הסמארטפון הפך לחבר הטוב והנאמן ביותר שלנו שאנחנו בקושי נפרדים ממנו.
כולנו מצאנו את עצמנו עם סוללה שעומדת להיגמר ברגע הכי פחות מתאים ומתרוצצים מתוסכלים בחיפוש אחר מטען או שקע חשמל זמין. מטען נייד יכול להציל את המצב ולסגור לכם את הפינה בצורה מושלמת.
קצרים בזמן? הנה 3 המוצרים המובחרים:
אם הטלפון שבק חיים מחוץ לבית או בדרכים בלי שקע בקרבת מקום, המכשיר הקטן הזה יעשה את העבודה ובגדול! תוכלו לקחת את המטען הנייד איתכם לכל מקום והוא ידאג להחזיר את הסמארטפון שלכם לחיים בכל מצב חירום.
תוכלו למצוא מבחר עצום של מטענים ניידים שונים במגוון אינסופי של גדלים, עוצמות טעינה ורמות מחיר. כדי לעזור לכם לעשות החלטה מנצחת שתענה על כל הצרכים שלכם, אנחנו הולכים לעשות סדר בבלאגן ולתת לכם את כל המידע שצריך לדעת כדי לצאת גדולים בבחירת המטען הנייד הבא שלכם.
הגיע הזמן להטעין מצברים ולהכיר מקרוב את…
7 המטענים הניידים הכי טובים לשנת 2024
Anker PowerCore+
יש לו קיבולת מרשימה של 26,800mAh שמספיקה בלי בעיה כדי ליהנות מהסמארטפון שלכם למשך סופ"ש ארוך הרחק משקע חשמל זמין. הוא מגיע עם 3 יציאות USB ותומך בהטענה משולמת של 3 מכשירים בו זמנית. באמצעות 4 נוריות לד תוכלו לדעת מה מצב הסוללה שנשארה במטען.
עם מתח גבוה של 4.8 אמפר המטען הנייד הזה יספק את קצב הטעינה המהיר ביותר שהטלפון החכם שלכם מסוגל לקלוט. יש לו גם מנגנון הגנה מפני עומס יתר וקצר חשמלי שומר היטב על סוללת הגיבוי והמכשירים שנמצאים בטעינה מנזקים ותקלות ומבטיח בטיחות שימוש גבוהה.
קיבולת הטעינה הגבוהה מגיעה על חשבון נוחות הנשיאה של המטען הנייד, הוא כבד יחסית וטעינה מלאה שלו לוקחת 10 שעות, שזה נתון סביר לסוללת גיבוי כל כך עוצמתית. הוא מספק שילוב מנצח של איכות ללא פשרות, קיבולת טעינה עצומה ומחיר שפוי.
אין ספק שהוא שווה כל שקל שתשקיעו בו וישאיר אתכם מרוצים!
HUMMER WS-H1
יש לו קיבולת אדירה של 15,000mAh והוא מוכן לפעולה באופן מיידי, כל מה שצריך לעשות זה לחבר את המכשיר ולשכוח ממנו. הוא ידאג להחזיק את הטלפון שלכם בחיים גם בטרק של שבוע בטבע הפראי!
מערכת חכמה להגנה מפני קצר חשמלי ועומס יתר תמנע תקלות ותאונות לא נעימות. תוכלו לדעת את מצב הסוללה בכל רגע נתון באמצעות נורות לד על גוף המטען.
מדובר במטען נייד עוצמתי במיוחד במחיר קצת גבוה אבל שווה את ההשקעה כדי לתת מענה לכל הבעיות בסוללת גיבוי אחת. ככה שמדובר בהשקעה משתלמת שלא תתחרטו עליה!
Artos Power Rugged
לתוך הדגם הקטן הזה נדחסה עוצמת טעינה מרשימה של 4500mAh שמספיקה בלי בעיה לטעינת רוב קיבולת הסוללה של סמארטפונים עוצמתיים ומתקדמים.
בזכות הממדים הקטנים שלו תוכלו ליהנות מניידות ונוחות נשיאה מקסימלית ומטעינה מלאה שלוקחת 3 שעות בלבד. המטען הנייד מגיע עם נוריות חיווי המציגות את מצב הסוללה בכל רגע נתון ומנגנון מיוחד להגנה מפני קפיצות מתח וקצר חשמלי ימנע נזק למכשיר הנטען.
אם תבחרו בו תקבלו גם מעמד לתלייה על האופניים, זה יאפשר לכם להטעין את הטלפון הנייד בזמן הרכיבה ותוכלו לשאת אותו בבטחה בתיק הגב מבלי לפחד שמשהו יקרה לו בדרך, זה בוודאות.
בכל הקשור לסוללות גיבוי בעלות קיבולת נמוכה הדגם הזה מציב רף חדש בשוק ועוקף בסיבוב את כל המתחרים.
Xiaomi Mi Power Bank
יש לו קיבולת טעינה של 10000mAh, היא לא עוצמתית במיוחד, אבל תספק את החמצן הנדרש לסמארטפון שלכם בכל מקרה חירום, כל מה שתצטרכו לעשות זה פשוט לחבר את כבל הטעינה ואתם מסודרים. היא אמנם בסיסית הפשוטה אבל עושה את העבודה בלי להתחכם.
החיסרון הוא שהמטען הנייד הזה אינו מגיע עם כל השכלולים, התוספות והתכונות המתקדמות שתמצאו בדגמים יוקרתיים ומתוחכמים יותר. זה אומר שאתם יכולים לשכוח מנורות חיווי למצב הסוללה, כיסוי מגן או אפשרות להטענה כפולה.
אם אתם מחפשים מטען נייד למקרי חירום שהוא זול ונוח לנשיאה, הדגם הזה יסגור לכם את הפינה.
