קונסולת משחקים: 8 קונסולות מומלצות לשנת 2024

מציאת קונסולת משחקים הנכונה והמתאימה ביותר עבורכם יכולה להיות משימה לא פשוטה. למרות שהתחרות בשוק הצטמצמה באופן משמעותי ונשארו רק כמה שחקנים בולטים שמשתתפים בקרב על המקום בסלון שלכם, הבחירה בין כל הדגמים הקיימים קשה יותר מאי פעם, כי לא חסרות קונסולות איכותיות עם מפרט טכני מרשים ושכלולים בלתי נגמרים וכל יצרנית מציעה מגוון אינסופי של גרסאות ותצורות שונות.

כשתתחילו לחפש את הקונסולה המושלמת עבורכם אתם הולכים להיתקל במיליון מושגים מפוצצים, פיצ’רים אטרקטיביים וגימיקים שיווקיים. קל מאוד ללכת לאיבוד במבחר העצום ותוך זמן קצר יהיה לכם סלט בראש מכל הדגמים הדומים עם השמות המבלבלים.

מה ההבדל בין Xbox One S ל-Xbox One X? במה עדיף לבחור, בפלייסטיישן 4 או ב-Xbox One? איזו קונסולה תומכת בהכי הרבה משחקים ובאיזה דגם תוכלו להריץ את המשחקים האהובים עליכם? האם יש קונסולת משחקים מושלמת ונטולת פגמים שעוקפת בסיבוב את כל המתחרות? בסקירה הזאת תקבלו את התשובה לכל אחת מהשאלות האלה.

ממהרים? הנה 3 המוצרים המובילים:

השורה התחתונה
יתרונות
חסרונות
השורה התחתונה
גרסא משופרת של הסוני 4 הפופולארי, מהיר יותר ועם דיסק קשיח מוגדל.
יתרונות
גרפיקה משודרגת בכל משחק
תמיכה במשחקי 4K
דיסק קשיח בנפח 1TB
חסרונות
אין נגן סרטי Blu-ray
השורה התחתונה
למרות המפרט הטכני החדיש הקונסולה הזאת קומפקטית בהרבה מה -one הרגיל.
יתרונות
עיצוב קומפקטי
תמיכה בתקן HDR ורזולוציית 4K
מחיר משתלם
חסרונות
אי אפשר לחבר חיישן Kinect ללא מתאם מיוחד
איכות במחיר שפוי
קונסולת משחקים נינטנדו סוויץ'
Nintendo Switch
איזון בין מחיר לאיכות
לבדיקת מחיר
השורה התחתונה
קונסולה מקורית שמשלבת בין היתרונות שבשני העולמות: קונסולה ביתית המתחברת לטלוויזיה וקונסולה ניידת לשימוש ידני.
יתרונות
קונסולה היברידית גם למסך הטלוויזיה וגם ניידת
בקרי המשחק איכותיים
רזולוציה מרשימה ואיכות תמונה מצוינת עבור קונסולה ניידת
חסרונות
אין תמיכה ברזולוציית 4K כשמשחקים בטלוויזיה

הגיע הזמן לעשות סדר בבלאגן ולעזור לכם לבחור את קונסולת המשחקים הכי טובה בשבילכם: אתם הולכים להכיר לעומק את הקונסולות המסקרנות והמבטיחות ביותר בשוק שידועות בביצועים המעולים וביכולות המרשימות שלהן. אל תצפו ממני להכתיר קונסולה אחת ויחידה שמנצחת בנוק אאוט מוחץ את כל המתחרות שלה ומתאימה בצורה מושלמת לכל משתמש – פשוט אין חיה כזאת במציאות ולכל שחקן יש צרכים והעדפות משלו ולכן חשוב לבחור בחוכמה את הדגם שקולע לדרישות ולהרגלי השימוש שלכם.

אצל המותגים המובילים ששולטים ביד רמה בשוק לא תמצאו קונסולות גרועות באיכות נמוכה. הפער בין הדגמים השונים הוא לא דרמטי ומשמעותי כל כך ולכל אחת מהקונסולות יש יתרונות ומאפיינים ייחודיים משלה – הכל תלוי במטרות השימוש ובתכונות החשובות ביותר עבורכם. חלק מהקונסולות מספקות אפשרויות שימוש רחבות ומגוונות יותר בעוד שאחרות מגיעות עם יכולות יחסית צנועות ומתאימות לשימוש ספציפי אחד. בסופו של דבר, אתם צריכים לבחור את קונסולת המשחק המתאימה ביותר לצרכים ולהעדפות שלכם.

אני לא יכול להיכנס לכם לראש ולקלוע לטעם האישי של כל אחד מכם, אבל אני יכול לפרט את ההיבטים שבהם מצטיינת כל קונסולה ואת נקודות החולשה והתורפה שלה, ככה שתדעו עד כמה היא מתאימה למטרות ולהרגלי השימוש שלכם. בסקירה הזאת אתם הולכים להכיר לעומק את קונסולות המשחק הכי טובות שיש. לאחר שתקבלו טעימה מהביצועים והיכולות של מיטב הקונסולות בשוק, תוכלו לקרוא את מדריך הקנייה המפורט שילמד אתכם את כל מה שצריך לדעת כדי לבחור את הקונסולה המושלמת עבורכם שתהיו מרוצים ממנה עד הגג.

אז אחרי שחיממנו מנועים, הגיע הזמן לצאת לדרך ולהכיר מקרוב את קונסולת המשחק האיכותיות והעוצמתיות ביותר שאפשר למצוא כיום בשוק.

8 קונסולות המשחקים הכי טובות לשנת 2024

1

Sony PlayStation 4 Pro

הבחירה המנצחת
הבחירה שלנו
גרסא משופרת של הסוני 4 הפופולארי, מהיר יותר ועם דיסק קשיח מוגדל.
יתרונות
  • גרפיקה משודרגת בכל משחק
  • תמיכה במשחקי 4K
  • דיסק קשיח בנפח 1TB
חסרונות
  • אין נגן סרטי Blu-ray
  • לא כל המשחקים מגיעים עם רזולוציית 4K מובנית

לכל מי שלא יכולים לחכות עד שיצא פלייסטיישן 5, ישמחו לדעת שהיורש של הפלייסטיישן 4 מגיע עם עיצוב דומה למקור, למרות שלא מדובר בהעתק מדויק. הפלייסטיישן 4 פרו גדול ועבה יותר מהדגם המקורי ותופס הרבה יותר מקום. גיימרים רבים צוחקים על זה שגרסת הפרו נראית כמו שתי קונסולות פלייסטיישן 4 רגילות שהעמידו אחת על השנייה.

אבל לא רק ממדי הקונסולה תפחו: סוני עשתה כמה שינויים גם בחלקים שמסתתרים בתוכה. מעבד "יגואר" 8 ליבות של AMD מגיע עם כוח עיבוד משופר ומספק מהירות שעון של 2.1GHz במקום 1.6GHz בלבד בגרסה הקודמת. נפח זיכרון ה-RAM לא השתנה ועדיין עומד על 8GB GDDR5, אבל הוא עובד במהירות גבוהה יותר של 218GB/s לעומת 176GB/s בפלייסטיישן 4 המקורי. הדיסק הקשיח גדל ב-500 ג’יגה בייט ומציע גודל אחסון מרשים של 1 טרה בייט. גם אנטנת ה-Wi-Fi של המכשיר עברה שדרוג לתקן 802.11ac מתקדם והקונסולה מצוידת במקלט/משדר של 4.0 Bluetooth.

גם בקרי המשחק של ה-PS4 Pro עברו כמה שיפורים ושכלולים לעומת הדגם הקודם, למרות שהם שמרו על רוב המאפיינים והתכונות של שלט ה-Dual Shock 4. השינויים הבולטים הם תאורת הרקע במשטח המגע של השלט שנועדה להזכיר עם איזו דמות אתם משחקים והלחצנים המשודרגים שמגיבים הרבה יותר מהר ומרגישים קלילים ונוחים יותר. המעבר בין חיבור ה-Bluetooth האלחוטי למצב השימוש החוטי עובד בצורה חלקה ויעילה במיוחד.

הביצועים העוצמתיים של ה-PS4 מבטיחים גרפיקה משודרגת ואיכות תמונה חסרת תקדים. כשאתם משחקים במשחקי VR או שיש לכם טלוויזיה ברזולוציית 4K, תבחינו בקלות בהבדל. תוכלו להעביר קבצים מדגמים ישנים יותר של פלייסטיישן 4 לגרסת הפרו באמצעות כבל Ethernet – רק תצטרכו להתאזר בסבלנות כי מדובר בתהליך ארוך. כוח העיבוד המשופר של הפלייסטיישן 4 פרו מבטיח ביצועים טובים ומרשימים יותר. הוא יתמודד בקלות עם משחקי 4K ו-VR שתומכים בתקן HDR. נכון שכיום מלאי המשחקים המתקדמים האלה די מוגבל ומצומצם, אבל זה הולך להשתנות במהירות בשנים הקרובות. היכולות המשופרות של הקונסולה הזאת אינן מתבטאות על הנייר בלבד, אלא מורגשות היטב על המסך. תוכלו לשחק במשחקי 4K עם קצב ריענון פריימים של 30fps, ליהנות מתמונה חדה ועשירה יותר או לשחק במשחקים ברזולוציית 1080p בקצב פריימים גבוה במיוחד.

גיימרים עם טלוויזיות שתומכות ברזולוציה של 1080p לא יוכלו ליהנות בצורה מלאה מכל השיפורים הגרפיים בקונסולה הזאת שמספקת תמיכה מלאה ברזולוציית 4K, אבל הם יוכלו לשחק במשחקים האהובים עליהם בקצב פריימים גבוה יותר.

משתמשים עם טלוויזיות 4K יהנו ממלוא היכולות של הקונסולה הזאת שמסוגלת לשדרג משחקים מיושנים ברזולוציה נמוכה יותר לאיכות 4K עם טווח דינמי רחב (HDR).

דגם PS4 מציע גם חווית VR (מציאות מדומה) טובה ומציאותית יותר. הוא תומך בקצב פריימים גבוה יותר ומספק תמונה עשירה ומפורטת במיוחד.

2

Xbox One S

הכי משתלם
תמורה מושלמת למחיר
מדובר ביצירת מופת שמפתיעה לטובה כל משתמש שמחליט לתת לה סיכוי. למרות המפרט הטכני החדיש והדיסק הקשיח העצום בנפח של 2TB, הקונסולה הזאת קטנה ב-40% מדגם Xbox One רגיל.
יתרונות
  • עיצוב קומפקטי שתופס פחות מקום מה-Xbox One הרגיל
  • תמיכה בתקן HDR ורזולוציית 4K לאיכות תמונה משופרת
  • מחיר משתלם
חסרונות
  • תמיכה מוגבלת במשחקי 4K
  • אי אפשר לחבר חיישן Kinect ללא מתאם מיוחד

אין לי מושג איך מיקרוסופט הצליחה לחולל את הקסם הזה ולדחוף את מרכיבי החומרה המתקדמים ביותר בגוף כל כך קטן וקומפקטי.

גם העיצוב של דגם Xbox One S עבר מהפך כולל לעומת הגרסה הקודמת: לחצן ההפעלה של המכשיר התחלף מכפתור מגע לכפתור פיזי, מה שאומר שהקונסולה לא תופעל בטעות בכל נגיעה קטנה. גם חיבורי ה-USB 3.0 עברו לחזית המכשיר, מה שמקל על השימוש בהם. לצערי, כבל החיבור למערכת Kinect שנכלל בדגם הקודם לא מצורף למכשיר, מה שאומר שאם תרצו להשתמש במצלמת Kinect, תצטרכו לרכוש בנפרד מתאם מיוחד.

