קוניאק מומלץ: 8 מותגי קוניאק מומלצים לשנת 2024 [המדריך המלא]

אתם יודעים מה משותף לדבש, קרמל, פירות ותבלינים עמוקים? אלה פשוט הדרכים המוכרות שאפשר לתאר בהן את הטעם העשיר של קוניאק, סוג של ברנדי שמיוצר באזור הקוניאק בצרפת. מתוך המון סוגים של בקבוקים מפוארים, הגעתם למקום שבו תוכלו למצוא קוניאק מומלץ.

ממהרים? הנה 3 המותגים המובילים בדירוג:

השורה התחתונה
הבחירה שלנו
לואי ה-13 Louis XIII קוניאק
לואי ה-13 Louis XIII
טעמים אקזוטיים
לבדיקת מחיר
השורה התחתונה
המותג הזה יודע בדיוק מה עובד, ומה שעובד לא משנים. המתכונים המוצלחים של המזקקה כמעט ולא השתנו במהלך 200 השנים האחרונות!
מותג נמכר
הנסי Hennessy קויאק
הנסי Hennessy
מחיר משתלם
לבדיקת מחיר
השורה התחתונה
Hennessy הוא אחד ממותגי הקוניאק הידועים ביותר בעולם והמותג הנמכר ביותר בארצות הברית.
במקום השלישי
D’USSÉ Cognac
D’USSÉ Cognac
יוקרתי
לבדיקת מחיר
השורה התחתונה
המותג D’USSÉ Cognac הוקם על ידי ג'יי זי, הראפר המפורסם, שכבר מזמן לא מתעסק רק במוזיקה והחליט להשקיע במותג קוניאק יוקרתי. ההצלחה של D’USSÉ מוכיחה שההשקעה הזו הייתה משתלמת.

זה משקה שעשוי מענבים לבנים ומיושן בחביות עץ אלון.

יש הרבה דרכים ליהנות מקוניאק, אבל לרוב שותים אותו כחומר עיכול אחרי ארוחה. למרות שאפשר למצוא קוניאק בדי הרבה קוקטיילים, יש כאלה שיגידו שהדרך הכי טובה ליהנות מקוניאק זה בלי שום תוספת, נקי עם כמה טיפות מים כדי לפתוח את הטעם.

אבל, עם כל כך הרבה מותגי קוניאק, איך יודעים מאיפה להתחיל ובמה לבחור?

כאן אנחנו נכנסים לתמונה!

דירגנו בשבילכם את 8 מותגי הקוניאק הכי טובים שתוכלו למצוא היום והוספנו לכם גם מדריך מקיף שיעזור לכם להבין הרבה יותר בנוגע למשקה המרתק הזה, שכולם כל כך אוהבים.

מוכנים?

תוציאו את הכוסות השמנמנות מהארון ובואו נצא לדרך ונכיר יחד את…

8 מותגי הקוניאק הכי טובים לשנת 2024

1

לואי ה-13 Louis XIII

מותג מנצח
הבחירה שלנו
Louis XIII מכינים את כמה ממשקאות הקוניאק הכי אקסקלוסיביים ועשירים בטעמים שתוכלו למצוא.

במותג היוקרה הזה משתמשים בענבים לבנים בעיקר מאזור גרנדה שמפיין. הקוניאק, בסופו של דבר, יושב בקנקן קריסטל ייחודי ומדהים ביופיו, שמושלם לתצוגה בפרונט של ארון המשקאות שלכם.

יש להם קוניאק לא זול, אבל זה בגלל עומק הטעם העשיר ורמת האיכות של המשקה. עם תווים של דבש, עץ, וניל, פירות יבשים ואגוזים, אפשר להתענג על כוס אחת של לואי ה-13 למשך שעה וגם אז תרגישו את הטעמים האלה בפה למשך כל הלילה. כל בקבוק מגיע עם כ-40% אלכוהול בנפח ועדיף לשתות אותו נקי.