Belkin BPB003
הדגם הזה בולט בנוף בזכות העיצוב הקומפקטי והמשקל הקל שלו. יש לו קיבולת טעינה של 20,000mAh שתוסיף עד 28 שעות סוללה נוספות לטאבלט שלכם ועד כ-77 שעות סוללה נוספות לרוב הטלפונים החכמים שקיימים היום.
הוא מעוצב בצורה אלגנטית ובנוי מחומרים איכותיים ועמידים שיאפשרו לו להחזיק במשך שנים ארוכות. הטעינה של המטען עצמו היא באמצעות כבל USB-C, הוא נטען די מהר ונותן שעות של שימוש מבלי הצורך בחיבור לחשמל. יש לו בקר טעינה מתוחכם שמונע טעינת יתר של המטען.
תמורה מעולה במחיר נמוך באופן יחסי, לשעות של ניידות מחוץ לבית מבלי הצורך בשקע זמין. לפעמים לא צריך להוציא מאות שקלים על סוללת גיבוי משוכללת ופשוט צריך דגם שעושה את העבודה.
Eco-540
כולנו היינו בסיפור הזה, הסוללה בטלפון הנייד מתה בדיוק כשאנו חייבים לבצע שיחה דחופה או לבדוק משהו באינטרנט. הדגם הזה, של מותג Eco יפתור לכם את הבעיה וישאיר את הסמארטפון שלכם בחיים גם ללא מטען או שקע חשמל בסביבה.
יש לו מסך LCD מרשים שיציג לכם את מצב הסוללה בכל רגע נתון באחוזים ככה שלא תצטרכו לנחש עוד כמה זמן נשאר לכם עד שהוא יתרוקן לחלוטין. הייתרון שלו הוא הקומפקטיות אבל הקיבולת שלו ממש לא הכי גדולה שתמצאו בשוק, בכל אופן הסוללה הזאת תספיק לצרכים של המשתמש הממוצע.
במחיר נמוך מאוד תוכלו להשיג כ-3 טעינות מלאות לרוב מכשירי הסמארטפון הממוצע שקיימים היום בשוק וכ-2 טעינות מלאות למכשירים מתקדמים וחזקים יותר.
Miracase MPB20000L
הדגם הזה מתגאה בנפח טעינה של 20,000mAh ומתאים בצורה מושלמת למטיילים ומשתמשים כבדים שלא עוזבים את הסמארטפון.
כוח הטעינה האדיר מאפשר גם הטענה כפולה של שני מכשירים בו זמנית והוא מגיע בגודל קומפקטי להפליא שיאפשר לכם לשים אותו בקלות בכיס.
הדגם הזה בא להוכיח שדברים טובים באים באריזות קטנות. יש לו מסך לד דיגיטלי שמציג את מצב סוללת הגיבוי בזמן הטעינה ונורות חיווי שיתריעו על כל מצב חריג.
הוא מצויד במעגל אלקטרוני פנימי שמגן מקצר חשמלי וטעינת יתר לבטיחות שימוש גבוהה.
מדריך קנייה: איך לבחור מטען נייד?
מטען נייד או סוללת גיבוי, לא חשוב איך תקראו לזה, הוא מציל חיים. אנחנו כאן כדי לעזור לכם לבחור את הדגם המושלם ביותר לצרכים שלכם עוד לפני שתגמר לכם הסוללה.
למה בכלל לקנות מטען נייד?
מטען נייד הוא סוג של סוללת גיבוי חיצונית שנועדה לספק טעינה לטלפון הנייד שלכם גם כשאין שקע חשמל או מטען זמין.
הוא יאפשר לכם להטעין את הסמארטפון שלכם בלי להיות תלויים בחיבור ישיר לחשמל, להאריך את חיי הסוללה של המכשיר וליהנות מזמן שימוש נוסף.
גם כשאתם נמצאים בנסיעות ובטיולים תוכלו להטעין במהירות ובקלות את הטלפון החכם שלכם בכל מצב. בגלל הגודל הקטן והקומפקטי, תוכלו לשאת אותו בנוחות בכיס או בתיק בלי שהמשקל שלו יכביד עליכם.
סוללות גיבוי ממש לא עולות הרבה ותמיד מומלץ להצטייד באחת לכל מקרה שלא יהיה.
מי צריך מטען נייד?
זה אולי נראה שאנחנו מסתדרים נפלא בלעדיו כי יש לנו את המטען המקורי של הטלפון הנייד, אבל הבעיה מתעוררת כשמשתמשים בסמארטפון מחוץ לבית הרחק משקע חשמל זמין. הסוללה פשוט לא מחזיקה מעמד ומספיקה לאורך היום. בדיוק בנקודה הזאת מטען נייד נכנס לתמונה.
זאת בעצם סוללת גיבוי קומפקטית וקלת משקל שתוכלו לקחת איתכם לכל מקום. הוא מגיע במחיר נוח ונגיש ותוכלו לשים אותו בכיס או בתיק שלכם לכל מקרה שלא יהיה.
במקום לאכול סרטים שהסוללה של הטלפון החכם תתרוקן באמצע היום ולעשות שמיניות באוויר כדי לשמור עליה בחיים, מטען נייד יספק טעינה זמינה, נוחה ויעילה של הטלפון שלכם בכל מקום, הוא ימנע מהסוללה לשבוק חיים ברגע הכי פחות מתאים.
אם אתם מבלים את רוב שעות היום בעבודה או בלימודים ונמצאים רוב הזמן מחוץ לבית, מטען נייד זה ממש לא מותרות אלא פריט הכרחי שיספק לכם המון שקט נפשי וישמור עליכם מחוברים וזמינים כל הזמן.
