כשאתם יוצאים לשטח, בין אם מדובר בקמפינג לסוף שבוע ברכב או בטיול רגלי של כמה ימים, אתם חייבים לצאת עם הציוד המתאים. יש ציוד מסוים שנועד כדי להפוך את החיים לנוחים וקלים ויש ציוד שנועד כדי להציל לכם את החיים.
יציאה לקמפינג יכולה להיות הרפתקנית ומספקת, אבל יש לא מעט סיכונים שצריך לקחת בחשבון. ככל שתתרחקו למקומות מבודדים יותר, תצטרכו להיות מוכנים יותר בהתאם. תשאלו כל מטייל, מעטפת גשם פשוטה ושכבה מחממת יכולות למנוע מסופה בלתי צפויה להפוך להיפותרמיה מסכנת חיים.
ממהרים? הנה 3 המוצרים המובילים:
היערכות נכונה לאירועים בלתי צפויים של הטבע יכולה לעזור לכם ליהנות מכל מה שיש לטבע להציע בלי להסתכן, בלי לסבול ובלי להתפשר על התנאים.
כתבנו עבורכם מדריך קנייה מקיף שיעזור לכם למצוא את ציוד הקמפינג הטוב ביותר שקיים היום בשוק, כדי שכל טיול או קמפינג שתעשו יעבור בכיף, בבטחה ובנוחות.
מוכנים? קבלו את..
8 המוצרים הכי טובים במחלקת ציוד קמפינג לשנת 2024
Aztec Atlas 6 Vent
אוהל הוא בלי ספק המוצר הכי הכרחי לכל מי שבוחר לצאת לקמפינג בטבע. אוהל חזק וטוב יגן עליכם גם בגשם פתאומי או רוחות ערות, ימנע כניסת חרקים וזוחלים אל שק השינה שלכם וייתן לכם תחושה של הגנה ומחסה.
הדגם הזה של חברת Aztec הרשים אותי במיוחד בזכות כמה פטנטים שהופכים אותו ליעיל ונוח במיוחד לשימוש בטבע. קודם כל ההרכבה שלו באמת לא מסובכת.
ההוראות מוצמדות לחלק הפנימי של האריזה כך שהן לעולם לא ילכו לכם לאיבוד. מוטות טלסקופיים עם כבלי עיגון מבטיחים יציבות וקליפסים מהירים יעזרו לכם לחבר את המעטפת לשלד בקלות ובלי השחלות מסובכות.
בגג האוהל ישנו וו שיאפשר לכם לתלות תאורה או מאוורר קטן והחוט שלו לא ישתלשל לכם מעל הראש בזכות לולאות בצד האוהל שדרכן תוכלו להשחיל אותו. ומה עם ספק הכוח? אותו תוכלו להניח בתא פנימי ייעודי.
גם על קיפול וניקוי האוהל נעשתה חשיבה. פתח בתחתית האוהל יאפשר לכם לרוקן החוצה לכלוכים מבלי שתצטרכו להפוך ולנער אותו והקיפול נוח ופשוט ממש כמו ההרכבה.
מגוון האוהלים בשוק רחב אז שימו לב שאתם בוחרים אוהל שמתאים לצרכים שלכם ולכמות האנשים שישנו בו.
שולחן וכסאות מקפלים Playa
אז ארגנתם לעצמכם מקום לישון? מעולה! ומה עם מקום לשבת ולאכול? הרבה פעמים כשיוצאים לקמפינג לא בטוח שנזכה להנות מתשתיות מסודרות של ספסלי פיקניק (או שהם פשוט יהיו תפוסים) כדי להיות רגועים, עדיף לקחת שולחן וכסאות מתקפלים שיבטיחו שתמיד יהיה לכם איפה לשבת (ולא רק על הרצפה).
הרבה משולחנות הפיקניק מגיעים ללא כסאות ואז ההוצאה מתייקרת, יש גם שולחנות עם כיסאות אך לרוב הם מחוברים יחד מה שמנטרל את השימוש בכיסא הפיקניק למטרות אחרות (ולמי יש כוח לסחוב עוד כיסאות?).