2

הנסי Hennessy

בעל שם עולמי
ייחודי
להנסי יש את אחד האוספים הגדולים ביותר בעולם, עם למעלה מ-350,000 חביות שמאוחסנות ב-65 מרתפים.

אם לא שמעתם את השם ואם לא טעמתם עדיין, תנסו את הקוניאק הנסי X.O שמכיל תווים מתוקים וחריפים עם אפקט עשיר ועמוק. עדיף לשתות אותו נקי או מקסימום עם כמה קוביות קרח.

אם אתם מחפשים דגם אפילו יותר אקסקלוסיבי, האופציה הכי יוקרתית של המותג היא ה-Paradis. הקוניאק הזה שמגיע בגוון נחושת-זהב מיוצר ומיושן בכל מקום בין 25 ל-100 שנים – מה שהופך אותו לאחד הקוניאקים הנדירים שתוכלו להשיג.

3

D’USSÉ Cognac

מתאים לקוקטיילים
עשיר בטעמים
מותג קוניאק חדש יחסית שכבר הספיק לטפס אל פסגות ההצלחה בזכות טעמים מגוונים וחמים ויוקרתיות שמושכת את עשירי העולם.

המותג D’USSÉ Cognac הוקם על ידי ג'יי זי ובשנה שעברה בקבוק נדיר במיוחד מהמותג נמכר בסכום ענק של 52,500 דולר במכירה פומבית. אבל אל תדאגו, לא כל בקבוק של D'USSÉ מגיע במחיר כזה.

אם אתם רוצים ליהנות מקוניאק של המותג הזה, לכו על ה-D'USSÉ VSOP, תערובת חלקה שמשלבת טעמים פרחוניים עם דבש מתוק ופירות יבשים. והאמת, כדי באמת ליהנות מהקוניאק הזה, תנסו לשלב אותו בקוקטיילים. 

4

רמי מרטין Rémy Martin

שילוב מסורת וחדשנות
מבחר גדול
מספיק להסתכל על השנה שבה נוסד המותג הזה כדי להבין מה רמת הידע ועד כמה וותיקים מתכוני הקוניאק שלהם.

המותג Rémy Martin, שנוסד כבר בשנת 1724, הוא אחד מארבעת בתי הקוניאק הגדולים ביותר בעולם (יחד עם מרטל, קורוויזיה והנסי). הם מייצרים מבחר גדול של קוניאק בכל מיני טווחי מחירים שונים. 

הם חשפו לאחרונה את Rémy Martin L'Étape, קוניאק שיוצר מתוך מחשבה על קיימות. הבקבוק והתערובת עצמה נועדו לייצג 19 כורמים, כולם מחויבים לחקלאות בת קיימא. התווית אפילו כוללת קוד QR, שבסריקה מהירה תאפשר לכם ללמוד עוד על הגברים והנשים שמאחורי התערובת המיוחדת הזאת של הקוניאק.

הקוניאק הכי פופולרי של שלהם הוא ה-Rémy Martin V.S.O.P, שמשלב בתוכו תווים מתוקים ומרירים כמו וניל, עץ וליקוריץ. מדובר בקוניאק מאוזן מאוד שיכול להיות בסיס מעולה לקוקטיילים.

אם אתם מחפשים קוניאק שלהם שאפשר לשתות נקי, לכו על ה-Rémy Martin XO Excellence, הקוניאק הייחודי של המרתף.

5

מרטל Martell

וותיקים בתחום
ארומטי
אחד מבתי הקוניאק הוותיקים ביותר, הקוניאק של Martell הוא מהטובים ביותר שתוכלו לקנות. הם משתמשים בחביות מעץ אלון עדין מה שמוביל לתווי טעם עץ עדין שמלווים את התערובות שלהם.