הקונסולה הזאת מגיעה בצבע לבן, ככה שאין לכם הרבה אפשרויות בחירה, אבל, קיימות גם כמה גרסאות מיוחדות בגוונים אחרים. בנוסף, תוכלו לשדרג את מראה הקונסולה בעזרת ערכת מדבקות של חברה חיצונית או התאמה אישית של השלט על פי ההעדפות והטעם האישי שלכם באמצעות שירות Xbox Design Lab.

מיקרוסופט הבהירה שה-Xbox One S מגיע עם שבב זהה לדגם Xbox One המקורי, אבל כונן תקליטורים Blu-ray שתומך ברזולוציית 4K ותקן HDR מפצה על כך.

קונסולת Xbox One S נראית נהדר על טלוויזיות Ultra HD, למרות שהיא לא מגיעה לרמת האיכות של הפלייסטיישן 4 פרו. האקס בוקס One S תומך בשידור משחקים ברזולוציית 4K ומאפשר לשדרג משחקים באיכות תמונה נמוכה יותר. גם זמן הטעינה שלו מהיר יותר בהשוואה לדגם Xbox One אפילו ברזולוציה גבוהה.

הקונסולה הזאת מציעה הרבה יותר מגיימינג: תוכלו להזרים תכני וידאו באמצעות שירותי הסטרימינג הפופולריים ביותר כמו נטפליקס, הולו, יוטיוב, ועוד. והדובדבן שבקצפת זה שתוכלו ליהנות מרזולוציה מרשימה של 4K.

במבחן התוצאה, המשחקים שרצים על הקונסולה הזאת נראים הרבה יותר טוב מדגם ה-Xbox One. למרות שהאקס בוקס One S מציע שדרוג גרפי קל מבחינת החומרה, הוא עושה הבדל עצום שבולט לעין. הקונסולה הזאת תריץ את המשחקים האהובים עליכם בצורה חלקה בלי תקיעות ובעיות ותספק חווית משחק משופרת. דרך אגב, מיקרוסופט לא מתכוונת להוציא שום משחקים בלעדיים עבור קונסולת Xbox One S.

השלט של ה-Xbox One S נראה כמעט זהה לגמרי לבקר של דגם Xbox One, אבל הוא מגיע עם כמה חידושים שימושיים ומועילים במיוחד כמו קישוריות Bluetooth מובנית – מדובר בשלט הראשון של מיקרוסופט שמציע את האפשרות הזאת. תוכלו ליהנות מגמישות שימוש מירבית ולחבר את השלט גם למחשב האישי שלכם.

בקר המשחק של האקס בוקס One S מגיע עם משטח אחיזה מחוספס, מה שאומר שתוכלו להשתמש בו בנוחות מקסימלית במשך שעות ארוכות. מדובר בשיפור משמעותי לעומת הבקר של קונסולת Xbox One. בנוסף, הוא מגיע עם אנטנת משופרת בעלת עוצמת קליטה חזקה יותר, מה שיאפשר לכם להתרחק מהטלוויזיה ולא להיות צמודים למסך. השלט של ה-Xbox One S מגיע בכמה עיצובים מדליקים, כולל כמה גרסאות מגניבות במהדורה מוגבלת כמו Cyberpunk 2077.

אם נשארו לכם שלטי אקס בוקס ישנים, הם יתאימו גם ל-Xbox One S – לא תצטרכו להתרגל לשלט חדש ולהשתפשף בתפעול שלו. היתרון היחיד של בקרי המשחר החדשים זאת העובדה שהם מופעלים באמצעות סוללות נטענות.

3

Nintendo Switch

איכות במחיר שפוי
איזון בין מחיר לאיכות
חברת נינטנדו חזרה למגרש הביתי שלה והחליטה ליצור קונסולה מקורית ויוצאת דופן שמשלבת בין היתרונות שבשני העולמות: קונסולה ביתית המתחברת לטלוויזיה וקונסולה ניידת לשימוש ידני.
יתרונות
  • קונסולה היברידית גם למסך הטלוויזיה וגם ניידת
  • בקרי המשחק האיכותיים פשוטים לשימוש
  • המסך של הנינטנדו סוויץ’ מספק רזולוציה מרשימה ואיכות תמונה מצוינת עבור קונסולה ניידת
חסרונות
  • הסטיק האנלוגי בבקר המשחק הימני ממוקם בצורה לא נוחה
  • אין תמיכה ברזולוציית 4K כשמשחקים בטלוויזיה
  • היעדר משקפי מציאות מדומה

כשעוברים על רשימת היכולות והתכונות הייחודיות של הקונסולה הזאת, נראה שהיא מנסה לעשות יותר מדי דברים בבת אחת.

זאת לא הפעם ראשונה שנינטנדו מנסה להמציא מחדש את קונסולת המשחקים ולהפגין יצירתיות, חדשנות וחשיבה מחוץ לקופסה. אחרי הכל, החברה הזאת הצליחה לספק חווית משחק תלת מימדית ללא הצורך במשקפי תלת מימד עם ה-Nintendo 3DS, לפתח חיישן זיהוי תנועה מהפכני ב-Wii ועכשיו היא מנסה את מזלה עם קונסולה היברידית ויצרה את הנינטנדו סוויץ’.

כמובן שהקונספט החלוצי ופורץ הדרך הזה מעלה לא מעט חששות, הסתייגויות וציפיות, אבל נראה שההימור הענק של נינטנדו השתלם לה מאוד: הקונסולה הזאת מצאה לעצמה נתח שוק ופלח קהל משלה והמכירות המרשימות שהיא רושמת מוכיחות את זה בגדול.

בתוך האריזה תמצאו את הפריטים הבאים:

  • קונסולת הנינטנדו סוויץ’ עצמה
  • שני בקרי משחק Joy-Con שאפשר להרכיב על הקונסולה
  • מעמד Joy-Con Grip לחיבור בקרי המשחק ליחידת אחיזה אחת למשחק בטלוויזיה
  • שתי רצועות יד שמאפשרות להשתמש בבקרים באופן נפרד
  • תחנת עגינה שמאפשרת לחבר את הקונסולה לטלוויזיה ולשחק בה בסלון

אין ספק שמדובר בהמון אביזרים שונים והחדשות הטובות הן שכולם בנויים היטב מחומרים איכותיים ומגיעים עם עיצוב ארגונומי. כל הרעיון של קונסולה היברידית זה שניתן לשחק בה בצורה רגילה בטלוויזיה בסלון או לקחת אותה איתכם לכל מקום ולשחק בה גם מחוץ לבית. הנינטנדו סוויץ’ מתמודד בצורה יוצאת מהכלל עם המשימה הזאת ומוכיח שהקונספט החדשני והמגניב הזה יכול לעבוד במציאות.

במצב משחק נייד שבו השלטים מורכבים על הקונסולה וניתן לתפעל אותה באמצעות הלחצנים האנלוגיים, היא מזכירה את הקונסולה הניידת PlayStation Vita, אבל הרזולוציה של המסך שלה הרבה יותר טובה ומרשימה: הנינטנדו סוויץ’ מגיע עם רזולוציה של 720p – הנתון הגבוה ביותר שאי פעם נתקלתי בו בקונסולה ניידת.

שלטי ה-Joy-Con מגיעים עם מגוון רחב של לחצנים יעילים ונוחים לשימוש. בקר המשחק ליד ימין מגיע עם כפתורי A, B, X ו-Y שנינטנדו השתמשה בהם מאז ימי ה-SNES וסטיק אנלוגי שנמצא במיקום די מסורבל ומוזר. ואחרון חביב זה לחצן ההפעלה בצורת פלוס.

על בקר המשחק השמאלי נמצאים לחצן בצורת מינוס שמשמש בתור כפתור הבחירה, לחצן שיתוף לביצוע צילומי מסך, סטיק אנלוגי, משטח חצים (D-Pad) ושני כפתורי צד.

בשימוש ביתי, תצטרכו לשים את הקונסולה בתוך תחנת עגינה שמאפשרת לחבר אותה לטלוויזיה. הקונסולה הזאת באמת היברידית ותוכלו לעבור בין מצב המשחק הנייד על מסך הקונסולה עצמה למצב משחק ביתי על מסך הטלוויזיה בלי לקטוע את המשחק ולהפסיק באמצע. המעבר בין שתי אפשרויות השימוש חלק ומהיר במיוחד.

השלטים של הנינטנדו סוויץ' מספקים אינסוף אפשרויות שימוש שונות: תוכלו להרכיב אותם על הקונסולה, להצמיד אותם ליחידת שיטה אחת המתחברת באופן אלחוטי, או אפילו להשתמש בהם בתור 2 בקרים עצמאיים ונפרדים. השימוש בבקרים לא תמיד נוח ויעיל במיוחד. מה שהכי עצבן אותי זה המיקום הבעייתי של הסטיק האנלוגי בבקר הימני – ממש צריך לעשות שמיניות באוויר כדי לתפעל אותו.

נעבור לספריית המשחקים של הנינטנדו סוויץ: מבחינת הגודל והאיכות שלה, היא לא נופלת בהרבה משני המתחרים העיקריים – הפלייסטיישן וה-Xbox והיא גדלה ומתרחבת מדי שנה. מדובר במבחר המגוון ביותר שנינטנדו הציעה אי פעם, ותוכלו ליהנות ממשחקים בלעדיים כמו: Legend of Zelda Link’s Awakening, Super Mario Odyssey או Animal Crossing: New Horizons. חובבי משחקי האינדי יימצאו כמה כותרים מצוינים כמו Stardew Valley.

החיסרון העיקרי של הנינטנדו סוויץ’ זאת העוצמה המוגבלת שלו: המפרט הטכני והביצועים שלו הרבה יותר צנועים משני המתחרים הנצחיים שלו, הפלייסטיישן והאקס בוקס. אין לו את המשאבים הנדרשים כדי להריץ משחקי 4K והוא אפילו לא מתקרב לזה. במצב ידני תוכלו ליהנות מרזולוציה של 720p בעוד שחיבור לטלוויזיה יספק רזולוציה מקסימלית של 1080p. לא תוכלו לקבל יותר מקונסולה ניידת, אבל אם אתם רודפים אחר הביצועים הגרפיים המתקדמים ביותר שיש ואיכות התמונה הטובה ביותר, הקונסולה הזאת לא תעמוד בציפיות שלכם.

בעיה נוספת היא המבחר הקטן של משחקי טלוויזיה שפותחו על ידי חברות חיצוניות. אז נכון שתוכלו למצוא כותרים מצליחים כמו The Witcher 3 Wild Hunt ו-Doom, אבל הם זמינים בכל פלטפורמה אפשרית.

מבחינת מציאות מדומה (VR), תוכלו לרכוש את ערכת האביזרים Nintendo Labo, אבל היא יותר מזכירה תפאורת קרטון מאפשר משקפי מציאות מדומה אמיתיים.

בשורה התחתונה, הקונסולה הזאת מצטיינת בניידות ורב תכליתיות ותתאים לכל גיימר שלא זקוק לעוצמה יוצאת דופן או מבחר עצום של המשחקים החדשים והמתקדמים ביותר. אם אתם מתחברים למשחקים הבלעדיים של נינטנדו ואין לכם בעיה לוותר על השמות הגדולים לטובת כמה משחקי אינדי מגניבים, אתם הולכים להיות מרוצים מהקונסולה הזאת.

