תמיד חלמתם על עבודה שהיא בילוי עם משמרות גמישות, אווירה מגניבה וצעירה ומשכורת מעולה? להיות ברמן "תפור" בול עליכם. המקצוע התוסס, המתגמל והמבוקש בטירוף הזה מספק לכם כרטיס כניסה נוח ומהיר למסיבות הכי טובות בעיר
אם אתם חובבי אלכוהול טוב ובילויים , רוצים להכיר אנשים מעניינים, לחוות את הקסם הייחודי של חיי הלילה ולעשות כסף טוב, הגיע הזמן לתפוס את עמדת הבר ולהפוך לכוכב האמיתי של הערב.
קצרים בזמן? הנה טבלה להשוואה מהירה
אבל מתחת למעטה הנוצץ והזוהר מסתתרת עבודה מורכבת ורצינית שצריך לעשות בצורה מקצועית ואחראית.
ברמן הוא הרבה יותר ממלצר משודרג שאמור לחייך כל הזמן ולמזוג משקאות, הוא צריך למצוא שפה משותפת עם לקוחות שונים ולתקשר איתם בצורה חיובית ויעילה, לערבב קוקטיילים משובחים ולהכיר לעומק משקאות שונים, לשלוט ביד רמה בדלפק הבר ולדאוג ששום דבר לא יחסר בו, ללהטט עם כוסות ובקבוקים ולבצע פעלולים עוצרי נשימה והכי חשוב- לשמור על אווירה שמחה, נעימה ובטוחה שתגרום לכל לקוח להרגיש כמו בבית על הבר ותהפוך את הבילוי שלו לבלתי נשכח באמת.
עם כל כך הרבה מטלות, תחומי אחריות וכישורים שונים שהברמן צריך להצטיין בהם, נדרשת הכשרה מקצועית מקיפה ויעילה. בדיוק בנקודה הזאת קורס ברמנים איכותי נכנס לתמונה.
קורס ברמנים מספק את כל הידע והכלים הנדרשים כדי להפוך לברמן טוב, יעיל ומקצועי שעושה את העבודה על הצד הטוב ביותר וגם נהנה מכל רגע.
נושאי הלימוד שמכסים קורסים לברמנים כוללים בין השאר היכרות עם עולם האלכוהול ותרבות השתייה, ערבוב קוקטיילים והגשת משקאות נכונה, דרכי עבודה, תחזוקת וניהול הבר, שירות לקוחות וזאת רק טעימה מהרשימה הארוכה.
מחפשים קורס ברמנים מקצועי ומועיל שיספק תמורה מלאה לכסף שלכם, אבל לא יודעים מאיפה להתחיל ואיך לבחור בחוכמה את הקורס הנכון והמתאים עבורכם? הגעתם למקום הנכון.
כדי שלא "יערבבו" אתכם עם קורס ברמנים חובבני וחסר תועלת, עשינו את כל העבודה הקשה במקומכם ובחרנו בקפידה את קורסי הברמנים המובחרים והמומלצים ביותר שיספקו את הסחורה וישאירו אתכם מרוצים.
בין אם אתם מחפשים עבודה זמנית כיפית לאחר הצבא או בלימודים, מקצוע בינלאומי לכל החיים או תחביב מהנה ומעשיר, בדירוג שלנו תמצאו קורס איכותי הקולע לצרכים ולהעדפות שלכם.
הגיע הזמן להיכנס אל מאחורי הדלפק ולשקשק קוקטיילים מנצחים כמו מקצוענים עם…
5 קורסי הברמנים הכי טובים לשנת 2024
BarSmarts
הוא מספק היכרות מקיפה עם מגוון עצום של משקאות אלכוהוליים שונים, כולל קוקטיליים קלאסיים ואהובים שעמדו במבחן הזמן, היסטוריה של משקאות ומותגי אלכוהול ידועים והמון עובדות מרתקות ומעניינות.
אבל כדי להיות ברמן מצטיין לא מספיק רק להבין באלכוהול והקורס המעולה הזה מרים את הכפפה ומכסה נושאים והיבטים חיוניים נוספים כמו שירות לקוחות מקצועי ויעיל, ניהול מלאי וספקים ועוד רבים וטובים.
תכני הקורס מסודרים על פי קטגוריות להתמצאות נוחה ונטולת מאמץ ומכסים מגוון אדיר של נושאים החל ממתכונים מפורטים של קוקטיילים כולל טעימות מצולמות של המשקאות, הדגמת שלל טכניקות מזיגה והגשה נכונה ואבני דרך חשובות בהיסטוריה המפוארת של הקוקטיילים.
קלף מנצח נוסף של הקורס הוא מדריכים מנוסים מהשורה הראשונה שישמח לחלוק עם התלמידים בכל הידע והניסיון העשיר שלהם.
כדי לסיים בהצלחה את הקורס תצטרכו לעבור מבחן סופי הדורש להפגין את הידע והכישורים שלמדתם ולרקוח 4 קוקטיילים קלאסיים בצורה מדויקת ומקצועית.
חשוב לציין שיש לכם שני נסיונות לכל היותר לצלוח את המבחן המעשי הזה. עם תג מחיר משתלם של 29$ בבלבד, אין ספק שהקורס הזה מספק תמורה מלאה לכסף שלכם.
כיתת אומן להכנת קוקטיילים עם לינט מררו וריאן צ'טיוארדנה
הוא מספק הזדמנות נדירה וייחודית ללמוד מבכירי המיקסולוגים בעולם להכין סוגים שונים של קוקטיילים שווים ומטריפים שיעשו לכם טעם של עוד.
