גריל גז: 5 מנגלי גז מומלצים לשנת 2020 ומדריך קנייה מקיף

בין אם מדובר בגריל גז או גחלים, זה לא סוד שישראלים אוהבים לעשות על האש: זה פתרון מושלם ליום העצמאות, ארוחת ערב מושקעת, מפגש עם החבר’ה או סעודה חגיגית עם המון אורחים. אבל במקום להתעסק עם פחמים ולנופף במרץ עם חתיכת קרטון, שווה להשקיע בגריל גז שיעשה את כל העבודה במקומכם – המכשיר הנוח והיעיל הזה שבר את המונופול של גריל הפחמים הישן והטוב. רוצים לצלות בשר רך ועסיסי במינימום זמן ומאמץ ומבלי לצאת מהבית? גריל גז יסגור את הפינה. יש סיבה טובה לכך שהוא הפך לבחירה פופולרית שניתן למצוא כמעט בכל בית בישראל.

גריל גז ישתלב היטב במרפסת או בחצר שלכם, והוא מאפשר לקצר תהליכים ולחסוך זמן מבלי לפגוע בתוצאה הסופית. בנוסף, זה קל מאוד לנקות אותו והוא יענה על הדרישות של כל מנגליסט מדופלם וקרניבור אנין טעם.

קצרים בזמן? הנה 3 המוצרים המובחרים:

גריל גז Weber Genesis II הבחירה שלנו

גריל גז מספיק גדול בשביל לארח קבוצות גדולות ולהינות מארוחות מבשר מגוונות.

גריל גז של חברת Cuisinart הנייד הכי טוב

גריל גז קטן יחסית של חברת Cuisinart, פתרון מושלם לאנשים ניידים שאוהבים לקחת את המנגל שלהם לכל מקום.

Signature 425 של חברת צ'אר ברויל תמורה מעולה למחיר

מותג שכל גרילמן מקצועי וחובב מכיר, הכולל שלושה מבערים ואי אפשר לפקפק במקצועיות שלו.

מאז שהגריל הביתי הומצא בשנות החמישים של המאה הקודמת הוא עבר כברת ארוכה מאוד. במהלך השנים, המון יצרנים ומותגים שונים זיהו את הפוטנציאל העצום של המכשיר המהפכני הזה שלא הפסיק להתפתח ולהשתכלל. לכן כיום, תוכלו ליהנות מדגמים מתוחכמים ומתקדמים במיוחד שעומדים בסטנדרטים המקצועיים הגבוהים ביותר.

אז אם בשעה טובה החלטתם לקנות גריל גז חדש, אבל אין לכם מושג איך לבחור את הדגם הנכון והמתאים ביותר לצרכים ולדרישות שלכם, אז הגעתם למקום הנכון. בדירוג הזה אתם הולכים ללמוד איך לבחור את הדגם המושלם עבורכם ולהכיר את 5 הדגמים האיכותיים והאמינים ביותר בשוק שתהיו מרוצים מהם עד הגג.

בהמשך, תוכלו למצוא מדריך קנייה מקיף שיעזור לכם לבחור את הדגם המושלם עבור הצרכים שלכם. עם זאת, אני רוצה להתחיל בלהציג לכם את:

5 גרילי גז הכי טובים לשנת 2020

בחירת הגרילים הכי טובים הייתה משימה ממש לא קלה. השוק מוצף בהמון דגמים איכותיים שבנויים בסטנדרטים הגבוהים ביותר, ככה שזה היה אתגר לא קטן לבחור את המועמדים הסופיים שייכנסו לרשימה המובחרת שלנו. אין ספק שזה היה קרב צמוד והמנצחים הגדולים של הדירוג שלנו לא הביסו את המתמודדים האחרים בנוק אאוט מוחץ, אלא בנקודות בודדות. בכל מקרה, אני מרוצה מהתוצאה הסופית ויכול להמליץ לכם בעיניים עצומות על המכשירים המצוינים שמופיעים בסקירה הזאת.

אז אחרי שפתחנו את המבערים (זה נשמע יותר מצחיק אצלי בראש), הגיע הזמן לגשת למנה העיקרית ולהתרשם מגרילי הגז הכי אמינים ואיכותיים שיש.

המנצח הגדול: גריל גז Weber Genesis II

"וובר" הוא אחד מהמותגים האמינים והידועים ביותר בתחום הגרילים. זה כמעט בלתי אפשרי ליפול על מוצר מאכזב של היצרנית האמריקאית הוותיקה והמוערכת הזאת וה-Genesis II אינו יוצא מהכלל. הוא עומד בציפיות הגבוהות מהמותג המוביל ומצדיק את המוניטין המרשים שלו.

יתרונות:
  • רשת צלייה מנירוסטה
  • משטח צלייה גדול
  • חיבור לפרופאן או לגז בישול טבעי
  • עד 11 שעות עבודה (בעת שימוש בפרופאן)
חסרונות:
  • אין כירת צד

משטח הצלייה

הדגם הזה מגיע עם משטח צלייה רחב במידות הבאות: 79 ס"מ עומק, 150 ס"מ רוחב ו-157 ס"מ גובה. כשאתם רוצים לאטום את החום, תוכלו לסגור את המכסה שהגובה שלו עומד על 119 ס"מ בלבד. מדובר בשטח צלייה יחסית גדול, גם בהשוואה למנגל פחמים, ככה שתוכלו ליהנות מסעודת מלכים ולערבב בין כמה סוגי בשר שונים.