אני התחברתי במיוחד לדגם הזה כי השולחן והכיסאות לא מחוברים, מה שאומר שתוכלו לקחת כיסא ולהניח אותו בכל מקום שתרצו בלי קשר למיקום השולחן.
קצת מבאס שהמידות של השולחן קטנות, אז אם אתם יותר משלושה קחו בחשבון שהוא לא יכיל הרבה, אבל הוא יספיק בהחלט לזוג או שלושה חברים.
ערכת בישול שטח
בישול בשטח יכול להיות די פשוט אם תבואו מוכנים. ברור שאתם יכולים להבעיר מדורה אבל לא בכל שטח קמפינג ניתן להבעיר אש וכדי לא להגביל את עצמכם עם הקפה של הבוקר, הפתרון הכי טוב הוא גזיה לבישול בשטח, עליה תוכלו להרתיח מים ואפילו לבשל בקלות.
ערכת הבישול הזו של Cruzo נוצרה בשביל המטיילים שרוצים את כל החבילה. גזיה, מחבת בישול, פינג'אן, כלי אוכל, כוסות זכוכית לקפה ואפילו קופסאות אחסון לקפה וסוכר.
ברור שהיא לא בדיוק קומפקטית אז אתם לא חייבים לקחת איתכם את כל הערכה אבל אין ספק שהיא תעשה לכם חיים קצת יותר קלים בקמפינג.
צידנית
אני עוד זוכר את הצידנית הנאמנה שהתלוותה אלינו לכל טיול משפחתי כשהייתי ילד. הרבה שנים עברו מאז ועכשיו הטכנולוגיה שידרגה את הטיולים שלנו, אז למה הצידניות לא השתדרגו? זה מה שחשבתי לעצמי כשחיפשתי את הציוד הכי טוב לקמפינג.
ואז גיליתי שמישהו חשב על זה לפניי. חברת האנטר (אלה עם הפרסומת המעולה לפטישון) יצרה צידנית חשמלית שתשדרג את הטיול שלכם משמעותית.
יש לה הספק עוצמתי של 60W והיא מגיעה עם נפח מכובד במיוחד של 33 ליטר. תוכלו לחבר אותה למקור חשמל ב-3 דרכים: חיבור תנין, חיבור לחשמל וחיבור 12V.
בעצם האנטר יצרו צידית שיכולה לקרר מוצרי מזון או לשמור על החום של האוכל שלכם בהתאם לצורך. מה אני אגיד לכם, אני מת על השילוב הזה בין קלאסיקה לטכנולוגיה.
קוטל יתושים וחרקים
סובלים מהעקיצות של היתושים? ברור לכם שבטיול עם לינת שטח, במיוחד בקיץ, יש סיכוי די גבוה שתתעוררו עקוצים במיוחד. אז בעיני עוד ציוד שהוא מאסט בקמפינג זה קוטל יתושים. הם מגיעים בכל צורה, גודל ושיטה שתרצו. החל מספריי, מדבקות, מנורות- רק תבחרו. חלקם יעילים יותר וחלקם פחות.
אני די אוהב את המנורות, אלה שמבוססות על אור כחול, הן בעיני הכי יעילות ומשאירות אותי הכי פחות עקוץ.
מצאתי לכם מנורה שהיא גם אלחוטית ונטענת באמצעות כבל USB. זה פתרון מעולה לטיולים. פשוט תטעינו אותה מראש ובערב תתלו באוהל או על עץ ליד המחנה, היא כבר תעשה את השאר.
בנוסף לקוטל היתושים היא משמשת גם כנורת תאורה ככה שהיא תסגור לכם שתי פינות במוצר אחד. רק קחו בחשבון שלא מדובר בפנס מקצועי והתאורה שלה נעימה אבל לא בוהקת ועוצמתית.