הקוניאק הנמכר ביותר של המותג הוא ה-Martell Cordon Blue, סוג של קוניאק XO שמכיל בתוכו תווים של פירות ותבלינים. תוכלו להרגיש גם קצת טעם של פולי קקאו וג'ינג'ר תוך כדי שתשתו ממנו.

 עדיף לשתות אותו נקי או עם כמה טיפות מים בלבד.

6

גראנד מרנייה Grand Marnier

שילוב טעמים מושלם
ליקר ייחודי
ה- Grand Marnier הוא כנראה הליקר הכי טעים והכי מיוחד שתוכלו לקנות היום.

הרעיון הגיע מלואיס-אלכסנדר מארני ששילב קוניאק צרפתי עם תפוז מר מהאיים הקריביים. המוצר המוגמר היה ליקר בגוון ענברי ששילב את הטעם של תפוז מרוסק עם המתיקות המוכרת של הקוניאק.

אמנם יש מגוון גדול של גראנד מרנייה שאפשר להשיג, אבל כל אחד מהם מיוחד בפני עצמו.

כל אחד משלב נפחים שונים של קוניאק וליקר תפוזים מריר, מומלץ לנסות את ה- Cordon Rouge שעשוי מתערובת של 51% קוניאק ו-49% ליקר תפוזים. יש לו תווים של טופי, אגוזים ותפוז מר.

תוכלו לשתות אותו נקי יחד עם כמה קוביות קחי או להכין את אחד מקוקטיילי הגראנד מרנייה הטעימים ביותר שתוכלו לטעום.

7

פייר פרנד Pierre Ferrand

אהוב על אניני טעם
הרמוני
המותג Pierre Ferrand משתמשים בענבים מגפנים שנטועים בטרור אנג'אק בגרנדה שמפיין שבצרפת.

מקום שרוב אניני הטעם קוראים לו "משולש הזהב" בגלל שהוא משלב את הדברים הכי טובים שאפשר למצוא באזור, בתנאים הכי טובים שיש. מה שאומר, שהקוניאק שלהם הוא מהטובים ביותר שאפשר להשיג.

במהלך היישון, הוא עובר בין מגוון חביות כדי למנוע מרירות קיצונית שנגרמת בגלל כמות מוגזמת של טאנין וכדי לעדן קצת את הטעם של עץ האלון.

התערובת הסופית היא הרמונית, ויוצרת סוג של קוניאק שמשאיר טעם מתמשך בפה.

מומלץ לטעום את הקוניאק Original Formula a young VS 1840 שמשלב טעמים פירותיים עם נגיעות מורגשות מאוד של דבש. הוא הכי מתאים לקוקטיילים.

8

הין Hine

פרופיל טעמים מיוחד
מסורתי
עם היסטוריה של 250 שנה, הקוניאק של Hine מופק בשני אזורים, Grande Champagne ו-Petite Champagne שבצרפת.

בית הקוניאק הזה משתמש בעץ אלון צרפתי כדי ליישן את האלכוהול המזוקק שלהם ובמשקה עצמו תוכלו בקלות להרגיש את הטעמים המסורתיים של אגוזים, לחם טרי קלוי וטבק בכל לגימה.

ל-Hine אמנם יש הרבה סוגים של קוניאק, אבל הבחירה המומלצת ביותר היא קוניאק Hine Talent מהסדרה האקסקלוסיבית, שנוצרת על ידי מיזוג של 50 סוגים של אלכוהול מזוקק ומיושן, חלק מהם מיושנים עוד מהמאה ה-19.

המשקה מגיע בקנקן קריסטל חתום על ידי Baccarat שאין ספק שתרצו לשמור גם אחרי שהקוניאק יגמר. והטעם שלו? וואו. גוף מלא עם תווים מתובלים ומתוקים, כולל ציפורן, תאנים מיובשות ודומדמניות מתוקות.

בגלל שפרופיל הטעמים שלו כל כך ייחודי, מומלץ לשתות אותו נקי.

