מנהל סיסמאות: 7 מנהלי סיסמאות מומלצים לשנת 2024 [מדריך קנייה]

אנחנו לא רובוטים ויש גבול לכמות הסיסמאות שאנחנו יכולים לזכור, כאן נכנס לתמונה מנהל סיסמאות אמין.

כשלכל אחד מאיתנו יש מיליון חשבונות באינסוף אפליקציות ואתרים שונים, זה פשוט בלתי אפשרי לזכור את כל הסיסמאות שבחרתם לעצמכם.

אם החלטתם לעשות לעצמכם חיים קלים ולבחור בסיסמה אחת קבועה לכל החשבונות שלכם, מדובר ברעיון גרוע במיוחד: אם מישהו הצליח לעלות על הסיסמה שלכם באתר אחד, אכלתם אותה בגדול, כי הוא יצליח להיכנס לכל החשבונות שלכם בכל הפלטפורמות והאתרים שאתם רשומים אליהם.

אבל אם תבחרו בסיסמה חזקה, ארוכה ומסובכת לכל אחד מהחשבונות שלכם, רוב הסיכויים שתתבלבלו ביניהם או שתשכחו תו אחד קטן. כדי לזכור את כל שמות המשתמש והסיסמאות שלכם תצטרכו זיכרון של מחשב על או מחברת עם כל הפרטים החשובים האלה שתצטרכו לסחוב איתכם לכל מקום. אז איך לא ללכת לאיבוד בג’ונגל הסיסמאות?

חלק מהאנשים מנסים להתחכם ולבחור בסיסמה קליטה ופשוטה במיוחד כמו: “123456”. אז נכון שבחיים לא תשכחו את הסיסמה המגוחכת הזאת, אבל מצד שני כל האקר יעלה עליה תוך כמה שניות. גישה פופולרית נוספת לניהול הסיסמאות שלכם היא לשמור אותם בקובץ טקסט שצריך לפתוח כל הזמן, אבל מדובר בשיטה די מסורבלת ומעצבנת.

ובדיוק בנקודה הזאת מנהל סיסמאות נכנס לתמונה: הוא מציל את המצב ומאפשר לכם לנווט בקלות ובנוחות מירבית בין כל הסיסמאות שלכם. במקום שתצטרכו לשנן אותן בעלה פה, התוכנה השימושית תשמור את כל הסיסמאות שלכן בצורה מאובטחת ונגישה (רק לכם כמובן!).

כל הסיסמאות שלכן יאוחסנו בצורה מוצפנת, ובכל פעם שתצטרכו להזין את פרטי ההתחברות שלכם לאתר מסוים, התוכנה הזאת תמלא אותם באופן אוטומטי ותחסוך לכם את כל הטקס המתיש הזה. תוכלו אפילו להיעזר במחולל סיסמאות שיעזור לכם ליצור סיסמה חזקה וטובה שיהיה כמעט בלתי אפשרי לעלות עליה ולפצח אותה.

רוב שירותי ניהול הסיסמאות מאפשרים לסנכרן את הנתונים בין כמה מכשירים שונים, ככה שתוכלו להשתמש באותה הסיסמה במחשב האישי, בסמארטפון ובטאבלט שלכם.

אבל חשוב לזכור שמנהל סיסמאות מאחסן מידע רגיש במיוחד שאסור שהוא ידלוף החוצה. לכן, הגישה לתוכנה מתבצעת באמצעות סיסמה ראשית אחת שתצטרכו לזכור. הרבה יותר נוח ופשוט לזכור סיסמה אחת בלבד במקום להסתבך עם עשרות סיסמאות מסובכות.

כמובן שיש סיכון שהאקר יפרוץ את הסיסמה החשובה הזאת ויחשוף את כל פרטי החשבונות שלכם, ולכן חשוב לבחור במנהל סיסמאות אמין בעל רמת אבטחה גבוהה. רוב התוכנות מהסוג הזה מגיעות עם תהליך אימות דו שלבי ומנגנוני זיהוי מורכבים שמבטיחים שרק אתם תוכלו לקבל גישה לסיסמאות שלכם. בנוסף לסיסמת הגישה לתוכנה, תצטרכו להזין קוד זיהוי מיוחד שיופיע רק על המכשירים המאושרים על ידכם.

אז אם זאת הפעם הראשונה שאתם שומעים על מנהל סיסמאות ואתם רוצים להכיר לעומק את השירות המועיל והשימושי הזה, היום זה יום המזל שלכם: אני הולך להסביר לכם במה בדיוק מדובר, להראות איך לבחור את מנהל הסיסמאות הנכון והמתאים ביותר עבורכם ולהמליץ על 7 מנהלי הסיסמאות האמינים, היעילים והמאובטחים ביותר שתוכלו לסמוך עליהם בעיניים עצומות.

תוכן העניינים הצג תוכן עניינים

7 מנהלי הסיסמאות הכי טובים לשנת 2024

מנהל סיסמאות Dashlane

לוגו של מנהל סיסמאות Dashlane
יתרונות:
  • שיטות הצפנה מתקדמות ונהלי אבטחה קפדניים
  • ממשק ידידותי למשתמש
  • סנכרון חלק ומהיר בין כמה פלטפורמות ומכשירים שונים
  • תומך ברוב מערכות ההפעלה
חסרונות:
  • טיפה יקר יותר משאר המתחרים בשוק

מנהל הסיסמאות הזה הוא כלי נוח ויעיל ליצירת, אחסון, שינוי והשלמה אוטומטית של פרטי התחברות וסיסמאות למגוון רחב של חשבונות באינטרנט. תוכלו לאחסן מידע אישי כמו פרטי חשבון בנק, רישומים והערות, העתקי חשבוניות של תשלומים שהתבצעו אונליין וכל מידע רגיש וחשוב אחר. השירות הזה תומך במערכות ההפעלה ווינדוס, macOS, אנדרואיד, iOS ו-Linux. בנוסף, תוכלו להשתמש בתוכנה הזאת בתור הרחבה לדפדפני האינטרנט גוגל כרום, אינטרנט אקספלורר, ספארי ואופרה. תוכלו להיכנס לחשבונות שלכם באתרים שונים בלי להזין את פרטי ההזדהות באופן ידני.

  • גרסה חינמית – הגבלה של 50 סיסמאות ושימוש במכשיר אחד בלבד.
  • תכנית פרימיום (בלי הגבלות) -$3.33 בחודש.
  • ניהול סיסמאות משופר: התוכנה הזאת מנתחת את עוצמת ובטיחות הסיסמאות שלכם בזמן אמת ועוזרת לשפר פרטי התחברות בעייתיים. תוכלו להשתמש בכלים ייחודיים לחיזוק רמת האבטחה של הסיסמאות שלכם.
  • אחסון קבצים מאובטח: המנויים לגרסת הפרימיום מקבלים ענן אחסון מוצפן בנפח של 1 ג’יגה. ככה שתוכלו ליהנות מגישה נוחה וקלה למידע הרגיש.
  • העברת מידע מאובטחת: משתמשי התוכנה יכולים לחלוק בפרטי ההתחברות שלהם עם חברים, בני משפחה או עמיתים לעבודה בלי לחשוף את הסיסמאות שלהם.
  • שירות VPN (רשת פרטית וירטואלית) לחיבור Wi-Fi מאובטח: משתמשי פרימיום יכולים להגן על המידע האישי שלהם בזמן חיבור לרשתות ציבוריות לא אמינות שאינן מאובטחות כראוי. אין הגבלה על מספר המכשירים המחוברים או נפח הגלישה.
  • מרכז אבטחת פרטי הזיהוי שלכם: לוח הבקרה החדשני הזה מנטר את רמת האבטחה של החשבונות שלכם, מאתר נקודות תורפה ומציע פעולות ספציפיות לשיפור אבטחת המידע שלכם.
  • בדיקת הרשת האפלה: מנויי הפרימיום יכולים לעקוב אחר דליפה אפשרית של עד ל-5 חשבונות אימייל שונים. אם פרטי ההתחברות והמידע הרגיש שלכם נחשף ברשת האפלה (דארקנט), תקבלו על כך התרעה מיידית. השירות הזה סורק מאגר נתונים רחב במיוחד של יותר מ-32 מיליארד תיעודים ורישומים של פריצות ודליפות.
  • כלי החלפת סיסמה משודרג: אם הסיסמה שלכם נפרצה, תוכלו להחליף את הסיסמאות שלכם ביותר מ-500 אתרים שונים בלחיצה אחת.

