מעשנת חשמלית: דירוג של 6 מעשנות מומלצות לשנת 2020

אם אתם מחפשים לקנות מעשנת חשמלית לעישון בשר בצלייה איטית או כתוספת לחצר המאובזרת שלכם, אין לכם ממה לחשוש.

אמנם יש המון אפשרויות בחירה, אבל למזלכם עבדכם הנאמן הכין רשימה של המוצרים הטובים ביותר בשוק בשנת 2020 כדי להקל עליכם את החיפוש.

6 המעשנות החשמליות הכי טובות לשנת 2020

נתחיל ונגיד שיש מגוון דגמים טובים בשוק. הרעיון הוא שאתם צריכים להתאים לעצמכם את המוצר שהכי מתאים לכם בהתאם למה שאתם מצפים ממנו. הרשימה הבאה אמורה לסגור לכם את כל הפינות ומתמקדת בכל הפונקציות בצורה מסודרת כדי שתוכלו לבחור בצורה קלה ונוחה. ועכשיו לחלק האומנותי, אנחנו מתכבדים להציג את המעשנות החשמליות הטובות ביותר בשנת 2020!

הכי טובה לשנת 2020: מעשנת חשמלית דיגיטלית של חברת Masterbuilt

מדובר בדגם איכותי עם כל מה שאתם יכולים לבקש במחיר משתלם במיוחד. חברת Masterbuild היא חברה מפורסמת שמייצרת סוגים שונים של מעשנות וציוד בישול אחר, כדי שתוכלו לבחור בדיוק את המוצר שמתאים לכם. הדגם הזה באופן ספציפי משלב בצורה מושלמת בין תכונות, איכות ומחיר.

יתרונות:
  • קיבולת גדולה
  • תעלות אוויר להתאמת רמת האוורור
  • תרמוסטט מובנה
  • מגש להוספת שבבי עץ
  • משתלמת
חסרונות:
  • ברק מהמסך הדיגיטלי מפריע קצת לראות את הכתוב

הדגם הזה מגיע עם גוף מתכת מבודד לחלוטין, 4 מגשים למזון – שיספיקו כדי להאכיל את כל המשפחה במקביל. אין לה חלון שדרכו אפשר לראות, אבל נראה שזה לא חיסרון כל כך גדול. הרעיון בחלון די נחמד אבל ברוב המקרים גם לא ממש רואים דרכו משהו וגם הוא לא מבודד חום בצורה אידיאלית, לכן, דלת מתכת מבודדת שלמה עדיפה כדי לשמור על הטמפרטורה בפנים, במיוחד במזג אוויר קר.

אחת התכונות הייחודיות (והמגניבות) במוצר הזה היא השיטה שבה מוסיפים עוד שבבי עץ, מגירה קטנה שנפתחת מהצד ומאפשרת להכניס עוד שבבי עץ מבלי לפתוח את הדלת ולאבד חום תוך כדי. בדרך כלל מוסיפים עוד שבבי עץ כל שעה בערך.

הטמפרטורה יכולה להגיע במקסימום ל-C°135, לא גבוהה כמו בדגמים אחרים, אבל מספיקה לשימוש רגיל. הטמפרטורה המומלצת בדרך כלל היא באזור ה- C°115. המכשיר יודע לעבוד בטמפרטורת מינימום של C°38 אך אנחנו ממליצים לרכוש את הקיט הנוסף לעישון קר במידה וזה התכנון שלכם.

רוב הביקורות מלקוחות שרכשו את המוצר חיוביות מאוד, אך יש לקוחות שאומרים שמתחת ל- C°115 מעלות השבבים שהכניסו לא התחילו לעשן. במידה ודבר כזה קורה לכם, קחו טיפ מהיצרן: הגבירו את הטמפרטורה למקסימום (C°135), ברגע ששבבי העץ התחילו לעשן, תחזירו לטמפרטורה שאתם צריכים לעבוד איתה.

החיסרון היחיד הוא שקצת קשה לקרוא את התצוגה הדיגיטלית באור שמש ישיר. אין ממש פתרון לזה, אלה המסכים הדיגיטליים שמשתמשים בהם בדגמים בטווח המחירים הזה.

