האם חשבתם אי פעם איך היו נראים החיים שלנו בלי סמארטפון? כמה זמן הייתם מצליחים להחזיק מעמד בלי המכשיר המועיל והשימושי הזה שאנו זקוקים לו כמו אוויר לנשימה. רוב האנשים לא מסוגלים לשרוד יותר משעה בלי הטלפון הסלולרי, והסמארטפון הפך להרבה יותר מאמצעי תקשורת פשוט.
הוא עוזר לנו לבצע פעולות יומיומיות בנוחות ובקלות מירבית וחוסך לנו המון זמן ומאמץ. אין משימה שהוא לא מסוגל לבצע: לנווט בדרכים, לגלוש באינטרנט, לצלם תמונות ולשתף חוויות ברשתות החברתיות, לבצע תשלומים, להזמין מוצרים וזה רק חלק קטן מהרשימה האינסופית של האפשרויות שלו. עם כל כך הרבה אפשרויות ויכולות, לפעמים אנחנו שוכחים שהמטרה העיקרית והמקורית שלו הייתה להוציא ולקבל שיחות.
ממהרים? הנה טבלה להשוואה מהירה:
שוק הטלפונים הניידים הוא אחד מהתחומים הכי עמוסים וצפופים שיש: תוכלו ליהנות ממבחר אינסופי של מכשירים במגוון רחב של גדלים, מאפיינים וסוגים שיתאימו לכל צורך ומטרה.
כדי שלא תעשו החלטה טיפשית בבחירת הטלפון הנייד הבא שלכם ותפלו על מכשיר בעייתי וגרוע, אני הולך להמליץ לכם על הדגמים הכי טובים שיספקו את הסחורה וישאירו אתכם מרוצים.
אם אתם שוברים את הראש איזה טלפון סלולרי כדאי לבחור ואין לכם מושג במה צריך להתמקד ואל מה חשוב לשים לב כשקונים מכשיר חדש, אז הגעתם למקום הנכון: בדירוג המובחר שלנו (שמתעדכן באופן קבוע) תמצאו את הדגמים הכי טובים שיש שיהפכו את החיים שלכם להרבה יותר פשוטים ונוחים ויתאימו בצורה מושלמת ללימודים, לעבודה ולשימוש יומיומי.
הדריוג הזה כולל את הסמארטפונים המומלצים שלנו, אבל אם אתם מוגבלים בתקציב ומחפשים סמארטפון אמין ואיכותי במחירים זולים, שווה לכם לבדוק את המאמר שלנו על סמארטפונים זולים מומלצים.
אתם הולכים ללמוד איך לעשות בחירה מנצחת ולהשקיע בחוכמה את הכסף שלכם בסמארטפון הנכון והמתאים ביותר עבורכם, ואני בטוח שהסקירה הזאת תחסוך לכם המון ספקות, התלבטויות ואכזבות.
אז בואו נצא לדרך ונקבל במחיאות כפיים סוערות את הסמארטפונים הכי טובים שתוכלו למצוא על מדפי החנויות נכון לרגע זה.
הסמרארטפונים הכי טובים לשנת 2024: רשימת סמרארטפונים המומלצים
Xiaomi 13T Pro
מסך בגודל של 6.67 אינץ’ מספק איכות תצוגה מעולה ומגיע עם מסגרת דקיקה במיוחד שבקושי ניתן להבחין בה (מה שמשפר בצורה משמעותית את העיצוב והמראה של המכשיר). יחד עם מסך מתקדם בטכנולוגיית CrystalRes AMOLED DotDisplay עם ציפוי זכוכית Corning Gorilla Glass 5 וקצב רענון מסך AdaptiveSync 60Hz/144Hz.
מעבד ה-MediaTek Dimensity 9200+ Octa-core שמגיע במכשיר הזה הוא פריצת דרך של ממש, ויתמודד בקלות עם המשימות התובעניות והמורכבות ביותר – כולל משחקים כבדים בגרפיקה גבוהה.
כמו תמיד חברת שיאומי יודעת שבעולם שלנו ביצועי מצלמה זה משהו שאסור לזלזל בו. ה-Xiaomi 13T Pro לוקח את עולם הצילום צעד אחד קדימה עם מערך מצלמות משוכלל וטכנולוגיות צילום חדישות. שיאומי בחרו לשדרג את הדגם הזה בטכנולוגיית AI וב-3 עדשות Leica ובעוד המון פיצ'רים וטכנולוגיות מעולות שיהפכו את חוויית הצילום שלכם למושלמת.
אין ספק שמדובר באחד הטלפונים הניידים הטובים והאיכותיים ביותר שיש. הוא צפוי להתחרות ראש בראש עם LG G8 ו-Galaxy S23.
Galaxy S24
אז במה בעצם הדגם הזה שונה מקודמיו. בראש ובראשונה זו טכנולוגיית ה-AI המטורפת שסמסונג הטמיעו בטלפון הזה. תוכלו לייצר סיכומי שיחה מהירים, לתרגם שיחות, לסכם דפי אינטרנט, לתמלל שיחות ועוד המון פיצ'רים מגניבים.
המצלמות האיכותיות של סמסונג עושות עבודה מעולה ומספקות תמונות מדויקות וחדות בלי העיבוד המוגזם והאגרסיבי שהיה במכשירי הדגל הקודמים של סמסונג (למי שזוכר).
איכות הצילום המצוינת של המכשירים האלה יצרה רף גבוה מאוד, שרק האייפון יכול להתעלות עליו. כל תמונה שלקחנו עם המכשירים האלה יצאה פשוט מושלם.
ומה לגבי הסוללה? גם היא לא מאכזבת: היא תחזיק מעמד יום שלם ללא כל בעיה, אלא אם תבחרו בקצב רענון מסך של 120Hz, מה שירוקן את הסוללה במהירות מסחררת. במקרה כזה, גם אם לא תפעילו אפליקציות כבדות, כנראה תצטרכו לטעון את המכשיר לפני שעות הערב.
iPhone 15
נתחיל מהנתונים היבשים: סדרת אייפון 15 כוללת 4 מכשירים. אייפון 15, אייפון 15 פלוס, אייפון 15 פרו ואייפון 15 פרו מקס.
המכשירים מגיעים עם 2 מצלמות אחוריות ומצלמת סלפי קדמית. כל מצלמה קדמית מגיעה לרזולוציה של 12 מגה פיקסל. תוכלו לבחור בין מצבי הצילום הבאים: קיטועי זמן, הילוך איטי, תמונה, סרט וידאו, פורטרט ופנורמה. המצלמות מאחורה ומקדימה מאפשרות לצלם וידאו ברזולוציה של 4K במהירות פריים מירבית של 60Fps או ברזולוציית 1080p במהירות פריים מירבית של 60Fps.
גם מצב פורטרט נוח ופשוט מאוד לשימוש ועובד נפלא גם במצלמה האחורית וגם במצלמה הקדמית לתמונות סלפי. במצב פורטרט, תוכלו להוסיף אפקט תאורה ולטשטש את הרקע מסביב לנושא התמונה. עם זאת, לטעמי תהליך העיבוד הזה פוגע באיכות של התמונה והיא יוצאת פחות חיה ומציאותית.
מה שהכי הדהים אותי ביכולות הצילום של האייפון 15, זאת יכולת הצילום המיידית שלו: תוכלו לצלם את הרגע הרצוי במהירות מסחררת בלי כל השהייה ועיכוב, והמכשיר גם עושה עבודה טובה עם רצף תמונות מהיר. כדי לבדוק איך האייפון 15 מסתדר עם תצלומים מהירים של אובייקטים נעים, החזקתי מטבע של 10 ₪ מעל הרצפה ושחררתי אותו מהיד.
רציתי לקלוט את רגע נפילת המטבע, כשהוא עושה את הדרך מהיד שלי לרצפה. המכשיר הסתדר מצוין עם המשימה הזאת, אבל נדהמתי לגלות שבמקרים מסוימים התצלום שהופיע תפס את הרגע שבו המטבע עדיין היה בתוך היד שלי. אז פניתי לאפל בדרישה להבהרות ולהסברים בניסיון להבין כיצד ייתכן שהמצלמה פעלה עוד לפני שלחצתי בצורה מלאה על הצמצם.
החבר’ה באפל הסבירו לי שהמצלמה במכשיר בוחרת באופן אוטומטי את התמונה החדה והטובה ביותר שנקלטה בסמוך לרגע המדויק שבו לחצתי על כפתור הצילום. זה אומר שבמקרים מסוימים, התמונה שנשמרה קלטה את המטבע כמה שברירי שנייה לפני ששחררתי אותו מהיד. הבעיה היא שבגלל שלא יכולנו לשלוט במהירות פתיחת הצמצם, המטבע שעף באוויר יצא מטושטש. עם זאת, כשניסיתי לצלם פרפר שראיתי במרפסת, התמונות דווקא יצאו חדות וברורות.
