מכונת גלידה: 6 מכונות גלידה מומלצות לשנת 2024 [מדריך קנייה]

מי לא אוהב גלידה? כולנו מפנטזים על גלידה קרירה וטעימה בימי הקיץ החמים והאמת שגם בחורף היא הולכת לגמרי לא רע. מכונת גלידה ביתית היא פתרון מושלם, כי מי מאיתנו לא רוצה להתפנק עם כמה כדורי גלידה מושחתים בטעם האהוב עלינו?

אין כמו גלידה כדי לשפר לנו את מצב הרוח ולעשות לנו טוב על הלב. מרגישים עצובים? סחוטים מעייפות אחרי יום לחוץ ומתוח בעבודה? רוצים להתגבר על פרידה ששברה לכם את הלב? גלידה משובחת תוציא אתכם מהבאסה ותעלה לכם חיוך רחב על הפנים.

אם הגלידרייה האהובה עליכם סגורה או אם נשבר לכם מהגלידה התעשייתית בסופר פשוט תכינו גלידה בעצמכם בלי לצאת מהבית!

מכונת גלידה ביתית היא הדרך הכיפית, הנוחה והחסכונית ביותר ליהנות מגלידה משובחת ואיכותית שנותנת פייט רציני לכל גלידריה יוקרתית או בית קפה מפורסם.

ממהרים? הנה 3 המוצרים המובילים:

השורה התחתונה
יתרונות
חסרונות
הבחירה שלנו
Nemox GELATO HARLEQUIN
Nemox GELATO HARLEQUIN
קומפקטיות במקום ובמחיר
לבדיקת מחיר
השורה התחתונה
מכונת הגלידה הקומפקטית הזאת לא תופסת הרבה מקום ומתאימה באופן מושלם לכל מטבח, גם בבית הכי קטן תוכלו למצוא לה מקום ללא מאמץ.
יתרונות
קלה ונוחה לשימוש
מחיר סביר
יעילות מרשימה
חסרונות
קצת רועשת
צריך להקפיא מראש את מיכל הערבול
תמורה טובה למחיר
Nemox- Gelato Chef 2200-W
Nemox Gelato Chef
תפעול פשוט ותוצאות מושלמות
לבדיקת מחיר
השורה התחתונה
רב תכליתיות זאת גולת הכותרת של מכונת הגלידה האוטומטית הזאת, לא משנה איזה קינוח קפוא מתחשק לכם, היא תציל את המצב ותעשה עבודה מעולה.
יתרונות
מכשיר רב תכליתי
זמן הכנה מהיר
תוצאה עם מרקם חלק ואחיד
חסרונות
כבדה יחסית
תג מחיר גבוה
דגם מקצועי
Severin Ez7405
Severin EZ7406
לעבוד כמו מקצוענים
לבדיקת מחיר
השורה התחתונה
יש בה הרבה יותר מסתם הכנת גלידה פשוטה שדורשת הקפאה של הקערה במקפיא המון שעות לפני. הגיע הזמן לקחת את תהליך הכנת הגלידה לרמה המקצועית.
יתרונות
תמורה הולמת למחיר
קומפקטית
מאפשרת להכין כמות גדולה של גלידה
חסרונות
לא זולה
כבדה

זה הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים וכל אחד יכול להסתדר עם הכנת הקינוח האהוב והממכר הזה. תוכלו להכין גלידה טעימה בטירוף במינימום זמן ומאמץ עם מכונה ביתית או להקציף אותה בעצמכם בבלנדר.

מעבד מזון, שקית קרח ומלח הם המינימום הנדרש כדי ליהנות מגלידה ביתית משגעת ללא ידע מקדים ומכשור מיוחד.

זאת הדרך הנוחה והפשוטה ביותר להכין גלידה בעצמכם. תוכלו להתפרע עם מרכיבים ושילובים שונים, ליצור טעמים מקוריים וייחודיים ולהוסיף קצפת, פירות טרופיים ועוגיות ותוך זמן קצר תוכלו להתענג על גלידה מושלמת בטעם ובמרקם שתמיד חלמתם עליו.

אבל זה רק קצה הקרחון, מכונה איכותית מסוגלת להרבה יותר מלעשות גלידה, היא תעזור לכם להכין פרוזן יוגורט, סורבה פירות ומגוון רחב של קינוחים צוננים אחרים.

יש סוגים שונים של מכונות גלידה: ידנית, חשמלית, מכונה עם קערה הדורשת הקפאה מראש, מכונה עם תא הקפאה מובנה והסוג המסורתי המבוססת על קירור באמצעות מלח וקרח.

כדי שלא תלכו לאיבוד בהיצע העצום והמבלבל בשוק, דאגנו לעשות סדר בבלאגן ולמצוא עבורכם את מכונות הגלידה הטובות ביותר שתוכלו לסמוך עליהן בעיניים עצומות.

אז תתכוננו ללקק את האצבעות כי אתם הולכים להכיר את…

תוכן העניינים הצג תוכן עניינים

6 מכונות הגלידה הכי טובות לשנת 2024

גלידות במגוון טעמים וצבעים בשורה
1

Nemox GELATO HARLEQUIN

קומפקטיות במקום ובמחיר
הבחירה שלנו
מכונת הגלידה הקומפקטית הזאת לא תופסת הרבה מקום ומתאימה באופן מושלם לכל מטבח, גם בבית הכי קטן תוכלו למצוא לה מקום ללא מאמץ.
יתרונות
  • קלה ונוחה לשימוש
  • מחיר סביר
  • יעילות מרשימה
  • מספיק לכ-6 מנות
חסרונות
  • קצת רועשת
  • צריך להקפיא מראש את מיכל הערבול

הכנת גלידה במכונה הזאת דורשת הקפאה מראש של קערת הערבול, זה אומר שתצטרכו לאחסן את המיכל במקרר באופן קבוע כדי שהוא יהיה זמין בכל פעם שיתחשק לכם גלידה או לתכנן את הכנת הגלידה מראש ולשים אותו במקרר לפני שתצאו לדרך.

