שואב אבק רובוטי שיאומי: Mi Robot Vacuum – תמורה טובה למחיר?

סקירה מקיפה על שואב האבק של חברת שיאומי!

שואב אבק רובוטי הפך למכשיר פופולרי ומבוקש שאפשר למצוא כמעט בכל בית. אבל האם מדובר בהברקה גאונית שעושה לכם חיים קלים או בגימיק שיווקי חסר תועלת עם יחסי ציבור מנופחים? בסקירה הזאת נכיר את ה-Xiaomi Mi Robot Vacuum של חברת הענק המצליחה: "שיאומי". אם פעם התווית: "מייד אין צ’יינה" הייתה מזוהה עם מוצר סוג ג’ שחבל להשקיע בו אפילו שקל, חברת שיאומי הצליחה לנפץ את כל הסטיגמות והדעות הקדומות האלה והוכיחה שאפשר לייצר מוצרים איכותיים במחיר משתלם.

שיאומי החליטה לנסות את מזלה גם בתחום שואבי האבק הרובוטיים שהפכו לטרנד היסטרי שהולך וצובר תאוצה גם בישראל. אז האם הרובוט השואב שיאומי מי רובוט יכול להתחרות ראש בראש במותגים המערביים המובילים והפופולריים כמו Roomba, Neato ו-iLife או שזה בכלל לא כוחות? תמשיכו לקרוא כדי לגלות את התשובה לשאלה המסקרנת הזאת.

הגיע הזמן להכיר מקרוב את השואב הרובוטי של שיאומי ולהבין האם הוא מספק את הסחורה ועד כמה הוא מתאים לצרכים ולדרישות שלכם.

אז תרשו לי להקדים את המאוחר: מדובר באחלה רובוט שנותן פייט צמוד לדגמי פרימיום יקרים שעולים כפול ממנו. הסוללה העוצמתית שלו מספיקה לזמן רב ותאפשר לו להשלים את המלאכה ולהשאיר את הבית שלכם נקי ומבריק בלי לעצור באמצע ולקטוע את העבודה – הדגם הזה מבצע עבודה שיטתית ויסודית ולא מפספס אף נקודה. ככה שתמיד תוכלו לסמוך עליו שהוא יעשה את העבודה ברגע האמת. והדובדבן שבקצפת זה המחיר הזול שלו. בסך הכל, מדובר בהשקעה מצוינת שלא תתחרטו עליה לרגע.

תקציר

יתרונות:
  • זמן סוללה ארוך במיוחד (סוללה עוצמתית עם הספק מרשים של 5,200mAh)
  • עושה עבודה מצוינת ושומר על הבית שלכם מצוחצח ונקי
חסרונות:
  • שפת האם של השואב הרובוטי של שיאומי היא סינית (כאילו דה!). לכן, אם תרצו למצוא איתו שפה משותפת ולמנוע קצר בתקשורת וחוסר הבנה, תצטרכו לשנות את הגדרות השפה בעזרת האפליקציה של המכשיר
  • השואב הרובוטי הזה מתקשה להתמודד עם לכלוך קטן ועדין יותר על שטיחים

איכות הבנייה

העיצוב של המכשיר לא מחדש הרבה ומזכיר את רוב המתחרים האחרים בשוק. מעטפת הגנה קשיחה שמקיפה את השואב הרובוטי מכל צדדיו מרככת את עוצמת הפגיעה בעת התנגשות.

חיישני לייזר

הבליטה בחלק העליון של המכשיר מכילה את מערכת חיישני הלייזר שאחראיים על מנגנון המיפוי והסריקה של המכשיר.

העיצוב

השואב הרובוטי של שיאומי מגיע בעיצוב מאופק ומינימליסטי בצבע לבן. הגוון הלבן מספק מראה נקי, מודרני ואלגנטי. על גוף המכשיר תמצאו את החלקים הבאים:

  1. מערכת חיישני לייזר למיפוי וסריקה
  2. לחצני תפעול
  3. פגוש לריכוך התנגשות

פעולת הניקוי

שואב רובוטי של שיאומי מנקה רצפת פרקט

ניווט והתמצאות

הדגם הזה מגיע עם כמה מערכות מיפוי וסריקה מתקדמות כדי לנקות בכוחות עצמו כל פינה בבית שלכם בלי להיתקע, לעצור ולהתנגש במכשולים שונים. הוא ממפה את הבית שלכם כדי להתמצא בו בצורה מושלמת ולנקות אותו בצורה שיטתית, קפדנית ומסודרת. הוא מזהה במהירות כל פסולת ולכלוך שצריך לנקות ושואב אותם במהירות וביעילות.