עוד פיצ’ר נוח ושימושי זאת היכולת לראות מה נמצא מחוץ למסגרת של התמונה, מה שיאפשר לכם לוודא שאתם לא מפספסים שום דבר חשוב שנשאר מחוץ לפריים.
תוכלו ליהנות ממצבי צילום מתקדמים באיכות צילום גבוהה ומשפע של אפשרויות עריכה אחרי שצילמתם את התמונה, ותוכלו לשנות את רמת הניגודיות, הבהירות ועומק הצבעים של התמונה המוכנה.
אם אתם יכולים לחיות בשלום בלי כל האפשרויות המתקדמות האלה (ולחסוך 1,000 שקל), תוכלו להסתפק בגרסה הרגילה של האייפון 15 – הביצועים שלו לא יותר גרועים מגרסת הפרו.
אז נכון שתאבדו כמה פיצ’רים מגניבים כמו הזום האופטי ותצטרכו לוותר על מצלמה איכותית אחת, אבל יכול להיות שאתם בכלל לא זקוקים לכל הדברים האלה. קיימים הבדלים ברמת האבזור, המאפיינים והמפרט הטכני בין הדגמים השונים של מכשירי האייפון, אבל מבחינת מספר האביזרים הנלווים שיש למכשיר הזה בשוק, קשה מאוד להתחרות בו.
בגזרת הטעינה האייפון 15 מתהדר בשבב ה-A16 Bionic שהופך את הטעינה למהירה ויעילה במיוחד. ראוי לציין גם את תכונות הבטיחות המתקדמות שלו שמטרתן להגן על כל הפרטים האישיים שלכם ואפילו להגן עליכם במקרה של תאונה חס וחלילה כמו תוכנת זיהוי התרסקות, שאיתה ה-iPhone יכול לזהות תאונת דרכים חמורה ולהזעיק עזרה אם אינכם יכולים.
Xiaomi Redmi Note 12 PRO
ענקית האלקטרוניקה הסינית הבינה שחיי הסוללה זה המאפיין הכי מכריע וחשוב עבור רוב האנשים (חוץ מהמחיר כמובן) ולכן הם החליטו להתמקד בהיבט הזה ולקחת אותו לרמה הבאה. הוא מצויד בסוללה מפלצתית עם קיבולת מרשימה של 5,000mAh, והיא תספיק לשלושה ימים שלמים בטעינה אחת. גם אם התרחש הנורא מכל והסוללה התרוקנה בזמן השימוש במכשיר, תוכלו לטעון אותו במהירות באמצעות שקע USB–C.
השוק מוצף בדגמים מתקדמים עם המון פיצ’רים מתוחכמים, אבל אף אחד מהם לא מתעלה על חיי הסוללה של הסמארטפון הזה. תוכלו להשתמש בו בראש שקט בלי לטעון את המכשיר לעתים קרובות ולדאוג שהסוללה תתרוקן במהירות.
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
סמסונג לא חסכה בכסף ובמשאבים על מכשיר הדגל שלה וציידה אותו במפרט הטכני המרשים והמתקדם ביותר שיש, כמו למשל מסך AMOLED בגודל 6.9 אינץ’ שמגיע עם שוליים דקיקים ומספק תמונה בהירה ומפורטת תומך HDR10+
הסמארטפון הזה מתגאה באחד מהמעבדים החזקים והמשוכללים ביותר בשוק – Octa-core בכבודו ובעצמו. יחד עם זיכרון RAM מרשים בנפח של 8GB וסוללה חזקה, המכשיר הזה יספק עבודה חלקה ומהירה במיוחד. היתרון הייחודי של המכשיר הוא עט הסטיילוס החדשני שלו: סמסונג שינתה את העיצוב של הסטיילוס החדש ושלפה כמה קלפים מנצחים מהשרוול.
תוכלו לתפעל את המכשיר באמצעות נפנוף העט באוויר, והוא יהפוך לסוג של שרביט קסמים שיעזור לכם לבצע פעולות חשובות בנוחות מירבית – ממש כמו הארי פוטר רק במציאות. מנגנון השליטה עם "שרביט הקסמים" החדש, יאפשר לכם לפתוח, לסדר ולהעביר מסמכים וקבצי PDF ללא כל מגע עם המסך.
בדיוק כמו הדגמים האחרים בסדרות Galaxy Note ו-S, גם המכשיר הזה מגיע עם SIM היברידי. זה אומר שתוכלו להשתמש בשני כרטיסי SIM בו זמנית או להכניס כרטיס סים וכרטיס SD. אם אתם זקוקים למכשיר עם סים כפול, תלכו על גרסה עם שטח אחסון רחב.
Google Pixel 6a
חזית המכשיר והצד האחורי שלו עשויים מזכוכית, והמסגרת שלו בנויה מאלומיניום קשיח. הדגם הזה זמין בשלושה צבעים שונים לבחירתכם: לבן, שחור וירוק מרווה. הפיקסל 6a הוא בעל חייי סוללה ארוכים במיוחד מה שיעניק לכם קצת שקט נפשי במחלקת הטעינה.
הוא מגיע עם מסך OLED איכותי בגודל של 6.1 אינץ’, שתומך ברזולוציה של 2400×1080 פיקסלים. מעל ומתחת למסך יש שוליים סטנדרטיים שמכילים את המצלמה הקדמית והרמקולים האיכותיים של המכשיר. תצוגת הפיקסל 6a מאפשרת להריץ תכנים באיכות HDR, והזכוכית של המסך מגיעה עם ציפוי של גורילה גלאס להגנה מירבית.
על הביצועים של המכשיר אחראיים שני מעבדים Google Tensor ו-Titan M2™ security co-processor. מבחינת זיכרון ונפח אחסון, הפיקסל 6a עם זיכרון של 6GB ואחסון של 128GB.
בגזרת המצלמות, המכשיר מצויד במצלמה ברזולוציה של 12.2 MP עם פוקוס אוטומטי, מנגנון ייצוב ופלאש LED כפול. בחזית המכשיר מותקנת מצלמת סלפי כפולה עם חיישן 8MP ראשי וחיישן משני ברזולוציה 8MP לזוויות צילום רחבות במיוחד התומך בתקן HDR אוטומטי. מכשירי הפיקסל מבית גוגל ידועים באיכות הצילום המצוינת שלהם.
סמארטפונים מבטיחים ומסקרנים שעומדים לצאת בקרוב לשוק
iPhone 16
אין ספק שהשקת האייפון 16 של אפל יהיה הההשקה המיוחלת ביותר של השנה. אפל כבר אימצו את הסמארטפונים מסוג Type-C ושפת עיצוב אוניברסלית עבור כל הטלפונים שלהם, ככה שניתן רק להעריך שב-iPhone 16 הם יוסיפו עדכון על המערך המשוכלל של iPhone 15.
לפי השקות קודמות ניתן להסיק שהשקת האייפון 16 תכלול 4 מכשירים בסדרה- אייפון 16, 16 פלוס, 16 פרו ו -16 פרו מקס.
נגלה לכם שיש שמועות שמתרוצצות על דגם חדש שיתגנב לסדרה- אייפון 16 אולטרה. אם אתם זוכרים אותה שמועה צצה גם לפני ההשקה של האייפון 15. עם זאת, נכון לעכשיו, צריך לקחת את השמועות האלה בעירבון מוגבל מאוד.
אנו כן מצפים שאפל תציג את כפתור הפעולה למערך האייפון 16. עם זאת, ישנן שמועות על כפתור קיבולי נוסף רגיש ללחץ שיכול להיות נוכח יחד עם לחצן ההפעלה. העיצוב הכללי צפוי להישאר זהה, עם שינויים קלים כדי לפנות מקום לתכונות חדשות.
כמובן שאין הוכחה לכל השמועות וההשערות שמסתובבות ברשת, ועדיין ורב הנסתר על הגלוי מבחינת העיצוב, המאפיינים והמפרט המדויק של האייפון 16, אבל אין לי ספק שאפל הולכת להפגיז בסמארטפון מצוין גם הפעם, ככה שיש למה לחכות.
סמארטפונים נוספים
אין ספק שבשנת 2024 מצפות לנו לא מעט השקות מרגשות ומלהיבות של מיטב המותגים והיצרנים בשוק. אנחנו צפויים לפגוש בכמה דגמים חדשים של החברות המובילות וביניהן:
- Samsung Galaxy S24 series
- Samsung Galaxy Fold 6 & Galaxy Flip 6
- Microsoft Surface Duo 3
- Pixel 8A
מדריך קנייה: איך לבחור סמארטפון?
על מדפי החנויות תמצאו מבחר עצום ומבלבל של סמארטפונים שונים. כדי שלא תלכו לאיבוד במגוון האפשרויות השונות, אני הולך לעשות סדר בבלאגן ולהראות לכם פעם אחת ולתמיד איך למצוא את הטלפון הנייד המושלם עבורכם. אתם הולכים להבין את כל המאפיינים והמושגים הטכניים החשובים ביותר שאסור לפספס ולהבין אילו שיקולים וקריטריונים חייבים לקחת בחשבון כדי לבחור את הדגם הנכון והמתאים ביותר עבורכם. אז בואו נראה איך לצאת גדולים בבחירת המכשיר הבא שלכם.