בסך הכל, מדובר בדגם מומלץ שמאזן בין התכונות לבין קלות השימוש. זה די נחמד כי מדובר במוצר שיכול להתאים גם למתחילים וגם למנוסים בתחום.

התמורה הכי טובה למחיר: מעשנת חשמלית אנלוגית של חברת Char-Broil

מוצר מעולה למתחילים מבינכם ודרך מעולה להתחיל בה. בלי כל הקישוטים מסביב, המכשיר הזה גם בנויה כמו שצריך וגם מגיעה לעשות בדיוק את מה שהיא מיועדת לעשות בצורה הטובה ביותר. חוץ מזה שהיא ממש פשוטה להרכבה, בסך הכל 12 ברגים ותוכלו לצאת לדרך.

יתרונות:
  • קיבולת גדולה
  • תיבה גדולה לשבבי עץ
  • תרמוסטט מובנה
  • משתלמת
חסרונות:
  • שליטה לא מדויקת

חברת Char-Broil התפרסמה כבר בשנת 1948 בארה"ב בזכות הגרילים שלה, ככה שאתם יכולים להיות בטוחים שגם המעשנות שלה איכותיות באותה מידה. המוצר הזה בנוי בשלמותו ממתכת, בלי חלקים שבירים מפלסטיק כמו שתראו בדגמים אחרים. כולל התפסנים לסגירת הדלת, שתבינו. הקירות הפנימיים של הדגם הזה הם כפולים, ככה שיש בידוד מקסימלי למזג אוויר קר. ברור שהיא גם כוללת את כל התכונות הבסיסיות; מגשים לשבבי עץ ולמים, וכוס נשלפת בחלק הקדמי לגריז.

המשמעות של "אנלוגית" מתייחסת לבקר ולמד הטמפרטורה. תוכלו לראות את הטמפרטורה באמצעות מדחום עגול בחזית הדלת. היא בגודל בינוני, עם שלושה מגשים מצופים כרום למזון ושטח בישול כולל של כ-3500 סמ"ר. היא אפילו כוללת מקום למגש רביעי, ככה שאם תרצו לעשן כמויות גדולות יותר של מזון תרצו אולי להזמין מגש נוסף.

היא כוללת גוף חימום בהספק של 1200 וואט, שיכול להעלות את הטמפרטורה עד ל- C°175 ברוב תנאי מזג האוויר. למרות שאפשר לעבוד גם בטמפרטורות נמוכות יותר, המזון לא יקבל את הטעם המעושן שאתם מחפשים בצורה הזאת. מבחינת הפשטות, היא לא כוללת ציוד לעישון קר ובקרת הטמפרטורה שלה לא מדויקת כמו בקרה דיגיטלית. מצד שני, אין את החיסרון של חלקים אלקטרוניים שיכולים להתקלקל ולהשפיע על המעשנת כמו על מעשנות דיגיטליות. (את מד הטמפרטורה תוכלו לראות בכל תנאי מזג אוויר, בשמש או בגשם)

הקטנה הכי טובה: דגם 1# של חברת Smokin-It

גם אם אין לכם הרבה מקום, גם אם תרצו לקחת את המכשיר הזה ממקום למקום, וגם אם אין לכם צורך בעישון של כמות גדולה בבת אחת, יש דגם גם בשבילכם. אל דאגה.

יתרונות:
  • עיצוב קומפקטי
  • גלגלים למשקל כבד
  • בניית מסעדות בתקן NSF
חסרונות:
  • קיבולת מוגבלת

מדובר בדגם קטן אך עם כל התכונות הטובות. אמנם מדובר במחיר קצת יקר אבל בכל מה שקשור לרמת בנייה, אין שני לו. הגוף בנוי מפלדת אל חלד, הקירות עם בידוד מפיברגלס והדלת אטומה לבריחה של חום. הדגם הזה הוא עד כדי כך מבודד שהוא אפילו לא מתחמם מבחוץ בזמן השימוש, מה שאומר שהוא פשוט מעולה לכל תנאי מזג אוויר.