התוכנה הזאת מציעה כמה תוכניות מנויים שונות. המסלול החינמי מאפשר שימוש על מכשיר אחד בלבד, בעוד שמסלול הפרימיום בתשלום מאפשר שימוש בלתי מוגבל במכשירים שונים ופיצ’רים ייחודיים כמו פיקוח על הרשת האפלה ושירות VPN.

ה-Dashlane מאובטח ברמה הגבוהה ביותר, ככה שתוכלו להשתמש בו בראש שקט. בניגוד לתוכנות ניהול סיסמאות אחרות שמאחסנות את הנתונים שלכם על גבי ענן מחשוב, התוכנה הזאת אף פעם לא נפרצה ואין עדויות לדליפת וחשיפת מידע רגיש של הלקוחות.

כל הסיסמאות מוצפנות באופן מקומי על המחשב שלכם. ההצפנה מתבצעת באמצעות מפתח גישה שמקושר למכשיר מסוים. שיטות ההצפנה האפשריות הן Argon2d, PBKDF2 10,204 או PBKDF2 200,000. טכנולוגיית ההצפנה המוגדרת בתור ברירת מחדל היא PBKDF2 10,204.

בנוסף, התוכנה הזאת מגיעה עם אמצעי אבטחה מתקדמים נוספים כמו מנגנון אימות דו שלבי, מערכת אבטחה Windows Hello ומפתח אבטחה U2F. אם הגישה מתבצעת מהסמארטפון שלכם, תוכלו להגן על החשבון שלכם באמצעות קוד זיהוי חד פעמי, קורא טביעות אצבע או מנגנון זיהוי תווי פנים.

LastPass

לוגו של חברת מנהל סיסמאות LastPass
יתרונות:
  • הגרסה החינמית כוללת המון פיצ’רים שימושיים ונוחים
  • תוכנית משפחה אטרקטיבית במחיר נגיש לכל כיס, מגוון רחב של מסלולים במחירים סבירים והוגנים
  • מנגנון אימות דו-שלבי אמין ויעיל
  • השירות הזה תומך (כמעט) בכל מחשב נייח ומכשיר מובייל
  • ממשק אחיד ונוח לשימוש בפלטפורמות שונות
חסרונות:
  • השירות הזה זמין בתור אפליקציה נפרדת רק עבור מכשירי Mac. בשאר מערכות ההפעלה, הוא מגיע בתור הרחבה לדפדפן האינטרנט

מדובר בשירות ניהול חשבונות מקוון שנועד לאחסון מאובטח של סיסמאות, רישומים, פרופילים בפלטפורמות מסחר ומסמכים. הוא מציע מילוי אוטומטי של טפסים, פרטי תשלום וכתובות משלוח באינטרנט. הוא בודק את חוזק הסיסמאות שלכם ומאפשר לשתף סיסמאות ומידע מוצפן. השירות הזה משמש בתור הרחבה לדפדפני האינטרנט של מערכות ההפעלה המובילות Windows, macOS ו-Linux, זמין בתור אפליקציה נפרדת למכשירי Mac ומתאים למכשירי מובייל שמריצים את מערכות ההפעלה iOS, Android, Windows Phone ו-Firefox OS.

הגרסה החינמית של LastPass

  • היתרון הגדול של התוכנה הזאת הוא שגם הגרסה החינמית שלה אינה מגבילה את מספר הסיסמאות שתוכלו לשמור או מספר המכשירים שתוכלו להשתמש בהם. תוכלו לסנכרן בקלות את פרטי ההתחברות שלכם בין מחשבים אישיים שמריצים את מערכות ההפעלה ווינדוס, Mac ולינוקס ומכשירי מובייל שמריצים את מערכות ההפעלה iOS, אנדרואיד או Windows Mobile.

פיצ’רים ייחודיים לגרסת הפרימיום (בעלות חודשית של $2 עד $4):

  • היתרון הגדול של התוכנה הזאת הוא שגם הגרסה החינמית שלה אינה מגבילה את מספר הסיסמאות שתוכלו לשמור או מספר המכשירים שתוכלו להשתמש בהם. תוכלו לסנכרן בקלות את פרטי ההתחברות שלכם בין מחשבים אישיים שמריצים את מערכות ההפעלה ווינדוס, Mac ולינוקס ומכשירי מובייל שמריצים את מערכות ההפעלה iOS, אנדרואיד או Windows Mobile.
  • אימות רב שלבי באמצעות זיכרון USB נייד (דיסק און קי).
  • אימות רב שלבי באמצעות מערכות אבטחה עוצמתיות כמו YubiKey ו-Sesame.
  • גרסה לאפליקציות ווינדוס.
  • אפשרות להשתמש בתוכנה בלי להתקין את התוסף.
  • כלי שיתוף סיסמאות משופר- תקבלו כספת משותפת שמאפשרת לחלוק בפרטי התחברות ומידע אישי עם חברים וקרובי משפחה (5 אנשים לכל היותר).
  • אין פרסומות.
  • מספר חירום לפניות דחופות למוקד שירות הלקוחות או תמיכה מהירה באמצעות הדואר האלקטרוני.

הסיסמאות שמאוחסנות בתוכנת LastPass מוגנות על ידי סיסמת מאסטר, מוצפנות באופן מקומי ומסונכרנות בין דפדפנים שונים. הוא מציע שירות מילוי אוטומטי של טפסי רישום באינטרנט ומאפשר לכם לפתוח חשבון משתמש במינימום זמן ומאמץ.

תוכנת LastPass מאפשרת לשתף סיסמאות באופן מאובטח, להתחבר לחשבון המשתמש שלכם בלחיצת עכבר אחת ולהיכנס לחשבון שלכם במנהל הסיסמאות מכל מחשב. בנוסף, הוא בודק את רמת הבטיחות והאמינות של הסיסמאות שלכם ומגן על החשבונות שלכם מסביב לשעון מפריצות, הונאות פישינג ותוכנות ריגול לרישום הקשות.

מנהל סיסמאות 1Password

לוגו של חברת 1Password
יתרונות:
  • סנכרון נוח ומהיר של הסיסמאות שלכם בין הסמארטפון למכשירים אחרים
  • כל המידע החשוב והרגיש שלכם במקום אחד
  • שיטות ההצפנה המשוכללות והעדכניות ביותר לאבטחת מידע מקסימלית
  • מנגנון נעילה אוטומטי במקרה שאיבדתם את הסמארטפון שלכם
  • אחסון מקומי של הנתונים ללא תלות בענן מחשוב דיגיטלי
חסרונות:
  • אין אפשרות לחיפוש סיסמה מסוימת
  • היעדר מנגנון אימות רב שלבי
  • אין אפשרות לעבוד עם סיסמאות חד פעמיות

התוכנה הזאת פותחה על ידי חברת AgileBits Inc. והפך במהירות לחביב הקהל. מדובר באחת מתוכנות ניהול הסיסמאות הפופולריות ביותר כיום. בדומה לשירותים אחרים, הגישה לסיסמאות שלכם מתבצעת באמצעות סיסמת מאסטר אחת. תקן הצפנה AES-256 יגן על המידע הרגיש שלכם בכל מקום ובכל זמן.