בחירת מערכת ההפעלה (OS)
מדובר בתוכנה שמריצה את הטלפון הסלולרי ומעניקה לכם גישה לכל האפליקציות והפונקציות שלו. מערכות ההפעלה המרכזיות והעיקריות בשוק הסמארטפונים כרגע הן Android של גוגל, iOS של אפל ומערכת ההפעלה של חברת מיקרוסופט לטלפונים ניידים – Windows Mobile. בואו נכיר לעומק כל אחת ממערכות ההפעלה האלה.
Google Android
מערכת ההפעלה: "אנדרואיד" שפיתחה חברת גוגל, זאת מערכת ההפעלה הפופולרית ביותר בעולם לסמארטפונים ומכשירי מובייל. תמצאו אותה במכשירים של מותגים מוכרים ומבוקשים כמו: סמסונג, Huawei, LG, סוני , OnePlus, HTC, Meizu, שיאומי, ועוד רבים וטובים. מערכת ההפעלה הזאת חרטה על דגלה פתיחות והתאמה למגוון עצום של מכשירים ודגמים שונים, וחנות האפליקציות של גוגל מכילה מיליוני אפליקציות שונות לכל צורך, מטרה ותקציב. כל יצרן מנסה לחשוב על עיצוב מקורי וייחודי למכשירים שלו ומכניס לתוכו כמה שיותר פיצ’רים מגניבים ואפשרויות מתקדמות שיבדילו אותו מכל השאר: זה אומר שתוכלו למצוא מכשיר אנדרואיד לכל צורך ושימוש. בין אם מדובר בטלפון סלולרי גדול עם מסך ענקי, מכשיר קטן וקומפקטי שנכנס בקלות לכיס, דגם בסיסי ומוזל או מכשיר דגל יוקרתי ומתקדם – תמיד תמצאו מכשיר אנדרואיד שיתאים לטעם האישי ולצרכים וההעדפות שלכם.
מערכת אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין בממשק שלה – תוכלו להחליף את כל תוכנות הבסיס המובנות באפליקציות חיצוניות לפי מה שמתאים לכם. בנוסף, תוכלו להתקין וידג’טים שונים, שהם יישומים בעמודי הבית של המכשיר שמציגים את התוכן הרלוונטי והחשוב ביותר עבורכם במקום האייקונים הסטנדרטיים. זה אומר שתוכלו לארגן, לסדר ולהחליף את כל היישומים, האייקונים והמסכים עד שתגיעו לתצוגה הנוחה והיעילה ביותר עבורכם. כמובן שאם אין לכם זמן וכוח לשחק עם ההגדרות ולבצע את כל השינויים האלה, תוכלו לשמור על ההגדרות המקוריות ולא לשנות שום דבר בממשק של מערכת ההפעלה.
בגלל שאנדרואיד פותחה על ידי חברת גוגל, תוכלו ליהנות מגישה מלאה לכל היישומים הפופולריים והשימושיים של גוגל כמו: ג'ימייל, יוטיוב, דפדפן כרום, החיפוש של גוגל, גוגל דרייב, וכו'.
הגרסאות העדכניות והאחרונות של מערכת ההפעלה אנדרואיד הן המתקדמות והמהירות ביותר, בעוד שהגרסאות ישנות יכולות להיות פחות נוחות לשימוש, אז תוודאו שגרסת האנדרואיד בסמארטפון שאתם שוקלים לרכוש תתמוך בצורה טובה בכל היישומים שאתם צריכים.
Apple iOS
אני בטוח שאין צורך להציג בהרחבה את הסמארטפון של חברת אפל – כולם מכירים את האייפון שטרף את כל הקלפים בשוק הטלפונים החכמים ושינה אותו לעד. האייפון נשאר פופולרי גם כיום ומדובר בבחירה מצוינת למכשיר הראשון שלכם.
מכשירי האייפון מריצים מערכת הפעלה מיוחדת שנקראת: "iOS" שחברת אפל פיתחה במיוחד עבור מכשירי החברה. היא מצטיינת בפשטות שימוש, עיצוב ברור וידידותי למשתמש וכמה אפליקציות ייחודיות כמו שירות המסרים המיידיים iMessage ומערכת מגע תלת מימדית לזיהוי עוצמת הלחיצה על המסך. חנות האפליקציות של אפל שנפתחה בשנת 2008 מציעה מגוון רחב של אפליקציות למשתמשי אייפון ועומדת תחת פיקוח מחמיר של אפל כדי להבטיח את האיכות הגבוהה ביותר.
עוד יתרון של מערכת ההפעלה iOS זאת תאימות מלאה עם מכשירים אחרים של אפל, כמו מחשבי מאק וטלוויזיות Apple TV. בגלל הפופולריות העצומה של הסמארטפונים של אפל, גוגל ומיקרוסופט מפתחות יישומים שתומכים גם במכשירי אייפון, מה שאומר שלא תצטרכו להסתמך על האפליקציות מהחנות של אפל בלבד.
מערכת הפעלה Microsoft Windows 10 למובייל
מדובר בגרסה בסיסית ומינימליסטית של תוכנת הווינדוס הוותיקה והטובה שכולנו מכירים מהמחשב שלנו. אם אתם מעריצים מושבעים של היישומים והשירותים הידועים והאהובים של חברת מיקרוסופט כמו אופיס , OneDrive, סקייפ ו-Xbox, כדאי ללכת על מכשיר שמריץ את מערכת ההפעלה הזאת. כיום, גרסת המובייל של הווינדוס 10 פונה בעיקר למשתמשים עסקיים ומציעה כלים ושירותים מועילים ושימושיים לחברות ולארגונים כמו שירותי סנכרון מידע, אבטחה מתקדמת ועוד. מערכת ההפעלה הזאת פחות פופולרית משתי המתחרות העיקריות שלה וחנות האפליקציות שלה סובלת ממבחר מוגבל ומצומצם יחסית לאנדרואיד ול-iOS. עם זאת, גרסת המובייל של הווינדוס 10 כמעט זהה לגרסה הרגילה שלה למחשב שולחני, מה שאומר שאם אתם משתמשים מנוסים ומיומנים של ווינדוס, תוכלו להתרגל במהירות למערכת ההפעלה בסמארטפון שלכם ותוכלו לתפעל אותו בעיניים עצומות.
בחירת גודל המסך המתאים והנכון עבורכם
גודל המסך של הסמארטפון משחק תפקיד חשוב בניידות, בנוחות השימוש ובקומפקטיות שלו. חשוב שתבחרו בחוכמה את גודל המסך המושלם לצרכים, להעדפות ולמטרות השימוש שלכם. בעיקרון, תוכלו לבחור בין שלוש רמות גודל שונות: מסך קטן (פחות מ-4.5 אינץ’), מסך בגודל בינוני (4.5-5.4 אינץ’) ומסך גדול (5.5 אינץ’ ומעלה). תחשבו האם אתם מעדיפים מכשיר קטן שנכנס בקלות לכיס ובקושי שוקל משהו שיהיה נהדר לביצוע שיחות, או שאתם זקוקים למכשיר גדול כבד ומגושם יותר עם מסך גדול, ברור ואיכותי שיספק חווית צפייה גלישה ומשחק מושלמת. או שאתם בכלל מחפשים טלפון נייד שיאזן בצורה טובה בין שני הקצוות האלה ויאפשר לכם ליהנות משני העולמות?
מסך קטן
אם אתם מחפשים טלפון נייד קומפקטי וקטן שלא תצטרכו להחזיק בשתי הידיים ותוכלו לקחת איתכם בנוחות מירבית לכל מקום אפשרי, תצטרכו ללכת על מכשיר עם מסך קטן. אם המכשיר שלכם לא מיועד לגיימינג או צריכת מדיה, חבל שתבזבזו את הכסף שלכם על מסך גדול. אם אתם משתמשים בסמארטפון שלכם בעיקר לשיחות, תבחרו במכשיר קטן שלא יכביד עליכם.
מסך בינוני
מדובר בקטגוריה פופולרית במיוחד. משתמשים רבים רוצים ליהנות ממסך איכותי וגדול מספיק בלי להקריב את הניידות ונוחות השימוש של הסמארטפון. כמה תותחים כבדים ולהיטי מכירות היסטריים כמו האייפון או מכשירי Galaxy S של סמסונג מגיעים עם מסך בגודל בינוני. תוכלו לאחוז בהם בנוחות ביד אחת (תלוי במיקום של כפתור ההפעלה) ולהקליד עם 2 אצבעות על מסך המגע (משהו שכמעט בלתי אפשרי לבצע במסך קטן). הם ייכנסו בקלות לתוך הכיס, אבל גודל המסך יאפשר לכם לצפות בסרטונים ולגלוש באינטרנט בלי לאמץ את העיניים.
