הדרך הטובה, הנוחה והמשתלמת ביותר להזרים תכנים מהמחשב והסמארטפון ישירות לטלוויזיה היא להשקיע בסטרימר שיאומי איכותי שיאפשר לכם ליהנות מהסרטים, הסדרות והמשחקים האהובים עליכם במינימום זמן ומאמץ.
הסטרימר מגיע עם מערכת ההפעלה Android TV המותאמת במיוחד לשימוש במסך הטלוויזיה.
למרות ההצלחה המסחררת של דונגל Chromecast, סטרימרים אחרים של גוגל המבוססים על Android TV לא הצליחו להתרומם ולהמריא, אבל החדשות הטובות הן שכמה מותגים אחרים הרימו את הכפפה ושיחקו אותה עם סטרימרים מעולים שיהפכו לחברים הכי טובים שלכם בסלון.
אם אתם מחפשים סטרימר מעולה שישדרג את הטלוויזיה שלכם ויהפוך אותה למכונת בידור משומנת ומשוכללת במחיר שפוי שלא יקרע לכם את הכיס, לחברת שיאומי יש בול את מה שאתם צריכים. המוצרים המצוינים של היצרנית הסינית הפופולרית הזאת משלבים ביו איכות גבוהה וקדמה טכנולוגית למחירים נוחים ומתאימים לכל כיס.
המוצרים של המותג המבוקש זוכים לביקורות מעולות ומספקים תמורה טובה לכסף שלכם. הפופולריות שלהם הולכת וצוברת תאוצה גם בישראל והם נחטפים במהירות מהמדפים.
בין אם אתם רוצים לחבר את הטלוויזיה לאינטרנט ולשוטט באפליקציות ובאתרים המועדפים עלים בלי לקום מהספה בסלון, לזכות בגישה מיידית למגוון אינסופי של תכנים שונים בלי להוציא סכומים מנופחים והזויים מדי חודש או לצלול לתוך משחקי הוידאו האהובים עליכם, אחד מהסטרימרים של שיאומי יסגור לכם את הפינה בצורה מושלמת.
אם החלטתם להתחדש בסטרימר מבית שיאומי, אבל אין לכם מושג על איזה דגם כדאי ללכת ואיך למצוא את ה"אחד ויחיד" שיקלע לצרכים, להרגלי השימוש ולהעדפות שלכם, הגעתם למקום הנכון.
אנחנו הולכים לעשות סדר בבלאגן, לעזור לכם להבין מי נגד מי ולהציג את המאפיינים העיקריים, היתרונות והחסרונות של הסטרימרים האיכותיים והאמינים של שיאומי שתהיו מרוצים מהם עד הגג!
סטרימר שיאומי: 2 הדגמים הכי טובים לשנת 2024
Xiaomi Mi Stick
הסטרימר הזה מגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסה 9, מה שאומר שתוכלו ליהנות ממגוון רחב במיוחד של אפליקציות ומשחקים שניתן להוריד בשירות Google Play ולהתקין ישירות על המכשיר בכלום זמן וללא מאמץ. Chromecast מובנה מאפשר לשתף תכנים מסוימים מהטלפון החכם או הטאבלט שלכם.
על הביצועים האמינים והיעילים של הסטיק מופקד מעבד 4 ליבות Cortex A-53 ומאיץ גרפי Mali-450. הוא מגיע עם זיכרון עבודה של 1GB RAM ושטח אחסון פנימי בנפח 8 GB, שמתוכם 5GB מהם פנויים לאחסון הקבצים והאפליקציות שלכם (אל תשכחו שמערכת ההפעלה גם תופסת מקום מסוים).
הדבר הראשון שקופץ לעין כשמתסכלים על הסטרימר הזה הוא העיצוב הקומפקטי והנייד שלו. האורך שלו עומד על 9 ס"מ בלבד וערכת המכשיר מגיעה עם כבל לחיבור לחשמל, חוברת הוראות שימוש ושלט אלחוטי המתחבר לסטיק באמצעות קישוריות Bluetooth ותומך בחיפוש קולי.