הוא מגיע עם תוכנית לשימוש אישי בתעריף של $2.99 לחודש ותוכנית משפחה בעלות חודשית של $4.99 (הגבלה של 5 משתתפים לכל היותר).

התוכנה הזאת מאחסנת את הסיסמאות שלכם בפלטפורמת Amazon Web Services- תשתית הענן המובילה והמאובטחת ביותר בעולם. השירות הזה מספק גמישות שימוש וזמינות מקסימלית. פלטפורמת AWS תומכת באמצעי אבטחה מתקדמים כמו שירות ניהול מפתחות (Key Management Service) ופרוטוקול אימות סיסמה מרחוק (Remote Password Protocol).

בדומה לרוב התוכנות האחרות, גם תוכנת 1Password תומכת במגוון רחב של מכשירים ומערכות הפעלה.

  • היא זמינה בתור תוסף לדפדפני האינטרנט Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera ו-Microsoft Edge
  • גרסה עצמאית עבור מחשב נייד ונייח שמריץ את מערכות ההפעלה Linux, Windows ו-macOS
  • אפליקציה המיועדת למכשירי אנדרואיד ו-iOS של אפל

ניתן לאחסן את מאגר הסיסמאות שלכם באופן מקומי על גבי הדיסק הקשיח או על שירות אחסון בענן. התוכנה הזאת מאפשר לכם ליצור סיסמאות חזקות, להתחבר לאתרים, למלא באופן אוטומטי פרטי כרטיסי אשראי,ולהיכנס באופן מיידי לחשבונות שלכם. כשאתם משתמשים בסמארטפון שלכם, תוכלו לאבטח את הגישה לתוכנה באמצעות זיהוי טביעת אצבע או שליחת קוד חד פעמי.

1Password זה מנהל הסיסמאות היחיד שמשתמש בטכנולוגיית ההצפנה החדשנית WebCrypto שמומלץ על ידי הארגון הבינלאומי לתקינה ברשת (World Wide Web Consortium). הכלי הזה משדרג את רמת אבטחת המידע שלכם באמצעות גישה ישירה לתהליכי הגיבוב (hashing), יצירת חתימה דיגיטלית, הצפנה ופענוח מבלי שהסיסמאות עצמן יהיו גלויות וחשופות בכל אחת מהשלבים האלה.

הממשק של תוכנת 1Password נוח ופשוט לשימוש והחברה קשובה מאוד להערות ולהארות של הלקוחות. היא מתגמלת כל משתמש שימצא שגיאות, באגים ותקלות בתוכנה.

KeePass

לוגו של חברת KeePass
יתרונות:
  • 100% חינם!
  • טונות של פיצ’רים שימושיים ואפשרויות התאמה אישית
  • העברת פרטי התחברות וסיסמאות מדפדפנים ומנהלי סיסמאות אחרים
  • שמירת הסיסמאות במגוון רחב של אפליקציות שונות ולא רק בדפדפן האינטרנט
  • אין צורך בהתקנה
  • תוכנה קלילה שאינה זוללת המון משאבים
חסרונות:
  • ההגדרה הראשונית די מורכבת ומסובכת
  • ממשק מיושן ולא עדכני
  • אין אפשרות לבצע סנכרון בין מכשירים שונים
  • האפליקציה הרשמית זמינה למערכת ההפעלה ווינדוס בלבד

מדובר במנהל סיסמאות חינמי בקוד פתוח שלא תצטרכו לשלם עליו אפילו שקל אחד. הוא מיועד לניהול מספר רב של סיסמאות ולשיפור רמת האבטחה שלהן. כל פרטי ההתחברות שלכם יהיו מרוכזים במקום אחד שהגישה אליו תתבצע באמצעות סיסמת מאסטר מיוחדת.

לאחר שתזינו את סיסמת הגישה הראשית שלכם, תוכנת KeePass תנתח את החוזק והאיכות שלה. אי אפשר לפקפק ולזלזל ביכולות של מנהל הסיסמאות הזה שיעריך את הבטיחות והיעילות של הסיסמה שלכם. הוא אפילו מסוגל לחפש סיסמאות דומות או למצוא צירופים בעייתיים שחוזרים על עצמם, ככה שתוכלו לסמוך על התוכנה הזאת ב-100%. אם התוכנה הזאת נותנת דירוג גבוה לסיסמת המאסטר שלכם ומאשרת אותה, תוכלו להשתמש בה בראש שקט וללא דאגות! הבעיה האמיתית זה לזכור את הסיסמה המורכבת והמסובכת הזאת.

עוד מנגנון אימות מתוחכם שישדרג את אבטחת החשבון שלכם זה מפתח גישה ייחודי שתשמרו על דיסק און קי. גם אם האקר הצליח לגנוב את סיסמת המאסטר שלכם, הוא יישאר בידיים ריקות ללא הזיכרון הנייד שתוכלו לשאת בנוחות בכיס. KeePass יכול ליצור מפתח גישה משלו או לקבל כל קובץ אחר שתבחרו בו. תוכלו להיעזר גם במנגנון אימות של חברה חיצונית כמו מערכת האבטחה של Windows. הגישה לחשבון שלכם במנהל הסיסמאות יוגבל לחשבון הווינדוס במחשב האישי שלכם. שינוי סיסמת ההתחברות שלכם לווינדוס לא ישפיע על שירות KeePass. הבעיה היחידה היא שבמקרה של קריסת מערכת ההפעלה, תצטרכו לאתחל אותה מחדש בעזרת אפשרות הגיבוי. לא תצטרכו להיכנס מחדש לחשבון שלכם בעזרת פרטי ההתחברות הקודמים.

תוכלו לשנות את הגדרות התוכנה להזדהות אוטומטית באמצעות חלון מיוחד שנפתח בשולחן העבודה. זה אומר שלא תצטרכו להזין באופן ידני את פרטי ההתחברות שלכם, מה שיגן עליכם מתוכנות ריגול שמתעדות את הסיסמאות שאתם מקישים.

החדשות הטובות הן שה-KeePass זאת תוכנת קוד פתוח שתוכלו להשתמש בה לגמרי בחינם.

  • אבטחה משודרגת (אלגוריתם הצפנה AES, תקן גיבוב מתקדם SHA-256, גישה באמצעות סיסמה מאובטחת, סריקת פרטי גישה וסיסמאות שדלפו לרשת)
  • ניידות מירבית (לא נדרשת התקנה) והתאמה למגוון מערכות הפעלה שונות (ווינדוס, לינוקס ו-Mac OS X).
  • ממשק מסודר ומאורגן היטב (מערכת ניהול תגיות, אפליקציות בצורה של קבצים)
  • תמיכה בכמה שיטות שונות של שיתוף נתונים (העתקה מלוח עריכה, גרירה ושחרור או שימוש בפלאגין).
  • התוכנה זמינה ביותר מ-40 שפות שונות

מנהל סיסמאות RoboForm

לוגו של חברת RoboForm
יתרונות:
  • מילוי טפסים אוטומטי
  • מחירים שפויים וגרסה חינמית ללא הגבלת זמן
  • התאמה למגוון רחב של מערכות הפעלה ומכשירים שונים
חסרונות:
  • ההרשאה לנתונים שלכם מהדפדפן מאפשרת צפייה בלבד
  • הגרסה החינמית אינה מאפשרת סנכרון של המידע בין מכשירים שונים

התוכנה הזאת מאפשרת לאחסן אונליין או באופן מקומי חשבונות משתמש באתרים שונים, סימניות, מועדפים ומידע אישי אחר בצורה מאובטחת. הקלף המנצח שלה הוא שירות מילוי הטפסים הנוח והיעיל שלה. היא זוכרת את כל פרטי ההתחברות שלכם וחוסכת לכם הקלדה ידנית של הסיסמה ושם המשתמש שלכם. הנתונים שלכם מסודרים בצורה היררכית ותוכלו למצוא במהירות את פרטי הזיהוי הנדרשים באמצעות שדה חיפוש מובנה.