לינט מררו ואיאן צ’טיוארדנה הם שני מיקסולוגים עטורי פרסים ושבחים שיעזרו לכם לצלול לתוך אמנות המיקסולוגיה ולהבין לעומק איך קוקטייל נולד.
בסדנת הקוקטיילים הנפלאה הזאת תלמדו עצות זהב וטריקים שימושיים להכנת הקוקטייל המושלם, תקבלו כמה מתכונים אקסקלוסיביים לקוקטיילים ייחודיים ומקוריים המזקקים את כל שנות הידע והניסיון העשיר שצברו מדריכי הקורס , תכירו סיפורים משעשעים ותובנות מאירות עיניים ותלמדו כיצד לשדרג את חווית הקוקטייל שלכם לרמה הבאה.
לאורך 18 שיעורי הקורס תלמדו להכין מגוון עצום של קוקטיילים מדהימים שיתאימו לכל חיך, מצב רוח, אוכל ועונה. החל מאולד פאשן קלאסי, דרך קוקטיילים ל"מביני עניין" עם חלבון ביצה ועד לקוקטיילים מושקעים עם מרטיני, הקורס הזה ידריך אתכם צעד אחר צעד איך להכין שלל קוקטיילים מפנקים מאזורים שונים בעולם.
עם מחיר מצחיק של 15$ בלבד למנוי חודשי, אין ספק שמדובר במציאה אמיתית.
קורס ברמנים בסיסי מבית A Bar Above Bar
תגלו את כל הסודות להכנת קוקטייל טעים שיהפוך לגולת הכותרת של כל מסיבה. במחיר סביר של 45$ בלבד, תוכלו לפצח את הנוסחה המנצחת לקוקטייל המושלם בלי לקרוע את הכיס ולרוקן את הארנק.
כל קוקטייל הוא עולם ומלואו ואתם תלמדו מהו סוד הקסם והמשיכה של המשקה הפופולרי הזה, איך להכין ולהגיש אותו בצורה נכונה וכיצד למקסם את ההנאה ממנו.
תקבלו גם מתכון מפורט ל-8 קוקטיילים משובחים שהפכו לחביבי הקהל. הקורס הפשוט והנגיש הזה יעזור להבטיח שהצעדים הראשונים שלכם בעולם הקוקטיילים יעברו בצורה חלקה, מוצלחת ונטולת תקלות.
קורס אמנות המיקסולוגיה
הוא מועבר על ידי אחד מהמיקסולוגים המפורסמים והמיומנים ביותר בעולם שבמהלך 25 שנות הקריירה המזהירה שלו שדרג את מיומנות הכנת הקוקטיילים לדרגת אמנות של ממש.
הקהל מצביע ברגליים והקורס הפופולרי הזה עזר להכשיר למעלה מ-30 אלף ברמנים המתמחים בהכנת קוקטיילים בכל פינות הגלובוס. הנתונים הבלתי נתפסים האלה מדברים בעד עצמם ואי אפשר לפקפק באמינות ובמקצועיות של הקורס הזה.
בין אם אתם חובבים שלא מעוניינים להסתפק בבינוניות ולהתפשר על הטעם של הקוקטייל שלכם או ברמנים מקצועיים שרוצים לפנק את הלקוחות שלהם בקוקטיילים ברמה הגבוהה ביותר, הקורס הזה ישאיר אתכם מרוצים.
תלמדו כיצד לרקוח 16 קוקטיילים אהובים, להקפיד על המינון המדויק של המרכיבים השונים, לשקשק כמו מקצוענים וליצור קישוטים מרהיבים שיהפכו כל קוקטייל שהכנתם ליצירת אמנות מהפנטת.
הקורס הזה מנגיש את אמנות ערבוב הקוקטילים להמונים וחושף את כל הטריקים והסודות מאחורי הכנה והגשה מקצועית של קוקטייל משובח ויפה לעין שפשוט אי אפשר להפסיק ללגום.
בסוף הקורס תוכלו להכין בעיניים עצומות קלאסיקות ידועות כמו מוחיטו, קוסמופוליטן ומרטיני יבש. חוששים שהקורס הזה לא בדיוק מה שאתם מחפשים? תוכלו להירשם לקורס בראש שקט ואם אינכם מרוצים ממנו, תוכלו לבטל את המנוי תוך 30 יום ולקבל החזר כספי מלא של התשלום שלכם בלי שאלות, כוכביות ואותיות קטנות.
אין ספק שהקורס המובחר הזה יעזור לכם להצטיין באמנות הכנת הקוקטיילים במינימום זמן ומאמץ ויעניק לכם יתרון מקצועי חשוב בעולם הברים.
קורס הברמנים האולטימטיבי Bar Mastery
הוא מספק הצצה מסקרנת אל מאחורי הקלעים של עבודת הברמן ומספק את כל הידע והכישורים הנדרשים כדי להפוך לברמן מקצועי ויעיל.
עם 6 יחידות לימוד המכילות למעלה מ-80 שיעורים שונים תוכלו ללמוד כל מימד והיבט במקצוע הברמן מא’ ועד ת’, כמו מעבודה עם מערכות מזיגה וקופה, ניהול בר ובקרת מלאי, התנהלות עם סוגי לקוחות שונים, הכנת קוקטיילים והיכרות עם משקאות שונים, תקני בטיחות, צמיחה מקצועית וכו’.