אם תדלגו על השלב החיוני הזה ותשכחו להקפיא את קערת הערבול, הגלידה שלכם אף פעם לא תקפא כנדרש ותישאר עם מרקם נוזלי. זה לא הדבר הכי נוח בעולם ודורש תכנון מראש והכנה מוקדמת, אבל כשלוקחים בראש את המחיר האטרקטיבי והביצועים המעולים של המכשיר, אין ספק שזאת השקעה משתלמת.

היא עומדת בגדול במבחן התוצאה ומייצרת גלידה נפלאה. למרות שהתוצר הסופי עלול להכיל מעט גושי קרח קטנים, המרקם שלו עדיין חלק, עשיר וקטיפתי יותר בהשוואה לגלידה התעשייתית מהמכולת.

מעבר להכנת גלידה טעימה, המכונה הזאת גם מסוגלת להכין להכין מגוון רחב של קינוחים צוננים וכולם יוצאים עם טעם נפלא.

רק תוודאו שקערת המכונה קפאה כמו שצריך ואתם מוכנים לצאת לדרך ולהכין סורבה או גלידה בקלי קלות.

2

Nemox Gelato Chef

תפעול פשוט ותוצאות מושלמות
תמורה מושלמת למחיר
רב תכליתיות זאת גולת הכותרת של מכונת הגלידה האוטומטית הזאת, לא משנה איזה קינוח קפוא מתחשק לכם, היא תציל את המצב ותעשה עבודה מעולה.
יתרונות
  • מכשיר רב תכליתי
  • זמן הכנה מהיר
  • תוצאה עם מרקם חלק ואחיד
  • תפעול פשוט
חסרונות
  • כבדה יחסית
  • תג מחיר גבוה

אז במה בא לכם להתפנק? גלידה? ג’לאטו? סורבה? יוגורט? מכונת הגלידה המעולה הזאת תגשים כל משאלה ותתמודד עם כל משימה שתטילו עליה!

עוד לא שמעתם את החלק הטוב ביותר! היא מגיעה עם מדחס קירור עצמי שיחסוך לכם את ההתעסקות עם הקפאת הקערה מראש. הדגם הזה מקפיא את תערובת הגלידה בכוחות עצמו וחוסך לכם את כל ההכנות.

המדחס המובנה מאפשר להפעיל את המכונה באופן רציף ומתמשך, ככה שתוכלו להכין כמה נגלות שבא לכם בלי לקחת פסק זמן ולהמתין זמן רב. על גוף המכשיר תמצאו לחצני תפעול פשוטים לשימוש.

הכנת הגלידה בעזרת המכונה הזאת קלה במיוחד, כל מה שצריך לעשות זה להוסיף את תערובת הבסיס הנוזלית שהקצפתם מראש לתוך הקערה, לבחור את מצב הערבול הרצוי, להגדיר את זמן העבודה, ללחוץ על כפתור ההפעלה. תוכלו לצפות איך היא עושה את כל העבודה דרך המכסה השקוף.

הדגם הזה מייצר 1.5 ליטר של גלידה משובחת במרקם מושלם תוך20-30 דקות. ברגע שהגלידה מוכנה תוכלו לאכול ממנה ישר ולא תצטרכו להעביר אותה כדי שהגלידה תתקשה.

תשמחו לשמוע שהוצאת הגלידה מקערת הערבול מתבצעת בצורה מהירה וחסרת מאמץ, ככה שלא תצטרכו לשבור את הראש ולבזבז שעתיים בגריפת הגלידה מהמיכל. בנוסף לקערה הקבועה יש גם קערה נשלפת להכנת כמויות גדולות יותר וטעמים שונים.

3

Severin EZ7406

לעבוד כמו מקצוענים
חיסכון משמעותי בזמן
מדובר באחד המכשירים שאני מאוד מעריך בקטגוריה הזאת, כי יש בו יותר מסתם הכנת גלידה פשוטה שדורשת הקפאה של הקערה במקפיא המון שעות לפני. הגיע הזמן לקחת את תהליך הכנת הגלידה לרמה המקצועית.
יתרונות
  • תמורה הולמת למחיר
  • קומפקטית
  • מאפשרת להכין כמות גדולה של גלידה
  • ניקוי פשוט ונוח
חסרונות
  • לא זולה
  • כבדה

הגאדג’ט היעיל והזריז הזה בעל 3 פעולות שונות. תוכלו גם להכין גלידה מצוינת עם מעט מאוד גבישי קרח וגם פרוזן יוגורט מרענן בתוכנית של בין 20 דקות ל-60 דקות בלבד ותוכלו להכין ביו-יוגורט בתוכנית של בין 6 שעות ל-24 שעות בטמפרטורת חימום של עד 44 מעלות. חשבו על הכל מהכל.

המכשיר הזה בעל מדחס קירור שקט וחסכוני (180 וואט) שיאפשר לכם ליהנות ממגוון טעמים וחוויה של גלידריה בימי הקיץ החמים מבלי הצורך לצאת מהבית.

הקערה הפנימית גדולה בעלת נפח של 2 ליטר שתאפשר לכם להכין כמות מכובדת שלא תשאיר אתכם אף פעם עם טעם לעוד.

בקלות, בזריזות ואפילו באלגנטיות תוכלו ליהנות מעולם טעמים קפוא מתוך המטבח הפרטי שלכם. כבר לא צריך להשקיע אלפי שקלים כדי לעבוד בצורה מקצועית.