תוכלו לצלות כמות גדולה של אוכל בבת אחת: זה אומר שלא תצטרכו לחלק את כל השיפודים, הקבבים וההמבורגרים למיליון נגלות שונות ולעמוד שעתיים מעל הגריל. שטח צלייה בגודל של 3309 סמ"ר וקומה עליונה לחימום והפשרה בגודל של 1025 סמ"ר יספיקו למשפחה גדולה במיוחד. אם הנתונים הטכניים היבשים האלה לא מרשימים אתכם, אז בואו נדבר תכלס: תוכלו לצלות 10 קציצות המבורגר גדולות במקביל, מה שיותר ממספיק כדי להשביע כמות מכובדת של אורחים מורעבים.

חומר הגלם

אחת מהסיבות העיקריות שגרמו לי להכתיר את דגם Genesis II של חברת וובר במקום הראשון בדירוג, זאת העובדה שהוא עשוי כולו מפלדת אל חלד. המכסה, מפזרי הלהבה ומדפי הצד עשויים מנירוסטה – שהוא אחד מהחומרים המומלצים והטובים ביותר לבישול. מדובר בחומר עמיד בפני בלאי וחלודה שפגעי הזמן אינם משפיעים עליו, ובנוסף הוא קל לניקוי ומחזיק מעמד זמן רב.

אבל הדובדבן שבקצפת זאת רשת הצלייה שעשויה מפלדת אל חלד: היא עמידה יותר מברזל יצוק ועושה עבודה טובה יותר בצריבת הבשר. לדעתי מדובר בחומר הגלם הכי טוב עבור רשתות צלייה. לא רק שרשתות מנירוסטה אוגרות את החום בצורה מושלמת, אלא שהן גם מתקררות בצורה יחסית מהירה, מה שהופך אותן לבחירה מצוינת עבור טכניקות צלייה בחום נמוך.

המבערים

ה-Genesis II מבית Weber מצויד ב-3 מבערים שמסודרים בצורה אנכית. המבנה הייחודי שלהם יחד עם מפזרי הלהבות ומגני המבערים מונעים מהשומן הניגר מהבשר לסתום את פתחי המבערים ולפגוע בתפקוד התקין של הגריל. בנוסף, השומן שמטפטף מהבשר מתאדה חזרה ונספג בבשר, מה שמעניק למזון טעם עמוק וייחודי!

יצרנים רבים מחקים את העיצוב הייחודי הזה שמבטיח פיזור חום אחיד ועקבי.

בקשר למקור האנרגיה שלו, תוכלו לבחור בין שתי גרסאות שונות: האחת מופעלת באמצעות פרופאן נוזלי והשנייה מסתמכת על גז בישול רגיל.

אם בחרתם ללכת על הדגם שמתודלק באמצעות גז פרופאן נוזלי, קחו בחשבון שבלון סטנדרטי במשקל 9 ק"ג מעניק הספק חום של 39 אלף BTU בשעה ותצטרכו להחליף אותו לאחר 11 שעות של שימוש.

מאפיינים נוספים

בואו נתחיל מהאוורור שלו הזה: פתח אוורור דק ומוארך ימנע בריחה מוגזמת של חום ועשן, מה שאומר שהבשר ייצלה בצורה מושלמת ויקבל את טעם העישון הייחודי.

מד טמפרטורה אנלוגי שמשולב במכסה של הגריל יעזור לכם להגיע לדרגת צלייה מושלמת ולא לדאוג שתייבשו את הבשר – תוכלו לדעת את טמפרטורת הצלייה גם כשהמכסה סגור.

לנוחות שימוש מירבית, תקבלו גם 2 מדפי צד שבהם תוכלו להכין את המזון והציוד הנדרש לתהליך הבישול. פינוק נחמד נוסף אלה 6 ווי תלייה. מה שכן, זה קצת מבאס שהדגם הזה לא מגיע עם כירת צד.

אני רוצה גם לציין לטובה את מערכת ניקוז השומן החדשנית של חברת וובר: המערכת הזאת עוזרת להיפטר מהשומן העודף שגורם להתלקחויות פתאומיות ששורפות וחורכות את הבשר. הדגמים החדישים מבית Weber מתאימים למד החום החכם – iGrill 3. המכשיר החדשני הזה מתאים את חווית הצלייה שלכם למאה ה-21 ומאפשר לכם לפקח מרחוק על טמפרטורת הצלייה של הבשר – תוכלו לצפות בנתונים החשובים האלה ישירות מהסמארטפון שלכם באמצעות אפליקציה מיוחדת. במקום שתהיו צמודים לגריל ולא תורידו את העיניים מהבשר, תוכלו לבלות בכיף עם החברים והמשפחה בזמן שהמזון שלכם נצלה.

שורה תחתונה

הדגם הזה עושה עבודה יוצאת מהכלל. הוא מיוצר על ידי מותג מקצועי ומנוסה עם רקורד מוכח בתחום. הוא הזה יענה בקלות על הצרכים והדרישות של חובב הברביקיו הממוצע. בנוסף, הדגם הזה מגיע עם 10 שנות אחריות.