עגלת קמפינג מתקפלת
כבר הבנתם שלצאתם לקמפינג מצריך קצת תכנון והכנות. אז בלי ספק מוצר שעושה בעיני את הקמפינג לנוח יותר זה עגלה.
המוצר הזה צבר תאוצה בשנים האחרונות והפך לתוספת מושלמת לכל טיול משפחתי. במקום להיסחב עם מיליון שקיות ותיקים בידיים, מכניסים הכול לעגלה ומתגלגלים לכם עד ליעד.
העגלה מכלה כמות גדולה של חפצים ומעולה לשימוש עם ילדים בטיול לים או לקמפינג. תוכלו לשים בה את המשחקים של הילדים, שקיות עם אוכל, מגבות, אוהל, מזרונים מתנפחים ועוד מיליון ואחד דברים שלא בא לכם לסחוב בידיים.
נגמרו ימי הרונדלים מהאוטו למקום בו הקמתם מחנה או לים.
ערכה עזרה ראשונה
רוב האנשים שיוצאים לטיולי שטח או לקמפינג מחזיקים איתם ערכת עזרה ראשונה או ערכה רפואית בצורה כזאת או אחרת. תוכלו לקנות את המוצרים אחד אחד כדי להרכיב את הערכה המושלמת בשבילכם, ותוכלו לרכוש ערכה רפואית מוכנה שמיועדת בדיוק בשביל הצורך הזה.
הערכה הזאת מכילה כמעט כל מה שצריך כדי לעזור במיידי לאדם אחד עד שניים של כמה ימים כולל קיבוע לשברים, סגירת פצעים וטיפול בכוויות. הערכה עמידה במים, ככה שגם אם הכל רטוב בחוץ, הציוד הרפואי לשעת חירום תמיד נשאר בטוח.
היא כוללת 230 פריטים ומורכבת למעשה מ-2 תיקים. תיק בינוני ותיק קטן. ככה תוכלו להשאיר ערכה אחת באוטו ואת הקטנה לקחת איתכם בתיק לפי הצורך.
רמקול נייד
ברור לי שזה לא נשמע כמו הבחירה הכי טבעית לקמפינג. יש אנשים שיוצאים לטיול כדי להתרחק מרעשי הרקע היומיומיים והם צודקים. אבל חייבים לבדל את המוזיקה. היא מלווה אותנו כלל מקום, נותנת לנו שלוות נפש, אושר ומתאימה לכל מצב רוח.
אז מן הסתם רמקול נייד זו הבחירה הברורה לקמפינג מושלם. ומה יותר טוב מהרמקולים של JBL? יש ליאיר ורדי, חברי למייליסט, מאמר מעולה על רמקול נייד מומלץ (ממליץ לכם לקרוא).
רמקול המוביל אצלו הוא ה-JBL Flip 6 שהרוויח ביושר את המקום הראשון בזכות איכות סאונד מעולה, חיי סוללה מצוינים ועמידות למים ואבק. מה צריך יותר?
מדריך קנייה: איך לבחור ציוד קמפינג לטיול שלכם?
אז הגע הזמן לצאת לקמפינג. קיבלתם את ההחלטה, בחרתם יעד ועכשיו הגיע הזמן להתכונן.
מה צריך לקחת בחשבון לפני שקונים ציוד קמפינג?
כשבוחרים ציוד קמפינג שיעזור לכם לעבור את ההרפתקה המושלמת בטבע, חשוב לקחת בחשבון דברים כמו סוג הקמפינג, משך זמן השהייה, הסביבה בה תשהו והסיכונים שבהם המקום שבהם תצאו לטייל בו עלול להיות כרוך.
לצאת בשלום ולחזור בשלום, זאת כל המטרה.
סוג הקמפינג
יש שני סוגים של קמפינג שיש לקחת בחשבון לפני שקונים ציוד קמפינג: קמפינג לרכב וקמפינג רגלי.