גודל ועוצמת הטעינה
הקריטריון המכריע שצריך להנחות אתכם בבחירת מטען גיבוי חדש זה כוח הטעינה שלו. בדרך כלל כוח הטעינה מושפע מהגודל הפיזי של המכשיר.
הדגמים הזמינים בשוק מתחלקים ל-3 קטגוריות שונות לפי הממדים ועוצמות הטעינה. הגיע הזמן להכיר לעומק את המאפיינים הבולטים, היתרונות והחסרונות של כל סוג.
קיבולת קטנה
מטען נייד קטן מספק עוצמת טעינה של 2,500 עד 3,000 מילי אמפר לשעה (mAh), זה אמור להספיק לטעינה מלאה של רוב הסמארטפונים אבל זה לא תמיד קורה. חלק גדול של מכשירים יוקרתיים מגיעים עם סוללות עוצמתיות במיוחד וקיבולת גדולה, מטען נייד קטן יוכל לטעון את המכשיר בין 60% ל-100%.
היתרונות שלו הם שהוא זול, קל משקל וקומפקטי יותר. זה אומר שתוכלו להכניס אותו בקלות לכיס או לתיק ולקחת יחד איתכם לכל מקום בלי שהוא יכביד עליכם.
החיסרון הגדול הוא שכוח הטעינה המוגבל מספיק רק לטעינה אחת של הסמארטפון או אפילו פחות מזה כשמדובר בדגמים עם סוללה חזקה וגדולה יותר.
דגם קטן מתאים בעיקר לאנשים שמשתמשים בו מידי פעם ובמצבי חירום בלבד. אם אתם יוצאים לבילוי עם החברים מיד לאחר העבודה, סוללת הגיבוי הקלילה והניידת הזאת תעשה את העבודה.
קיבולת בינונית
מטען נייד בגודל בינוני מספק כוח טעינה של 3500 עד 6500 מילי אמפר לשעה, בדרך כלל קרוב יותר לקצה העליון של הסקאלה.
מטען עם קיבולת בינונית אמור להספיק בלי בעיה גם לטעינה מלאה של סמארטפונים משוכללים עם קיבולת סוללה גבוהה או לשתי טעינות מלאות של סמארטפון ממוצע עם סוללה סטנדרטית.
היתרון הוא שמטען נייד כזה מתאים כמו כפפה ליד לאנשים שצריכים להטעין את הטלפון החכם במלואו לפחות פעם אחת ביום או כל הלילה.
החיסרון הוא שסוללות הגיבוי האלה יקרות יותר מדמים קומפקטיים וקטנים יותר. אם יש לכם סמארטפון מתקדם עם סוללה עוצמתית הוא לא יספיק לכם לשתי טעינות שלמות.
מטען נייד עם קיבולת בינונית מתאים בעיקר לאנשים שחייבים להטעין את הסמארטפון שלהם באופן יומיומי.
גם אם אתם יוצאים לקמפינג בסופ"ש, מטען נייד בגודל בינוני יבטיח שלא תיתקעו עם סוללה ריקה באמצע הטיול שלכם בחיק הטבע.
קיבולת גדולה
התותחים הכבדים האלה יכולים לספק כוח טעינה של עד ל-40,000 מילי אמפר לשעה. סוללות גיבוי גדולות מספקות עוצמת טעינה מרבית, אבל הן כבדות יחסית ומגיעות עם תג מחיר גבוה.
דגם גדול ועוצמתי יתמודד בלי למצמצץ עם 3-5 טעינות מלאות, זאת בחירה מושלמת למי שרוצה להטעין כמה מכשירים בו זמנית או להשתמש במטען הנייד גם עבור טאבלט.
היתרון הוא עוצמת טעינה מפלצתית שתעזור לסמארטפון שלכם להחזיק מעמד במשך כמה ימים טובים בלי שתצטרכו לחבר אותו לשקע חשמל או הטענה כפולה של כמה מכשירים בו זמנית.
החסרונות הם שתצטרכו לשלם סכום די גדול על מטען נייד גדול ועוצמתי, הוא פחות נייד ונוח לנשיאה בגלל הגודל שלו והמשקל הכבד.
דגם עם קיבולת גבוהה מתאים בעיקר לאנשים שמבלים זמן רב מחוץ לבית ובמקומות ללא שקע חשמל זמין או מי שמעדיף לטעון יותר ממכשיר אחד בכל פעם.
סוללת גיבוי גדולה תאפשר לכם לטעון שני טלפונים ניידים או סמארטפון וטאבלט בו זמנית כדי לחסוך זמן יקר.
מאפיינים חשובים שצריך לקחת בחשבון כשקונים מטען נייד
לפניכם כמה קריטריונים ושיקולים חשובים שחשוב לשים אליהם לב כדי לבחור מטען נייד איכותי שתהיו מרוצים ממנו עד הגג:
גודל
ככל שסוללת הגיבוי גדולה יותר ככה היא תהיה פחות נוחה לנשיאה ממקום למקום. ההחלטה נמצאת בידיים שלכם.
עדיף שעשו לעצמכם חיים קלים ותבחרו במטען נייד כמה שיותר קליל וקומפקטי שנכנס בקלות לכיס או לתיק קטן.
צורה
קיימים שני עיצובים בסיסיים , דמוי בלוק מלבני ומבנה גלילי המזכיר עט או ליפסטיק. סוללות גיבוי בצורת עט נוטות להיות קטנות ופחות עוצמתיות.
מטענים ניידים מלבניים גדולים ומסורבלים יותר, אבל הם גם יותר עוצמתיים ויציבים.