4

Nintendo Switch Lite

מה עוד אפשר לבקש?
מתאימה לכולם
ההבדל העיקרי בין הנינטנדו סוויץ’ המקורי לקרוב המשפחה הקומפקטי שלו זה שהסוויץ’ לייט מתאים למצב משחק ידני ונייד בלבד. כפי שרומז השם של הדגם הזה, מדובר בקונסולה קלת משקל וקטנה יותר שאינה תופסת המון מקום.
יתרונות
  • גרסה קלילה וקומפקטית יותר של הנינטנדו סוויץ’
  • זמינה במגוון רחב של צבעים שונים לבחירתכם
  • נוחה לתפעול
  • עיצוב מעולה
חסרונות
  • ניתן לשחק רק במצב ידני
  • הקונסולה אינה מגיעה עם בקרי משחק Joy-Con ותצטרכו לרכוש אותם בנפרד

גם המסך של גרסת הלייט קטן יותר ומגיע בגודל של 5.5 אינץ’ בלבד, לעומת מסך בגודל 6.2 אינץ’ בנינטנדו סוויץ’. אבל שתי הקונסולות תומכות ברזולוציה של 720p.

בזכות הגודל הקומפקטי שלה, הרבה יותר נוח לאחוז בה מאשר בנינטנדו סוויץ’ הרגיל. זה יכול להיות יתרון חשוב עבור משתמשים עם ידיים קטנות. עם זאת, לפי דעתי מכל הקונסולות של נינטנדו, המכשיר שמרגיש הכי נוח ביד זה דווקא דגם 3DS.

הנינטנדו סוויץ’ לייט מגיעה עם בקר משחק מובנה שלא תוכלו להסיר מהקונסולה בדומה לשלטי ה-Joy-Con של הנינטנדו סוויץ’. זה אומר שלא ניתן לנתק את צמד הבקרים ולחבר אותם לשלט כדי לשחק במצב טלוויזיה. בנוסף, שלט המשחק של ה-Switch Lite אינו מכיל את כל הלחצנים שתמצאו בבקר Joy-Con. במקום כפתורי הכיוון, תמצאו משטח חצים (D-Pad) שלמען האמת אני יותר מתחבר אליו באופן אישי כי הוא מרגיש לי יותר טבעי ונוח ביד.

גם הנינטנדו סוויץ’ המקורי וגם גרסת הלייט שלו תומכים בקישוריות Bluetooth ובחיבור לרשת האלחוטית, למרות שזה עדיין בלתי אפשרי לחבר לקונסולות אוזניות אלחוטיות. הן תומכות בכרטיס זיכרון חיצוני מסוג MicroSD, ככה שלא תהיה לכם בעיה להרחיב את נפח הזיכרון הפנימי של הקונסולה.

מבחינת הביצועים, ההבדלים בין הנינטנדו סוויץ’ לגרסת ה-Lite קטנים מאוד ובקושי מורגשים. ההבדלים העיקריים שהבחנתי בהם אלה חיי הסוללה הקצרים יותר והיעדר אפקט הרטט HD Rumble ומצלמת התנועה האינפרא אדומה. בנוסף, לא תוכלו לשחק במשחקי וידאו שפותחו לקונסולה ביתית ומיועדים למסך הטלוויזיה, כי הנינטנדו סוויץ’ לייט תומך במשחקים שמותאמים למצב ידני בלבד.

כאן אני צריך להבהיר את הדברים שלי כדי למנוע אי הבנות: טכנית, תוכלו לשחק במשחקים שאינם מיועדים למצב ידני אם תרכשו בנפרד את צמד בקרי המשחק Joy-Con (ואת תושבת ההטענה שלהם). תוכלו ליהנות גם ממצב הרטט המתקדם – HD Rumble. אבל מדובר בתענוג די יקר. אני גם לא בטוח ששווה לבזבז את הכסף שלכם על שלטי Joy-Con כדי לשחק במסך הקטן של הסוויץ’ לייט – אם לוקחים בחשבון את כל ההוצאות הנלוות האלה, עדיף כבר לקנות את הנינטנדו סוויץ’.

5

Xbox One X

העוצמתית ביותר
מובילה בתחומה
אם אתם מחפשים את קונסולת המשחק העוצמתית ביותר, קשה להתחרות ביכולות של ה-Xbox One X שאוכלת בלי מלח את שאר המתחרות בשוק. מדובר בשליט הבלתי מעורער של עולם הקונסולות.
יתרונות
  • גיימינג ברזולוציית 4K ובתקן HDR
  • ביצועים גרפיים מפלצתיים גם ברזולוציה של 1080p
  • כונן תקליטורי Blu-ray מובנה עם תמיכה ב-4K
חסרונות
  • משחקי 4K תופסים המון מקום ואפילו דיסק קשיח בגודל 1TB יתמלא במהירות
  • מחיר די יקר
  • מבחר משחקים בלעדיים קטן יותר מהמתחרה הגדול – פלייסטיישן 4 פרו

גיימרים רציניים ומביני עניין שמחפשים את הקונסולה החזקה ביותר עם ביצועים שוברי שיאים יכולים ללכת בראש שקט על התותח הכבד הזה שהכל פשוט נראה קטן עליו.

הקלף המנצח של הקונסולה הזאת הוא המפרט הטכני המתקדם שלה שמבטיח ביצועים חייתיים. ה-Xbox One X מגיע עם מעבד 8 ליבות בעל תדר מירבי של 2.3GHz וזיכרון RAM משודרג מסוג GDDR5 בנפח של 12GB. עם כוח עיבוד גרפי מרשים של 6 טרה פלופס ומהירות עיבוד של 1172MHz השמיים הם הגבול. מדובר ביכולות רציניות שיריצו בלי שום קושי ומאמץ משחקי 4K מתקדמים. הפספוס היחיד זה הדיסק הקשיח שמוגבל לנפח של 1TB. זה אולי נשמע לא מעט במבט ראשוני, אבל תאמינו לי שאם אתם גיימרים רציניים, הוא יתמלא במהירות מסחררת.

ה-Xbox One X זאת קונסולה עוצמתית במיוחד שגורמת לכל היבט במשחק שלכם להיראות הרבה יותר טוב ומרשים, לא משנה אם מדובר במשחק ברזולוציית 4K או 1080p בלבד.

הקונסולה הזאת מאפשרת להוציא את המירב גם ממשחקי מחשב ברזולוציה של 1080p. טכנולוגיית סופרסמפלינג מיוחדת משדרגת את איכות התמונה של המשחק ומספקת גרפיקה מפורטת ומרשימה יותר. כמובן שהגרפיקה לא תהיה זהה לרזולוציית 4K מקורית, אבל היא בהחלט תתקרב לזה.

התוצאה היא תמונה חדה, מדויקת ועשירה במיוחד. לא כולם ישימו לב להבדלים הדקים האלה באיכות התמונה, אבל גיימר כבד שלא מוכן להתפשר על פחות מהטוב ביותר פשוט יעוף על הפיצ’ר הייחודי הזה.

כדי להתרשם מהיכולות האמיתיות של קונסולת Xbox One X, תצטרכו לחבר אותה לטלוויזיית 4K עם טווח דינמי רחב (HDR). שם תראו אותה במלוא הדרה ותוכלו ליהנות ממשחקי 4K בגרפיקה מהפנטת ומרהיבה.

ה-Xbox One X מצטיין גם בקצב ריענון הפריימים: אפילו הקונסולות המשוכללות והחדישות ביותר בשוק מתקשות להגיע לקצב פריימים של 60fps ומדשדשות על רמה של 55 פריימים לשנייה או פחות מזה. אבל אי אפשר להגיד את זה על הקונסולה הזאת שמתמודדת בקלות עם קצב פריימים גבוה במיוחד ומספקת תמונה חלקה ללא תקיעות, מריחות והבהובים.

מבחינת העיצוב, הקונסולה הזאת מאוד דומה לדגם One S. למעשה, ההבדל היחיד שאני יכול לשים עליו את האצבע זה הגוון של גוף המכשיר והמיקום של כונן התקליטורים. אם כבר התחלנו לדבר על כונן התקליטורים, חשוב להזכיר שדגם One X מסוגל לנגן דיסקים בפורמט Blu-ray עם רזולוציית 4K. מדובר בשדרוג משמעותי לעומת גרסאות אחרות של האקס בוקס One.

6

PlayStation 4 Slim

מעולה למתחילים
בחירה מצוינת
אם זאת קונסולת המשחקים הראשונה שאתם קונים, אז PS4 Slim זה כנראה ההימור הטוב והבטוח ביותר שלכם. תוכלו ליהנות מכל הפיצ’רים הייחודיים של גרסת PS4 Pro המתקדמת בקונסולה קומפקטית וחסכונית יותר.
יתרונות
  • מחיר נמוך
  • עיצוב קומפקטי
  • חיבור יציב יותר לרשת ללא ניתוקים ותקיעות
  • חסכונית בחשמל
חסרונות
  • אין כונן Blu-ray שתומך ב-4K
  • ללא חיבור אודיו אופטי

אז אם אתם רוצים לקנות קונסולה איכותית בלי לקרוע את הכיס, כדאי שתשימו לב לדגם הזה. עם רזולוציה של 1080p וקצב פריימים של 30fps, הביצועים הגרפיים של הקונסולה הזאת יספיקו מעל ומעבר לצרכים של המשתמש הממוצע. רק גיימרים מקצועיים ומתקדמים במיוחד יצטרכו לשלם יותר על דגמים עוצמתיים ומשוכללים יותר. הפלייסטיישן 4 סלים תריץ בלי בעיה את רוב המשחקים הפופולריים והמבוקשים ביותר.

ההיבט היחיד שבו הקונסולה הזאת מתעלה על גרסת הפרו המתקדמת יותר זאת היעילות האנרגטית שלה. סוני טוענת שהפלייסטיישן 4 סלים צורכת 28% פחות חשמל מסוני פלייסטיישן 4 פרו. לא בדקתי האם הטענה הזאת מחזיקה מים במציאות, אבל אני יכול להעיד שמאוורר הקירור הרבה יותר שקט מזה שמותקן בפלייסטיישן 4 פרו. הרעש של המאורר זה מדד מצוין לצריכת החשמל של המכשיר: אם המאוורר לא מגביר הילוך ומסתובב בשיא הכוח, זה מראה שהקונסולה לא עובדת קשה מדי וזוללת המון חשמל.

עם זאת, כונן התקליטורים היה די רועש ואפשר היה לשמוע אותו בבירור כשניסיתי להתקין משחק או להפעיל דיסק Blu-ray.

כל השאר די דומה לדגם PS4 Pro. ממשק המשתמש טיפה ידידותי יותר, אבל לא מדובר בשיפור דרמטי שכולם יבחינו בו.

קונסולת PS4 Slim מתחברת לאינטרנט ועובדת אונליין בצורה לא פחות יעילה וחלקה מדגם PS4 Pro, וקל מאוד להבין מדוע. עם כל כך הרבה אפשרויות הזרמת משחקים מובנות כולל חנות משחקים מקוונת ותמיכה במשחקי אונליין, הקונסולה הזאת חייבת להגיע עם קישוריות מתקדמת ואיכותית.

הפלייסטיישן 4 סלים מגיעה עם קישוריות אלחוטית 802.11 a/b/g/n/ac בתדר 5GHz וחיבור אינטרנט קווי. מדובר בשיפור לעומת הגרסה הקודמת של הפלייסטיישן 4 שתמכה בקישוריות מיושנת יותר בתדר של 2.4GHz בלבד.

תוכלו לשתף סרטוני וידאו ותצלומים ממעבר המשחק שלכם בצורה נוחה ופשוטה במיוחד. כפתור "שיתוף" ייעודי על בקר המשחק מאפשר להקליט רבע שעה מהמשחק שלכם. תוכלו להחליט האם לשמור את התיעוד הזה על הכונן הקשיח או להעלות אותו לפלטפורמת PSN של סוני ולרשתות חברתיות כמו יוטיוב ופייסבוק. לחיצה ממושכת על הלחצן המיוחד הזה תאפשר לכם לעשות צילום מסך.

