רכבים היברידיים (HEV) מתחלקים בדרך כלל לשתי טכנולוגיות הנעה שונות: הראשונה, מנוע חשמלי שמופעל בעזרת ערכת סוללות נטענות ומנוע בעירה (ICE) שמופעל בדרך כלל באמצעות בנזין.
הסוללות במתח גבוה נותנות אנרגיה למנוע או למנועים החשמליים. המנוע החשמלי משמש למהירויות נמוכות יותר, ומנוע הבעירה למהירויות גבוהות יותר כדי להשיג מומנט מספיק.
ממהרים? הנה 3 הדגמים המובילים בדירוג שלנו:
יש הרבה הבדלים בין רכבים חשמליים, רכבים היברידיים ורכבים סטנדרטיים עם מנוע בנזין רגיל, אבל סוג השילוב של ההנעה החשמלית וה-ICE (בעירה) בדרך מצביעים על ההבדלים העיקריים.
רכבי פלאג-אין הייבריד (PHEV) ורכבים היברידיים מסוג HEV שונים קצת אחד מהשני.
רכב היברידי HEV משתמש בדרך כלל בשילוב של מנוע בעירה ומערכת הנעה חשמלית במתח גבוה שעוזרת להנעה, או בפועל, נותנת הנעה ונסיעה במהירויות נמוכות.
באמצעות מערכת בלימה רגנרטיבית, אנרגיית הבלימה הקינטית מומרת לאנרגיה חשמלית וככה גם בכל בלימה יש אנרגיה חשמלית שמועברת כדי להמשיך להטעין את הסוללה.
רכב פלאג אין היברידי (PHEV) הוא רכב חשמלי היברידי שאפשר להטעין את הסוללות שלו גם על ידי חיבור כבל טעינה למקור מתח חשמלי חיצוני.
שיטת ההנעה ברכבי פלאג אין היברידי PHEV's משתמשת בסוללה גדולה יותר לנסיעה במצב חשמלי עד שרוב הסוללה נגמרת. ברגע שזה קורה, שיטת ההנעה משתנה למצב שעובד כמו רכבים מסוג HEV.
הרכב משתמש בסוללה שנשארה למהירויות נמוכות ומשתמש במנוע הבעירה למהירויות גבוהות.
רכבים היברידיים הופכים להיות נפוצים יותר על הכביש ככל שהמחיר של הייצור שלהם יורד.
אספנו עבורכם את הרכבים ההיברידיים הכי טובים בשוק לשנת 2023 והוספנו מדריך קנייה מקיף שיעזור לכם לבחור את הדגם המושלם בשבילכם.
מוכנים? שימו חגורות בטיחות כי אנחנו יוצאים לדרך!
7 הרכבים ההיברידיים הכי טובים לשנת 2023
Toyota RAV4 2022
מצד אחד, היא מהירה יותר כמעט בשנייה שלמה בהאצה מ-0 ל-100 קמ"ש לעומת הראב 4 עם מנוע בנזין בלבד, והיא נותנת כוח בצורה חלקה ושקטה יותר.
מצד שני, כמו ה-RAV4 הסטנדרטית עם מנוע בנזין בלבד, גם ההיגוי של הראב 4 ההיברידית מגיע עם פידבק לוקה בחסר ותחושת נסיעה לא חלקה במיוחד.
מבחינת העיצוב הפנימי, בקרת אקלים איכותית וחומרים רכים למגע גורמים לתא הנוסעים להרגיש מזמין ונעים, אבל לא בסטייל יוקרתי.
הדלתות האחוריות לא נפתחות בזווית רחבה מידי, ככה שיכול להיות קצת מורכב להעמיס ולפרוק ציוד או חבילות גדולות מהצד, אבל זה לא כל כך משנה לרוב האנשים.
היא מגיעה מצוידת בכל תכונות הבטיחות הסטנדרטיות ואפילו עוד כמה דברים מגניבים שאולי חדשים לכם. בלימת חירום אוטומטית עם זיהוי הולכי רגל, התראה על סטייה מנתיב כולל סיוע בהיגוי, אורות גבוהים אוטומטיים, זיהוי תמרורים ובקרת שיוט אדפטיבית.