נוריות חיווי
יש דגמים מסוימים שמגיעים עם נורות לד שמראות את רמת הסוללה, בדרך כלל מדובר בארבע או חמש נורות חיווי שדולקות כשהמטען מלא וכבויות כשהוא מתרוקן. הפיצ’ר השימושי הזה מאפשר לדעת את רמת הטעינה של סוללת הגיבוי בכל רגע נתון ויחסוך לכם את כל הניחושים וההתלבטויות.
יחס עלות-תמורה
בסופו של דבר, אתם הולכים לקבל את מה ששילמתם עליו. נכון שתוכלו לחסוך כמה גרושים על מטען זול ונחות, אבל תצטרכו לזרוק אותו לפח תוך זמן קצר.
דגם איכותי ואמין יותר יעלה טיפה יותר, אבל גם יחזיק מעמד זמן רב ויוכיח את עצמו ברגע האמת.
כבל טעינה
איכות כבל הטעינה משחקת תפקיד חשוב במהירות ויעילות הטעינה של סוללת הגיבוי והמכשיר הנטען בעזרתה. כבל אמין ובטוח לשימוש יגן על המכשירים הנטענים מקפיצות מתח פתאומיות ומחימום יתר.
כל מטען נייד זקוק לטעינה בעצמו, בדרך כלל הטעינה מתבצעת בעזרת כבל USB סטנדרטי לשקע Micro-USB. כל מה שצריך לעשות זה פשוט לחבר אותו למטען USB רגיל.
רוב הדגמים נטענים בעזרת כבל USB שניתן לחבר לכל מכשיר בעל שקע USB. חלק מסוללות הגיבוי מגיעות עם כבל טעינה חיצוני שניתן לחבר ולנתק בעת הצורך. זה אומר שתוכלו להחליף בין הכבלים התואמים למכשירים של החברות השונות.
דגמים אחרים מגיעים עם כבל טעינה מובנה שלא ניתן לנתק ולהחליף, זה אומר שאף פעם לא תאבדו את הכבל או תצטרכו להפוך את כל הבית בחיפוש אחריו, אבל זה גם הופך את סוללת הגיבוי לפחות רב תכליתית.
מיליאמפר לשעה-mAh
הנתון החשוב ביותר זה ההספק (כוח הטעינה) שנמדד ביחידות מיליאמפר לשעה. לפני שאתם ננעלים על דגם מסוים, חשוב שתוודאו שעוצמת הטעינה שלו מתאימה לקיבולת הסוללה של הסמארטפון שלכם.
אם הטלפון החכם שלכם מצויד בסוללה עם קיבולת של 2,000mAh, אתם צריכים לקנות דגם עם עוצמת טעינה של 4,000mAh לכל הפחות. הוא יספיק לשתי טעינות של המכשיר שלכם.
יש לא מעט מקרים שהמוכרים בחנות המליצו ללקוחות תמימים על דגמים עם עוצמת טעינה של 2,000mAh בלבד עבור טלפונים ניידים עם סוללה בקיבולת של 3000mAh ומעלה. זה אומר שסוללת הגיבוי לא תספיק אפילו לטעינה מלאה אחת של הטלפון הנייד.
עדיף שתסתמכו רק על עצמכם, תבדקו את הנתונים האלה ותעשו את החישוב הפשוט. זה יעזור לכם לעשות בחירה נכונה שלא תתחרטו עליה.
עוצמת הזרם החשמלי (אמפרג’)
מאפיין חשוב נוסף שצריך לשים אליו לב זה האמפרג’ של המטען הנייד:
מטען נייד עם אמפרג’ של 1A: בעל כוח טעינה מרבי של 1000mAh לשעה.
מטען נייד עם אמפרג’ של 2A: בעל כוח טעינה מרבי של 2000mAh לשעה.
מטען נייד עם אמפרג’ של 2.4A:בעל כוח טעינה מרבי של 2400mAh לשעה.
אם קיבולת הסוללה של הטלפון הנייד שאתם מטעינים היא 2000mah ותשתמשו במטען נייד בעל אמפרג’ של 2A, תוכלו לטעון אותו לגמרי תוך שעה אחת.
ככה זה לפחות עובד על הנייר, אבל חשוב לקחת בחשבון גם את האמפרג’ המרבי של המכשיר שלכם. רוב הסמארטפונים מוגבלים לקצב טעינה של 1A בלבד.
מהירות הטעינה וטעינה חוזרת
מהירות הטעינה/קצב הטעינה המרבי של רוב הסמארטפונים עומד על 1A, זה אומר שדגם עם עוצמת הזרם הזאת יצליח להטעין את הטלפון הנייד שלכם לא פחות מהר מהמטען המקורי שלו.
מטען נייד קטן וקומפקטי עם אמפרג’ של 1A יספק את הסחורה עבור סמארטפונים, אבל לא יצליח להסתדר עם צרכי הטעינה של לפטופ או אייפד.
רוב הדגמים העוצמתיים יותר המגיעים עם קיבולת גדולה יותר מצוידים בלפחות שני שקעי טעינה, אחד מהם אמור להיות עם קצב טעינה של 2.1A. שמתאים למכשירים גדולים יותר. לא תוכלו לוותר על הפיצ’ר הזה אם אתם בונים על סוללת הגיבוי לטאבלטים ומחשבים ניידים.
מומלץ לבחור במטען נייד עם 2 יציאות USB ועוצמת זרם חשמלי מקסימלית של 3.5A שיספיק לטלפון החכם והטאבלט שלכם באותו הזמן.
אם הדגם שלכם מספיק ל-12 הטענות של הטלפון הנייד, ריקון מלוא הקיבולת שלו ייקח די הרבה זמן.