4

Nemox Gelatissimo Exclusive

מה עוד אפשר לבקש?
מתאימה לכולם
מדובר במכונה מצוינת לניסויים עם טעמים חדשים ומתכוני גלידה בריאים. הכנת גלידה ביתית עם המכונה הזאת היא דרך נפלאה לבלות זמן איכות עם המשפחה, הילדים שלכם ייהנו להכין גלידה טעימה בכוחות עצמם.
יתרונות
  • מכסה שקוף עם מנגנון נעילה נוח ויעיל
  • קיבולת גדולה
חסרונות
  • רועשת מעט בזמן ההפעלה
  • לא זולה

היא עשויה מפלסטיק ועושה עבודה שקטה יותר בהשוואה לדגמים אחרים. כמובן שכל המכונות משמיעות רעש בעת הכנת הגלידה ואינן עובדות בדממה מוחלטת, אבל אין ספק שדגמים העשויים מפלדת אל-חלד רועשים יותר.

הדגם הזה בעל קיבולת צנועה של 1.5 ליטר בלבד, חשוב להדגיש שהקיבולת של מכונת הגלידה המפורסמת על ידי היצרן מתייחסת לנפח קערת הערבול כולה, ולא לכמות הגלידה הממשית שתקבלו בסוף התהליך, הנתון הזה יכול להטעות ולהוליך שולל.

בעוד שהקיבולת של המכונה עומדת על 1.5 ליטר גלידה, בפועל לא תוכלו להקפיא יותר מליטר אחד של גלידה בתוך הקערה, זה אומר שבהפעלה אחת של המכונה תוכלו לייצר 4 מנות גלידה קטנות לכל היותר. אם אתם בונים על המכונה למסיבות גלידה גדולות, זה רעיון חכם לקנות קערת הקפאה נוספת.

המכונה הקומפקטית הזאת מספקת את הסחורה ועושה גלידה די טובה, במיוחד כשמשתמשים בחלב מרוכז ממותק. הכנת ליטר אחד של גלידה ביתית איכותית לוקחת 25-30 דקות בלבד.

הגלידה שיוצאת מהמכונה הזאת מגיעה עם מרקם פחות חלק וקרמי בהשוואה לדגמים אחרים אבל לגמרי עושה את העבודה.

5

Unold Ice Cream Maker Pro Plus

לחיות מחוץ לקופסת הגלידה
מובילה בתחומה
עיצוב חדשני ויוצא דופן של מכונת גלידה שמתאימה את עצמה למאה ה-21. גם זמן הכנה קצר וגם כמות גדולה שתספיק לכ-16 אנשים. (או ל-8 שממש מתים לגלידה!)
יתרונות
  • מיכל נירוסטה קל לניקוי
  • הפעלה חשמלית
  • מכסה שקוף שניתן לראות דרכו
  • קיבולת נדיבה
חסרונות
  • לא זולה

התרשמנו לטובה מהדגם הזה בגלל שהוא פשוט ונוח לשימוש, להרכבה ולאחסון. כשלוקחים בחשבון את המחיר הלא זול של המכונה, אין ספק שאיכות הבנייה והיעילות שלה עלו על כל הציפיות שלנו.

יש לה מנוע עוצמתי, מכסה שקוף שימושי ומיכל נירוסטה נוח לניקוי, אין ספק שהמכונה הזאת מספקת תמורה מצוינת לכסף שלכם.

היא קומפקטית מספיק כדי שתוכלו לאחסן אותה בנוחות בארון המטבח. המכונה הקטנה הזאת עושה עבודה גדולה ומגיעה עם קיבולת מפתיעה של 2.5 ליטר גלידה שזאת כמות מכובדת שתספיק בקלות למשפחה גדולה.

מגוון לקוחות מרוצים, הגלידה מעולה וכולם מאושרים.

תוכלו להכין גלידות גם לחברי המשפחה או לחברים שרגישים ללקטוז או שמעדיפים גלידות טבעוניות, פשוט אפשר להכין בה הכל. רק תצטרכו להפעיל את הטיימר דיגיטלי ולכוון אותו בין 5 ל-60 דקות, או לבחור מבין אחת מתוך שלוש תוכניות זמן אוטומטיות, ואתם מוכנים לצאת לדרך.

6

iCake Multipop

קיצי קליל וכיפי
מרענן ובריא
היא לא סתם מכונת גלידה סטנדרטית, היא מיועדת להכנת עד 9 ארטיקים ושלגונים תוך 8 דקות. מדובר בפתרון המושלם להכנת שלגון פירות בריא ורענן בכלום מאמץ וכלום זמן.
יתרונות
  • מכסה עם נעילה הרמטית קלה
  • מהירות ויעילות מקסימלית
  • זולה
חסרונות
  • מצריך הקפאה מראש

במקום לשלם מאות שקלים במהלך כל הקיץ על שלגונים יקרים, הגיע הזמן להכין בעצמכם!

המולטיפופ של חברת iCake נועד להקפאה מראש, לכם רק נשאר להכניס מקל וכמה חומרי גלם ותוך דקות ספורות תוכלו ליהנות משלגון או ארטיק בהכנה ביתית, בריא, טבעי, זול וטעים.

הוא פשוט שוכב במקפיא וממתין לרגע שיתחשק לך עוד שלגון מרענן. אל תדאגו, הוא לא תופס יותר מידי מקום, חשבו על הכל.

מדריך קנייה: איך לבחור מכונת גלידה?

תתחילו ממכונה פשוטה ובסיסית

אם אתם רק עושים את הצעדים הראשונים שלכם בהכנת גלידה ביתית, לא מומלץ להשקיע הון תועפות בדגם היוקרתי והמתוחכם ביותר שמגיע עם המון תכונות מתקדמות שאתם בכלל לא צריכים.

לפני שאתם צוללים למים העמוקים ורוכשים מכונת גלידה מקצועית ומסובכת יותר לשימוש, כדאי לבדוק את השטח ולראות עד כמה אתם בכלל מתחברים לכל הקטע הזה עם דגם בסיסי וידידותי למשתמש.