גריל גז טבעי הכי טוב: Weber Summit S-670

אם החלטתם ללכת על כל הקופה ולרכוש את גריל הגז המקצועי הכי משוכלל והכי מתקדם, אז דגם Summit S-670 של חברת Weber יכול להיות הבחירה הכי טובה ובטוחה שלכם. סוס העבודה הקשוח הזה מפוצץ בטונות של פיצ’רים מתקדמים ויסתדר בקלות עם כל משימה שתטילו עליו. אז נכון שתצטרכו לשכוח מניידות וקומפקטיות, אבל במקום זה תוכלו להנות מגריל רב תכליתי שמספק אינסוף אפשרויות בישול שונות.

יתרונות:
  • רשתות צלייה מנירוסטה
  • משטח צלייה עצום
  • מבער טורבו לצריבת ואטימת הבשר וכירת צד
  • מבער אינפרא אדום אחורי
  • קופסת עישון
חסרונות:
  • תג מחיר גבוה

משטח הצלייה

הדגם הגדול הזה תופס לא מעט מקום: כשהמכסה פתוח, המימדים של הגריל היוקרתי הזה עומדים על גובה של 145 ס"מ, 76 ס"מ עומק ו-188 ס"מ רוחב. עם מכסה סגור, המידות שלו הן 128 ס"מ גובה ו-67 ס"מ עומק.

עם משטח הצלייה המרווח שלו בגודל של 4025 סמ"ר לא תהיה לכם בעיה של מקום. וזה עוד לפני שהזכרנו את מבער הצד ורשת החימום המשנית בגודל של 935 סמ"ר. בסולם קציצות ההמבורגר שלנו, זה אומר שתוכלו לצלות 24 המבורגרים ענקיים, ועדיין יישאר לכם מקום לירקות בצד. זה מספיק כדי להאכיל גדוד שלם.

חומר הגלם

כפי שאפשר לצפות ממוצר הדגל היוקרתי של וובר, הגריל הזה עשוי מהחומרים הכי איכותיים שיש. כל החלקים החשובים: המבערים, רשת הצלייה, מפזרי הלהבה והמכסה, עשויים מפלדת אל חלד מובחרת שמצטיינת בתוחלת חיים וקלות ניקוי מירבית.

החלקים האחרים של הדגם הזה, כולל מדפי הצד ומגש איסוף הנוזלים, עשויים מסגסוגת נירוסטה פחות עמידה וקשיחה. הבעיה היא שקופסת העישון ומסגרת הגריל עשויים מחומרים טיפה פחות איכותיים, אבל עדיין טובים: ברזל בציפוי חרסינה ואלומיניום יצוק.

המבערים

אין ספק שמדובר באחד מהגרילים הכי עוצמתיים ויעילים שאפשר למצוא. פשוט תקלטו את המפרט המרשים שלו: מבערים ראשיים עם תפוקת חום של 60,000 BTU מבער טורבו לצריבה של הבשר בעוצמה של 10,600 BTU ומבער פחות עוצמתי לעישון איטי ועדין עם הספק חום של 6,800 BTU. תוכלו לבשל כמה סוגי מזון שונים במקביל או לשלב כמה טכניקות צלייה שונות במינימום זמן ומאמץ.

אם כל זה לא מספיק לכם, תשמחו לדעת שיש עוד שחקן חיזוק שמשלים את הנבחרת המובחרת הזאת: מבער אינפרא-אדום אחורי עם תפוקת חום של 10,600 BTU. הפיצ’ר הזה יכול להיות מועיל ושימושי במיוחד עבור צליית נתח בשר על מוט מסתובב.

מאפיינים נוספים

הגריל המקצועי הזה מגיע עם רשימה בלתי נגמרת של תוספות ואפשרויות מתקדמות שנועדו לספק את חווית הצלייה הנוחה, הפשוטה והכיפית ביותר: מד חום אנלוגי מובנה, 2 מדפי צד, 6 ווי תלייה, שיפוד צלייה מסתובב, לחצני תפעול מוארים וידית נוחה.

שורה תחתונה

אין ספק הדגם הזה הוא תותח כבד שמציג ביצועים מפלצתיים. לא רק שהוא מספק את כל מה שאפשר לבקש מגריל גז מקצועי, אלא שהוא קובע רף חדש של איכות, יעילות ונוחות שימוש שכל השאר מנסים לחקות. ה-Summit S670 של חברת וובר הוא פשוט החלום הרטוב של כל קרניבור מושבע. הדגם הזה מגיע עם 10 שנות אחריות.

הקטן הכי טוב: גריל גז Weber Q3200

אם אין לכם הרבה מקום פנוי בחצר או שהמרפסת כבר מלא בהמון דברים אחרים, הדגם הקומפקטי והקטן הזה יכול להיות הבחירה המושלמת עבורכם. המימדים הצנועים שלו ממש לא מגיעים על חשבון איכות ההרכבה שלו.

יתרונות:
  • לא תופס המון מקום
  • רשת צלייה מברזל יצוק עם ציפוי חרסינה
  • מבער חשוף
חסרונות:
  • שטח צלייה מוגבל

משטח הצלייה

העיצוב הייחודי של הדגם הזה מאפשר לנצל בצורה אופטימלית כל ס"מ של המכשיר. המידות שלו הן: 110 ס"מ גובה (יחד עם עגלת הנשיאה) ו-127 ס"מ רוחב (יחד עם מדפי הצד המתקפלים). תוכלו ליהנות ממשטח צלייה בגודל של 2535 סמ"ר – זה הרבה יותר ממה שאפשר לצפות מגריל בגודל הזה. והיצרן אפילו הלך צעד אחד מעבר והצליח לדחוס לתוכו קומה עליונה בגודל של 484 סמ"ר לחימום של מזון מוכן.