כשמדברים על קמפינג לרכב, מדברים על חניון נגיש לכלי רכב אישיים. למרות שתצאו לקמפינג באוהל, הרכב שלכם נמצא במרחק כמה צעדים, מה שמקל על חילוץ במקרה של שינוי במזג האוויר או במקרה חירום.
במקרה של קמפינג לרכב, משקל וגודל הציוד הוא לא שיקול מהותי מידי בבחירת ציוד הקמפינג המגניב שתרצו לקחת איתכם.
קמפינג בשטח בצורה רגלית, ללא רכב, זה כבר סיפור אחר. זה אומר שתצטרכו חגורת תרמיל, אוהל, אוכל, מים, שק שינה ואת שאר החפצים החיוניים כדי לצאת לדרך.
בהתחשב בעובדה שאתם נושאים ציוד ויכול להיות שלאורך כמה שעות ולאורך לא מעט קילומטרים בשטח לא פשוט, הגודל והמשקל של הציוד הם שיקול מרכזי.
בזמן שאפשר לארוז גזייה עם מבערים כפולים במשקל 12 ק"ג או כמה ליטרים נוספים של מים לקמפינג עם הרכב, זה משהו שאי אפשר לקחת בחשבון שיוצאים לשטח לטיול קמפינג רגלי. הכל על הגב, כל הדרך.
המשמעות היא שציוד קומפקטי וקל משקל הוא הכרחי וחשוב לקמפינג שמתבסס על טיול רגלי. כשהרכב נמצא במרחק של עשרות קילומטרים, חשוב להחזיק ציוד חירום כשיוצאים לשטח. ממזון ומים לשעת חירום ועד לערכות הישרדות.
מקור כוח
פנסים, תנורים ומכשירים אחרים צריכים אנרגיה. יש 3 אפשרויות: גז, חשמל ושמש (סולארי).
גז
גז אידיאלי עבור גזיות שצריכות לספק מספיק אנרגיה כדי להרתיח מים. אפילו גזייה קטנה יכולה להגיע לעוצמה של 10,000 BTU באמצעות מיכל בוטאן/פרופאן קטן. תצטרכו איתכם אספקת גז. היתרון במיכלים האלה שהם קטנים יחסית וקלים יחסית.
חשמלי
פנסים, סוללות, מכשירי קשר לשעת חירום ועוד לא מעט מכשירים משתמשים בכוח חשמלי כדי לפעול. כשאתם יוצאים לקמפינג חשוב לקחת בחשבון את האפשרות להטעין את המכשירים שלכם גם כשאין לכם מקור חשמל זמין. טכנולוגיית הסוללות עברה דרך ארוכה במהלך השנים.
סוללות הליתיום של היום יכולות לספק כוח עוצמתי יותר ולהחזיק מעמד עד פי 10 מסוללות האלקליין הרגילות. חבילת סוללות ליתיום-יון בעוצמה של 25,000 מיליאמפר/שעה, למשל, יכולות להטעין סמארטפון ממוצע כ-4 פעמים. מדובר על אספקה קלת משקל וחשובה מאוד.
סולרי
מכשירי רדיו, מטענים ואפילו מנורות קמפינג מסוימים מגיעים עם טכנולוגיה שיודעת להשתמש בשמש כמקור כוח. בעוד שהשמש מציעה מקור אנרגיה בלתי מוגבל, חשוב לזכור שאנרגיה סולארית יכולה לעבוד רק כשהשמש בשמיים.
מכשירים המופעלים על ידי אנרגיה סולארית לא יהיו יעילים במיוחד בימים מעוננים, בשטח מוצל או בלילה. חשוב גם לקחת בחשבון שאנרגיה סולארית נחשבת לאיטית יותר בקצב אספקת האנרגיה מאשר דלק, גז או סוללות ולכן מכשירים הפועלים בצורה הזאת בדרך כלל משמשים לגיבוי או לחירום.
גישה, נוחות, שירותים, מקלחת
כדי לתכנן את הקמפינג המושלם תצטרכו לקחת בחשבון את רמת הנוחות והתנאים שיהיו זמינים ביעד המתוכנן. קמפינג אומר להתפשר. לפעמים על נוחות, לפעמים על תנאים ובכל אופן, לא מדובר בגישה לכל האמצעים שיש לכם בבית.