קונסולת PS4 Slim מאפשרת שידור בזמן אמת של המשחק שלכם באמצעות פלטפורמת Twitch, רק קחו בחשבון שזה דורש חיבור אינטרנט מהיר במיוחד.

7

קונסולת משחקים SNES Classic

למי שאוהבים משחקים קלאסיים
שלט נוח לאחיזה
אם אתם מתגעגעים לקונסולות מדור ה-16 ביט ששלטו בעולם הגיימינג לפני 30 שנה, אז קונסולת הרטרו הזאת מחזירה עטרה ליושנה ומאפשרת לשחזר את ימי הילדות העליזים שלכם.
יתרונות:
  • הקונסולה מגיעה עם 2 בקרי משחק
  • הופעת בכורה של המשחק Star Fox 2
  • מבחר גדול של משחקים קלאסיים שכולנו אוהבים
חסרונות:
  • הכבל של בקר המשחק קצר מדי
  • הקונסולות שנמכרות מחוץ לארצות הברית אינן מגיעות עם מתאם מתח

להיטים אלמותיים כמו Earthbound, Super Metroid ו-Legend of Zelda נחשבים לכמה מהמשחקים האהובים והפופולריים ביותר שיצאו אי פעם. אז למה לא ליהנות מהם פעם נוספת גם במאה ה-21?

העיצוב של הקונסולה הזאת דומה כמו שתי טיפות מים לקונסולת הנינטנדו המקורית משנות ה-90. לחצן ההפעלה והכיבוי בחלק העליון וכפתור "פתיחת כונן" מזויף מחזירים אתכם אחורה בזמן ומרגישים בדיוק כמו הדבר האמיתי. את העיצוב הייחודי משלימים כמה חיבורי דמה קלאסיים שצריך להסיר בעת תפעול הקונסולה. יכול להיות שהגימיק הזה עובד נהדר על הנייר, אבל לדעתי האישית הוא הופך את השימוש בקונסולה למעט מתיש ומסורבל ופוגע במראה החיצוני שלה.

בעוד שהכבל של בקר המשחק די קצר ומגיע באורך של 142 ס"מ בלבד, השלטים עצמם דיי נוחים לאחיזה. ייתכן שכפתורי השליטה פחות נוחים מאשר בנינטנדו סוויץ’, אבל הם מגיבים היטב ולגמרי עושים את העבודה. תוכלו אפילו לחבר את בקרי המשחק האלה לקונסולות Wii או Wii U באמצעות מערכת WiiMote וליהנות ממשחקים שאינם זמינים ל-SNES Mini.

ועוד לא שמעתם את החלק הכי טוב: קונסולת SNES Mini Classic מגיעה עם שני בקרי משחק, מה שאומר שתוכלו ליהנות ממשחקים מרובי משתתפים בלי לבזבז את הכסף על ג’ויסטיק נוסף.

ממשק המשתמש זהה לקונסולת נינטנדו המקורית: תוכלו לגלול את התפריט ימינה ושמאלה כדי לבחור את המשחק הרצוי מתוך רשימת כותרים שמסודרת לפי מספר השחקנים, החברה המפתחת, תאריך ההוצאה ואפילו כמות הפעמים ששיחקתם בהם לאחרונה.

גם המשחקים נראים ומרגישים כמו המקור, למעט הגרפיקה המשופרת שזורמת בצורה חלקה ללא עיוותים ופיקסלים בולטים. חובבי הנוסטלגיה שרוצים לחזור אחורה בזמן יוכלו ליהנות ממצב תצוגה של: "CRT Filter" שמציג משחקים מפוקסלים כפי שהם היו לפני 20 שנה.

ספריית המשחקים של הקונסולה כוללת 20 משחקים בלבד, מבחר קטן מאוד שלא כולם יהיו מרוצים ממנו. אבל, משתמשים רבים דווחו שאפשר לעקוף בקלות את הבעיה הזאת ולפרוץ לקונסולה (לא שמעתם את זה ממני).

אבל צריך להתמקד בחצי הכוס המלאה: הקונסולה הזאת מגיעה עם כמה קלאסיקות אהובות כמו פיינל פנטזי, סופר מטרואיד, וכמובן – זלדה.

בכל המשחקים האייקוניים האלה שם אחד בולט במיוחד: Star Fox 2. המשחק הזה אף פעם לא יצא באופן רשמי עד הופעת הקונסולה הזאת. לאכזבת המעריצים הרבים, הוא בוטל בדקה ה-90 ולא יצא בזמנו. הקונסולה הזאת מאפשרת לתקן את הטעות ההיסטורית הזאת: תצטרכו להרוויח ביושר את הגישה למשחק הזה ולעבור חלק מהשלבים של ה-Star Fox המקורי, אבל, תאמינו לי שנהניתי מכל רגע. המשחק המדליק הזכיר נשכחות ועלה על כל הציפיות שלי, ואני בטוח שגם אתם תהנו ממנו מאוד!

8

Google Stadia

פלטפורמת הזרמת משחקים
מכל מקום ובכל זמן
למרות שהוא עדיין לא זמין בישראל, פרויקט גוגל סטדיה כולל שני שירותים שונים: פלטפורמת הזרמת משחקים מתקדמת וחנות משחקים וירטואלית שבה תוכלו לרכוש את המשחק שאתם רוצים – כל משחק נמצא בהישג ידכם, אבל תצטרכו לשלם עליו.
יתרונות:
  • תוכלו ליהנות מהמשחקים הכבדים והאינטנסיביים ביותר בעזרת חיבור אינטרנט מהיר
  • ניתן להזרים משחקים ברזולוציית 4K
  • תוכלו לעבור בין מכשירי מובייל למחשב האישי במינימום זמן ומאמץ
חסרונות:
  • בגלל שהפלטפורמה חדשה יחסית, מבחר המשחקים שהיא מציעה עדיין קטן ומוגבל
  • תוכנית המנויים עדיין לא מפותחת ולא ממש ברור מה היא מציעה
  • עדיין לא זמין בישראל – נעדכן כשיהיה!

הקלף המנצח של השירות הזה היא היכולת לשחק במשחק הוידאו האהוב עליכם בכל מקום ומכל מכשיר שמתחשק לכם. כל מה שתצטרכו זה חיבור אינטרנט מהיר ויציב ואתם מסודרים.

תוכלו להזרים את המשחקים על מגוון רחב של מכשירים שונים כמו טלוויזיות חכמות, מחשבים אישיים או מכשיר סטרימר של כרומקאסט. אפילו אם רשת האינטרנט שלכם יחסית איטית וחלשה, פשוט תורידו את הגדרות הגרפיקה ותמשיכו לשחק בלי תקיעות והשהיות.

מתכנתים ומשתמשים מתקדמים יותר יוכלו ליצור יישומים בלעדיים משלהם עבור הפלטפורמה הזאת בעזרת סטודיו הפיתוח המיוחד, ומפתחי משחקים יוכלו לבנות את המשחק שהם תמיד חלמו עליו.

פלטפורמת Google Stadia מגיעה עם בקר משחק ייעודי שמתחבר לרשת ה-Wi-Fi, אבל היא תומכת גם בשלטים של חברות חיצוניות, כולל DualShock 4 של פלייסטיישן ובקרי המשחק של האקס בוקס. עם זאת, שווה ללכת על בקר המשחק המקורי שפותח במיוחד לפלטפורמה הזאת ומאפשר ליהנות מהאפשרויות הייחודיות שהיא מעניקה בצורה הנוחה והיעילה ביותר.

זה נכון שפלטפורמת המשחקים הזאת דורשת חיבור אינטרנט מהיר, אבל היא תעבוד לגמרי לא רע גם אם אין לכם את הרשת הכי מהירה. מהירות גלישה של 10Mbps אמורה להספיק כדי להריץ משחקים רגילים, בעוד שמשחקים ברזולוציית 4K ובאיכות תמונה משופרת דורשים רוחב פס של 35Mbps לפחות.

כדי ליהנות מפלטפורמת הזרמת המשחקים הזאת, תצטרכו להירשם לתוכנית המנויים Stadia Pro. בעתיד גוגל מתכננת ליצור מסלול חינמי, אבל נכון לעכשיו תצטרכו לשלם כדי ליהנות ממשחקי 4K.

תוכלו ליהנות מכמה משחקי ניסיון בחינם ולקבל הנחה משתלמת על כמה משחקים שווים. עם זאת, חשוב להבין שלא מדובר במנוי חודשי שמאפשר גישה מלאה ובלתי מוגבלת לכל המשחקים הזמינים בפלטפורמה. זה ממש לא עובד כמו למשל בנטפליקס, שם תמורת תשלום חודשי קבוע תוכלו לראות כל תוכן שבא לכם.

בקשר לאיכות של המשחקים בפלטפורמה הזאת, התחושות הן די מעורבות. מצד אחד יש כמה משחקים מעולים כמו Mortal Kombat 11 ו-Red Dead Redemption 2, אבל שאר האפשרויות לא ממש מעניינות.

אבל צריך לזכור שמדובר בפלטפורמה יחסית חדשה שהולכת להתפתח ולהתרחב בשנים הקרובות. אז ככה שמבחר המשחקים הולך לגדול באופן משמעותי ובעתיד הקרוב מצפים לנו המון משחקים מצוינים שאפשר יהיה למצוא אך ורק בשירות הזה.

אין ספק שפלטפורמת גוגל סטדיה זה רעיון מהפכני ומבריק שמנסה לשלב בין הזרמת משחקים, רשת חברתית וגיימינג בענן. תוכלו לשכוח מקונסולות יקרות וחומרה מתקדמת: השרתים העוצמתיים של גוגל יעשו את כל העבודה במקומכם ותוכלו להזרים את המשחק המועדף עליכם בלחיצת כפתור פשוטה. הפרויקט הזה נמצא רק בתחילת הדרך, אבל אין ספק שיש לו פוטנציאל עצום ושהשמיים הם הגבול עבור הקונספט פורץ הדרך הזה.

מדריך קנייה: איך לבחור קונסולת משחקים?

בחורה מתולתלת מצביעה על בקר של קונסולת משחק

נתחיל מהיסודות וננסה להבין מה זאת בכלל קונסולת משחקים. בתחילת הדרך, הרעיון היה לאפשר לשחק במשחקי הוידאו האהובים עליכם בטלוויזיה שעומדת בסלון. הקופסה הקטנה שהייתם מחברים לטלוויזיה אפשרה לכם לשחק ישירות מהכורסה על מסך גדול. השלטים המיוחדים שהגיעו עם הקונסולה הותאמו במיוחד לגיימינג וסיפקו חווית משחק נוחה ויעילה במיוחד. מאיפה הגיעו המשחקים? חלק מהם היו מוטמעים בתוך הקונסולה, אבל ברוב המקרים הייתם צריכים לקנות תקליטורי DVD או כונן זיכרון כדי להרחיב את ספריית המשחקים שלכם. כל עוד המשחק היה מתאים לקונסולה שלכם, יכולתם לשחק בו בלי בעיה.

היה גם סוג אחר של קונסולות שאפשר היה לשאת בנוחות לכל מקום אפשרי ולשחק איתן מחוץ לבית. הקונסולות הניידות האלה לא הגבילו אתכם למסך הטלוויזיה בסלון.