אם אתם מחפשים קוניאק Hine שיותר מתאים לקוקטיילים לכו עם H by HINE, שמגיע עם תווי טעם של משמש טרי, שיטה ופלפל לבן.

מדריך קנייה: איך לבחור קוניאק מומלץ?

לפני שהוא ברנדי, קוניאק הוא יין

לפני שהוא הופך לקוניאק, הענבים הלבנים מותססים ליין. אבל בגלל שכל כך קר באזורים האלה באופן יחסי, מתקבלים ענבים חומציים מאוד שהם כמעט וחסרי מתיקות, זה אומר שהיינות שמתקבלים מאוד חמוצים וגם עם רמות נמוכות יחסית של אלכוהול (בין 7%-ל-9%)

לעומת ייצור יין אחר, אסור ליצרני קוניאק להוסיף סוכר או גופרית ליינות שלהם במטרה להבטיח שהיין הבסיסי טהור, ללא תוספים שעלולים להשפיע על הזיקוק.

אחרי סיום שלב התסיסה האלכוהולית שהופכת את הענבים ליין, היינות עוברים תהליך שנקרא תסיסה מלולקטית. בתהליך הזה חומצה מאלית ביין מומרת לחומצה לקטית בטעם קרמי יותר ובעצם מפחית את הטעם החומצי של היינות שמשמשים בסופו של דבר להכנת הקוניאק. 

זיקוק הקוניאק

זיקוק רציף (השיטה שבה מייצרים ג'ין וודקה) זאת שיטה שאסורה כשמדובר בייצור קוניאק.

במקום, היצרנים משתמשים בשיטה הוותיקה של זיקוק כפול עם סוג מיוחד של סיר זיקוק אלמביק מנחושת שנקרא "שרנטה".

הזיקוק מתחיל ב-1 בנובמבר וחייב להסתיים לפני ה-31 במרץ. התיישנות הקוניאק מתחילה ב-1 באפריל מיד אחרי הקציר. ומהתאריך הזה מתחילים לספור את הגיל של הקוניאק (חוץ מקוניאק וינטג').

הצרפתים קוראים לאלכוהול המזוקק הזה eau-de-vie ("או דה וי"), או "מי החיים". אפשר להבין למה.

נפח האלכוהול של האו-דה-וי מגיע ל-72.4% וזה השלב שבו הקוניאק עדיין שקוף לגמרי עם ריחות פירותיים מרוכזים שמזכירים קצת אפרסק.

רוב הסוגים של הקוניאק שתכירו הם בעצם תערובות של סוגים שונים של eau-de-vie (אלכוהול מזוקק) וכאן בדיוק מתחילה האומנות. הרעיון הוא לשלב ולמזג מאות -או-דה-ווי שונים וליצור תערובות מאוזנות עם האופי המדויק שמנסים להשיג, כל אמן והסגנון שלו.

סוגי קוניאק

יש 3 סוגים עיקריים של קוניאק והם מגיעים עם הסימונים הבאים:

  • V.S. : קיצור של Very Special ומייצג יישון של מינימום שנתיים
  • V.S.O.P.: קיצור של Very Superior Old Pale ומייצג יישון של מינימום 4 שנים
  • X.O.: קיצור של Extra Old ומייצג יישון של 10 שנים לפחות (עד 2018 ייצג יישון של 6 שנים לפחות)

מה עוד לא ידעתם על קוניאק?

הקטע המעניין הוא, שסוחרים מסקנדינביה, בריטניה ואירלנד התאהבו באזור ובתנאי הגידול והאקלים, לצד האדמה הקסומה, והגיעו לייצר קוניאק בצרפת.

זה למה רוב השמות של מותגי הקוניאק הם בכלל לא צרפתיים. ריצ'רד הנסי הוא בכלל אירי, ז'אן מרטל היה מג'רזי ועוד כל כך הרבה שמות מוכרים בעולם וזרים בארץ הקוניאק. 