ברוב המקומות המוסדרים לקמפינג יש שירותים, מים לשתייה ומקלחות. אבל אם אתם הולכים לעשות קמפינג או לינת שטח ביער או במקום שלא מוסדר במיוחד למטרה הזאת, הכל תלוי במה שתביאו איתכם. כשלוקחים את כל זה בחשבון, צריך לחשוב מראש על כל הדברים שתצטרכו לקחת איתכם לטיול המתוכנן.
משך הטיול
לכמה זמן אתם מתכננים לצאת לקמפינג? זה אחד מהדברים החשובים שיכולים להנחות אתכם איך לפעול.
ככל שאורך השהייה הצפוי הולך להיות ארוך יותר, זה אומר שתצטרכו יותר סוללות או יותר מיכלי גז כדי להיות מסוגלים להדליק אש ליותר מאשר ללילה אחד. תצטרכו להעריך כמה זמן יחזיקו מעמד מקורות האנרגיה שלקחתם איתכם לקמפינג.
סביבה
מקומות גבוהים יותר ועונות קרות זה אומר קמפינג בטמפרטורות נמוכות. זה מחייב ציוד למזג אוויר קר כמו מעילים מחוממים, ציוד להדלקת אש, כיסוי לגשם ועוד ציוד מגן.
במהלך חודשים חמים יותר, תצטרכו ציוד שיעזור להגן עליכם מהשמש או להרחיק חרקים, יתושים ומזיקים.
גורמי בטיחות וסיכון
בטיחות זה כלל חשוב כשיוצאים לקמפינג. במצבים של קמפינג עם רכב, הסיכון נחשב לנמוך יותר בהתחשב בגישה לרכב. טיול רגלי וקמפינג בשטח לעומת זאת, זה משהו עם הרבה יותר סיכונים. פציעה או מזג אוויר קיצוני עלולים להשאיר אתכם תקועים באמצע היער עם גישה מוגבלת לעזרה.
קל ללכת לאיבוד בקמפינג ביער. תצטרכו לקחת בחשבון כלים שיתנו לכם מענה לכל הצרכים בסיסיים, כולל מכשירים שיכולים לסנן מים לשתייה, אמצעי חירום ואמצעים להדלקת אש.
להרגיש בנוח ולא לסבול
אי אפשר להרגיש לגמרי בבית כשיוצאים לקמפינג, גם עם כל הציוד שרק אפשר לחשוב עליו. למרות זאת, תוכלו לבחור את הציוד המתאים כדי להפוך את הטיול או הקמפינג שלכם להכי נוח שאפשר. אולי לא בבית, אבל הכי קרוב שאפשר.
כשקונים ציוד לשינה בשטח, צריך לוודא שיהיה לכם את כל מה שאתם צריכים כדי לעבור את הלילה בנוח. זה כולל כריות קמפינג נוחות, שקי שינה, מחצלות ובגדים חמים.
אם תוכלו להשיג מזרון אוויר שמתנפח ונסגר עם פקק, זה יכול להיות פתרון מושלם. אל תשכחו למצוא דגם שמגיע עם מפוח ידני נטען ושלא מחייב חיבור לחשמל כדי לפעול.
אתם צריכים לרכוש בגדים ונעליים שמתאימים לטיול שטח, ללינת לילה ולקמפינג. אם אתם מתכננים לצאת לטיולים קצרים במהלך הקמפינג שלכם, אל תשכחו לקחת את הנעליים והבגדים המתאימים כדי להעביר גם את מהלך היום בכיף.
כשאתם קונים אוהל, תבחרו באוהל שיאפשר לכם להרגיש הכי בנוח שאפשר בטבע. אוהל עם רשת נגד חרקים יאפשר לכם ליהנות מהנוף ומהאוויר במהלך היום והלילה בלי לסבול מיתושים, זבובים ומזיקים.