כדי שטבילת האש הראשונה שלכם תעבור בצורה החלקה והטובה ביותר זה רעיון טוב לקנות מכונה דלפקית פשוטה המגיעה עם קערת ערבול בעלת דפנות מבודדות ומערבל ממונע. מכונות מהסוג הזה עושה את העבודה בלי להתחכם יותר מדי.

תוכלו לשפר את הכישורים שלכם ולצבור ניסיון בהכנת גלידה ביתית לפני שתחליטו האם כדאי להתקדם למכונת גלידה משוכללת ויוקרתית. חבל שתבזבזו את מיטב כספכם על מוצר מקצוע שסתם יעלה אבק בארון שלכם מבלי שתשתמשו בו ותהנו ממלוא היכולות שלו.

כמובן שאם אתם לא מוכנים להתפשר על פחות מהטוב ביותר ויש לכם תקציב לא מוגבל, תוכלו ללכת על כל הקופה ולרכוש מכונה מתקדמת יותר המיועדת להכנת גלידות, סורבה ופרוזן יוגורט.

סוגי מכונת גלידה

עוגת לבה עם כדור ורוד ועלה מנטה מעל

בשוק תמצאו מגוון רחב של מכונות גלידה מסוגים שונים, כדי שתוכלו לעשות בחירה מנצחת במכונה המושלמת עבורכם, חשוב שתכירו את המאפיינים העיקריים, היתרונות והחסרונות של כל סוג.

מכונת גלידה מסורתית בעיצוב דלי הדורשת קרח ומלח

מכונת הגלידה הראשונה שהומצאה פעלה בשיטה הזאת, היא מורכבת משני דליים, פנימי וחיצוני. המיכל החיצוני מכיל קרח ומלח גס בעוד שהקערה הפנימית מצוידת בארכובה ידנית או מנוע חשמלי שהיו אחראיים על ערבול מרכיבי הגלידה עד להשגת המרקם האופייני שכולנו כל כך אוהבים.

תפעול מכונות הגלידה המיושנות האלה דורש יותר מאמץ ותשומת לב. תצטרכו לפקח על התהליך ולהשגיח עליו מקרוב כדי לוודא שהקרח במיכל החיצוני עדיין לא נמס והגיע הזמן להחליף אותו.

אם אתם תוהים מה התפקיד של המלח הגס בכל הסיפור הזה, אז המטרה שלו היא להוריד את נקודת הקיפאון של הקרח ולמנוע המסה מהירה שלו. כשהמלח ממיס את הקרח, נפלט חום מתערובת הגלידה הנוזלית והיא מתחילה להתקשות ולהתייצב.

למרות ששיטת ההכנה הזאת בת יותר מ-100 שנה, מכונות הגלידה הקלאסיות האלה עדיין לא עברו מהעולם והן זמינות בשוק גם כיום. מכונות מהסוג הזה הן הזולות ביותר.

אם אתם מתכננים להכין כמויות גדולות של גלידה, מכונה מסורתית בעיצוב דלי יכולה להיות ההימור הטוב והבטוח ביותר שלכם. רק קחו בחשבון שתצטרכו להתעסק עם התחזוקה השוטפת שלה שתדרוש מכם לנקז מדי פעם את המים שהצטברו במיכל החיצוני ולשים בתוכו קרח ומלח חדשים במידת הצורך.

יש שני סוגים של מכונת הגלידה מסורתית, מכונה ידנית הדורשת יותר מאמץ (תצטרכו לסובב במרץ את הידית כדי לבחוש ולערבל את הגלידה) ומכונה עם מערבל ממונע המופעל באמצעות מנוע חשמלי.

כמובן שהגרסה הממונעת נראית כמו בחירה מובנת מאליה, אלא אם כן אתם רוצים לחטב את הידיים ולנפח את שרירי הזרוע בערבול ידני של הגלידה.

מכונת גלידה עם קערה מוקפאת מראש

סורבה ורדרד מונח בצלחת עם כוסות פלסטיק ומקלות עץ

אם הילדים שלכם רוצים להכין מדי פעם גלידה ביתית טעימה, מכונה עם קערה הדורשת הקפאה מראש מיועדת בול בשבילכם.

היא מגיעה עם מיכל בעל דפנות כפולות המכיל בתוכו ג’ל קירור, הוא יצטרך לבלות לפחות 24 שעות במקפיא שלכם לפני השימוש במכונה. לאחר שתוציאו את המיכל שהקפאתם, תשימו בתוכו את המרכיבים הנדרשים, תפעילו את המכונה וצאו לדרך.

המערבל בוחש במהירות את תערובת הגלידה שמתקררת באופן אוטומטי בעת המגע עם דפנות הקערה הקפואות. בעת תהליך הערבול המתמשך, התערובת מתקשה בצורה הדרגתית ומקבלת מרקם של גלידה.

עבור רוב האנשים, מכונה מהסוג הזה היא האפשרות היעילה והנוחה ביותר לשימוש בגלל המחיר הנגיש והנמוך של המכונה וזמן העבודה המהיר שלה שלא מגיעים על חשבון התוצאות והביצועים שלה.

החלק הכי טוב זה התפעול הפשוט שלה, כל אחד יכול להסתדר עם המכונה הזאת וגם הילדים שלכם יוכלו להיות מעורבים בתהליך. מכונה עם קערה המוקפאת מראש בטוחה לשימוש גם עבור ילדים, ככה שתוכלו לשתף אותם בהכנת הגלידה בראש שקט וללא דאגות.

מכונה הדורשת הקפאה מראש פחות מתאימה עבור משפחות גדולות בגלל הקיבולת המוגבלת שלה, קחו בחשבון שלא תוכלו להפעיל את המכונה בצורה מתמשכת כדי להכין כמה מנות של גלידה זו אחר זו. תצטרכו להקפיא את הקערה ל-24 שעות לפני שתוכלו להכין מנה נוספת או לקנות כמה מיכלים ניידים שתוכלו להקפיא במקביל.