תוכלו לצלות עליו 12 המבורגרים עסיסיים ועוד יישאר לכם מקום לעוד כמה ירקות שתוכלו לשים על הגריל.

חומר הגלם

רשת הצלייה אומנם לא עשויה מנירוסטה, אבל זאת לא הפתעה גדולה כשלוקחים בחשבון שמדובר בדגם בסיסי, והיא עשויה מברזל יצוק מצופה בחרסינה. מדובר בחומר עמיד שמוגן בפני בלאי ואמור להחזיק במשך 5 שנים.

המכסה וגוף הגריל עשויים מאלומיניום יצוק שחסין מפני חלודה ומעניק לו מראה מלוטש ואלגנטי. מסגרת הגריל בנוייה מניילון המחוזק בסיבי זכוכית. השילוב הייחודי הזה נועד להעניק קשיחות משופרת בלי להקפיץ את תג המחיר של המוצר.

המבערים

הוא מגיע עם שני מבערים מפלדת אל חלד. הראשון הוא מבער סטנדרטי שנמתח לאורך קצוות הגריל והשני חוצה אותו משמאל לימין. התצורה הזאת מאפשרת לכסות בצורה אופטימלית את משטח הצלייה ולהבטיח פיזור חום שווה ואחיד. ניתן לחבר את אותו לנקודת הגז בבית שלכם או להפעיל אותו באמצעות בלון של פרופאן נוזלי במשקל 9 ק"ג.

עם זאת, קחו בחשבון שבגלל הגודל הקטן שלו, לא נשאר מקום למפזר להבה שיגן על המבערים מחדירת לכלוך ושומן. לכן, חשוב שתקפידו לנקות אותו אחרי כל שימוש. אם תתעצלו ותעגלו פינות, זה רק יפעל לרעתכם – משקעים של פסולת, שומן ושיירי מזון שיחדרו לתוך פתחי המבערים יכולים לגרום לצרות צרורות.

מאפיינים נוספים

מד חום אנלוגי שמובנה בתוך המכסה יאפשר לכם לעקוב אחר טמפרטורת הצלייה בנוחות מירבית. תוכלו להשיג את מידת הצלייה הנדרשת בלי לפתוח את המכסה כל הזמן ולפגוע בתהליך הבישול. 2 מדפי צד נשלפים זאת תוספת שימושית במיוחד, והקשיחות של החלקים האלה מפתיעה לטובה ואפילו תוכלו להסיר אותם במידת הצורך.

שורה תחתונה

מדובר בגריל הגז הקטן הכי טוב שיש, חד וחלק. המכשיר הנייד והקומפקטי הזה מספק את כל מה שצריך לאירוע קטן של על האש. הדגם הזה מגיע עם 5 שנות אחריות.

הנייד הכי טוב: דגם CGG-180TS של חברת Cuisinart

הנציג הבא ברשימה המובחרת שלנו זה המיני גריל הנייד והקומפקטי של חברת Cuisinart, ומדובר בפתרון מושלם לטיולים ומחנאות. הוא זכה להמון ביקורות חיוביות והמלצות חמות מקהל הלקוחות שהתרשמו מהיעילות, נוחות הנשיאה והאחסון והמחיר הנגיש של הדגם הזה. אם אתם אוהבים לעשות על האש בחיק הטבע ומחפשים גריל גז איכותי ואמין לקמפינג, כדאי מאוד שתשימו לב לדגם הזה.

יתרונות:
  • קומפקטי
  • עיצוב מתוחכם ויעיל
חסרונות:
  • משטח צלייה די קטן
  • אין מד חום למעקב אחר טמפרטורת הצלייה

משטח הצלייה

קודם כל, הוא דיי קטן. האם זה יתרון או חיסרון? תלוי איך מסתכלים על זה. נכון שלא תוכלו לצלות עליו כמויות גדולות של מזון, אבל הוא קומפקטי, נייד ונוח לנשיאה. מידות הגודל שלו הן: 45 ס"מ רוחב, 40 ס"מ עומק ו-30 ס"מ גובה – זה הכל. הוא אינו גדול יותר ממזוודה רגילה, אבל טיפה יותר כבד.

ניידות זאת גולת הכותרת של הדגם הזה ולכן חייבים להתפשר על גודל משטח הצלייה. ללא מדפי צד, הגודל של משטח הבישול עומד על 935 סמ"ר. נכון שזה קטן מדי אם המטרה שלכם היא לעשות מסיבה ענקית בחצר, אבל יספיק מעל ומעבר לקמפינג של 2 או 3 אנשים.

חומר הגלם

הרגליים המתקפלות של הגריל שמבטיחות שהוא יעמוד בצורה יציבה עשויות מאלומיניום. מדובר בחומר קשיח, קל משקל וחסין בפני חלודה. רשת הצלייה המתכתית מגיעה עם ציפוי אמייל חסין חום שמסתדר לא רע עם טמפרטורות גבוהות. לא מדובר בחומר הכי מושלם לחום עוצמתי במיוחד, אבל הדגם הזה מגיע עם הספק חום של 5,500 BTU בלבד, ככה שלא אמורה להיות שום בעיה.