אין ספק שקונסולות המשחק עברו כברת דרך ארוכה והשתנו בצורה משמעותית. כיום הן הפכו לרב תכליתיות ומשוכללות יותר מאי פעם. אם פעם קונסולת משחק הייתה רחוקה שנות אור מהמחשב הביתי ואפשרה רק לשחק בכמה משחקים, כיום המצב שונה לגמרי: הקונסולות העכשוויות מאפשרות להזרים סרטוני וידאו ולשדר את המשחק שלכם בזמן אמת. זה אומר שתוכלו לחלוק בניצחונות וברגעי השיא שלכם עם אנשים אחרים. קונסולות המשחק הזמינות כיום מצייתות לפקודות קוליות, מגיעות עם דפדפן מובנה לגלישה באינטרנט ומאפשרות לצפות בשירותי סטרימינג פופולריים כמו נטפליקס ויוטיוב. וזה רק קצה הקרחון. מדובר רק בטעימה קטנה מהיכולות ואפשרויות השימוש שמציעות הקונסולות המודרניות.

לאחרונה הופיע פיתוח חדשני שפותח עידן חדש בעולם הגיימינג: שירות הזרמת המשחקים גוגל סטדיה (שבעתיד יהיה זמין גם בארץ) מאפשר לשחק במשחקים האהובים עליכם גם ללא קונסולות משחקים או מחשבי גיימינג יקרים. תוכלו לשחק במשחקים התובעניים והכבדים ביותר שזוללים המון משאבים באמצעות כמה לחיצות כפתור מהירות ופשוטות.

לאחר שהבנו מה זאת בכלל קונסולת משחקים, הגיע הזמן לענות על שאלה חשובה נוספת: למי היא מיועדת?

אתם חייבים לבחור בקונסולה היעילה והמתאימה ביותר לצרכים ולמטרות השימוש שלכם. כל אחת מהקונסולות שנכנסו לדירוג הזה מספקות חווית שימוש יוצאת מהכלל, ולכל דגם יש יתרונות ייחודיים משלו שמדברים וקורצים לקהל מסוים. חלק מהאנשים קונים קונסולת משחקים כדי ליהנות מחווית גיימינג משופרת ישירות מהכורסא בסלון, בעוד שאחרים משתמשים בהן בתר מערכת מולטימדיה שמאפשרת להזרים תוכן מנטפליקס או לראות סרטים.

כל הגבולות והמחיצות בין הגאדג’טים והמכשירים המודרניים הולכים ונמחקים: ההבדלים ביניהם מיטשטשים עם הזמן ובמקום מכשירים שנועדו לשימוש ספציפי אחד, אנחנו רואים מוצרים הרבה יותר רבגוניים שמתאימים למגוון שימושים שונים ומסוגלים להתמודד עם מטלות ומשימות שונות. הדוגמה הטובה ביותר לכך היא הסמארטפון שלכם – ממכשיר שנועד בעיקר לביצוע וקבלת שיחות, הוא הפך לתחליף ראוי למצלמה או למחשב נייד איכותי. זה נכון גם לגבי שעונים חכמים, לטלוויזיה החכמה ולקונסולת המשחק שלכם.

הדור האחרון של הקונסולות מציע אפשרויות שימוש רחבות וגמישות יותר מאי פעם. מדובר במערכת מולטימדיה משולבת עם המון יכולות מפתיעות. יכול להיות שבעתיד לא רק שירותי האחסון שלנו יהיו בענן, אלא גם כוח המחשוב והעיבוד הדרושים לנו יהיו על פלטפורמה דיגיטלית. במקום להתפזר על פני מיליון מכשירים שונים המתמחים במטלה ספציפית אחת, נשתמש במכשיר אחד שיתחבר לאינטרנט ויענה על כל צורך ודרישה שלנו.

אבל בואו נחזור לנושא הראשי: מה שחשוב להבין זה שקונסולת המשחקים המודרנית מציעה הרבה יותר מרק גיימינג.

כשאתם בוחרים קונסולת משחקים חדשה, תחשבו על ההעדפות והרגלי השימוש שלכם. האם אתם מתחברים יותר למשחקי טלוויזיה רגילים או שאתם מעדיפים פיצ’רים חדשניים כמו חיישני תנועה או משקפי מציאות מדומה?

נקודה נוספת שחשוב לקחת בחשבון אלה כל התוספות, השדרוגים וההוצאות הנלוות שתצטרכו לעמוד בהם. מעבר לעלות הראשונית של הקונסולה, אל תשכחו שתצטרכו לקנות בנפרד את המשחקים שתרצו לשחק בהם. בנוסף, אם תרצו לשחק במשחקי רשת וליהנות מגישה מלאה לפיצ’רים מיוחדים ותכונות מתקדמות של הקונסולה, תצטרכו לעשות מנוי חודשי לתוכנית פרימיום. ייתכן שתרצו לרכוש בקרי משחק אחרים כדי שתוכלו לשחק עם חברים.

אחרי שעברתם על כל השיקולים האלה והבנתם מה בדיוק אתם מחפשים ועל אילו תכונות ומאפיינים אתם לא יכולים להתפשר, יהיה לכם הרבה יותר קל למצוא את הדגם המושלם עבורכם.

האמת היא שהמבחר בשוק הוא די קטן: האפשרויות הן די מצומצמות וכיום יש שלושה שחקנים מרכזיים שחולשים על 70-80% מהשוק העולמי. המותגים הפחות ידועים נאלצים להסתפק בשאריות ולהילחם על הפירורים. אז האם הריכוזיות והיעדר התחרות בשוק זה דבר טוב או רע?

תלוי איך מסתכלים על זה.

מצד אחד, היריבות בין שלושת המותגים המובילים מוציאה את המיטב מכל אחד מהם. כל אחת משלושת היצרניות הדומיננטיות האלה לא מפסיקה לשפר ולשכלל את הקונסולות שלה כדי להכריע את המאבק לטובתה ולהביס את שאר המתחרים. מהצד השני, מי יודע כמה קונסולות מדהימות הפסדנו בגלל שאין חברות אחרות שנלחמות על השליטה בשוק.

אני לא יכול להגיד לכם מה החמצנו בגלל היעדר התחרותיות בשוק הקונסולות, אבל אני יכול להסביר לכם על המצב הנוכחי בשוק ולהשוות בין 3 השליטים הבלתי מעורערים בתחום:

  • סוני
  • מיקרוסופט
  • נינטנדו

שלושת החברות האלה מחזיקות ברוב השוק בלי להשאיר סיכוי למתחרות. המותגים האלה שולטים באופן ברור גם בסקירה שלנו, למרות שניסיתי להכניס כמה שמות פחות מוכרים. אבל אין ספק שהבחירה העיקרית מתבצעת בין הקונסולות של 3 היצרניות הפופולריות האלה. כדי להקל על הבחירה שלכם ולעזור לכם לקבל החלטה חכמה שלא תתחרטו עליה בהמשך, אני הולך להשוות בין קונסולות הדגל של שלושת המותגים המובילים האלה ששולטים ביד רמה בשוק.

כיום אנחנו נמצאים בשלהי הדור השמיני של קונסולות המשחק. אז מה הביא לנו העידן הנוכחי של קונסולות המשחקים? K4 ו-VR הפכו לטרנדים החמים והאופנתיים ביותר בתחום. נינטנדו החליטה לחשוב מחוץ לקופסה ויצרה קונסולה ניידת שאפשר לחבר לטלוויזיה או לשחק באופן ידני מחוץ לבית.

הפלייסטיישן 4 וה-Xbox One מלווים אותנו כבר הרבה שנים. כמובן שראינו כמה שיפורים ושדרוגים בקונסולות האלה, אבל אין ספק שהעסק כבר די מיצה את עצמו וקהילת הגיימרים מצפה לדור חדש ופורץ דרך שישנה את חוקי המשחק.

החדשות הטובות הן שהציפיות שלנו עומדות להתממש ואוטוטו עומדות לצאת הקונסולות החדשות PS 5 ו-Xbox Series X. מדובר בדור חדש לגמרי של קונסולות שאמור להביא בשורה חדשה ולהרים את חווית הגיימינג שלנו לגבהים חדשים. אני כבר לא יכול לחכות עד שהקונסולות החדשות האלה יגיעו לחנויות.

גם הנינטנדו סוויץ’ זה שיחוק רציני. אין ספק שההימור הזה הצליח בגדול והקונסולה הייחודית הזאת מצאה נישה משלה וצברה מעריצים נאמנים רבים. אז נכון שהיא לא מסוגלת להתמודד עם העוצמה והיכולות של המתחרות העיקריות שלה, אבל זה לא מפריע לה לרשום מכירות יפות.

אחרי שהכרתם את השחקנים העיקריים בשוק, הגיע הזמן להשוות בין הקונסולות שלהם על פי כמה קריטריונים חשובים.

המחיר

עגלת קנייה קטנה עם קופסאות קרטון שונות

המחיר ההתחלתי של קונסולת משחקים איכותית עומד על 1,000 ₪. העלות של הדגמים הבסיסיים ביותר בשוק נעה בערך בטווח הזה. גם תמורת הנינטנדו סוויץ’ שמגיע עם יכולות גרפיות חלשות יותר תצטרכו להוציא סכום דומה. אבל אם תרצו ליהנות ממשחקים ברזולוציה משופרת של 4K, תצטרכו לפתוח את הכיס ולשלם עוד 500 עד 1,000 ש"ח על דגמים מתקדמים ומשודרגים יותר. דגם משופר של פלייסטיישן 4 שתומך במציאות מדומה וברזולוציית 4K יעלה לכם 1,700 ש"ח. בעוד ש-Xbox One שמאפשר להריץ משחקי 4K מגיע עם תג מחיר של 2,000 ש"ח. כמובן שמדובר במחיר ההתחלתי שתצטרכו להוציא בלי כל התוספות והעלויות הנלוות. אם תרצו לשחק אונליין עם חברים, לעשות מנוי לשירותי סטרימינג או לקנות עוד ג’ויסטיק, תצטרכו לשלם על כך בנפרד. בסך הכל, המחיר של האקס בוקס וה-PS 4 הוא די דומה והסכום המדויק שתצטרכו להוציא מהכיס תלוי במפרט הטכני של הדגם שהחלטתם ללכת עליו ובשדרוגים שאתם מקבלים.

שלט משחק (ג'ויסטיק)

שלט ישן של קונסולת משחקים SNES

בקר המשחק של הקונסולה משחק תפקיד מכריע בחוויית המשחק שהיא מספקת. הפלייסטיישן 4 וה-Xbox מגיעים עם שלטים יעילים ונוחים לשימוש שהמון זמן ומחשבה הושקעו בפיתוח ובתכנון שלהם. איזה שלט טוב יותר? זה כבר תלוי בטעם האישי ובהעדפות שלכם. חלק מהמשתמשים מתחברים יותר לעיצוב של בקר האקס בוקס שמרגיש נוח יותר ביד בעוד שאחרים מרוצים יותר מהשלט של הפלייסטיישן.

בקר המשחק של ה-Xbox One עבר מקצה שכלולים ושיפורים רחב לעומת השלט של קונסולת Xbox 360 המיושנת יותר. השינויים העיקריים בדור החדש של הקונסולה מבית מיקרוסופט אלה מנועי הרטט המשולבים בכפתורי ההדק שמעניקים תחושה מציאותית יותר בזמן המשחק ועיצוב נוח יותר לאחיזה. יתרון ייחודי של שלט ה-Xbox One זאת התאימות שלו למחשב האישי וקישוריות ה-Bluetooth המצוינת שלו. אבל זה בכלל לא מפתיע כשלוקחים בחשבון שמיקרוסופט עומדת מאחורי מערכת ההפעלה למחשב האישי Windows והאינטרס שלה שגם משתמשי האקס בוקס יהנו מגישה נוחה אליה. עוד שירות נחמד ומגניב של מיקרוסופט זה ה-Xbox Design Lab. תוכלו לעצב את השלט על פי הטעם האישי שלכם וליהנות מבקר משחק בהתאמה אישית. סוני אינה מספקת את האפשרות הזאת.