הקורס כולל הדגמות מעשיות בזמן אמת מברים אמיתיים ומספק טונות של טכניקות מעשיות ותובנות מועילות שיעזרו לכל מי שרוצה להשתלב בתחום.
מדריך מקיף: איך לבחור את קורס הברמנים הנכון עבורכם?
האינטרנט מפוצץ במגוון עצום של קורסי ברמנים שונים המתאימים לכל צורך, כיס ומטרה. אז איך בוחרים קורס שיושב בול על מה שאנחנו מחפשים. במיוחד בשביל זה הכנו לכם מדריך מסודר. בהצלחה.
שיקולים חשובים בבחירת קורס ברמנים
כדי שלא תלכו לאיבוד במבחר הרחב והמבלבל ותעשו בחירה נכונה בקורס המושלם עבורכם, הכנו עבורכם רשימה מפורטת של כל השיקולים והמאפיינים החשובים שצריך לשים אליהם לב כשאתם ניגשים לבחירת קורס ברמנים איכותי.
רמת הידע והניסיון הנוכחית שלכם
חשוב לוודא שנושאי, רמת הקושי ותחומי ההתמחות של הקורס תואמים לדרישות, להעדפות ולמטרות הלימוד שלכם. לפני שאתם בוחרים את קורס הברמנים הנכון עבורכם, אתם צריכים להעריך את רמת הידע והמיומנות שלכם ולהבין לאן אתם מכוונים ושואפים להגיע.
אם אתם בקושי מסתדרים עם פותחן ויש לכם אפס ניסיון במזיגת והגשת משקאות חריפים, אז תבחרו בקורס מבוא פשוט ובסיסי שילמד את כל העקרונות והיסודות.
לעומת זאת, ברמנים ותיקים ומיומנים יותר שרוצים להעמיק את הידע שלהם וללמוד טריקים מגניבים וטיפים מועילים צריכים למצוא קורס מתקדם ומאתגר יותר.
התנסות בבר אמיתי
לפני שאתם מפלסים את דרככם לקריירה מקצועית ומצליחה בתור ברמנים ומתחייבים לקורס מקיף ואינטנסיבי בתחום, אולי עדיף לעבור טבילת אש בעמדת בר אמיתית ולראות האם זה באמת המקצוע הנכון והמתאים עבורכם.
גם אם אתם אוהבים מוזיקה רועשת, בילויים סוערים ולעבוד עם אנשים, אולי לא תתחברו לעבודה הזאת כשתצטרכו לתפוס פיקוד מאחורי דלפק הבר בפועל.
אז כדי שלא תבזבזו את הזמן והכסף שלכם לחינם ותהיו שלמים עם ההחלטה שלכם, כדאי למצוא עבודה בבר, בית קפה או מסעדה כדי לחוות את העבודה הזאת ולראות כיצד בר מתנהל מבפנים ועד כמה קורצתם מהחומר הנכון.
גם אם אין לכם ניסיון ותעודה רשמית, תוכלו לעזור לברמנים ותיקים ומנוסים, לתפוס את העמדה כשאין לחץ ועומס או אפילו למלצר במקום עם בר איכותי כדי לקבל טעימה מהתחום.
תוכלו לצפות בעבודתו של ברמן מקצועי, לראות ממקור ראשון כיצד נראה בר מאחורי הקלעים ואולי אפילו להתחבר אליו ולבקש ממנו כמה עצות ותובנות.
זה לא רק יעזור לכם להשתפשף בעבודה הזאת ולהבין עד כמה אתם באמת מרגישים בנוח איתה, אלא גם להכריע איזה תחום התמחות ותפקיד מדבר אליכם יותר.
כשתהיו "סגורים" האם אתם באמת רוצים להתמקצע בתחום ולנהל בר או פשוט ללמוד לערבב קוקטיילים טעימים כמו מקצוען, יהיה לכם הרבה יותר קל לבחור את הקורס הנכון עבורכם.
מחיר
מדובר בקריטריון חשוב נוסף שאי אפשר להתעלם ממנו. מחיר קורס ברמנים מקוון תלוי בסוג, היקף ומוניטין הקורס ויכול להיות הבדל משמעותי במחירים של קורסים שונים.
החל מקורס דיגיטלי בסיסי שיספק לכם היכרות ראשונית עם עולם האלכוהול המרתק במחיר סמלי ועד להכשרה מקצועית מקיפה עם תרגול מעשי שהעלות שלה יכולה להגיע לאלפי שקלים, כל אחד יוכל למצוא קורס הקולע לדרישות ולתקציב שלו.
עליכם לבחור בחוכמה בקורס שמספק את התמורה הטובה ביותר לכסף שלכם ועונה על הצרכים ומטרות הלימוד שלכם.
קורס מקצועי שיעזור לכם למצוא עבודה טובה בתור ברמן ולהשתלב בצורה חלקה ומהירה בתחום יחזיר בקלות את העלות הראשונית שלו וישתלם לכם בגדול בטוח הארוך.
גמישות
הפופולריות העצומה של קורסי ברמנים אונליין נובעת מהנוחות והגמישות שהם מעניקים. תוכלו לקבוע בעצמכם את שעות וקצב הלימוד ולהשלים את הקורס בזמנכם הפנוי.תבחרו קורס מקיף ונגיש המבטיח התאמה אישית מלאה לתחומי העניין וצרכי הלימוד שלכם.