מסך גדול
מכשירים עם מסך גדול יותר נקראים "פאבלטים" בגלל שהם משלבים בין סמארטפון לטאבלט. המכשירים הפופולריים והמבוקשים ביותר עם מסך גדול במיוחד הם דגמי ה-iPhone Plus, OnePlus, Galaxy Note ו-Huawei Mates, ומדובר במכשירים גדולים יותר שתצטרכו להחזיק בשתי ידיים. התצוגה הגדולה והמפורטת יותר מזכירה מחשב ומתאימה למשימות יומיומיות כמו גלישה באינטרנט, עריכת משחקים, ביקור ברשתות החברתיות וכו’. לסמארטפונים גדולים יותר יש מקום לסוללה עוצמתית ועמידה יותר וזה יתרון חשוב שצריך לקחת בחשבון. תוכלו להשתמש במכשיר שלכם הרבה זמן מבלי שתצטרכו לטעון אותו כל שעה.
גודל ומשקל
המסך משפיע על הגודל והמשקל הכולל של המכשיר. לאחרונה, מותגים מובילים כמו אפל, סמסונג ושיאומי החלו להיפטר מהמסגרת של המסך כדי לחסוך במקום ,ולדחוס מסך כמה שיותר גדול מבלי להגדיל את הגודל הפיזי של המכשיר. גודל המסך מספק רמז עבה למשקל המכשיר, וסמארטפון עם מסך גדול ורחב בדרך כלל יהיה כבד יותר – אין חוכמות. מסך קטן יותר זולל פחות חשמל, מה שאומר שגם סוללה קטנה יותר תספק את הסחורה. אם ניידות עומדת בראש סדר העדיפויות שלכם, עדיף ללכת על מכשיר עם מסך יחסית קטן שלא תופס הרבה מקום.
איכות המסך
תזכרו שאתם הולכים לבהות במסך של המכשיר במשך שעות ארוכות במצטבר ולהשתמש בו באופן יומיומי, לכן אסור להתפשר על איכות התצוגה, ומדובר בהיבט חשוב מאוד בכל סמארטפון. לכן, תבדקו לעומק מאפיינים חשובים כמו הרזולוציה של המסך, רמת הבהירות, איכות הצבע, זוויות הצפייה והטכנולוגיה שעומדת מאחוריו.
רזולוציה
HD: מדובר באיכות תצוגה של 720p, או במילים אחרות 1280 פיקסלים על הציר האנכי ו-720 פיקסלים על הציר האופקי. הרזולוציה הזאת מתאימה למסכים קטנים, אבל לא תספק את הסחורה עבור מסכים גדולים יותר, שם תוכלו להבחין בטשטושים וכתמים.
Full HD: הכוונה לרזולוציה של 1080X1920 פיקסלים, או בקיצור 1080p, והיא מספקת תמונה נהדרת על מסכים גדולים ומתאימה לרוב השימושים. תוכלו לראות בבירור את הטקסט המוצג על המסך בלי לאמץ את העיניים ולהשתמש בזכוכית מגדלת, וגם וידאו ותמונות ייראו נהדר. בנוסף, הביצועים של הסוללה שלכם לא יושפעו יותר מדי מאיכות התצוגה הזאת.
Quad HD: מדובר ברזולוציה של 2560×1440 פיקסלים, או 1440p. איכות התצוגה הזאת הפכה לסטנדרט של מכשירי פרימיום מתקדמים ויוקרתיים, והיא מספקת תמונה חדה ומפורטת במיוחד שמותאמת למסכים גדולים. מדובר ברזולוציה המושלמת למשקפי המציאות המדומה של סמסונג – גיר VR.
4K ומסכי העתיד: שוק הסמארטפונים לא עומד במקום, והמכשירים האלה לא מפסיקים להשתכלל, להתחדש ולהשתפר. גם הרזולוציה של מסכי הטלפונים החכמים הופכת לגבוהה, חדה ואיכותית יותר. המכשיר הראשון בעולם עם מסך ברזולוציית הזאת (3840×2160) היה סוני אקספריה Z5 שהושק בשנת 2015. גם היורש שלו – סוני אקספריה ZX, שיצא לשוק בשנת 2017 הגיע עם מסך של 4K וסיפק איכות תמונה חסרת תקדים. כמובן שהרזולוציה הגבוהה הזאת דורשת מעבד חזק במיוחד וסוללה עוצמתית והיא זוללת לא מעט מהמשאבים של המכשיר, אבל התמונה המפורטת והעשירה מפצה על זה בגדול.
צפיפות הפיקסלים
אבל איכות המסך לא תלויה אך ורק ברזולוציה שלו, ובמסכים גדולים יותר, מומלץ לבחור ברזולוציה גבוהה יותר. תזכרו שכל פגם קטן מייד יקפוץ לעין ויהיה בולט יותר, וזה עובד גם בכיוון השני – במסכים קטנים יותר, הרזולוציה משחקת תפקיד פחות דרמטי ומשמעותי. אז איך לאזן בין גודל המסך לבין רזולוציה האופטימלית? בנקודה הזאת צפיפות הפיקסלים (PPI) נכנסת לתמונה. המדד הזה מייצג את מספר הפיקסלים לאינץ’. לדוגמה, מסך 5.5 אינץ’ ברזולוציית Full HD מכיל 401 פיקסלים בכל אינץ’ רבוע. זה אומר שאם תרצו ללכת על מסך גדול יותר מבלי להתפשר על החדות של התמונה, תצטרכו לבחור במסך עם רזולוציה גבוהה יותר שיספק צפיפות פיקסלים זהה.
טכנולוגיית התצוגה
שני סוגי המסכים הנפוצים ביותר בעולם הסמארטפונים הם מסכי LCD עם פאנלים בטכנולוגיית IPS ו-AMOLED. מסכי LCD הם בחירה פופולרית במיוחד עבור טלוויזיות ומחשבים ניידים, ומדובר בשכבה של גבישים נוזליים שכלואה בין שתי יריעות דקיקות של זכוכית – תאורת רקע אחורית מאירה את הנוזל הייחודי הזה ויוצרת את התמונה על המרקע. מסך AMOLED פועל בצורה שונה לגמרי: פאנל תצוגה מהסוג הזה אינו זקוק לתאורה אחורית והאור מיוצר על ידי הפיקסלים עצמם המסוגלים להידלק ולהיכבות עצמאית. התוצאה היא צבעים עשירים ועזים יותר, תמונה בהירה במיוחד וזוויות צפייה רחבות. אבל, תוחלת החיים של מסכי AMOLED קצרה יותר מצג LCD רגיל. דגמי Galaxy S של מותג סמסונג ידועים במסך ה-AMOLED האיכותי שלהם. לכל אחד מסוגי המסכים האלה יש יתרונות וחסרונות משלו, אז תבחרו בטכנולוגיית המסך שמדברת אליכם וקולעת לטעם ולהעדפות שלכם.
עומק ודיוק הצבעים
אם אתם מתעסקים בעריכת וידאו או תמונות בסמארטפון שלכם, הגדרות הצבע של המסך משחקות תפקיד חשוב עבורכם, והדבר האחרון שאתם רוצים זה לקבל תמונה מלאכותית, מוגזמת ולא מחמיאה. האייפון למשל, ידוע בצבעים המציאותיים והמדויקים שהוא מספק. גם מותגים ידועים אחרים כמו סמסונג ו-OnePlus מציעים מצב תצוגה מיוחד שנקרא: “sRGB”. תוכלו לבחור בין צבעים חיים ועמוקים במיוחד לכיול של צבעים טבעי יותר.
עיצוב
עבור חלק מהאנשים, מדובר בהיבט החשוב ביותר בסמארטפון חדש – אף אחד לא רוצה לאכול אותה עם מכשיר מכוער, משעמם ושברירי שתתביישו להוציא מהכיס או לשים על השולחן בפגישה. חשוב שהמכשיר שלכם יהיה בנוי היטב מהחומרים האיכותיים והקשיחים ביותר שיש, ותזכרו שהחומרים שמהם המכשיר בנוי ואיכות ההרכבה שלו לא משפיעים על המראה החיצוני שלו בלבד, אלא קובעים את נוחות השימוש, העמידות וקלות התחזוקה שלו. דגמים יוקרתיים יותר עשויים ממתכת ומזכוכית, בעוד שדגמים בסיסיים וזולים יותר בנויים מפלסטיק פשוט. החדשות הטובות הן שתוכלו לרכוש דגם קשיח שישרת אתכם בנאמנות זמן רב בלי לקרוע את הכיס ולפשוט רגל. יצרנים כמו Maize, OnePlus, וואווי ושיאומי מציעים מכשירים מעולים במחיר נגיש ושווה לכל כיס.