השלט של הפלייסטיישן 4 שנקרא DualShock 4 עבר שיפוץ רחב ומקיף יותר לעומת בקרי המשחק הקודמים של סוני. הוא מבוסס על השלט של הפלייסטיישן 3, אבל מגיע עם כמה שכלולים ופיצ’רים ייחודיים שמשדרגים את היכולות שלו ומספקים חווית משחק מהנה יותר. החבר’ה בסוני עשו עבודה טובה עם השלט המשופר שמשלב את כל היתרונות של שלטי הפלייסטיישן הקודמים ומספק מענה לכל החסרונות ונקודות החולשה שלהם. לחצני ההדק מגיבים הרבה יותר מהר, המוטות והכפתורים האנלוגיים מעניקים שליטה טובה יותר במשחק והשלט כולו מרגיש נוח ביד. משטח המגע המובנה בחזית השלט זה פיצ’ר מועיל ושימושי במיוחד וגם המיקרופון המובנה מעצים את חווית המשחק שלכם.

ואחרון חביב זה השלט של הנינטנדו סוויץ’. הוא מגיע עם כמה פיצ’רים ייחודים ומסקרנים במיוחד שלא תמצאו באף בקר משחק אחר. קודם כל, המבנה של שלט ה-Joy-Con שונה לגמרי משני המתחרים העיקריים שלו. הם מאפשרים להשתמש בנינטנדו סוויץ’ בתור קונסולה ביתית רגילה או קונסולה ניידת לשימוש ידני. תוכלו לחבר את בקר המשחק לקצוות הקונסולה אם אתם רוצים לקחת אותה איתכם ולשחק בה מחוץ לבית או להשתמש בשלט באופן אלחוטי אם אתם מעדיפים לחבר את הנינטנדו סוויץ’ לטלוויזיה ולשחק איתה בסלון. הלחצנים מרגישים די נוח ביד, אבל כפתורי התנועה פחות רגישים מבקרי המשחק של Xbox One או PS4 ומגיבים בצורה פחות טובה.

אבל ה-Joy-Con מגיע עם כמה פיתוחים חדישים ויוצאי דופן שמפצים על כך בגדול. חיישן NFC מאפשר לסרוק את הדמויות הייחודיות של נינטנדו (Amiibo), מצלמת אינפרא אדום מספקת מימד חדש למשחק שלכם ומצב רטט מתוחכם מספק חוויה עוצמתית במיוחד. תוכלו להשתמש בשני חלקי השלט באופן עצמאי בכל יד או לחבר אותם לבקר משחק אחד. אבל בניגוד לבקרי המשחק DualShock 4 ו-Xbox One, לא תוכלו להחזיק את שני חלקי השלט בידיים שלכם.

יתרון נוסף של הנינטנדו סוויץ’ זאת התמיכה בשלטים של חברות חיצוניות. תוכלו להשתמש בבקרי המשחק המקוריים Joy-Cons ו-Switch Pro או ללכת על הג’ויסטיקים של Hori ו-8Bitdo. תוכלו לבחור את האפשרות הנוחה והמתאימה ביותר עבורכם. אם אתם מעדיפים בקר משחק סטנדרטי יותר שדומה לשלט של ה-Xbox One, תוכלו לתפעל את הקונסולה באמצעות בקר Switch Pro שמגיע בעיצוב יותר מקובל ומסורתי.

הפלייסטיישן 4 וה-Xbox One אינם מספקים תמיכה רחבה בבקרי משחק של חברות אחרות. יש כמה בקרים חוטיים שתוכלו להשתמש בהם וגם השלטים של המותגים Evil Controllers ו-SCUF יעשו את העבודה, אבל המבחר מצומצם ומדובר בתענוג די יקר.

ביצועים גרפיים

אחד מהשימושים העיקריים של קונסולת משחקים זה גיימינג. המטרה העיקרית שלה היא לקחת את חווית המשחק שלכם לרמה הבאה ולאפשר לכם ליהנות בצורה מלאה ממשחק הווידאו האהוב עליכם. לכן, חשוב שתבחרו בקונסולה שתריץ בצורה חלקה את המשחקים האהובים עליכם בלי להיתקע ולקרטע.

ה-Xbox One והפלייסטיישן 4 פחות או יותר שווים מבחינת הביצועים הגרפיים והמפרט הטכני שלהם. ייתכן שמשחקים מסוימים יעבדו בצורה טובה יותר באחת מהקונסולות, אבל לא מדובר בהבדל בולט ודרמטי שהמשתמש הממוצע ישים אליו לב.

קונסולת הדגל של צמד היצרניות המובילות האלה תומכות ברזולוציית 4K ובתקן HDR (טווח דינמי רחב) שמבטיחים תמונה חדה, מפורטת ועשירה יותר מאי פעם.

יש רק נקודה חשובה שאני צריך להבהיר: זה שהקונסולה תומכת ברזולוציית 4K, ממש לא אומר שכל משחק שתריצו עליה יספק את איכות התמונה הזאת. מה שקורה זה שהקונסולה משדרגת משחקים באיכות תמונה של 1080p לרזולוציית 4K ומעניקה גרפיקה משופרת על מסך הטלוויזיה שלכם.

נינטנדו סוויץ’ פחות עוצמתי ומתקדם משתי הקונסולות המתחרות. המפרט הטכני והביצועים הגרפיים שלו הרבה יותר צנועים ובסיסיים. תזכרו שמדובר במכשיר נייד וקומפקטי שמזכיר יותר טאבלט ולא מתקרב ביכולות שלו לקונסולה משוכללת בגודל מלא. במצב ידני, הנינטנדו סוויץ’ תומך ברזולוציה של 720p בלבד. כשתחברו אותו לטלוויזיה, תוכלו ליהנות מאיכות תמונה משודרגת של 1080p. גם קצב הפריימים של הנינטנדו סוויץ’ נמוך יותר מהמתחרים העיקריים שלו. אבל, כשלוקחים בחשבון שמדובר בקונסולה ניידת שמיועדת למשחק ידני, הביצועים הגרפיים של הנינטנדו סוויץ’ בכלל לא רעים.

מבחר משחקים

אין ספק שמדובר באחד מהשיקולים המשמעותיים ביותר בבחירת הקונסולה המתאימה עבורכם. בעוד שחברות פיתוח המשחקים הגדולות והידועות ביותר כמו Activision ו-EA מוציאות כותרים שמתאימים למגוון רחב של קונסולות ומכשירים שונים, יש לא מעט משחקים בלעדיים שניתן להריץ בקונסולה אחת ספציפית בלבד. היצרניות השונות פועלות מאחורי הקלעים כדי להשיג כמה שיותר משחקים אקסקלוסיביים שיגרמו ללקוחות לבחור דווקא בקונסולות שלהן. עדיף ללכת על קונסולה שתומכת במשחקים האהובים והמועדפים ביותר עליכם. במידה ויש משחקים ספציפיים שאינכם מוכנים לוותר עליהם, תבדקו האם קיימות גרסאות שלהם לקונסולה שאתם שוקלים לקנות. זה יחסוך לכם המון תסכול, עצבים וחרטות בהמשך.

משחקים בלעדיים הפכו לקלף מנצח שכל מותג שולף מהשרוול במטרה לפתות לקוחות. זה לא מפתיע לגלות שהמשחקים של חברת סוני זמינים עבור הפלייסטיישן 4, בעוד שהמשחקים של חברת מיקרוסופט מתאימים אך ורק ל-Xbox. יש רק כוכבית אחת קטנה בנוגע למשחקים של מיקרוסופט. רובם מתאימים גם למחשב האישי ותומכים במערכת ההפעלה ווינדוס 10.

אין ספק שמשחקים בלעדיים הפכו לגימיק שיווקי מושלם עבור יצרניות הקונסולות העיקריות, אבל מדובר בחדשות גרועות ללקוחות. זה רק מקשה על הגיימר הממוצע שלא יכול לשחק בחלק מהמשחקים הטובים והשווים ביותר רק בגלל שהם לא מתאימים לקונסולה שלו. זה מעמיד אותו בפני בחירה בלתי אפשרית והחלטה קשה במיוחד: האם כדאי לרכוש קונסולה אחרת רק כדי ליהנות ממשחק מעולה אחד שהוא ממש רוצה לשחק בו.

מבחינת מספר המשחקים הזמינים, אין ספק שחברת סוני עוקפת בסיבוב ואוכלת בלי מלח את המתחרות שלה. היא יכולה להתגאות במבחר המשחקים הגדול ביותר שכולל גם כמה כותרים מפורסמים ופופולריים כמו Death Stranding, God of War, Horizon: Zero Dawn, Gran Turismo Sport ו-Bloodbourne. גם מיקרוסופט מציעה כמה משחקים מדליקים כמו Gears 5,Halo  או Forza Horizon. כל אחד והטעם האישי שלו. ההחלטה נמצאת בידיים שלכם ותנסו לבחור בקונסולה שתומכת ברוב המשחקים המועדפים עליכם.

גם לחברת נינטנדו יש כמה משחקים בלעדיים שלא תוכלו לשחק בהם באף קונסולה אחרת. כל גיימר שמע על המשחקים הפופולריים  The Legend of Zeldaו-Mario Odyssey. עוד שמות ששווה להזכיר הם משחקי הפוקימון למיניהם, וכמובן הסופר סמאש ברוס של האחים מריו. לא חסרים משחקים נהדרים לנינטנדו. אבל, אם תבחרו בקונסולת נינטנדו תצטרכו לוותר על כמה משחקים מובילים ואהובים כמו למשל באטלפילד או קול אוף דיוטי. אם פעם נראה שנינטנדו מתמקדת במשחקים "קלים" יותר שדורשים פחות משאבים וכוח עיבוד, נראית שהמגמה הזאת מתחילה להשתנות בזמן האחרון. בין הכותרים האחרונים שיצאו גם לנינטנדו אפשר למצוא כמה משחקים כבדים ורציניים כמו Doom של בת'סדה ו-Witcher 3.

מעבר לכל השמות המוכרים, הנינטנדו סוויץ’ מציע מבחר מרשים של משחקים קלאסיים שעמדו במבחן הזמן. בגלל שמדובר בקונסולה ניידת שאפשר לחבר לטלוויזיה או לשחק באופן ידני, היא מציעה מגוון רחב של משחקי צד שלישי ומשחקים עצמאיים מעולים. קלאסיקות כמו Dark Souls, Okami, Bayonettas ו-Katamari Damacy רשמו קאמבק מטורף וחזרו לאופנה בזכות הנינטנדו סוויץ’. אם אתם מעדיפים להתרחק מהמיינסטרים ולא ללכת אחרי העדר, תוכלו ליהנות ממבחר נאה של משחקי אינדי מצוינים כמו Hollow Knight, Dead Cells, ו-Stardew Valley. כשלוקחים בחשבון שהנינטנדו סוויץ’ יצאה לשוק לפני כמה שנים בלבד, אין ספק שמגוון המשחקים שזמינים בקונסולה (היחסית) צעירה הזאת מפתיע לטובה.

מדיה

הרבה סוגים שונים של מדיה מוצגים בצורה וירטואלית על יד

הדור החדש של קונסולות המשחקים מציע הרבה יותר ממשחקי ווידאו. מדובר במערכת בידור רב שימושית שמציעה מגוון רחב של אפשרויות שונות. הפלייסטיישן 4 וה-Xbox One S מאפשרים להזרים סרטים, סדרות ותוכניות טלוויזיה באמצעות שירותי סטרימינג כמו נטפליקס ולצפות בסרטים בפורמט Blue-ray. ה-Xbox One S מציע טיפה יותר מהבחינה הזאת. הוא מסוגל לקרוא תכני ווידאו בפורמטים המתקדמים Blu-ray ו-Ultra HD וניתן לחבר אותו לטלוויזיה שלכם. חיבור HDMI מאפשר לצפות בערוצי טלוויזיה בכבלים או בלוויין. תוכלו לרכוש את מערכת Kinect של מיקרוסופט שתאפשר לכם לתפעל בנוחות מירבית את הקונסולה בעזרת פקודות קוליות ומחוות גוף.