אם אתם מחפשים מוצר איכותי ברמת מסעדות לשימוש ביתי, מצאתם את המוצר המנצח. למעשה, הדגם הזה עומד בתקן NSF (National Sanitation Foundation), מה שאומר שהוא מאושר לשימוש במסעדות מקצועיות.

זה דגם קל מאוד לשימוש. מכיוון שהחימום עובד בצורה יעילה כל כך, מגש שבבי העץ יכול להכיל כמות שתספיק לכל תהליך העישון. באמת, שגר ושכח. אין בו פונקציות של צפצוף דיגיטלי, אבל זה רק אומר שפחות דברים יכולים להשתבש.

לפי ביקורות של לקוחות, היא יכולה לעבוד במשך שנים ארוכות בצורה מושלמת כמו בפעם הראשונה. כמו בכל הדגמים האחרים בקטגוריה הזאת, האפשרות לבלאי קיימת בגוף החימום, אך בדגם הזה, במידה והתקלקל הגוף חימום, מדובר בחלק שניתן להחליף בעלות של 100 ש"ח.

היא מגיעה מורכבת בשלמותה, כל מה שנשאר לכם זה לחבר את הגלגלים. יש עוד כמה דגמים אחרים שיושבים על גלגלים, מה שמקל משמעותית על האפשרות להזיז אותם. כאן לקחו את נושא הנוחות אפילו רחוק יותר והוסיפו ידיות בצדדים להזזה או להרמה קלה. במידה ואתם מחפשים מכשיר קטן ומעולה, תעיפו מבט בדגם 1# של חברת Smokin-It.

הדיגיטלית הכי טובה: 6 מגשים של חברת Bradley Smoker

הדגם הזה של חברת Bradley Smoker קיימות כבר די הרבה זמן בשוק, אבל הגרסא הדיגיטלית הזאת היא שדרוג משמעותי לעומת הדגמים הישנים שלה. הרבה מעשנות חשמליות מציעות בקרה ותצוגה דיגיטלית, אך מעטות אלו שמציעות שליטה דיגיטלית בכזאת רמה כמו שתקבלו כאן. יש לה מסך מגע שמציג את כל המידע והגדרות הטמפרטורה שאתם רק יכולים לדמיין.

יתרונות:
  • קיבולת גדולה
  • שליטה דיגיטלית בזמן הבישול, בעשן ובטמפרטורה
  • הוספת שבבי עץ חצי אוטומטית
חסרונות:
  • ברק מהמסך הדיגיטלי מפריע קצת לראות את הכתוב
  • מחייבת שימוש בשבבי עץ מיוחדים (ביסקטים)

ההבדל העיקרי הוא בשיטת העישון. בדגם הזה משתמשים בדסקיות קטנות שעשויות משבבי עץ דחוס ונקראות: "ביסקטים".

השימוש פשוט ביותר. מכניסים את דסקיות העץ הדחוס לתא הצדדי, המעשנת יודעת להסיע את שבבי העץ מתא האחסון למגש הבעירה ליצירת עשן ובסופו של דבר אל מגש המים לכיבוי. היא בעצם עובדת לבד וחוסכת לכם את הבדיקה השעתית של מצב שבבי העץ והוספה באופן ידני.

דסקיות העץ מגיעות בכמה סוגים שונים (הקלאסי בטעם אגוז אמריקאי). הן מעוצבות בצורה הזאת לצורך בעירה נקיה ובריאה יותר משבבי עץ טיפוסיים*, אך שמירה על טעם העישון הקלאסי.

שלא יהיה לכם ספק, יש עוד כמה תכונות מעולות במכשיר הזה, תכונות שלגמרי מצדיקות את המחיר שלו. הוא עשויה מנירוסטה מלוטשת מבחוץ ומאבקת פלדה אפוקסית מבפנים, מה שהופך אותו לאיכותית, יציב ומקצועי. הוא יכולה להגיע לטמפרטורה של- C°160 (טמפרטורה גבוהה יותר מאשר ברוב המעשנות) בעזרת גוף חימום חשמלי בהספק של 500 וואט. זאת הטמפרטורה המושלמת להכנת עוף מעושן עם עור פריך.