המבערים

מדובר במיני גריל עם משטח צלייה קטן שמתחתיו מסתתר מבער אחד. כדי לשמור על פיזור חום אחיד ולהגן על המבער, בחלק העליון שלו מותקן ווסת חום שיבטיח שהעניינים לא יצאו משליטה.

לצערי, לא ניתן להפעיל את הגריל הזה באמצעות גז בישול רגיל וזה חבל, לכן תצטרכו להשתמש בגז פרופאן, אבל גם ככה מדובר בגריל נייד שמיועד לבישול בשטח. הוא מגיע עם הספק חום של 5,500 BTU בשעה, מה שאומר שבלון פרופאן בגודל של חצי ק"ג אמור להספיק ל-3.9 שעות.

מאפיינים נוספים

כשלוקחים בחשבון שמדובר במיני גריל ושהדגם הזה יצא לשוק לפני כמה שנים טובות, זה בכלל לא מפתיע שהוא לא מגיע עם כל מיני שכלולים מיוחדים כמו מד חום מובנה או מדף צד.

שורה תחתונה

סך הכל, הדגם הזה יכול להיות השקעה משתלמת במיוחד – מדובר במכשיר נייד וקומפקטי במחיר נמוך. מה עוד אפשר לבקש?

הזול הכי טוב: דגם Signature 425 של חברת צ'אר ברויל

צ'אר-ברויל זה שם שכל גרילמן מיומן וחובב ברביקיו רציני מכיר. המותג האמין והמנוסה הזה החל את דרכו בשנת 1948 ואי אפשר לפקפק במקצועיות שלו. החברה הזאת ידועה במחירים המשתלמים והנגישים שלה, והדגם הזה אינו יוצא מהכלל.

יתרונות:
  • מחיר נגיש ושווה לכל כיס
  • משטח צלייה מרווח
  • רשת צלייה מנירוסטה
  • מפזרי להבה ייחודיים בעיצוב חדשני
חסרונות:
  • אין כירת צד

משטח הצלייה

עם 117 ס"מ גובה, 126 ס"מ רוחב ו-70 ס"מ עומק, לא מדובר בגריל ענק או קטן במיוחד, והוא הזה מעמיד לרשותכם משטח צלייה ראשי בגודל 2742 סמ"ר ומדף עליון לחימום בגודל של 1064 סמ"ר. סך הכל, מדובר באזור בישול בגודל כולל של 3871 סמ"ר.

כמובן שמשטח הצלייה העיקרי די קטן עבור גריל בעל 3 מבערים, אבל המבער הנוסף מפצה על כך ומגביר את עוצמת הצלייה. המבערים מכסים את משטח הצלייה באופן אחיד ושווה, ככה שלא תצטרכו לדאוג בנוגע לנקודות קרות ואזורים לא חמים מספיק. אחת מהבעיות המעצבנות ביותר בכל גריל זה שחצי מהבשר כבר מתחיל להישרף והחצי השני עדיין נע ובקושי התחיל להתבשל, עם זאת החדשות הטובות הן שבגריל הזה אתם לא אמורים לסבול מהתופעה הזאת.

חומר הגלם

רשת הצלייה עשויה מנירוסטה, היא שומרת על החום לאורך זמן, מתקררת במהירות ועושה עבודה מושלמת בצריבת ואטימת נתחי בשר – הם יוצאים עסיסיים ומלאי טעם וכמעט אף פעם לא מתייבשים. עוד יתרון הוא שהרשת הזאת קלה מאוד לניקוי. במקום לעשות את כל העבודה הקשה בעצמכם, תוכלו לשטוף אותה במדיח הכלים. רק לפני שתכניסו את רשת הצלייה למדיח, תקפידו לקרצף את שיירי המזון והשומן עם מים חמים!

המבערים, מדף הצד והמכסה כולם עשויים מפלדת אל חלד. הם עמידים בפני קורוזיה וחלודה, בטוחים לבישול בחום ומחזיקים מעמד זמן רב.

המבערים

מבערי הגז הם הלב של הגריל הזה. מדובר בשלושה מבערים סטנדרטיים בעלי הספק חום של 8,000 BTU. זה אומר שתוכלו ליהנות מתפוקת חום של 24,000 BTU. ליד שולחן הצד המתקפל מסתתר מבער משני בעל עוצמה של 13,000 BTU שיאפשר להכין רטבים ותוספות למנות הבשר שצליתם.

ניתן להפעיל את הגז באמצעות חיבור לנקודת הגז בבית או להשתמש בגז פרופאן (יש לקנות ערכת הסבה מיוחדת). אם בחרתם להסתמך על פרופאן, קחו בחשבון שבלון בגודל של 9 ק"ג יספיק לכם לבערך 17 שעות של שימוש.

מאפיינים נוספים

הדגם הזה מגיע עם מד חום מובנה, שהוא פיצ’ר הכרחי לצלייה איטית או עישון. בנוסף תמצאו מדפי צד ותא אחסון לנוחות שימוש מירבית.

שורה תחתונה

אם אתם רוצים לקנות גריל גז איכותי שיעשה את העבודה בלי לקרוע את הכיס, תלכו בלי לחשוב פעמיים על דגם Char-Broil Signature 425 (ללא כירת צד). אין ספק שהוא הרוויח ביושר מקום של כבוד בדירוג שלנו.