אורך הקורס
תוודאו שמשך הקורס ומתכונת הלימודים שלו עונים על הצרכים וההעדפות שלכם ותוכלו להתאים אותו לסדר היום שלכם.
אם אתם רוצים ללמוד בזריזות כמה כישורים בסיסיים, חבל שתבזבזו את הכסף שלכם על קורס ארוך, מקיף ואינטנסיבי שלא תוכלו להתחייב אליו ולהשקיע בלימודים בצורה מלאה. עליכם להיזהר מקורסים מוגבלים בזמן המחייבים אתכם לעבור על כל תכני ותרגולי הקורס בחלון זמן צר ומצומצם שלא בטוח שתוכלו לעמוד בו.
זה רעיון חכם לבחור בקורס ברמנים מקוון המצטיין בגמישות מירבית ומאפשר לכם לשלוט על קצב הלימוד ולבחור את הנושאים והכישורים שתתמקדו בהם.
מבחנים ועבודות תרגול
תשימו לב לשיטת הערכת וניטור הידע וההבנה של הלומדים שעליה מסתמך הקורס ותוודאו שהיא מתאימה לצרכים ולסגנון הלמידה המועדף עליכם.
קורסי ברמנים מקוונים עם בחנים ותרגולים מעשיים יעזרו לכם להבין באיזה מקום אתם נמצאים ועד כמה אתם שולטים בכל הידע המרתק והכלים השימושיים שרכשתם בקורס. קורסים המספקים תעודת הסמכה רשמית דורשים לעבור בהצלחה מבחן מסכם המוכיח שאתם מוכנים לעבוד בתר ברמנים.
במקום לקפוץ על קורס הברמנים הראשון שנתקלתם בו בלי לחשוב פעמיים, תבדקו לעומק את כל המאפיינים והשיקולים האלה ותוודאו שהוא מתאים לדרישות, להעדפות, למטרות הלימוד ולתקציב שלכם.
כך תוכלו להיות בטוחים ורגועים שאינכם מבזבזים את זמנכם לשווא על קורס בעייתי וחסר תועלת שלא יספק את הסחורה.
לאחר שלמדנו למה צריך לשים לב כדי לצאת גדולים בבחירת קורס הברמנים המושלם עבורכם, הגיע הזמן להכיר מקרוב על אילו נושאים חשובים צריך לסמן וי כל קורס ברמנים איכותי ומועיל.
היכרות מעמיקה עם עולם המשקאות החריפים
בראש ובראשונה, ברמן חייב להכיר לעומק את סוגי ומותגי האלכוהול שהוא עובד איתם והמשקאות שהוא מוכר ללקוח. קורס ברמנים מקצועי משלב סדנאות בירה, יין, ויסקי וקוקטיילים המדריכות כיצד להכין, למזוג ולהגיש נכון את המשקאות האלה.
ברמן מקצועי צריך לערבב קוקטיילים במהירות הבזק, לדעת אילו יינות ובירות משתלבים היטב עם מאכלים מסוימים, להמליץ על משקה ללקוח בהתאם לטעם ולהעדפות שלו, למזוג משקאות משובחים ב"עיניים עצומות" ועל פי כל כללי הטקס ולהכיר את כל סוגי הכוסות בבר והמשקה שצריך לשתות מהם.
עומד לרשותכם מגוון מסחרר של סדנאות, כיתות אמן, מדריכי יינות, ספרי קוקטיילים ומה לא שיעזרו לפתח ולהעמיק את הידע החשוב הזה.
קורס ברמנים מקצועי יעזור לכם לעשות את זה בצורה שיטתית, מסודרת ויעילה וזה עוד לפני שהזכרנו את החלק הכיפי ביותר בסיפור הזה-טעימות של משקאות מובחרים.
שירות לקוחות אדיב ויעיל
בניגוד למה שהרבה אנשים חושבים, עבודתו של ברמן לא מסתכמת במזיגת והגשת משקאות והתפקיד שלו ממש לא מסתיים בזה.
לא סתם בסרטים רבים הברמן מצוג בתור סוג של פסיכולוג המנהל שיחות נפש עמוקות עם כל לקוח וגורם לו להרגיש טוב עם עצמו.
במובן מסוים זה לא רחוק מהמציאות. בעוד שהברמן לא חייב להקשיב לסיפור החיים האישי של כל לקוח ולפתור את הבעיות והצרות שלו, הוא צריך לספק יחס אישי, חם וקשוב לכל לקוח ולהבטיח שהוא יצא מהבר מרוצה מהשירות שקיבל.
זה ממש לא פשוט כשהוא צריך להתמודד עם עשרות אנשים שונים מדי ערב. לכן, קורס ברמנים איכותי חייב לשים דגש על ההיבט הזה ולהדריך את הלומדים כיצד לשפר את מיומנויות התקשורת, השירותיות ויחסי האנוש שלהם.
לפניכם כמה עצות זהב לשירות טוב, אדיב ויעיל יותר לכל לקוח המגיע לבר שלכם:
- תשאלו שאלות: תבררו את הטעם וההעדפות של הלקוח בקשר למשקאות ותבינו מה הוא אוהב ולא אוהב.אם הוא מבקש מכם המלצה, לא צריך לנחש ולאלתר, תשאלו אותו בקצרה למה הוא מתחבר כדי להרשים אותו עם משקה שיקלע לטעם שלו.