מגוון רחב של נרתיקים, כיסויים ומגנים יאפשרו לכם לשדרג את המראה החיצוני של הסמארטפון ולהתאים אותו לטעם ולסגנון האישי שלכם.
המצלמה
המצלמה הפכה לחלק בלתי נפרד מהסמארטפון ועבור אנשים רבים מדובר במאפיין חשוב יותר מכוח ויכולות העיבוד של המכשיר. מי מאיתנו לא אוהב לצלם את עצמו עם הטלפון הנייד, לתעד אירועים חשובים ומרגשים ולחלוק בחוויות שעברו עליו עם חברים וקרובי משפחה? המכשירים החדשים מצוידים במצלמות מתוחכמות עתירות מגה פיקסלים, מייצבים למניעת תזוזות ורעידות בזמן הצילום וחיישנים מתקדמים לצילום איכותי בתאורה חלשה ובשעות הלילה.
מעבר למספר המגה פיקסלים, חשוב לשים לב למאפיינים נוספים שקובעים את איכות הצילום והיכולות של המצלמה: מפתח צמצם רחב, עדשות איכותיות, מהירות תריס גבוהה, מייצב מתקדם ומיקוד משופר. תוכלו להנציח את הרגעים המיוחדים והיקרים לליבכם בנוחות ובקלות מירבית. הרזולוציה של חיישני האייפון נמוכה יחסית בהשוואה למכשירי אנדרואיד מתחרים, אבל עדיין תוכלו ליהנות מתמונות טובות שתוכלו להתגאות בהן. מעבר למפרט הטכני היבש, תעברו על כמה תמונות שצילמתם עם הסמארטפון שלכם: זה יאפשר לכם לקבל טעימה מהיכולות של המכשיר ויעזור לכם להחליט האם הוא באמת מתאים אל מה שאתם מחפשים לעשות עם המצלמה שלו.
עוד נתון שחייבים לבדוק הוא מנגנון הייצוב של המצלמה – מנגנון ייצוב איכותי ואמין יכול לשדרג את התמונות שאתם עושים עם המכשיר ולהקפיץ אותן לרמה הבאה. גם אם הידיים שלכם רעדו, תוכלו להשיג תמונה ברורה ומדויקת בלי טשטושים ומריחות בכל סביבה ותנאים של תאורה. דגמים מתקדמים יותר מאפשרים לבצע כוונון ידני והתאמה אישית של הגדרות המצלמה כמו: איזון הלבן, פוקוס ידני, רמת החשיפה והרגישות לאור (ISO). זה יכול להיות מועיל ושימושי במיוחד לצלמים מיומנים ומנוסים יותר שיודעים מה הם עושים.
דגמי הפרימיום של אפל, וואווי ו-LG מגיעים עם מצלמה אחורית כפולה. כל יצרן מנסה לספק את איכות הצילום הטובה ביותר ולהפוך את הסמארטפון שלו לתחליף ראוי למצלמה הדיגיטלית. המצלמה השנייה של האייפון משפרת את טווח הזום ומשמשת לתמונות תקריב או לתמונות פורטרט עם רקע מטושטש. LG משלב בין שתי מצלמות במכשירים שלו כדי לאפשר זוויות צילום רחבות במיוחד. הדגמים החדשים ביותר של מותג וואווי משלבים בין מצלמה צבעונית ומצלמת מונוכרום (שחור לבן) כדי להשיג תמונה מדויקת ומציאותית יותר.
אם אתם חובבי צילומי סלפי ומעבירים זמן רב בשיחות וידאו עם חברים ובני משפחה, תלכו על מכשיר עם מצלמה קדמית איכותית בעלת רזולוציה גבוהה.
מעבד
מעבד איכותי יקצר את זמן הפתיחה והטעינה של אפליקציות ויישומים בסמארטפון, יעזור לכם להריץ משחקים בגרפיקה עשירה וקצב פריימים גבוה יותר, לערוך תמונות במהירות שיא ולגלוש בצורה חלקה באינטרנט ללא תקיעות ותקלות. מעבד חדשני ומתקדם ישפר את מהירות העבודה של המכשיר, ישדרג את הביצועים שלו ויהיה חסכוני יותר מבחינה אנרגטית לעומת מעבדים מיושנים יותר.
כדי להשוות בין הביצועים והיכולות של מעבדים שונים, תצטרכו לבדוק שלושה מדדים חשובים:
מספר הליבות
בעוד שהוויכוח הבלתי נגמר בנוגע לתצורה העדיפה והיעילה ביותר – מספר קטן של ליבות מהירות או מספר גדול יותר של ליבות איטיות, נמשך בכל הכוח ורחוק מהכרעה, אף אחד לא מתווכח עם העובדה הבאה: מעבד מרובה ליבות מתמודד בצורה טובה ויעילה יותר עם ריבוי משימות. במקום שכל העומס ייפול על ליבה אחת בודדת שתצטרך לטפל בכל המשימות בבת אחת, ריבוי ליבות מאפשר לחלק את כל המשימות השונות, לקצר תהליכים ולייעל את התפקוד של הסמארטפון. לעתים קרובות, הליבות של המעבד מתחלקות לשני סוגים: מצד אחד יש ליבות "חסכוניות" שמטפלות ביישומים קלים ובפעולות בסיסיות ושוטפות שאינן זוללות המון חשמל ומשאבים, ומצד שני כשצריך להעלות הילוך ולהתמודד עם יישומים כבדים ומשימות תובעניות ומורכבות במיוחד, הליבות "העוצמתיות" נכנסות לפעולה.
מהירות שעון
המדד הזה מציין את יכולת החישוב (סיבובי השעון) של המעבד. מעבד עם מהירות שעון גבוהה יתמודד עם המשימות המוטלות בפניו במהירות מסחררת. מעבדים מתקדמים ומהירים במיוחד מגיעים למהירות שעון הרבה יותר גדולה מ-2GHz.
סוג הליבות
לא כל סוגי הליבות בשוק שוות מבחינת הביצועים והיעילות שלהן, ממש לא: מעבד עם ארבע ליבות מהירות יספקו ביצועים מהירים יותר משמונה ליבות איטיות. חלק מהמותגים המובילים, כמו אפל, וואווי וסמסונג עברו לפתח מעבדים משלהם במקום לסמוך על מעבדים מוכנים של יצרנים כמו קוואלקום ומדיאטק. בזמן שהמעבדים של אפל משאירים אבק לכל המתחרים בשוק כבר כמה שנים ברציפות, בין מכשירי האנדרואיד הדגמים של וואווי וסמסונג מצטיינים בגזרת המעבדים. גם סדרת Snapdragon 800 של חברת קוואלקום מספקת ביצועים יוצאי דופן. עוד שיקול חשוב שאסור לפספס זאת צריכת האנרגיה של המעבד, ואם אתם רוצים למצוא את האיזון המושלם בין חיי סוללה ארוכים לעבודה מהירה וחלקה, תשימו לב למעבדים מסדרת Snapdragon 600 של חברת קוואלקום.
זיכרון RAM
בדיוק כמו במחשב נייד או שולחני, מדובר בזיכרון המשמש לפעולות של המכשיר. מדובר במרכיב מכריע לריבוי משימות, התמודדות עם אפליקציות כבדות ותובעניות ועבודה חלקה ויעילה של המכשיר. דגמים בסיסיים ופשוטים יותר מגיעים עם זיכרון RAM בנפח של 1GB ומטה. זה מספיק לשיחות והודעות טקסט, אבל לא יספק את הסחורה לגיימרים כבדים שמשחקים במשחקים חדשים מהטלפון הנייד, גלישה יומיומית באינטרנט והתקנת אפליקציות של רשתות חברתיות. מכשירי דגל מתוחכמים כמו הגלקסי S9 מגיעים עם זיכרון פנימי בנפח 4GB וגרסת S9+ המשופרת מציעה זיכרון RAM בגודל של 6GB.
נפח אחסון
משחקים רציניים וסרטוני וידאו או תמונות ברזולוציה גבוהה יכולים לתפוס הרבה יותר מ-1GB. זה אומר שתצטרכו המון מקום פנוי כדי לשמור אותם על המכשיר שלכם. כשמדובר בזיכרון פנימי, כמה שיותר – ככה יותר טוב. מכשירים ברמת מחיר בינונית מגיעים עם נפח אחסון מינימלי של 16GB, כשיותר ויותר סמארטפונים מציעים 32GB. המכשירים המתקדמים והיוקרתיים ביותר מגיעים עם זיכרון פנימי בגודל 64GB או 128GB.
חלק מהמכשירים כוללים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון חיצוני של Micro SD. עם זאת, זה לא תמיד רעיון טוב לשמור את כל הקבצים והיישומים שלכם על כרטיס מיקרו SD – הוא נחשב לאמצעי אחסון פחות אמין ויעיל מהזיכרון הפנימי המובנה בסמארטפון. קחו בחשבון שחלק מהמכשירים אינם תומכים בכרטיס זיכרון, למשל, אייפון מגיע בלי חריץ לכרטיס Micro SD, ככה שתבדקו היטב שנפח האחסון הפנימי שלו מספיק לצרכים שלכם.