חיישנים

כדי שהרובוט יוכל לנוע בכוחות עצמו בתוך הבית ללא התערבותכם, הוא מצויד בלא פחות מ-12 חיישנים שונים שעוקבים אחר התנועה שלו בזמן אמת. זה אומר שהוא יכסה ביסודיות כל אזור בבית שלכם וידאג שהוא יישאר נקי ומבריק. הוא נוסע בצורה סדורה ומחושבת בלי להיתקע באותה נקודה שעתיים או להתנגש ללא הפסקה במכשולים שונים. מעבר לחיישנים על גוף המכשיר, בחלק העליון שלו מותקן חיישן מרחק לייזר לסריקה היקפית מהירה ומדויקת. זה מעניק למכשיר ראייה מרחבית ומספק יכולת ניווט משופרת.

החיישן המתקדם הזה סורק את סביבת הרובוט בקצב בלתי נתפס של 1,800 פעמים בשנייה.

התוצאה היא מיפוי מדוקדק וקפדני של מסלול התנועה שעובר השואב הרובוטי כדי להבטיח את הביצועים הטובים ביותר.

מברשות

מנגנון הניקוי המתוחכם של השואב הרובוטי שיאומי מי מבוסס על שתי מברשות שונות המותקנות בתחתית המכשיר. בעוד שהמברשת המסתובבת מטאטאת לכלוך ואבק שנשאבים לתוך מיכל האיסוף של המכשיר, מברשת הצד המתגלגלת אוספת ומרימה חלקיקי לכלוך ופסולת בכל הגדלים כדי להקל על השאיבה שלהם. השילוב המנצח בין שני סוגי המברשות מבטיח יעילות ניקוי מקסימלית. על כל התזמורת מנצחים הרכיבים החשובים הבאים:

  1. מברשת מתגלגלת
  2. גלגל קדמי
  3. מברשת מסתובבת
  4. חיישן

כדי לבדוק את יכולות הניקוי של ה-Xiaomi Mi, נתתי לו להשלים מחזור ניקוי שלם בבית שלי. חשוב לציין שהיא מכוסה בשטיחים עם סיבים באורך בינוני ואנחנו מבלים בחדרים האלה די הרבה זמן.

יכולת לשאוב שיער ופרווה

ידיים עם כפפות שחורות מחזיקות גורי כלב וחתול

קודם כל תרשו לי להבהיר נקודה חשובה: זה לא שהבית שלי מטונף ומלוכלך במיוחד. אני מתגורר עם אשתי והכלב שלי (כלב די קטן שאינו משיר את הפרווה שלו). אין לי כלבים עם פרווה ארוכה וסמיכה שמשאירים המון שערות בכל מקום בבית. ממש לא. ולכן נדהמתי מחוסר היכולת של השואב הרובוטי הזה לשאוב ביעילות שיער. הוא נשאר חסר אונים אפילו כשמדובר בשערות בגודל בינוני.

במהלך מחזור הניקוי, השואב הרובוטי של שיאומי נעצר לפתע ושלח הודעת שגיאה שדווחה שצריך לנקות את מברשת השאיבה הראשית (התקלה הזאת חזרה על עצמה כל 10 דקות).

בכל פעם ששחררתי באופן ידני את הלכלוך שהצטבר במברשת, הרובוט חזר לעבוד. הבעיה היא שלא מדובר בטונות של פסולת ולכלוך, אלה בכמות קטנה של שערות. אני לא יודע מה להגיד. ייתכן שמדובר בתקלה נקודתית במכשיר שלי ולא בבעיה גורפת עם הדגם הזה.

זה פשוט הבדל של שמיים וארץ בין השואב הרובוטי של שיאומי לדגמי רומבה, או רובורוק S50 שהתמודדו בגבורה עם כמויות ענקיות של שיער ופרווה בלי להיתקע ולהפסיק לעבוד – הם אוספים ביעילות ערמות של שערות בלי שהן יסתבכו ויתלפפו במברשת.