במהלך התקנת התוכנה, תוכלו להטמיע אותה בתור תוסף לדפדפני האינטרנט Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera ו-Internet Explorer ולבחור האם אתם רוצים שמירה אוטומטית של פרטי ההזדהות שלכם. תוכלו להעביר נתונים מתוכנות ניהול סיסמאות אחרות, דפדפנים וקבצי CSV, מה שיקל על תחילת העבודה עם מנהל הסיסמאות הזה ויחסוך לכם ים זמן ומאמץ.

כדי למלא באופן אוטומטי טפסי רשת שונים, תוכלו לשמור את הנתונים האישיים שלכם. התוכנה תלמד את כל הפרטים האישיים שלכם כולל פרטי דרכון, תעודת זהות, כרטיסי אשראי, חשבונות בנק וכו’. ככה שתוכלו לבצע תשלומים ולהירשם לאתרים שונים בקלי קלות ובכלום זמן.

התוכנה הזאת מאפשרת להגדיר איש קשר לגיבוי. תוכלו להכניס כתובת דואר אלקטרוני מסוימת שהבעלים שלה יוכל לקבל גישה לחשבון שלכם. כל המידע האישי שלכם מוצפן באמצעות אלגוריתם AES256 שמבוסס על טכנולוגיות האבטחה PBKDF2 ו-SHA256.

תוכלו להוסיף פרטי התחברות חדשים עבור חשבון שפתחתם. ההרחבה בדפדפן האינטרנט שלכם תזהה את הסיסמה ושם המשתמש שיצרתם באופן אוטומטי ותציע להוסיף אותם למאגר הנתונים של מנהל הסיסמאות.

תוכנת RoboForm מאפשרת לשמור סימניות וקישורים מועדפים ולהיכנס אליהם בצורה מהירה ונוחה באמצעות סרגל הכלים. במקום שתצטרכו להזין את פרטי ההזדהות שלכם באופן ידני בכל פעם שאתם נכנסים לחשבון, התוכנה תמלא את שם המשתמש והסיסמה במקומכם. זה אומר שתוכלו להיכנס לחשבונות שלכם בכמה לחיצות מהירות ופשוטת ללא כל ההקלדה המעייפת.

  • גרסה מוגבלת בחינם, תוכנית לשימוש פרטי בתשלום שנתי של $23.88, תוכנית משפחתית בתשלום שנתי של $47.75 (5 משתמשים לכל היותר).
  • פיצ’ר ייחודי שנקרא: "RoboForm Everywhere" מבטיח גישה מהירה ונוחה לסיסמאות ולמידע האישי שלכם מכל מקום ובכול זמן. הנתונים שלכם נשמרים אונליין, מה שאומר שתוכלו לצפות בהם מהמחשב האישי או
  • ממכשירי מובייל כמו הסמארטפון או הטאבלט שלכם. כדי ליהנות מהשירות הזה תצטרכו להירשם אליו.
  • שירות RoboForm2Go לווינדוס. הגרסה הניידת מאפשרת להשתמש בו "על הדרך" והרחק מהבית. אחסון פרטי ההתחברות שלכם מתבצע על זיכרון נייד שאין צורך להתקין אותו במחשב שלכם. פשוט תשלפו את הדיסק און קי מהכיס, תכניסו אותו לשקע ה-USB במחשב ואתם מוכנים לצאת לדרך וליהנות מכל מה שיש לתוכנה הזאת להציע. תוכלו לחבר אותו לכל מחשב ולהתחבר באופן אוטומטי לכל החשבונות שלכם. התוכנה הזאת תחסוך לכם המון זמן יקר שבזבזתם על הזנת פרטי ההתחברות שלכם.

Keeper

לוגו של חברת Keeper
יתרונות:
  • רמת אבטחה גבוהה
  • התאמה מלאה לרוב המכשירים ומערכות ההפעלה
  • מספר בלתי מוגבל של סיסמאות שתוכלו לשמור
  • אחסון מוצפן בענן
  • פונקציית נעילה מרחוק במקרה של גניבת הסמארטפון שלכם
  • מנגנון אימות כפול
  • מנגנון "השמדה עצמית" של קובץ הנתונים במקרה שהטלפון החכם שלכם נאבד או נגנב
חסרונות:
  • חלק גדול מהפונקציות והשירותים זמינים רק בגרסה בתשלום
  • המחירים של תוכניות המנויים השונות לא מפסיקים לעלות

מדובר במנהל סיסמאות וענן אחסון דיגיטילי. הוא מיועד לשמירה מוצפנת והזנה אוטומטית של פרטי הזדהות, סיסמאות, פרטי כרטיסי אשראי ומידע אישי אחר שנדרש לכניסה לחשבונות שלכם באתרים שונים. השירות הזה זמין בתור תוסף לדפדפן ואפליקציית מובייל למערכות ההפעלה iOS, Android, Windows Phone ו-BlackBerry. ממשק האפליקציות למערכות ההפעלה Windows, macOS ו-Linux זהה לאפליקציית האונליין ודורש חיבור לאינטרנט.

  • גרסה חינמית (ניתן להשתמש על מכשיר אחד בלבד), תוכנית אישית בתעריף חודשי של $2.50, תוכנית משפחתית בתעריף חודשי של $5.00, תוכנית עסקית בתעריף חודשי של $2.50 לכל משתמש ותוכנית ליזם בתעריף חודשי של $3.75 למשתמש אחד.
  • התוכנה השימושית הזאת חוסכת לכם את הצורך לזכור את פרטי ההתחברות שלכם. אז נכון שזאת בכלל לא בעיה לזכור סיסמה אחת או שתיים, אבל כשמדובר ב-100 חשבונות שונים: זה כבר הופך למשימה בלתי אפשרית. ה-Keeper מציל את המצב וחוסך לכם את כאב הראש הזה.
  • יצירת סיסמאות חזקות וייחודיות שקשה מאוד לפצח- ככל שהסיסמה שלכם תהיה קשה ומסובכת יותר, ככה היא בטוחה יותר לשימוש. התוכנה הזאת מגיעה עם מחולל סיסמאות מובנה שידאג ליצור סיסמאות מורכבות ומאובטחות וינתח את האיכות של הסיסמאות שאתם משתמשים בהן.
  • התחברות באמצעות סריקת טביעות אצבע- גישה מאובטחת לחשבונות ולמידע האישי שלכם באמצעות מנגנון זיהוי ביומטרי כמו סריקת טביעת אצבע.
  • אחסון מידע חשוב – מעבר לסיסמאות שלכם, תוכלו לאחסן בצורה מאובטחת כל מידע פרטי אחר כולל מסמכים וקבצים גרפיים (תמונות וסרטוני ווידאו).
  • שמירת מידע אישי ופרטי תשלום – תוכלו לאחסן את פרטי כרטיסי האשראי שלכם והשירות ישלים את הפרטים האלה באופן אוטומטי בזמן רכישה באינטרנט או תשלום מקוון.
  • מנגנון אימות דו שלבי – עוד שכבת הגנה לאבטחה משופרת של החשבונות שלכם באפליקציות ואתרים שונים.
  • תמיכה במפתח גישה פיזי – אפשרות למנגנון אימות רב שלבי באמצעות מכשיר ייעודי כמו YubiKey.
  • גמישות שימוש מירבית ותאימות למגוון רחב של מכשירים שונים: Keeper תומך בכל סמארטפון, טאבלט או מחשב. כל הנתונים שלכם מסתנכרנים באופן אוטומטי בין המכשירים השונים שאתם משתמשים בהם. ניתן לצפות במידע האישי שלכם אונליין או ללא חיבור לאינטרנט.
  • גישה במצב חירום – תוכלו למנות 5 משתמשים שאתם סומכים עליהם שיוכלו לקבל גישה לחשבון שלכם במנהל הסיסמאות בכל אירוע חריג ולא צפוי. תוכלו להגדיר את פרק הזמן שצריך לחלוף עד שהם יוכלו לקבל הרשאה לצפייה במידע האישי שלכם.
  • גיבוי ותיעוד נתונים – תוכלו לשמור ולשחזר גרסאות קודמות של מאגר הנתונים בכל זמן נתון.
  • בחירת מיקום אחסון הנתונים – שירות Keeper מחזיק במרכזי אחסון נתונים בצפון אמריקה ובאירופה. תוכלו לבחור את האיזור המועדף עליכם.
  • רמת אבטחה גבוהה – שירות Keeper משקיע את מירב המאמצים כדי לשמור על המידע הפרטי שלכם. כל הנתונים מוצפנים באמצעות מפתח הצפנה AES 256 ביט בתקן PBKDF2. התוכנה נעזרת בשירותי הענן של אמזון שידועים ברמת האבטחה הגבוהה והמרשימה שלהם.