אל תשכחו שתוכלו לשמור חלק מהתמונות, הסרטונים וקבצי המוזיקה שלכם אונליין באמצעות שירותי ענן כמו iCloud, ספוטיפיי, ודרופבוקס – הם יאפשרו לחסוך מקום בשטח האחסון של המכשיר שלכם.
סוללה וטעינה
אורך חיי הסוללה תלוי במגוון רחב של גורמים שונים כמו גודל המסך של המכשיר ורמת הבהירות שלו, סוג המעבד ומערכת ההפעלה, ומעל הכל – גודל ועוצמת הסוללה עצמה. זמן שימוש של 8 שעות ומעלה בהתחברות לרשת 4G נחשב לנתון לגמרי לא רע. מומלץ לבחור בסוללה עם קיבולת של 3,000mAh ומעלה. מן הסתם, מכשירים גדולים יותר יבואו עם סוללות גדולות ועוצמתיות יותר ולא צריך להיות גאון גדול כדי להבין את זה. לכן, דגמים עם מסך גדול יחסית כמו המכשירים של המותגים וואווי ומייזו מגיעים עם סוללה בעלת קיבולת של 4,000mAh ומעלה. אני בטוח שלא צריך לספר לכם עד כמה זה מבאס ומתסכל כשהסוללה מתרוקנת ברגע הכי פחות מתאים וצריך להתרוצץ ולשבור את הראש איפה אפשר להטעין את המכשיר שלכם. מה שכן, יותר ויותר דגמים מציעים אפשרות טעינה מהירה, ויכול להיות שזה מגיע על חשבון הקיבולת והעוצמה של הסוללה, אבל תוכלו לטעון את המכשיר במהירות הבזק ולהיות בטוחים שהוא תמיד יעמוד לרשותכם בכל מקרה חירום. המותגים הכי פופולריים וגדולים כבר מציעים את האופציה הנוחה הזאת. סמסונג, וואווי, וואן-פלוס, מייזו, LG, HTC, וסוני הם רק חלק מהמותגים שהצטרפו למועדון המכובד הזה. חשוב להדגיש שבדרך כלל תצטרכו מטען ייעודי בשביל הפעולה הזאת, ככה שרוב הסיכויים שלא תוכלו להשתמש במטען של יצרן אחר כדי לטעון במהירות את הסמארטפון שלכם.
אם אתם רוצים להאריך את חיי הסוללה של המכשיר, תוכלו להשתמש במטען נייד או סוללת גיבוי – הם יסגרו את הפינה כשאתם חייבים לטעון בדחיפות את המכשיר "על הדרך" ומחוץ לבית. אם אתם משתמשים בסמארטפון לניווט והתמצאות בדרכים, אל תוותרו על מטען לאוטו – שני האביזרים השימושיים האלה יקלו על השימוש בטלפון הנייד שלכם בנסיעות וטיולים. מה שכן, חשוב לציין שכמעט ולא ניתן למצוא כיום מכשירים בעלי סוללה נשלפת, מה שאומר שהחלפת הסוללה צריכה להתבצע על ידי טכנאי מוסמך.
טעינה אלחוטית
נכון שמדובר בפיצ’ר לא הכרחי שאפשר להסתדר בלעדיו, אבל הוא יהפוך את החיים שלכם להרבה יותר נוחים ופשוטים. במקום לחפש שקע זמין ולהתעסק עם המטען המסורבל, תוכלו לטעון את המכשיר בצורה אלחוטית. סדרת "גלקסי S" הפופולרית של חברת סמסונג תומכת בטעינה אלחוטית ללא חיבור פיזי של המכשיר לשקע הטעינה.
מנגנוני אבטחה
זיהוי פנים
מדובר בטכנולוגיה חדשנית שפותחה בשנים האחרונות: היא מאפשרת לפתוח את נעילת המסך של הסמארטפון בצורה מהירה ופשוטה במיוחד – כל מה שתצטרכו לעשות זה פשוט להסתכל על המכשיר. זה הרבה יותר נוח ויעיל מהקלדת סיסמאות או שרטוט צורות משונות שאתם יכולים לשכוח. זה נשמע כמו מדע בדיוני, אבל חלק מהמכשירים מציעים את האפשרות המתקדמת הזאת כבר כמה שנים טובות. למשל, האייפון X מאפשר לכם לפתוח את המכשיר עם חיוך ומבלי להזיז אצבע באמצעות שילוב של מקרן אינפרה-אדום וחיישן מיוחד שיוצר 30,000 נקודות אור אינפרה-אדום על פניו של המשתמש.
סריקת רשתית
מדובר בדרך נוספת להשיג גישה מאובטחת למכשיר שלכם. בדומה למנגנון זיהוי תווי הפנים, כל מה שתצטרכו לעשות כדי לשחרר את נעילת המכשיר ולקבל גישה מלאה, זה פשוט להסתכל על הסמארטפון. למרות שמדובר בטכנולוגיה יחסית חדשה, היא נחשבת אמינה ומדויקת במיוחד. דגימה אקראית של יכולות המערכת המתוחכמת הזאת הראו שהיא לא טעתה אפילו פעם אחת מתוך 2 מיליון ניסיונות! ככה שמדובר בפיתוח מבטיח שכדאי לשים עליו עין (ניסיתי להיות שנון).
זיהוי טביעת אצבע
מנגנון האבטחה המתוחכם הזה הפך לפופולרי במיוחד לאחר השקתו של האייפון 5S שהציג לעולם את חיישן ה-Touch ID המתקדם. מדובר בשיטה מהירה, נוחה ובטיחותית יותר לפתוח את נעילת המכשיר שלכם. אחרי הכל, סיסמה אפשר לפרוץ, אבל טביעת אצבע הרבה יותר קשה לזייף. מנגנון סריקת טביעת האצבע של אפל משמש גם לרכישת פריטים בחנות האפליקציות של אפל. מאז שהמנגנון הזה הושק בקול תרועה רמה וזכה לפידבק חיובי ממשתמשים רבים, יצרנים רבים החלו לשלב קורא טביעת אצבע במכשירים שלהם. אם פעם היה מדובר בפיצ’ר אקסקלוסיבי ומתקדם שניתן היה לפגוש בכמה סמארטפונים יוקרתיים ומתוחכמים במיוחד, כיום גם דגמים בסיסיים וזולים יחסית מציעים את האפשרות הזאת. אז נכון שלא מדובר במנגנון היעיל והמדויק ביותר שישים סוף לכל בעיות ופרצות האבטחה שלכם, אבל מדובר במנגנון נוח להגנת הסמארטפון שלכם, ובשורה התחתונה, זה עדיף על לא לנעול את המכשיר שלכם בכלל.
מותגים מובילים של מכשירי אנדרואיד
למרות שיש מבחר עצום של סמארטפונים שמריצים את מערכת ההפעלה אנדרואיד, זה ממש לא אומר שכל המכשירים האלה זהים מבחינת המאפיינים, הביצועים והיכולות שלהם. הדגמים השונים רחוקים שנות אור אחד מן השני ויכול להיות הבדל של שמיים וארץ ברמת היעילות, האיכות ונוחות השימוש שלהם. השוק מוצף במגוון אינסופי של מותגים אלמוניים וחובבניים שאף אחד לא שמע עליהם, אז כדי שלא תפלו על חתול בשק שלא יחזיק להרבה זמן ויתקלקל תוך כמה שבועות או חודשים, מומלץ ללכת על מכשיר איכותי של מותג מקצועי ומנוסה עם רקורד מוכח בתחום. אז בואו נתרשם ממה שיש להציע לכמה מהחברות הגדולות והידועות
סמסונג
החברה הזאת מייצרת סמארטפונים מהשורה הראשונה שמגיעים עם כל הטכנולוגיות החדשניות והשכלולים האחרונים. תג המחיר שלהם הוא לרוב 30% זול יותר ממכשירי אפל והם נותנים פייט צמוד לאייפון.
אם אתם מחפשים את מכשיר האנדרואיד הכי טוב, אחד ממכשירי הדגל של סמסונג יכול להיות ההימור הטוב והבטוח ביותר שלכם. אל תתפתו לחסוך כמה גרושים על הדגמים הבסיסיים והמוזלים של החברה ותבחרו בסדרות העלית הידועות שלה: Galaxy S ו-Note. אני לא ממליץ ללכת על המכשירים הפשוטים של סמסונג שמרגישים הרבה פחות איכותיים ונוחים לשימוש, והבעיה בדגמים הזולים היא שתצטרכו לשלם אקסטרה על שם המותג הנוצץ והאטרקטיבי מבלי לקבל תמורה מלאה לכסף שלכם.