השלט מגיע בעיצוב מינימליסטי ואלגנטי שהופך אותו לנוח ופשוט במיוחד לתפעול. מעבר למקשי הניווט הסטנדרטיים ולחצן D-pad, תמצאו עליו גם כפתורים ייעודיים לנטפליקס ואמזון פריים. הוא מזכיר את השלט המגיע עם הטלוויזיה החכמה של שיאומי. ההבדל היחיד זה שכפתור הפעלת תפריט ה-PatchWall הוחלף במקש קיצור לפתיחת ספריית האפליקציות המותקנות במכשיר.
אין ספק שמדובר בהברקה אמיתית של שיאומי. לפחות לטעמי, ההחלטה לוותר על תפריט התכנים המומלצים בהתאמה אישית בממשק ה-PatchWall הופך את מסך הבית לברור, מסודר ונוח יותר לניווט.
סטרימר שיאומי Mi Stick מתאים לכל טלוויזיה?
כל עוד הטלוויזיה שלכם מגיעה עם שקע HDMI פנוי ועומדת לרשותכם רשת Wi-Fi אלחוטית, תוכלו להשתמש בסטרימר בלי בעיה.
הסטיק מתחבר לטלוויזיה באמצעות כבל HDMI ומתאם micro-USB מספק את מתח החשמל הנדרש למכשיר. אפשרות אחרת היא לחבר את הסטרימר לשקע ה-USB בטלוויזיה שלכם במקום לחבר אותו לחשמל. אני ממליץ להשתמש בספק הכוח/ מטען המצורף.
סטרימר שיאומי Mi Stick עושה את העבודה?
הסטרימר הזה לגמרי עושה את העבודה. הוא מגיע עם גרסה רשמית של מערכת ההפעלה Android TV 9 הידועה בממשק הפשוט והנוח לשימוש שלה. במסך הבית תמצאו את כל האפליקציות המועדפות שאתם נוהגים להשתמש בהן מסודרות בנוחות בשורה.
תוכלו להוסיף, להסיר או לשנות את סדר האפליקציות להתאמה מלאה לצרכים ולהרגלי השימוש שלכם. בנוסף, תמצאו תפריט עם תכנים המומלצים על ידי אפליקציות המותקנות בסטרימר. ה-Mi TV Stick מגיע עם אפליקציות מובנות כמו נטפליקס, Prime Video וכמה שירותים פופולריים של גוגל, ככה שלא תצטרכו לבזבז זמן ומאמץ על הורדה ידנית שלהם. בשירות Google Play עומדות לרשותכם אלפי אפליקציות שונות שתוכלו להתקין בקלות על הסטרימר.
סטרימר שיאומי Mi TV Stick יכול לשדר וידאו ברזולוציית Full HD (1080p) ומספק תמונה חדה ומפורטת עם עומק ועושר צבעים מרשים. גם הסאונד הנקי והצלול אינו פחות איכותי, הדגם הזה תומך בפורמטי הסראונד המתקדמים Dolby Audio ו-DTS. השליטה בעוצמת הסאונד מתבצעת בנפרד מבקרת השמע הפנימית בטלוויזיה ואינה מסתנכרנת איתה.
כל האפליקציות והיישומים שהרצנו בסטרימר עבדו בצורה חלקה ומהירה ללא תקיעות והשהיות, למעט שירות Prime Video שנטען די הרבה זמן וזחל בעת פתיחת התפריטים והחלונות השונים. עם זאת, ברגע שהתחלנו לנגן את תכני הוידאו השונים, לא נרשמו שום בעיות.
האם כדאי לקנות סטרימר שיאומי Mi TV Stick?
גולת הכותרת של ה-Xiaomi Mi Stick זה העיצוב הפשוט, הקומפקטי והנייד. הוא קטן מספיק כדי שתוכלו להסתיר אותו מאחורי מסך הטלוויזיה בלי שהוא יבלוט בצורה שתפגע באסתטיות.