טויוטה ראב 4 של שנת 2022 זוכה לדירוג כולל של חמישה כוכבים מ-NHTSA, דגם 2021 זכה בפרס Top Safety Pick לשנת 2021 מטעם ה-IIHS.
Hyundai Santa Fe 2022
גם אם גרסת הפלאג-אין ההיברידית של הסנטה פה היא לא החזקה ביותר, המומנט החשמלי הנמוך שלה יכול לעזור לא מעט לכושר הנהיגה.
בזכות טווח נסיעה חשמלי שמספיק לכ-50 ק"מ, הרבה מאוד נהגים יוכלו לדאוג לכל הסידורים היומיומיים שלהם מבלי להשתמש אפילו בטיפת דלק אחת.
מנוע טורבו 1.6 ליטר עם ארבעה צילינדרים, משולב עם מנוע חשמלי בהספק של 66.9 קילוואט שמופעל באמצעות סוללה של 13.8 קילוואט, מביאים להספק כולל ממערכת ההנעה של ה-Santa Fe בגרסת PHEV של 261 כ"ס ומומנט של 258 קג"מ. תקבלו את כל הטוב הזה דרך תיבת שישה הילוכים אוטומטית ו-AWD (4X4).
Toyota RAV4 Prime 2022
היא הרבה יותר מהירה מה-RAV4 בגרסת הבנזין ואפילו יותר מה-RAV4 Hybrid. בדגם הזה אספקת הכוח מגיעה בצורה חלקה ונעימה הרבה יותר.
עם טווח נסיעה חשמלי מרשים של יותר מ-60 ק"מ, RAV4 Prime 2022 מגיעה עם חבילה מדהימה של תכונות בטיחות כולל בלימת חירום אוטומטית עם זיהוי הולכי רגל, התראה על סטייה מהנתיב עם סיוע בהיגוי, בקרת שיוט אדפטיבית במהירות מלאה, ניטור שטח מת עם התראה על תנועה שמגיעה מאחור ואורות גבוהים אוטומטיים.
הדגם היקר ביותר מגיע אפילו עם מערכת סיוע לחנייה, גם לחלק הקדמי וגם לחלק האחורי כולל בלימה אוטומטית.
2022 Ford Escape Plug-in Hybrid
במקרה של גרסת ה-PHEV (פלאג-אין הייבריד) המנוע מקבל את הכוח מסוללה של 14.4 קוט"ש מה שגורם למערכת להגיע להספק מדהים של 200 כ"ס.
החיסרון המהותי היחיד, הוא שלא תמצאו אותה בגרסת 4X4 (AWD) אלא רק בגרסת הנעה קדמית.
תוכלו להטעין את הסוללה בחיבור לשקע ישראלי רגיל 230 וולט ב-3 שעות בלבד! ה-EPA מדרגים את ה-Escape Plug-in ב-60 קילומטרים של טווח נסיעה חשמלי לפני שהסוללה נגמרת.
טווח הנסיעה הכולל, גם באמצעות הסוללה וגם באמצעות מיכל הדלק, ממצב מלא למצב ריק לחלוטין מגיע ל-836 ק"מ.
Kia Sorento Hybrid
מבחינת פונקציונליות, קיה סורנטו ההיברידית החדשה היא הצלחה. למרות שהשורה השלישית שלה לא מרווחת מאוד, היא מספיק טובה לנסיעות קצרות גם עם רכב מלא לגמרי.
כשהמושב האחורי מקופל, יש הרבה מקום להעמיס כל מה שתרצו מאחורי השורה השנייה. לנוסעים בשתי השורות הראשונות יש מלא מקום גם לראש, גם לכתפיים וגם לרגליים.
הסורנטו ההיברידית כוללת מנוע טורבו עם ארבעה צילינדרים בנפח 1.6 ליטר לצד מנוע חשמלי. היא מגיעה לתפוקת כוח כוללת של 227 כ"ס ומומנט של 258 קג"מ.
כל הטוב הזה נשלח דרך תיבת הילוכים אוטומטית עם שישה הילוכים, תוכלו למצוא אותה גם בגרסת FWD וגם בגרסת AWD בדגם של שנת 2022.