מדריך קנייה: איך לבחור גריל גז?

לפני שנמשיך, בואו נענה על שאלת מיליון הדולר:

האם גז גריל נחשב לבריא יותר?

במקום ללכת סחור סחור ולנסות לייפות את המציאות, אתן לכם את התשובה החד משמעית: לא.

המחקר המדעי קובע שכל מזון שמבושל באמצעות חשיפה ללהבה גלויה או לחום גבוה במיוחד עלול לפתח חומרים מסרטנים.

זה אומר שכל גריל יכול לסכן את הבריאות שלכם, לא משנה באיזה סוג מדובר – פחמים, חשמל או גז, אין דבר כזה גריל שהוא 100% בריא ובטוח. תשכחו מזה, פשוט אין חיה כזאת במציאות.

אבל האם זה צריך למנוע מאיתנו לעשות על האש לחברים או לבני המשפחה שלנו או להתפנק בסטייק רך וטעים עם ריח עשן ממכר? כמובן שלא. אתם לא צריכים לוותר על החוויה הזאת, אבל כמובן שחשוב לא להגזים ולצמצם את הסיכון הבריאותי שיש בבשר צלוי עד כמה שאפשר.

וכאן בדיוק גריל גז נכנס לתמונה. בניגוד למנגל פחמים סטנדרטי, הוא מעניק שליטה מלאה בטמפרטורת הבישול ועוצמת הצלייה, מה שאומר שתוכלו להימנע מבשר חרוך ומפוחם שמכיל מרכיבים מסרטנים. תוכלו להתאסף עם האנשים היקרים לליבכם לברביקיו משגע בלי רגשות אשם וייסורי מצפון.

איך לבחור את גריל הגז המושלם עבורכם

מעבר להמלצות של חברים ובני משפחה, הדרך הכי טובה למצוא את הגריל המתאים ביותר לצרכים ולהעדפות שלכם היא לעשות סקר שוק רחב ומקיף. כדי שלא תלכו לאיבוד במבחר העצום והמבלבל של הדגמים השונים, חשוב שתדעו מה אתם בדיוק צריכים. כדי להקל על החיפוש שלכם ולעזור לכם לעשות בחירה מנצחת שלא תתחרטו עליה, אני הולך להראות לכם את השיקולים החשובים ביותר שחייבים לקחת בחשבון בבחירת גריל גז חדש.

גודל משטח הצלייה

גודל הגריל תלוי במספר בני המשפחה והאורחים שאתם צריכים להאכיל. המאפיין העיקרי שקובע את גודל משטח הצלייה הוא מספר המבערים – גריל גדול עם יותר מבערים יאפשר לכם להכין כמות גדולה יותר של בשר בנגלה אחת.

גריל גז עם שלושה מבערים יספיק בקלות למשפחה של ארבע נפשות שאוהבת להתאסף בחצר מדי פעם וליהנות מבשר משובח. אבל קחו בחשבון שלא תוכלו לצלות כמויות גדולות של אוכל בבת אחת. לעומת זאת, אם אתם נוהגים לארח כמות גדולה של אנשים, מומלץ ללכת על גריל גדול עם שישה מבערים. משטח הצלייה הרחב יאפשר גמישות שימוש מירבית ויתאים לכל צורך ומטרה.

מנגליסטים ושפים מקצועיים ממליצים לשמור על מרווח מסוים בין הבשר שאתם צולים, כי זה יגביר את העישון שלו וישפר את הטעם הסופי, ככה שמשטח צלייה קטן שתצטרכו לדחוס לתוכו כמות גדולה של בשרים יכול לעבוד לרעתכם.

החומר שממנו עשוי הגריל

הדגמים האיכותיים שתמצאו כיום בדרך כלל עשויים מנירוסטה עם כמה נגיעות של אמייל פה ושם כדי לחסוך בעלויות מבלי לפגוע בעמידות של המוצר. אבל החיפוי החיצוני של הגריל פחות מעניין אותנו, והרבה יותר חשוב לצלול פנימה למקום שבו כל הקסם מתרחש.

החלקים החשובים ביותר של גריל גז הם רשת הצלייה, המבערים ומפזרי הלהבה – הם אלה שקובעים את הביצועים והתפקוד שלו ומשפיעים על הטעם של הבשר שלכם. חשוב לוודא שהמרכיבים האלה יהיו עשויים מחומרים קשיחים ועמידים החסינים בפני חלודה.

אז באילו חומרים מומלץ לבחור? השם הראשון שקופץ לראש זאת נירוסטה. דגמים חסכוניים מגיעים עם מבערים ומפזרי להבה שעשויים מנירוסטה בעוד שרשת הצלייה עשויה מפח. דגמים יוקרתיים יותר עשויים מנירוסטה בלבד, כי מדובר בחומר חזק וקשיח שעמיד בפני חלודה, הוא פשוט לניקוי ואינו מתעקם עם הזמן – זה נשמע כמו המועמד המושלם לעבודה הזאת.

אפשרות אחרת שתמצאו זה ברזל יצוק עם ציפוי חרסינה (או אמייל). בסך הכל, התכונות שלו דיי דומות לנירוסטה. למרות שהוא חשוף יותר לבלאי טבעי, חומר הגלם הזה מאזן בצורה טובה בין תוחלת חיים סבירה לעלות משתלמת. השילוב המנצח הזה הפך אותו לבחירה פופולרית עבור אנשים רבים. ועוד יתרון שאי אפשר להתעלם ממנו זה פיזור החום האחיד והיעיל שמספק הברזל היצוק.