הוא מגיע עם שלט נוח וקל לשימוש, בלי מיליון לחצנים מיותרים ומבלבלים שתצטרכו לשבור את הראש עליהם, עם כל הכפתורים הבסיסיים וההכרחיים כמו לחצני ניווט, כיוון עוצמת השמע, כיבוי והפעלת המכשיר, חיפוש קולי ומקשי כיוון.
בנוסף, תמצאו כמה מקשי קיצור ייעודיים לפלטפורמות הסטרימינג הפופולריות נטפליקס ו-Amazon Prime Video. לא תצטרכו להסתגל במשך זמן רב לשלט ומהר מאוד תבינו איך כל העסק עובד.
בנוגע לממשק של ה-Android TV, שיאומי החליטה לא להתחכם יותר מדי והשאירה אותו כמו שהוא ללא שינויים והתאמות. תוכלו לבצע חיפוש קולי או להקליד טקסט בעזרת מקלדת וירטואלית. האייקון של העוזרת הקולית החכמה Google Assistant מופיע בפינה השמאלית העליונה של המסך, בעוד שתפריט ההגדרות נמצא מצד ימין.
שאר המסך מלא בתצוגה מוקטנת של תכנים שונים. ממשק המשתמש לא יכול היה להיות ברור, מסודר ואינטואיטיבי יותר. תוכלו לנווט בין ההגדרות והתפריטים השונים בקלות ובנוחות מרבית.
פיצ’ר מועיל ושימושי נוסף שחייבים להזכיר זה ה-Chromecast המובנה בסטיק. הוא מאפשר לשדר תכנים מכל סמארטפון, טאבלט או מכשיר תומך אחר ישירות על מסך הטלוויזיה.
מוצרי שיאומי ידועים ביחס התמורה למחיר המצוין שלהם והם בדרך כלל מספקים ביצועים זהים (או אפילו טובים יותר) בהשוואה למתחרים הבולטים שלהם ומגיעים במחיר זול ומשתלם יותר.
אם אתם מחפשים דגם קומפקטי בעל רזולוציה סבירה ומהירות הוגנת, במחיר משתלם, זה הדגם בשבילכם.
Xiaomi Mi Box S 4K Ultra HD
במקום להחליף את הטלוויזיה שלכם כל שנה לדגם המתקדם והחדיש ביותר, תוכלו לשדרג את היכולות והביצועים שלה באמצעות הסטרימר וליהנות ממנה במשך כמה שנים טובות.
ליהנות מרזולוציית 4K מרשימה כמעט על כל מסך
ה-Mi Box מסוגל לשדר וידאו ברזולוציית 4K ובקצב פריימים של 60fps יחד עם תמיכה בפורמט קידוד ודחיסת הוידאו HEVC. למרות שמבחינה טכנית האפשרות ליהנות מתכני 4K מוגבלת על ידי הרזולוציה של הטלוויזיה שלכם, הסטרימר יאפשר לכם ליהנות מאיכות התצוגה הזאת גם אם הטלוויזיה שלכם אינה תומכת ברזולוציית 4K.
כן, כן, קראתם נכון. כל מה שתצטרכו לעשות זה לחבר לסטרימר התקן USB המכיל וידאו באיכות 4K או להדליק את אפליקציית היוטיוב הייעודית המובנית במערכת ההפעלה Android TV וליהנות מתמונה חדה ומהפנטת ברזולוציית 4K ללא קשר למגבלות תצוגת הטלוויזיה שלכם.
מגיע שאפו גדול לחברת שיאומי שהחליטו ללכת על כל הקופה ולפתח סטרימר מתקדם, נוח ויעיל המאפשר ליהנות ממלוא היתרונות של רזולוציית 4K.
סטרימר שיאומי MI TV בעל ממשק נקי, ברור ומסודר
הסטרימרים מסדרת Mi TV של שיאומי מגיעים עם ממשק ייחודי שפותח על ידי חברת Patchwall. המערכת הזאת שמופיעה במסך הבית "לומדת" את הרגלי השימוש וההעדפות של המשתמש וממליצה על התכנים הרלוונטיים ביותר שעשויים לעניין אותו.