עיצוב
עיצוב הוא בעיקר שיקול כשמדובר באוהלים. עיצובים מסוימים קלים יותר לפתיחה והקמה מאחרים, עיצובים מסוימים נועדו כדי להתאים לאנשים גבוהים יותר.
ברוב האוהלים, לא תוכלו לעמוד בפנים מבלי להתכופף וזה יכול להיות מעייף וקצת מגביל. יש דגמים שיאפשרו לכם לעמוד ולהסתובב בתוך האוהל. חפשו את הדגם שמתאים לצרכים שלכם.
אריזה נכונה וקומפקטית
צריך לחשוב על שטח האחסון שיש לכם לכל הדברים שתצטרכו לקחת איתכם לקמפינג. חשוב לוודא שלוקחים את כל הציוד החיוני ואם יהיו פריטים שיתפסו יותר מידי מקום הם עלולים לבוא על חשבון דברים חשובים אחרים שפשוט לא יהיה לכם מקום לקחת ביחד איתכם.
הגאדג'טים הטובים ביותר לקמפינג הם מוצרים קומפקטיים שיכולים להתאים לחללים הקטנים ביותר, ומשאירים מספיק מקום בשביל לארוז את כל מה שצריך.
אם אתם קונים כרית קמפינג למשל, תוודאו שהיא קלה וקומפקטית. יש דגמים מסוימים שמגיעים עם שק ייעודי לאריזה שעוזר לדחוס את הכרית כדי שהיא תתפוס אפילו פחות מקום. יש דגמים של כריות מתנפחות שתופסות אפילו פחות מקום כשהן ריקות מאוויר ונוחות מאוד לשימוש בשטח.
כמה אנשים יוצאים לקמפינג
מספר האנשים שיוצאים לקמפינג יחד זה עוד אחד מהשיקולים שצריך לקחת בחשבון שמתכננים את הטיול. אם אתם משפחה של 4 נפשות, אולי תרצו לקנות אוהל שיכול להתאים לכל המשפחה יחד.
לאוהל מרווח שיאפשר לכולם להיכנס בנוחות מבלי להידחס, כדאי לשקול לקנות אוהל עם קיבולת ליותר מ-4 אנשים. הסיבה לכך היא שהיצרנים מציינים את קיבולת האוהל על ידי בחינה של כמה שקי שינה נכנסים לאוהל. מספר שקי השינה שיכולים להיכנס באוהל זה הנתון שתראו בתווית המוצר.
צריך לזכור שחוץ מהאנשים שצריכים מקום לישון בו, צריך גם מקום לציוד עצמו. כדי לפתור את הבעיה הזאת, תמיד כשאתם קונים אוהל, תדאגו להזמין מידה או שתיים יותר.
מספר האנשים שיוצאים לקמפינג יעזור לכם לקבוע גם את סוג הציוד שישמש אתכם כדי להכין אוכל בשטח. תרצו להביא סירים גדולים כדי שיספיקו בשביל להכין אוכל לכולם בבת אחת. אותו דבר לגבי צידנית.
מזג האוויר
חשוב לקחת בחשבון את מזג האוויר כשרוכשים ציוד קמפינג. יש אוהלים שלא יעמדו בגשם כבד מבלי לדלוף. באופן אידיאלי, קמפינג הוא הכי כיף במזג אוויר שהוא לא חם מידי, אבל בעונה שבה לא יורדים גשמים.
אם אתם מסוג באנשים שאוהבים לצאת לטייל ולא חשוב מה המצב בחוץ או איזה עונה, תצטרכו לקנות ציוד קמפינג שמתאים לכל מזג אוויר. חפשו אוהל שמתאים לקמפינג בכל מזג אוויר, כדי שתהיו מוגנים באמת גם כשיורד גשם או שלג.