על מדפי החנויות תמצאו כמה דגמים ניידים וקומפקטיים המתאימים לילדים ומגיעים עם תג מחיר נמוך במיוחד, הם מופעלים בעזרת סוללות ותוכלו לקחת אותם איתכם לכל מקום, למרות שעדיין תצטרכו להקפיא מראש את קערת המכונה.

מכונות גלידה מהסוג הזה פשוטות מאוד לשימוש, אבל בגלל שהן מופעלות באמצעות סוללות, הן מספקות ביצועים פחות אחידים ואיכותיים בהשוואה למכונות המופעלות באמצעות חיבור לחשמל.

מכונת גלידה אוטומטית עם מדחס קירור עצמי

שני גביעי גלידה קערה וכפית על צלחת שחורה עם שוקולד

לא מוכנים להתפשר על פחות מהטוב ביותר ומחפשים את מכונת הגלידה המתוחכמת והיעילה ביותר? תלכו בלי לחשוב פעמיים על מכונת גלידה אוטומטית שעושה את כל העבודה במקומכם. היא מגיעה עם מנגנון הקפאה מובנה וחוסכת לכם את ההתעסקות עם קערה המוקפאת מראש.

המכונה הזאת עובדת כמו קסם, תמזגו את החומרים לתוך המכונה, תפעילו אותה, תחכו 20-30 דקות ותוכלו להשוויץ בגלידה המדהימה שהכנתם.

קשה להתעלות על נוחות ופשטות השימוש במכונה הזאת שאינה דורשת הכנה מוקדמת. תוכלו להפעיל את המכונה לפני שאתם מתיישבים לאכול ולאחר שתסיימו את המנה העיקרית, הקינוח המהמם שלכם כבר יהיה מוכן!

מכונת גלידה ניידת

יוצאים לקמפינג בחיק הטבע או מבלים בחוף הים? כדור להכנת גלידה זה גאדג’ט ייחודי שיעזור לכם להתפנק בגלידה קרירה וטעימה ללא צורך במקפיא, סוללות או חיבור לחשמל.

המכשיר שמגיע בצורה של כדור הופך את הכנת הגלידה למשחק מהנה שהילדים שלכם יעופו עליו, כל מה שצריך לעשות זה להכניס את מרכיבי הגלידה לתוך הכדור, לנער ולגלגל אותו במרץ עד לקבלת המרקם הרצוי וליהנות מהגלידה המדהימה שהכנתם.

מכונת גלידה רכה

זוכרים את הגלידה האמריקאית במקדונלד’ס בשקל תשעים שאף ביקור בקניון לא היה שלם בלעדיה? עם מכונת גלידה רכה, תוכלו להכין את הגלידה האוורירית והממכרת הזאת בלי לצאת מהבית.

אם אתם פחות מתחברים לגלידה סמיכה וקשה ומעדיפים מרקם קליל יותר של סורבה, שרבט ופרוזן יוגורט, מכונת גלידת רכה זאת הבחירה המושלמת עבורכם.

פיצ’רים מגניבים כמו ברז מזיגה מיוחד שממנו משתחררת הגלידה ומחזיק גביעים הופכים את הכנת הגלידה הביתית שלכם לחוויה כיפית ונטולת מאמץ.

תוכלו לשכוח מקערה שצריך להקפיא מראש ולנקות אחרי שהוצאתם ממנה את הגלידה. מעבר לגלידה טעימה, מכונות גלידה רכה רבות גם מסוגלות לייצר שרבט וסורבה, מה שמבטיח גמישות שימוש מרבית.

כמה זמן תצטרכו לחכות?

קונוסים ריקים של וופל עם מקלות קינמון ליד

הדבר הקשה ביותר בלהכין גלידה ביתית זה להתאזר בסבלנות ולהמתין במתח עד שתוכלו לטעום את הגלידה המדהימה שהכנתם.

זמן הכנת הגלידה זה עוד מאפיין חשוב שתצטרכו לשים אליו לב כשאתם בוחרים את מכונת הגלידה המתאימה עבורכם.

דגמים אחרים עושים את העבודה במהירות שיא בעוד שאחרים לוקחים את הזמן, עובדים בצורה איטית יותר וידרשו מכם לחכות כמה שעות טובות לפני שתוכלו ליהנות מהגלידה שלכם. תחשבו היטב איזו מכונה תתאים בצורה הטובה לצרכים, להעדפות ולהרגלי השימוש שלכם.

מעבר לזמן שנדרש למכונה להכין את הגלידה, חשוב שתקחו בחשבון גם את הזמן שצריך להקדיש לכל ההכנות והתכנון מראש.

דגמים מסוימים יעשו את כל העבודה במקומכם בלי להשאיר בלאגן ולכלוך. כל מה שתצטרכו לעשות זה להכניס את הרכיבים הנדרשים, להפעיל את המכונה והיא תתחיל לערבל במרץ ולהקפיא את הגלידה.

מכונות אחרות ידרשו מכם לעבוד קשה יותר, ייתכן שתצטרכו לקצוץ את המרכיבים המוצקים לחתיכות קטנות יותר או להקפיא מראש את המיכל שלתוכו אתם יוצקים את תערובת הגלידה.

אם אתם לחוצים בזמן, לא מוכנים ללכלך את הידיים ולא רוצים להתעסק עם הכנת המצרים, תלכו על מכונת גלידה אוטומטית שתחסוך לכם המון מאמץ וזמן יקר.

למה בכלל לקנות מכונת גלידה ביתית?

אבא מאכיל את הילדה בחיק הטבע ושניהם נראים שמחים

במבט ראשוני, נראה שמכונת גלידה היא פריט מותרות שאפשר להסתדר היטב גם בלעדיו. אבל אם אתם חובבי גלידה מושבעים שצורכים אותה על בסיס קבוע, מכונת גלידה ביתית יכולה להיות השקעה משתלמת וכדאית במיוחד שלא תתחרטו עליה.