אם אתם רוצים לחסוך כסף, זה רעיון הרבה יותר חכם להמתין בסבלנות ולרכוש דגם איכותי שיצא בשנה שעברה, כי תוכלו לרכוש סמארטפון מעולה בהנחה יפה ובמחיר משתלם.
סוני
ימי הזוהר של המותג הזה נשארו מאחור והפופולריות שלו נמצאת בדעיכה מסוימת, אבל מכשירי Sony Xperia מספקים מפרט לגמרי לא רע, מסתנכרנים עם מוצרים אחרים של מותג סוני וזכו לביקורות טובות ושבחים רבים על איכות המסך והמצלמה שלהם.
חברת סוני מטמיעה בסמארטפונים שלה פיתוחים מתקדמים וטכנולוגיות חדשניות שפותחו עבור הטלוויזיות והמצלמות הדיגיטליות האיכותיות של החברה, וכנראה שזה מסביר את האיכות הגבוהה של המצלמות והמסכים במכשירים של סוני.
דגם Xperia 1 שהחברה השיקה לאחרונה בולט בנוף בזכות המסך הענק והעיצוב הייחודי שלו, אבל בדומה לשאר מכשירי מותג סוני, מדובר בתענוג די יקר.
Huawei
ייתכן שמדובר בשם פחות מוכר ונוצץ בהשוואה לשאר השחקנים הבולטים בשוק, אבל החברה הזאת בנתה לעצמה מוניטין חיובי באמצעות שילוב מנצח של מפרט טכני מתקדם ומחיר ידידותי לכיס.
נקודת החולשה של מכשירי החברה הזאת הוא הממשק הפחות מלוטש ומפותח יחסית למותגים ידועים אחרים, והוא טיפה פחות זורם ויעיל מסמארטפונים אחרים. אין שום בעיה עם המראה של מכשירי וואווי או עם איך שהם מרגישים ביד, אבל הם די ממוצעים וסטנדרטיים ולא מצליחים להתעלות על האפשרויות האחרות בשוק.
לאחרונה החברה הסתכסכה עם גוגל ונפרדה מתוכנת ההפעלה הפופולרית אנדרואיד, מה שאומר שתצטרכו להתרגל לתוכנה חדשה ולא מוכרת שיכולה לבלבל משתמשים חדשים.
היצרן הזה מצליח לספק מפרט מרשים עם פיצ’רים מתקדמים במחיר סביר והוגן וזה הקלף המנצח שלו. דרך אגב, המצלמות של חברות וואווי עוקפות בסיבוב את רוב המתחרים בשוק.
OnePlus
החברה הסינית הזאת קלעה בול כבר עם הסמארטפון הראשון שהוציאה לשוק. מכשיר OnePlus One שהושק בשנת 2014 זכה להצלחה עצומה והקפיץ את הפופולריות של מותג וואן-פלוס לשיאים חדשים. ייתכן שמדובר באלטרנטיבה הטובה ביותר לשחקנים העיקריים והדומיננטיים ביותר בשוק כמו אפל או סמסונג.
גולת הכותרת של מכשירי החברה זאת גרסת האנדרואיד הייחודית והמקורית שהיא פיתחה: מערכת ההפעלה הבלעדית שתמצאו אך ורק במכשירים של OnePlus מספקת התאמה אישית רחבה ומקיפה במיוחד של ממשק המכשיר, ותוכלו לשלוט בעיצוב ובמראה שלו ולהתאים אותו לצרכים ולהעדפות שלכם.
מכשירי החברה מצטיינים באיכות בנייה יוצאת דופן. למרות שהמפרט והמאפיינים שלהם לא נופלים משאר המתחרים בשוק, הסמארטפונים של OnePlus מגיעים במחיר הרבה יותר אטרקטיבי וחסכוני.
במקום ללכת על המובן מאליו ולקפוץ על אחד ממכשירי הדגל של אפל או סמסונג, תוכלו לבחור באחד המכשירים האיכותיים של OnePlus ולחסוך כמה מאות שקלים לפחות.
כשהחברה שפיתחה את מערכת ההפעלה אנדרואיד הכריזה שהיא עומדת להשיק סמארטפון משלה, הציפיות מהמכשיר המסקרן היו בשמיים. החדשות הטובות הן שהסמארטפון של גוגל שנקרא Pixel הצדיק את המוניטין של החברה והתקרב לשלמות: מפרט טכני מרשים, מעבד מהיר ויעיל ואחת מהמצלמות הטובות ביותר בשוק, הם רק חלק מהדברים שהפכו את המכשיר הזה לבחירה מעולה.
אבל לא הכול מושלם עם הפיקסל, ודווקא המסך אכזב בגדול. כשהמתחרים העיקריים מתגאים במסכים נטולי שוליים שמספקים תצוגה חסרת תקדים, גוגל נפלה בהיבט הזה וסיפקה מסך בינוני עם עיצוב קצת מיושן. למרות שציפינו להרבה יותר מהמסך, עדיין מדובר באחלה סמארטפון עם ביצועים מעולים. ואם איכות הצילום של הטלפון הנייד נמצאת בראש סדר העדיפויות שלכם, הפיקסל של חברת גוגל יספק את הסחורה.
מוטורולה
החברה הוותיקה שפעם הייתה ידועה בסמארטפונים המתקפלים שלה בצורת צדפה מנסה להמציא את עצמה מחדש. כיום, היא מציעה כמה מכשירים לגמרי לא רעים עם יחס מעולה של תמורה למחיר. הדגם הכי זול עולה פחות מ-800 שקל, מה שיכול לדבר לאנשים עם תקציב מוגבל ונמוך. החברה השיקה מחדש את סדרת RAZR המיתולוגית, רק שהפעם כל החלק הפנימי של המכשיר הוא מסך אחד מתקפל.
הטלפונים הניידים של מוטורולה הם לא הכי יפים או חדשניים שיש, אבל הם בנויים היטב מחומרים איכותיים והם פשוטים לתפעול, ואם תקנו ישירות מהאתר הרשמי של היצרן, תוכלו למצוא כמה מבצעים אטרקטיביים ואפשרויות מיוחדות.
בדומה למכשירים של OnePlus, גם הדגמים החדשים של מוטורולה משלבים בין איכות גבוהה למחיר משתלם ומפתיע.
Honor
המותג הזה שנמצא בבעלות של חברת Huawei מתמחה בסמארטפונים ברמת מחיר בינונית וזולה. מכשירי החברה זוכים להערכה רבה מהמומחים בתחום וכל אתרי הגאדג’טים והטכנולוגיה לא מפסיקים להלל אותם.
לא מדובר במותג מפורסם שכל אחד מכיר, אבל המכשיריםם של החברה הפחות ידועה הזאת עושים את העבודה בלי כל הרעש והצלצולים שמסביב. אם אתם רוצים לרכוש מכשיר איכותי עם מצלמה ומסך מעולים בלי לרוקן את הארנק, שווה לשים לב למכשירים של מותג הונור.
HTC
החברה הזאת אחראית למכשיר האנדרואיד הראשון אי פעם (דגם T-Mobile G1) והיא ממשיכה ליצור מכשירים עמידים ואמינים גם היום. בניגוד ליצרנים אחרים שמתמחים ביחסי ציבור ומתמקדים בגימיקים שיווקיים, הסמארטפונים של HTC מצטיינים בכל ההיבטים הבסיסיים והחשובים ביותר, גם אם הם נמצאים הרחק מאור הזרקורים.
כמובן שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו את מכשירי הדגל היוקרתיים של החברה: הדגמים U11 ו-U12, אבל בקו המוצרים המגוון והרחב של החברה תמצאו מכשירים מעולים במחירים נגישים יותר. הסמארטפונים של HTC מצטיינים בממשק נוח וידידותי לשימוש, איכות בנייה יוצאת דופן ומצלמות טובות, מה שהופך אותם להשקעה מעולה שלא תצטערו עליה.
LG
החברה הקוריאנית המפורסמת מנסה לשים סוף לשליטה של מותג סמסונג בשוק הסמארטפונים. בשנים האחרונות, היא ניסתה לשלוף כמה קלפים מנצחים מהשרוול ולכבוש את השוק באמצעות כמה פיתוחים חדשניים וטכנולוגיות יוצאות דופן.
הגישה היצירתית של החברה וההתעקשות שלה לחשוב מחוץ לקופסה הובילו לפיתוח הדגם LG G5 – הסמארטפון המודולרי הראשון. החידוש המהפכני במכשיר זה המבנה הייחודי שמאפשר לפרק ולהרכיב לתוכו רכיבים ואביזרים שונים. העיצוב המקורי הכה גלים בשוק הסמארטפונים הרדום והמנומנם, אבל לא הצליח להתרומם ולדבר אל קהל לקוחות מספיק גדול.