כדאי לזכור שמזג האוויר יכול להיות קצת בלתי צפוי. חשוב להתכונן לכל סוג של מזג אוויר, וזו הסיבה שאוהלי הקמפינג המובילים מתאימים לכל מזג אוויר. חפשו תכונות כמו תפרים הפוכים בקניית אוהל ליתר בטחון.
קחו בחשבון שנתוני היצרנים על המוצרים שאתם קונים לא בהכרח לוקחים בחשבון את כל התנאים הקיצוניים שאתם הולכים להעביר את הציוד שלכם.
צידנית שאמורה להחזיק בטמפרטורה קפואה 5 ימים לפי נתוני היצרן, בתנאי קמפינג ומזג אוויר חמים במיוחד ללא צל יכולה להחזיק רק 4 או אפילו 3 ימים בלבד.
עלות
למרות שכל הציוד שתצטרכו בשביל קמפינג מוצלח צריך לעמוד בתקציב שלכם, אל תתפשרו על איכות רק כדי להשיג מחירים טובים יותר.
זה לא אומר שאי אפשר להשיג ציוד איכותי בזול, רק צריך לוודא שהמוצרים שאתם קונים, בכל מחיר שלא יהיה, צריכים לשרת את הצרכים שלכם בצורה המושלמת ולהחזיק מעמד בתנאי השטח ולאורך זמן.
אחריות
חלק מציוד הקמפינג כמו אוהלים, כריות קמפינג, שקי שינה, מקררים ניידים ומוצרים ואחרים מגיעים עם אחריות. ככל שתקופת האחריות ארוכה יותר, ככה המכשיר או המוצר נחשבים לאיכותיים יותר ברוב המקרים. בכל אופן, תוכלו להרגיש רגועים יותר, כי אם משהו משתבש, אתם יודעים שיש לכם עם מי לדבר.
אל תשכחו לבדוק את האותיות הקטנות בנוגע להסכמי האחריות ולוודא שתוכלו לקבל את השירות שתצטרכו במידת הצורך.
בחירת מיקום לקמפינג הראשון שלכם
אחד הטיפים החשובים ביותר לאלה שמתכננים לצאת לקמפינג בפעם הראשונה הוא איך לבחור את המיקום הנכון.
תמיד תשקלו את הדברים הבאים בבחירת מקום לקמפינג:
מטרות
למה אתם יוצאים לקמפינג? כדי לראות מקומות חדשים או לבקר באתרים היסטוריים? לשבת רגל על רגל בחיק הטבע, או לבלות זמן איכות עם חברים ומשפחה מסביב למדורה? יעד הקמפינג יעזור לכם לבחור את המיקום הטוב ביותר בדיוק למטרה שלכם.
עונה
תבחרו את המיקום הטוב ביותר בהתאם לעונה. תתחשבו בסיכויים לגשם, לטמפרטורות הצפויות ובאיזה אתרים מציעים את הנופים העונתיים היפים ביותר. תחשבו על מזג האוויר שיהיה לכם הכי נוח לצאת בו לישון מחוץ לבית וככה תוכלו להיערך בהתאם.
נגישות
אם אתם מטיילים עם ילדים, מיקומי קמפינג מסוימים – כמו כאלה שדורשים הליכה אינטנסיבית בשטח מאתגר, יכולים להיות בחירה פחות טובה.
במידה וחלק מחברי הקבוצה מבוגרים או נכים, אפשר לבדוק על מקומות עם גישה מתאימה. תחשבו על מקום שיהיה נגיש לכל מי שמתוכנן לצאת לקמפינג ועל מקום שיהיה נגיש לכל הציוד שאתם מתכננים להביא איתכם.
טיפ נוסף, תחשבו כמה רחוק מהבית אתם רוצים לישון. זמן הנסיעה הלוך לקמפינג וחזור מהקמפינג צריכים להיות חלק מהשיקולים.
מפה
מפה טובה שימושית אפילו כשאתם מטיילים בשבילים שמסומנים היטב.
מפות דיגיטליות בטלפון או בטאבלט יכולות לספק שפע של מידע שאין על גבי מפות נייר. שימוש במפות דיגיטליות באמצעות GPS יכולות להיות שימושיות גם במקרה חירום.