מנהל סיסמאות Bitwarden

לוגו של מנהל סיסמאות BitWarden
יתרונות:
  • מחיר שווה לכל כיס
  • הגרסה החינמית מתאימה לשני משתמשים
  • תמיכה בכל הדפדפנים, המכשירים ומערכות ההפעלה
  • הצפנה מתקדמת ואבטחת מידע עוצמתית
חסרונות:
  • הממשק לא הכי אטרקטיבי

התוכנה הזאת תאפשר לכם ליצור ולשמור סיסמאות מאובטחות בלי שתצטרכו לשנן אותן בעל פה. מחולל הסיסמאות ידאג לייצר סיסמאות אקראיות לכל אחד מהחשבונות שאתם מחזיקים בהם. כל המידע שלכם מסונכרן באפן אוטומטי בין כל המכשירים שאתם משתמשים בהם ותוכלו לצפות בו בקלות בכל מקום ומכל מכשיר. המידע האישי שלכם נשמר בענן מאובטח והגישה אליו מתבצעת באמצעות תוכנה מיוחדת שמותאמת לשימוש במחשבים אישיים, טאבלטים וסמארטפונים.

הוא כולל גרסה חינמית לשימוש אישי (עד לשני משתמשים), תוכנית משפחתית בתעריף חודשי של $1 (הגבלה של 5 משתמשים), תוכנית עסקית בתעריף חודשי של $5 (הגבלה של 5 משתמשים) ותוכנית ליזמים בתעריף חודשי של $3

מחולל הסיסמאות Bitwarden זמין בגרסאות שונות למערכות ההפעלה המובילות Windows, macOS ו-Linux. תוכלו להטמיע את השירות בדפדפן האינטרנט המועדף עליכם והוא ידאג להשלים את הסיסמאות ופרטי ההתחברות שלכם בכל כניסה לחשבונות שלכם. מעבר לאפשרות לאחסון מקומי של המידע שלכם לללא חיבור לרשת, השירות הזה מציע גם כספת סיסמאות ברשת.

כל המידע הרגיש שאתם מאחסנים ומשתפים מוצפן בצורה מלאה ורק לכם יש גישה אליו. השירות הזה משתמש בתקני האבטחה המתקדמים והחדישים ביותר שהפכו למילה האחרונה בתחום. כל הנתונים שלכם מוצפנים בטכנולוגיית AES-256 ומוגנים באמצעות אלגוריתם PBKDF2 SHA-256, ככה שתוכלו לישון בשקט בלי לדאוג לבטיחות של הסיסמאות שלכם.

פיצ'רים בגרסה החינמית:

  • כל הפונקציות הבסיסיות זמינות ללא עלות
  • גרסאות למגוון רחב של מכשירים ומערכות הפעלה
  • מספר בלתי מוגבר של רישומים
  • אחסון נוח ויעיל של פרטי התחברות, הערות, פרטי כרטיסי אשראי ונתוני זיהוי אחרים
  • מנגנון אימות דו שלבי (2FA)
  • מחולל סיסמאות מאובטחות

הפיצ’רים של הגרסה בתשלום:

  • אחסון מוצפן בנפח ג’יגה
  • מנגנון אימות דו שלבי באמצעות שירותי YubiKey, FIDO U2F ו-Duo
  • מעקב אחר רמת האבטחה של הסיסמאות שלכםמעקב אחר רמת האבטחה של הסיסמאות שלכם
  • אחסון והפקת קודי זיהוי חד פעמיים (TOTP)
  • שירות לקוחות מועדף

מדריך קנייה: איך לבחור מנהל סיסמאות?

קודם כל, בואו נבין מה זאת החיה הזאת ולמה בכלל צריך מנהל סיסמאות. גם אם יצרתם לעצמכם סיסמה ארוכה ומסובכת באורך של 20 תווים שמורכבת מצירוף אקראי של אותיות, מספרים וסמלים, לא מדובר בתעודת ביטוח מלאה לכך שחשבון המשתמש שלכם לא ייפרץ אף פעם. אם אתם משתמשים באותה הסיסמה בכל חשבון משתמש שאתם פותחים, אז היא לא שווה הרבה.

כל מומחי הסייבר ממליצים בתוקף להשתמש בסיסמה אחרת לכל חשבון. אבל זה אומר שתצטרכו לנווט בין טונות של סיסמאות מסובכות שקשה מאוד לזכור. חבל שבגלל ששכחתם תו אחד תצטרכו לשבור את הראש ולבזבז המון זמן על איפוס ושחזור הסיסמה.

מנהל סיסמאות פותר את הבעיה הזאת והופך את החיים שלכם להרבה יותר נוחים ופשוטים. תחשבו שמדובר בסוג של "כספת" וירטואלית שמאחסנת את כל הסיסמאות שלכם ומאפשרת לשלוף אותן בקלי קלות במידת הצורך. במקום שתצטרכו לכתוב אותן על דף נייר שתצטרכו לשמור היטב במגירה סודית, תוכלו לאחסן את כל הסיסמאות שלכם במקום אחד מאובטח היטב שהגישה אליו תתבצע באמצעות סיסמה ראשית אחת שאסור לכם לאבד ולשכוח.

חלק מהאנשים חוששים לשמור את כל הסיסמאות שלהם במקום אחד ומוטרדים מרמת האבטחה של תוכנה לניהול סיסמאות. הם לא בטוחים שזה רעיון חכם " לשמור את כל הביצים בסל אחד".

מה קורה אם מישהו עולה על סיסמת הגישה שלכם שחושפת את כל החשבונות שלכם באינטרנט? כמובן שמדובר בחששות ובספקות מוצדקים. אבל אם תבחרו בסיסמה ראשית חזקה שאף פעם לא השתמשתם בה לפני כן, תוכלו להגן על כל החשבונות שלכם מפריצות של גורמים עוינים.

לא רק שמנהל סיסמאות איכותי יעזור לכם לשמור על הסיסמאות שלכם, אלא גם מאפשר לשפר את הסיסמאות החלשות שלכם ולעזור לכם ליצור סיסמאות חזקות ומאובטחות היטב לחשבונות השונים שלכם.

כדי להתחבר לאתר או אפליקציה מסוימת, תוכלו להעתיק את פרטי ההזדהות שלכם ממנהל הסיסמאות ולהזין אותם בתוך השדות הנדרשים. כל העסק חוסך לכם את הצורן לזכור בעל פה את כל הסיסמאות שלכם ומקל על תהליך הכניסה לכל חשבון משתמש שיצרתם.

השוק מוצף בעשרות תוכנות מכל הסוגים, מה שרק מקשה על מציאת התוכנה המושלמת עבורכם. אז איך לא ללכת לאיבוד בכל המונחים המפוצצים והטכנולוגיות המורכבות? אני הולך לעשות סדר בבלאגן וללמד אתכם את כל מה שצריך לדעת כדי לבחור בחוכמה את מנהל הסיסמאות הנכון והמתאים ביותר עבורכם. לפניכם רשימה של כמה מאפיינים מכריעים שיכולים לעשות את כל ההבדל בין מוצר מנצח לתוכנה גרועה שתאמלל את חייכם.