קבלו נתון עוד יותר מעניין, רק 2-3% מהקוניאק שמייצרים נמכר בצרפת וכמעט כל שאר הקוניאק מיוצא לשאר העולם. השוק הגדול ביותר הוא ארה"ב ואחריהם השווקים של סינגפור וסין.

קוניאק מומלץ: סוחרים, כורמים ומה שביניהם

בכל מה שקשור לקוניאק, יש יותר מ-4,500 כורמים קטנים. ומי אלה אותם כורמים? אלה בעצם חוות משפחתיות שבכל אחת מהן יש בסביבות ה-50 דונם של כרמים.

הם מגדלים את הענבים שלהם, ומייצרים את היין שלהם, ועד כאן, הכל מגניב.

עכשיו, יש להם כמה אופציות, הם יכולים למכור את היין שלהם ישירות לאחד הסוחרים, הם יכולים למכור אותו למזקקים מקצועיים והם יכולים לזקק אותו בעצמם.

אם הם בחרו לזקק את התוצרת בעצמם, זה מתחלק גם ל-2 אפשרויות: או ליישן את ה-eau de vie שלהם לפי בקשות ותנאים של מותג מסוים, או למכור את ה-eau de vie לפני היישון, מיד בסיום הזיקוק, למותג גדול יותר שיבצע את תהליך היישון בעצמו. 

בדרך כלל אף אחת מהבחירות האלה לא מחייבת, וזה בדיוק מה שיפה פה.

הכורמים הקטנים מועסקים בדרך כלל עם חוזה מול סוחר אחד ואפילו יותר. המותג שהם מזקקים (ו/או) מיישנים עבורו מכתיב בדרך כלל את התנאים והכורמים פשוט מספקים את הסחורה.

לדוגמה, האחוזה של הכורם מישל גויו קיימת לפי ספרי ההיסטוריה עוד מאז שנת 1744 והיום, האחוזה עובדת אך ורק עם קורוויזיה. הם מיישנים את האו דה וי במשך 18 חודשים לפני שהוא עובר ל-Courvoisier. 

זה מצב שבו כולם מרוויחים, הסוחרים לא צריכים לגדל כרמים ומוכנים לשלם עבור הייצור של מה שבסופו של דבר, הוא שילוב של ניסיון, ידע, אקלים והמון המון השקעה לטובת עוד אחד מהמרכיבים שישתלבו להיות קוניאק מושלם.

המותגים הגדולים עובדים עם מאות, או אפילו אלפי כורמים שונים. Courvoisier למשל, קונים בערך 25% מהייצור שלהם ורמי מרטין רוכשים בערך 30 אחוז מהייצור שלהם.

בהנסי, שנחשבים למותג הגדול ביותר, עושים את זה קצת אחרת. הם עובדים עם יותר מ-1,500 כורמים ורוכשים יותר מ-93% מהייצור שלהם.

שאר הייצור שלהם משמשמש ככלי הוראה למגוון העצום של כורמים אחרים שילמדו מה הציפיות שלהם ואיך עושים את זה. זה מדהים, הם מזקקים רק כדי להדריך את הכורמים שלהם איך לעשות את זה לפי הסטנדרטים המחמירים שלהם.

"אנחנו עוזרים להם כדי שיוכלו לעזור לנו, מכיוון שעלינו לוודא שהם מייצרים או דה ויז איכותי", אומר Levieux, השגריר של חברת הנסי.

חביות ויישון

קוניאק חייב להיות מיושן בחביות עץ אלון צרפתי, שבדרך כלל מגיע מאחד מתוך 2 יערות: לימוזין וטרונקה. בהשוואה לאלון לימוזין צרפתי, אלון Troncais עדין יותר.

אפשר להשתמש בחביות ולעשות בהן שימוש חוזר, כל עוד לא יישנו בהם משהו אחר חוץ מיין. זאת אומרת, אסור להשתמש בחביות ששימשו ליישון בורבון בעבר שלהן.