ולמרות זאת, למכשירים הדיגיטליים יש גם חסרונות. הם הרבה יותר כבדים ממפות נייר, והם תלויים בקליטה טובה – דבר נדיר במדבר למשל ובסוללות שעלולות להגמר בדיוק ברגע הלא נכון.
קחו איתכם גם מפת נייר של השטח שבו תצאו לטייל או שבו אתם מתכננים לעשות הקמפינג שלכם, רק ליתר ביטחון.
ציוד קמפינג: שאלות ותשובות
יש דרך אחרת לבשל בקמפינג במידה ואין לי גזייה?
גם אם אין לכם גזייה וגם אם שכחתם אותה, זה לא אומר שתצטרכו להישאר רעבים. מדורות הן דרך מצוינת לבשל אוכל. תניחו אבן גדולה מעל האש ומעליה תוכלו להניח סיר או מחבת ולבשל בקלות.
מה עושים אם יורד גשם בזמן קמפינג?
הדבר האידיאלי לעשות הוא להימנע מלצאת לקמפינג בגשם. ברור שמזג האוויר יכול להיות קצת לא צפוי לפעמים ובגלל זה צריך להתכונן לכל המצבים. בקניית אוהל תשקיעו באוהל שמתאים לכל מזג אוויר. אוהל שמתאים לכל מזג אוויר ישמור עליכם מפני הגשם במידה והוא יחליט לרדת במפתיע, מה שיחסוך לכם הרבה בלאגן.
איך מתקנים חור באוהל?
אם יש לכם חור באוהל תוכלו להשתמש בחתיכת סרט דביק כדי לכסות את החור. רק תדאגו לקחת איתכם גליל או שניים ליתר ביטחון.
איך בוחרים אוהל בגודל המתאים?
אוהלים מגיעים בכל מיני צורות וגדלים. מה שמתאים לכם לא בהכרח יהיה המתאים גם לאנשים אחרים. תבחרו את הגודל שמתאים לכם ואפילו מידה אחת או שתיים יותר כדי שגם הציוד שלכם יוכל להכנס איתכם למקום בטוח.
איך מדליקים אש בשטח?
בנו מגדל קטן של מקלות יבשים או זרדים, ותדליקו אותו באמצעות גפרור, תוכלו להשתמש בחתיכות נייר עיתון כדי לעזור לאש לבעור ולזרדים להדלק. כשהאש מתחילה, הוסיפו חתיכות עצים גדולות יותר עד לגודל הלהבה הרצוי.
ממה אפשר להיפצע בקמפינג?
רוב הפציעות הנפוצות בקמפינג הן חתכים, שלפוחיות, כוויות שמש, התייבשות, עקיצות חרקים ושריטות.
השורה התחתונה
קמפינג היא פעילות קבוצתית מהנה, במיוחד כשיש לכם את הציוד המתאים כדי להעביר את החוויה בצורה מושלמת. ללא ציוד קמפינג מתאים, זאת יכולה להיות חוויה מאוד לא נוחה, במיוחד למי שלא רגיל ללינה בתנאי שטח.
מומלץ לכתוב צ'ק ליסט כדי לוודא שאתם לוקחים את הכל מהבית לפני שאתם יוצאים, ושאתם לוקחים את הכל בחזרה כשאתם עוזבים.
תקנו ציוד מתאים ותתחילו ליהנות מהשלווה שמגיעה עם היציאה לקמפינג בחיק הטבע.
ובסופו של דבר, תזכרו, אתם לא יכולים לחזות את מזג האוויר, אז תוודאו שאתם ערוכים לכל סוג של מזג אוויר, גם לתנאי יום וגם לתנאי לילה.
מקווים שמדריך הקנייה המפורט הזה יעזור לכם לבחור ציוד קמפינג מושלם וליהנות מהחוויה הזאת בצורה הבטוחה ביותר.
צאו בשלום ותחזרו בשלום!