קצב הטעינה תלוי במקור הכוח שאליו המטען הנייד מחובר, עדיף לחבר איתו ישירות לשקע החשמלי כמו שאתם מטעינים את האייפד או הלפטופ, זה יקצר תהליכים ויאיץ את זמן הטעינה.
טעינה מלאה של סוללת גיבוי בקיבולת של 24,000 mAh נמשכת 10-14 שעות בחיבור לרשת החשמל וכמעט 50 שעות בחיבור לשקע ה-USB במחשב.
מספר חיבורי ה-USB
אין מספר מדויק של חיבורי USB שהפך לסטנדרט אחיד ומחייב בשוק, מספר שקעי הטעינה שונה מדגם לדגם. כל דגם כולל לפחות 2 חיבורים, אחד מיועד לטעינת סוללת הגיבוי עצמה והשני לטעינת המכשיר המחובר.
מטען נייד ממוצע מצויד בשני שקעי USB, כניסת USB לטעינת הסוללה ויציאת USB לטעינת מכשיר חיצוני. השקע הקטן יותר מיועד להטענת המטען הנייד עצמו בעוד שהשקע הגדול יותר מיועד להטענת הסמארטפון או הטאבלט שלכם.
כאן מגיע טוויסט בעלילה, דגמים מסוימים תומכים בהטענה כפולה ומצוידים בשתי יציאות USB שיכולות לשמש לטעינת הסמארטפון והטאבלט שלכם בו זמנית וכניסת USB אחת לטעינת סוללת הגיבוי בכבודה ובעצמה.
בגלל שלכל טלפון חכם וטאבלט יש צרכי טעינה משלו וחשוב לספק לו את עוצמת הטעינה המתאימה כדי להבטיח טעינה יעילה ובטוחה יותר, חלק מהטענים הניידים מגיעים עם כמה שקעי טעינה נפרדים המותאמים לצרכי טעינה שונים.
חלק מסוללות הגיבוי מגיעות עם שקעי טעינה שיכולים לשמש גם סמארטפונים וגם טאבלטים, רק חשוב לוודאו שכוח הטעינה של המטען הנייד מתאים לקיבולת של הטאבלט ועוצמתי ברמה מספקת.
דגמים מסוימים הולכים צעד אחד קדימה ומאפשרים להטעין גם את סוללת המטען וגם את הסמארטפון או הטאבלט שלכם במקביל. לא מומלץ לעשות את זה עם מטען נייד בעל יציאת USB אחת בלבד. זה עלול לפגוע בו בטווח הארוך.
אם הוא כולל 2 יציאות טעינה ומעלה, תוכלו להטעין בעת ובעונה אחת שני מכשירים תומכים, אבל גם במקרה הזה מומלץ להימנע מלהטעין את המטען הנייד באותו הזמן.
סוללת גיבוי שמאפשרת הטענה כפולה של כמה מכשירים בו זמנית בעלת קיבולת ועוצמת טעינה גבוהה יותר לעומת מטען נייד סטנדרטי עם שקע טעינה אחד בלבד. זה אומר שתוכלו להטעין את הסמארטפון והטאבלט שלכם בראש שקט בלי לדאוג ליעילות ולמהירות.
עוצמת הטעינה הכוללת של המטען הנייד מתחלקת באופן שווה בין המכשירים שאתם מטעינים.
איכות היא שם המשחק
איכות ללא פשרות בסטנדרטים הגבוהים ביותר מבטיחה שימוש יעיל, בטוח ונטול תקלות במטען הנייד ותספק לכם המון שקט נפשי. דגם איכותי יעשה את עבודתו על הצד הטוב ביותר במשך זמן רב ותמיד תוכלו לסמוך עליו ברגע האמת.
לפני שאתם מוציאים את הארנק וקונים דגם מסוים, אתם חייבים לוודא שהוא עבר בקרת איכות מדוקדקת ושהביצועים והתפקוד שלו נבדקו בצורה קפדנית כדי להבטיח עמידות מרבית ולהפחית את הסיכון לנזק פוטנציאלי לגאדג’טים היקרים שלכם.
מטען נייד בטוח לשימוש שתוכלו לבנות עליו לזמן רב אמור לעבור את הבדיקות הבאות:
יעילות
סוללות גיבוי יעילות במיוחד פועלות בטמפרטורות נמוכות יותר, זה מבטיח ניצול אנרגיה אופטימלי ומפחית את הבזבוז שלה למינימום האפשרי. התוצאה היא תוחלת חיים ארוכה יותר.
הגנה מפני זרם יתר (OCP)
המנגנון הזה מונע מעבר זרם חשמלי חזק מדי לתוך סוללת הגיבוי והמכשיר המחובר אליה, זה חיוני להגנה על החיווט העדין של שני המכשירים.
הגנה מפני מתח יתר (OVP)
מנגנון ששומר על רמות מתח תקינות כדי למנוע נזק לסוללת הגיבוי ולמכשיר המחובר אליה בזמן הטעינה.
הגנה מפריקת/טעינת יתר
סוללות גיבוי טובות ואמינות לא צריכות להגיע למצב של פריקת או טעינת יתר כדי להאריך את משך החיים שלהן.
דגמים מסוימים מגיעים עם מערכת בקרה מתוחכמת שמנטרת את מצב הטעינה ומונעת מצב של פריקת או טעינת יתר.
עמידות בטמפרטורות קיצוניות
למרות שלא מומלץ להשתמש בסוללת הגיבוי בטמפרטורות קיצוניות, בדיקת התפקוד שלהן בתנאי סביבה קיצוניים יכולה להצביע על קיומם של פגמים ובעיות מבניות בסוללה.
סוללות שעוברות בהצלחה את הבדיקות הקשוחות והתובעניות האלה הן עמידות ובטוחות במיוחד לשימוש.