חביות מסוימות יכולות לשמש ליישון בין 50 ל-100 שנים. כל אחד מהמקומות משתמש בחביות הישנות והחדשות יותר בצורה קצת שונה וחלק מהם אפילו מעבירים את ה-eau de vies מחביות חדשות לחביות ישנות יותר בשביל לשלוט על היישון ולתת טעמים ומאפיינים נוספים לאלכוהול המזוקק.

החביות מגיעות בגדלים שונים, אבל מה שמשותף להן, היא העובדה שהן תמיד גדולות יותר בצורה משמעותית מחביות בורבון.

באופן כללי, האו דה וי נשארים בחבית עד שהתוצאה הרצויה מתקבלת. "יכולות לעבור גם 40 או 50 שנה עד שמגלים את הפוטנציאל האמיתי של האו דה וי", אומר בפטיסט לואיזו, אמן המרתף של רמי מרטין.

בכל פעם שאו דה וי מגיע לשיא היישון שלו, בין אם זה אומר שהוא התיישן במשך 10, 30 או 100 שנים, אם הוא לא נכנס ישירות לתערובת, מעבירים אותו מיידית ל-Demijohns.

Demijohns הם כלי זכוכית שנראים קצת כמו סלי כביסה מכוסים. הכלים האלה מאפשרים לשמור על האו דה וי לנצח, ללא יישון, בלי לגרום לחמצון או אידוי. סיבוב במרתפים של מרטל מאפשר לקחת דגימת או דה וי שהתחיל את תהליך הזיקוק עוד ב-1848, התיישן בחבית במשך 65 שנה עד 1913, ומאז אוחסן במשך עוד 100 שנה ב-demijohn.

איך בוחרים קוניאק איכותי?

ההנאה מקוניאק לא מתבססת רק על הטעם, זאת הזדמנות לשבת ולהרהר על החיים. אחרי הכל, מדובר במשקה שהתחיל את דרכו לפני כל כך הרבה שנים.

לא בטוח שידעתם, אבל קבלו את העובדה הבאה: כל קוניאק הוא ברנדי, אבל לא כל ברנדי הוא קוניאק.

קוניאק עשוי ממגוון רחב של ענבים חמוצים מזנים שונים מאזור קוניאק בצרפת. האזור הזה מלא במסורת ומורשת ועדיין מקיים את הכללים והתקנות שנקבעו כבר לפני מאות שנים כדי ליצור את התערובות הייחודיות האלה. 

הגיל של הקוניאק הוא המפתח הראשון כדי להבין אם מדובר בקוניאק איכותי, או יותר נכון, כמה איכותי. 

הסימון. VS או Very Special Cognac אומר שאלכוהול המזוקק התיישן בחבית לפחות שנתיים. VSOP, או Very Superior Old Pale, התיישן במשך 4 שנים לפחות. XO או Extra Old Cognac התיישן במשך 10 שנים לפחות.

הענבים שמשתמשים בהם לייצור קוניאק

אחד השחקנים העיקריים בכל מה שקשור לזיקוק של אלכוהול שיהפוך בסופו של דבר לקוניאק הוא "אוני בלאן", ענב יין שמוכר בצרפת כ-Saint-Émilion. הענב הזה, נקרא גם טרביאנו, הוא הזן הלבן הכי נטוע בצרפת.

הענב הזה, יחד עם קולומברד ופול בלאנש, חייבים להוות כ-90% מהתערובת הסופית של הקוניאק. דוגמא ל-2 ענבים אחרים שמותר להכניס לתערובת הם ה-Folignan וה-Sémillon.

אותו מיץ ענבים עובר תהליך תסיסה שמאפשר להפוך אותו ליין מכל סוג, אבל באופן ספציפי לקוניאק, מזקקים אותו בכלי נחושת מיוחדים ומיישנים אותו בחביות בעץ מ-Limosin או Troncais.

