהבורבון באמריקה מיוצר בקנטקי.
בורבון מיושן בחביות עץ אלון חרוכות וחדשות ואין לו דרישות יישון מינימליות למרות שטכנית, בורבון כמו שצריך חייב להתיישן לפחות שנתיים.
בגלל ההתיישנות בחבית עץ אלון אמריקאי חדש, פרופיל הטעם של בורבון הוא בדרך כלל רך וקרמי, עם טעמים חזקים של וניל וקרמל. זאת התחושה של הטעם של אלון חדש בוויסקי. מותגי בורבון המוכרים בעולם הם: Jim Beam, Bulleit ו-Four Roses.
טנסי
הוויסקי של טנסי הוא סוג של בורבון, למרות שאלה שמזקקים את הוויסקי של טנסי עלולים לא להסכים עם העובדה הזאת. בטנסי, מייצרים את הוויסקי בתהליך של טבילת פחם, שנקרא גם "תהליך מחוז לינקולן" לפני היישון. החלק הזה בתהליך הייצור מרכך את הוויסקי, ויוצר טעם חלק יותר לעומת הבורבון הקלאסי.
שיפון
וויסקי שיפון חייב להיות עשוי בעיקר משיפון. הוויסקי האמריקאי משתמש באותו תהליך יישון כמו בתהליך ייצור הבורבון, בחביות עץ אלון חרוכות חדשות.
הקטע עם הוויסקי הזה, הוא הטעם החריף שלו שהופך אותו לבחירה מעולה לשימוש בקוקטיילים מסוימים, כמו "מנהטן" המפורסם.
וויסקי אירי
הרפובליקה של אירלנד וצפון אירלנד מייצרים וויסקי אירי בעיקר משעורה ומלתת. תהליך היישון של הוויסקי באירלנד נמשך לפחות 3 שנים ולפעמים יותר. חביות העץ האיריות נותנות משקה חריף מאוד אבל שעובר חלק בצורה מפתיעה.
וויסקי סקוטי
מבין כל סוגי הוויסקי שבעולם, Scotch הוא ללא ספק הסוג הכי מפורסם. הוא מיוצר בסקוטלנד בדרך כלל על בסיס שעורה, מה שאומר שהוא בדרך כלל יקר יותר.
בתהליך הייצור של הוויסקי הסקוטי מזקקים בדרך כלל פעמיים ומיישנים אותו בחביות עץ אלון במשך שנים. הזמן המינימלי ליישון הוא לפחות 3 שנים.
אחד המאפיינים של הוויסקי הסקוטי הוא הטעם המעושן המוכר. הטעם הזה נוצר כי משתמשים באש ושריפה של צמח מיוחד שגדל בסקוטלנד בתהליך הייבוש, זה מוסיף את המגע המעושן והייחודי של הוויסקי הסקוטי.
וויסקי יפני
הידעת? יפן התחילה לייצא את הוויסקי שלה לארצות הברית רק במאה ה-21! וטוב שהם בחרו לעשות את זה כי הוויסקי שלהם פשוט מעולה.
הוויסקי היפני פרץ לתודעה בזכות טעם יבש, חריף ומעושן. הוא עשוי משני סוגי שעורה ועובר תהליך זיקוק דומה לתהליך הזיקוק של הוויסקי הסקוטי, אפשר לומר בהשראתו.
וויסקי קנדי
עוד סוג של וויסקי שמיוצר בעיקרו מתירס. הוויסקי הקנדי חייב להיות מיושן לפחות 3 שנים בחביות שמכילות במקסימום 700 ליטר.
היישון בצורה הזאת יחד עם שיטות החיתוך והזיקוק בשלבים הראשוניים יותר, הכל קורה בקנדה. הקנדים לפעמים בוחרים להוסיף חומרי טעם וצבע מלאכותיים, אבל תמיד תתקבל תוצאה של לפחות 40% אלכוהול בנפח.
הבדל חשוב בין וויסקי אמריקאי לכל הסוגים האחרים הוא הגיל של חביות היישון. על פי החוק, וויסקי אמריקאי חייב להיות מיושן בחביות עץ אלון חדשות.