סורנטו היברידית עם הנעה קדמית בלבד מאיצה מ-0 ל-100 קמ"ש תוך 8.4 שניות. היעילות והאריזה החכמה שלה הופכות אותה לחזקה יותר, מהירה יותר ומרשימה יותר, למרות שהיא מאיצה קצת לאט. בכל אופן, הסטייל שלה ללא ספק יגרום לכולם להסתכל עליכם בלי הפסקה.
2022 Audi Q5
אלגנטיות ויוקרה אלה שני הדברים שיתארו את האאודי Q5 בצורה הטובה ביותר.
עיצוב פנים איכותי עם טכנולוגיות מרשימות רק הופך את כל האריזה הזאת למטורפת לא פחות גם מבפנים.
מי שמחפש רכב שטח יוקרתי, מפואר ומלא בטכנולוגיה, יאהב מאוד את ה-Q5, זה בטוח.
בגרסת הפלאג-אין הייבריד שלה, ה-Q5 מגיעה עם מנוע של 4 צילינדרים לצד מנוע החשמלי. הכוח הכולל של המנועים שלה מגיע להספק של 362 כ"ס עם מומנט של 369 קג"מ. לפי אאודי, הדגם הזה יודע להאיץ מ-0 ל-100 ב-5 שניות בלבד.
כל הטוב הזה מועבר דרך תיבה של 7 הילוכים כפולת מצמדים ששולחת כוח לכל ארבעת הגלגלים במקביל. למעשה, 4X4 זה הסטנדרט בכל סוגי המנועים של ה-Q5.
ה-SQ5 הספורטיבית, מצוידת במנוע טורבו V-6, ויכולה להגיע להספק של עד 349 כ"ס ומומנט של 369 קג"מ, הנשלח דרך תיבת שמונה הילוכים אוטומטית. היא יודעת להגיע מ-0 ל-100 קמ"ש ב-4.7 שניות בלבד!
2022 Hyundai Elantra
מנוע בנזין 1.6 ליטר לצד מנוע חשמלי עם הספק של 43.5 כ"ס ומומנט של 17.3 קג"מ יספקו לכם נסיעה רגועה ויציבה דרך תיבת 6 הילוכים אוטומטית. שני המנועים יחד מגיעים להספק משולב של 139 כ"ס ומומנט של 27 קג"מ.
מערכת המולטימדיה מגיעה עם מסך "8 עם נטייה קלה למטה כדי לאפשר צפייה נוחה יותר ומסנוורת פחות וכוללת כמובן אפשרות חיבור ל-Apple CarPlay ו-Android Auto לסמארטפון.
בדגם ה-Supreme תקבלו גם משטח טעינה אלחוטית לסמארטפונים שתומכים בפונקציה הזאת.
באלנטרה החדשה תקבלו את אחד מתאי הנוסעים הכי מרווחים שקיימים בדגמי 2022 ההיברידיים, 5 מקומות שפשוט כיף לשבת בהם גם בנסיעות ארוכות.
מדריך קנייה: איך לבחור רכב היברידי?
באופן כללי, רכבים היברידיים משפרים את צריכת הדלק בסביבות 20%-25%, ומפחיתים את כל פליטת הגזים וזיהום האוויר באופן משמעותי בהשוואה לדגם לא היברידי.
רכבים היברידים מתפקדים טוב במיוחד בתנאי נסיעה עירוניים כשהסוללה נטענת גם באמצעות הבלימה.
רוב הדגמים ההיברידיים מציעים מצב "אפס פליטה" במרחקים קצרים, מה שאומר שהרכב לא פולט גזים רעילים בכלל בשלבים בהם המנוע החשמלי הוא היחיד שעובד.
היתרונות של רכב היברידי
רכב היברידי איכותי יכול לשנות את חייכם ואת תרבות הנהיגה שלכם באופן משמעותי. הנה כמה מהיתרונות הבולטים שלו:
חיסכון בזיהום אוויר
רכבים היברידים נחשבים לידידותיים לסביבה בהשוואה לרכבים שמונעים באמצעות דלק.
יש לא מעט השפעות סביבתיות שליליות מהשימוש בכלי רכב שמונעים בדלק: למשל, רכבים עם מנוע בנזין או סולר פולטים פחמן דו חמצני וגזי חממה אחרים ישירות מהאגזוז. לאורך זמן, יש השפעה גדולה מאוד על הנזק הסביבתי לכדור הארץ.