בסוף התהליך של הזיקוק והיישון, מערבבים סוגים שונים של אלכוהול שזוקק למטרה הזאת לתערובת אחת שנכנסת לבקבוק קסום ומהודר.

נפח האלכוהול הסופי מגיע בדרך ל-40 והטעמים שמתקבלים הם טעמים עדינים של פירות, הדרים, תמרים, תבלינים ועוד. זאת גרסה טעימה ואינטנסיבית יותר של יין.

אזורים

6 תחומים יושבים על גבי מפת הקוניאק, כולם מצטופפים סביב אותה העיירה הצרפתית.

בדיוק כמו ביין, הגבולות הפיזיים האלה מוגדרים על ידי סוג האדמה, מיקרו אקלים, גובה ועוד כמה תנאים שיוצרים שילוב של גורמים חשובים שמשנים את הרכב הענבים ובסופו של דבר את הטעם והתחושה של הקוניאק.

כ-350 מפיקים פועלים בתוך מכרה הזהב הזה, רובם כל כך קטנים שסביר להניח שמעולם לא שמעתם עליהם אבל שם יושבים גם השחקנים הגדולים, כמו הנסי, קורוויזיה ורמי מרטין.

מהגדול לקטן, 6 האזורים הם: Fin Bois, Petite Champagne, Grand Champagne, Bon Bois, Borderies ו-Bois. כל אחד מבתי הקוניאק, בהתאם לכל התנאים שמתקיימים בתוך התחום שהם יושבים בו, מייצרים ענבים קצת שונים, שמשפיעים בצורה מהותית על התוצאה הסופית.

איך לשתות קוניאק?

אם רוצים לשתות קוניאק נקי, צריך לבחור בקוניאק לפחות בן 4 שנים. 

למרות שההתייחסות העיקרית והנפוצה ביותר לקוניאק היא שתייה כסוג של חומר עיכול (יש כאלה שמאמינים ששתיית קוניאק מסייעת לעיכול אחרי ארוחה גדולה, למרות שיש מעט הוכחות מדעיות שתומכות בזה), היא יכולה להיות גם אפשרות מעניינת לשילוב באוכל. הוא בדרך כלל ילך טוב עם פטריות, ברווז ובשר וישלב בצורה מושלמת את הטעמים העשירים. 

אם אתם שותים קוניאק אחרי ארוחת הערב, שלבו את זה עם קינוחי שוקולד או מגש גבינות.

כשמדובר בשילוב עם גבינה, תצטרכו לזכור את הכלל הפשוט: גבינות צעירות משתלבות טוב יותר עם קוניאק צעיר יותר, גבינות מיושנות מתאימות יותר לקוניאק מיושן יותר. 

אמנות הטעימה

הדרך הכי טובה לטעום קוניאק היא לשתות אותו נקי בטמפרטורת החדר.

תריחו אותו ותתחילו בלגימות קטנות כדי להרגיש את הטעמים וכדי להבין אותם. תנו לו רגע. תוכלו להוסיף טיפת מים כדי לפתוח את הטעמים הפירותיים, הפרחוניים והחריפים יותר של הקוניאק, וכדי להפוך את חווית הטעימה לחלקה יותר.

הוספה של 2-3 קוביות קרח גדולות תדלל את הקוניאק ותפחית את אחוזי האלכוהול, מה שגם מוסיף ניחוחות וגם הופך את הטעם למרענן יותר. המטרה היא שקוביות הקרח יימסו לאט, ובהדרגה עוד ועוד מהניחוחות המרתקים יעלו אל האף שלכם בכל כמה דקות. 

שאלות ותשובות

בחורה בלונדינית בחנות למשקאות אלכוהולים מסתכלת על המדף בוחרת קוניאק

מה זה קוניאק?

קוניאק הוא סוג של ברנדי. הוא קיבל את השם קוניאק בגלל האזור שממנו מגיעים הענבים בצרפת, חבל קוניאק.

איך שותים קוניאק?