בגלל כל האיכויות האלה, רוב הדגמים בטווח מחיר בינוני מגיעים עם רשת צלייה מברזל יצוק שמצופה בחרסינה. אם אתם מעדיפים גריל שעשוי מנירוסטה, תצטרכו לפתוח את הכיס ולבחור בדגמים יוקרתיים ומובחרים יותר שכמובן יעלו בהתאם.

סוג המבערים

הדגמים שתוכלו למצוא כיום מגיעים עם שני סוגי מבערים: מבערים רגילים ומבערי אינפרא-אדום.

המבערים המסורתיים הם הלב של גריל הגז והם אלה שאחראיים על צליית הבשר. להבות הגז הטבעי שמפיקות את החום הגבוה הדרוש לבישול המאכלים שאתם מכינים על הגריל יוצאות מהחלקים החשובים האלה.

כדי להגן על המבערים מפני שומנים ושיירי בשר הניגרים אליהם מהרשתות ועלולים לפגוע בתפקוד שלהם, הם בדרך כלל מגיעים עם מפזרי להבה. החלק הזה ממלא תפקיד כפול בגריל הגז שלכם: הוא מגן על המבערים מטפטוף של שומן ומיצי בשר שיכולים לגרום לסתימות ובמקביל הוא דואג לפיזור חום אחיד ושווה על גבי משטח הצלייה. החום שמפיקים המבערים אינו ממוקד – הוא אינו מתפזר בצורה אחידה ולפעמים להבת גז גלויה יכולה להגיע לבשר וליצור שכבת קראסט קצת חרוכה.

הצעקה האחרונה בתחום אלה מבערי אינפרא אדום. הטכנולוגיה הזאת מבוססת על הקרנת חום אינפרא-אדום עוצמתי וממוקד. גריל מהסוג הזה מתחמם בצורה מהירה יותר ומספק עוצמת צלייה גבוהה יותר. הוא מבטיח פיזור חום אחיד ועקבי יותר מאשר מבערים רגילים.

כיום ניתן למצוא גם דגמים שמשלבים מבערים מסורתיים עם מבערי אינפרא-אדום. הדגמים הרב תכליתיים האלה מעניקים גמישות שימוש מירבית. הפופולריות של המכשירים ההיברידיים האלה הולכת וגוברת ויותר אנשים רוצים ליהנות מהיתרונות של הטכנולוגיה היעילה והחסכונית הזאת שמתיימרת לספק צלייה אחידה, איכותית וטובה יותר.

מאפיינים נוספים

אחרי שכיסינו את המאפיינים החשובים ביותר בגריל גז, הגיע הזמן לדבר על כמה תוספות מועילות שיהפכו את העבודה איתו לנוחה ויעילה יותר.

פתחי אוורור

נתחיל מפתחי האוורור, כי המון אנשים נוטים לזלזל בהיבט הזה וחבל. צלייה איטית תחת מכסה סגור מוסיפה טעם וניחוח מעושן לבשר. ובדיוק בנקודה הזאת מערכת האוורור של הגריל נכנסת לתמונה: כמות גדולה מדי של פתחי אוורור תגרום לכל החום לברוח החוצה ותפגע בתהליך הצלייה של הבשר. במקרה הזה כל המוסיף גורע. חשוב שהגריל יגיע עם כמה פתחי אוורור, אבל הוא לא צריך להיות מחורר לגמרי. אז לפני שאתם קופצים על דגם נוצץ ומבריק שנראה סוף הדרך, תבדקו את מערכת האוורור שלו.

מדחום

גם מדחום אנלוגי או דיגיטלי לבדיקת טמפרטורת הצלייה ומידת העשייה של הבשר יכול להיות תוספת מועילה ושימושית במיוחד. במקום להתעסק בניחושים ולגשש באפלה, תוכלו ליצור מנת גורמה מושלמת. עוד פרט חשוב שקל לפספס הוא העובי של מכסה הגריל – הפרט הזה משפיע על איכות צליית המזון, במיוחד בעישון.

כירת צד

גם כירת צד יכולה להפוך את החיים שלכם להרבה יותר נוחים ופשוטים, והיא מרחיבה את אפשרויות השימוש בגריל ומאפשרת לכם לבצע כמה משימות במקביל. בזמן שהבשר נצלה על המבערים הראשיים, תוכלו להכין עליה רוטב או לחמם תוספת למנה העיקרית.

מחוון למדידת גז

גם מחוון למדידת כמות הגז שנשאר בבלון יכול להיות בונוס נחמד. כמובן שלא מדובר בהיבט מכריע שעליו צריכה לקום וליפול ההחלטה שלכם האם לרכוש גריל גז מסוים, אבל בהחלט מדובר בתוספת שימושית. זה נכון גם לגבי תאורה מובנית – אם אתם מעדיפים לעשות על האש בשעות אחר הצהריים המאוחרות, אתם הולכים להעריך את הפיצ’ר הזה.