מידות וגודל

השואב הרובוטי של שיאומי מגיע בגודל סטנדרטי שאינו שונה בהרבה מרוב המתחרים בשוק. ההיקף של המכשיר עומד על 34.5 ס"מ והגובה שלו הוא 9.65 ס"מ. הרובוט שוקל 3.8 ק"ג. לא מדובר בשואב הרובוטי הקטן והקליל ביותר שיש, אבל הוא הרבה פחות מסורבל, מגושם וכבד משואב אבק רגיל.

אביזרים וחלקים נוספים

מעבר לשואב הרובוטי עצמו, במארז המוצר תמצאו כמה אביזרים מועילים ושימושיים אחרים:

  1. תחנת טעינה
  2. כבל טעינה
  3. כלי לניקוי המברשות

נוחות השימוש

שואב אבק רובוטי שיאומי דור 1

לחצני התפעול

קל מאוד להשתמש בשואב האבק הרובוטי של שיאומי. על גוף המכשיר תמצאו שני כפתורים בלבד שיעזרו לכם לשלוט במכשיר ולהפעיל את הפונקציות השונות שלנו. בואו נראה מה עושה כל אחד מהלחצנים ולאיזו מטרה הוא מיועד:

  • כפתור הבית – הלחצן הזה שולח את המכשיר בחזרה לתחנת הטעינה שלו. לא משנה היכן נמצא המכשיר והאם הוא עסוק בניקוי הבית, לחיצה אחת על הכפתור תגרום לו לחזור לתחנת העגינה כדי לטעון מצברים ולאגור כוחות. הרובוט ימצא את דרכו לבד בלי שתצטרכו לסחוב ולהרים אותו.
  • כפתור הדלקה וכיבוי – הלחצן הזה מאפשר לבחור את מצב הניקוי של הרובוט. לחיצה אחת מפעילה את תוכנית הניקוי האוטומטית, שתי לחיצות מפעילות תוכנית ניקוי נקודתי ומהיר ולחיצה ממושכת מכבה את המכשיר לגמרי.

התקנה והגדרה ראשונית

אם לא אכפת לכם לדבר סינית עם השואב הרובוטי, אז תוכלו להתחיל להשתמש בו כמעט ישר: כל מה שתצטרכו לעשות זה להוציא אותו מהקופסא, לטעון אותו והוא מוכן לצאת לדרך. אבל, אם אתם לא אוהבים משחקי ניחושים ומעדיפים לא לגשש באפלה, תצטרכו להוריד את האפליקציה לתפעול הרובוט ולהתחבר אליו מרחוק. לאחר שהתקנתם אותה על הסמארטפון שלכם, תצטרכו להוריד את השפה הרצויה שתעזור לכם לתקשר עם הרובוט שלכם. כל העסק הזה לוקח קצן זמן, אבל אין מה לעשות.

כשאתם מוציאים את השואב הרובוטי מהקופסה, השפה שנקבעה בתור ברירת המחדל שלו היא סינית. לא תוכלו לשנות את השפה בלי להוריד את האפליקציה הייעודית של שיאומי שתאפשר לכם להתקין את השפה הרצויה כדי שתוכלו לתקשר בחופשיות עם הרובוט ולהבין אחד את השני.

הגדרת שפה: היכולת לשנות את השפה באמצעות האפליקציה של המכשיר מקלה מאוד על התפעול שלו, אלא אם כן אתם מדברים סינית שוטפת. עם זאת, הייתי מעדיף לקבל את היכולת להגדיר את השפה הרצויה על פני המכשיר עצמו. ואני כבר בכלל לא מדבר על רובוט דובר אנגלית או עברית לטובת אנשים שסינית זה לא הצד החזק שלהם. זה היה חוסך את הזמן הנדרש לשינוי השפה של המכשיר.