החברה לא התייאשה מהכישלון ופיתחה כמה מכשירי דגל מוצלחים יותר כמו ה-G6 שהציג מסך ייחודי בעל אורך ורוחב זהה. הרעיון המבריק הזה הפך לפתרון מושלם לריבוי משימות והקל על ביצוע כמה פעולות במקביל. גם היורשים של הדגם המצליח הזה – מכשירי G7 ו-G8 הציגו ביצועים מצוינים.
באופן כללי, המכשירים של LG מספקים את אחת מהתצוגות הטובות ביותר בשוק, אבל לא הייתי מצפה לפחות מזה מיצרנית טלוויזיות בין הכי טובות שיש. גם המצלמות מצטיינות באיכות יוצאת דופן והמון מחשבה הושקעה בתכנון הממשק של המכשיר עצמו.
ההמלצה שלי היא לא לרכוש את הדגמים המתקדמים והחדשים ביותר של LG רגע אחרי שהם יצאו לשוק – עדיף להתאזר בסבלנות ולחכות כמה חודשים. המחירים שלהם יצנחו במהירות עם הזמן ותוכלו לרכוש סמארטפונים מעולים עם מפרט מדהים במחיר סביר והוגן.
סמארטפון – שאלות ותשובות
מה עדיף, אנדרואיד או אייפון?
זאת כנראה שאלת השאלות הכי גדולה בעולם של הטלפונים הניידים. והתשובה היא: תלוי מה אתם מחפשים. היתרון של האנדרואיד הוא שמדובר במערכת פתוחה שאיתה אתם יכולים לעשות כמעט כל מה שאתם רוצים, ואין לה יותר מדי הגבלות. המערכת של האייפון לעומת זאת (iOS), היא מאוד מוגבלת מבחינת הגדרות אישיות, אבל נחשבת למערכת הכי נוחה וידידותית למשתמש. כדי לקבל את התשובה למקרה הספציפי שלכם, קודם כל אתם צריכים להבין את מטרת השימוש שלכם, ורק אז לקבל החלטות.
עד כמה הסמארטפונים של חברת שיאומי טובים?
הם מצוינים. שיאומי הוכיחה את הבלתי יאמן: שחברה סינית יכולה לייצר מכשירים זולים, איכותיים, שלא נופלים (ולפעמים אפילו מתעלים), על המתחרים הכי גדולים שיש בשוק. אם אתם מחפשים מכשיר איכותי במחיר שובר שוק – כדאי לכם מאוד לבדוק את המכשירים של חברת שיאומי.
על מה צריך להסתכל כשקונים סמארטפון חדש?
כשקונים טלפון נייד חדש חשוב להסתכל על הדברים הבאים: עיצוב, מסך, נוחות שימוש, מערכת הפעלה, איכות המצלמה, חומרה ושבבים, וכמובן המחיר. כל אלה משתנים בהתאם למטרת השימוש שלכם (האם אתם הולכים להשתמש בו לעבודה או משהו אחר?) והתקציב.
מה הוא הגודל האופטימלי למסך של סמארטפון?
כיום רוב המכשירים מגיעים עם מסכים בגודל של 5-6.6 אינץ', לכן מדובר בגודל דיי סטנדרטי שלא עושה הרבה הבדל. מה שכן, במידה ואתם מחפשים מכשיר לעבודה, באופן אישי אני הייתי הולך על מסך גדול יותר.
עדיף לקנות סמארטפון בארץ או בחו"ל?
קודם כל, אין המלצה גורפת, ותמיד צריך להשוות מחירים. בחלק מהמקרים בהחלט עדיף להזמין טלפון נייד מחו"ל בזכות המחיר הזול וההתחייבות של חלק מהיבואנים לתקן מכשירים שנרכשו במדינות אחרות. לעומת זאת, במקרים מסוימים ההבדל במחיר הוא מאוד קטן ועדיף כבר לקנות בארץ. כל מקרה לגופו.
סמארטפון: סיכום ושורה תחתונה
טלפון נייד זה משהו שכל אחד צריך, בעיקר בשנת 2024. קשה לתאר את החיים שלנו בלי המכשיר הזה שאנחנו בקושי מוציאים מהיד. אבל, מה קורה כשהגיע הזמן לשדרג את הסמארטפון המיושן שלכם שכבר מתחיל לקרטע ולזייף? איך לבחור את הדגם המושלם שיקלע בול לצרכים ולהעדפות שלכם? השוק מוצף במגוון רחב של מכשירים שונים ומשונים, מה שרק מקשה על ההחלטה שלכם והופך את בחירת המכשיר הבא שלכם לאתגר לא קטן.
אבל, אני בטוח שהמדריך הזה יהפוך את החיים שלכם להרבה יותר קלים ויעזור לכם למצוא את המכשיר האחד והיחיד שיהיה בו את כל מה שאתם מחפשים, ועכשיו אתם יודעים איך לקנות את הסמארטפון המתאים עבורכם בלי לבזבז כסף על פיצ’רים מיותרים שאתם בכלל לא צריכים. במקום לסמוך על הרצון הטוב של המוכר (כן בטח) ולהתפלל שתעשו את הבחירה הנכונה, תוכלו לעשות בחירה חכמה ומושכלת במכשיר מעולה שיתאים לכם כמו כפפה ליד.
המלצת על Xiaomi Mi 10T אבל אשמח אם תוכל לציין איזה בדיוק כי יש כמה דגמים למכשיר הזה:
Mi 10T pro 5G 256GB
Mi 10T pro 5G 128GB
Mi 10T 5G 128GB +8 GB או
Mi 10T 5G 128GB + 6GB
תודה
שלום עדיאל,
כמו שאתה רואה ישנם אופציות שונות למכשיר וכל אחת מהם מתאימה לאנשים שונים לפי הצרכים שלהם.
במידה ואתה אוהב לאחסן קבצים ותמונות רבות על המכשיר שלך, שווה לשקול מכשיר עם נפח אחסון גדול יותר.
אבל אכן מדובר במכשיר מעולה בוריאציות שונות, אין ספק שתהנה ממנו!
הי כתבה מועילה ביותר .עשה לי סדר בכל המושגים .
אני בדיוק בחיפוש אחר טלפון שיתאים לצרכים שלי וקיבלתי מושג……
למרות זאת לא מצליחה למצוא טלפון (מעוניינת בשיאומי)עם מסך לא גדול ושתומך בnfc .לצערי גם אם מצאתי כמה מכשירים מתאימים מבחינת גודל אך ללא nfc .אז במידה ויש לך המלצה בשבילי (מסך לא גדול, טלפון לא כבד, תומך nfc) אשמח לקבל ממך .
היי אתי,
תודה על הפרגון!
לגבי הטלפון, זה מאוד תלוי איך את מגדירה "מסך לא גדול"?
לשיאומי יש למשל את ה-Redmi 9C שתומך ב-NFC.
המסך שלו גדול מדי בשבילך?
אשמח לעזרה.אני צמודה לאנדרואיד.במקצועי אני מאפרת וחשובה לי המצלמה שתהיה ברמה גבוהה. איזה מכשיר בעל המצלמה הכי טובה והאם יש מתחרה ראוי לאייפון בצילום?
היי שולי,
אין מתחרה ראוי לאייפון בצילום לדעתי,
עם זאת הייתי אומר שהמצלמה של ה-Google Pixel 6 היא הכי טובה שיש באנדרואיד.
תודה על הכתבה המפורטת. עושה סדר למתחילים
בכיף דגנית, תודה על הפרגון!
אחלה כתבה עזרתם לי מאוד לעשות סדר ולקבל מושג ברור ליתרונות וחסרונות של כל מכשיר. הסקירה של החברות מעולה. תודה
איזה כיף לשמוע, תודה רבה על הפרגון!
הי, תודה על הכתבה המעולה. אני עם גלקסי 20S וחשבתי לשדרג לS21 -התבאסתי מעיניין ממשק מסורבל ומוזר שציינת- זה שונה ממה שיש כיום ב 20 ? תוכל לפרט בבקשה?
הי, תודה על ההשקעה,העזרה וההסברים שבכתבה.
שאלה- האם יש סיכוי שיגיע טלפון עם טעינה מהירה של 120 + זיכרון 512 + כרטיס הרחבת זכרון? 🤞
ברור
בוקר טוב, כתבה סופר מעניינת פותחת זוויות ראייה והבנה! יחד עם זאת אני כחובב צילום מובהק + עבודה עם מצגות בפאורפוינט ומערכות מיקרוסופט השונות, אשמח להמלצתך בהתלבטות בין סמסונג S24 לפיקסל 8 פרו, 256 בשניהם לפחות. תודה ושבת שלום
וואו זה תלוי בכלכך הרבה פקטורים רק בקטע של עולם הצילום
תשלח לנו מייל בפרטי וננסה לעזור לך לפי כמה פרמטרים
בברכה
טום
זה תלוי בכלכך הרבה פרמטרים – תשלח לנו בבקשה את העדפות שלך ונגיב לך בצורה יותר מדויקת
בברכה
טום