מחיר

אי אפשר להתחמק מזה. תג המחיר הוא אחד מהקריטריונים החשובים ביותר ברכישת כל סוג של מוצר. לא משנה אם מדובר באדם אמיד עם תקציב בלתי מוגבל או במשתמש חסכוני שלא מוכן לקרוע את הכיס על גריל חדש – אף אחד לא אוהב כשעובדים עליו בעיניים ומפילים אותו בפח. כולנו שונאים מוצרים יקרים שמבטיחים הרים וגבעות ונכשלים בגדול במבחן המציאות. מעבר לכל הגימיקים השיווקיים והרעש והצלצולים שמסביב, אנחנו רוצים לקבל מוצר אמין ויעיל שמספק את הסחורה.

לכן, רוב האנשים לא מוכנים להשקיע הון תועפות בגריל יוקרתי עם תג מחיר מנופח, והם מעדיפים ללכת על בטוח ולמצוא מוצר שיספק תמורה מלאה לכסף שלהם. כדי לא להסתכן בהשקעה גרועה שלא תצדיק את עצמה, הם נוטים לבחור במוצרים ברמת מחיר בינונית. מצד אחד לא מדובר במוצר סוג ב’ שהם יצטרכו לזרוק לפח אחרי זמן קצר ומצד השני לא מדובר במוצר היוקרתי והמתוחכם ביותר שיש.

עם זאת, כשמדובר בגריל גז, אתם בדרך כלל מקבלים בדיוק את מה ששילמתם עליו. בדרך כלל, תג המחיר של הגריל הוא לא מצוץ מהאצבע, אלא משקף בצורה אמינה ומציאותית את רמת האיכות, היכולות והביצועים של הגריל. דגם יקר יותר ישרת אתכם בנאמנות זמן רב ויתפקד בצורה טובה יותר. אין חוכמות. ככל שתג המחיר עולה כלפי מעלה, גם עמידות החומרים, איכות ההרכבה ומספר האפשרויות המתקדמות יעלו בהתאם.

כל עוד אתם יכולים להרשות את זה לעצמכם, אין שום סיבה שלא תלכו על גריל הגז המתקדם והאיכותי ביותר – העיקר שתדעו על מה אתם משלמים.

שאלות ותשובות

בחור עם מבט סקרן שואל שאלות 2 אנשים עם הגב למצלמה

מה עדיף: גז טבעי או פרופאן?

אם יש לכם חיבור לגז טבעי בבית ואתם לא הולכים להזיז את הגריל שלכם יותר מדי ממקום למקום, אז אולי כדאי לכם לשקול לקנות דגם שאפשר לחבר למקור גז טבעי. אחרת, עדיף להשתמש בגריל שעובד על פרופאן כי הוא הרבה יותר גמיש מבחינת נוחות השימוש (למרות שגז פרופאן הוא טיפה יותר יקר מגז טבעי).

מה היא כמות ה-BTU המומלצת?

ברמת העקרון, בין 80 לבין 100 BTU על כל אינץ' רבוע (בערך 6 סנטימטר רבוע), צריך לתת את היחס הכי טוב בין עוצמת הטיגון לחיסכון בגז.

מה היא כמות המבערים המומלצת?

אם אתם מכינים רק סוג אחד של אוכל, אז תוכלו להסתדר עם כמות רגילה של מבערים. במידה ואתם מכינים סוגים רבים של אוכל בבת אחת, כמו למשל ירקות על האש לצד שיפודים, אז כמובן שכדאי ללכת על דגם שיש בו כמות מבערים גדולה יותר בהתאם לצרכים שלכם.

האם מבערי צד הם באמת משהו נחוץ?

תראו, בגדול זה לגמרי תלוי באיך אתם הולכים להשתמש בגריל. אם אתם הולכים לבשל כמה דברים במקביל ולעשות מולטי-טאסקינג, אז מבערי צד בהחלט יכולים להיות שימושיים. עם זאת, במידה והמטרה היא לעשות על האש עם המשפחה בלי לשבור יותר מדי את הראש, אז כנראה שלא מדובר בתוספת שהיא חובה, אלא יותר כמו בונוס נחמד.

גריל גז: סיכום ומסקנות

אמא אבא ו-2 ילדים קטנים עומדים בחצר של הבית על רקע האביב

על האש זאת דרך נעימה וטעימה במיוחד לבלות זמן איכות עם המשפחה והחברים. אבל במקום להסתבך עם מנגל פחמים רגיל שדורש המון עבודה ושאי אפשר לעזוב לרגע, תוכלו ליהנות ממגוון היתרונות של גריל גז: הוא מצטיין בנוחות וביעילות יוצאת דופן ויאפשר לכם לצלות בשר מושלם במינימום זמן ומאמץ. אני בטוח שהמדריך הזה יעזור לכם לעשות בחירה חכמה ומושכלת כדי לקנות את הגריל המושלם שתמיד חלמתם עליו.

לצפיה בפרופיל של הכותב

שלומי הוא המומחה הכי גדול בישראל לכל מה שקשור לדירוגים, השוואות וסקירות של מוצרים. הוא אוהב לטייל בים (לא בשעות השיא - ג'ינג'י אחרי הכל), לבדוק גאדג'טים חדשים, ואת הכלב שלו רקסי.

נשמח לשמוע את דעתכם!

השארת תגובה

מייליסט
Logo
רישום משתמש חדש
המשתמש שלך מאפשר לך להעלות סקירות, לצבור נקודות, להשתתף בתחרויות ולזכות בפרסים שווים ויחודיים!
שחזור סיסמה