למרות שהפיצ’ר הזה זכה למחמאות וביקורות חיוביות ממשתמשים רבים, הוא עלול להיות מיותר ומציק לאנשים שיודעים היטב באילו תכנים הם רוצים לצפות ולא זקוקים להמלצות האלה. אם אינכם משתמשים בתוכנה הזאת, היא רק תזלול משאבים, תבלגן את מסך הבית ותפריע לכם מבלי להביא כל תועלת.
ה-Mi Box 4K עוקף את הבעיה הזאת ומצטיין בממשק נקי וידידותי לשימוש המאורגן בצורה נוחה. תוכלו למצוא בקלות את התכנים שאתם רוצים לצפות בהם בלי לשבור את הראש וללכת לאיבוד בין מיליון תפריטים, הגדרות ומסכים שונים.
מוכן לשימוש מיידי בשיטת "הכנס-הפעל"
למרות שה-Mi Box 4K מגיע עם חומרה דומה לשאר הדגמים המתקדמים של שיאומי, הוא מספק יתרון אחד מכריע שיהפוך את החיים שלכם להרבה יותר נוחים ופשוטים: ניידות וגמישות שימוש מרבית.
הוא מוכן לשימוש מיידי לאחר החיבור לטלוויזיה ולרשת האלחוטית וחוסך לכם התקנה והגדרה ראשונית מתישה ומורכבת. ניתן לקחת את הסטרימר הקומפקטי הזה לכל מקום וליהנות מהיתרונות שלו בכלום זמן וללא מאמץ.
רוצים להפגין את היכולות של הסטרימר אצל חבר טוב או להשתמש בו לצפיית בינג’ בסדרות האהובות עליכם במסיבה ביתית? פשוט תקחו אותו יחד איתכם ואתם מסודרים. תוכלו להשתמש בו גם במהלך נסיעה או חופשה.
במקום לבזבז הון תועפות על תכנים בתשלום במלון, תוכלו ליהנות מגישה נוחה וחינמית למגוון עצום של אפליקציות ותכנים שונים.
סטרימר שיאומי Mi Box 4K הוא מכשיר רב תכליתי המספק שפע בלתי נגמר של אפשרויות שימוש שונות. הוא יהפוך לכוכב הבלתי מעורער של הסלון שלכם וישדרג את היכולות והביצועים של הטלוויזיה שלכם. ניתן אפילו לחבר אותו למקרן באמצעות כבל HDMI או למסך המחשב באמצעות יציאת VGA.
שדרוג תוכן SDR ל-HDR
ה-Mi Box 4K תומך בטכנולוגיית HDR המספקת תמונה מציאותית, חדה ועשירה במיוחד. אבל זה רק קצה הקרחון. הסטרימר של שיאומי הולך צעד אחד קדימה ומאפשר לשדרג תכני SDR רגילים לאיכות HDR המספקת תצוגה משופרת ברמה הגבוהה ביותר.
הפונקצייה הזאת עובדת עם כל טלוויזיה התומכת באחד מתקני HDR השונים כמו HDR10, HDR10+, Dolby Digital, HLG ו-Advanced Technicolor. כדי שהפיצ’ר הזה יעשה את העבודה ויספק תוצאות בולטות לעין, הטלוויזיה שלכם חייבת לתמוך בטכנולוגיית HDR, אחרת לא תרגישו בשום הבדל מבחינת איכות התמונה.
כשתפעילו את האפשרות לשדרוג תכני SDR ל-HDR, תוכלו ליהנות מצבעים עמוקים ורוויים במיוחד ולראות בבירור את הפרטים הקטנים והעדינים ביותר. השינוי הזה יורגש היטב בממשק של מערכת ההפעלה, במסך הבית, בשירות Play Store ובאפליקציות נוספות.
עם זאת, חשוב לציין שאפקט ה-HDR נראה סטטי, אחיד ומקובע ויחס הניגודיות אינו משתנה עם כל פריים חדש, אלא נשאר ללא שינוי.