למה צריך לשים לב כשקונים מטען נייד?
מעבר למידות הגודל ולקיבולת שלו יש עוד כמה מאפיינים חשובים שצריך לקחת בחשבון כדי למצוא את סוללת הגיבוי הנכונה והמתאימה עבורכם.
עוצמת הזרם החשמלי
עוצמת הזרם הנמדדת ביחידות אמפר משפיעה על קצב טעינת המכשיר שלכם. אמפרג’ גבוה יותר מקצר את זמן הטעינה של המכשיר.
הדגמים בשוק מתחלקים ל-3 סוגים על פי האמפרג’ שלהם: 1 אמפר/5 וואט או 2.4 אמפר/12 וואט. דגמים מסוימים מצוידים בשני שקעי USB ומציעים את שתי האפשרויות האלה בעוד שאחרים מספקים עוצמת טעינה אחת בלבד.
סוללת גיבוי עם אמפרג’ של 2.4 אמפר מאפשרת לקצר תהליכים ולהטעין בצורה מהירה יותר את המכשיר שלכם, מעבר לכך אין שום הבדל משמעותי בין סוגי עוצמת הזרם האלה.
כוכבית אחת חשובה שתצטרכו לקחת בחשבון, אתם צריכים לוודא שזרם הטעינה של הדגם שאתם רוצים לקנות והסמארטפון תואמים. חלק ממכשירי הפרימיום המובילים תומכים בעוצמת טעינה של 2.1 אמפר ומעלה בלבד ולא מתאימים לקצב טעינה נמוך יותר.
תוכלו למצוא בקלות את הנתון החשוב הזה בעלון הוראות השימוש של הטלפון החכם, במפרט הטכני שלו או על גבי המטען המקורי.
אתם עלולים להיתקל במטענים ניידים עם עוצמת זרם גבוהה יותר מ-2.4 אמפר, אבל מדובר בדגמים שתומכים בטעינה של כמה מכשירים שונים בו זמנית והכוונה היא לאמפרג’ הכולל והמשותף המתחלק ביניהם.
חיבורים
מטען נייד צריך להגיע עם שקע טעינה אחד לפחות שאליו תוכלו לחבר את הטלפון החכם. דגמים מסוימים מגיעים עם כמה יציאות USB המאפשרות להטעין מגוון מכשירים שונים בו זמנית, מדובר בפיצ’ר מועיל ושימושי שיכול לעשות לכם חיים קלים ולחסוך לכם המון זמן יקר.
אם יש לכם סמארטפון עם שקע טעינה USB-C, מומלץ ללכת על סוללת גיבוי בעלת חיבור תואם שיעשה עבודה מהירה ויעילה יותר בהשוואה לחיבור USB רגיל.
כבל טעינה מובנה
ייתכן שהוא יגיע ללא כבל מובנה. דגם ללא כבל טעינה מובנה יכול להיות פתרון נוח ויעיל יותר כי הוא מאפשר גמישות שימוש רבה יותר. תוכלו להשתמש בכבלים אחרים שכבר יש לכם ולערבב ביניהם במידת הצורך.
היתרון שלדגם עם כבל מובנה הוא שאין סיכוי שתאבדו או תשכחו את כבל הטעינה ותיתקעו בלעדיו. לא תוכלו להחליף בין כמה מטענים שונים ותצטרכו להיות מקובעים על אפשרות אחת בלבד.
סוג התא החשמלי
המאפיין האחרון שתצטרכו לשים אליו לב כשאתם קונים מטען נייד זה התא החשמלי שלו, בעיקרון מדובר בסוג הסוללה הנטענת שהוא מכיל.
בשוק תמצאו שני סוגים עיקריים של סוללות גיבוי, סוללת ליתיום-יון (Li-ion) שזוכה לפופולריות רבה ונחשבת לזולה יחסית וסוללת ליתיום-פולימר החדשנית שהפכה למילה האחרונה בתחום, הן הרבה יותר יקרות, אבל מצטיינות בעוצמת טעינה גבוהה יותר ושוקלות פחות.
בשורה התחתונה, סוללת ליתיום-פולימר נטענת היא תענוג יקר אבל היא חזקה ונוחה לנשיאה יותר. זה לא תמיד פשוט למצוא סוללת גיבוי מהסוג הזה, אבל אם תחפשו טוב מספיק תוכלו למצוא כמה אפשרויות טובות.
גודל ומשקל
אל תשכחו לשים לב לממדים ולמשקל של סוללת הגיבוי. היא צריכה להיות כמה שיותר קומפקטית ונוחה לנשיאה כדי שתוכלו לזרוק אותה בקלות לכיס או לתיק ולקחת אותה איתכם לכל מקום. עדיף להימנע מדגם מסורבל וכבד משקל שיכביד עליכם.
אתם צריכים למצוא את האיזון המושלם בין עוצמת טעינה המתאימה לצרכים שלכם לקלות משקל וגודל נוח ולא מעיק.
איכות
עדיף להשקיע בדגם איכותי של יצרן אמין וידוע עם רקורד מוכח בתחום, זה לא אומר שאתם חייבים להוציא הון תועפות על הדגם המשוכלל והעוצמתי ביותר. תבחרו בחוכמה את הדגם שקולע לצרכים ולדרישות שלכם ומספק את התמורה הטובה ביותר למחיר.
עדיף לא לחסוך ולהקריב את האיכות והבטיחות של המטען, חבל שתאכלו אותה עם חיקוי נחות ועלוב שעלול להתפוצץ ולהתלקח בזמן השימוש.
תוודאו שאתם רוכשים סוללת גיבוי אמינה ויעילה שעברה בקרת איכות קפדנית ועומדת בכל תקני הבטיחות הנדרשים.