יש כמה סיבות טובות לקנות מכונת גלידה ביתית, קודם כל היא תחסוך לכם לא מעט כסף בטווח הארוך. במקום לבזבז עשרות שקלים על גלידה איכותית בסופר, תוכלו להכין גלידה לא פחות טעימה (אם לא יותר!) בעלות הרבה יותר נמוכה ובלי לוותר על נוחות הבית שלכם.

תעשו את החישוב בעצמכם ותראו שאתם מבזבזים לא מעט כסף על קופסאות הגלידה מהסופר שמתחסלות במהירות מסחררת.

עוד יתרון חשוב זאת השליטה במרכיבים שאתם מכניסים לגלידה שלכם. אם אתם מעדיפים תזונה אורגנית ובריאה יותר או שאתם סובלים מאלרגיה למזון, מכונת גלידה ביתית יכולה להיות השקעה מצוינת עבורכם.

במקום לקנות גלידות מוכנות מהסופר המפוצצות בתוספים תעשייתיים וכימיקלים מזיקים, תוכלו להכין במו ידיכם גלידה, סורבה ופרוזן יוגורט לא פחות טעימים והרבה יותר מזינים, איכותיים ובריאים ממה שתמצאו על מדפי החנויות.

אם גלידה תעשייתית עם טונות של מייצבים, חומרים משמרים, סוכר מעובד וחומרי טעם וריח לא מדברת אליכם, מכונת גלידה ביתית תציל את המצב ותסגור לכם את הפינה.

עם הופעת מכונות הגלידה החדשניות בעלות מדחס הקירור הפנימי כבר לא תצטרכו להתעסק עם שקיות קרח ומלח גס כדי להכין גלידה ביתית. בגלל הקפיצה הטכנולוגית בתחום מכונות הגלידה, הכנת גלידה ביתית הפכה לפשוטה, נוחה ויעילה יותר מאי פעם.

להכין גלידה במו ידיכם זה כיף אדיר! אין דבר מרגש ומלהיב יותר מלטעום את הגלידה הייחודית והמקורית שהכנתם בעצמכם! תוכלו לשלב את המרכיבים האהובים עליכם, להפגין יצירתיות, להתפרע עם תוספות מגניבות ולנסות כמה שיותר טעמים חדשים.

מחיר

כנראה שמדובר בקריטריון החשוב ביותר עבור רוב האנשים שיצמצם את האפשרויות העומדות בפנינו ויכתיב באילו דגמים אנו יכולים להתמקד.

תוכלו למצוא מכונות גלידה ביתיות סבירות בכמה מאות שקלים שיעשו עבודה די טובה, אבל המנוע שלהן לא יחזיק מעמד בשימוש מתמשך ואינטנסיבי, זה אומר שאם אתם מכינים גלידה ביתית לכל המשפחה פעם או פעמיים בשבוע בחודשי האביב או הקיץ, המנוע של המכונה יישרף תוך שנה ותצטרכו לזרוק אותה לפח.

כשמדובר במכונות להכנת גלידה וג’לאטו, תג המחיר של המכשיר משקף לעתים קרובות את איכות ההרכבה ונוחות השימוש במוצר. כמובן שיש גם יוצאים מהכלל, אבל ברוב המקרים תצטרכו לשלם יותר על איכות גבוהה וביצועים משופרים.

שיטת הקפאת הגלידה

מיכל קלקר עם טעמים תות, שוקולד ווניל פצפוצים

בקרת טמפרטורה משחקת תפקיד מכריע בתהליך הכנת גלידה. מכונות גלידה שונות מתבססות על טכנולוגיות ויסות קור שונות כדי להבטיח את הטמפרטורה האופטימלית הנדרשת לייצור הגלידה. לפניכם כמה משיטות הקירור הנפוצות ביותר:

טכנולוגיית הקפאה מסורתית

מדובר בשיטה ותיקה ובדוקה לשמירה על טמפרטורה נמוכה של קערת הערבול לאורך תהליך הכנת הגלידה הביתית. איך היא בדיוק עובדת? כל מה שצריך לעשות זה להכניס את הקערה של מכונת הגלידה למקפיא ל-24 שעות.

מדובר בדרך פשוטה ויעילה במיוחד שאינה דורשת ציוד מיוחד. מכונות גלידה ביתיות העובדות בשיטה הזאת קלות לשימוש וזולות יחסית.

טכנולוגיית גלידה רכה

מדובר בטכנולוגיה מתקדמת ומתוחכמת יותר מאשר טכנולוגיית הקפאה מראש. מכונות גלידה מהסוג הזה מייצרות גלידה רכה שאינה דורשת הקפאה לאחר תהליך הערבול.

הגלידה יוצאת מהמכונה מוכנה להגשה ואכילה מיידית, בלי שתצטרכו לדאוג ליציבות ולמרקם שלה. בחלק מהדגמים המתבססים על השיטה הזאת, הכנת הגלידה דורשת קרח ומלח גס.

מדחס קירור עצמי

טכנולוגיית ההקפאה החדשנית הזאת היא המילה האחרונה בתחום מכונות הגלידה, היא כבשה בסערה את השוק והפופולריות שלה הולכת וצוברת תאוצה.

מכונות מהסוג הזה מצוידות בתא הקפאה פנימי השומר על הגלידה צוננת ומתאימות לפעולה מתמשכת וללא צורך בהפסקה בין סבב לסבב.

מכונות עם מדחס קירור פנימי יתמודדו בלי בעיה עם כל משימה ועבודה שתטילו עליהן ויספקו מענה למגוון רחב של צרכים ודרישות.

מנה אישית או מיכל ענק?

שתי נשים מערבלות מצרכים כדי להכניס למכונת גלידה

אחד מהשיקולים החשובים ביותר בבחירת מכונת הגלידה הנכונה והמתאימה עבורכם זאת הקיבולת שלה, קחו בחשבון שכמות הגלידה הסופית אינה שווה לקיבולת הקערה.