אבטחה מושלמת בזכות מנהל סיסמאות

כדי להגן על המידע הרגיש שלכם, חשוב שתבחרו במנהל סיסמאות אמין ובטוח שמשלב בין כמה אמצעי בטיחות ומנגנוני הצפנה שונים. רוב התוכנות שיש כיום, מאובטחות מספיק כדי שלא תצטרכו לדאוג לדליפה אפשרית של הסיסמאות שלכם.

מנגנון אימות רב שלבי

עם כל הכבוד לסיסמת הגישה שמאבטחת את הסיסמאות שלכם, רוב מנהלי הסיסמאות הולכים צעד אחד קדימה ומשתמשים במנגנוני אבטחה מתוחכמים נוספים להגנה מקסימלית על המידע האישי שלכם. תלכו על תוכנה שדורשת קוד אימות חד פעמי, מגיעה עם מנגנון אימות דו שלבי של החברות גוגל ומיקרוסופט או מעניקה גישה לחשבון שלכם באמצעות מנגנון זיהוי ביומטרי של טביעות אצבע או תווי פנים.

מחולל סיסמאות

זה לא כזה פשוט לחשוב על סיסמה חזקה וטובה שקשה לפרוץ. מחולל סיסמאות יתמודד עם האתגר הזה במקומכם ויציע לכם סיסמאות מורכבות ובטוחות שתוכלו להשתמש בהן בראש שקט. לא תהיה לכם בעיה ליצור סיסמה ייחודית ונפרדת לכל חשבון שלכם.

סנכרון

כדי שתוכלו לשמור את הסיסמה על כמה מכשירים שונים, תצטרכו לסנכרן ביניהם. קחו בחשבון שרוב מנהלי הסיסמאות לא מציעים את האפשרות הזאת בגרסה החינמית שלהם ולכן אם תרצו ליהנות מגישה פשוטה ונוחה לסיסמאות שלכם מכמה מכשירים שונים, תצטרכו לפתוח את הכיס ולעשות מנוי לתוכנית פרימיום.

הרחבה לדפדפן האינטרנט

הפיצ’ר הזה יאפשר לכם למלא באופן אוטומטי טפסים באינטרנט או לשמור את פרטי ההזדהות שלכם במינימום זמן ומאמץ.

שמירת סיסמאות עבור אפליקציות

אם אתם מרבים להשתמש באפליקציות שונות, תלכו על מנהל סיסמאות שמאפשר התחברות מהירה ופשוטה לאפליקציות המועדפות עליכם.

נוחות השימוש

גם מנהל הסיסמאות המתקדם והמאובטח ביותר לא שווה הרבה אם הוא מגיע עם ממשק מסובך ומסורבל שתשברו את הראש על התפעול שלו. אתם חייבים לבחור בתוכנה נוחה וידידותית לשימוש עם ממשק ברור ונגיש. זה ממש לא בשמיים למצוא תוכנה שגם משתמש ממוצע ללא כל ידע במחשבים יוכל לתפעל אותה בלי להסתבך.

מחיר של מנהל סיסמאות

למרות שתוכנות רבות מפרסמות מסלולים במנוי חודשי, ברוב המקרים תצטרכו לשלם מראש על השימוש בשירות למשך שנה אחת. Zoho Vault עובד בצורה טיפה שונה ומציע אפשרות לתשלום על פי שימוש. כמובן שרוב התוכנות מציעות גרסת ניסיון בחינם. למרות שהן מוגבלות מבחינת הפיצ’רים ואפשרויות השימוש שלהן, הן יכולות להיות שימושיות ומועילות במיוחד. תוכלו להתרשם מהשירותים הבסיסיים של התוכנה ולראות עד כמה אתם מתחברים אליה בלי להוציא שקל מכיסכם ולהתחייב לשנה שלמה של שימוש. אל תתפתו ללכת על פיצ’רים מיותרים שאתם לא הולכים להשתמש בהם בכלל ותבחרו במנהל הססמאות שיספק את התמורה הטובה ביותר לכסף שלכם.

תמיכה

ייתכן שתיתקלו בבעיות במהלך ההתקנה וההגדרה הראשונית של התוכנה או שהיא לא תעבוד בצורה חלקה בדפדפן או במערכת ההפעלה שלכם, לכן חשוב שיהיה לכם למי לפנות כדי לפתור את התקלה שמפריעה לכם. תבחרו במנהל סיסמאות עם קהילת משתמשים פעילה שתוכלו להיעזר בה, מדור שאלות נפוצות, מדריך שימוש מפורט ומקיף ושירות תמיכה זמין ויעיל שיטפל במהירות בכל פנייה.

מנהל סיסמאות: למה כדאי להשתמש בו?

גבר עם משקפיים מחזיק את הסנטר וחושב על משהו
  • סיסמאות נגנבות כל הזמן. אני בטוח שאתם חושבים שלכם זה אף פעם לא יקרה, אבל אתרים ואפליקציות נפרצים מדי יום ותמיד יש סיכוי שתהפכו לקורבן של הונאת פישינג מתוחכמת. כל אתר שאתם נכנסים אליו משוויץ ברמת אבטחה גבוהה במיוחד, אבל ברוב המקרים לכל ההבטחות המפוצצות האלה אין שום כיסוי במציאות. חברות רבות מעדיפות להוזיל עלויות ולהשתמש באמצעי אבטחה מיושנים ולא אמינים שלא מספקים את הסחורה. הן אפילו לא טורחות להצפין את הסיסמאות שלכם ולא לוקחות ברצינות את אבטחת המידע באתר. ואלה חדשות מצוינות לכל האקר שישמח לגנוב את הפרטים האישיים שלכם. לכן, חשוב שתפנימו שאתם יכולים לסמוך רק על עצמכם ולנקוט בכל אמצעי הזהירות כדי למנוע דליפה של פרטי ההתחברות שלכם. אתם חייבים לבחור בסיסמה חזקה שיהיה קשה לפרוץ. סיסמה ארוכה ומורכבת יותר שמשלבת בין אותיות גדולות וקטנות, מספרים וסמלים תגביר את השקט הנפשי שלכם ותחסוך לכם לא מעט מפח נפש ותסכול.
  • כולנו מתחזקים אינספור חשבונות שונים שהכניסה לכל אחד מהם דורשת סיסמה: החל מהחשבונות שלנו ברשתות החברתיות, דרך פלטפורמות תשלום, חשבונות דואר אלקטרוני, שירותים שונים ואפליקציות שאתם משתמשים בהם. במקום לזכור מיליון סיסמאות שונות, רוב האנשים מתפתים ללכת על סיסמה אחת קבועה שמשמשת אותם בכל מקום. מדובר בפתרון נוח ויעיל לא רק עבורכם, אלא גם בשביל כל האקר שזומם לפרוץ לחשבונות שלכם. במקום לעבוד קשה, מספיק שהוא יגנוב סיסמה אחת בלבד שתעניק לו גישה חופשית לכל החשבונות שלכם. אין ספק שמדובר בחלום הרטוב של כל נוכל. מנהל סיסמאות יעזור לכם ליצור סיסמאות חזקות ובטוחות יותר. תוכלו להשתמש בסיסמה ייחודית ונפרדת לכל אתר ולא תצטרכו לשנן אותן בעל פה. תוכלו לנהל בראש שקט את הסיסמאות שלכם בלי לדאוג שתשכחו אותן.
  • אם אתם אוהבים לעבוד בבית קפה או במקום ציבורי אחר, שום דבר לא מונע מהמלצר או כל אדם אחר שיושב לידכם להבחין בפרטי הסיסמאות שאתם מקלידים. מנהל סיסמאות סוגר את הפרצה הזאת. הוא מזין את הסיסמאות באופן אוטומטי וחסוך לכם את ההקלדה שלהן, ככה שאף אדם זר לא יוכל לעלות עליהן.