חיבור לאוזניות ושקע USB
ניתן לחבר אוזניות או רמקולים לסטרימר באמצעות יציאת 3.5 מ"מ. אבל החיבור הזה יכול לשמש גם בתור יציאת אודיו אופטית. תוכלו לחבר את האוזניות ולהאזין בצורה שקטה ופרטית לקול מהטלוויזיה בלי להפריע לאנשים מסביב ולהטריד את השלווה והמנוחה שלהם.
חשוב לציין שניתן לחבר ל-Mi Box 4K גם אוזניות אלחוטיות באמצעות קישוריות Bluetooth, אבל קחו בחבון שהצליל יגיע בעיכוב של 2 שניות.
מעבר לחיבור האודיו המשולב, הסטרימר מגיע עם שקע USB שייסגור לכם את הפינה אם תרצו לחבר דיסק-און-קי או דיסק קשיח חיצוני ולצפות בתכנים המאוחסנים עליו על מסך הטלוויזיה בנוחות ובקלות. בנוסף, תוכלו להתקין אפליקציות מהתקן ה-USB החיצוני על גבי הסטרימר במקרה שהן אינן זמינות בשירות Play Store או במערכת ההפעלה Android TV ולא ניתן להוריד אותן בצורה ישירה.
תמיכה בפורמטי שמע רב ערוציים עם יציאת אודיו דיגיטלית
סטרימר שיאומי Mi Box 4K מבטיח חוויה קולנועית בלתי נשכחת וצליל סראונד היקפי בטכנולוגיית DTS 2.0 ומאפשר לחבר מערכת קולנוע ביתי בתצורת 5.1 ערוצי שמע לסאונד עמוק ועשיר במיוחד שיעטוף אתכם מכל כיוון.
הצליל המשופר והצלול מועבר ללא הפרעות ועיכובים בעזרת חיבור סאונד משולב הכולל חיבור סטריאו 3.5 מ"מ סטנדרטי וכבל אופטי.
אם אתם צופים בטלוויזיה שלכן בתכנים מכמה מקורות קלט חיצוניים שונים, ניתן לחבר את מערכת הקולנוע הביתי שלכם ישירות לטלוויזיה במקום לסטרימר וליהנות מסאונד משובח באיכות הגבוהה ביותר.
במקרה כזה אות השמע יעבור ישירות לטלוויזיה דרך מערכת הקולנוע הביתית ללא עיבוד, דחיסה או עיוות.
ה-Mi Box 4K תומך בתקן הצליל ההיקפי Dolby Audio המספק איכות סאונד אופטימלית. לדוגמה, פלטפורמת הסטרימינג נטפליקס תומכת בצליל סראונד עם 5.1 ערוצי שמע לחוויה ברמה קולנועית.
Dolby Audio ו-DTS הם שני תקני סראונד מתחרים שנחשבים לטובים ולאיכותיים ביותר בעולם. תשמחו לדעת שה-Mi Box 4K תומך בשניהם ומספק צליל היקפי משופר שיעשה לכם נעים באוזן.
קישוריות Wi-Fi בתדר כפול
כפי שרומז השם של הסטרימר, ה-Mi Box 4K מסוגל להזרים תכני וידאו ברזולוצייה מקסימלית של 4K. אבל הזרמת וידאו ברזולוציית 4K או אפילו Full HD דורשת חיבור אינטרנט יציב, מהיר ואמין שתוכלו לסמוך עליו ברגע האמת.
כדי להתמודד עם המשימה הזאת על הצד הטוב ביותר ולהבטיח ביצועים אופטימליים, הסטרימר של שיאומי תומך בקישוריות Wi-Fi בשני תדרים שונים המבטיחה שהתכנים שאתם צופים בהם על מסך הטלוויזיה "יזרמו" בצורה חלקה ומהירה ללא תקיעות והשהיות.
תקן ה-Wi-Fi המשופר והעוצמתי יעבוד בשיא היעילות ויאפשר לסרטים ולסדרות האהובים עליכם לרוץ על המסך בלי לקפוא, לקרטע ולגמגם.