- תהיו סבלניים: סבלנות היא תכונה חיונית לברמנים, חד וחלק. היכולת להיות סבלניים עם הלקוחות והעמיתים לעבודה תחסוך לכם המון תסכול, לחץ ועימותים מיותרים. זה נכון במיוחד עבור ברמנים מקצועיים עם ידע עצום בעולם האלכוהול שנאלצים להסביר דברים בסיסיים ללקוחות שלא מבינים שום דבר בתחום.
- תהיו קשובים: אכפתיות ותשומת לב יכולה לעשות הבדל עצום לטובה במיוחד עבור ברמנים מתחילים שעושים את הצעדים הראשונים שלהם בעולם הברים.
שירות קשוב ומסביר פנים הגורם ללקוח להרגיש מיוחד ורצוי יפצה בקלות על חוסר ההתמצאות שלכם ביינות צרפתיים או היעדר בקיאות ברזי המיקסולוגיה.
יכולת ארגון וניהול זמן יעיל
סדר וארגון וניהול זמן הם שני כישורים המשלימים זה את זה. ארגון יעיל וקפדני של דלפק הבר יכול לחסוך לכם המון זמן ומאמץ ולשפר את השירות שאתם מעניקים ללקוח.
אפילו צעדים פשוטים וקטנים כמו הקצאת מקום קבוע לכל בקבוק או סידור נוח ויעיל של הציוד והכלים שלכם יכול לעזור לכם לשרת את הלקוח במהירות וביעילות האפשרית בלי שהוא יתייבש זמן רב בהמתנה מייגעת למשקה שלו.
תקשורת
ברמן טוב חייב לתקשר בצורה חיובית ויעילה עם הלקוחות והעובדים האחרים גם בסביבת עבודה סואנת ומבולגנת. הוא חייב להישאר מרוכז ולהשליט סדר למרות כל הרעש והבלגן מסביב.
ברמן טוב יודע להסביר בצורה תכליתית וברורה כל מה שהוא צריך לעובדים מסביב, להבין את דרישות הלקוח ולהמשיך לספק שירות לקוחות מעולה גם כשהבר מלא עד אפס מקום.
לשמור על קור רוח ושקט נפשי
העבודה של ברמן היא לא תמיד בילוי נטול דאגות. מקום קטן וצפוף, מוזיקה מחרישת אוזניים, המוני לקוחות המצפים בקוצר רוח למשקה שלהם, טיפוסים שיכורים שעושים בעיות, מלאי אלכוהול שצריך לנהל ומיליון משימות ומטלות שצריך לבצע במקביל. הבלגן האטומי הזה יכול לגרום לברמן לאבד עשתונות ולהקפיץ את רמת המתח והלחץ שלו.
כדי לא לכרוע תחת העומס והנטל הרגשי הזה, חשוב להישאר נינוחים ורגועים בכל מצב ולא לקחת ללב. ברמנים ותיקים ומנוסים יודעים כיצד להתחבר לשקט הפנימי שלהם ולהמשיך לעשות את העבודה על הצד הטוב ביותר בלי להילחץ ולהתבלבל.
שיפור החוסן הנפשי והוויסות הרגשי שלכם יעזור לכם לצלוח בשלום את המשמרות התובעניות והמלחיצות ביותר בלי להישחק ויחולל ניסים ונפלאות עם הרווחה הנפשית שלכם.
סוגי ברמנים שונים
לא כל הברמנים נוצרו שווים. מדובר בתחום רחב ומגוון להפליא הכולל שלל תפקידים, תחומי התמחות ואפשרויות תעסוקה. קיים הבדל בין אופי, תנאי, מקום ושעות העבודה של הברמנים השונים וכל אחד יוכל למצוא תפקיד ה"תפור" להעדפות, לדרישות ולסגנון החיים שלו.
למרות המכנה המשותף וקווי הדמיון ביניהם, העבודה של ברמן במועדון לילה מבוקש שונה מעבודתו של ברמן בפאב שכונתי קטן.
הגיע הזמן לבחון מקרוב כיצד נראית עבודתם של ברמנים מסוגים ותחומי התמחות שונים כדי שתוכלו לקבל כיוון ומושג ראשוני מה מדבר אליכם.
מועדונים
העבודה הזאת דורשת זריזות ויעילות מירבית כי תצטרכו לעמוד בעומס אדיר של לקוחות הרוצים לשתות בו זמנית.
ייתכן שהקהל יהיה פחות אנין טעם ויזרום עם משקאות בסיסיים ופשוטים יותר להכנה, אבל חשוב לתקתק אותם במהירות האפשרית. במקומות בילוי כאלה עיקר העבודה תהייה בסופי שבוע או באירועים חגיגיים שונים.
כישורים נדרשים:סדר וארגון, עמידה בלחץ, ניהול זמן יעיל , קור רוח ושקט נפשי
מסעדות ובתי קפה
העבודה של ברמן במסעדה פחות לחוצה ועמוסה, אך דורשת כישורים ייחודיים משלה. הוא צריך להכיר לעומק את התפריט, לדעת לשדך משקאות מתאימים למנות שונות ולשרת את האורחים היושבים על הבר.
הוא צריך להיות בקיא ביינות ולדעת להתאים אותם לסוג ואופי הארוחה. קיים הבדל בין ברמן המופקד על הבר הפעיל של המסעדה בלבד לברמן האחראי על הכנת כל הקוקטיילים והמשקאות הזמינים בתפריט לכלל אורחי המסעדה.