מה עדיף: מנהל סיסמאות למחשב, לדפדפן או בענן?

שני גברים עומדים עם כפפות איגרוף אחד מול השני מוכנים לקרב

ההבדל העיקרי בין סוגי מנהלי הסיסמאות השונים זאת דרך אחסון הנתונים שלכם. ניתן לאחסן את הסיסמאות שלכם על ענן מחשוב או לשמור עליהם באופן מקומי על המחשב האישי שלכם. לכל אחת משיטות האחסון האלה יש יתרונות וחסרונות משלה. ההיבט החשוב ביותר במנהל סיסמאות זה האיזון בין רמת אבטחה מקסימלית וגישה נוחה למידע האישי שלכם.

תוכנה שמבוססת על אחסון בענן מסוגלת לסנכרן את פרטי ההזדהות שלכם בין כמה מכשירים שונים שתוכלו להיכנס מהם לחשבונות שלכם. אבל אם הענן הדיגיטלי נפרץ, אתם עלולים לאבד את כל הסיסמאות שלכם.

אחסון מקומי נחשב לבטוח יותר (אלא אם המחשב האישי או הלפטופ שלכם נגנב), אבל פחות נוח לשימוש. נגיד שיצרתם סיסמה לחשבון הפייסבוק שלכם בעזרת מנהל הסיסמאות ששמר על פרטי ההזדהות האלה במחשב האישי שלכם. כשתרצו להתחבר לחשבון שלכם בפייסבוק מהסמארטפון, הסיסמה החדשה לא תופיע באופן אוטומטי ותצטרכו להזין אותה באופן ידני. כשמדובר על חשבון אחד זאת לא נראית בעיה גדולה יותר. אבל תחשבו מה קורה עם עשרות סיסמאות עבור אתרים שונים שתצטרכו להזין בכל פעם מחדש. אין ספק שמדובר בכאב ראש רציני.

דרך נוספת לשמור בצורה נוחה וקלה את הסיסמאות שלכם היא להשתמש בהרחבה לדפדפן האינטרנט. ברוב המקרים מדובר באפליקציה בפני עצמה שתצטרכו להוריד, אבל לפעמים היא מובנית בתוך הדפדפן. קחו בחשבון שהיישום הזה עובד נהדר כשאתם גולשים מהדפדפן שלכם, אבל לא תוכלו לקבל גישה לסיסמאות שלכם מכל פלטפורמה אחרת.

הגיע הזמן להכיר לעומק את שלושת סוגי מנהלי הסיסמאות האלה ולהתרשם מהיתרונות והחסרונות של כל אחד מהם.

מנהל סיסמאות לשולחן העבודה במחשב

תצטרכו להתקין את התוכנה על המחשב האישי שלכם ולא תוכלו לסנכרן אותה עם מכשיר אחר. ההגדרה הראשונית והתפעול של מנהלי סיסמאות מהסוג הזה יכולה להיות די מורכבת ומסובכת, ככה שהם מתאימים יותר למשתמשים מיומנים ומנוסים שמבינים במחשבים. עם זאת, בדרך כלל תקבלו הנחיות מדויקות להתקנת התוכנה ותוכלו ליהנות מתמיכה טכנית שתעמוד לרשותכם בכל בעיה.

יתרונות:
  • יש לכם שליטה מלאה על הסיסמאות שלכם ולאף אחד אחר אין גישה אליהן
  • אינכם תלויים בחברות צד שלישי שיהיו אחראיות על אחסון הנתונים שלכם
  • מדובר בתוכנה אוטונומית ואמינה שמספקת חופש פעולה וגמישות שימוש מירבית
חסרונות:
  • אתם אלה שאחראיים על הבטיחות והאמינות של הסיסמאות שיצרתם
  • ברוב המקרים, ההתקנה וההגדרה הראשונית של התוכנה דורשת לא מעט זמן ידע ומאמץ

מנהל הסיסמאות הידוע ביותר לאחסון מקומי של הקבצים שלכם על גבי המחשב האישי הוא ללא ספק KeePass. הוא תומך במערכת ההפעלה ווינדוס וישמור על המידע הרגיש שלכם על הדיסק הקשיח במחשב.

מנהל סיסמאות עם אחסון נתונים בענן

מדובר בסוג הפופולרי והנפוץ ביותר של מנהלי סיסמאות ויש לכך סיבה טובה. 6 מתוך 7 התוכנות לניהול סיסמאות שהמלצתי עליהן בדירוג הזה מאחסנות את פרטי הזיהוי שלכם על גבי ענן דיגיטלי. בואו נכיר את היתרונות של השיטה הזאת:

  • תוכלו להשתמש בו כמעט על כל מכשיר ומערכת הפעלה: מחשב אישי, מכשיר מובייל ודפדפן אינטרנט.
  • תוכלו לסנכרן את פרטי ההתחברות שלכם בין מכשירים שונים בלי שתצטרכו להזין אותם באופן ידני.
  • תוכלו לשמור קופץ גיבוי מאובטח ולשתף אותו עם אדם שאתם בוטחים בו וסומכים עליו.
  • חלק גדול מהתוכנות האלה מגיעות עם פיצ’רים נוספים כמו אפשרות לשמירת קבצים, פרטי כרטיסי אשראי וחשבונות בנק ומידע רגיש ואישי אחר שאתם רוצים לשמור בצורה מאובטחת.
  • תוכלו להיכנס אליו מכל מכשיר שאתם משתמשים בו. גם אם איבדתם את הסמארטפון שלכם או שהמחשב האישי שלכם נשבר, תוכלו לצפות במידע שלכם ממכשיר אחר.

אבל צריך להכיר גם את הצד השני של המטבע ולקחת בחשבון את החסרונות של תוכנה מהסוג הזה:

  • הגישה אליו דורשת חיבור לרשת האינטרנט ולא תוכלו להשתמש בו אופליין.
  • אם יש בעיה בתוכנה והיא מתחילה לקרטע ולהיתקע, תאבדו את הגישה לסיסמאות שלכם.

הרחבות לדפדפן אינטרנט

ברגע שאתם מזינים בפעם הראשונה את הסיסמה שלכם בכניסה לאתר מסוים, הדפדפן שלכם יציע לשמור את הסיסמה הזאת לתמיד ולחסוך לכם את ההקלדה. אם תסכימו להצעה הנדיבה בזאת, לא תצטרכו להזין את פרטי ההזדהות שלכם מחדש בכל כניסה חוזרת לאותו חשבון. רוב הדפדפנים הפופולריים ביותר כמו גוגל כרום, מוזילה פיירפוקס או אופרה מגיעים עם הפיצ’ר הנחמד הזה.

יתרונות:
  • תצטרכו להזין את הסיסמה באופן ידני פעם אחת בלבד וכשתרצו להיכנס מחדש לחשבון שלכם פרטי ההזדהות שלכם יופיעו באופן אוטומטי
  • אף אחד לא יוכל לראות כיצד אתם מקלידים את הסיסמה שלכם.
  • גם אם אתם מחליפים את הדפדפן שלכם או מתקינים מערכת הפעלה חדשה, המידע הזה יישמר
חסרונות:
  • כל אחד יוכל לקבל גישה לסיסמה שלכם
  • אין אפשרות גיבוי
  • בחלק מהמקרים, תצטרכו להתקין אפליקציה לשולחן העבודה במחשב

מנהל סיסמאות: שאלות ותשובות

גבר ג'ינג'י עם זקן ארוך מגרד את הראש בגלל שאלה

מה זה מנהל סיסמאות ואיך הוא עובד?

השירות הזה מאפשר ליצור סיסמאות חזקות ומאובטחות, לנהל אותן וליצור העתקים מוצפנים של מסמכים וקבצים שונים. חלק מהתוכנות ימלאו את פרטי ההזדהות שלכם באופן אוטומטי כשתרצו להיכנס לחשבון מסוים ויחסכו לכם את הטקס המתיש והמעייף הזה. תוכלו להיכנס לחשבון שלכם בלחיצת עכבר אחת פשוטה.