חיבור HDMI עם פונקציית CEC
סטרימר שיאומי Mi TV 4K תומך בקישוריות CEC HDMI המאפשרת לתפעל את הסטרימר בעזרת שלט הטלוויזיה או לחלופין לשלוט בטלוויזיה בעזרת השלט של ה-Mi Box 4K.
תוכלו להפעיל את האפשרות הזאת במסך ההגדרות של הסטרימר. הפיצ’ר השימושי הזה יחסוך לכם את ההתעסקות עם שני שלטים שונים ויאפשר לכם לתפעל גם את הסטרימר וגם את הטלוויזיה שלכם בעזרת שלט אחד. תוכלו להדליק ולכבות את ה-Mi Box והטלוויזיה שלכם, להפעיל או להשהות קובץ מדיה, ולנווט בין התפריטים וההגדרות של ממשק הסטרימר בעזרת אותו השלט.
השוואה מקיפה: Xiaomi Mi TV Stick לעומת Xiaomi Mi TV Box S
הגיע הזמן לעשות השוואה מפורטת בין שני הסטרימרים המובילים של שיאומי. לכל אחד יש נקודות חוזקה וחולשה משלו וכדי לעשות בחירה מנצחת בדגם המושלם עבורכם, חשוב להכיר לעומק את המאפיינים העיקריים שלהם.
למרות ששני הסטרימרים עושים את אותה העבודה ונועדו לאותה מטרה, יש ביניהם כמה הבדלים שחשוב להכיר.
ה-Xiaomi TV Stick שהושק בקול תרועה רמה בשנת 2020 מצטיין בגודל קטן וקומפקטי במיוחד ומזכיר זיכרון נייד (דיסק און קי) עבה. הוא נכנס בלי בעיה לכיס וניתן לשאת אותו בנוחות לכל מקום. הוא דומה לסטרימר Fire TV Stick שמגיע בעיצוב דומה ופונה לאותו קהל יעד.
הסטרימר השני הוא ה-Mi TV Box S המהולל, גרסה משופרת ומשודרגת של הסטרימר המקורי של שיאומי. למרות הדמיון הרב לסטרימר המפורסם של אפל, הוא הפך לחביב הקהל בזכות עבודה יציבה ואמינה ומחיר מתאים לכל כיס.
בדומה לסטיק, הוא מגיע עם שלט איכותי וכולל את מערכת ההפעלה המעולה אנדרואיד TV. אבל הקלף המנצח שלו זאת התמיכה ברזולוציית 4K שיכולה להיות יתרון מכריע עבור משתמשים רבים.
מארז המוצר
שני הסטרימרים מגיעים עם ערכה די בסיסית ופשוטה הכוללת את כל המרכיבים ההכרחיים, ככה שאל תצפו לפינוקים מיוחדים או תוספות מגניבות.
מארז ה-TV Stick כולל את הסטרימר עם מתאם HDMI, שלט רחוק, מתאם חשמל וחוברת הוראות הפעלה.
כשפותחים את מארז ה-Mi TV Box S, מתחת למעטה של נייר אריזה עבה מתגלה השלט, כבל HDMI לחיבור המכשיר לטלוויזיה, כבל חיבור לחשמל ועלון הוראות שימוש קצר.
נוחות ופשטות השימוש
שני הסטרימרים קלים במיוחד לתפעול. כל מה שצריך לעשות זה לחבר את המכשיר לטלוויזיה ולרשת ה-Wi-Fi ואתם מוכנים לצאת לדרך.
תוכלו להיכנס לשירות Play Store באמצעות הזנת פרטי חשבון הגוגל שלכם. תוך כמה דקות יעמוד לרשותכם מגוון רחב של אפליקציות המותאמות למסך הטלוויזיה.
שני הסטרימרים מבית שיאומי מגיעים עם קישוריות Bluetooth לחיבור אלחוטי של מכשירים תומכים כמו רמקולים או אוזניות. תמיכה בפסי-קול מרובי ערוצים בפורמטים Dolby Digital ו-DTS Surround מבטיחה צליל היקפי עשיר וסוחף שישדרג את חווית הצפייה שלכם.