לחברת Bradley Smoker יש שירות לקוחות מעולה ואחריות נרחבת. כמה נרחבת? במידה שמשהו השתבש ואחד החלקים התקלקל או נשבר, אל דאגה, הם ישלחו לכם את החלק התקול בחינם. כן, כן. בחינם.

קיים גם דגם קטן יותר, של 4 מגשים. בגלל שאין הבדל מהותי במחיר בין הדגם הקטן לדגם הזה, סביר להניח שתעדיפו כבר ללכת על הדגם הגדול כדי שתהיה לכם את האופציה לעשן כמות גדולה יותר ולהשוויץ במעשנת החדשה שלכם בפני כל המשפחה ביחד.

הכי טובה עם BlueTooth: דגם G240 של חברת Masterbuilt

אחד החידושים הגדולים והמשמעותיים הוא מעשנות חשמליות בשליטת Bluetooth באמצעות סמארטפון או טאבלט לשליטה ופיקוח חכמים. בעזרת האפליקציה של חברת Masterbuilt תוכלו לשלוט בזמן הבישול, בטמפרטורה ובאור בכל רגע נתון מבלי לפתוח את הדלת אפילו פעם אחת. בתוספת מדחום אלחוטי שמשדר נתונים לאפליקציה תוכלו לדעת מה רמת העשייה של הבשר לפי הטמפרטורה שלו ואפילו תדעו מה מצב האקלים בתוך המעשנת. נשמע מטורף, נכון?

יתרונות:
  • קיבולת גדולה
  • הוספת שבבי עץ באמצעות מגירה צדדית
  • מסך LED לתצוגה ובקרה
  • בנייה איכותית
חסרונות:
  • האפליקציה לשליטה לא מפותחת מספיק

זה דגם שמזכיר בתכונות שלו את דגם 20071117 של חברת Masterbuilt, למרות שכאן מסך ה-LED משפר את התצוגה לעומת המסכים הפשוטים יותר. כאן גם מדובר על גובה של 100 ס"מ לעומת 75 ס"מ, ככה שתוכלו לבשל כמות גדולה יותר בחגיגות גדולות יותר. מדובר בדגם מרשים במיוחד עם הרבה נוכחות: גם מבנה נירוסטה איכותי, גם רגליים, גם חלון צפייה גדול וגם שליטה מהנייד, מה עוד תוכלו לבקש?

הכי טובה לדגים: דגם Little Chief של חברת Smokehouse

מדובר במוצר ותיק ואמין שקיים בשוק כבר למעלה מ-50 שנה. עיצוב מעולה לעישון דגים ומוצרי מזון עדינים אחרים (כמו פירות וירקות).

יתרונות:
  • קיבולת גדולה
  • מגש שבבי עץ קדמי
  • עיצוב קומפקטי
חסרונות:
  • בידוד בינוני לתנאי מזג אוויר קרים

אין לדגם הזה יותר מידי פונקציות או בקרת טמפרטורה מתחכמת מידי, את זה תוכלו לראות כבר מהמבט הראשון. היא עושה דבר אחד, אבל עושה אותו כמו שצריך: מעשנת בטמפרטורה של C°75, הטמפרטורה המושלמת לבישול דגים עסיסיים בלי לייבש או לשרוף אותם. חלק מהדגמים האחרים לא מייצררים עשן בטמפרטורות האלה, מה שנותן נקודת זכות לטובת הדגם הזה.

אם זה הכיוון שאתם חושבים ללכת עליו, תשמחו לשמוע שהיא מגיעה עם כמה תוספות נדיבות, במיוחד ביחס למחיר הזול שתוכלו לרכוש אותה. קודם כל היא מגיעה מורכבת לגמרי ובנויה מלוחות אלומיניום מובלט חתיך במיוחד. בעלת 4 מגשים לבישול של עד 11.5 ק"ג בשר או דגים בו זמנית. תקבלו יחד איתה במתנה גם שק שבבי עץ קלאסיים (אגוז אמריקאי) וספר מתכונים, כדי שכל מה שיישאר לכם לעשות זה פשוט להתחיל לבשל.