כשאתם שמים 1.5 ליטר של תערובת הבסיס עבור הכנת הגלידה במכונה, הנפח שלה עלול להשתנות לאחר שהיא קופאת, חשוב שתיקחו את הכוכבית הזאת בחשבון.

אם אתם מתכננים להכין כמויות גדולות של גלידה, תלכו על מכונת גלידה בעלת קיבולת גדולה יחסית. אפשרות אחרת היא לבחור בדגם שאינו דורש זמן הכנה בין כמה סבבים ויאפשר לכם להכין כמה נגלות של גלידה ללא הפסקה.

דגם עם מנוע עוצמתי יאפשר לכם להכין כמה גלידות בזו אחר זו בלי לקטוע את התהליך ולתת למכונה לנוח.

גיוון זה שם המשחק

מכונות מסוימות מגיעות עם תוכניות מובנות להכנה אוטומטית של גלידה וקינוחים קפואים אחרים. הפיצ’רים המתקדמים האלה יאפשרו לכם להכין גלידה מופלאה במגוון רחב של טעמים שונים.

דגמים מסוימים מאפשרים להוסיף מרכיבים מיוחדים במהלך הפעלת המכונה כדי לספק לגלידה הביתית שלכם טעם, מרקם ומראה בלתי נשכח.

תוכלו לעשות ניסויים עם מרכיבים, שילובים ומתכונים שונים עד שתגיעו לתוצאה המושלמת שתעיף לכם את המוח. לדוגמה, שוקולד צ’יפס יכול לשדרג את הגלידה שלכם ולהקפיץ את הטעם שלה לגבהים חדשים.

ג’לאטו לעומת גלידה: מה ההבדל?

בחורה מערבבת קרם צהבהב בקערה מנירוסטה

מבחינה טכנית, ג’לאטו הוא בסך הכול המילה האיטלקית לגלידה, אבל מעבר לשם, יש כמה הבדלים עמוקים ומהותיים יותר בין ג’לאטו לגלידה אמריקאית. הגיע הזמן להבין פעם אחת ולתמיד במה שונה ג’לאטו מגלידה רגילה:

קודם כל, ג’לאטו מכיל פחות שומן. שנית, ג’לאטו מוקפא בטמפרטורה נמוכה יותר, מה שהופך את הטעם שלו לעז ומורגש יותר בהשוואה לגלידה רגילה.

בנוסף, בניגוד לגלידה האמריקאית המלאה בבועות אוויר, לג’לאטו מוכנסת כמות אפסית של אוויר, מה שמעניק לו טעם עשיר וקרמי יותר.

חלק מהמכונות מסוגלות לייצר גלידה רגילה בלבד, אחרות מתאימות גם להכנת סורבה וג’לאטו, בעוד שדגמים מסוימים מיועדים לייצור ג’לאטו בלבד.

כדי למנוע אכזבות והפתעות לא נעימות, חשוב לוודא שמכונת הגלידה שאתם מתכוונים לקנות מתאימה להכנת סוג הגלידה האהוב עליכם. אם אתם חובבי ג’לאטו איטלקי אמיתי אז תרצו להשקיע יותר במכונת ג’לאטו שתעזור לכם להכין ג’לאטו אמיתי בדיוק כמו באיטליה.

המפתח להצלחה הוא במניעת חדירת בועות אוויר לתוך תערובת הגלידה, זה אומר שהמכסה של המכונה צריך להיות אטום באופן הרמטי בפני חדירת אוויר וגם המקצפה או להב הבחישה צריכים למנוע מבועות האוויר בתוך המיכל להתערבב עם תערובת הגלידה בעת תהליך הערבול.

עיצוב וגודל מכונת גלידה

באופן טבעי, תרצו להשקיע את הכסף שלכם במכונה שלא תתביישו להציג לראווה ולהשוויץ בה בפני החבר’ה או שלפחות היא תהיה יפה לעין ולא תכער לכם את המטבח.

עיצוב אטרקטיבי ומרשים לא בהכרח מבטיח ביצועים מצוינים, אבל תשמחו לדעת שזה ממש לא בשמיים למצוא מכונת גלידה שנראית סוף הדרך ועושה עבודה מעולה.

גם הגודל של המכונה זה שיקול חשוב שתצטרכו לקחת בחשבון במיוחד אם יש לכם מטבח קטן וצפוף. מכונות גלידה שניתן להציב על הדלפק מצטיינות בקומפקטיות ומתאימות כמו כפפה ליד לחלל קטן עם מעט מקום פנוי.

חובבי הרטרו והנוסטלגיה המעדיפים מכונת גלידה קלאסית בסגנון של פעם יעדיפו להשקיע במכונה בעלת עיצוב דלי עץ מסורתי שיגנוב את ההצגה.

קיבולת

כוסות מילקשייק מונחות על שולחן עם קשיות ועוגיות אוריאו

הקיבולת המתאימה עבורכם תלויה במטרות ובאופן השימוש במכונה, יש הבדל עצום בין הקיבולת של מכונת גלידה מקצועית לייצור גלידה בכמויות מסחריות למכונת גלידה קומפקטית לשימוש ביתי.

חשוב שתיקחו בחשבון את כמויות הגלידה שאתם הולכים להכין, אם תשתמשו במכונה במסיבות ובאירועים מיוחדים כדי לפנק את האורחים שלכם בגלידה ביתית טרייה, זה רעיון טוב להשקיע במכונה עם קיבולת גדולה יותר.

מכונה עם קיבולת סטנדרטית של 1.5 ליטר תספיק מעל ומעבר לצרכים של המשתמש הביתי הממוצע.

אחריות

אם המכונה מיועדת לשימוש תעשייתי ומסחרי, אתם חייבים לרכוש דגם המגיע עם אחריות מקיפה, אחריות על המכשיר חיונית כדי להגן על ההשקעה שלכם ולהבטיח שהיא לא תרד לטמיון.