ניתן להשתמש בהם למגוון שימושים וייעודים שונים. החל מצפייה בתכני מולטימדיה, להאזין לשירים האהובים עליכם, לצפות בתמונות משפחתיות, לגלוש באינטרנט וזה רק חלק קטן מהרשימה הבלתי נגמרת.
ה-Mi TV Stick תומך ברזולוציה של 1080p (1920×1080 פיקסלים) בעוד שה–Mi Box S משדר תכנים ברזולוציית 4K (3840×2160 פיקסלים) ואפילו מגיע עם שקע USB נוסף.
בשורה התחתונה, ה-Mi TV Stick מרגיש כמו הגרסה הקלילה והניידת יותר של ה-Mi Box S הוותיק. אין ספק שהוא ימשיך להכות גלים בשוק ולהתחרות ראש בראש ב-Mi Box S המצליח שנחשב לאחד מהסטרימרים הפופולריים והמבוקשים ביותר בשוק.
ממשק ותוכנה
שני הסטרימרים האלה מגיעים עם מערכת ההפעלה Android TV. היא נוחה וידידותית לשימוש ודומה מאוד למערכת ההפעלה הידועה והאהובה מהסמארטפונים שלנו. היא מציעה כמות בלתי נתפסת של אפליקציות שונות שהותאמו והונגשו למסך הטלוויזיה הגדול וזמינות להורדה בשירות Play Store.
התקנת עדכוני התוכנה מתבצעת בצורה מהירה, נוחה ונטולי מאמץ בטכנולוגיית OTA (דרך האינטרנט). גוגל לא רק דואגת לשדרג את מערכת ההפעלה עצמה, אלא גם מספקת עדכוני אבטחה רציפים.
פיצ’ר מועיל ושימושי נוסף זה ה-Chromecast המאפשר לשדר מהמכשיר הנייד או הטאבלט שלכם ישירות אל הטלוויזיה. חיפוש קולי בעזרתה האדיבה של העוזרת החכמה Google Assistant יחסוך לכם המון זמן ומאמץ.
מדריך קנייה: באיזה סטרימר שיאומי עדיף לבחור?
אם יש לכם טלוויזיית 4K בבית ואתם רוצים ליהנות בצורה מלאה מאיכות התמונה המרשימה שלה, תצטרכו לבחור בסטרימר היקר והעוצמתי יותר של שיאומי-Xiaomi Mi Box S. הוא תומך בצורה מלאה בתכני 4K ומתאים כמו כפפה ליד לאנשים שלא מוכנים להתפשר על איכות התמונה ולהסתפק בפחות מהטוב ביותר.
בנוסף, ידו על העליונה גם מבחינת הביצועים. הוא מגיע עם זיכרון פנימי של 2GB RAM בהשוואה לזיכרון עבודה של 1GB RAM שמציע ה-Mi TV Stick.
אם אתם מוכנים להסתפק ברזולוציה של 1080p (בקצב פריימים של 60fps), תוכלו להסתדר נפלא עם ה-Xiaomi Mi TV Stick הזול והקומפקטי יותר.
שני הסטרימרים האלה מספקים את הסחורה ומסוגלים להפוך את הטלוויזיה הרגילה שלכם לחכמה ולשדרג את היכולות שלה.
למרות שה-Mi TV Stick המבטיח והמסקרן הוא הסטרימר החדש והעדכני ביותר שהשיקה חברת שיאומי, זה ממש לא אומר שמכשיר הדגל Mi Box S 4K הפך למיושן ולא רלוונטי. הוא עדיין זוכה לתמיכה ועדכוני תוכנה מלאים מחברת שיאומי ורק לאחרונה מערכת ההפעלה שלו שודרגה ל-9.0 Android TV.