אם אתם אוהבים את הכיוון אבל היא לא מספיק גדולה בשבילכם, תוכלו לבחור באחותה הגדולה מדגם Big Chief, שמציעה את אותם יתרונות בקיבולת עישון כפולה!

למה לקנות מעשנת חשמלית?

מזג האוויר מתחמם, המנגל מסתכל עליכם מהחלון ומתחנן שתוציאו קצת בשר. אחת הדרכים הטובות ביותר לצלות בשר על האש ולעשן בשר, היא בעזרת מעשנת. זאת דרך נוחה להשיג את הטעם המעושן והמיוחד שכולנו כל כך אוהבים.

למעשנות פחם או גז טבעי יש הרבה גורמים שמחייבים אותך להיות מאוד ערני בזמן הבישול כדי לשמור על טמפרטורה נכונה לבישול יסודי ולמניעת צריבה של הבשר. מעשנת חשמלית לעומת זאת, עושה את רוב העבודה בשבילכם. ניתן להגדיר אותה בתחילת התהליך ולהשאיר לה לעשות את כל העבודה (כמעט) לבד.

אנחנו מדברים על תוצאות זהות לעומת דגמים לא חשמליים, על בישול מדויק, על חיסכון בזמן וגם על חיסכון בכסף. שימוש בחשמל בדרך כלל יהיה זול יותר מלקנות פחם או פרופאן.

איך העניין הזה עובד?

המטרה היא לבשל אוכל לאורך פרק זמן ארוך בטמפרטורה נמוכה יותר מאשר גריל גז או גריל פחמים. משתמשים בשבבים או בחתיכות קטנות של עץ כדי לתת לאוכל את הטעם המעושן.

מעשנות חשמליות משמשות לרוב לבישול בשרים מעושנים כמו בריסקט, צלעות חזיר או בקר, נקניקיות מעושנות, שינקן, דגים, פירות ים ועוף מיובש. את הבשר ניתן לתבל בעשבי תיבול ותבלינים נוספים בזמן הבישול והתוצאה, בשר מדהים, פריך מבחוץ ורך מבפנים. מכיוון שהחום בתוך המעשנת לא גבוה מידי הטעמים של התיבול נספגים בבשר ולא נשרפים. עישון מלא נמשך בין 4 ל-12 שעות, תלוי בבשר שבחרתם ובטמפרטורה שתבחרו.

תוכלו לבשל כל מיני דברים ולא רק בשר. היא יכולה לשמש גם לבישול ירקות כמו בצל, תירס, פלפלים ואספרגוס, פירות כמו אננס ואפרסקים, אגוזים כמו אגוזי מלך ושקדים וגבינות כמו צ'דר, ג'ק וגאודה. כל אלה נהנים מבישול איטי מכיוון שהסוכרים הטבעיים שבהם מתקרמלים לאורך זמן.

הטעם המעושן הייחודי שהופך את המעשנות לשוות במיוחד מגיע מקריאוסט, תרכובת שנוצרת משריפת העץ. לדגמים חשמליים חשמלית יש בתחתית גוף חימום חשמלי שמבשל את האוכל ומגש לשבבי העץ שמתחממים לרמת בעירה נמוכה, לאט לאט.

כשהעץ נשרף הוא משחרר עשן ריחני שעולה ונספג במזון שמעליו. בנוסף לתוספת הטעם, עישון הבשר עוזר בשימור הבשר, מה שמאפשר לו להחזיק יותר זמן מאשר במידה והיה מבושל בצורה שונה.

בשונה ממעשנות פחם, אפשר לקבוע טמפרטורה מדויקת במעשנות חשמליות, דבר שמאפשר "עישון קר" של מוצרי מזון עדינים כמו גבינה, בייקון, פירות וירקות. עישון ללא פחם או פרופאן מצמצם את רעילות העשן, מה שהופך את התהליך להרבה יותר ידידותי לסביבה (ולשכנים). למרות זאת, העשן הזה מכיל פחמן חד חמצני (רעיל לנשימה) ולכן מעשנות חשמליות נועדו לשימוש חוץ בלבד.