תוכלו לחבר ממיר או סטרימר לקונסולה ולצפות דרכה בערוצי הטלוויזיה האהובים עליכם. תוכלו אפילו לפצל את המסך כדי לשחק במשחק האהוב עליכם או לגלוש באינטרנט בחצי אחד של המסך ולצפות בטלוויזיה בחצי המסך השני. תפריט OneGuide מאפשר לכם לצפות בשידורים חיים ולקבל גישה נוחה ופשוטה לשירותי הסטרימינג השונים. אם יש לכם ספרייה של סדרות או סרטים ברזולוציה גבוהה או שאתם רוצים לצפות בטלוויזיה דרך הקונסולה, הפלייסטיישן 4 פחות מתאים כי הוא אינו מסוגל לנגן סרטים בפורמט Blue-Ray וברזולוציית Ultra HD.

מבחינת תמיכה בקבצי מדיה שונים, נינטנדו נשארה הרחק מאחור. תוכלו לצפות בתכנים של פלטפורמת הסטרימינג הולו וזה הכל פחות או יותר. בנוסף, הקונסולות של נינטנדו אינן מאפשרות להזרים מוזיקה.

משחקי אונליין

בחור שמח משחק עם משקפיים מיוחדות על הרצפה בסלון

אם תרצו לצפות בסרט בנטפליקס או לשחק במשחק רשת עם אנשים אחרים, תצטרכו לחבר את הקונסולה שלכם לאינטרנט. הפלייסטיישן 4 מתחבר לרשת באמצעות פלטפורמת PlayStation Network בעוד שקונסולת ה-Xbox One מציעה את שירות Xbox Live. החדשות הרעות הן שמדובר בשירותים בתשלום שדורשים מנוי חודשי. זה אומר שתצטרכו לפתוח את הכיס כדי לשחק במשחקי הרשת האהובים עליכם. פלטפורמת PlayStation Network מציעה את תוכנית המנויים PS Plus בעוד שב-Xbox תוכלו ליהנות מתוכנית Xbox Live Gold. אבל, למיקרוסופט יש הצעה משתלמת ומעניינת יותר: חבילת Xbox Game Pass. תמורת תשלום אחד תוכלו ליהנות משירות Xbox Live Gold ולקבל גישה מלאה ל-100 משחקים שונים, כולל להיטים אהובים כמו Red Dead Redemption 2.

גם חברת נינטנדו השיקה לאחרונה חבילת פרימיום למנויים: Nintendo Switch Online. היא פחות מתקדמת ומתוחכמת מהשירותים בתשלום של PS4 ו-Xbox One, אבל תוכלו ליהנות מהמון משחקים חינמיים ולקבל גישה מלאה למגוון משחקי נינטנדו שווים, מה שהופך את תוכנית המינויים הזה לדיל אטרקטיבי ומשתלם.

הקלטת משחקים

כשהפופולריות של שירות הזרמת המשחקים Twitch שוברת שיאים וסרטוני משחקי ווידאו ביוטיוב הפכו לטרנד לוהט, היכולת להקליט את המשחק ולחלוק בהרפתקאות שלכם בזמן אמת הפכה לפיצ’ר סטנדרטי שאפשר למצוא בכל קונסולה איכותית. אם שדרגתם את יכולות האקס בוקס שלכם עם מצלמת קינקט, תוכלו לתעד את הביצועים שלכם בעזרת פקודה קולית. פשוט תגידו " Xbox, תקליטי את זה" והקונסולה תציית לפקודות שלכם ותקליט את מסך המשחק. אפשרות אחרת היא ללכוד את המסך באופן ידני. כל מה שתצטרכו לעשות זה ללחוץ פעמיים על כפתור ה-Xbox בשלט ואז ללחוץ על X כדי לעשות צילום מסך ועל Y כדי לשמור סרטון וידאו. בנוסף, תוכלו להקליט את 5 הדקות האחרונות של כל משחק שרץ על הקונסולה.

הפלייסטיישן 4 לא נשאר מאחור וסיפק תשובה מוחצת ליריב הנצחי שלו. הבקר האלחוטי של הקונסולה (DualShock 4) מגיע עם לחצן "שיתוף" מיוחד שיאפשר לכם לחלוק ברגעי המשחק הקסומים והמותחים ביותר עם החברים שלכם. הפיצ’ר המתקדם הזה מאפשר לכם לקחת צילום מסך, להקליט את 15 הדקות האחרונות של המשחק או אפילו לשדר בלייב את המשחק שלכם באמצעות פלטפורמת Twitch או רשת PlayStation Network. אין ספק שהפלייסטיישן 4 מתעלה על ה-Xbox One מבחינת אפשרויות הקלטת ושיתוף המשחק שלו. לא רק שתוכלו להקליט את המשחק לזמן ארוך יותר, אלא שגם כל התהליך עובד בצורה הרבה יותר נוחה ויעילה.

גם ה-Nintendo Switch מגיע עם כפתור לכידת מסך ייעודי. הבעיה היא שלא כל המשחקים תומכים באפשרות הזאת ומאפשרים שידור בזמן אמת, מה שהופך את הפיצ’ר הזה להרבה פחות מועיל ושימושי מאשר לחצן השיתוף המתקדם בשלט ה-DualShock 4. בנוסף, אם תרצו לצפות מחדש ברגעים הגדולים שלכם, תצטרכו להסיר את כרטיס ה-microSD ולהעביר את הקבצים למחשב שלכם בעזרת קורא כרטיסים כדי שתוכלו לצפות בהם. אין ספק שמדובר בתהליך די ארוך ומסורבל.

מציאות מדומה

ילדה קטנה לובשת משקפיי מציאות מדומה ועושה תנועות עם הידיים

הטכנולוגיה החדישה הזאת מספקת את חווית המשחק הסוחפת והמציאותית ביותר – כל גיימר חולם שהמשחק האהוב עליו יתעורר לחיים ויעטוף אותו מכל עבר.

חברת סוני יכולה להתגאות ביכולות המתקדמות והמשמעותיות ביותר בתחום הזה בזכות ערכת המציאות המדומה שהיא השיקה לפני כמה שנים. מעבר לתמיכה המלאה בפלייסטיישן 4, משקפי ה-VR של סוני מספקים שילוב מנצח של נוחות ומחיר נגיש, מה שהופך אותם לאחת מהאפשרויות הטובות והמשתלמות ביותר בשוק. הערכה הזאת מגיעה עם מגוון רחב של משחקים.

גם לחברת מיקרוסופט יש מה להציע בתחום הזה. מערכת ההפעלה ווינדוס 10 מגיעה עם פלטפורמת מציאות מעורבת (Mixed Reality) שתומכת במשקפי המציאות המדומה Oculus Rift ו-HTC Vive. הכל טוב ויפה למעט העובדה שכל הגאדג’טים האלה עובדים אך ורק על המחשב הביתי ובכלל לא מתאימים לקונסולת ה-Xbox One. בינתיים מיקרוסופט לא מתכננת להשיק ערכת מציאות מדומה עבור הקונסולה שלה.

לגבי נינטנדו, היא דיי נשארה מאחור ולא פיתחה שום יכולות בתחום המציאות המדומה.

סוגים אחרים של קונסולות משחקים

לרשימה המובחרת שלנו נכנסו גם כמה קונסולות שלא שייכות ל-3 השליטות הבלתי מעורערות של השוק (סוני, מיקרוסופט ונינטנדו). אם נמאס לכם לבחור במובן מאליו ואת מעדיפים ללכת נגד הזרם, תוכלו לקנות קונסולת רטרו בסגנון של פעם כמו SNES classic או קונסולות המריצות את מערכת ההפעלה אנדרואיד.

חובבי הנוסטלגיה שמתגעגעים למכונות משחקי הוידאו הקלאסיות ורוצים לשחזר את תור הזהב של אטארי, סופר מריו וסוניק, יוכלו לחזור לעבר עם קונסולות משחקים בסגנון רטרו שתזכיר נשכחות ותאפשר ליהנות מחדש מכל המשחקים האהובים שגדלנו עליהם. החיסרון הגדול של קונסולות מהסוג הזה הוא שלא תוכלו לשחק עליהן במשחקים חדשים ומודרניים יותר.

אי אפשר להתעלם גם ממשחקי המובייל שהפופולריות שלהם לא מפסיקה לעלות בשנים האחרונות.

מכשירי המובייל נעים בין שני קטבים עיקריים: Android ו-iOS. בעוד שמערכת ההפעלה של חברת גוגל מותקנת על 85% מהסמארטפונים, המכשירים של אפל נאלצים להסתפק בשאריות ותופסים את 15% הנותרים. מספר המשתמשים שנהנים ממשחקי מובייל עומד על מספר בלתי נתפס של 2.4 מיליארד בני אדם.

כמובן שחווית המשחק בטאבלט או בסמארטפון שלכם שונה לגמרי מהקונסולה בסלון. אתם יכולים לשחק במשחקים האלה בכל מקום ובכל זמן: בזמן הנסיעה באוטובוס וברכבת או כשאתם מחכים בתור לרופא, תוכלו לשלוף את מכשיר המובייל שלכם וליהנות מהמשחקים האהובים עליכם.

ולא חסר ממה לבחור. מחכים לכם טונות של משחקי מובייל מכל הז’אנרים והסוגים: יריות, ספורט, ארקייד, חשיבה וכו’. כמובן שלא תשחקו שעות ארוכות בכל משחק, אבל אתם הולכים לשחק בהם לעתים קרובות יותר. למה? כי מכשירי המובייל מלווים אתכם לכל מקום. ניידות זה שם המשחק והיתרון הגדול של משחקי מובייל.

פלטפורמות מובייל גם לא סובלות מבעיה של חוסר תאימות – תוכלו להריץ את המשחקים על הסמארטפון, הטאבלט או הטלוויזיה החכמה שלכם. כל עוד מדובר במכשיר תומך עם מערכת הפעלה זהה אז אתם מסודרים. עם הקונסולות המובילות זה סיפור שונה לגמרי. Xbox, PS4 ונינטנדו סגורות ומסוגרות ואינן תומכות כלל אחת בשנייה. זה מקשה על יצירת קהילת גיימינג מאוחדת וחסרת גבולות. אם יש לכם פלייסטיישן 4 ותרצו לשחק עם חבר שלכם שמעדיף Xbox, אכלתם אותה. לעומת זאת, מכשירי מובייל הרבה יותר אוניברסליים ורב תכליתיים. אם המכשיר שלכם מריץ אנדרואיד או iOS, תוכלו לשחק בכל משחק שמתאים למערכת ההפעלה הזאת, לא משנה באיזה סוג ודגם של מכשיר אתם משתמשים.

היתרון הייחודי הזה מסביר את הפופולריות ההולכת וגוברת של קונסולות מובייל ונתח השוק שלהן צפוי לצמוח בצורה משמעותית בשנים הקרובות. אז נכון שהן פחות עוצמתיות ומשוכללות מדגמי הדגל של 3 המותגים המובילים בתחום, אבל הפערים ביניהם הולכים ונסגרים במהירות מסחררת. המפרט הטכני הצנוע והבסיסי של קונסולות מובייל לא מפסיק להשתפר עם הזמן. היצרניות של קונסולות עם מערכת הפעלה אנדרואיד לא ישנות על האף ולא נחות לרגע. מדי שנה מופיעים דגמים משודרגים עם מעבדים חזקים יותר, זיכרון RAM מהיר יותר ושטח אחסון גדול יותר. אין ספק שלקונסולות מהסוג הזה יש פוטנציאל עצום ושהן הולכות לדבר חזק בעתיד הקרוב.