ברמנים בבתי קפה צריכים להתמצא בסוגי קפה ומשקאות חמים שונים ולדעת לתפעל מכונות קפה.
כישורים נדרשים: הבנה מעמיקה בעולם האלכוהול, שירות לקוחות מקצועי ויעיל, קור רוח ושקט נפשי, ארגון וניהול זמן יעיל
פאב ובר שכונתי
כאן הברמן צריך להכיר היטב את כל הלקוחות , להתיידד איתם וליצור אווירה משוחררת, קלילה ומזמינה. הוא צריך למצוא את המפתח לליבו של כל לקוח ולדעת כיצד לזכות באמון והערכה שלו כדי שהוא יחזור לבר שוב ושוב.
ברמנים מהסוג הזה צריכים לספק שירות ידידותי, אדיב ויעיל ולהיות בעלי כישורי ניהול מתקדמים (כולל הזמנת מלאי אלכוהול, עבודה מול ספקים וכו’).
כישורים נדרשים: שירות לקוחות אדיב ויעיל, תקשורת טובה, מיומנויות ניהול, סדר וארגון, קור רוח ושקט נפשי
ברמן המתמחה בתחום ספציפי
ברמן מהסוג הזה עובד במקום נישתי בעל התמחות ממוקדת כמו בר יין, מבשלת או בר בירה וכו’. הוא חייב להיות מומחה מהשורה הראשונה במוצר שהוא מציע ללקוח ולהיות בעל בקיאות מעמיקה בצורת המזיגה וההגשה שלו.
סוג נוסף הוא ברמן בבר אקטיבי המשרת אירוע מסוים. האפשרות הזאת מתאימה יותר למי שלא מעוניין לעבוד באותו המקום במשרה מלאה ומעדיף עבודה מזדמנת עם משמרות גמישות יותר.
כישורים נדרשים: ידע נרחב בעולם המשקאות, שירות לקוחות מקצועי ואדיב, תקשורת יעילה
מיקסולוג
בשנים האחרונות ברמנים רבים מתהדרים בתואר מיקסולוג שהולך והופך ליותר פופולרי.
אז מה עומד מאחורי המונח המפוצץ והמפונפן הזה? פשוט מאוד: מומחה להכנת קוקטיילים. אבל הוא אינו מסתפק בהכנת קוקטיילים קלאסיים שגם חובבן יכול להכין, אלא ברקיחת קוקטיילים מקוריים וייחודיים עם שילובי מרכיבים וטעמים יוצאי דופן שאף פעם לא נראו לפני כן.
הוא בעל הבנה מעמיקה במרכיבים ובטעמים ייחודיים ברמה כמעט מדעית ומחזיק במיומנות וביצירתיות הנדרשת כדי לערבב ולזקק קוקטיילים חדשים לגמרי. בדומה להבדל ביו טבח לשף בעולם הבישול, מיקסולוג בעל התמחות הרבה יותר מעמיקה בתחום הקוקטיילים מאשר ברמן רגיל והוא יודע להמליץ ללקוח על המשקה המושלם עבורו בהתאם לפרופיל הטעמים המועדף עליו.
כישורים נדרשים: שליטה מלאה באמנות ערבוב הקוקטיילים , יצירתיות וחוש טעם מפותח, שירות לקוחות מעולה, תקשורת טובה.
קורס ברמנים לעומת עבודה בעולם האמיתי
בשעה טובה השלמתם את קורס הברמנים המקוון שלכם ואתם להוטים לצלול למים העמוקים ולעמוד מאחורי דלפק הבר. אין ספק שהקורס לימד אתכם כיצד להכין ולמזוג משקאות "לפי הספר" ואתם יודעים באיזו כוס צריך להגיש יין או בירה וכיצד לתפעל את הבר.
הבעיה היא שכל הידע הזה "על הנייר" בלבד. הקורס לא יכול להכין אתכם בצורה מלאה לפן המעשי בעבודתו של ברמן. הוא לא מסוגל להסביר לכם כיצד להסתדר עם העמיתים לעבודה ולהעביר את התחושה והאווירה בבר רועש ומלא עד אפס מקום שבו אתם צריכים ללהטט בין אינספור מטלות ודאגות שונות בלי לאבד כיוון.
אחד מההיבטים הקשים והמאתגרים ביותר במקצוע הברמן הוא לשמור על סטנדרטים גבוהים של מקצועיות ושירות לקוחות בצורה עקבית, שיטתית ורציפה ללא כל קשר לכאוס ולהמולה מסביב. לכן, מעסיקים רבים מייחסים משקל רב יותר לניסיון המעשי של המועמד לעבודה מאשר להשכלה שלו.
בדיוק בנקודה הזאת קורס ברמנים מקצועי נכנס לתמונה. תוכניות הכשרה מקצועיות עוקפות את הבעיה הזאת באמצעות שילוב בין ידע תיאורטי לתרגול פרקטי והתנסות מעשית בבר אמיתי. הוא אפילו מספק תעודת ברמן בינלאומית ועוזר למצוא עבודה בתחום. מה אפשר לבקש יותר מזה?
איך להפוך לברמן טוב יותר
לפניכם כמה טיפים שימושיים שיעזרו לכם למקסם את הטיפים שתקבלו מכל לקוח ולהפוך לברמן מקצועי שכל הלקוחות מחפשים אותו ומעדיפים לשבת דווקא מולו.