יכולת התמרון

השואב הרובוטי של שיאומי מצטיין בהיבט הזה. הוא מסוגל להסתובב לכל הכיוונים בזווית של 360 מעלות כדי להתחמק בקלות ולעקוף בבטחה כל מכשול שעומד בדרכו. הוא רחוק שנות אור משואבים רובוטיים "טיפשים" שנעים באופן אקראי בחדר ולא מפסיקים להתנגש בחפצים וברהיטים במקום לעשות את עבודתם. המכשיר הזה מסוגל לבחור את מסלול הניקוי האופטימלי ולהתחמק ביעילות מכל אובייקט שחוסם את המעבר שלו. בנוסף, העיצוב הקומפקטי של ה-Xiaomi Mi והגובה הנמוך שלו שעומד על פחות מעשרה ס"מ יאפשרו לו לנקות ביעילות מתחת לרהיטים.

אפליקציה לשליטה מרחוק

תוכלו להתחבר לרובוט באמצעות אפליקציה נוחה וידידותית למשתמש שניתן להתקין בסמארטפון או בטאבלט שלכם. כל הסיפור בכלל לא מסובך וההתקנה הראשונית של האפליקציה לוקחת כמה דקות בלבד. מדובר באפליקציה מתוחכמת ומשוכללת עם מגוון אינסופי של אפשרויות. תוכלו לשלוט בכל היבט בפעילות הרובוט ואפילו לכוון את מסלול הניקוי המדויק שלו באמצעות ג’ויסטיק וירטואלי. זה יאפשר לכם לנהוג ברובוט כמו במכונית צעצוע כדי לוודא שהוא ינקה בצורה מושלמת כל פינה בבית או יגיע במהירות לאזור מלוכלך במיוחד. המכשיר ישאב את האבק בבית בזמן שאתם נמצאים בעבודה או בסידורים.

תחזוקה

כדי ששואב אבק רובוטי ימשיך לעבוד כמו חדש גם לאחר זמן רב וימשיך לנקות את הבית שלכם ביעילות מקסימלית, חשוב להחליף מדי פעם את החלקים שכבר עשו את שלהם ויצאו מכלל שימוש. בחוברת הוראות השימוש של המכשיר תמצאו מידע מפורט בנוגע לתחזוקת המכשיר וצורת ההתקנה של החלקים החלופיים. מומלץ לא לזלזל בהנחיות האלה ולצפצף עליהן – זה רק יפעל לרעתכם ויפגע בביצועים של השואב הרובוטי.

האפליקציה של המכשיר שמנטרת את הפעילות השוטפת שלו תזכיר לכם מתי הגיע הזמן להחליף את הפילטר, הגלגלת והמברשות. התחזוקה התקופתית של השואב הרובוטי זאת עלות נוספת שצריך לקחת בחשבון. החלק שצריך להחליף בתדירות הגבוהה ביותר זה הפילטר של שואב האבק. פילטר אחד של ה-Xiaomi Mi עולה בערך 25 ש"ח, מה שאומר שתצטרכו להוציא בערך 150-200 ש"ח בשנה על תחזוקת הפילטרים.

עוצמת הרעש

הדבר האחרון שאתם צריכים זה שואב רובוטי שמשמיע רעש של טרקטור ויעיר את כל האנשים בבית. כולנו מעדיפים שואב אבק שקט שלא יעשה לנו חור בראש. בדקתי עד כמה רועש ה-Xiaomi Mi בעזרת מד רעש דיגיטלי שמיקמתי 5 מטר מהמכשיר בזמן שהוא עשה את עבודתו. עוצמת הרעש שנמדדה עמדה על 50 דציבלים.

הסוללה

מדובר באחד מהמאפיינים החשובים ביותר בכל שואב אבק רובוטי. איכות, עוצמת ועמידות הסוללה משפיעים על היעילות ונוחות השימוש של המכשיר. אז בואו נבדוק מה יכולה להציע הסוללה של השואב הרובוטי Xiaomi Mi.

תוחלת חיים: סוללה נטענת לא מחזיקה מעמד לנצח ובמוקדם או במאוחר תצטרכו להיפרד ממנה ולחפש סוללה חדשה. הסוללה המותקנת בדגם הזה אמורה להספיק לשנתיים. זה אומר שתוכלו להשתמש בראש שקט בשואב האבק במשך התקופה הזאת בלי לשבור את הראש על מציאת סוללה חלופית.