האם זמנו של מחשב הגיימינג עבר?

גיימר משחק במשחק על המחשב שלו עם אוזניות

הופעתן של קונסולות משחק עוצמתיות ומתקדמות שמאפשרות לשחק במשחקים החדישים והכבדים ביותר על מסך הטלוויזיה הענק ישירות מהכורסה בסלון פגעו בשליטה הבלתי מעורערת של המחשב השולחני שנחשב למכשיר הגיימינג האולטימטיבי. אז למה בכלל להשקיע במחשב גיימינג יקר כשהקונסולה יכולה להחליף אותו בלי בעיה?

לא צריך למהר להספיד את המחשב הביתי!

יש לו עוד המון מה להציע עבור הגיימר הממוצע ועידן מחשבי הגיימינג ממש לא עבר מהעולם. לדוגמה, משחקי אסטרטגיה ויריות מתאימים למחשב הביתי כמו כפפה ליד. כמובן שתוכלו לשחק במשחקים כמו פורטנייט ו-PUBG גם בקונסולות שלכם, אבל משחקים מרובי משתתפים תחרותיים בסגנון של קאונטר סטרייק או DOTA מספקים חוויה מהנה ומלהיבה יותר במחשב האישי. אין מה לעשות, הקונסולות פחות מתאימות למשחקים מהסוג הזה.

אל תשכחו שמשחקים מסוימים מתאימים אך ורק למחשב הביתי שלכם. כותרים פופולריים וידועים כמו League of Legends אינם מגיעים עם גרסה לקונסולות ותוכלו ליהנות מהם רק על המחשב הביתי שלכם. עוד לפני שקונסולת המשחקים השתלטה על הסלון שלכם, רוב הסיכויים שביליתם שעות ארוכות עם משחקי המחשב האהובים עליכם. אי אפשר למחוק את כל השנים היפות האלה שבהן כל גיימר היה מבלה זמן רב מול מסך המחשב. ז’אנרים שלמים כמו משחקי תפקידים המוניים ברשת (MMORPG) מיועדים בעיקר למחשב הביתי. תחשבו על משחק המחשב האגדי וורלד אוף וורקראפט שזוכה לפופולריות עצומה גם כיום.

לחברות משחקים רבות נפל האסימון שהמחשב האישי עדיין חי ובועט. מעבר למשחקים הזמינים למחשב הביתי בלבד, כותרים פופולריים רבים שבעבר נועדו לקונסולות בלבד מציעים כיום גם גרסה למחשב האישי. חנויות משחקים מקוונות כמו Steam מוכיחות שיש מקום גם לכותרים המיועדים למחשב הביתי.

החיסרון העיקרי של מחשב גיימינג איכותי הוא המחיר הגבוה שלו. אם תרצו לשחק במשחקים הכי חדשים שיצאו לאחרונה וליהנות מאותה החוויה שמספקת קונסולה מתקדמת, תצטרכו לפתוח את הכיס ולהשקיע 9,000 ש"ח ומעלה במחשב הגיימינג שלכם. וזה עוד לפני שלקחנו בחשבון מקלדת איכותית או עכבר אלחוטי שיספקו את חווית המשחק הטובה והמהנה ביותר. אין מה לעשות, מחשב גיימינג זאת השקעה רצינית שיכולה להגיע לסכומים אסטרונומיים. אבל החדשות הטובות הן שברגע שאתם משקיעים במחשב גיימינג מתקדם עם מפרט טכני מרשים, הוא יספיק לכם לכמה שנים טובות. בזמן שיתחלפו כמה דורות של קונסולות משחקים, המחשב שלכם עדיין יספק את הסחורה ויאפשר לכם ליהנות מהמשחקים הכבדים והתובעניים ביותר.

אם פעם כרטיס מסך מתקדם עם ביצועים אדירים היה מעניין רק גיימרים כבדים, כיום יש לו חשיבות עצומה גם לשימושים אחרים כמו כריית ביטקוין ובינה מלאכותית. אם אתם יכולים להרשות לעצמכם את מחשב הגיימינג החזק והמשוכלל ביותר עם רכיבי החומרה המתקדמים ביותר, אין ספק שמדובר בהשקעה טובה שתשתלם לכם בטווח הרחוק. תוכלו להריץ משחקים עם הדרישות הגרפיות הגבוהות ביותר בלי לדאוג שהמחשב יתיישן תוך זמן קצר.

תשמחו לדעת שאפשר להפחית את העלות המטורפת של מחשב גיימינג עוצמתי: במקום לקנות מחשב גיימינג מוכן שמגיע עם תג מחיר גבוה, תוכלו לבנות את המחשב הזה בעצמכם. תוכלו לחסוך לא מעט כסף ולהרכיב במו ידיכם אחלה מחשב בלי לפשוט רגל. אם אתם מתחברים לשיטת: "עשה זאת בעצמך" ויש לכם את הידע הטכני המתאים, זה ממש לא בשמיים.

כמובן שפרויקט כזה יכול להיות מורכב ומסובך מדי לאדם שלא מבין במחשבים. במקרה כזה, עדיף לרכוש מחשב גיימינג מוכן עם מפרט טכני שמתאים לצרכים ולדרישות שלכם. רק אל תתפשרו על האיכות של המחשב ותבחרו במותג אמין וידוע עם רקורד מוכח בתחום. הדבר האחרון שאתם רוצי זה ליפול על מחשב סוג ג’ של חברה אלמונית ומפוקפקת שאף אחד לא מכיר.

מה מחכה לנו בעתיד?

גבר עומד מול אילוסטרציה ממוחשבת של העתיד

העתיד כבר כאן. שוק קונסולות המשחק לא עוצר לרגע והיצרניות המובילות ממש לא נחות על זרי הדפנה ולא מפסיקות לשפר ולשכלל את הביצועים והיכולות של הדגמים החדשים שלהן. ככה שיש המון למה לצפות ולחכות. ההשקה של ספינת הדגל החדשה של סוני כבר נמצאת מעבר לפינה. כולנו מחכים במתח וסופרים את הימים עד להשקה החגיגית של פלייסטיישן 5 שאמור לצאת לשוק עד סוף השנה.

גם מיקרוסופט לא נשארת מאחור ומספקת תשובה ראויה עם סדרת Xbox X שאמורה לצאת בקרוב. כל המפרט הטכני כבר התפרסם לציבור הרחב, ככה שאפשר להפסיק עם כל הניחושים, הספקולציות וההשערות. שתי הקונסולות האלה יכולות להתגאות ביצועים מפלצתיים ויכולות משודרגות בזכות מעבדי AMD Zen, כרטיס מסך AMD RDNA 2 וכונן SSD. אין ספק שמדובר בפיתוחים החדישים והטכנולוגיות המתקדמות ביותר שהפכו למילה האחרונה בתחום.

תקלטו את המספרים הבאים: שתי הקונסולות החדישות מספקות כוח עיבוד גרפי בלתי נתפס של 10 עד 12 TFLOPs (טרה פלופס). מדובר בקפיצת דרך משמעותית ובהתקדמות אדירה לעומת עוצמת העיבוד של 1.4 עד 1.8 TFLOPs שמספקות הקונסולות העוצמתיות ביותר כיום ה-PS4 ו-Xbox One S. הדור החדש של הקונסולות מקדים את זמנו בכמה שנים טובות והוא יריץ בקלות את המשחקים הפופולריים והמבוקשים ביותר שיש. זה אומר שהמשחקים האהובים ביותר שכבר הספקתם להתמכר אליהם יעבדו בצורה הרבה יותר חלקה, מרשימה ויעילה בקונסולות החדשות מבלי שתצטרכו לשלם שקל אחד על השיפורים האלה.

אבל עם כל הכבוד לקונסולות החדשניות האלה שכולנו חולמים להניח את הידיים שלנו עליהן, הדבר הגדול הבא זה "גיימינג בענן". כמו כל עולם המחשוב, גם עולם המשחקים צועד לקראת מהפכת הענן. המותגים המובילים בתחום בחרו ללכת בכיוון הזה ומשיקים שירותי משחקים בענן כמו פלטפורמת Stadia של גוגל, GeForce Now של Nvidia ו-Project Xcloud מבית מיקרוסופט.

לאור ההצלחה העצומה של פלטפורמות הסטרימינג השונות, אין ספק שגם שירותי הזרמת משחקים יזכו לפופולריות עצומה. הטכנולוגיה פורצת הדרך הזאת טורפת את כל הקלפים בשוק ועידן פלטפורמות הזרמת המשחקים התחיל באופן רשמי. תוכלו לשחק במשחקים החדישים והכבדים ביותר עם דרישות גרפיות מרקיעות שחקים גם ללא קונסולה מתקדמת או מחשב רב עוצמה שמצויד בכרטיסי המסך המתקדמים והיקרים ביותר. זה החלום הרטוב של כל גיימר שלא יצטרך לשדרג ולהחליף את כל החומרה במחשב שלו כדי ליהנות מהמשחקים החדשים ביותר שיצאו לשוק. תוכלו לשחק בכל משחק שתרצו, גם אם יש לכם מחשב "ענתיקה" או קונסולה מיושנת יחסית. לא תצטרכו להרגיש מתוסכלים, מיואשים ומקופחים מכל המשחקים המרהיבים שאינם מתאימים לקונסולה או למחשב שלכם. גיימינג בענן הולך לחסוך לכם המון כסף, מאמץ ועצבים. אין ספק שהשירות המהפכני הזה הולך לשנות את כל כללי המשחק.

קונסולת משחקים: השורה התחתונה

חברים ובנות הזוג שלהם משחקים במשחקי טלוויזיה ביחד וצוחקים

בשעה טובה הגענו לקו הסיום, אין ספק שהזמן עובר מהר כשנהנים. בין אם אתם מחפשים מכונת גיימינג משומנת עם ביצועים חייתיים או מערכת בידור משוכללת שתבטיח שלא תשתעממו בסלון, בדירוג המובחר שלנו תמצאו קונסולה איכותית שתספק את הסחורה.

בחרתי בדגמים הטובים ביותר שיתאימו לכל טעם, צורך ותקציב. כל מה שנשאר לכם זה לבחור את הקונסולה שאתם הכי מתחברים אליה וליהנות מהחיים. אני בטוח שאתם הולכים לכייף בסלון ולבלות המון שעות עם הצעצוע החדש שלכם!

דילים סודיים ועדכונים על ירידות מחיר לזמן מוגבל: השאירו פרטים!

נשלח לכם רק תוכן איכותי!

שלומי מור
שלומי מור

שלומי הוא המומחה הכי גדול בישראל לכל מה שקשור לדירוגים, השוואות וסקירות של מוצרים. הוא אוהב לטייל בים (לא בשעות השיא - ג'ינג'י אחרי הכל), לבדוק גאדג'טים חדשים, ואת הכלב שלו רקסי.

2 תגובות
הכל הכי עוזר הציון הכי גבוה הציון הכי נמוך הוספת סקירה
  1. מאוד נהנתי מהסיקור ה כל כך נכון! אבל מה אתם אומרים שווה לחכות לקונסולת הסטים דק או לא שווה לחכות-ומה אתם אומרים עליה היא יותר טובה מהסוויץ' אולד או לא!?

    • היי משה,
      שמח שאהבת את הסיקור!

      שניהן קונסולות מעולות – הסטים דק מאוד עוצמתי, והסוויץ' מאוד נייד.
      תלוי מה אתה מחפש, אני הייתי הולך על הסטים דק קודם.

השארת תגובה

מייליסט
Logo
דילוג לתוכן