מדריך קנייה: איך לבחור מעשנת חשמלית?

אילוסטרציה של מדריך קנייה

פיצ'רים (תכונות)

רוב הדגמים יציעו את אותן תכונות בסיסיות: גופי חימום חשמליים, חלל לשבבי עץ, מגשי מים ליצירת לחות, משטחים/מתלים לבשר ומזון, מגש לשומן שנוזל מהבשר ופתח אוורור כדי לאפשר לעשן לצאת החוצה. אתם יכולים לחפש את התכונות האלה בנפרד ולראות מה אתם יותר מעדיפים. תחשבו, לאיזה טמפרטורות תרצו להגיע? איזה כמות תרצו לבשל בבת אחת? איך אתם רוצים לשלוט בטמפרטורה?

מבנה ואיכות

אחד הגורמים החשובים ביותר שכל אחד צריך לשים לב אליהם. אתם כבר משקיעים במוצר איכותי, תרצו שהוא יאריך חיים ולהמשיך לבשל בשר בצורה איכותית לאורך שנים. שימו לב לחומר שממנו המכשיר בנויה, פלדת אל חלד? לוחות מתכת? אלומיניום? מה רמת הבידוד או יותר נכון, כמה היא אטומה? מה רמת הבלאי של החלקים? כמה פשוט להחליף חלקים תקולים?

גודל

המוצרים השוניים מגיעים במידות של בין 50 ס"מ לבין 150 ס"מ ויותר, הבחירות שלנו היו בערך באמצע. הטיפ הוא לבחור דגם שיתאים למקום שיש לכם בשבילו, גם בחוץ לזמן השימוש וגם למצב שתצטרכו לאחסן אותה בחודשים שהיא לא בשימוש.

צורה

יש 2 צורות עיקריות: מעשנות אנכיות ומעשנות אופקיות. הצורה שהן עובדות בה זהה, אך מעשנות אנכיות תופסות פחות מקום ובדרך כלל גם עולות פחות. מעשנות אופקיות שומרות בצורה טובה יותר על החום בחודשי החורף (או ברוב השנה במידה ואתם מאזור הצפון)

טיפים לשימוש במעשנות חשמליות

יד של גבר רושמת הערות וטיפים על דף של נייר ליד מחשב

באופן כללי, דגמים חשמליים הם פשוטים לתפעול, מה שמקל משמעותית את השימוש למתחילים. למרות זאת, יש כמה שיטות מומלצות לשימוש שאולי לא כל כך ברורות למי שבשלב התחלתי.

תפעול בסיסי

מעשנות חשמליות הן מעט שונות בתכונות שלהן מאחת לאחת, אך יש נקודות משותפות שאיתן אפשר להתחיל. יש בקרת טמפרטורה ובקרת זמן, ככה שבמידה ואתם מחפשים מתכונים, אלו שני קריטריונים חשובים לשים לב אליהם, הטמפרטורה וזמן הבישול.

יש פתח אוורור בחלק העליון להוצאת העשן, בדרך כלל הפתח ניתן להתאמה לשלושה מצבים, פתוח, פתוח חלקית וסגור. בצורה הזאת ניתן לשלוט בכמות הזמן שהעשן והלחות נמצאים בפנים ובכך להשפיע באופן ישיר על עשיית הבשר ועל הטעם שלו. תקפידו לא להשאיר את פתח האוורור סגור לאורך זמן ארוך מידי כדי שלא תעשנו את הבשר יותר מידי.

במידה ואתם מעשנים מוצרי מזון נוספים יחד עם בשר באותו זמן, תקפידו למקם את הבשר בחלק התחתון ואת שאר מוצרי המזון מעליו. ההסבר הוא שאתם לא רוצים שהבשר שעדיין לא מבושל כמו שצריך יטפטף על שאר האוכל. טפטופים מבשר לא מבושל על מוצרי המזון האחרים שאתם מבשלים בו זמנית יכול להיות סכנה בריאותית. ככה גם תוכלו להוציא אותם בשלב מוקדם יותר או להכניס אותם בשלב מאוחר יותר של תהליך העישון.