וויסקי סקוטי, אירי, יפני וקנדי משתמשים בעיקר בחביות ישנות או משומשות, בדרך כלל חביות ששימשו לפני כן ליישון של בורבון אמריקאי.
מאלט
וויסקי מאלט הוא הנפוץ ביותר ומתחלק ל-2 סוגים:
סינגל מאלט
הסינגל מאלט הוא ויסקי העשוי מלתת שעורה בלבד ומיוצר במזקקה יחידה בזיקוק דודי בלבד. טעמו של הסינגל מאלט מושפע ומאופיין לפי אזור מוצא, והמפורסמים, העשירים והמגוונים שבהם מיוצרים בסקוטלנד.
Islay Malt / איסליי מאלט
כמה תיעודים היסטוריים אומרים שכבר מהמאה ה-14, היו נזירים איריים שכנראה היו הראשונים שזיקקו וויסקי באזור הזה. איסליי הוא אי ליד החוף המערבי של סקוטלנד.
וויסקי מבוסס על מאלט איסליי הוא בדרך כלל עם טעם חריף, מעושן, ואינטנסיבי שנותן תחושה מרפאת.
בייצור מאלטים של איסליי מתמקדים בשיטה ייחודית לייבוש השעורה ומנצלים את הקרבה לים כחלק מהתנאים הייחודיים מתהליך הייצור. וויסקי סינגל איסליי מאלט סקוטי בן 8 שנים הוא חוויה שפשוט אסור לפספס.
Highland Malt / היילנד מאלט
האזור הגדול ביותר עם למעלה מ-30 מזקקות פעילות. האזור הזה משתמש ב-38 מאלטים שונים עם אותו סגנון של שילוב טעמי מתוק וחריף בכל סוגי הוויסקי השונים שלהם.
הם מגיעים מהחצי הצפוני של המדינה, ונחשבים למאלטים אלגנטיים עם טעם טוב. ספייסיידים, מאזור גדות הנהר ספיי, הם מסוגי הלתת הכי מתוקים שקיימים בהיילנד של סקוטלנד.
הטעם שלהם הוא עם גוון קצת מורכב ופירותי יותר, אפשר להגיד עשיר ועדין בו זמנית. ההמלצה היא לטעום סינגל מאלט סקוטי על בסיס ספייסייד בן 12 שנה כדי לחוות את חוויית ההיילנד מאלט כמו שצריך.
Lowland Malt / לוולנד מאלט
באזור זה יש 18 מזקקות פעילות נכון לשנת 2018, כולל אננדייל, אוכטנטושאן, בלאדנוך, דפטמיל, גירוואן, גלזגו וגלנקינצ'י. לעומת הזנים מההיילנד, כאן מדובר על מאלטים יבשים יותר.
הם בדרך כלל קלים יותר וקצת יותר חריפים. עם הלתת של קמפבלטאון מייצרים וויסקי מלוח, חריף, בטעם מלא ועשיר.
בלנדד מאלט
ויסקי זה מיוצר מכמה סוגים של סינגל מאלט, ומחויב בתהליך ייצור של זיקוק דודי מסורתי, ולא זיקוק רציף. בלנדד מאלט מאופיין בטעם דומיננטי גולמי ומעושן לעומת הבלנדד והגריין הפשוטים אשר מאופיינים בטעם עדין וספירטי כתוצאה מהזיקוק הרציף.
לא שופטים וויסקי רק לפי המחיר!
אל תתנו לתג מחיר יקר לשכנע אתכם שזה שווה את זה.
בדרך כלל המחיר הוגן עבור מה שתקבלו. זה תלוי כמה גדולה החברה שמייצרת את הוויסקי, כמה זמן הוא התיישן ועוד כל מיני סיבות אחרות שמשפיעות על המחיר.
אבל לפעמים.. אתם משלמים על שיווק.
להיות מהחברות הגדולות בעולם עולה הרבה מאוד כסף על פרסום ושיווק, נחשו על חשבון מי זה בא?