עוצמה: שיאומי החליטה ללכת על כל הקופה ולהתקין בשואב האבק הרובוטי שלה את אחת מהסוללות העוצמתיות ביותר בשוק. עם קיבולת מרשימה של 5,200mAh, קשה למצוא שואב רובוטי עם סוללה חזקה יותר. בדיוק כמו עם תוחלת החיים של הסוללה, בינתיים נצטרך להאמין לטענות היצרן ולהמתין בסבלנות עד שנוכל לאמת את המידע הזה.

סוללה חלופית: גיליתי שמדובר בכאב הראש הכי גדול בתפעול המכשיר הזה. היה קשה למצוא סוללה חדשה לשואב הרובוטי הזה והחיפוש לקח זמן רב. כשמצאתי את הסוללה המתאימה, הופתעתי לרעה מהמחיר הגבוה שלה ומדמי המשלוח היקרים.

התמורה לכסף שלכם

ידיים על רקע כחול סופרות שטרות של כסף דולרים

בסך הכל, השואב הרובוטי של שיאומי מספק תמורה לא רעה בכלל לכסף שלכם. הביצועים המרשימים שלו הפתיעו לטובה, אבל לא מדובר באיכות השאיבה הטובה והגבוהה ביותר שנתקלתי בה. לא מדובר במרצדס של שואבי האבק הרובוטיים וכמובן שיש בו כמה חסרונות ופגמים. היה הרבה יותר נחמד אם שואב האבק הרובוטי Xiaomi Mi היה שואב בצורה טובה יותר חלקיקי לכלוך בעייתיים וקטנים במיוחד כמו קמח או סוכר. תמורת תג המחיר של המכשיר, הייתי מצפה לעבודה טובה ויסודית יותר. השואב הרובוטי לא הצליח לאסוף את גרגרי הסוכר משטיחים עם סיבים קצרים או ארוכים. לאחר הכשלון הזה, המכשיר איבד כמה נקודות אצלי וחשוב שתקחו בחשבון את המגבלה הזאת.

אבל הבעיה הגדולה ביותר של השואב הרובוטי מבית שיאומי זאת התחזוקה השוטפת היקרה שלו. אז נכון שהמחיר הראשוני שלו אטרקטיבי ומשתלם במיוחד, אבל עלויות התחזוקה הנלוות יכולות לעשות לכם חור בכיס ולהתגלגל לסכומים משמעותיים.

תשפטו בעצמכם: התחזוקה של שואב האבק הרובוטי הזה תעלה לכם בסביבות 200 שקלים בשנה. זה כמעט רבע מהמחיר המקורי ששילמתם עליו. כשמוסיפים לכך את הקושי למצוא סוללה חלופית, מדובר בחיסרון משמעותי שיכול להוציא את החשק לקנות את שואב האבק הזה.

אחריות של שנה והאפשרות להחזיר את המכשיר תוך 30 יום מפצות על כך.

למה כדאי לרכוש את השואב הרובוטי Xiaomi Mi?

לאחר שבדקתי לעומק את היכולות והביצועים של השואב הרובוטי של שיאומי, אני שמח לבשר לכם שהוא עומד בגדול במבחן התוצאה ועושה עבודה טובה. אתגרתי את המכשיר בסדרה של מבחנים והוא עבר בהצלחה את רובם. מבחינת עוצמת השאיבה ואורך חיי הסוללה שלו, השואב הרובוטי הזה "משאיר אבק" להרבה מהמתחרים בשוק. ככה שאם אתם רוצים לרכוש שואב רובוטי איכותי בלי לקרוע את הכיס ולפשוט רגל, תלכו בלי לחשוב פעמיים על המכשיר המעולה של שיאומי.

יש כמה סיבות טובות לבחור דווקא בשואב הרובוטי של שיאומי:

  • חיי סוללה ארוכים – השואב הרובוטי Xiaomi Mi מגיע עם סוללה עוצמתית בעלת הספק של 5,200mAh שמספיקה בלי בעיה לשעתיים עד שעתיים וחצי של ניקיון יסודי- מעל ומעבר למה שצריך בשביל בית ממוצע. מדובר באחד מזמני הניקוי הארוכים ביותר בשוק.
  • עושה עבודה נהדרת על מרצפות ומשטחים קשים – שואב האבק הרובוטי הזה הפגין ביצועים מעולים על הפרקט בבית שלי. אין ספק שמשטחים קשים זה המגרש הביתי שלו. הוא עושה עבודה לגמרי לא רעה גם בניקוי שטיחים, אבל לא קשה להבחין בכך שהוא מרגיש הרבה יותר בנוח עם פרקטים ומרצפות.
  • שליטה מרחוק באמצעות אפליקציה המתחברת לרשת האינטרנט הביתית – השואב הרובוטי של שיאומי מיוצר על ידי מותג MiJia (חברת בת שמתמחה במכשירי חשמל ביתיים) שאחראי על פיתוח האפליקציה לתפעול השוטף של השואב הרובוטי. תוכלו לראות מה הרובוט עושה בכל רגע נתון, לעקוב אחר התקדמות תהליך הניקוי ואפילו להגדיר מסלול ניקוי מדויק ולשלוט בתנועות שלו. השליטה מרחוק הופכת את השימוש ברובוט השואב לנוח, פשוט ויעיל מאי פעם.
  • תשנו את דעתכם על מוצרים סיניים – לא צריך לברוח ולוותר מראש על כל מכשיר שמיוצר בסין בלי לתת לו צ’אנס ולהתרשם מהביצועים והיכולות שלו. אף אחד לא אוהב כשמנסים לעשות עליו קופה ולגזור קופון על חשבונו. במקום לקרוע את הכיס על שואב אבק רובוטי יוקרתי במחיר מנופח ומוגזם, תוכלו ליהנות מביצועים לא פחות טובים עם המכשיר האיכותי של שיאומי שמגיע בחצי מחיר. אתם תופתעו לטובה מהיכולות והפיצ’רים השימושיים של שואב האבק המתקדם הזה ומהר מאוד תשכחו שהוא מיוצר בסין. העובדה הזאת משתקפת רק בשני היבטים קטנים: כדי שהרובוט לא ידבר איתכם בסינית, תצטרכו להוריד את האפליקציה ולהתקין חבילת שפה עברית או אנגלית. ייתכן שגם תתקשו למצוא חלקים חלופיים לשואב האבק הזה. אבל תאמינו לי שמדובר בפגמים קטנים שבקושי יטרידו אתכם.

שואב אבק רובוטי Xiaomi Mi : השורה התחתונה

בחורה קוראת על ספה סגולה בזמן שהרובוט מנקה את הבית

שואב האבק הרובוטי הזה מנקה היטב את כל סוגי המשטחים. כל מה שצריך לעשות זה פשוט להפעיל אותו והוא יעשה את כל העבודה השחורה במקומכם. במקום שתצטרכו לעבוד קשה וללכלך את הידיים, הרובוט השואב הזה ישמור על הבית שלכם נקי לגמרי בלי לחפף ולעגל פינות. הוא עובד נפלא גם בלי שתצטרכו להיות צמודים אליו, להשגיח על כל צעד שהוא עושה ולרדוף אחריו בכל רחבי הבית.

הרובוט הזה מתחבר לרשת ה-WiFi האלחוטית, מה שאומר שתוכלו לשלוט בו מרחוק באמצעות אפליקציה מיוחדת שתוכלו להתקין בסמארטפון או בטאבלט שלכם. אם אתם מחפשים שואב אבק רובוטי עם זמן עבודה ארוך ועוצמת שאיבה גבוהה שלא תשאיר אף פירור מאחור, כדאי שתשימו לב למכשיר המעולה הזה של חברת שיאומי.

שואב אבק רובוטי שיאומי: Mi Robot Vacuum – תמורה טובה למחיר?
שואב אבק רובוטי שיאומי: Mi Robot Vacuum – תמורה טובה למחיר?

דילים סודיים ועדכונים על ירידות מחיר לזמן מוגבל: השאירו פרטים!

נשלח לכם רק תוכן איכותי!

שלומי מור
שלומי מור

שלומי הוא המומחה הכי גדול בישראל לכל מה שקשור לדירוגים, השוואות וסקירות של מוצרים. הוא אוהב לטייל בים (לא בשעות השיא - ג'ינג'י אחרי הכל), לבדוק גאדג'טים חדשים, ואת הכלב שלו רקסי.

נשמח לשמוע את דעתכם!

השארת תגובה

מייליסט
Logo
דילוג לתוכן