רוב היצרנים ממליצים על הפעלה ראשונית של המכשיר יום לפני השימוש הראשון. המטרה היא לשרוף את כל השמנים והשאריות שנשארו מהייצור. בצורה הזאת תוכלו להימנע מטעמי לוואי כימיים שיתערבבו לכם באוכל.

ההנחיות בנוגע להפעלה הראשונית קצת משתנות ממכשיר למכשיר, אבל באופן כללי צריך לבצע הפעלה ראשונית כשהמעשנת ריקה, שפתח האוורור פתוח לגמרי ובעוצמה המקסימלית לכ-3 שעות. אפשר למרוח שמן על הציפוי הפנימי כדי להגן על המתכת ולהוסיף טעם. במידה ובהפעלה הראשונית תוסיפו קצת שבבי עץ, זה ישפיע לטובה על הטעם של האוכל שתעשנו בו בהמשך.

איך להפיק את המרב משבבי העץ

אם כבר מדברים על טעם מעושן, זה קצת יותר מאשר סתם עשן וזהו. לכל עץ יש תכונות טעם שונות, כך שטעם הבשר המעושן תלוי גם בסוג שבבי העץ שבהם תשתמשו, המגוון בטעמים גדול במיוחד.

יש אנשים שאוהבים להשרות את שבבי העץ במים לפני השימוש בשביל להאט את הזמן שבו הם נשרפים. אני לא ממליץ על זה אלא אם כן אתם מתכננים עישון בטמפרטורה גבוהה. בטמפרטורות עישון סטנדרטיות לא רק שאין צורך להשרות את שבבי העץ במים, השרייה במים יכולה לפגוע בתהליך ולמנוע מהם לעשן כשלא עובדים בטמפרטורות גבוהות.

איך מנקים מעשנת חשמלית

ברוב המקרים זה מאוד פשוט ורק דורש מכם להוציא כמה חלקים ולשטוף אותם ידנית בכיור או להכניס אותם לתוך מדיח כלים. באופן כללי צריך לשים לב להנחיות הניקיון של היצרן של כל מעשנת בספר ההדרכה או בסרטון הדרכה מקוון ייעודי לדגם שרכשתם.

טיפים נוספים

  • כדאי לשמור על המעשנת במקום סגור או לפחות מכוסה כשהיא לא בשימוש כדי למנוע נזקים ממזג האוויר.
  • יש לנקות את השאריות שנוצרו משריפת העץ אחרי כל שימוש כדי למנוע הצטברות.
  • נייר אלומיניום על מגש שאריות השמן יכול להקל על הניקוי בצורה מדהימה.

סיכום ומסקנות

זוג בטבע מכין בשר על האש במדורה ובגריל על 4 רגליים

עכשיו, כשיש לכם רשימה של הדגמים הכי טובים שיש בשוק, הגיע הזמן להחליט איזה מהם הכי מתאים לצרכים שלכם. ברגע שתקבלו החלטה תתקרבו צעד גדול ומשמעותי לקראת הטעם המעושן שאתם כל כך אוהבים בנוחות ובקלות שרק מעשנות חשמליות יודעות לתת. אני מקווה שהרשימה הזאת עזרה לכם לקבל את ההחלטה ומאחל לכם ליהנות מהתכונות הרבות (והמגניבות) שיש במעשנת החדשה שלכם. בתיאבון!

שלומי הוא המומחה הכי גדול בישראל לכל מה שקשור לדירוגים, השוואות וסקירות של מוצרים. הוא אוהב לטייל בים (לא בשעות השיא - ג'ינג'י אחרי הכל), לבדוק גאדג'טים חדשים, ואת הכלב שלו רקסי.

2 תגובות
  1. איפה ניתן לקנות את אחת מהמעשנות האלה? הן משווקות בכלל בארץ?

    • היי אבי,
      את רובן ניתן להזמין מחו"ל דרך אמזון, חלק אפשר להזמין בארץ ממקומות פרטיים.
      בקרוב נעלה גם מעשנות שאפשר לקנות בארץ!

השארת תגובה

מייליסט
Logo