מה המסר, בתאכלס? לקחת סיכונים.
רואים בקבוק בחנות שמעולם לא ניסיתם? אם אתם יודעים מה הכיוון של הטעמים שאתם מחפשים, במבט חטוף על הבקבוק אחרי שקראתם את המדריך הזה תדעו אם הוא שווה ניסיון. גם אם הוא זול, הוא יכול להפתיע אתכם.
איך טועמים וויסקי?
בגלל שמדובר ב-3 דגנים שונים לצד כלי יישון ותקנות ייצור שונים, כל וויסקי הוא ייחודי וניתן לזיהוי, אחרי שמכירים את ההבדלים.
ההבדלים המהותיים בין סוגי הוויסקי השונים הם הטעם של העשן של נגיעות הווניל ושל התבלינים.
מתחילים מלהריח. אניני הוויסקי אוהבים לקרוא לזה "נוקינג" אבל בואו נקרא לזה להריח. תזכרו תמיד להריח את הוויסקי שלכם כשהפה קצת פתוח.
אחרי שהרחתם את הריח של הוויסקי, תתחילו בללגום בעדינות כדי שהמשקה יכנס לפה אבל עדיין לא יגע בלשון.
ואחרי רגע, תנו לו להתפשט בחלל הפה שלכם, נסו לזהות את הווניל של הבורבון או את התבלין הברור שיש בוויסקי שיפון.
אם אתם מגלים שהוויסקי שלכם חזק מדי כשאתם שותים אותו "נקי" (זאת אומרת, בלי שום תוספת), תוסיפו קצת מים או קוביית קרח ותדללו קצת את המשקה כדי לעדן אותו.
הגיל של הוויסקי
התוויות על הבקבוקים מציינות כמה זמן הוויסקי התיישן והגיל שלו הוא התקופה שבה הוא ישב בתוך חביות העץ. חשוב לזכור שוויסקי ישן יותר לא בהכרח טוב יותר.
וזה לא רק עניין של זמן.
וויסקי שמיושן באזורים חמים יותר מתיישן הרבה יותר מהר מוויסקי שמיושן באזורים קרירים יותר.
גורמים שמשפיעים על המחיר של הוויסקי
אתם בטח שאולים את עצמכם למה מותגי וויסקי מסוימים כמו מקאלן מגיעים עם תג מחיר יקר יותר מאשר ג'וני ווקר לדוגמא, במיוחד אם הוויסקי מיוצר מאותו סוג של דגנים, איפה ההיגיון בהבדלים המהותיים במחיר?
הנה קצת ממה שיכול להשפיע על המחיר הסופי של הבקבוק וויסקי החדש שלכם:
סוג חביות
מכיוון שוויסקי הוא משקה נפוץ שרק צובר תאוצה יותר ויותר, יש עלייה בביקוש לחביות עץ אלון ולחביות עץ מסוגים אחרים. העניין הוא, שזה די מוגבל, אי אפשר לייצר כמות בלתי מוגבלת של חביות באופן רציף.
חברות מסוימות מייצרות טונות של וויסקי בכל שנה, וכל אצווה (כל פעם שהם מייצרים וויסקי חדש) דורשת חביות עץ כדי ליישן אותו.
סוגי וויסקי מסוימים, כמו Scotch, דורשים חביות משומשות היטב, שלא פשוט להשיג.
ככל שהם משלמים מחיר יקר יותר על החביות שהם צריכים כדי ליישן את הוויסקי שהם מייצרים, העלות שתשלמו היא גבוהה יותר.
יישון
וויסקי ישן יותר הוא לא בהכרח טוב יותר או באיכות גבוהה יותר, אבל הגיל הוא פקטור משמעותי בכל מה שקשור למחיר הבקבוק.
הזמן שלוקח לוויסקי להתיישן באקלים חם יותר הוא קצר יותר מהזמן שלוקח לוויסקי להתיישן באקלים קר יותר.