מטען נייד סולארי
סוללת גיבוי סולארית מופעלת באמצעות אנרגיית השמש ותטעין בצורה יעילה את המכשירים שלכם. אם אתם נמצאים בשטח או מבלים בחיק הטבע, תוכלו לנצל את קרני השמש כדי להטעין את הטלפון החכם שלכם או גאדג’טים אחרים. היא יכולה להיות מועילה ושימושית במיוחד בישראל שטופת השמש.
מטענים סולאריים מסוגלים לטעון סוללת עופרת-חומצה או ניקל-קדמיום (Ni-Cd) עד למתח של 48 וולט וכמה מאות אמפר בשעה. בקר טעינה מיוחד מאפשר לנצל את קרני השמש לטעינת סוללת הגיבוי.
תאים סולאריים הממוקמים בחלק העליון של מעטפת סוללת הגיבוי קולטים את אור השמש ומתרגמים אותו לחשמל. פאנל סולארי מסוגל להפיק זרם טעינה ברמות מתח שונות על פי עוצמת קרני השמש בחוץ.
בקר טעינה הוא רכיב חיוני בכל מערכת אנרגיה סולארית, הוא מווסת את זרם החשמל המגיע מהפאנל הסולארי ושומר את המתח החשמלי ברמה הנדרשת.
אם מתח הטעינה עולה על הרף שסוללת הגיבוי זקוקה לו, הבקר האלקטרוני נכנס לתמונה ומונע טעינת או פריקת יתר. זהו אמצעי בטיחות חשוב המאריך את חיי המטען הנייד ומונע תקלות ובעיות לא רצויות.
מטען נייד סולארי מנצל את אנרגיית השמש הטבעית, הזמינה והירוקה כדי להטעין מכשירים כמו סמארטפונים, טאבלטים ועוד. סוללות גיבוי מצוידות במגוון רחב של פאנלים סולאריים מסוגים שונים.
יש פער משמעותי בין עוצמת ויעילות הטעינה של סוגי הפאנלים השונים, תאים סולאריים דקים הם בעלי התפוקה הנמוכה ביותר של 10% או פחות. הם יתקשו לספק את הסחורה בצורה מהירה ויעילה.
מומלץ ללכת על מטען נייד סולארי יעיל ועוצמתי יותר עם פאנל סולארי שמבוסס על תאי סיליקון חד גבישי (Monocrystalline), הוא מספק תפוקה יעילה יותר של עד ל-19%.
טיפול ותחזוקה
לאחר שעשיתם בחירה במטען הנייד הנכון והמתאים ביותר לצרכים ולהרגלי השימוש שלכם, חשוב שתשמרו עליו היטב ותעטפו אותו בהמון חום ואהבה. אם אתם רוצים להאריך את תוחלת החיים של המטען הנייד שלכם ולגרום לו לעבוד בשיא היעילות במשך זמן רב, אתם חייבים להשתמש בו בצורה זהירה ולהקפיד על התחזוקה הנכונה שלו. בקטע הזה אסור לחפף ולעגל פינות, גם אם תשקיעו במטען הנייד העוצמתי והמתוחכם ביותר הוא יתחיל לקרטע ולגמגם עם הזמן אם לא תשמרו עליו כמו שצריך.
כמה טיפים שימושיים ועצות מועילות שיעזרו למטען הנייד שלכם לעבוד כמו חדש לאורך זמן ויבטיחו שהוא ישרת אתכם בנאמנות לאורך שנים ארוכות:
תשתמשו בסוללת הגיבוי כמה שיותר
כדי שהדגם שלכם יעבוד בצורה חלקה ותקינה במשך זמן רב אתם צריכים להשתמש בו לעתים קרובות. אם תתנו לו להעלות אבק במגירה, זה עלול לפגוע בביצועים שלו.
אם אתם לא צריכים להשתמש במטען הנייד לעתים קרובות, תקפידו לרוקן את סוללת הגיבוי לגמרי ולטעון אותה טעינה מלאה לפחות פעם בחודש.
אם תפנו לשירותיו של המטען הנייד לעתים קרובות, זה יעזור להגדיל את אורך החיים שלו וישפר את התפקוד שלו. שימוש תכוף בסוללת הגיבוי רק יפעל לטובתכם. המטען יבצע את עבודתו בשיא המהירות והיעילות וישמור על הסמארטפון שלכם בחיים בכל מקום.
תרחיקו ממקור אש
אף פעם אל תזרקו את סוללת הגיבוי לאש גלויה ותקפידו לא לקרב אותה למקור אש וחום, זה עלול לגרום להתלקחות והתפוצצות סוללות הליתיום, מה שעלול לגרום לפציעות חמורות.
תקפידו להשתמש במטען המקורי
כדי לשמור על בטיחות סוללת הגיבוי שלכם, תטעינו אותה אך ורק בעזרת המטען המקורי שסיפק היצרן. שימוש במטען לא מקורי עלולה לפגוע גם בסוללת הגיבוי וגם במכשיר שתטעינו בעזרתו.
אל תפרקו את סוללת הגיבוי
אל תנסו לתקן ולפרק את המטען הנייד בכוחות עצמכם או לשנות את התצורה שלו, עדיף ללכת על בטוח ולא לשחק אותה גיבורים גדולים. פעולה כזאת עלולה להוביל לחימום יתר, קצר חשמלי או פגיעה אחרת בסוללה.
הרחיקו ממים ולחות
מים יכולים לפגוע במטען הנייד ולהרוס אותו לכן חשוב להרחיק אותו ממקורות מים ורטיבות ולא תחשפו אותו לטמפרטורה גבוהה.