מקור מתח
במקום לחבר את ה-Mi TV Stick לשקע החשמל בעזרת ספק כוח, ניתן להשתמש בכבל ה-USB המצורף כדי לספק מתח חשמל למכשיר. כל מה שתצטרכו לעשות זה לחבר את הסטרימר לשקע ה-USB בטלוויזיה בעזרת כבל micro-USB. האופציה הזאת שאינה קיימת ב-Mi Box S משפרת את ניידות וגמישות השימוש ב-Mi TV Stick.
אם הטלוויזיה שלכם אינה מגיעה עם חיבור USB, תוכלו להפעיל את ה-Mi TV Stick בעזרת ספק כוח לחיבור החשמל או מטען נייד.
עוצמה
שני הסטרימרים יריצו בצורה חלקה ונטולת תקלות פלטפורמות סטרימינג מובילות ופופולריות כמו Netflix ו-Amazon Prime, אבל ה–Mi Stick יתקשה להריץ משחקי וידאו כבדים כמו Asphalt בלי לקרטע ולגמגם. גם המעבר בין אפליקציות שונות יכול להיות די איטי ומסורבל.
מבחינת הביצועים,ה-Mi Box אוכל אותו בלי מלח ומתמודד בצורה הרבה יותר טובה ויעילה עם ריבוי משימות, גיימינג ואפליקציות כבדות הזוללות משאבים רבים בהשוואה ל–Mi Stick.
ביצועים
ה-Mi Box S מגיע עם מפרט הרבה יותר חזק ומרשים בהשוואה לסטיק וזה מתבטא היטב בתג המחיר שלו. למרות ששניהם מגיעים עם המאיץ הגרפי Mali-450 GPU, המעבד של ה-Mi Box S יכול להתגאות במהירות שעון של 2.0 GHz בעוד שה-Mi TV Stick מגיע עם מהירות שעון של 1.2 GHz בלבד.
ההבדל במהירות ועוצמת העיבוד של שני הסטרימרים מורגש היטב בביצועי הגיימינג שלהם בזמן אמת. גם הזיכרון הפנימי של ה-Mi TV Stick נחות יותר מאחיו הגדול והוא עומד על 1GB RAM בלבד בעוד שה-Mi Box S מגיע עם זיכרון פנימי בנפח 2GB RAM.
בסופו של דבר, אתם צריכים לשקול היטב את כל היתרונות והחסרונות ולבחור בחוכמה את הסטרימר המתאים ביותר לצרכים ולהרגלי השימוש שלכם.
אם אתם קונים את הסטרימר כדי להזרים וידאו על מסך הטלוויזיה, ה-Mi TV Stick יעשה את העבודה ויעמוד בציפיות שלכם. אבל הוא הרבה פחות מתאים עבור גיימינג או עבודה עם תוכנות ואפליקציות כבדות. במקרה כזה, ה-Mi Box S יכול להיות ההימור הטוב והבטוח ביותר שלכם.
סטרימר שיאומי: השורה התחתונה
עבור רוב האנשים, ה-Mi TV Stick הקומפקטי של שיאומי הוא סטרימר ה-Android TV המושלם בזכות הניידות המצוינת שהוא מציע. הסטיק הקטן הזה מתחבר מאחורי הטלוויזיה בלי לתפוס הרבה מקום בסלון ולהפריע לעין. תוכלו לחבר אותו ולשכוח שהוא שם. ממשק האנדרואיד הנקי, הפשוט והנוח לניווט שלו מתעלה בכמה רמות על ה-Google Chromecast.
אם אתם זקוקים לביצועים עוצמתיים ולמפרט מרשים יותר, כדאי ללכת על ה-Mi Box S התומך ברזולוציית 4K ומציע תכונות מתקדמות ואפשרויות רחבות יותר. למרות שהוא פחות נייד מהסטיק ומזכיר יותר סטרימר סטנדרטי, מדובר במכשיר קטן ויעיל שעושה הבדל גדול בביצועים וביכולות של הטלוויזיה שלכם.
מה שבטוח, המידע השימושי והמועיל במדריך הקניה המפורט הזה יעזור לכם לצאת גדולים ברכישת סטרימר שיאומי בצורה המושלמת במיוחד בשבילכם.