דמיינו וויסקי שנמצא בחבית שלו כבר 20 שנה. ב-20 שנה הייתם יכולים לייצר 6 נגלות של וויסקי שמיושן 3 שנים ומגיע לבקבוק. ההשקעה של הזמן הזה ביישון הוויסקי מעלה את הערך שלו.
אבל בואו, וויסקי בן 20 שנה הוא מיוחד יותר, נדיר יותר ובדרך כלל לגמרי שווה את המחיר.
מרכיבים
מותגים מסוימים משתמשים במרכיבים נדירים ואקזוטיים יותר מאשר מותגים אחרים, ככל שהמרכיבים יותר קשים להשגה, הם יקרים יותר, מה שמשפיע בצורה ישירה על המחיר לבקבוק.
שאלות ותשובות
איזה סוג של וויסקי עובר הכי חלק בגרון?
וויסקי מעורבב עובר חלק ביותר. מה זה מעורבב? לא סינגל מאלט, יותר ממאלט אחד. זה נותן למשקה החריף מרקם חלק שעובר הרבה יותר בקלות בגרון, גם לאלה שלא רגילים לשתות וויסקי בדרך כלל.
וויסקי טוב לבריאות?
בוויסקי יש רמות גבוהות של נוגדי חמצון צמחיים (פוליפנולים) שמפחיתים את רמות הכולסטרול הרע ושורפים שומן בדם. עדיין, שתיית אלכוהול מסכנת דברים קצת אחרים. אנחנו לא ממליצים על כלום, אבל אם אתם שותים, שתו בצורה בטוחה ואחראית.
איזה בקבוק וויסקי הכי יקר בעולם וכמה הוא עולה?
מקאלן 1926, בקבוק וויסקי בן 60 (נקרא גם: הגביע הקדוש של הוויסקי) הוא בקבוק הוויסקי הכי יקר בעולם. אתם יושבים? הוא עולה 1,500,000 דולר לבקבוק אחד!!
מה ההבדל בין Whisky ל-Whiskey?
וויסקי בלי האות E מתייחס לוויסקי שמיוצר בסקוטלנד, בקנדה או ביפן. וויסקי עם האות E מתייחס לוויסקי עם דגנים שמזוקקים באירלנד ובארצות הברית.
כמה עולה בקבוק וויסקי סביר?
יש וויסקי לכל תקציב. יש בורבונים נחמדים שתוכלו להשיג בכ-100 ₪. סינגל מאלט Scotch מיובא הוא בדרך כלל קצת יותר יקר ותמצאו אותם בסביבות ה-200 ₪ ואפילו קצת יותר. תוכלו להשיג גם בקבוקי וויסקי ישנים ונדיר יותר במחירים של בין 400 ל-1000 ₪ בממוצע.
אם אתם מחפשים לקנות מתנה צנועה לבוס או לבן אדם קרוב שאתם יודעים שבעניין של וויסקי, לכו על אזור טווח המחירים של 400-500 ₪ לבקבוק ותרשימו בהפצצה אמיתית. וגם אם זה קצת יקר לכם, תשתדלו לא ללכת על סוגים זולים יותר, יש דברים שאפשר לעגל בהם פינות, אבל לא בזה.
השורה התחתונה
תעשיית הוויסקי פורחת ב-1000 שנים האחרונות והיא רק צוברת תאוצה ככל שעובר הזמן. עם כל כך הרבה סוגים שונים של וויסקי בשוק קשה מאוד להבין איפה להתחיל, מה הסגנונות ומה כל המילים המסובכות האלה אומרות, איך בכלל אמורים להבין מה טעים ומה עדיף, מה יקר ולמה.
עכשיו שאתם יודעים הרבה יותר על התחום, אחרי שקראתם את הדירוג והמדריך המלא על עולם הוויסקי המרתק,
אין לנו ספק שתוכלו למצוא בקלות וויסקי מומלץ שיעשה לכם חמים ונעים, טעים ומרגיע.
בהצלחה!
תודה רבה על הסקירה המפורטת המקיפה והמקצועית
בהחלט עזרה לי לרכוש בלי המלצות לא מועילות של הנציגים בסניפים למיניהם