לפי הסוכנות להגנת הסביבה האמריקאית (EPA), רכב נוסעים סטנדרטי פולט כל שנה 4.6 טון של פחמן דו חמצני, ומזהמים נוספים כמו מתאן ותחמוצת חנקן, כולם גזי חממה שתורמים להתחממות הגלובלית והורסים את כדור הארץ.
רכבים היברידים מאפשרים טווח נסיעה חשמלי וטווח נסיעה באמצעות מנוע שמונע באמצעות דלק. העניין הוא, שאמנם תשתמשו במנוע הבנזין במהלך הנסיעה, אבל משמעותית פחות.
רכבי פלאג-אין היברידיים מאפשרים טווח נסיעה חשמלי גם ל-50 ק"מ ויותר, ככה שתוכלו לנסיעות קצרות להשתמש רק במנוע החשמלי.
רכבים היברידיים ישרתו את המטרה של שילוב המנועים כדי להגיע לצריכה נמוכה יותר של דלק וככה לפחות זיהום אוויר בצורה משמעותית.
לצורך העניין, רכב בגרסת הבנזין יכול להגיע לדירוג 14 בסולם זיהום האוויר (מתוך 15), בזמן שאותו רכב בגרסה ההיברידית מגיע לדירוג של 2, תבינו איזה הבדל מהותי מבחינת הנתונים!
אמנם גם החשמל שאנחנו מקבלים לשקע הביתי עדיין מיוצר ברובו מפחם, ייצור החשמל באמצעות אנרגיה מתחדשת רק עולה וצובר תאוצה גבוהה יותר.
במקרה של מדינת ישראל, אנחנו מדורגים במקום 2 בעולם בייצור חשמל מאנרגיה סולארית, נתון ששואפים להפוך להיות משמעותי אפילו יותר מבחינת ההשפעה על צריכת החשמל במשק הישראלי עד 2030.
אז גם מהבחינה הזאת, ההתקדמות היא לחיסכון משמעותי באנרגיה לצד חיסכון מהותי בכסף ובזיהום אוויר.
חיסכון בכסף
עם רכב היברידי, תוכלו לחסוך משמעותית בעלויות הדלק שלכם בזכות מנועים יעילים שיודעים לעבור באופן אוטומטי בין השימוש במנוע החשמלי לבין מנוע הדלק.
חיסכון ברעש
רכבים היברידים שקטים בהרבה יותר מרכבים שמונעים באמצעות בנזין, תודות למנועים החשמליים.
למעשה, הם כל כך שקטים שארה"ב נאלצה לחוקק חוקים שמחייבים שרכבים היברידים ורכבים חשמליים חייבים להשמיע קול מסוים בזמן נסיעה במהירויות מסוימות בגלל חשש לבטיחות. גם שקט מידי יכול להיות מסוכן אם תחשבו על זה.
חיסכון בתחזוקה
בגלל שלרכבים היברידים יש שני מקורות כוח (מנוע בעירה ומנוע החשמלי), יש פחות בלאי קבוע במנוע הרכב.
במילים פשוטות, זה אומר צריכה נמוכה יותר של שמן או נוזל קירור ועלויות תחזוקה שוטפות נמוכות יותר לעומת רכב שפועל רק באמצעות מנוע בעירה.
עלויות התחזוקה תלויות גם בהתאם לסגנון הנהיגה שלכם וגם בהתאם לסוג הרכב ההיברידי שבחרתם, אז תדאגו לבדוק מה אתם מחפשים כדי למצוא את הדגם שיחסוך לכם גם מהבחינה הזאת.
חיסכון בחרדות
אחד החסרונות הגדולים ביותר של כלי רכב חשמליים הוא "חרדת טווח". אם אתם יוצאים לנסיעה ארוכה יש פחד מסוים שלא תגיעו לתחנת הטענה, או הביתה, לפני שהסוללה תגמר.
במקרה של רכבים היברידים לא תצטרכו לחשוש בכלל. זה בדיוק כל הכיף, שילוב של מנוע חשמל ומנוע בנזין. אז גם כשהסוללה נגמרת לגמרי, הרכב יודע באופן אוטומטי לעבור להשתמש במנוע הבעירה.