איך לדעת באיזה מנהל סיסמאות עדיף לבחור?

קיימים שלושה סוגים של שירותי ניהול סיסמאות: שירות לשמירת סיסמאות בדפדפן האינטרנט או על המחשב האישי שלכם, שירות אונליין ששומר על המידע שלכם בשרתים חיצוניים ובשירותי ענן ותוכנות שדורשות קוד גישה מיוחד. באיזה סוג עדיף לבחור? זה לגמרי תלוי בצרכים, בהעדפות ובהרגלי הגלישה שלכם. רוב מנהלי הסיסמאות מציעים תקופת ניסיון בחינם, ככה שתוכלו להתרשם עד כמה תוכנה מסוימת מתאימה לכם לפני שתשלמו עליה ותתחייבו להשתמש בה.

האם מנהל סיסמאות בטוח לשימוש?

מבחינת רמת האבטחה שלהם, מנהלי סיסמאות הוכיחו את עצמם במבחן הזמן ויכולים לספק קבלות מוכחות. מנהל סיסמאות איכותי משתמש במגוון רחב של אמצעי הצפנה, אבטחה ואימות למניעת פריצה ודליפת מידע. עד היום לא נודע על שום פריצה למאגר המידע של שירות ניהול סיסמאות. כל המידע האישי והרגיש שלכם עובר תהליך הצפנה, מה שמקשה על גורם חיצוני לפענח אותו. גם אם התרחש הגרוע מכל והאקר הצליח לפרוץ למאגר הנתונים של מנהל סיסמאות, הוא לא יצליח לקבל גישה לפרטי ההזדהות שלכם ללא מפתח ההצפנה שמקושר לסיסמת הגישה שלכם. הרקורד המרשים של התוכנות האלה מדבר בעד עצמו: תוכלו להשתמש בהן בראש שקט בלי לדאוג שהפרטים הרגישים שלכם ידלפו ויגיעו לגורם זר שיוכל לנצל אותם לטובתו.

למה להשתמש במנהל סיסמאות אם אפשר לכתוב אותן על דף?

כמובן שתוכלו לרשום את כל פרטי ההזדהות שלכם על נייר. הבעיה היא שלאדם הממוצע יש 100 חשבונות שונים שהוא צריך לתחזק. רשתות חברתיות, חנויות מקוונות, אתרי תשלומים ומה לא. יהיה כמעט בלתי אפשרי לתעד ולעקוב אחר כל הסיסמאות האלה. אין שום דבר מבאס יותר מלהפוך את כל הבית רק כי שכחתם לאן דחפתם את הפתק עם הסיסמה לאתר מסוים. ומה קורה אם שכחתם את הסיסמה כשאתם נמצאים מחוץ לבית והמחברת עם הסיסמאות שלכם לא נמצאת בהישג ידכם? מנהל סיסמאות מונע את הבלאגן האטומי הזה ומאפשר לכן לנהל את הסיסמאות שלכם בצורה הרבה יותר נוחה, יעילה ומסודרת. תוכלו לשלוף אותן בכלום זמן בכל מקום ומכל מכשיר.

האם לבני המשפחה שלי תהיה גישה לחשבון שלי במנהל הסיסמאות אם משהו קרה לי?

תוכנות רבות מאפשרות להגדיר איש קשר שיכל לשחזר את פרטי החשבון שלכם בכל מקרה חירום. הם יוכלו לקבל גישה לסיסמאות שלכם בכל אירוע חריג ולא צפוי.

מה עושים אם איבדתי את סיסמת הגישה שלי למנהל הסיסמאות?

אם הגדרתם איש קשר לפנייה במצב חירום או ששיתפתם את החשבון שלכם עם אדם אחר שאתם בוטחים בו, הם יוכלו לשחזר את החשבון שלכם. אם לא נקטתם באמצעי הגיבוי האלה, אז תאבדו את הגישה לכל הסיסמאות ששמרתם. קחו בחשבון שרוב התוכנות לניהול סיסמאות אינן שומרות עותק של המידע האישי שלכם ומצפינות אותו בצורה כזאת שגם לעובדי החברה שעומדת מאחורי מנהל הסיסמאות לא תהיה גישה לסיסמאות שלכם. זה אומר שאתם חייבים לשמור היטב על מפתח הגישה שלכם. תבחרו בסיסמה חזקה שאתם יכולים לזכור או תרשמו אותו על פתק נייר. אם עדיין לא נפל לכם האסימון, חשוב שתפנימו שאם תאבדו או תשכחו את סיסמת הגישה העיקרית שלכם, כל פרטי הזיהוי ששמרתם יאבדו לתמיד.

איך אני יכול לדעת אם הסיסמה שלי נגנבה?

מנהלי סיסמאות רבים סורקים את הרשת האפלה ומאגרי סיסמאות ומידע אישי שדלפו לרשת ויתריעו אם קיים סיכון לגניבת פרטי ההזדהות שלכם.

מנהל סיסמאות: השורה התחתונה

בחור צעיר בחולצה כחולה יושב מול מחשב מחייך ורושם הערות

אם אתם לא סומכים על שירות שמירת הסיסמאות האוטומטי בדפדפן הגלישה שלכם, מנהל סיסמאות איכותי יסגור לכם את הפינה ויבטיח גישה בטוחה, מהירה ונוחה לחשבונות שלכם מכל מכשיר.

במקום שיהיה לכם סלט בראש מכל הסיסמאות שתצטרכו לזכור בעל פה, מנהל הסיסמאות ישמור על כולן במקום אחד ויחסוך לכם המון זמן ומאמץ. עבור רוב המשתמשים, שירות ששומר על פרטי ההתחברות שלכם בשירות אחסון בענן זה הפתרון הנוח והיעיל ביותר.

תוכלו לשמור בצורה מאובטחת את שמות המשתמש, הסיסמאות ומידע רגיש אחר על המחשב, הסמארטפון או הטאבלט שלכם ולהיכנס בקלות מירבית לחשבונות שלכם.

כמובן שאם אתם לא סומכים על שרתים חיצוניים לאחסון המידע, תוכלו להשתמש בפלטפורמות ששומרות על פרטי ההתחברות שלכם באופן מקומי כמו KeePass. שירותים מהסוג הזה מאחסנים את הסיסמאות שלכם על גבי הכונן הקשיח במחשב שלכם, ככה שרק אתם תוכלו לקבל גישה למידע הרגיש הזה.

בכל מקרה, לא צריך לפחד מהשימוש במנהל סיסמאות. מדובר בדרך נוחה, יעילה ובטוחה לאחסון הסיסמאות ופרטי ההזדהות שלכם. אז במקום ללכת עם הראש בקיר ולסבך לעצמכם את החיים, תבחרו באחת מהתוכנות המעולות שהופיעו בסקירה שלנו ולא תתחרטו.

חלק גדול מהם לא יעלו לכם אפילו שקל אחד וגם מסלולי הפרימיום מגיעים במחיר מצחיק. מנהל סיסמאות אמין ויעיל משפר את אבטחת החשבונות השונים שלכם ומייעל את תהליך ההתחברות אליהם.

דילים סודיים ועדכונים על ירידות מחיר לזמן מוגבל: השאירו פרטים!

נשלח לכם רק תוכן איכותי!

יאיר ורדי
יאיר ורדי

יאיר הוא מומחה טכנולוגיה, שמתעסק בחומרה ותוכנה של מחשבים וגאדג'טים מכל הסוגים. בעל תואר שני במדעי המחשב מהטכניון (כרגע עובד על הדוקטורט), מתגורר בראשון לציון.

נשמח לשמוע את דעתכם!

השארת תגובה

מייליסט
Logo
דילוג לתוכן