הטיפים שלכם גדלים יחד עם רמת השירות והמקצועיות שלכם
ברמן אדיש שלא מבין דבר וחצי דבר באלכוהול ועושה טובה שהוא בכלל ניגש ללקוח ומשרת אותו אף פעם לא יזכה לטיפים נדיבים או עבודות טובות.
לעומת זאת, ברמן מקצועי, חייכן וזריז שיודע מה הוא עושה וקשוב ללקוח יצליח בגדול ויתקדם מבחינה מקצועית. ברמן מצוין לא מתפשר על טיב השירות ורמת המקצועיות שלו ולא מפסיק ללמוד, לרענן ולחדש את הידע והכישורים שלו ולשאוף למצוינות בכל היבט.
תתייחסו ברצינות לקורס ההכשרה שלכם
בין אם מדובר בקורס ברמנים עם התנסות מעשית או הכשרה במקום עבודה חדש שהתקבלתם אליו, חשוב להשקיע, להקשיב בעיון ולעשות מאמץ כנה ואמיתי להבין ולזכור את החומר הנלמד.
לא צריך לזלזל בהכשרה שאתם מקבלים ולחשב שאתם יודעים הכול, זה יפגע בכם בהמשך. אף אחד לא יתרשם מברמן שלא יודע כלום על המשקאות שהוא מוכר, מכין אותם בצורה מרושלת ומסורבלת ולא מסוגל לספק ללקוח שירות מקצועי ויעיל.
אם אתם באמת רוצים להפוך לברמנים טובים ולהשתלב בהצלחה בעולם הברים, קחו ברצינות את ההכשרה שאתם עוברים ותהיו מחויבים אליה, אחרת לא תוכלו למצות את מלוא הפוטנציאל שלכם ולשרוד זמן רב בתחום המבוקש הזה.
תתאמנו על כישורי המזיגה שלכם
אם אתם נמצאים בתחילת הדרך, תזכרו שתרגול מתמשך הוא המפתח למצוינות והצלחה. תתאמנו כמה שיותר על מיומנויות הערבוב והמזיגה שלכם כדי לעשות את העבודה שלכם בצורה מהירה, עקבית ומדויקת יותר.
מהר מאוד תזכרו בעל פה את כל הכמויות, המרכיבים והמתכונים ללא טעויות, תוכלו למדוד מינונים על פי העין ולהגיש כל משקה בזריזות וביעילות מרשימה. אם תהיו מחויבים לתרגול ואימון יומיומי, מהר מאוד תראו שיפור עקבי והדרגתי ותוכלו לתקתק את כל המטלות והמשימות הבסיסיות האלה על אוטומט בלי להסתבך ולפשל.
תקראו מדריכים לברמנים וספרי קוקטיילים
ברמן טוב חייב להכיר באופן יסודי ומעמיק את עולם המשקאות. אחת מהדרכים הטובות והנוחות ביותר לעמוד במשימה הזאת היא לקרוא ספרים ומדריכים בתחום.
תוכלו למצוא ספרי מתכונים עם הוראות מפורטות ומדויקות להכנת כל המשקאות הקלאסיים והאהובים שעמדו במבחן הזמן ומדריכים עם סקירה מקיפה של ההיסטוריה המרתקת מאחוריהם.
תרחיבו אופקים ותלמדו על מותגי וסוגי משקאות שונים. תוכלו ללמוד שלל עובדות מסקרנות, תובנות שימושיות וסיפורים משעשעים שיועילו לכם מבחינה מקצועית ויהפכו את העבודה השוטפת שלכם בבר למלהיבה ומעניינת יותר.
קחו חלק בסמינרים ואירועי טעימות
ברמן מקצועי ממשיך ללמוד, להתפתח ולהשתפר ללא הרף. אתם צריכים להשתתף בכמה שיותר אירועי טעימות וסמינרים מקצועיים כדי לחדד וללטש את המיומנויות שלכם, להתעדכן בחידושים ובטרנדים האחרונים בעולם האלכוהול והברים ולשאוב השראה ורעיונות חדשים.
תוכלו לשפר את הידע ובטחון שלכם ולהעניק שירות מקצועי ויעיל יותר ללקוח. על הדרך מדובר בהזדמנות להכיר שותפים חדשים או אנשי מקצוע מובילים ממגוון תחומים שונים.
תלכו אחרי התשוקה שלכם
כבר דיברנו על סוגים שונים של ברמנים והמאפיינים הייחודיים שלהם ובעוד שזה חשוב להחזיק במגוון רחב של כישורים ותחומי עניין, זה תמיד רעיון טוב להתמחות בתחום ספציפי שמדבר אליכם ולמצוא נישה ייחודית משלכם שתעזור לכם לבלוט בנוף.
אם אתם באמת נהנים לשחק עם מרכיבים וטעמים שונים ולהמציא קוקטייליים יצירתיים אז תשפרו את כישורי המיקסולוגיה שלכם ותלמדו את האמנות הזאת לעומק.
אם אתם חובבי ויסקי מושבעים, תלמדו לעומק על סוגי הויסקי השונים וההיסטוריה העשירה והמרתקת מאחוריהם. מימוש התשוקות שלכם ישפר את הצמיחה וההתפתחות המקצועית שלכם, יפתח לכם דלת להזדמנויות ואפשרויות חדשות, יעזור לכם ליצור קשרים מקצועיים חדשים ויגביר את הסיפוק וההנאה מהעבודה שלכם.