תחנות דלק רגילות לא חסר, ככה שגם אם אין לכם סוללה ואין לכם איפה להטעין אותה, תמיד תוכלו לנסוע באמצעות דלק בלבד.
החסרונות של רכבים היברידים
נכון שרכבים היברידיים מציעים המון יתרונות, אבל שימו לב לכמה חסרונות בולטים שגם מומלץ לקחת בחשבון:
רכבים היברידיים יקרים יותר
הם לא עולים כמו רכבי יוקרה, אבל רכבים היברידיים כן יקרים יותר מגרסאות הבנזין בלבד. אפשר לפצות על זה בחיסכון בעלויות הדלק או בשווי השימוש, אבל בגדול, אם אתם מתכוונים לעבור לרכב היברידי, תצפו לשלם עליו יותר.
תחזוקה יקרה
מכוניות היברידיות דורשות בדרך כלל פחות תחזוקה שוטפת, כמו שכבר הזכרנו. אבל, אם יש צורך בתחזוקה, זה יכול להיות יקר יותר מאשר רכבים עם מנוע בנזין בלבד. במיוחד כל מה שקשור למצבר או לסוללות.
רוב יצרניות הרכבים ההיברידיים נותנות אחריות לסוללות שלהם למשך 10 שנים, וסוללות רבות מיועדות להחזיק יותר מ-240,000 ק"מ. אם תגיעו למצב שתצטרכו בסופו של דבר להחליף את הסוללה זה יכול להיות סיפור יקר הרבה יותר ממה שאתם חושבים.
זיהום אוויר
אמנם מדובר בזיהום אוויר מינימלי ביחס למנועי בעירה, אבל עדיין חייבים להתייחס לעובדה שרכבים היברידיים מזהמים את האוויר גם כן.
זה תלוי בהרגלי הנסיעה שלכם וכמה אתם נוסעים בסופו של דבר עם מנוע הבעירה ביחס למנוע החשמלי, אם מדובר ברכב פלאג אין היברידי או ברכב היברידי רגיל, ואם אתם מנסים להשתמש בדלק כמה שפחות.
אם יש לכם אפשרות, בשביל לשמור על האוויר ועל כדור הארץ, לכו ברגל, תרכבו על אופניים, תחסכו באנרגיה גם אם היא מצומצמת.
רכבי פלאג-אין היברידיים
לרכבי פלאג-אין היברידיים-חשמליים (PHEV), יש סוללה גדולה יותר מרכב היברידי רגיל, והם יכולים לנסוע על חשמל למרחקים ארוכים יותר. כדי להפיק תועלת מהיכולת הזו, הם צריכים להיטען.
ברגע שהכוח החשמלי מתרוקן, הם פועלים כמו רכב היברידי רגיל. רוב הדגמים יכולים לנסוע בין 30 ל-70 ק"מ באמצעות הסוללה ומערכת ההנעה החשמלית לפני שמנוע הבנזין נכנס לעבוד. הטויוטה RAV4 Prime למשל, הצליחה לנסוע כמעט 65 ק"מ בהנעה חשמלית בלבד לפני שהיה כל צורך בשימוש במנוע הבנזין.
שימו לב שאם הרכב צריך הספק גבוהה, כמו בהאצה מהירה או בעלייה חדה, יצטרף לתמונה גם מנוע הבנזין בשביל לספק מספיק כוח למה שהרכב צריך כדי לבצע את הנסיעה בצורה שאתם רוצים.
מי שנוסע נסיעות קצרות יחסית, יכול ליהנות גם מחיסכון בזיהום אוויר וגם מחיסכון בכסף כשמדובר ברכב פלאג-אין היברידי. עם טווח נסיעה שלגמרי מספיק לסידורים של יום שישי, או לנסיעות לא ארוכות מידי לעבודה, תוכלו למצוא את עצמכם יותר מחודש לא מבקרים בתחנת דלק.
רכב חשמלי לעומת רכב היברידי
כמו כל רכב, גם הרכבים החשמליים (EV) גם הרכבים ההיברידיים מגיעים בכל הצורות והגדלים. מרכבי שטח, לדגמים משפחתיים של 7 מקומות ועד לרכבים ספורטיביים.