מכונת גלידה מקצועית עולה הרבה כסף ובגלל שמדובר בהשקעה רצינית לטווח הארוך, מומלץ לרכוש אחריות מורחבת שתכסה תקלה או בעיה עם המכונה ותחסוך לכם כסף רב.

המשתמש הביתי יוכל להסתפק באחריות הרגילה המגיעה עם המכשיר, כי הוא ישתמש במכשיר לעתים רחוקות יותר ובאופן פחות אינטנסיבי.

מכונת גלידה: שאלות ותשובות

בחורה עם חולצה לבנה במבט ששואל שאלה

מדוע הגלידה היוצאת מהמכונה בעלת מרקם דחוס וגבישי?

אם הגלידה שהכנתם במכונה יוצאת עם מרקם נוקשה, דחוס ומלא בגושי קרח, סימן שהמכונה אינה מבצעת את תהליך חביצת הגלידה מהר מספיק, מה שגורם לכך שלא חודרות מספיק בועות אוויר לתערובת הגלידה המוקצפת כדי להעניק לה מרקם חלק וקטיפתי שנמס בפה שלכם.

מה עושה מכונת גלידה?

ברור שמכונת גלידה מיועדת להכנת גלידה, אבל איך כל הקסם הזה מתרחש? המכונה בוחשת את החומרים שהכנסתם כדי ליצור תערובת אוורירית ובמקביל היא גם מקפיאה אותה.

התוצאה הסופית היא גלידה ביתית מדהימה שתוכלו לאכול באופן מיידי בלי להכניס אותה למקפיא!

איזה סוג מכונת גלידה ביתית מייצר את הגלידה הטובה ביותר?

הגיע הזמן לענות על שאלת מיליון הדולר: איזה סוג של מכונת גלידה מנצח במבחן הטעם? מכונה בעלת מדחס קירור עצמי או מכונה עם קערה מוקפאת מראש?

תאמינו או לא, דווקא מכונת גלידה עם קערה הדורשת הקפאה מראש עושה גלידה איכותית וטעימה יותר מאשר רוב המכונות המצוידות במדחס!

איזו מכונת גלידה היא הטובה ביותר להכנת ג’לאטו?

גלידה איטלקית אמיתית נקראת ג’לאטו והיא נחשבת על ידי רבים למשובחת ביותר בעולם. בואו ננסה להבין מה מבדיל בין ג’לאטו לגלידה רגילה:

בג’לאטו יש פחות אוויר (< 40%)

בג’לאטו יש פחות שומן (< 10%)

ג’לאטו מוגש פחות קר (בטמפרטורה של-11°C)

בעוד שאתם קובעים את רמת השומן וטמפרטורת ההגשה של הגלידה, מכונת הגלידה אחראית לכמות בועות האוויר המוקצפות לתוך תערובת הגלידה, זה אומר שמכונות המוסיפות פחות מ-40% אוויר (עבור מתכונים דלי שומן) בעת ערבול הגלידה יכולות לייצר ג’לאטו.

כמה זמן לוקח להכין גלידה בעזרת מכונת גלידה?

המכונה הממוצעת תעשה את העבודה תוך 25-40 דקות.

מדוע המכונה נתקעת מדי פעם באמצע תהליך הכנת הגלידה?

מנגנון בטיחות למניעת חימום יתר של המנוע נכנס לפעולה ומשבית את פעולת המכונה, במצב כזה יש לנתק את מכונת הגלידה מהחשמל ולאפשר למנוע להתקרר.

אם זה לא פותר את הבעיה והמכונה ממשיכה לזייף ולקרטע, כנראה שהמנוע התקלקל ותצטרכו להחליף אותו.

השורה התחתונה

אמא ובת מכינות גביעים עם ג'לאטו שהכינו במכונת גלידה

אז לאחר ששברנו את הקרח והכרנו את מכונות הגלידה הביתית הטובות והאמינות ביותר בשוק, אתם ממש לא צריכים לטוס לאיטליה כדי ליהנות מגלידת ג’לאטו עשירה וקטיפתית.

כל מה שצריך זה למצוא מכונה איכותית שקולעת לצרכים, להעדפות ולתקציב שלכם, ואתם מוכנים לצאת לדרך וליהנות מגלידה טעימה מתי שיתחשק לכם ובלי לצאת מהבית.

מכונת גלידה איכותית פשוטה מאוד לשימוש ועושה את רוב העבודה במקומכם, היא מספקת מגוון אינסופי של אפשרויות שונות וההחלטה הכי קשה שלכם תהיה על איזה טעם ללכת ובאיזה מתכון לבחור.

קחו בחשבון שהגלידה הביתית הטרייה שיוצאת מהמכונה מגיעה עם מרקם עדין ורך יותר מהגלידה התעשייתית שהתרגלנו לקנות בסופר, אבל כמה שעות או לילה שלם במקפיא יחוללו ניסים ונפלאות ויפתרו את הבעיה.

בשורה התחתונה, תוכלו להכין גלידה משגעת שלא הייתה מביישת גלידריה איכותית בלי לעבוד קשה ולשבור את הראש.

אם אתם רוצים להתענג על גלידה טעימה במשך כל השנה מבלי לצאת מהבית, מכונת גלידה תסגור לכם את הפינה בצורה מושלמת!

דילים סודיים ועדכונים על ירידות מחיר לזמן מוגבל: השאירו פרטים!

נשלח לכם רק תוכן איכותי!

שלומי מור
שלומי מור

שלומי הוא המומחה הכי גדול בישראל לכל מה שקשור לדירוגים, השוואות וסקירות של מוצרים. הוא אוהב לטייל בים (לא בשעות השיא - ג'ינג'י אחרי הכל), לבדוק גאדג'טים חדשים, ואת הכלב שלו רקסי.

נשמח לשמוע את דעתכם!

השארת תגובה

מייליסט
Logo
דילוג לתוכן