כל מגע של המטען עם מים ולחות עלול לגרום לו לנזק בלתי הפיך. כדי לשמור על סוללת הגיבוי מפגעי הסביבה, מומלץ לקנות מגן כיסוי איכותי.
תקפידו להשתמש במטען עם מכשירים מתאים בלבד
אל תשתמשו בסוללת הגיבוי לטעינת מכשיר עם קיבולת סוללה גבוהה יותר מזאת של המטען הנייד עצמו גם אם הספק המכשיר הנטען קטן בהרבה מקיבולת סוללת הגיבוי. אתם צריכים לוודא שהמטען הנייד מתאים למכשיר שלכם. חוסר תאימות בעוצמת הטעינה עלול לגרום לצרות צרורות.
הימנעו מטעינת יתר
למרות שסוללות גיבוי בדרך כלל מגיעות עם מנגנון הגנה למניעת טעינת יתר, עדיין תצטרכו להימנע מטעינה ממושכת ומיותרת שעלולה לסכן את בטיחות המטען הנייד ולפגוע בעמידות שלו.
זה ממש לא רעיון טוב לשים את סוללת הגיבוי בטעינה ולשכוח ממנה לגמרי.
תשמרו עליו היטב
תטפלו בעדינות ובזהירות בסוללת הגיבוי ותנהגו בה בכפפות של משי. אל תפילו את המטען הנייד לרצפה או תחבטו בו. מכות, זעזועים ונפילות לא יעשו טוב לסוללת הגיבוי ועלולות לפגוע בביצועים ובתפקוד שלה.
שאלות ותשובות
מה ההבדל בין מטען נייד ממותג למטען של יצרן אלמוני?
חיקוי מפוקפק מבטיח הרים וגבעות ומתגאה בהספק אטרקטיבי וגבוה במיוחד שבדרך כלל אין לו שום קשר למציאות. הגימיק השיווקי הזה נועד לפתות כמה שיותר לקוחות, אבל אל תמהרו ליפול בפח ולהסתמך בצורה עיוורת על ההצהרות המפוצצות שכתובות במפרט.
למרות שסוללת גיבוי של מותג פופולרי ומכובד אף פעם לא מגיעה עם קיבולת דמיונית של 30000mAh עד 50000mAh, היא מספקת ביצועים עקביים ויעילים יותר ותחזיק מעמד זמן רב.
דגם איכותי בעל הספק צנוע יחסית של 12000mAh יוכל להטעין את הסמארטפון שלכם באותה המהירות כמו מטען נייד מוזל עם קיבולת של 30000 mAh "על הנייר".
איזו קיבולת של מטען נייד מתאימה בשבילי?
זה לגמרי תלוי בצרכי הטעינה של הסמארטפון או הטאבלט, עוצמת הטעינה של סוללת הגיבוי צריכה להתאים לקיבולת הסוללה של המכשיר שלכם.
לכל מכשיר יש סוללה שונה, מה שאומר שהביצועים שלו יהיו שונים מדגם לדגם. תוודאו שהדגם שאתם שוקלים לקנות עוצמתי מספיק כדי להטעין במהירות וביעילות את הסמארטפון שלכם.
האם קיבולת המטען הנייד משפיעה על מהירות ההטענה שלו?
ההיגיון הפשוט אומר שסוללת גיבוי עם קיבולת (הספק) גבוהה יותר תוכל להטעין את הסמארטפון שלכם תוך זמן קצר יותר בהשוואה למטען נייד פחות עוצמתי עם קיבולת נמוכה יותר. הבעיה היא שזה ממש לא עובד ככה במציאות.
חשוב שתפנימו את כלל הברזל הבא: מהירות ההטענה של מטען נייד אינה נקבעת על ידי הקיבולת שלו אלא על ידי עוצמת הזרם החשמלי (אמפרג’).
מה מציינות נוריות החיווי של המטען הנייד בזמן תהליך הטעינה?
סוללות גיבוי רבות מגיעות עם נוריות חיווי בצבעים שונים המציגות את מצב הטעינה. בדרך כלל נורות לד אדומות דולקות בזמן תהליך הטעינה. ברגע שסוללת הגיבוי טעונה במלואה, נורות הלד האדומות נכבות.
דגמים רבים מגיעים עם מנגנון כיבוי אוטומטי למניעת טעינת יתר העלולה לפגוע בסוללה. מטענים ניידים מגיעים עם כמה נורות חיווי שמציגות את התקדמות תהליך הטעינה.
איך לאחסן את המטען הנייד בצורה נכונה בשימוש מועט?
אם לא תשתמשו בו שלכם במשך תקופה ארוכה, אתם צריכים להשאיר אותו טעון בערך חצי מהקיבולת שלו.
השורה התחתונה
השוק מוצף במגוון רחב של דגמים מסוגים ודגמים שונים, מה שהופך את בחירת ה"אחד והיחיד" למשימה מסובכת ומאתגרת יותר. לפני שתשלפו את הארנק ותקנו דגם מסוים, אתם חייבים לשים לב לעוצמת הטעינה ולרמת הניידות ונוחות הנשיאה שלו ולוודא שהוא מתאים למטרות והרגלי השימוש שלכם.
דגם חזק ויעיל יאפשר לכם ליהנות מהגאדג’טים האהובים עליכם בכל מקום ובכל זמן. תוכלו להשתמש בטלפון החכם, בטאבלט, בלפטופ ואפילו בקונסולת המשחקים הקומפקטית שלכם תוך כדי תנועה והרחק מהבית בראש שקט בלי לאכול סרטים שהסוללה שלהם תיגמר באופן פתאומי.
אין לנו ספק שמדריך הקנייה המפורט הזה יעזור לכם לבחור בחוכמה את המטען הנייד המושלם עבורכם במינימום זמן ומאמץ!