אז מה כדאי בעצם ואיך לבחור? זה מה שתצטרכו לחשוב עליו:
- כמה קילומטרים אתם נוסעים בערך כל יום?
- מה סגנון הנהיגה שלכם?
- כמה נגיש לכם להטעין את הרכב בעמדה ציבורית או בבית?
- כמה נוסעים תרצו להסיע?
בגדול, רכבים היברידיים נשמעים כמו הפתרון הבא, אבל מבחינת העולם, רכבים בעתיד לא יצטרכו שימוש בדלק בכלל. רכבים שישתמשו בדלק בעוד כמה שנים לא יוכלו להיכנס לאזורים מסוימים, גם אם הם היברידיים.
בשאיפה לצמצם במקסימום את זיהום האוויר, בעתיד רכבים היברידיים יהיו קצת מיותרים, בזמן שהרכבים החשמליים או רכבי הפלאג-אין הייבריד שמסוגלים לנסוע טווח נסיעה ארוך גם ללא השימוש בדלק וללא פליטה של גזים מזהמים לאוויר, יוכלו להמשיך להיות רלוונטיים.
שאלות ותשובות

למה רכבים היברידיים יקרים יותר?
רכב היברידי מורכב גם ממנוע בעירה וגם ממנוע חשמלי שמונע באמצעות סוללה גדולה ומתוחכמת, יחד עם טכנולוגיות חדישות לבטיחות ולחיסכון. הם קשים יותר לייצור, והם מלאים בעוד לא מעט חלקים יקרים.
רכבים היברידיים מהירים וחזקים?
זה נתון שמשתנה מדגם לדגם, בדיוק כמו הרכבים שמונעים רק עם מנוע בעירה. מה שכן, רוב הרכבים ההיברידיים מגיעים עם למעלה מ-100 כ"ס, ככה שחלשים ואיטיים הם לא.
רכב היברידי כבד יותר, למה?
רכבים היברידיים כבדים יותר כי חוץ ממנוע הבעירה שלהם יש להם גם מנוע חשמלי וסוללות בנוסף.
נורמלי למצוא רכב היברידי עם מנוע בעירה קטן?
כן. בדרך כלל השילוב של שני המנועים ביחד מספק כוח גדול יותר, רכב היברידי יודע לנצל בצורה אידיאלית את שני המנועים יחד במקרים שתצטרכו הרבה כוח מהרכב כמו בעליות או בהאצה מהירה. מנוע בעירה קטן יותר מאפשר עלויות ייצור נמוכות יותר לצד תנאים שלגמרי מספיקים מבחינת עוצמה. לא סותר שתוכלו למצוא גם דגמים עם מנוע בעירה מפלצתי לצד המנוע החשמלי.
האם רכבים היברידיים צורכים פחות דלק?
חד משמעית כן. רכבים היברידיים משלבים מנוע בעירה ומנוע חשמלי, רכב היברידי רגיל (HEV) משתמש בסוללה בסל"ד נמוך, ורכב פלאג אין היברידי (PHEV) משתמש בטווח נסיעה חשמלי לפני שמנוע הבעירה נכנס לפעולה. בשני המקרים, תחסכו בעלויות הדלק בגלל שהרכב יודע לנסוע גם בלי השימוש במנוע הבעירה.
השורה התחתונה

הגיע הזמן לחסוך.
אם אתם עדיין מתלבטים אם זאת ההשקעה הנכונה בשבילכם, הגיע הזמן לשקול את זה ברצינות. תוכלו לשלם פחות על דלק, לחסוך ברעש ובזיהום אוויר וליהנות מנסיעה ברמה גבוהה.
בעידן של היום, הרכבים ההיברידיים רק תופסים יותר ויותר תאוצה ובהתאם לכך המחירים יתחילו לרדת ככל שיעבור הזמן.
גם אם אתם רוצים רכב היברידי וגם אם אתם רוצים רכב פלאג-אין היברידי, עכשיו אתם יודעים מה כל אחד מהם אומר ובדיוק מה תקבלו ברגע שתקבלו את ההחלטה על הדגם שהכי אהבתם.
אנחנו מקווים שמדריך הקנייה המפורט הזה יעזור לכם לבחור בצורה הטובה ביותר, הבטוחה ביותר והמשתלמת ביותר.
בהצלחה!