אפשר לשתות אותו נקי, אפשר להוסיף לו מים או קרח ואפשר לשלב אותו בקוקטיילים שונים.

מה ההבדל בין קוניאק לברנדי?

קוניאק מזוקק ממיץ של פירות, בדיוק כמו ברנדי. ההבדל הוא שהקוניאק הוא מהאזור הדרום-מערבי של צרפת, שם משתמשים בענבים לבנים במקום בזנים אחרים של פירות.

מה הטעם של קוניאק?

לקוניאק יש טעם מתוק וחריף, עם תווי פירות, פרחים ועץ. זה כמו יין, רק חזק יותר וטעים יותר.

איך מייצרים קוניאק?

קוניאק מיוצר מיינות לבנים שמזוקקים פעמיים בסיר נחושת וחביות עץ אלון צרפתי. כשהוא בתוך החביות, הקוניאק חייב להתיישן במשך לפחות שנתיים.

באיזה צבע קוניאק?

לקוניאק יש גוון חום עם רמזים אדומים וכתומים בחלק מהמקרים.

ממה מכינים קוניאק?

קוניאק מיוצר משילוב של תסיסה וזיקוק של ענבים לבנים עם מאפיינים שונים.

כמה קלוריות יש בקוניאק?

במנה אחת של קוניאק, יש בערך 105 קלוריות. יש בו כמות גדולה יחסית של סוכר בהשוואה למשקאות חריפים כמו וויסקי וודקה.

קוניאק יכול להתקלקל?

קוניאק לא מתקלקל כל כך מהר או כל כך בקלות. הבקבוק יכול להישאר במצב מושלם על מדף המשקאות שלכם גם כמה שנים טובות, רק תקפידו להרחיק אותו מאור שמש ישיר ומחום כדי לשמור עליו בתנאים האידיאליים.

ובגלל שתמיד מתחילים מלהריח, אם הקוניאק מפתח ריח, טעם או מראה מוזר, הגיע זמנו.

השורה התחתונה

ידיים מחזיקות כוסות של קוניאק ועושות לחיים ברקע שולחן חגיגי

אז אחרי שלמדתם והבנתם על מה כל הסיפור ואיך בכלל לבחור קוניאק מומלץ, לא הייתם רוצים לשבת ולהתענג על איזה כוס קוניאק טובה?

מענבים לבנים שיכולים להפוך לכל יין, תוך כדי מסורת ומורשת, תנאים ואקלים, ניסיון של מאות שנים ותקנות מחמירות שעדיין שומרים עליהם עוד מאז, הופכים את המשקה הזה לאחד המרתקים ביותר שתוכלו לטעום.

אנחנו מקווים שהדירוג שלנו יעזור לכם לבחור את ההעדפה שלכם וגם אם לא, במידה וקראתם את המדריך המקיף בטוח שתוכלו לעשות את הבחירה המושלמת לפי ההעדפות האישיות שלכם עכשיו אחרי שאתם מבינים בדיוק מה זה אומר, מאיפה זה מגיע ואיך להבין מה כל המילים המסובכות האלה בצרפתית ובאנגלית אומרות.

הגיע הזמן שתהנו מהחיים, תרימו רגליים ותשבו על כוס קוניאק אל תוך ערב קריר בחוץ וחמים מבפנים.

בהצלחה!

דילים סודיים ועדכונים על ירידות מחיר לזמן מוגבל: השאירו פרטים!

נשלח לכם רק תוכן איכותי!

שלומי מור
שלומי מור

שלומי הוא המומחה הכי גדול בישראל לכל מה שקשור לדירוגים, השוואות וסקירות של מוצרים. הוא אוהב לטייל בים (לא בשעות השיא - ג'ינג'י אחרי הכל), לבדוק גאדג'טים חדשים, ואת הכלב שלו רקסי.

נשמח לשמוע את דעתכם!

השארת תגובה

מייליסט
Logo
דילוג לתוכן