תתנסו בעבודות אחרות בברים ומסעדות
כדי להיות ברמן טוב ומקצועי, אתם חייבים להבין לעומק כיצד עובד העסק וממה מורכב התפעול השוטף שלו. עבודה בתור מלצר או מוזג יכולה להפוך לערך מוסף שישלים את הכישורים שלכם מאחורי דלפק הבר ותוסיף לכם נקודות זכות אצל מעסיקים פוטנציאליים.
זאת גם הזדמנות מצוינת להתחבר עם עמיתים לעבודה, להיכנס לנעליים שלהם ולהבין לעומק את התפקיד והצרכים שלהם ולתקשר בצורה טובה ומכבדת יותר עם צוות העובדים.
שאלות ותשובות
האם ברמן עושה הרבה כסף?
ועוד איך. אף בר, אירוע חגיגי או מסיבה רוויות אלכוהול לא יהיו שלמים ללא ברמן מנוסה שידאג להרים את האווירה. לכן, מדובר במקצוע מבוקש במיוחד עם משכורת מעולה ( וזה עוד לפני שדיברנו על הטיפים). כמובן שהמשכורת שמרוויח ברמן תלויה בהתמחות ובמקום העבודה שלו, אבל הוא יכול להרוויח גם כמה מאות שקלים בכל משמרת.
איך הופכים לברמנים?
אם תרצו לרכוש את המקצוע הנחשק והרווחי הזה , תוכלו לבחור בין קורס פרונטלי רגיל לקורס ברמנים מקוון המציע גמישות ונוחות מירבית. קיים היצע עצום של קורסי ברמנים אונליין המתאימים למגוון מטרות, רמות ידע והעדפות שונות.
קורס ברמנים איכותי צריך לכלול נושאים כמו היכרות עם סוגי ומותגי משקאות חריפים שונים, אופן ההכנה המדויק וצורת ההגשה והמזיגה הנכונה שלהם, כללי שתייה נכונה ובטוחה, ניהול פעיל של עמדת בר, שירות לקוחות אדיב ויעיל, פיקוח על מלאי והזמנות, עבודה מול ספקים וכו’.בעוד שקורסי מבוא בסיסיים יותר מציעים טעימה מהתחום העשיר והמגוון הזה, קיימות תוכניות הכשרה מקיפות ומעמיקות הכוללות תרגול מעשי עם אלכוהול אמיתי בבר או בפאב ומספקות תעודת ברמן בינלאומית והתחייבות למציאת עבודה בתחום.
כמה מרוויחים ברמנים?
זה תלוי ברמת הניסיון והמיומנות, סוג ומקום העבודה והיקף המשרה של הברמן. יכול להיות הבדל עצום בין המשכורת של ברמן מתחיל באולם אירועים לברמן מנוסה במסעדת יוקרה או בר קוקטיילים ידוע. אבל, ברמן מקצועי, אדיב וסבלני שיודע היטב את העבודה לא יתקשה להרוויח משכורת מכובדת מאוד וליהנות מביטחון תעסוקתי גבוה וטיפים יפים.
האם ברמן זאת עבודה קשה ?
בניגוד לדימוי הנפוץ שברמן לא עובד אלא רק מקבל כסף על זה שהוא מרים צ’ייסרים , מפלרטט עם לקוחות ונהנה מהחיים, מדובר בעבודה מאתגרת ותובענית הדורשת אחריות, יכולת לעבוד תחת לחץ והתמודדות עם ריבוי משימות ומוסר עבודה גבוה.
תשפטו בעצמכם: לעמוד על הרגליים במשך שעות ארוכות , לעשות מיליון דברים במקביל בלי לעצום עין עד השעות הקטנות של הלילה , לתקשר ביעילות עם אנשים ובקביל לדאוג לניהול השוטף של הבר ולטפל בכל בעיה שתתעורר. אבל אם אתם אוהבים את המקצוע הזה, מקבלים הכשרה טובה ועובדים בצורה נכונה ואחראית, תוכלו לצלוח בשלום את המשמרת וליהנות מכל רגע.
השורה התחתונה
ברמן הוא הלב הפועם של כל בר ומסיבה שמשחק תפקיד מכריע בהצלחת האירוע. הוא לא רק מכין ומוזג משקאות אלכוהוליים, אלא גם מארח כל לקוח, גורם לו להרגיש כמו מלך ומוודא שהוא יהנה בצורה מלאה מהבילוי ויצא ממנו עם חיוך רחב ומצב רוח חיובי.
לצד כל השמחה והסיפוק בעבודת הברמן, מדובר בעבודה רצינית ומאתגרת הדורשת אחריות, מחויבות והשקעה. הדרך הטובה ביותר להשיג עבודה בתחום היא להירשם לקורס ברמנים איכותי שמספק הכשרה מקצועית מקיפה שתעזור לכם להתמודד עם העבודה הזאת על הצד הטוב ביותר.
כדי ליהנות בצורה מלאה מכל היתרונות האטרקטיביים שמציע מקצוע הברמן ולהשתלב בתחום בצורה חלקה ויעילה חשוב לבחור בחוכמה קורס ברמנים הקולע לצרכים, לרמת הידע והמיומנות, יעדי הלימוד וההעדפות האישיות שלכם.
אין לנו ספק שהמידע המועיל והשימושי במדריך המפורט הזה יעזור לכם לעשות בחירה מנצחת בקורס הברמנים המושלם עבורכם במינימום זמן ומאמץ ויחסוך לכם המון התלבטיות, ספקות ואכזבות! בהצלחה!